(2) 

Elde Bulasik Yikamaya Yeni Cozum?!

gerard #436339 
evde bulasik makinesi yok, usensem de elde yikiyorum bir sekilde. simdi aklima geldi. bazen catallar bicaklar falan birikiyor, ben de onlari yine kirli bir tencereye su doldurup onlarin icine koyuyorum sonra yikamak uzere. bu icinde catallarin, bicaklarin oldugu kirli tencereye, bulasik makinelerinde kullanilan tabletlerden bir tane atsam tencere de dahil olmak uzere hepsini temizlemez mi?

bu mantiksizsa bulasik sorununa baska bildiginiz hizli bir cozum var mi?
(1) 

Binicilik..

gerard #435548 
cok ozendim ata binmeye de bi kac soru var aklimda:

1. oyle tahtalar ustunden ati ziplatma falan gibi hayallerim yok. sadece ortacag prensleri gibi rahat bi sekilde genis bir alanda (sahil, yayla vs.) binebilecek kapasiteye gelmek ne kadar vakit alir?

2. zor mudur ogrenmesi?

3. pahali midir?

4. bir suru attan dusup felc kalan insan var. bu yuzden de tirsiyorum. bu felc durumu neden oluyor? at yuksek diye mi yoksa at dusenin ustune basinca falan mi oluyor? ve boyle bir seyin basimiza gelmemesi icin yapilabilecek bir sey (boardcularin taktigi sirtlik gibi seyler mesela) yok mu?
(5) 

Hangi Film Bu?

gerard #435213 
basrol oyuncusu filmin bi yerinde daha once baskasinin kullandigi ve sifreyi girdigi klavye gibi biseye bakiyordu ozel bir gozlukten. Klavyedeki parmak izleri de gozluk yardimiyla bu adamin arkadasina gidiyordu, o da bilgisayar basinda basilmis harflerden olabilecek sifreleri cikartiyordu. sonra bilgisayar bu islemi yapmaya calisirken, bizim klavye basindaki adam "tamam, x harfine 2 kere basmis. sifre ..." seklinde bi sey diyordu ve o kapidan iceri giriyordu.

hangi filmdi bu?
(1) 

Omega 3 Kapsulu vs. Balik Yagi

gerard #434969 
kapsul seklindeki omega3'le surup seklindeki balik yaginin ne farki var?
hangisi daha iyi?
(9) 

Sabahtan Kahveyi Hazirlayip Mataraya Koysam..

gerard #434959 
zaten havalar sicak, sicak kahve de sevmem. her zaman buzlu imkani da yok. disari da para da vermek istemiyorum. sabah kahveyi yapsam (4-5 kap ne kadar iciceksem), sonra onu mataraya koyup gun boyunca soguk soguk icsem mantikli olur mu, yoksa cok kotu cok rezil bi tat mi olur? yapan var mi boyle bisey?
(4) 

Duyurudaki Kategorilerin Arttirilmasi

gerard #434243 
bir suredir duyuruyu takip ediyorum da, yogun bir sekilde yukseklisans, askerlik, yemek (bozuldu-bozulmadi), yol arkadasligi (benzine ortak olma), tatil onerisi, kamusal isler (pasaport, nufus cuzdani) vb. gibi konularda sorular soruluyor. neden bunlara ayri kategoriler konulmuyor sag tarafa? konulsa daha duzenli olmaz mi sorular?
(2) 

Gercek Fizik Kitabi Tavsiyesi

gerard #433850 
titresimler, dalgalar,elektromanyetizma ve optik konularindaki bazi asiri kazik sorulari cozebilmek istiyorum. oyle serway'le falan olacak gibi sorular degil. yani oyle dogru formulu buluyim, verilenleri yerlestiriyim cevap ciksin gibi seyler degil. oturup uzerinde dusunulmesi gereken sorulardan bahsediyorum. bu tip sorulari fizikciler nasil cozebiliyor? nasil, nerelerden calisiyorlar?

ornek soru acisindan mesela:

7 tane yay, aralarinda da onlara bagli esit kutleler var. kutleler ayni zamanda tavana iple bagli. en soldaki yaya harmonik hareket yapiliyor, diger kutlelerin hareketlerindeki yer degisimlerinin orani falan isteniyor.
(1) 

FG'yi iTunes'dan Dinlemek Mumkun Mu?

gerard #433745 
sitesinde bakindim bulamadim. yapabilir miyiz bunu?
(4) 

Firin Dereceleri

gerard #433693 
ya simdi bu her tarifte yaziolar 220 derecede 20 dakka, 180 derecede 30 dakka vsvs. ama tabi bu pisirilecek maddenin buyuklugune gore de degisiyor. parmak kadar eti pisirmek baska, kuzu kol pisirmek baska. hic oyle tarifte yazan derece ve sureye bakmadan kendim bu derece ve sure sorununa genel bi cozum bulamaz miyim?

sonucta eskiden boyle firinlar yokmus. hala koylerde atiyorlar odun firina bi sekilde pisiyor yemek. nasil anliyor o insanlar ne sekilde pisirmeleri gerektiklerini?
(5) 

Arabalari Karsilastirirken Baktiginiz Teknik Ozellikler

gerard #432854 
o kadar cok teknik ozellik var ki kafam karisiyor. tork, ton basina tork, maksimum hiz, beygir gucu... araclarin fiyatlari 3 asagi 5 yukari ayni oldugu farz edildiginde, performans icin bir arac almak isteyen hangi teknik ozelliklere bakmali? hangileri onemli, hangileri sanildigi kadar da onemli degil bi aydinlatirsaniz sevinirim.
(1) 

Fransizca Blog

gerard #432634 
bildiginiz guzel fransizca bloglar var mi?
konu pek fark etmez.
(3) 

iTunes'da Muzikle Beraber Oynayan Animasyon

gerard #431750 
ne deniyor bilmiyorum. windows media player'da vardi, sarki calinca arkada garip garip sekiller oynuyordu, ritme gore. bu ozellik itunes'da var mi? hazir sormusken, bir de adi ne bu teknolojinin?
(5) 

Kitaplari Filmleri Ayrintisina Kadar Hatirlamak..

gerard #431711 
selam,
dun soru-yorum programina bir adam konuk olmustu ducane cundioglu diye (program surda: tvarsivi.com adam konusurken surekli boyle kitaplardan, filmlerden ornekler veriyordu. Bazi yerlerini anlatiyordu, yazildigi tarihler, yazarlari, yonetmenleri, oyunculari falan her seyi hatirliyordu. yine baska bir ornek ilber ortayli da olabilir. o da konusu aciliyor, ezberden rusca bir siir falan patlatiyor. nasil beceriyorlar bu kadar iyi hatirlamayi her seyi?
(3) 

Sac Dokulmesi mi Normal mi?

gerard #431291 
selam,
ders calisirken falan elimi saatte bir saclarimda dolastirdigim zaman 2-3 tane sac teli dusuyor. dokulenler oldukca kalin ve saglikli gozukuyor aslinda. bir de uclarinda beyaz bisi var. normal bir olay mi bu yoksa sac dokulmesi mi basliyor?
(1) 

Kim Milyoner Olmak Ister'deki Seyirciler..

gerard #430989 
yarismayi yerinden izlemeye giderlerken yanlarina cep telefonu, ipad gibi gibi komunikasyon cihazlari alip salona sokabiliyorlar mi yoksa disarda mi birakiyorlar?
(3) 

Mihriban..

gerard #430086 
www.dailymotion.com bahsediyorum. simdi sorulara gelelim:

1. bu turun adi ne? turku, halk muzigi..?
2. ne gibi ortamlarda, mekanlarda calinir bu tur?
3. bu turun calindigi veya konusuldugu ortamlarda cahil kalmamak icin dinlenilesi buna benzer baska sarki onerileriniz ne var?
(4) 

Iyi Bir Okulda Girisimcilik Yukseklisansi

gerard #428237 
Selamlar,
ilerde kariyer yoluna falan girmektense kendi isimi kurmak istiyorum. okul da seneye bitiyor. bu is kurma, girisimcilik islerini iyi bir universitede (Londra'da Imperial College mesela) yuksek lisans yaparak ogrenmek ve sonrasinda isi kurmak mantikli midir yoksa bunlar sadece zaman kaybi ve is sadece is yaparak mi ogrenilebilir? gitmeliyim boyle bir programa? ya da gitmemeliysem ne yapmaliyim?

Program da soyle bir sey bu arada:
www3.imperial.ac.uk
(8) 

Saçı Zeytinyağıyla Yıkamak

gerard #425227 
selam,
tanistigim yunan bi eleman kucukken onu anneannesinin surekli zeytinyagiyla yikadigini o yuzden kendisinde ve kardeslerinde hic sac dokulmesi olmadigindan falan bahsetti. gercekten de saglikli gozukuyordu saclari. boyle bir sey mumkun mu? hakkaten ise yariyor mu zeytinyagi?
(1) 

Skype Interneti Bozuyor

gerard #425058 
selam,
mac kullaniyorum (10.7.4). ne zaman skype ile video acsam, 5-6 dakika sonra video kendiliginden kapaniyor ve interneti bozuyor. daha sonra tekrar baglanabilmesi icin de bilgisayara restart atmam gerekiyor. sorun buyuk ihtimalle skype'de cunku normalde internette hic boyle bir problem yok. video acmayinca da problem yok.

var mi boyle bir sorunla karsilasan? nedir cozumu?
(5) 

Alkol Hakkinda Sorular

gerard #424164 
1. normalde icen ama cok da fazla icmeyen birisi disari cikip, normalden bayaa bir fazla icmek istiyor diyelim (ornegin 8 duble raki). bu adamin kusmamasi (sarhos olabilir) icin ne yapmasi, oncesinde neler yemesi gerekir? nedir taktigi isin?

2. raki sek icilirse daha mi az dokunur? sanki alkolle su icince benim mideme dokunuyor ve kusturuyor. yoksa bol bol su tuketmek mi lazim?

3. hayvan gibi icilen gecenin sonunda bazi tipler bi bira iciyor. bunun mantigi nedir? yararli midir?
(5) 

A*e^j(wt-k)'nin yorumlanmasi

gerard #423662 
titresim hareketini A*e^j(wt-k) ile gosterebiliyoruz da bunla ilgili bir takim seyleri anlayamadim:

1. bu gosterim ile A*sin(wt-k) tamamen ayni sey degil mi? ikisi de harmonik hareket sonucta.

2. eger ikisi de ayni ise A*e^j(wt-k)'nin imajiner kisminin yorumu nedir? yani o kisim ne ise yariyor?

3. neden boyle soyut bisi kullaniyorlar da direk A*sin(wt-k) gibi anlasilabilir bisi kullanmiyorlar?

Notasyon:
A: amplitude
e: e sayisi (2.71...)
j: imajiner sayi
w: frekans
t: zaman
k: faz farki
(2) 

Dunya Bir Oyun Sahnesi: Haluk Bilginer

gerard #423476 
kenan isik'in sundugu dunya bir oyun sahnesi adinda bir program. taa 2009 yilinda (6 subat galba) haluk bilginer konuk olmustu. o programin videosunu aradim da bulamadim. nasil izleyebilirim?
(3) 

RLC Devrelerin Transfer Function'lari

gerard #422725 
selam,
internette aradim da bi turlu bulamadim istedigim gibi bisey. farkli sekillerdeki RLC-Devrelerin (RC paralel, L seri; RL paralel, C seri vs..) transfer function'larini gosteren bir tablo var mi? veya her durum icin kullanilabilecek bir formul de isimi gorur.
(2) 

Dutyfree'den Viski

gerard #420883 
dutyfree'den (AHL) alinabilecek en ucuz single malt hangisi?

bi de A single malt'i B blend'inden daha ucuz olsun. bu durumda direk A'yi mi alirsiniz yoksa B'nin de alinacagi durumlar var midir?

single malt'lardan daha iyi blendler nelerdir mesela?
(2) 

Bavul Emaneti

gerard #419671 
selam,
taksim, levent, nisantasi veya buralara yakin bir yerde oglen bavulu mu koyabilecegim sonra da aksam alabilecegim kiralik dolap gibi bir sey var mi? baska bir cozum de olabilir?
(3) 

Feslegenime Cozum Onerisi

gerard #419656 
3 gun icin evde olmiycam ve cok sevdigim feslegenim olsun istemiyorum. Gunes goruyor. Komsu durumu da yok. Ne yapmam lazim olmemesi icin?
(2) 

Ucaga Sokulamayacaklar Listesi

gerard #419289 
bu liste genel midir yoksa havayollarina gore ufak farkliliklar olabilir mi? b

bir de thy icin boyle bir liste var mi? aradim da bulamadim.
(4) 

Aksamustu Uyku Bastirirsa..

gerard #418915 
aksamustu uyku bastirirsa ve uyuyacak yer yoksa ayilmak icin neler yapilabilir?
(3) 

Ataturk Havaalanindan Nisantasina Nasil Gidilir?

gerard #418904 
haftaici ogle vaktinde olacak. en ucuz ve hizli yontem nasil olur?
(5) 

Amerikan Vatandaşlığı

gerard #418634 
almak icin orda kac sene yasamak gerekiyor? ya da seneye bakmadan insanin kalitesine gore (profesor olmak vs.) normalden daha kisa surede de verilebiliyor mu?
(17) 

Sunum Yaparken Heyecanlanmamak Icin

gerard #417549 
selam,
2 gun sonra bi konuda o konuya cok hakim insanlara bir powerpoint sunumu yapacagim. yaklasik 30 dakika surecek ve ingilizce olacak. sanki cok heyecanlanacakmisim ve konusamayacakmisim gibi geliyor. sunumu rahat yapabilmek icin rahatlamak teknikleri veya tavsiyeler var midir?

tesekkurler simdiden.
(6) 

Polen Alerjisine Alternatif Tedavi

gerard #417171 
selam,
polen alerjisi yuzunden gozlerim asiri kasiniyor ve sulaniyor. doktor bi kac sene once xyzal vermisti. bu ilac ise yariyor fakat asiri uyku yapiyor. yarim aldigimda da ise yaramiyor. bu kasinti ve sulanmayi engelleyecek baska (mumkunse dogal) bi metot var midir?
(4) 

Bilgisayarda Yazarak Calismak

gerard #416306 
Selam,
cogu insan yazarak calismanin cok etkili bi calisma yontemi oldugunu soyluyor. fakat bunun kalem-kagitla yapilmasi gerektigini belirtiyorlar. kalem-kagitla yapilinca alinan notlar bence cok da esnek olmuyor. yani daha once not alinmis bir konuyla ilgili bir yeri duzeltmek veya eklemek yapmak istediginde cok iyi yapamiyorsun, ayrica find ozelligi de olmuyor. bu durumda notlari bilgisayara almak cok daha mantikli ve avantajli degil mi? niye bu kadar insan kalem ve kagitta israr ediyor?
(1) 

Bir Paper'dan Alinti Yapmis Diger Paper'lari Bulmak?

gerard #414420 
mumkun mu boyle bir sey? mumkunse nasil yapilir?

tesekkurler.
(8) 

Executive Chef Maaşı Ne Kadardır?

gerard #413451 
selam,
bi arkadasim kafasina koymus universitede okudugu bolumu (ekonomi) birakip asci olucakmis. hayali de iyi bir ascilik okulundan mezun olduktan ve biraz calistiktan sonra iyi bir otelde falan executive chef olmakmis. Maaslari cok iyi dedi de o da tam bilmiyor. Merak ettim ben de ne kadar boyle ust yerlerde calisan ascilar? Bi de hayat olarak nasildir ascilik? Cok yorucuymus gibi geldi bana.
(1) 

Online Mayin Tarlasi

gerard #413074 
selam,
eskiden msn'de iki kisinin oynadigi cok guzel bir mayin tarlasi oyunu vardi. adini simdi unuttum da, bunun benzeri 2 kisinin kapisabilecegi online mayin tarlasi var mi?

not: bilgisayar mac oldugu icin msn yukleyip oynayamiyorum.
(1) 

Blackberry Klavyesinde Sorun

gerard #412361 
selam,
dun aksam blackberry bold 9000'in trackball'unu temizlerken klavyesi bozuldu. Soyle ki: "a" tusuna basinca "uo" veriyor ekrana, kirmizi tusa basinca da "nm" veriyor. Baska bi sorun yok. Kapadim actim, pili cikardim dun aksamdan beri gecmedi. Ne yapmam gerekir? Beklesem duzelir mi kendiliginden? Yoksa tamire mi goturiyim?
(1) 

Zildeki Titresimlerin Incelenmesi (Fizik, Mekanik Sorusu)

gerard #412232 
merhaba,
elimizde yuvarlak metal duz bir zil (enstruman olan) var. buna bir sekilde vurularaktan olusacak titresimler incelenecek. deneyin dogru olabilmesi icin de en mantikli deney duzenegi, zili orta noktasindan sabitleyip kenarina vurmakmis (galba). bunun nedeni nedir? neden tam ortasina vurup simetrik titresimleri saglamiyoruz da kenarina vuruyoruz?
(3) 

Ayni Anda Fransizce ve Italyanca

gerard #412002 
selam,
rosetta stone'da fransizca'da 3. level'a (toplam 5 tane var) gelmis birisi, bu asamada italyanca'ya baslarsa ikisi beraber ogrenilir mi yoksa cok mu kafa karistirir??
(1) 

PowerPoint'e Matematik Formulu Nasil Yazilir?

gerard #411228 
selam,
bi ders icin sunum yapmam gerekli ve bi takim formuller yazcam. integral, yunan harfleri, index'ler falan koymam gerekiyor suruyle. bunu powerpoint'te nasil yaparim. bi de bu formullerin latex'le yazilmis gibi guzel cikmasi mumkun mudur?
(4) 

Mayis Sonu icin Isvicre'den Gidilecek Yer?

gerard #410190 
selam,
mayis sonunda zurih'ten trenle gitmelik, maksimum 4-5 saat mesafede, 3 veya 4 gun kalmalik, mumkunse guzel bi gol kenarinda ve dogal guzelligi olan hos mekan neresi olabilir? almanya, isvicre, fransa, italya, avusturya her yer olabilir.

como'ya gitmistim bayaa da begenmistim. baska mekan aklima gelmiyor ama.


tesekkurler.
(9) 

Yag Yakmak icin Hangisi?

gerard #409841 
en hizli sekilde yag yakmak icin

a) gunasiri P90x'in workout'lari mi (kardiyolar atlanacak)

yoksa

b) haftada 4 kere 1 saat yuksek tempoda yuzme (3500m falan)

mi?
(1) 

Digiturk Webtv Sorusu

gerard #409479 
selam,
tek bi tane account ile farkli ulkelerden iki kisi ayni anda izleyebilir mi?
(8) 

80kg'luk adam ne kadar yiyebilir?

gerard #409406 
selam,
80kg'luk ac bir adam bir ogunde hamburger, aburcubur, bira, pizza, makarna vs.. full doyana kadar tikinacak diyelim. kac kalori alabilir boyle bir ogunden?
(2) 

MacOSX'de PowerPC uygulamalari nasil acilir?

gerard #409290 
selam
MacOSX 10.7.3 kullaniyorum. elimdeki DVD'nin icindeki biseyi acmaya calistigimda "you can't open the application because PowerPC applications are no longer supported" diyor. Var midir bunu acmanin bir yolu?
(3) 

Autechre Tarzinda Muzik

gerard #409247 
selam,
autechre'in yaptigi tarzda muzik yapan kimler var baska? bunlar autechre kiyaslayinca (burasi kisisel ama gene de) daha mi iyi sizce daha mi kotu?
(6) 

Sac Dokulmesi: Ne zaman telaslanmali?

gerard #408617 
selam,
gunde 200'den fazla dokulunce falan diyorlar da nasil anliycaz ki 200 oldugunu her duseni mi saycaz? yok mu bunun daha basit bi formulu? ne zaman sac dokulmesi baslamis denebilir? testi falan yok mu bunun?

not: erkek tipi sac dokulmesinden bahsediliyor.
(10) 

Plastik Matarada Yesil Noktalar. Yosun?

gerard #407912 
selam,
uzun suredir kullandigim plastik mataranin icinde alt kisimlara dogru bi kac tane mercimek buyuklugunde koyu yesil nokta olusmus.

1. bunlar nedir? yosun mudur?
2. niye olmus olabilir?
3. nasil gecerilir?

tesekkurler simdiden
(11) 

Ilaclar Buzdolabinda mi Saklanmali?

gerard #407111 
kutu icinde bulunan multivitamin, balikyagi, cinko hapi vs. gibi seylerden bahsediyorum. buzdolabi mi oda sicakligi mi?
(3) 

Ulkeler ve En iyi Gazeteleri

gerard #406952 
selam,
farkli ulkelerin en iyi gazetelerini ve o gazetelerin siyasi tutumlarini merak ediyorum. bildiginiz 3'luler varsa yazarsaniz sevinirim. su sekilde olursa super olur:

fransa - le monde - liberal?

tesekkurler

mobil görünümden çık