(14) 

Tek Yasamak ve Ev Temizligi

gerard #406299 
selamlar,
tek yasayan ogrenci ve temizlik yapmaktan nefret eden zaten pek de vakti olmayan erkek kisisinin evini bi nebze temiz (eve misafir cagarabilecek kadar) tutabilmesi icin tavsiyeler var mi? kac gunde bir temizlemeli? nereleri temizlemeli? nasil temizlemeli? nasil bi rutininiz vardir? vs.vs.vs.
(3) 

Ütüden Dökülen Beyaz Parçalar

gerard #406225 
selamlar,
kirk yilda bir utu yapalim dedik ama iki tane sorunla karsilastik:

1. utunun alt kismi (celik olan yer) gecen sefer azcik siyah siyah lekelenmisti. bunun utuleme islemine bi etkisi olur mu? bi de mumkunse bunlardan kurtulmak mumkun mu?

2. utulerken utunun o celik kisminin deliklerinden kiyafetin ustune beyaz beyaz plastik parcasi gibi seyler dokuluyor ve silkeleyince gidiyorlar, ama gene de can sikiyorlar. bunlar nedir? ve bunlardan nasil kurtulunur?

tesekkurler..
(5) 

Ders Calisirken Tekno Dinlenir Mi?

gerard #405123 
selam,
ders calisirken veya baska konsantre gerektiren bi is yaparken sozsuz muzik dinleyin falan diyorlar. tekno, house gibi sozsuz seyler dinleyen ve tavsiye eden var mi, yoksa cok yanlis mantikta miyim?
(1) 

Internet Sitesinin En Cok Ziyaret Edilen Sayfalari

gerard #402820 
1. herhangi bir yontemle bir internet sitesinin (ornegin eksisozluk) en cok ziyaret edilen sayfalarini coktan aza dogru siralayabilmek mumkun mudur? [tabii ki bu sitede boyle bir ozelligin olmadigini varsayarsak]

2. bir domain'e ait sayfalari random olarak getirmeyi saglamak mumkun mudur? bir nevi stumle olayi olsun ama sadece wikipedia, youtube icin falan degil istenilen site icin olsun.
(2) 

Soruları Aşırı Zor olan Fizik Dersine Ne Yapmalı?

gerard #402813 
selamlar,
universitede muhendislik icin fizik aliyorum. konular herkesin gordugu konular ve konsept olarak aslinda cok da asiri zor degil. elektriksel ve manyetik alan, dalgalar, optik falan filan (mekanikten sonrasi yani). fakat gel gelelim adamin bi odev ve sinav sorulari var degil cozmek, kalemi oynatmak falan bile mumkun degil. nerden baslayacagimi bile bilemiyorum cogu kez. en sonunda da sikilamayip cozume bakiyorum ve hic aklimin ucundan gecmeyecek bi cozum oluyor.

simdi bu dersin sinavina nasil calisilir? surekli soru cozup, cozumleri anlamaya mi calismali yoksa teoriyi farkli farkli kitaplardan cok iyi sindirsem sorulara muhakeme yetenegini arttirmaya mi calismali? baska tavsiyeleriniz varsa onlar da itinayla alinir.

tesekkurler simdiden
(5) 

En İyi Jazz Müzisyenleri

gerard #402476 
yasayan en iyi caz muzisyenleri kimler gosterilebilir? caldigi enstrumani da yazarsaniz sevinirim.

gitar - al di meola
piyano - chick corea

vs. gibi.
(2) 

Akiskanlar Mekanigi: Bernoulli Denklemi (resimli)

gerard #402405 
Selam,
resimdeki akis icin durumun stationary oldugu soyleniyor ve surtunme ihmal edilebilir. sivinin yogunlugu da her yerde ayni. bu durumda 1. ve 2. noktalar icin bernoulli denklemini 2. noktadaki basinci bulmak icin kullanabilir miyiz yoksa genel conservation of momentum formuluyle mi olur? bi de kullanamiyorsak niye kullanamiyoruz bernoulli'yi?

U'lar da hiz bu arada.
1. noktadaki basinc biliniyor: P1
(6) 

Başbakanın Enerjisi

gerard #401116 
Dikkatimi cekti de merak ettim. nasil oluyor da rte o kadar calismasina, o kadar acilislara, konusmalara, seyahatlere vs. gitmesine ragmen hala ayakta durabiliyor. Ne zaman tv acsam bi seyler yapiyor. Uyumuyor mu bu adam?

Benzer sekilde uni'deki bi hoca da oyle. Adamin sabahin 6'sinda falan mail atiyor, gece gec saatlere kadar odasinin isigi yaniyor, cumartesileri calisiyor..
Nasil yapiyorlar bu kadar seyi?

edit: simdi bunu sorduk diye akp propagandasi falan yapiyor diye de dusunmeyin. alakam yok.
(5) 

6 Ayda Fransızca Olur Mu?

gerard #401087 
6 ayda 0'dan Fransa'ya gidince rahatca konusacak kadar fransizca ogrenmek mumkun mu cok mu zor?
mumkun ise, cabuk sikilan bi insanin tercih etmesi gereken en efektif yontem nasildir?
(6) 

Pazarlık Nasıl Yapılır?

gerard #400281 
nedir taktigi, sirri?
bu konu hakkinda kitap var midir?
(1) 

Ekonomiyi Takip

gerard #400055 
Ekonomiyle ilgilenmeye yeni yeni basladim. Gunluk pariteleri, altin fiyatini, faiz oranlarini, petrolun gidisatini vs. birarada gorebilecegim guzel bir site var mi?

Bir de baska hangi siteler takip edilebilir ekonomiyle ilgili?
(14) 

İki Erkek Akşam Yemeğine Çıksa..

gerard #399728 
iki tane hos giyimli, eli yuzu duzgun, ayni yaslarda erkek iyi bir restaurantta sarapli aksam yemegi yese (turkiye'de) cevredekiler onlarin gay oldugunu dusunur mu yoksa hareketlerinden olmadigi anlasilir ve boyle bir dusunceye kapilmazlar mi?

boyle bir imaj vermemek icin erkeklerin ne yapmasi gerekir?
(8) 

Kitap Okurken Not Aliyor Musunuz?

gerard #398935 
Selam,
diyelim roman turunde olmayan bir kitap okuyorsunuz. mesela sirf ogrenmek amaciyla ekonomiyi anlatan bir kitap (ders icin falan degil). boyle bir kitabi okurken not alir veya altini cizer misiniz? not almayinca ve ileride bi zaman unutunca napiyorsunuz?
(3) 

AburCubur Tavsiyesi

gerard #398902 
Selam,
yarın ölümüne tıkınma partisi yapalım diyoruz. mümkünse hazırlaması çok vakit almayan (cips, dondurulmuş pizza..) tıkınma gıdaları tavsiyelerinizi alabilir miyiz?
(4) 

Az Kalori, Yag Yakma

gerard #398514 
Merhaba,
almamiz gerekenden cok daha az kalori alirsak (gunde 2000 yerine 800 mesela) bu durumda yag yakma islemi duruyor mu?

yani sixpack yapmak icin falan kaloriyi dusurmek ama cok da dusurmemek mi gerekiyor yoksa istenildigi kadar dusurulur mu?
(5) 

Master Basvurusu

gerard #397931 
Selam,
diyelim bir okul master'a kabul icin 3.0/4.0 istiyor. cok iyi bir okuldan (London School of Economics mesela) 2.8/4.0 ile basvuran biri direk elenir mi yoksa degerlendirilip kabul edilebilir mi?
(3) 

Viskinin Yorgunluk Giderici Etkisi?

gerard #397583 
Var mi boyle bir sey? yoksa o filmlerde isten yorgun argin eve gelmis adamin viski icme sahnesi falan gostermelik mi? bi de varsa diger ickilerde olmuyor mu bu etki, sadece viski de mi oluyor?
(6) 

Erkek için Deviasyon ve Estetik Ameliyati

gerard #397439 
Merhaba,
25 yasindaki kuzenimin (erkek) deviasyon ameliyati olmasi gerekiyor. Hazir ameliyat olmusken estetik de istiyor.

Istanbul'da isinin ehli erkek estetigi yapan cerrahlar kimler var? Fiyatin pek problem olacagini sanmam.

Tesekkurler
(6) 

Online Foto Albumu

gerard #397412 
Selamlar,
sadece 2 kisinin kullanacagi ve resimlerini yukleyip, kaydedecekleri ucretsiz, kolay kullanimli ve disaridaki insanlara kapama ozelligi olan online foto albumu sitesi var mi?
(3) 

Arazi Üstüne Ev Yaptırmak

gerard #396846 
Selam,
diyelim 1500 metrekarelik bir arazi var elimizde ve bunun 600 metrekaresinin ustune 4 katli guzel, buyuk bir ev yapilacak. Sadece boyle bir binanin yapimi (ic dekorasyon haric) yaklasik kaca patlar? Hazir yapilmisini almakla cok fiyat farki olur mu?
(1) 

Economy'den Business'a Upgrade

gerard #396773 
Merhaba,
havaalaninda checkin yaparken duzgunce rica edince ve iyi birine denk gelince economy'i business'a cevirdiklerini falan duymustum.

boyle bi sey yasayan var mi? nasil rica edilir boyle bir sey? ne demem gerekiyor tam olarak?
(1) 

Muhabbet Rekoru

gerard #395955 
Merhaba,
nasil yapiyorlar bu 52 saat konusma isini? epey bi sure gecti hala (kendi stillerince) mantikli konusabiliyorlar? aralarda uyuyorlar mi yoksa kahvenin etkisi mi?

olayi bilmeyenler icin: www.muhabbetrekoru.com
(1) 

Istanbul'da Fine Dining

gerard #395567 
Merhaba,
istanbul'da lezzete onem veren bir misafirle gitmek icin mimolett, mikla ayarinda fine dining restauranti ariyorum. Var mi oneri? Bir de 2 kisi cok da pahali olmayan orta duzey bir sarapla bir aksam yemegi ne kadara patlar uc asagi bes yukari??
(14) 

Sokakta Kendini Savunma

gerard #395485 
Selam,
sokakta her gun bi kavga olay oluyor basima bisi gelecek diye korkuyorum. bunla ilgili gelelim sorulara (her seferinde 3 kisinin saldirdigi dusunuluyor):

1. bu savunma (kavga) sporlarindan (boks, karate, aikido...) sokak kavgasi icin en etkilisi hangisidir? ve bu ne kadar surede ogrenilir?

2. savunma silahlarindan (biber gazi, elektrosok..) en etkilisi hangisidir?

3. savunma silahi tasimak savunma sporu bilmeyi gereksiz kilar mi yoksa gene de bu sporlardan birini bilmem mi gerekir?

not: saldirganlar da savunan da erkek.
(2) 

Bebek'te Mekan

gerard #395478 
Selam,
istanbul bebek'te aksam veya ogle yemegi icin cok asiri kalabalik olmayan (lucca gibi) ve fiyatlari da makul olan (kitchenette, kirinti vs. fiyatlarinda) mumkunse manzarali guzel mekan var mi onerebileceginiz?
(3) 

Mühendislik Fiziği

gerard #395069 
Merhaba,
makine muhendisligi icin fizik aliyorum. oldukca ayrintili calismam ve bolca soru cozmem gerekiyor. bunun icin serway disinda onerebilecegini iyi kitaplar var midir? Yoksa serway tek basina yeterli midir? Ingilizce turkce farketmez.
(1) 

Nefes Borusunda Tıkanıklık Gibi Bir Şey

gerard #389382 
Selam duyuru sakinleri,
ben agzimdan nefes aldigim zaman sanki o alinan nefes damagin ust arka kisminda bi engele takiliyormus gibi. Sanki surekli orda bir balgam var.

Burnumda da deviasyon oldugu ortaya cikti 3 ay once. Bu sorun daha once de vardi da artik rahatsiz etmeye basladi. Ne deniyor buna? Geniz eti falan mi deniyor yoksa deviasyonun neden oldugu seylerden biri mi?
(6) 

CV'de Work Experience

gerard #389087 
Selam duyuru halki,
MBA, Master veya bir is basvurusuna cv yollarken work experience kisminda biraz uydurmasyan seyler yazmak sorun olur mu? Suc mudur? Basit seylerden bahsediyorum. Surda burda CEO'luk gibi degil de, daha cok kasiyerlik falan gibi seyler.

Kanit isterler mi veya o belirttigim is yerini arayip sorarlar mi?
(11) 

Mekanik Vibrasyonu Engellemek

gerard #386352 
Selam herkese,

Bir duvar var diyelim ve duvarin bir tarafından çekiçle vuruluyor, öbür tarafından ise tabiki vibrasyon yayıldığı için bam bam duyuluyor. Bu vibrasyonun etkisini azaltmak için duvarla çekiç arasına ne tür bir madde konmalı? Nasıl bir izolasyon yapılmalı?

Sorunun çıkış kaynağı da şu: Evde piyano var ve tuşlara bastıkça alt kata vibrasyon gidiyor ve alt komşuyu rahatsız ediyor. Ben de parke ve piyanonun ayakları arasına çok da pahalı olmayan bir izolasyon yapmak istiyorum.

Teşekkürler
1 ... 7891011   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık