(3) 

Gunaydin, kahvaltiya nereye gideyim?

balpolen #995238 
Şoyle sabah bi basima kahvalti yapabilecegim, sonra da bilgisayarla calisabilecegim nereler var Istanbulda?

Not1: Yer Istanbul

Not2: Lutfen Cengelkoy demeyin.
(1) 

beyaz esya almalık site

balpolen #994717 
Hepsiburada, kliksa, hızlı al, istanbul bilişim. Bunlar benim baktığım güvenilir olanlar, sizin bildiğiniz, tv, çamaşır makinası, buzdolabı vs. alabileceğim bildiğiniz yerler nereler var? Teşekkürler
(8) 

havaalanina gitmek icin metrobuste hangi durakta inmeliyiz?

balpolen #994414 
En yakin neresi
(11) 

Kadikoyde iki kiz nerde ne yiyelim?

balpolen #994359 
Iyi haftasonlari
(4) 

Televizyon markaları ve önerileriniz?

balpolen #993844 
Arkadaşlar televizyon alacağım fakat bu doların artmasıyla birlikte 3 ay önce aldığım tv nin fiyatı bile düşmesi gerekirken yükselmiş, skandal. Ben anlamadım nasıl iş. Aklımda lg ve samsung marka tv ler var, bizimkilere lg aldım, memnunuz. Şimdi diyorum ki lg marka almak yerine, daha uygun fiyatlı şeylere mi yönelsem, axen vs. gibi. Bu az bilinen markalar hakkında fikirleriniz nelerdir? Siz hangi marka tv yi kullanıyorsunuz, memnun musunuz? Tv hakkında tavsiyeniz var mı? Paylaşır mısınız?
(1) 

nubuk koltuk kumasi?

balpolen #993642 
Arkadaslar koltugun dosemesinin nubuk olmasinin ne gibi avantajlari-dezavantajlari var? Nubuk doseme hakkinda pek bir fikrim yok
(2) 

fix net ve vodafone evde internet

balpolen #993367 
Gunaydin arkadaslar, eve internet baglaticam fakar uydunet disindakilerin fiyatlari korkunc durumda. Fix net i duydum, taahhut istemiyor, istediginiz kadar kullanip istediginiz zaman ayriliyorsunuz diye. Ola ki uydunet altyapisi gelirse ona gecerim diye dusunup, taahhut yapmak istemiyorum ben de. Ustelik 1 yil da degil, 2 yik taahhut istiyolar. Siz hic fix net kullandiniz mi, ya da biyerlerden duydunuz mu? Fikriniz nedir?

Bir de bu vodofone un sinirsiz interneti var. 50 tl
Kullanan var mi? Dusunceleriniz nelerdir? Ilaveten cok sacma bir soru gibi gelebilir ama hattim vodafone ve evde pek iyi cekmiyor. Telefonun cekmesi ile bu vodafone evde sinirsiz internet arasinda bir baglanti yok degil mi? Yani farkli altyapilari kullaniyolar, tel cekmese bile internet baglantisinda sorun olmaz diye dusunuyorum. Yanlis mi dusunuyorum?

Ayrica varsa internet paketleri ile ilgili onerilerinizi bekliyorum. Televizyon ile birlikte olursa mukemmel olur. Tesekkur ederim.
(2) 

bir internet abonelik sorusu da benden

balpolen #992269 
Arkadaşlar yeni eve taşınıyorum, yeni bir internet paketi alacağım. Aklımda turksat uydunet var. Hem internet hem tv paketi bir arada. Ama üsküdar bağlarbaşı taraflarında uydunet performansı nasıl, kullanan var mı? Bir de internet hızı var mesela 10 mbps ye kadar 15 gb ekosınırsız diyor, bunu aştıktan sonra kaça düşüyor bilmiyorum ama şöyle sorayım bu internetin hızı en az kaç olsun. Kaçtan az olursa çekilmez hale gelir? Hız konusunda hiçbir fikrim yok, bir de superonline vs. baska bir öneriniz olursa onlara da açığım, teşekkürler.
(6) 

Manti

balpolen #991635 
Kadikoy veya uskudarda nerelerde manti yiyebilirim?
(3) 

ido ile bursa

balpolen #991083 
Ido ile bursaya gitmek istesem, bursa secenegini seciyorum, ido dan nerde iniyorum? Sonra bursa nilufer e gitmek icin napiyorum, ve ido dan indikten sonra ulasimin maliyeti ne kadardir? Bilenler bir el atabilir mi?
(2) 

nuhkuyusu caddesinden dogancilar parkinin oraya nasil giderim?

balpolen #990679 
Uzak biraz, yurumek istemiyorum, babetlerim de hafif vuruyo
(48) 

Gunaydin arkadaslar, bir kahve icmek isteyen var mi?

balpolen #990218 
Bugun isim yok, daha dogrusu var ama useniyorum, yarin yapsam da olur. Benim gibi isi olmayanlar varsa bir kahve icebiliriz?
(3) 

uygun fiyatlı mobilya

balpolen #989657 
arkadaşlar evime yeni taşınıyorum, yatak dolap koltuk vs alacağım. Fiyatları uygun, tasarımları güzel şeyler nerelerde bulabilirim, tavsiyeniz var mı?
(5) 

kahvaltiya disardan ne isteyeyim?

balpolen #989057 
Gunaydin herkese, Arkadasim disari cikmis sabah, eve geliyo, kahvalti hazirliycam ben de. Diaaridan bisey istiyon mu dedi? Simit geldi aklima, baska ne isteyeyim? Cekinmeden isteyebilirim, samimi arkadasim, akliniza geleni soyleyebilirsiniz yani.
(3) 

Korfez -Gebze arasi gunubirlik git gel yapan?

balpolen #987535 
Ogretmen bir arkadasim Korfezde oturuyor, okulu gebze de, hergun gidip gelicek, servis falan arastirmis ama bulamamis. Bugun gitmis pert toplu tasimayla pert tabi kiz. Benim de aklima buraya yazmak geldi, buralardan korfez gebze arasi git gel yapan var mi? Hem masraflariniza ortk biri cikar, hem de yol arkadasi. Oralarda tanidiklariniz falan varsa onlara da sorarsaniz mutlu olurum. Hergun cekilcek bir yol degil anladigim kadariyla. Baska tavsileriniz varsa onlari da alabilirim?
(6) 

iyi mi yapmisim?

balpolen #987254 
Arkadaslar sanirim 2 aylik mucadelenin sonuna geldim. Bugun emlakciya kapora verdim, yarin ev sahibi de gelecek ve kira sozlesmesi yapacagiz. Simdi bu konularda tecrubesiz oldugum icin bana yardimci olursaniz sevinirim

Ilk olarak simdi ev baglarbasinda caddeye paralel iki arka sokakta, suan metro calismasi var bilenler bilir. Eve girince bir kat asagi iniyorsunuz, bir odasi bahce kati gibi, digeri de bodrum gibi. Ici duzgun, tadilatli, mutfak banyo yeni yapilmis, temiz ve ev sekilli bir ev. 5 katli bir apartman, 28 yillik ama bakimli, icine girince guzel, gayet bakimli, bahce katinin onunde kucuk sirin ve sadece benim kullanabilecegim bir bahcem de var,ben begendim. Her katta 1 daire var. Yani o katta tekim, yan komsum falan yok. Eve girince rutubet kokusu hissetmedim ama 1 yil once boyanmis ev ve sadece 2 yerde cizik seklinde duvar kabarmisti, cok ince 1 hat seklinde. Ev boyatilacak zaten, oyle girecegim, 1 yilda o kadar kabarmissa bu kis idare ederim diye dusunuyorum, kombili 1 ev. Ve ben bu eve 750 verdim, iyi mi yaptim? Cok mu, fiyat performans hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Ikinci olarak yarin kira sozlesmesi yapacagiz, nelere dikkat edeyim? Tavsiyeleriniz, onerileriniz var mi?
(3) 

maltepe adatepe den hergun besiktas a gidilir mi?

balpolen #985963 
Gidilirse nasil gidilir, ne kadar surer yol ve cok yorar mi?
(1) 

Kafa dagitmalik site?

balpolen #985896 
Arkadaslar birileriyle sohbet edebilecegim, kafa dagitmalik site var mi bildiginiz? Her yerin ergen kaynamadigi, vakit gecirebilecegim? Uykum gelmiyo, cok huzursuzum, aylardir ev ariyorum, yok, baska problemler de ustune geliyo? Oneriniz var midir? Birileriyle konusayim vakit gecsin?
(2) 

kagithane taraflarinda koctas tarzi bir yer?

balpolen #985677 
Arkadaslar ev icin dekoratif seyler falan vardi, ozellikle yilbasinda gitmistik cok guzel seyler vardi, susler, mumlar, ev icin her sey, ikea koctas tarzi bir yerdi ama daha cok dekoratif seyler vardi, burasi neresi hatirliyor musunuz? Isminde n harfi vardi sanirim, ama bulduramadim adini ne olabilir ?
(5) 

Arkadaslar cok sikildim, oneriniz var mi?

balpolen #985280 
Sabahtan beri evdeyim, disari ciksam diyorum gaza gelemiyorum, evde otur otur, o da baydi, bir etkinlik falan var mi? Belki disari cikmak isterim, gaza gelirim
(3) 

Seytan marka giyer

balpolen #984154 
Tarzi film onerebilir misiniz? Tesekkur ederim.
(25) 

köppekler gibi pismanim, vicdanimi hafifletmeme yardim edin

balpolen #983519 
Aksam yemeginin ustune, hic ara vermedin, lays firinda cipslerden 70 gr olanlardan yedim, yaninda limonlu soda ictim, ustune topkek, ustune de gofret yedim. Kac saat gecti, gobegim kocaman sisti, kuculmuyo da, dakikalar ilerledikce yediklerim yaga donusuyor ve bana basen, kalca, göbek olarak geri donuyor, napayim ben, bisey deyin
(9) 

istanbul ucuz sinema

balpolen #983132 
Yarin gidip film izleyeyim diyorum, cok oldu gitmeyeli, boyle kampanya yapan falan ya da fiyati uygun nireler var? Film tavsiyesi varsa onu da alabilirim.
(1) 

piyalepasa bulvari, m. sevket pasa mahallesi

balpolen #982816 
Sislideki m. Sevket pasa mahallesi nasil bir yerdir arkadaslar? Ev piyalepasa bulvarinda cadde uzerinde, yasanir bir yer mi, hicbir fikrim yok orasi hakkinda, ulasim falan nasildir?
(7) 

plaja giderken alinacaklar listesi yapabilir miyiz?

balpolen #981432 
Kilyosa gidicez arkadaslar
(6) 

istanbul kebabci-cigerci tavsiye

balpolen #981239 
Ciger urfa sis ciger tarzi olursa guzel olabilir
(2) 

istanbul yakini denize girilecek yer?

balpolen #980265 
Allah in denizine girerken plajlara para vermek bana cok sinir bozucu geliyor, istanbul yakini ucretsiz denize girebilecegimiz nereler var, silivri taraflari falan geldi aklima, siz ne diyorsunuz?
(4) 

Damacananin agzini nasil kapatabiliriz?

balpolen #979296 
19 litrelik su damacanalarindan bahsediyorum, kapaklarini atmisiz, fakat bunlara su doldurup aracla tasiyacagiz, agizlarini nasil kapatabiliriz?
(8) 

kustepeden ev tutulur mu?

balpolen #978318 
Semtle ilgili cok iyi seyler duymuyorum ama yine de sormak istedim, orda yasayan eden var mi?
(2) 

bugun emlakcilar acik mi?

balpolen #978220 
Sorum bu
(5) 

nereye gidek?

balpolen #977533 
Arkadaslar, diyoruz ki soyle piknik yapabilecegimiz, ya da ormanda yuruyus yapip sonra da biseyler atistirabilecegimiz yere gidelim istanbulda? Nereler olabilir? Kemerburgaz vs geldi aklimiza?
(9) 

Gunaydin, kahvaltilik tarif?

balpolen #976910 
Bugun kahvaltiya sunu yapin diyebileceginiz farkli bir tarifiniz var mi? Ne bileyim bir omlet cesidi olur falan filan. Tesekkur ederim simdiden, gununuz guzel gecsin.
(2) 

Ben bu hamuru ne yapayim?

balpolen #976507 
Arkadaslar hamur yapiyodum, kucuk mayasiz bişi yapicaktim kahvaltiya, fakat un bitti. Ben bir paket daha var biliyodum evde yokmus. Hamurun kivami lokma hamuru gibi civik, belki biraz daha civik bile olabilir. Icinde sadece biraz kabartma tuzu ve tuz var. Ben ne yapayim bu hamurla, yagin icine atip atip kizartsam olur mu? Ya da baska oneriniz? Sekle giren bir hamur degil zaten.

Not: En yakin bakkaldan un alin secenekler arasinda degil
(2) 

su ilaclara bakabilir miyiz?

balpolen #976039 
Aramizda doktor var mi bilmiyorum ama bu ilaclar cok degil mi bana?

Piyeloseptyl
Cipro
Buscopan
Parol

Idrarimda yanma vardi, sonra dun gece baya agri yapti, uyandigimda sag bobregimde agri vardi. Ben de acile gittim. Sistit oldum diye dusunuyodum ama bobregime gecince agri cok korktum. Idrar testi yapildi. Lenfosit ve eritrosit yuksek dogal olarak, bir de protein cikti idrarimda.
Bu yukaridakilerden ilk ikisi antibiyotik, son ikisi agri kesici ates dusurucu. Hele ki iki antibiyotigi ayni anda kullanmak beni cok korkutuyo, biri de cipro bi de. Napayim ben?
(3) 

kahvalti mekan?

balpolen #975175 
Arkadaslar dun ankaradan cok sevdigim bir arkadasim geldi, baya bir gezdik, simdi tekrar bulusuyoruz, once bir kahvalti yapicaz, sonra tekrar alisveris, tavsiye edebileceginiz nereler var?

Not: Besiktas, karakoy ve civari gibi dusunun, sonra cevahire gecicez, oralarda biryer de olur.

Not2: Besiktastaki kahvalticilari soylemeyin, dun gittik, bugun istemiyoruz. Karakoy namli ve namport aklimda belki olabilir, onun disinda nereler var?

Not3: Biraz ekonomik olsun, dun alisveris, bugun alisveris, hem de daha ev tutucam, sabah sabah kahvalti ekonomimi sarsmasin

Not4: Guzel bir pazariniz olsun insallah!
(16) 

Hosteslik mi ogretmenlik mi?

balpolen #974764 
Arkadaslar hali hazirda meb e bagli ogretmenlik yapmaktayim fakat her zaman cok istedigim bir meslek oldugu icin kabin memuru ilanlarina basvurmustum. Mulakatlari ve sinavlari gectim, egitimlere alinicam. Is bayagi ciddilesiyor yani. Ben de dusunmeye basladim, ogretmenligi seviyorum ama hosteslik her zaman cok istedigim bir meslekti ve hala cok istiyorum. Bir sure de olsa denemek istiyorum. Memuriyetten istifa edersek 10 yil icerisinde geri donme hakkimiz var. Fakat korkum bu yasanin kalkmasi ve geri donuse izin verilmemesi gibi bir kanun cikmasi gelecekte. Malum ulkemizde neyin ne olacagi belli degil hele ki memuriyette. Sartlari dusununce ogretmenlik tabi ki daha avantajli. Firma pegasus, yani oyle cok paralar verdiklerini dusunmuyorum. Hatta ogretmenlikte ozel derslerle daha cok kazanabilirim, tatilleri ve calisma saatleri de cabasi. Fakat az da kazansam, yogun ve yorucu bir tempoda da calissam bu deneyimi yasamak isterdim. Sizin gorusleriniz nelerdir?
(4) 

Pendik civari kahvalti

balpolen #974337 
Iyi geceler herkese, arkadasimin yarin Pendik civarinda bir is gorusmesi var, ona girmeden once bir kahvalti yapalim diyoruz, tavsiye edebileceginiz yerler var mi? Arac var, ona gore tavsiyelerde de bulunabilirsiniz.

Bir de bu ongorusme gibi birseymis, resim istemisler 1 tane, yaninda yok, goturmese nolur?
(3) 

ferikoy u nasil bilirsiniz?

balpolen #973757 
Ferikoy ortanca sokak, stadin orasi diye geciyormus arkadaslar nasil bi yerdir? Tek basima kalacagim, aksamlari bazen ozel dersim oluyor eve gelmem saat 10 u buluyor, burada kadin basima o saatte eve gelebilir miyim? Yasanabilir bir yer mi? Boyle duyurular artabilir, ev ariyorum, bazi yerleri hic bilmiyorum, sorabilirim, kusura bakmayin.

Bir de bugun bir arkadasimin dogum gunu, kotu birgun gecirmis, ne yapabilirim morali duzelsin diye, disari cikarayim diyorum ama nereye gidelim, ne yiyelim fikir verir misiniz?
(14) 

Domatesli pilav

balpolen #972476 
Gece saat olmuş 2, dişlerimi fırçalamışım, mutfakta beni bekleyen domatesli pilavı yiyeyim mi? Çok severim, nerdeyse 1 yıldır yemiyodum, çok da güzel olmuştu, napayım yiyeyim mi?
(2) 

Arkadaslar yardim, babam

balpolen #971842 
Bugun sabah belini inciltmis bahcede calisirken, beli agriyo, 2 saat falan yatti, simdi tekrar kalkti, arilarin yanina gitti, onlara bakicakmis, dedik annemle gitme, belin agriyo, daha da inciticeksin, zaten yasli, daha kotu olacak, yok, bizi dinlemiyor, iste de cok yoruyor kendini. Annemle beni de dinlemiyor, valla korkuyorum, bi tarafina bisey olucak diye, hic dikkat etmiyor, boyle agir kaldirdigi icin gobek fitigi oldu, ameliyat oldu, onun icin ayri dikkat etmesi lazim, ben simdi ne diyeyim ona da dinlesin biraz, vallahi korkuyorum, bisey olacak diye
(7) 

20 lik dis yardim

balpolen #970457 
Arkadaslar 20 lik disim yine agri yapmaya basladi, iki gundur hatta 3 gundur agri yapiyor yine, ilk zamanlar idare ediyordum ama surekli olunca dayanilmaz oluyor, saat 9 gibi dayanamayip agri kesici ictim, dolorex, yarim saat oncesine kadar iyiydi fakat yine basladi, boyle giderse bu gece uyuyamam, yuzumun yarisi yok sanki, gozume, basima, kulagima vurdu agri

Bir de ilginc olan, agriyi suan 20 lik disimde hafif hissediyorum, ondeki kopek disimde sanki daha cok hissediyorum gibi. Ama curuk ya da bisey yok orda, bu neden olabilir ve ben bu agriyi hafifletsin diye ne yapayim, tekrar agri kesici almak istemiyorum, aranizda doktor olan veya tavsiyesi olan var mi?
(10) 

Kızlar bi bakıverin, düğün tavsiyesi vol1!

balpolen #970066 
Şimdi benim bir kız arkadaşım var, okuldaki öğretmen arkadaşlarımdan, yaklaşık 1,5 yıldır tanıyorum ama bende yeri ayrıdır. Çok yakın arkadaşım değil, çok uzak da değil, orta halliceden iyice diyeyim ben siz anlayıverin gari. 2 hafta sonra düğünü var ve bana yeni dank etti. Benim düğün kültürüm 0. Yeminle sıfır, tüm düğünlere annemi gönderirim, bir düğün kıyafetim bile yok (çok ciddiyim ve 27 yaşındayım) o kadar anlamam düğün dernek işinden. Bana kalsa gitmiycem çünkü angarya olarak görüyorum ama bu defa da gitmezsem papaz olabilitemiz çok yüksek, çünkü bundan önceki bu tarz birkaç davete de icabet etmedim. Yani ben bu düğüne gidicem o belli.
Şimdi bu başlıktaki ilk sorum ben ne giyeyim. Aman pikniğe mi geldin hanım kız olmak istemiyorum ki normalde tarzım hep buna kayıyor benim. İkinci olarak gelinin evlenememiş kız kardeşi veya görümcesi gibi de ortalarda dolaşmaktan korkuyorum. Bir ayakkabım var efendim (malum memur maaşı ek masraf çıkmasın) şimdi eğer uygunsa buna uygun bir elbise, ya da olmadı diyelim düğün kıyafet önerileriniz nelerdir? Tavsiyelerinizi bekliyorum, çok teşekkür ederim.

Ayakkabıya benzer bir ayakkabının linkini aşağı koydum. Benim ayakkabım tamamen siyah böyle beyazlıklar yok ve ön kısmının dolgu kısmı daha kalın ve ön kısım havada kalmıyo, düz oturuyor zemine tam dolgu yani.


s-media-cache-ak0.pinimg.com
(6) 

üsküdar cumhuriyet mah. neresi ve doğalgaz sobalı ev

balpolen #968687 
üsküdar çarşıya göre nerede kalıyor bu üsküdar cumhuriyet mah? Ulaşım nasıldır çarşıya? Bir de yavuztürk mah. biliyorsanız o konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

Ve hiç doğalgaz sobalı evde kaldınız mı? Avantajı, dezavantajı nedir, nasıldır?
(1) 

çeviri

balpolen #968380 
the european commission has put forward that policies to cut greenhouse gases will not work unless individuals share the vision of a low carbon society

Arkadaşlar yukarıdaki cümlenin türkçesi nedir acaba?

Çok teşekkürler
(2) 

istanbul da ehliyet için pratik yapılacak yer

balpolen #968333 
arkadaşlar ehliyet alıcam inşallah ama daha önce direksiyona 2 kere falan oturmuşumdur, şimdi istanbulda nerelerde pratik yapabilirim araçla, fikri olan var mı?
(8) 

filtre kahve makinasi

balpolen #967448 
Arkadaslar filtre kahve makinasi almak gibi bir niyetim var, tavsiyelerinizi paylasir misiniz? Kullanip memnun kaldiginiz, kalmadiginiz vs. Bir de alirken nelere dikkat edeyim?
(5) 

Altın hesabı ve fon hakkında

balpolen #967087 
Arkadaşlar altın hesabı hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? Para tl olarak durursa eriyor çünkü, bunu altın hesabına aktarıp orda tutmanın ne gibi artı ve eksileri var, görüşlerinizi alabilir miyim?
Bir de bir fon hesabı açsam ve bir miktar paranın orda işletilmesine izin versem, bunun artı ve eksileri nelerdir? Temsilen 10 bin tl koysam fona, bunun bana aylık getirisi ne kadar olur? Bu konuda pek bişey bilmiyorum, aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler ve iyi sabahlar olsun şimdiden.
(3) 

uykuma birşey olmuş, gelmiyo

balpolen #965904 
e saat kaç oldu, gelmedi, nerde ki bu? Uykusuz kalınca da baş ağrısı yapıyor, mal gibi oluyorum ertesi güne, siz neden uyumadınız?
(11) 

İstanbul'da ısıtmasız evde nasıl olur?

balpolen #965629 
Arkadaşlar bu aralar bu tarz sorular ile canınızı sıkabilirim. Ev bakıyorum, beğendiğim bir ev de var ama ısıtmasız ve yüksek giriş. Elektrikli ısıtıcılarla falan kış geçirilir mi İStanbul'da bir evde? Doğalgaz yok evde, ayrıca ev bakarken nelere dikkat edeyim?
Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca ev arkadaşı da olabilirim. Fakat benim aradığım kiralayabileceğim bir oda değil, mutfağını vs. herşeyini aktif olarak kullanabileceğim bir ev, bu tür ev arkadaşlığı düşününler varsa o da olur. Ya da ben bir ev kiralarsam yanıma bir ev arkadaşı da alabilirim, burdan da paylaşırım zaten, neyse sonuç olarak önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
(2) 

eft, havale vs.

balpolen #964909 
Arkadaşlar cahilliğimi bağışlayın, bu para transferi işinden hiç anlamam. Bir yere hesabımdan para göndereceğim, göndereceğim kişinin de hesabı aynı bankada. Iban no su var bende, ikimizde aynı bankada olunca eft yapamıyo muyum? Listede bankamın adını bulamadım da, bir de işlemi internet bankacılığı üzerinden yapacağım

mobil görünümden çık