(5) 

fas-ispanya arasında ulaşım ve fas'ın iç ulaşımı hakkında

bi mekan #216119 
Merhaba,

-Şimdi ilk olarak Fas'tan İspanya'ya Cebelitarık üzerinden deniz yoluyla geçmek istiyoruz. Ceuta'dan Algeciras'a iki şirketin feribotlarından buldum. Kişi başı 33 Euro civarı fiyat veriyor. Bu fiyattan daha ucuzu ve yavaş gideni de olsa olur var mı bildiğiniz?

-Fas'ta Rabat-Fez-Casablanca gibi bir rota etrafında üç gün geçirmeyi düşünüyoruz ve Fas'a uçakla gitme planındayız. Casablanca'ya inecek uçak. Casablanca'dan Rabat'a ulaşımı en ucuz ve güvenli nasıl sağlayabiliriz? Otobüs-tren gibi seçeneklere açığız ve bunların fiyat-süre-kalkış yerleri gibi seçenekleri bulabileceğimiz bir site var mı?

Teşekkürler.
(4) 

Portekiz-Vize ile ilgili deneyimi olanlar için

bi mekan #215278 
Merhaba,

Nisan ayında İspanya'ya gideceğim bir arkadaşımla ve oraya gitmişken Portekiz'e de birkaç gün uğramak gibi bir niyetimiz var. Fakat Portekiz, Yeşil Pasaport'tan vize istiyormuş, henüz yürürlüğe girmemiş, vize de ücretli olmayınca başvuralım madem dedik. Bu konuda deneyimleri olanlara birkaç soru sormak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

- En önemlisi, biz otelde değil, couchsurfing sitesinden bulduğumuz bir kişinin evinde kalmayı düşünüyoruz. Ondan davetiye istememiz gibi bir şey de söz konusu değil. Dolayısıyla otel rezervasyonu göstermeyeceğiz, bu vize konusunda büyük bir sıkıntı yaratır mı? Otel rezervasyonu olmadan vize başvurusu yapabilir miyiz yani? Maaş bordroları, öğrenci belgesi falan gibi belgeler gösteririz, bir de İspanya üzerinden Portekiz'e ulaşım biletlerimizle, İstanbul'dan Barcelona'ya olan gidiş dönüş biletimiz... Bu belgeler yeterli olur mu?
- Yukarıda da söylediğim gibi, İspanya'ya ilk olarak iniş yapacağız, Portekiz'in ilk giriş yaptığımız ülke olmaması sorun olur mu? Sanki bu konuda da bir şeyler okumuştum.
- 2007'de yazılan bir entry'de sadece Ankara'dan başvuru yapıldığı yazıyor, halen öyle mi?
- Oldu ki bir şeyler ters gitti, vizemiz reddedildi. Bu vizesiz girilen İspanya'ya gidiş durumumuzu da etkiler mi?
- Bir de bu sorunun cevabının olumlu olduğunu hiç sanmasam da, mesela biz buradan vizesiz gitsek, Portekiz'de kapıda vize veriyorlar mı Türkiye gibi? Hani olur ya, bir sorayım dedim.
(4) 

yeşil pasaport-öğrenci olmayanlar için

bi mekan #211785 
Merhaba,
Arkadaşımın Şubat 2012'ye kadar geçerli olan yeşil pasaportu var ve kendisi artık öğrenci değil.
- Nisan'da bu pasaportla seyahat etmesi mümkün mü?
- Değilse tekrar yeşil pasaport çıkarması mümkün mü, çünkü şu an sigortalı bir işte çalışmıyor ve hali hazırda 25 yaşında da değil...
(1) 

Opera-Bale biletleri satışa çıkma saati

bi mekan #209339 
Merhaba,
Eğer ki becerebilirsem yarın satışa çıkacak olan Zorba balesine bilet almak istiyorum. Tiyatroların aksine, bunların saat kaçta satışa çıktığına dair net bir bilgi bulamadım. Şu anda şans eseri belki bulabilirim diye gişeyi ve verilen diğer numaraları aradım ama cevap veren de olmadı. Biletlerin satışa çıktığı saate dair kesin bir düzen var mı? Haftasonları satışa çıkmadığını biliyorum, eğer ki araya haftasonu girmeseydi Zorba da normalde satışa çıkmış olacaktı örneğin, bu durumda değişen bir şey oluyor mu bir de?
Teşekkürler.
(2) 

izmit-eskişehir-yht ile ankara

bi mekan #208630 
merhaba,
bu sakarya ekspresi artık yht'ye aktarma yapmıyormuş, çünkü vardığı saatte yht yok, halbuki iyi olacaktı benim için, 18.42'de izmit'ten kalkıp 21.24'te varıyordu eskişehir'e. ben öğlen sayılmayacak bir vakitte, tercihen saat 5'ten sonra izmit'ten trene binip, saat 9 yht'sine yetişebilmek istiyorum. yok mu artık böyle bir tren? :S
(2) 

balkon noel babası

bi mekan #205678 
Şimdi haftasonunda Ankara'da GOP taraflarında birkaç balkonda gördük bunu. Çok da hoşumuza gitti. Sonra internette şöyle bir araştırdım nedir diye, aşağıdaki linkteki fotoğraf üzerinden girdim o bloga.

www.10marifet.org

bu fotoğrafta görmüş olduğunuz noel baba ankara'da nerede bulunabilir bileniniz var mı? hani belki gözünüze falan da çarpmıştır bir yerlerde tesadüfen ilgilenmemiş olsanız bile. :)
(3) 

Açıköğretim ve Askerlik

bi mekan #205183 
Merhaba,
Arkadaşım Edebiyat mezunu ve şu an sözleşmeli olarak öğretmenlik yapıyor. Kadrolu olabilmesi en erken gelecek yıl olabilecek gibi duruyor ve askerliği Ağustos'a kadar tecilli. Açıköğretim'in 4 yıllık herhangi bir bölümüne girerse eğer yine askerliğinin tecil olma durumu var mı? Bunun hakkında net bir yanıt bulamadık, siz biliyorsanız yardımınızı bekliyoruz. Teşekkürler.
(5) 

the sims 3 hız sorunu

bi mekan #203559 
Merhaba,
The Sims 3 oyunu ilk çıktığı günlerde, orjinal olmayanlarında zamanın akışıyla ilgili bir sorun varmış. Yani 3 kat hızlı ak da deseniz, o bildiğimiz sims hızında gitmiyormuş olaylar. Bu sorun şu anda çözülmüş durumda mı? Şu an orjinal oyun alabilecek durumda değilim maalesef.
bir de dizüstü bilgisayarda oynamak dizüstü bilgisayarı ne derece zorlar, uzun vadede mutlaka bir sorun yaratır mı?
bir de ek paketlerin hepsini yüklediğimi düşünürsek sistem gereksinimleri ne olacaktır, ya da tek başına sims 3'le farklı olacak mıdır?
teşekkürler şimdiden.
(3) 

Kızılay-Çayyolu yolculuğu

bi mekan #196903 
Kızılay'dan Çayyolu'nda Devlet Tiyatroları sahnesine gideceğim ve tabii bir de dönüşü var.
Buraya en yakın noktaya hangi otobüs gidiyor? Ya da dolmuş var mı, varsa nereden var? Kızılay'dan otobüs nereden kalkıyor? Akşam saat kaça kadar var dönüş? Ve bir de tiyatronun akşam 8'de ve haftaiçi olduğunu düşünürsek, trafik yoğunluğu o saatlerde o rotada ne durumdadır ve ne kadar sürede ulaşırım Çayyolu'na?
1234567   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık