(3) 

Lonely Planet hakkında

bi mekan #416977 
merhaba,

geçen gün sordum, fakat gözden kaçıranlar vardır biliyorlardır, tekrar sormak istiyorum. Lonely Planet kitaplarına Ankara'da Arkadaş Kitabevi ve Homer Kitabevi dışında nerede bulabilirim?

Diyelim ki bulamadım, bunu kendi sitesinden sipariş etsem, ulaşımında bir sıkıntı olur mu ve mutlaka kendi sitelerinden sipariş ettiğime göre son baskıyı yollarlar değil mi?

(PDF'ten baskı istemiyorum bu arada...)
(2) 

Kosova - Sırbistan

bi mekan #416315 
Merhaba,

Temmuz ayında arkadaşımla birlikte bir Balkan turu yapmayı planlıyoruz. En ucuz oraya uçuş bulduğumuzdan, tura Priştine'den başlayacağız. Kosova damgalı pasaportla, Sırbistan'a giremiyormuşuz ve Kosova'ya girerken bunu belirtirsek ayrı kağıda damga basıyorlarmış.

1 - Bunun garantisi var mı, aynı durum Priştine'ye hava yoluyla ulaşınca da mümkün mü?
2 - Peki bunu uygun bir dille söylemek gerekir mi, yoksa sadece açıklama yapmadan "ayrı kağıda basabilir misiniz" diye rica etmek yeterli mi?
3 - Sırbistan'a girerken bize "ne kadar kalacaksınız, dönüşünüz nereden?" gibi bir soru sorarlarsa ve buna "Kosova'dan" dersek nasıl bir tepki alırız, böyle dengeler gözetmemiz gerekiyor mu?

Teşekkürler.
(8) 

Lonely Planet Rehberi Ankara'da Nereden?

bi mekan #415446 
Ankara'da yaşıyorum, Western Balkans başlıklı Lonely Planet kitabını almak istiyorum. Ankara'da Lonely Planet rehberleri satan nereler var? Arkadaş Kitabevi'ni biliyorum örneğin, bunun dışında nereden bulabilirim?
(3) 

İngiltere Vizesi

bi mekan #403377 
Merhaba,

Ekim ayında İngiltere'ye gidecek olan halam ve yeğenimle ilgili başvuru prosedürüne dair bir bilgi arıyor, fakat bulamıyorum. İngiltere Büyükelçiliği de yardım etmek için 14 dolarımızı istiyor sağolsun.
Yeğenim zihinsel engelli ve halamın pasaportuna kayıtlı zannediyorum. Peki vize başvurusu esnasında yeğenimin de bulunması gerekiyor mu? Aynı zamanda kendisi için de vize başvuru ücreti ödenmesi gerekiyor mu? Bu konuda net bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.
(1) 

James Bond sebebiyle kapalı noktalar

bi mekan #397844 
Kapalıçarşı film çekimleri sebebiyle alışverişe kapalı mı, yoksa bir tek Eminönü mü kapalı olacak? Bir de Eminönü kapalı, fakat tramvay karaköy'e gidiyor mu, yoksa eminönü'nden önce kalıp geri mi dönüyor?
(1) 

Umut Sarıkaya'nın bir Karikatürü

bi mekan #397579 
Hani bir karikatürde "filmde istanbul denilince Türkler çok mutlu oluyor, o yüzden koyuyoruz bu sahneleri" gibi bir şeyler vardı, adam da filmi seyrederken "aa İstanbul dedi" gibi bir tepki veriyordu. Karikaturbul da kapanmış, bulabilir miyiz bu karikatürü?
Teşekkürler.
(2) 

Gülhan'ın Galaksi Rehberi Beyrut Şarkılar

bi mekan #396035 
Merhaba,
Bugün Gülhan'ın Galaksi Rehberi'nde, İç Savaş ve 2005'teki suikasttan bahsedilirken çalan ağır tempolu ve içinde "Beyrut" kelimesi de geçen iki şarkı çaldı fonda. O şarkıları bilenler varsa izleyenlerden, söyleyebilirse çok memnun olurum.
Teşekkürler.
(1) 

google chrome sorunları

bi mekan #384104 
Merhaba,

Son birkaç gündür Google Chrome ara ara sanki bağlantı yokmuş gibi oluyor, hiçbir siteye giremiyorum. Halbuki Mozilla ve Explorer'dan rahat rahat girebilirim fakat onlarda da bir hız yavaşlığı var. DNS'm değişik değil gibi gözüküyor ama, buna rağmen sites.google.com uzantısı açılıyor bildiğim kadarıyla yasağı kalkmadı ama, böyle olunca herhalde DNS bir şekilde bir yerden değişik mi diyorum, o dns de hızı yavaşlatır mı? Aynı modeme bağlanan üç bilgisayar var evde, ana bilgisayarınki değişikse beni de etkiler mi? Hiç anlamam bu konulardan, sorular muhtemelen çok saçma ama bu sorunu çözmek istiyorum.
(2) 

One Piece ve Naruto mangaları

bi mekan #374912 
Merhaba,

Bu iki manga'yı sanırım "gerekli şeyler" basıyor Türkçe olarak, fakat biri geçen sene çıkmış, diğer cildi henüz yeni. Araları hep bu kadar uzun mu tutuyorlar, basmıyorlar mı? Şimdi almak istiyorum, ama devamı gelmez-araları uzarsa sinirlenirim. Mesela arkadaş yayınevi, death note'u her ay basıyor istikrarlı bir şekilde.
Gerçi bir yandan da animesini seyretmeye başlayacağım.
Aslında internet üzerinden ingilizcelerini de okumak mümkün sanırım? Spoiler vermeden bir aydınlatırsanız beni, sevinirim.
(2) 

Pegasus Online Check-in

bi mekan #372112 
Merhaba,

Yarın kardeşim Pegasus'la Ankara'dan İstanbul'a gidecek. Online Check-in yaptırdık, fakat bastırma imkanı bulamadık. Havaalanında bastırma imkanı var mıdır?
(2) 

Sabiha Gökçen'den Ümraniye Carrefour'a Ulaşım

bi mekan #371058 
Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra Ümraniye Carrefour'un olduğu yere taksi hariç en kısa yoldan ulaşım nasıl sağlanabilir? Havaş otobüsleri yok artık galiba, Havataş'a binip nerede inmeli?
(3) 

Turkcell T11 ve bilimum telefonlar

bi mekan #369627 
Şu an kullandığım telefon (N73) elden çıktı çıkıyor. Ses gelmiyor, şarjı dayanmıyor, tuş takımında joystick kırıldı vs. Aslında bunu tamir ettirmek gibi bir planım vardı, ama herkes beni artık bunu bırakmanın vakti geldiği konusunda ikna etti.

Telefona büyük paralar vermek istemiyorum, dolayısıyla aslında dünden beri Turkcell'in T11'ini almaya karar verdim. Fakat pişman olur muyum, fiyat performans oranı açısından genellikle hep olumlu şeyler okudum. Ama mesela bu 389 tl, samsung galaxy Y ise 429 tl, aralarında çok büyük bir fark yok. Ben pek de anlamam, galaxy y'ye uygulama yok diyor özelliklerinde, onu da anlamış değilim. bir de galaxy ace 5830, 550 tl'ye inmiş 1 hafta süreyle.

Siz ne önerirsiniz, t11 beklentilerimi düşük tutmakla birlikte, iyi midir? Tabii n73'ü tamir ettirme seçeneği de hala bir köşede duruyor. Derdimi anlatabildim umarım.
(3) 

Peki ya Yastık Adam?

bi mekan #368369 
Yastık Adam isimli oyunun da kapalı gişe oynaması söz konusu bu ara. Peki bu oyun için de bilet alma eşiği, Bir Delinin Hatıra Defteri gibi çığırından çıkmış durumda mı? Yani sabah 9'da sıraya girsem yeterli midir?
(1) 

istanbul devlet tiyatrosu bilet satış periyodu?

bi mekan #367689 
Ankara'da mesela oyundan 13 gün önce sabah 10'da çıkıyor. Peki İstanbul için bu durum nedir?
(6) 

Ankara Trafik Sorusu

bi mekan #366146 
Çankaya'dan şimdi Kızılay'a insem ve akşam 10 gibi de Çankaya'ya dönmek istesem trafik ne durumda? Şu an otobüsler Cinnah'ı çıkmıyormuş diyorlar, dolayısıyla buraya otobüs de gelmiyor olabilir tabii. Bilgisi olan varsa ve söylerse sevinirim. Ve bir de İstanbul gibi, Ankara'nın yok mu bir kamerası, mobesesi trafiğe bakalım?
(3) 

Çayyolu'ndan Gece Dönüş

bi mekan #366017 
Merhaba,

Çayyolu'nda tiyatronun oralardan gece saat 11.30 civarı Kızılay'a dönen otobüs-dolmuş ya da devlet tiyatroları servisi vs var mı? Yoksa taksiye mi muhtacız?
(4) 

Hangi mobil modem?

bi mekan #357436 
Ben çok kısa bir süreliğine kullanmak üzere mobil modem almayı düşünüyorum, ancak emin olamadım. En fazla 1 ay kullanmak için almaya değer mi değmez mi, değerse Vınn mı Jet mi yoksa Vodem mi daha iyidir? Önerilerinizi bekliyorum.
(2) 

dvd player'da altyazı görüntülemek

bi mekan #347789 
Merhaba,

Şimdi bilgisayarda izlerken malum altyazıyı işte neyle izliyorsak ona yüklüyoruz ve çalışır duruma geliyor. ben şimdi bir filmi dvd disk'e kaydedip, sonra dvd player'da izlemek istediğimde altyazıyı doğrudan filmle aynı isimle yapsam da, altyazıyı filmi başlatmadan önce seçip işler hale getirsem de dvd player'da altyazı gözükmüyor. bu altyazıyı filmle bütünleştirmenin bir yolu yok mu? nero'da veya windows movie maker'ın bir dvd yapma programı var menülü falan yapabiliyorsun onunla yapabilir miyim?
(6) 

Slogan Önerileriniz

bi mekan #345481 
Arkadaşımın okul için yaptığı bir ödevde bir reklam filmi çekiyorlar. Bu reklam filminde kullanılan ürünün özelliği bulaşık eldiveni, fakat bez ve sünger özelliği de gösteriyor. Bu reklamda kullanmak üzere -belki biraz esprili de olabilir- bir slogan arıyorlar. Aklımızda birkaç bir şey var ama sizden de öneri almak istiyoruz. Teşekkürler.
(10) 

"Christmas" Şarkıları

bi mekan #343402 
Carol of the Bells gibi, Jingle Bells gibi, "christmas" şarkısı olmasa da "this is halloween" gibi insanın içini coşkuyla dolduran, çıkış noktaları olan, ilahi formatında değil de, ilahi bile olsa çan sesleriyle süslenmi örneğin, böyle eğlenceli, nispeten hareketli "christmas" şarkısı önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
(5) 

Gold Bilgisayar Outlet

bi mekan #338266 
Telefonum beni yarı yolda bırakmaya doğru gidiyor. Onu tamire vermeyi de düşündüm, ama bir yandan yeni telefonlara bakıyorum, tamir masrafı da az olmayacak gibi çünkü. Telefona abartılı paralar vermek çok gereksiz geliyor, bu outler durumu var. Buralardan hiç telefon aldınız mı, riskleri nelerdir, sıfır diye satılıyor yine ama sıfırdan bir farkı vardır mutlaka. ya da geri dönüşüm ürünüymüş, geri dönüşüm ürünü ne demek? Böyle bir telefon alır mıydınız? Gold Bilgisayarı arayıp ürünler hakkında bilgi alınabiliyormuş, söylediklerine ne kadar güvenilir? Bataryasını sıfırdan koyarlar mı, yoksa az çok kullanılmış ömründen gitmiş bir bataryayla mı gelir vs?

Teşekkürler.
(4) 

Ankara'da Şehiriçi Kurye

bi mekan #337554 
Gittigidiyor'da sattığım bir ürünü Ankara'dan bir kişi aldı, diğer şehirlerde olsa Yurtiçi Kargo'ya verecektim, ama şimdi ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Yurtiçi'nin burada kurye hizmeti yok sanıyorum. Ankara'da kurye nerede var, ya da başka kargo şirketlerinin kurye hizmetleri var mı Ankara'da, teşekkürler.
(6) 

Balkondan Tırmanan Noel Baba - Ankara

bi mekan #335820 
İnsanlar nereden buluyor hayretler içerisindeyim sözlük, iki yıldır o fuar senin, bu AVM benim, o mağaza onun geziyorum, tozuyorum. Yok yok yok!

www.10marifet.org

Bana yer söyleyin, bu noel baba ankara'nın neresinde satılıyor?
(2) 

18 wheels of steel Tutkunları

bi mekan #333638 
Merhaba,

18 WOS Haulin'i yükledim şimdi, sonra bu oyun için kurulan bir sitede otobüs yamalarını falan gördüm.
Peki ben bu oyunu tır yerine otobüslerle oynamak istersem diyelim, o yamayı indirdiğimde ne yapmam gerekiyor? Yamaları nasıl aktif hale getirebiliyoruz yani?
Yolcu indireyim bindireyim, Türkiye Haritası yaması da var, onu da yüklemek isterim aslında. Nasıl yapacağımı anlayamadım ama, anneye anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim.
(1) 

Cep Telefonu Teknik Servis (Ankara)

bi mekan #333466 
Uzun zamandır telefonumla sorunlar yaşıyorum ve nihayet artık servise vermeye karar verdim. Telefon Nokia N73 ve sorunlar da şöyle:

- Konuşurken karşı tarafın sesini duymakta zorlanıyorum.
- Ortadaki tuş kırıldı ve artık dokunduğum an işleme geçiyor.
- Bataryasının da ömrü doldu, şarjı bir gün ancak gidiyor.

Şimdi bataryayı özellikle korsan almak istemiyorum çünkü onların da ömürleri kısa oluyor, bir türlü düzelmiyor. KVK'ya vermeyi düşünüyordum ki sözlüğü okuyunca gözüm korktu vazgeçtim.

Ankara'da bu sorunların hallolması için nereye güvenip de bırakabilirim ben bu telefonu ve tahmini ne kadar masraf çıkar bu sorunlara? Teşekkürler.
(4) 

Büyükşehirler'de Yaşayanlar

bi mekan #332202 
Merhaba,
Son günlerde Ankara'da süregiden "paso faşizmi" ve "paso soygunu" sebebiyle diğer şehirlerdeki durumu merak ettim, burada gazetelerin Ankara Ekleri'ni geçtiğimiz hafta meşgul etti bu konu ki daha önce de gündeme gelmişti.
Belediyeler de sitelerini birbirinden işlevsiz yapmak için yarışmışlar. Büyükşehirler'de yaşayanlar paso ücretlerini ya da pasoya gerek duyup duymadıklarını yazarlarsa sevinirim. Elimdeki bilgiler şunlar:

Ankara - 24 TL
İstanbul - 10 TL
Kayseri - 5 TL

Aynı zamanda karşılığında otobüs-metro-dolmuşlara verdiğiniz ücretleri ve aktarma durumlarını da yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

Marmara Üniversitesi - İktisat sınavları

bi mekan #324334 
Merhaba,
Marmara Üniversitesi Türkçe İktisat bölümünün sınav tarihleri belli oldu mu? Akademik Takvim'de 12 Kasım'da başlayacağı yazıyor, fakat internet sitelerinde sınav tarihleriyle ilgili bir şey bulamadım. Şu derslerin sınav tarihlerine ihtiyacım var özellikle ki önemli nokta bu sınavlara girecek kişi af'la dönenlerden biri. Onlar da aynı sınavlara mı girecek, girecek olsalar BYS'lerinde yazar mıydı?

-Envanter ve Bilanço
-Mikro İktisat 1
-Makro İktisat 1
-Atatürk İlkeleri 1
-Para Teorisi
-İktisada Giriş 1
-Uluslararası İktisat 1
-İktisat Politikası 1
-İktisadi Düşünce Tarihi
-Matematik 1
(1) 

İstanbul'da Bir Takım Yol Tarifleri

bi mekan #321208 
Merhaba,
Yarın 14.45'te İstanbul Bayrampaşa Otogar'a indiğimde Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü'ne gitmek için Kamil Koç'un servisine binersem,
Bahçelievler servisi oradan geçiyor mu?
Ne kadar sürede gider o saatte?

Eğer ki 1 saat gibi bir sürede gider diyorsanız, metro-metrobüs-tramvay gibi alternatifler var mıdır ve nasıl yapmalı?

Marmara Üniversitesi'nden Sultanahmet'e nasıl gidilir en kısa şekilde? Bir de tek biniş 3 lira gibi bir durum oluşmuş İstanbul'da sanırım, dolayısıyla bu 1 hafta için İstanbul Kart çıkartsam o kendisini kurtarır mı, çıkartmak ne kadara mal oluyor?

Teşekkürler.
(4) 

Ankara - Çorum

bi mekan #320239 
Ankara Çorum arası kaç saat sürüyor, örneğin Ulusoy'la firma firma değişiyor mu bilmiyorum da. Benim sabah 10.30 gibi çorum'da olmam gerekiyor, hangi firmalar gider çorum'a. Lider ve Ulusoy'a baktım ama varış saatleri yazmıyor. mesela 7.45'te kalkan ulusoy kaçta varır?
(3) 

Evrensel Kitabevi'nde Hangi Yayınevi?

bi mekan #310367 
Merhaba,
Birkaç gün muhtemelen Kızılay'a gidemeyeceğim pek ve bir anda merak ettim, ola ki bilen vardır diye şansımı denemek istedim. Karanfil'de bulunan Evrensel Kitabevi sanırım her ay başka bir yayınevine %30-40 arası bir indirim uyguluyor. Geçtiğimiz ay İletişim'di.
Bu ay yeni bir yayınevi indirime girdi mi ve o hangi yayınevi, gören-rastlayan varsa :)
Teşekkürler.
(1) 

Ankara Tren Garı'ndan Ulaşım

bi mekan #309823 
Merhaba,
İki sorum var. Ankara Tren Garı'ndan;

1- Türkocağı Caddesi'nin Bahçelievler'e yakın olan tarafına
2- ODTÜ'ye en kısa yollardan ulaşım nasıl sağlanabilir?

Teşekkürler.
(2) 

Hürrem Sultan Kitabı

bi mekan #309619 
Merhaba,
Annem malum Muhteşem Yüzyıl'ın da etkisiyle Hürrem Sultan ile ilgili bir kitap okumak istedi ve bu kitabı alma görevini bana verdi. Birçok kitap var piyasada, sizden de öneri almak istedim. En son çıkanlardan Moskof Cariye Hürrem'e içerisinde kurgu da olduğundan pek yaklaşmak istemedim. Daha çok tarihi gerçeklerden oluşan ve Hürrem Sultan'ın hayatını anlatan bir kitap önerirseniz hangisini önerirsiniz? Teşekkürler.
(2) 

Facebook Grup Ayarları

bi mekan #308377 
Merhaba,
Facebook'ta iki grupta yönetici ya da kurucu konumundayım ve bu gruplardan birinde "tüm üyelere mesaj gönder" seçeneği çıkarken, diğerinde bu seçenek yok. Olmayan grupta şu an bu seçeneğe ihtiyacımız var, tüm üyelere mesaj yollamamız gerekiyor. grup ayarlarını kurcaladım ama bulamadım. grubun ayarları mı bozuldu ne oldu da mesaj yollayamıyoruz?

Peki diyelim ki bu seçeneği geri getirmek mümkün değil, o zaman o gruptakileri grubun sayfa formatına geçeceğini ve değişeceğini dolayısıyla oraya davetli olduklarını nasıl söyleyebiliriz başka bir şekilde?
(3) 

Gom Player Sorunu

bi mekan #307867 
Çöken bilgisayarıma Windows 7 yükletip de sonrasında Gom Player'ı yükledim. Fakat Gom Player altyazıyı göstermiyor, sürükleyip altyazıyı eklediğimde "eklendi" uyarısı çıkmasına rağmen altyazı görünmüyor. Tekrar yükledim, codec'ler de yükledim fakat sorunu çözemedim. Subtitle seçeneğindeki TV OUT seçeneğini de denedim. Başka ne olabilir sorun, teşekkürler!
(3) 

Fotoğraf Makinesi Tamiri için Yer Önerisi (Ankara)

bi mekan #304247 
Merhaba,

Fotoğraf makinemin büyük ihtimal lensi çatladı. Önündeki cam çatlak en azından ve fotoğraflarda o çatlak biçiminde çizgi var, bazılarında da yok anlamadım. bu çatlak olayı meydana geldikten sonra çekilen fotoğrafların bazılarında ise ışık sorunu var, ayrıntılar yok olmuş, fazla parlak vs olayla ilgili midir bilmiyorum. netice olarak lens çatlamış muhtemelen.
Şimdi makine 25 yıllık var galiba, dolayısıyla garantisi yok. canon'un kendi servisine götürürsem daha mı emin olur, ama sanki fiyat olarak daha yüksek olurmuş gibi geliyor. Ankara'da başka nereye götürebilirim, öneriniz var mı?
Bu arada bir önemi var mı bilmem ama makine Canon T50.
(2) 

Ankara Banliyösü

bi mekan #302895 
Ankara Banliyösü çalışıyor mu? Haftasonu şöyle bir banliyöye binelim Kayaş'a gidelim istedik ama, Cebeci'de "ikinci bildirime kadar yok" yazıyordu, istasyon da pek bir ıssızdı, pek umudum yok çalıştığından da o ikinci bildirim geldi mi gelmedi mi, olur ya çalışıyordur belli olmaz. TCDD'nin sitesinde de ne çalıştığına ne çalışmadığına dair bir şey göremedim...
(4) 

Ankara Hukuk'la ilgili önemli soru

bi mekan #302683 
Ankara Hukuk'un evlere şenlik öğrenci işlerinin hiçbir şeyden haberi yok, eminim olaya daha hakim öğrenciler de vardır. Şimdi seçmeli dersleri bırakmakla ilgili yeni bir yönetmelik çıktı, isteyenler kaldıkları seçmeli dersleri hiç almamış gibi olabiliyorlar. okula gittim kimsenin bir şey bildiği yok, dilekçeleri topluyorlardı verdim dilekçemi. sonra demin okulla konuştum, kadın hayatından bezmişti zaten, gene olaya hakim değildi. neler olacağını bilmiyordu. Kredi sınırlamasına takılmamak ve ortalamamın da bir miktar yükselmesini sağlamak amacıyla bu seçmeli dersler yok olmadan kayıt yaptırmak istemiyorum.
Şimdi sorularım şöyle:

1- Seçmeli dersler sistemimden silindiğinde ortalamam da yükselir değil mi? Sonuçta iki tane FF olan ders öğrenim hayatımdan hiç olmamışlar gibi tamamen yok olacak.
2- Peki bu sistem bana şu an seçmeli ders veriyor zorla, ben bu dilekçeler yürürlüğe konana kadar ders kaydımı yapmasam ve ekle-bırak'ta doğrudan kayıt yapsam ne olur, sistem kendini kapamaz herhalde, girebilirim yani sistemime?
(1) 

İÜ İşletme'de Tezli Yüksek Lisans yapmış ya da Yapacak Olanlar

bi mekan #302404 
Merhaba,

Arkadaşım bu sene İstanbul Üniversitesi'nde Pazarlama'da yüksek lisansa başlıyor. Toplam 5 ders gözüküyormuş, bu derslerin hepsini seçmesi zorunlu mu yoksa 3 ders seçip kalanını seneye bırakması mümkün mü? Teşekkürler.
(2) 

Sincan Dolmuşları (Acil)

bi mekan #301320 
Sincan'da sanayii'e giden dolmuşlar Ulus'ta nereden kalkıyor? Bentderesi mi, Gençlik Parkı mı, Anafartalar'ın arkası mı ya da İtfaiye Meydanı'nın hamamın oralardan mı?
Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim, teşekkürler.
(1) 

Telgraf

bi mekan #274499 
Merhaba,
Pazar günü öğleden sonra evlenecek olan bir arkadaşımın nikahına telgraf yollama niyetindeyim. Fakat ilk kez böyle bir şey yaptığım için biraz da cahilim bu konuda, bir türlü net cevabını bulamadım. Pazar günü telgraf ulaşıyor değil mi? Ve ben bunu pazar günü gönderebilir miyim, e-telgraf şeklinde başvurusunu yapacağım ve yarın da yapabilirim hatta şu an bile yapabilirim sanırım bunu pazar günü şu saatte gitsin diyerek?
(2) 

3d secure sorunu

bi mekan #263621 
hsbc kart ile turkcell'den kontör yüklemeye çalışırken en son aşamaya geldiğimde 3d secure şifresi istiyor. bu şifreyi banka telefonuma yolluyor, fakat açılan sayfada şifrenizi giriniz demesine rağmen;

mozilla'da o sayfa açılıyor şifre girme yeri yok. Yani şifre giremiyorum.
ie'de sayfa hata veriyor.
google chrome'da ise hiç açılmıyor.

ben 3d secure aktif hale getirmek için hiçbir şey yapmadım, eskiden ama telefonuma bile şifre gelmiyordu. bu onunla ilgili bir sorun mu, yoksa bankanın sayfasıyla ilgili bir sorun mu? Nasıl çözerim?
(3) 

Ankara'da Işkın

bi mekan #233811 
Işkın'ı bilenler vardır mutlaka, özellikle Doğu bölgelerinde bulunan uzun sopa gibi bir şey ve harika da bir tadı vardır. İlkokul 4'teydim en son ışkın yediğimde, o gün bugün ışkın diye sayıklıyorum. acaba ankara'da bir yerlerde var mıdır bu ışkın. belki yediğimde eski tadı alamam ve hayalkırıklığı yaratır bende ama olsun. Varsa gidicem alıcam :D
(1) 

çankaya-çayyolu otobüsü

bi mekan #231825 
Böyle bir otobüs varmış gibi efsaneler dolaşıyor ama numarası kaçtır nedir bilmiyorum. Ankara'da Çankaya bölgesinden, Simon Bolivar'dan, Turan Güneş'ten falan bir Çayyolu otobüsü var mıdır, varsa numarası kaçtır?
(7) 

Ankaralı tiyatroseverler

bi mekan #231173 
Merhaba,
Bugüne kadar Memleketimden İnsan Manzaraları olsun, Fosforlu Cevriye olsun bir şekilde bu yoğun talep gören oyunlara sabah 10'a 10 kala gişede olarak sıraya girip bilet almayı başardım. Bugün ise yine aynı saatte bir başka oyuna bilet almak için gittiğimde, Bir Delinin Hatıra Defteri'nin biletlerinin 2 dakika içerisinde bitmesine tanık oldum. Diğer oyunlarda çok da bir sıkıntı yaşamadığımdan, Bir Delinin Hatıra Defteri'ni de bugüne kadar beklettim ve yine aynı şekilde alabileceğimi hayal ettim, gördüm ki biraz daha çaba harcamak gerekiyormuş.
Sorularım şunlar daha önce bu oyuna bilet aldıysanız;
1- Biletleri genelde Akün'den alıyordum, Akün'den aldıysanız saat kaçta girdiniz sıraya, örneğin bir Cumartesi günü orada insanlara saat kaçta toplanırlar acaba? Belli bir kuralı yok tabii de, ortalama hani... Çünkü bugün anladım ki ilk 2 sırada olanlar hariç bilet almak pek mümkün olmayacak.
2- Akün'ü boşver, şu gişede daha az sıra olur, şu saatte git gir sıraya dediğiniz bir yer var mıdır? Mesela Kızılay metro gişesi, ya da Şinasi, hatta Küçük Tiyatro'ya da gidebilirim.
(3) 

Yazıcıda bir sorun

bi mekan #226982 
Merhaba,

Geçenler yazıcıda bir şey yazdırmaya çalışırken takıldı ve sürekli aynı şeyleri basmaya başladı her açışımızda ve yeni hiçbir görevi kabul etmiyor. Bilgisayardan programı silip yeniden yükledik yine fayda etmedi. Başka bilgisayara bağladık gene aynı şeyi yapıyor ya da hiçbir şey yazdırmıyor. Bir tamirciye götürdük, hiçbir şeyi yok diyerek geri gönderdiler. Markası HP bu arada, buna bir çözüm var mıdır bizim evde halledebileceğimiz? (Mesela format atmak diye bir şey var mı printerlarda?)
(3) 

mail adresime ne oldu?

bi mekan #226070 
Geçen yaz mail yazdığım bir pansiyon vardı Foça'da fiyat öğrenmek için, bu adresten bana saçma sapan bir mail gelmiş ve ardından da birden mail adresimde kayıtlı olan herkese bir mail gitmiş. Mail adresim virüslenmiş mi ele mi geçirilmiş, bu konudan hiç anlamıyorum. Şifremi değiştirdim, bu yeterli mi dahasını da yapmalı mıyım? Mail adresime nasıl kavuşabilirim tekrar?
(6) 

.nrg uzantılı dosyayı nasıl açarım?

bi mekan #224087 
Herhangi bir ek program yüklemeden .nrg uzantılı bir dosyayı nasıl açabilirim? NERO ile DVD'ye kaydedersem açılacak mıdır? Aslında iso'ya çevirdim ve winrar'la açmayı denedim ama arşiv biçimi hasarlı dedi. Çevirmeyi mi beceremedim, bu dosyadan ümidi kesmeli miyim?
(6) 

RyanAir Müdavimleri

bi mekan #218648 
Bu RyanAir konusunda açtığım 2. duyuru evet, ama emin olmaya çalışıyoruz, bir şeyleri gözden kaçırmak istemiyoruz. Şimdi öğrendik ki bilet parasına bir de yolculuktan önce online check-in'de 6 Euro eklenecekmiş. Böyle sürprizlerle karşılaşmak istemiyoruz daha fazla, havaalanından check-in 20 euroymuş mesela, ücretsiz değilmiş. Bir ara AB Vatandaşı olmayanlar online check-in yapamıyormuş falan...
Şimdi bu ryanair, bize başka sürprizler çıkartır mı yoksa biletin nihai ücreti + online check-in'le kapatır mıyız konuyu? Havaalanına gittiğimizde (15 kilo bavul seçeneği ekledik mesela, bedava bavul diye bir şey yok sanırım) bu bavul 15 kilo ama boyu şu kadar, şu kadar para vereceksiniz diye bir sınır getirmezler herhalde, o boy sınırı el bagajları için zannederim?
Teşekkürler.
(4) 

Ryanair'ın fiyat artış periyodu

bi mekan #217731 
Merhaba,
Ryanair'in fiyat artış periyodu neye göre belirleniyor, talebe göre mi? Mesela Madrid-Fez rotasında 10 Nisan için bugün 43 Euro olan bileti, 15 şubat'ta yine bu fiyattan alabilir miyim? Ya da talep dolarsa o fiyat için, bu fiyattan hangi fiyata çıkar, 50 euro mu örneğin, bu konuda sabit bir periyodu var mı? Teşekkür ederim.
(2) 

Bir şarkı adı?

bi mekan #216677 
Bugün Uğur Mumcu'nun anma töreninde bir şarkı çalıyorlardır. "Haram nedir, bilmem nedir" diye bir sözü kaldı aklımda bir tek. Bu şarkıyı bilenler yardım olursa sevinirim. Teşekkürler.

mobil görünümden çık