(2) 

Açıköğretim Sınav Süresi

bi mekan #1143071 
Merhaba,

Yarın sabah ilk kez Açıköğretim'de bir sınava gireceğim. Bunda sınav süreleri nasıl işliyor?

Her ders için 30'ar dakika diyor. Dört dersim var, bu derslerin hepsi tek kitapçıkta olacak, dolayısıyla 2 saatlik bir oturum mu olacak? Arkadaşla buluşacağız da, net bir saat kararlaştırmaya çalışıyoruz, malum telefon da yasak.

Teşekkürler.
(3) 

Decathlon Yağmurluk ne kadar sıcak tutar?

bi mekan #1141255 
Merhaba,

Aralık ayı sonunda bir İngiltere gezisi yapacağım, malum ülke "yağmurlu olması ile bilinen" bir ülke aynı zamanda.

Ben şemsiye ile gezmekten nefret ediyorum, o şemsiye gezinin rahatlığını da engelliyor. Sırf mont ve bere ile de yağmurda rahat edemiyorum. Onlar yağmura karşı tam koruma sağlamıyor gibiler de.

www.decathlon.com.tr

Bu yağmurluğu alsam, o tarihlerde Londra'da bu yağmurluk beni ne kadar sıcak tutar?

Şöyle yapabilirim, "içlik - kazak ve bu yağmurluk"

Çünkü tek başına bu yağmurluk kaban yerine geçmez gibi geldi. Bu yağmurluk kabanın üstüne de giyilemez herhalde, gerçi yakalı bir şey, bedeni de geniş gibi ama, haydi bir soru da bu yağmurluk kabanın üstüne giyilir mi olsun. Öyle bir durumda içliği geçebiliriz.

Benim orada olduğum tarihlerde hava sıcaklığının 10 ila -2 derece arasında olması bekleniyor geçmiş yıllardaki verilere göre. Orada bulunacağım 15 günün ise yaklaşık 7-8'inde yağmur yağma ihtimali var.

Teşekkürler!
(4) 

Bostancı - TÜYAP hangisi daha mantıklı?

bi mekan #1139341 
Bostancı'dan Tüyap'a nasıl gitmek daha mantıklı?

Dolmuşla metrobüs ve metrobüsle beylikdüzü mü?

Deniz otobüsü ile bakırköy ve oradan tüyap'a servis?

Dönüşte her halükarda ido'ya giderim de, giderken de bu daha mı mantıklı emin olamadım. Teşekkürler.
(1) 

Aliexpress Select Coupons

bi mekan #1138914 
Merhaba,

Bu 11.11 olayı sebebiyle "select coupons" diye bir şeyler birikti bende, ama şimdi alışveriş yapmaya çalışırken nasıl kullanacağımı bulamadım? Üst limit gibi bir şey de kuponların hiçbir yerinde yazmıyor, bunları kaç dolarlık alışverişe kullanabiliyorum?

2 dolarlık kupon kastettiğim, bir tek 11.11'de geçerli diye yazıyor. Hani şu bedava gibi dağıttıkları kuponlardan.

Teşekkürler
(4) 

Netflix Görüntü Kalitesi

bi mekan #1138298 
Merhaba,

Bu Vodafone Red sayesinde Netflix'ten üç aylık üyelik aldım. Oynatma seçeneklerinde HD de gözüküyor, fakat örneğin şimdi Suits izliyorum, ütü masasıyla çekilmiş gibi görüntü kalitesi. Oynatma seçeneklerinden otomatik seçeneğini kaldırıp yüksek kaliteyi de seçtim, gene bir şey değişmedi. Sorun acaba suits'te mi diye Narcos'u açtım, onda da parlak değil görüntü kalitesi örneğin.

İnternet bağlantısından mı diyeceğim, ama (aynı şey mi bilmem de) Youtube'da, ya da diğer dizi-film-program seyrettiğim yerlerde, (atıyorum kanal d'de örneğin) böyle sıkıntılar yok görüntü konusunda.

Video oynarken görüntü kalitesine müdahale edebileceğim bir yer de bulamadım.
(8) 

Iphone Pil Değişimi

bi mekan #1124894 
Merhaba,

Telefonumun şarjı aşırı hızlı erimeye başladı özellikle hücresel veri açıkken, su gibi içiyor adeta. Harici şarj cihazı bile fayda etmemeye başladı.

Şimdi fiyatlara baktım da Apple pili 275 liraya değiştiriyormuş, faydasını görür müyüm, gerçekten söylediği gibi ilk aldığım zamandaki haline gelir mi pil durumu? Zira telefondan başka hiçbir şikayetim yok...

Not: 5s
(4) 

Kuzey Yunanistan ile ilgili Öneriler

bi mekan #1122958 
Merhaba,

Gelecek ay, arabamızla sınırı geçip Thassos'a geçmeyi düşünüyoruz. Artık hava durumu falan, şansımıza... O kısmı oluruna bıraktık. Dönüşte de İstanbul'a doğru geze geze dönmek istiyoruz.

Xanthi'yi (İskeçe) daha önce gördük. Şimdi Alexandroupoli'ye (Dedeağaç) uğrayalım dedik. Bu aralıkta başka önereceğiniz yerler var mıdır? Drama? Komotini? Çok uzak olmayan başka yerler de olabilir, fakat Kavala - Keramoti tarafına maksimum 1-2 saat uzaklıkta olması tercihimizdir ki dönüş yolumuz çok uzamasın.

Dönüşte de Edirne'ye uğrayabiliriz belki.

Teşekkürler şimdiden tüm öneriler için.
(2) 

Yeni tip ehliyetlerle Yunanistan'a geçiş

bi mekan #1121275 
Merhaba,

Aslında teoride hiçbir sorun yok, geçtiğimiz sene Yunanistan'ın Türkiye'deki misyonlarının yayınladığı duyuru da var, fakat bu uygulamaya da bu şekilde yansıdı mı merak ettiğimden, deneyimi olanlara sormak istedim. Yeni tip ehliyetlerle, kendi aracımızla Yunanistan'a geçişte sorun var mı? Yeşil sigorta dışında bir belgeye ihtiyaç duyuluyor mu?

Teşekkürler.
(2) 

Wordpress'le ilgili düzenleme yapma

bi mekan #1120866 
Merhaba,

Asıl problemim şu ki, wordpress panelimde "görünüm" sekmesinin altında "düzenleyici" sekmesi yok. Bunun için çözüme baktım, wordpress ftp'sinde yapılması gereken bazı işlemler varmış. Sorun şu ki bu olaylardan zerre anlamıyorum. Anneye anlatır gibi anlatırsanız,

Halihazırda bir blogum var wordpress üzerinde açmış olduğum.

Bu blogun veritabanı adı nedir, nasıl bulabilirim, yoksa nasıl yaratabilirim?
yarattıktan sonra şu wordpress kurulum dosyasını indirdim, orada wpconfig dosyasına yazmam gereken bir komut varmış bu düzenleyici sekmesi gelsin diye, yazıyım ama bilgisayara indirip yazdığım dosyayı bir yerlere yüklemem gerekiyor ki o da sitenin ftp'si, sitenin ftp'sine nasıl ulaşabilirim?

Bunlar çok kompleks sorular mı, buradan yanıtlamak için fazla mı uzunlar?
(2) 

Ipod Nano Şarkı Atma Sorunu

bi mekan #1120438 
Merhaba,

Ipod Nano'ya şarkı yüklemeye itunes izin vermiyor, halbuki aynı itunes üzerinden beş dakika önce bir başka ipod'a şarkı yüklemesi yapabilmiştik. Her zaman olduğu gibi şarkıları seçip, itunes'taki ipod bölümüne sürüklemek istiyorum, fakat "yapılamaz" anlamına gelen simge çıkıyor. Itunes'a ayrıca yükleyip oradan ipod'a atmayı da denedik, fakat o da olmadı. Bir fikri olan var mı?

Teşekkürler.
(7) 

Kahve yapımı için shaker?

bi mekan #1118628 
Merhaba,

Bunlardan nerelerde bulabilirim? Bir zamanlar tchibo'da vardı diye hatırlıyorum, ama internet sitelerinde göremedim şimdi.

Teşekkürler.
(1) 

Atatürk Havalimanı'nın dışında otopark

bi mekan #1113064 
Merhaba,

Atatürk Havalimanı'na arkadaşımı karşılamaya gideceğim fakat şu son durumda içeri giriş baya yoğun gibi herhalde, o yüzden havalimanının dışında arabayı park edip havaalanına yürüyerek girebileceğim bir yer var mı?

İkinci sorum ise arkadaşımın uçağı bayramın ilk günü akşamüstü inecek, acaba o gün hem havalimanında hem de anadolu'ya geçişte yoğunluk nasıl olur? Tatilin üçüncü günü olmuş olacak, haftasonu trafik herhalde bitip, pazartesi rahatlamış olur değil mi?
(3) 

İsrail vizesi kaç günde çıkıyor

bi mekan #1106472 
Merhaba,

Güncel durum olursa daha iyi olur. Yarın başvursak İsrail vizesine, ayın 12'sinde en geç elimizde olur mu? Başvuru yeri İstanbul.

Teşekkürler.
(2) 

Ankara 100. Yıl - Tren Garı en kolay yol

bi mekan #1087912 
Merhaba,

Buradan tren garına en kolay nasıl gidilir? Bir bavulum ve sırt çantam olacak, o yüzden minibüse binmek istemedim.

Söğütözü - Metroyla Kızılay - Ulus - Yürüme çok mu kulağı tersten göstermek olur?
(2) 

Torry vs American Tourister (ya da bir takım kabin boy valiz önerileri)

bi mekan #1084683 
Merhaba,

Kabin boy valiz arayışı içerisindeyim, bugün Ankara'da Ulus'a Çantacılar Çarşısı'na gittim ve en kafama yatan TOrry markalı bir çanta oldu. Onun da fiyatı 250 lira ve hiç duymadığım bir marka olduğu için 250'yi vermekte tereddüt ettim. Bileniniz varsa, yorum yaparsanız sevinirim.

Şunun küçüğünün laciverdi idi sanırım:

torrycanta.com

İkinci alternatif ise American Tourister valizler indirime girmiş, 350 liraydı o da.

Üçüncü alternatif ise Kıbrıs'a saklamak hevesi, oradakiler daha uygun fiyatlılardı sanki. Burada uygun fiyatlı olanlar gerçekten çok kötü geldiler bana görünüş olarak.

Başka nerelere bakabilirim? Watsons'ta gördüm, ama hemen kırılacak gibi duruyordu. Ben bir de hoyrat ve sık kullanıyorum valizleri, o yüzden nispeten dayanıklı bir şey de olsun istiyorum.
(4) 

Trendyol Bedava Kargo?

bi mekan #1084270 
Merhaba,

Trendyol'da bir şort alacağım, ama kargo parası da istiyor, sinirim bozuldu 80 lira alışverişe kargo parası istemesine. Bu şort da bu fiyata başka yerde yok bu arada, yok mudur bir indirim kodu falan? Bir zamanlar olduğu gibi pepsi kampanyaları vs?

Şort bu:

www.trendyol.com

Bunu bu fiyata başka bir sitede bulursanız da olur.
(1) 

Kadıköy Lonely Planet

bi mekan #1081728 
Kadıköy'de Lonely Planet rehberlerinin güncel baskılarının satıldığı bir yer var mı? Teşekkürler.
(3) 

Türksat Uydusu Eurovision

bi mekan #1078867 
Türksat Uydusu üzerinden akşam Eurovision'u seyredebileceğim bir kanal var mı? (tercihen İngilizce) Bilgisayardan seyretmek yerine televizyondan seyretmek daha cazip geliyor. Bilgisayarı şu an televizyona bağlayabileceğim bir kablo da yok...
(4) 

Sakız Adası Tavsiyeleri

bi mekan #1078156 
Merhaba,

Sakız Adası'nda bir otel ayırttım, arabayla merkez şehir Chios Town denen yere 15 dakika. Dert değil...

Tam merkezde bir otel daha var, 45 euro daha pahalıya geliyor toplam konaklama. Bunu içki açısından düşünüyorum. Yollar çok iyi durumda değil sonuçta adada. İçkili araba kullanmak da istemem her halükarda.

Fakat dönüyor dolaşıyorum, sonuçta başka başka köylerde çok güzel tavernalar varmış, oralara da gitmek isteyeceğim. Ya uzoyu az içeceğim, ya da bir çözüm buldurun.

Merkezde kalıp, akşam yemeklerini hep orada mı yesek? Böylece yemekten arabayla dönmesek mi? Ama cidden öbür köylerdeki tavernaların hatrı kalır. Gündüz şehir köy gezileri ve plajlara rahat ulaşım için araba mutlaka kiralamak istiyoruz, akşam yemeklere taksiyle mi gidip gelsek ya da, çok pahalı mıdır?
(2) 

100. Yıl - Armada ulaşım?

bi mekan #1076120 
100. Yıl'dan armada'ya tek vasıta gidilebiliyor mu 132 dışında? Halk otobüsü veya dolmuş var mı? Ankara kart'ta para olmaması durumu var da, ankara kart doldurabiliyor muyum ya da 100. Yıl'dan?
(2) 

Vodafone ev interneti

bi mekan #1074886 
Merhaba,

Bu Vodafone'un ev için olan sınırsız internetlerini kullanan ve memnun olan var mı? Yoksa alternatifler nedir? Fiber internet seçeneği mevcut değil mi?

Teşekkürler.

(Şehir istanbul)
(9) 

Berlin Konusunda Kayboldum!

bi mekan #1067054 
Şu an seçenekler arasında kayboldum ve mantıklı düşünemiyorum, aklım karman çorman oldu ki bu konularda iyiyim aslında, herkesin planını programını yapar, yollarım, herkes de memnun kalır, şimdi kafam karıştı.

Konu şu, Berlin'de üç günüm var ve müze olarak görmek istediğim üç müzeyi öne çıkardım: Jewish Museum, DDR Museum ve Pergammon Museum!

Bir de kalmak istediğim otel var. (İnsanlar bana "orada kalma, uzak" diyor, oysa s-bahn ile 20 dakika merkez ve bana sıcak gelen bir şey var bu otelde nedense...)

Otel de bu: www.booking.com

Neyse asıl sorum şu, Berlin'de üç seçenek arasında kararsızım:

1 - Museum Island müzelerini de içeren Welcome Berlin Card'ı almak (üç gün sınırsız ulaşım ve bahsedilen müzelere giriş, ayrıca DDR'de %25 indirim 42 Euro)
2 - Berlin Museum Pass ve üç gün ulaşım biletini ayrı ayrı almak
3 - Museum Pass olayına hiç girmeden, yalnızca ulaşım bileti almak

Sizce hangisi?

Bir de son soru, benim halen geçerli bir öğrenci kartım var, ama 28 yaşındayım. Bu kartla müzelere indirimli girebilmem mümkün mü? Berlin'deki genel uygulama nedir?

Çok teşekkürler şimdiden!
(1) 

bkm express kart ekleme problemi

bi mekan #1065634 
Merhaba,

Kredi kartımı bu uygulamaya tanımlamaya çalışıyorum, fakat sürekli kart numarası hatalı gibi uyarılar çıkıyor. (ki hatalı değil).

Kredi kartımın işlem izni "standart" konumunda. Bunu sınırsıza mı getirmem gerek bankamatiğe gidip? Yoksa uygulama falan mı göçmüş durumda?

Banka: İş Bankası

Teşekkürler.
(4) 

Almanya Seyahat Önerisi

bi mekan #1064296 
Merhaba,

Nisan ayında planladığım Almanya seyahatimle ilgili iki günüm boşa çıktı. Hali hazırda Berlin'e 4 gün ayırdığımdan, iki gün daha ayırmak fazla olur mu emin olamadım. Kafamda dolaşan seçenekler şunlar:

- Nürnberg: Burada mahkemeleri özellikle görmeyi gerçekten istiyorum, vakit darlığından Nürnberg'i programa koymamıştım, fakat şimdi koyabilirim belki de.

- Dresden: Berlin'e geçiş daha kolay olur belki, burası da ayrıca görülesi geliyor bana.

- Berlin: Yine bu iki günü Berlin'e ekleyip belki oradan günübirlik Topsdam gibi geziler yapılabilir.

Siz nereyi önerirsiniz?

Bu noktalara geçeceğim yer Münih ve buradan sonra ise Berlin'e gideceğim. Bunu göz önünde bulundurarak öneride bulunursanız sevinirim. Teşekkürler.

Programım ise Münih (3) - Berlin (4) ve Stuttgart (3-arkadaş ziyareti)
(4) 

Pentax Fotoğraf Makineleri'ni Nasıl Bilirsiniz?

bi mekan #1062935 
Merhaba,

Gönül ister ki Canon, Nikon alayım, fakat an itibariyle şartlar el vermiyor ve gönül şöyle düzgün fotoğraflar çeken, ama aynı zamanda uygun fiyatlı bir makinesi olsun istiyor ve Amerika'ya giden kardeşine, araştırırken tesadüfen bu makineleri bulup beğeniyor. Sevimli şeyler bir de bunlar. Ama nasıl bilirsiniz? Güzel midir, kaliteli midir, kullanışlı mıdır?

Bir de mesela var mıdır atıyorum kağıt üzerinde teknik olarak Pentax K-51, hemen hemen Nikon D5300'e denktir (sallıyorum tamamen şu an hiç bakmadan henüz).

Gelen cevaplara göre ciddi araştırmalara girişeceğim.

Teşekkürler.
(1) 

Hat Taşıma Mevzuatı

bi mekan #1060998 
Merhaba,

Taahhütlü bir hattı, taahhüt süresi bitmeden taşımak istediğimizde, kullandığımız ya da kullanmadığımız hangi sürenin cezası daha az ise onu ödeyeceğimize dair bir kural olduğunu okudum, yönetmeliğe ve mevzuata baktığımda bu kuralı bulamadım.

Bu işin uygulanışı nedir? Eğer kural varsa gerçekten, kuralı nereden bulabilirim?

Teşekkürler.
(6) 

İsrail ve İsrail Vizesi ile İlgili Bir Takım Sorular

bi mekan #1059150 
Merhaba,

Geçen gün yine sordum, ama tatmin edici bir cevap alamadım. İsrail Vizesi başvurusunda, eski pasaportu gösterirsek (zira içerisinde Schengen vizeleri ve Fransa oturma izni var), bu pasaportun içerisinde bulunan Lübnan damgası ne kadar sorun yaratır?

İsrail'de Airbnb kullanmak güvenli mi bir de? Airbnb ile ev kiralamak sorun yaratır mı?

Teşekkürler.
(4) 

Mersin ve Çevresi Gezisi ile İlgili Bir Soru

bi mekan #1058611 
Merhaba,

Bir gezi planlıyoruz da, Adana konaklamalı olacak. Adana'dan günübirlik yola çıkıp sabah erken bir saatte,

Cennet - Cehennem Mağaraları
Kızkalesi
Tarsus
ve
Mersin gezilip, Adana'ya dönülebilir mi?

Bu gezilecek yerler ne kadarlık bir zaman istiyor? Biraz abarttım mı? Günübirlik olduğu için böyle yaptım.

Belki Mersin feda edilebilir sanki? Ya da Tarsus ve Mersin?
(1) 

Lübnan Damgası ile İsrail Vizesi Başvurusu

bi mekan #1058610 
Merhaba,

Arkadaşım İsrail Vizesi'ne başvuracak. Eski pasaportunda birçok başka Schengen vizesi olduğu için onları da göstermek istiyor, zira mevcut pasaportu henüz yeni ve içerisinde tek Ukrayna girişi var. Neyse...

Sorun şu ki eski pasaportunda bir de Lübnan girişi var. İsrail'in buna kıllık yapma olasılığı nedir? Çelişkili bilgiler var ama, bu konuda deneyimi olanlar paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.
(6) 

İngiltere Vizesi Yeşil Pasaport

bi mekan #1058169 
Merhaba,

Bu vize, taa 2007'de giderken yeşil pasaportlar için ücretsizdi, hala öyle midir? Sağolsunlar bilgilendirme konusunda çok cimriler web siteleri. Başvuru siteleri bile evlere şenlik.
(1) 

İstanbul Tiyatro Festivali bilet satış hızı

bi mekan #1056968 
Merhaba,

Festivalin biletleri yarın satışa çıkıyor malum, üç oyuna bilet almayı planlıyorum. (Shakespeare'in Bütün Ölümleri, Aslan Asker Şvayk ve Godot'yu Beklerken). Bilet satış hızı nedir? Yarın hemen alamayabilirim bilet gibi duruyor zira. Hemen tükenir mi?

Teşekkürler.
(1) 

Iphone 5S Ekranın Oynaması Sorunsalı

bi mekan #1052990 
Merhaba,

Maalesef garanti süresi dolmuş olan telefonumun ekranı yerinden çıkacakmış gibi oynuyor. Apple Store'a götürsem bir şey yapabilirler mi? Ya da telefonu zamanında Lydia'dan almıştım, onlara götürsem?
Ben bu yeteneğimle o ekranı yakın zamanda yerinden sökmeyi başarırım çünkü.

Bu işin maliyeti ne olur ve de?
(3) 

Erciyes kayak sezonunu kapatır mı?

bi mekan #1048231 
Merhaba,

Ben kayağa henüz geçen sene başlayıp çok sevdim, bu sene de kışın hafif geçeceğini bile bile programı ancak ay sonuna yapabildik.
Saçma gelebilir soru da, bu sene kış bir garip, 23-25 Şubat arası Erciyes'e gitme planımız var ama kar yağacak yağacak gösterip yağmadı gene şu üç gün ve havalar da ısınıyor, kar kalınlığı sürekli azalıyor, sezonu kapatmaz di mi bu dağ? Ruhum sıkıştı adeta stresten :)

25 günlük hava tahmini veren bir yere baktım, haftaya gene kar gösteriyor da şu dört beş sıcak günde ne kadar kayıp olur acaba.
(2) 

İzmir Ulaşım Sorusu

bi mekan #1047062 
Merhaba,

Fahrettin Altay'dan Emniyet Yenişehir Hizmet Binası'na gitmem gerekiyor, metroyla Hilal'e gidip yürümek ya da İzban'a aktarıp Kemer'de inmek gibi yöntemler ürettim kendimce, ama başka öneriniz var mıdır, nasıl giderim?
(1) 

İzmir F. Altay - Yenişehir Hizmet Binası

bi mekan #1046980 
Merhaba,

Fahrettin Altay'dan Emniyet Yenişehir Hizmet Binası'na gitmem gerekiyor, metroyla Hilal'e gidip yürümek ya da İzban'a aktarıp Kemer'de inmek gibi yöntemler ürettim kendimce, ama başka öneriniz var mıdır, nasıl giderim?
(3) 

İkinci El Kitapları Satmanın En İyi Yolu

bi mekan #1043719 
Merhaba,

Taşınma sebebiyle kütüphanemi boşaltırken 50'ye yakın (şimdilik) kitabı ayırdım ve bunları yok pahasına değil, ama belli bir edere satmak istiyorum. Gittigidiyor gibi bir yerde "dükkan" alsam mı diye düşündüm. Kitapların kimisi "bestseller" denen formatta, kimisi gerçekten iyi kitaplar, kimisi ise zamanında meraktan aldığım, ama belli bir alıcısı olabilecek kitaplar.

Nadikitap da olabilir, ama kitapların hepsi nadir değil, hem de 100 TL aylık listeleme ücreti istiyor orası, öyle de bir sorun var.

Teşekkürler.
(6) 

Ankara çıkışlı Ilgaz Turu haftaiçi

bi mekan #1041896 
Merhaba,

Ankara çıkışlı önümüzdeki haftaiçi Ilgaz turu var mı düzenleyen firma acaba? Bu haftaiçi olan gördüm, ama haftaya bulamadım. Haftaya da sömestr, haftaya da düzenleyen olsa ya :)
(2) 

Imax internet fiyatı / sinema fiyatı

bi mekan #1041455 
Merhaba,

The Revenant'a imax'te gitmeyi düşünüyoruz, bu imax hedesinin cinemaximum sayfasında 20 lira olduğunu düşünürsek, sinemada da 20 lira mıdır, yoksa gişede daha mı pahalıdır?

Konum: Ankamall (maalesef korkunç bir yer evet, haklısınız.)
(5) 

Kadıköy - Bostancı Arası Rakı - Balık Mekanı

bi mekan #1040115 
Merhaba,

Kadıköy - Bostancı sahil-cadde tarafı ekseninde, rakı balık yapılabilecek, lezzetli, meyhane atmosferinde tercihen ve bir de biraz uygun fiyatlı mekan önerileriniz varsa alabilir miyiz? Teşekkürler.
(5) 

Ev satma olayları

bi mekan #1035382 
Merhaba,

Mayıs ayından beri bir ev satmaya çalışıyoruz, bir de buradaki fikirleri alayım dedim. Doğrudan sahibinden denedik, Turyap'ı denedik, şimdi gene sahibinden deniyoruz da, ben acaba bir de "kurumsal olmayan sokak emlakçılarına" mı başvursak diyorum? Yani Remax, Turyap gibi emlak zincirlerine değil de, isimsiz, bireysel emlakçılara. Onlar daha mı cevval olurlar?

Tecrübeleri duymak isterim. Teşekkürler.
(1) 

Amerikalı Düşünce Kuruluşu

bi mekan #1034971 
Merhaba,

Bugün Fatih Portakal haberlerde "2016'da en çok çatışma yaşanacak 10 yer" konulu bir rapor yayınlayıp, ikinci sıraya Türkiye'nin güneydoğusunu koyan bir düşünce kuruluşundan bahsetti. O kuruluş hangi kuruluş kaçırdım, bilen/duyan var mı?

teşekkürler.
(1) 

Odtülüler bir bakın hele

bi mekan #1029759 
Merhaba arkadaşlar,

Şu ekte gördüğünüz sweati arıyorum, satış mağazasında yok, onlara ait bir ürün değilmiş. Nereden bulunabilir dersiniz?

Teşekkürler.
(2) 

Dünya Tarihine Yön Veren Kişiler

bi mekan #1027640 
Merhaba,

Şu linkte gördüğünüz kitap benzeri, ama referansı iyi, sallapati olmayan, güzel hazırlanmış bir kitap öneriniz var mı?

Teşekkürler.

Link: www.birazoku.com

Bunu rastgele buldum, nasıl bir kitap olduğunu bilmiyorum, sadece nasıl bir şey aradığımı göstermek için örnek olarak koydum buraya.
(6) 

Haydi bir daha Risk oyunu bulmaya çalışalım

bi mekan #1024569 
Merhaba,

Bu risk oyununu dönem dönem bir aramaya koyuluyorum ve azimle bulamıyorum. Kutu oyunu versiyonundan bahsediyorum. Bir şekilde birkaç yıldır piyasada yok, denk gelemedim herhangi bir yerde. Gittigidiyor'da gördüm, 214 lira diyor yahu, resmen fırsatçılık.

Yok mudur bunu makul fiyatlarla bulabileceğim bir mağazadır, bir şeydir? Ankara tercihen...

Teşekkürler.
(1) 

Kartpostal Yaptırma

bi mekan #1022741 
Merhaba,

Elimde bulunan bazı görselleri kartpostal yaptırmak istiyorum, ama birinden 2 tane, birinden 3 tane gibi az sayıda... Astarı yüzünden pahalıya mı gelir hazır kartpostallara göre? Ve bunları sıradan ozalit ya da kırtasiye yapar mı?

Teşekkürler!
(3) 

Telefon Numarası Yırtmalı El İlanı Tasarlama

bi mekan #1019779 
Merhaba,

Hani şu telefon numarası kısımları yırtılabilen ilanlar var, duvarlara falan asıyorlar, özel ders vermek isteyenlerin ilanları. Onları nasıl yapabiliriz internet ortamında? Hangi program ya da site bunu yapmama müsaade eder. Teşekkürler!
(7) 

Metrobüs Seyahat Süreleri Abartılı mı?

bi mekan #1013957 
Merhaba,

Şimdi iett'den metrobüs seyahat sürelerine bakıyorum. Avcılar - Beylikdüzü'ne 45 dakika diyor yahu, 45 dakika ne, orada 45 dakika sürecek ne yolu var? Söğütlüçeşme - Avcılar'a 170 dakika diyor... Biraz abartmışlar mı süreleri? Kadıköy'den TÜYAP'a gitmek gerçekten 4 saat mi sürüyor?
(5) 

Anıtkabir'in bu fotoğrafı nereden?

bi mekan #1013423 
Merhaba,

Yarın solotürk'ün saygı uçuşunu seyretmek ve fotoğraflamak istiyoruz, fakat bunu ekteki fotoğraf gibi bir manzaradan yapmak istiyoruz, Anıtkabir'in içinden böyle bir şey yakalamamız mümkün olmaz muhtemelen. Peki bu manzara Ankara'nın neresinden gözüküyor olabilir? Birkaç fikrimiz var ama, net bir bilgi alabilirsek daha da iyi olacak.

Teşekkürler.
(7) 

Twitter'da eski twitlere erişmenin yolu

bi mekan #1008145 
Merhaba,

Elle gitmeye çalışırken en fazla bir yıl geriye gidiyor. Mesela Haziran 2013'te atılan twitlerime nasıl ulaşabilirim, bir uygulaması vs var mıdır? Ya da hadi mobilden gitmiyor, bilgisayardan yapma olasılığı var mı?
(1) 

Fizikçilerden Yardım İsteği

bi mekan #1007204 
Merhaba,

Ek resimde gördüğünüz sorular bir arkadaşımın zamanı kısıtlı fizik ödevi. Kendimce bunun kısa kısa cevapları olduğunu tahmin ediyorum. Henüz kitabı alamamış, hoca almayın dedi diye, fakat sözelci olması sebebiyle alması yararlı olacak.

Arkadaşım tarihçi, yeni bir bölüme henüz başladı ve yıllar sonra fizikle muhatap oluyor. Herkes bir soru yazıp yollasa bile çok yardımı dokunur. Çok teşekkürler.

mobil görünümden çık