(1) 

İki Şarkı

bi mekan #632663 
Şimdi size iki video linki veriyorum, bunlar muhtemelen çok bilinen melodiler, ama benim cahilliğime verin. :)

www.youtube.com (bu maalesef bir makine hafızası sorunu nedeniyle bu kadar olabildi, sözlerinde "talking...talking... you and me" gibi şeyler hatırlıyorum.

www.youtube.com (biri de bu, bana da tanıdık geliyor ama çıkaramadım bir türlü.)

teşekkürler.
(7) 

Bu Fotoğraf Makinesi için Kargo Ücreti

bi mekan #609161 
Aras Kargo tercihimdir. Ekte gördüğünüzün hemen hemen aynısı, bunu kılıflı olarak düşünün aynı bu şekilde, İstanbul'dan Ankara'ya ne kadara gider tahmini? Mümkünse koruma kapsamında ve ahşap kutu içinde götürüyorlar sanırım özel kılıfları var, öyle yazıyordu hassas taşıma vs gibi. Şubeden alabilirim, adrese teslim olmak zorunda değil...

Eğer Aras pahalıysa başka firma da önerebilirsiniz.
(3) 

İstanbul Vapur Biblosu

bi mekan #608653 
Merhaba,

Bildiğimiz klasik İstanbul vapurlarının bir örneğini arıyorum, ama hiçbir hediyelik eşya satan yerde rastlamadım. Dolayısıyla Karaköy'e bak, Galata'ya bak gibi tahmini cevaplar değil de nokta atışı istiyorum. Bu yapılamaz bir şey değildir herhalde, kimsenin aklına gelmemiş de olamaz. Her yerde olması gerekirken, hiçbir yerde yok. Hayret edilecek bir şey.

Magnet de istemiyorum. Resim-fotoğraf olmamak kaydıyla anahtarlık da olabilir, ucunda sallanan bir vapurla.

Teşekkürler.
(1) 

Kıbrıs Araba Kiralama

bi mekan #604195 
Merhaba,

Bu yaz kıbrıs'ta araba kiralamak istiyoruz. Ben her ne kadar gitmeden internet üzerinden ayarlama taraftarı olsam da, "yüzyüze daha iyi olur" gibi bir mantıkla oraya gitmeyi mi beklesek diye de baskı görüyorum. Hangisi sizce daha mantıklı? Tavsiye edeceğiniz bir araba kiralama şirketi var mı? Gidişimiz Haziran ortasından haziran sonuna kadarlık dönemi kapsıyor, yani yoğun sezon araba bulunamaması gibi bir şey der misiniz vs?

Teşekkürler.
(2) 

Kayıp Gözüken Pasaportun Kayıp Kaydını Düşürmek

bi mekan #602153 
Merhaba,

Geçtiğimiz yıl pasaport krizi sebebiyle şehir dışından alelacele başvurdum pasaporta ve yanımda doğal olarak eski pasaportum olmadığından, kayıp muamelesi yaptılar o pasaporta çözüm olarak.

Şimdi bir vize görüşmesinde o eski pasaportumu da sunmak istiyorum. Bu yıl pasaport çıkartırken, o pasaportun üzerinde görünürde kayıp damgası vs bastılar. Emniyet Müdürlüğü'ne gidip bir konuşun, sistemden de düşerler belki dediler. Elçiliğe bu pasaportu verdiğimde kayıp olan bir pasaportu sunuyormuş gibi gözükmek istemiyorum.

Böyle bir tecrübesi olan var mı? Gidip açık açık, "biz buna kayıp muamelesi yaptık pasaport krizi sebebiyle, ama şimdi ben bunu kullanacağım, bunun kayıp kaydını düşüp iptal diyebilir misiniz?" desem yaparlar mı?
(1) 

Ankara JanSport

bi mekan #600717 
Merhaba,

JanSport'un TRC8E kodlu, Righ Pack modelini arıyorum. Mümkünde "Viking Red" renginde.

Morhipo, Trendyol, Markafoni gibi sitelerde bu modele hiç rastlamadım. Peki sizce nereden bulabilirim bunu Ankara'da? Soysal'da vs var mıdır? Ya da JanSport satan nereler var?

Teşekkürler!

www.jansport.com
(2) 

Avusturya Vizesi ile İlgili Birkaç Soru Daha

bi mekan #598298 
Merhaba,

Artık vizeye başvuru aşamasına geldim ve yarın randevu ücretini yatırarak telefon açmaya karar verdim.

- Randevu tarihini ben seçebiliyor muyum, tamamen onların insafına mı kalmış durumdayım?
- Gelecek haftaya verebilirler mi randevuyu, bu hafta istemiyorum çünkü. Gelecek hafta olması gerekiyor, bunu belirtebilir miyim?
- Davet mektubu gelecekti, ama yetişmeyecek, benim vize başvurusu için fazla zamanım kalmadı, başka planlarım da var zira. Davet mektubum olmasa da, arkadaşımın adresini Viyana'da konaklama adresi olarak gösterebilir miyim, yoksa otel rezervasyonu yaptırmalı mıyım?
- Yapmayı planladığım gezide, varış ve dönüş ülkem Avusturya. Burada geçireceğim gün sayısı ortalama 6. Döneceğim günü de sayarsak 7. Onun dışında Polonya'da 3 ve Çek Cumhuriyetin'de 6 gün geçireceğim ve bu planımı tüm şeffaflığıyla sunmayı düşünüyorum son karar olarak. Yanlış bir karar değildir umarım. Tüm otel rezervasyonlarım da tamamlandı.

Yardımlarınıza ve önerilerinize açığım. Teşekkürler!
(4) 

Hostelworld'de Rezervasyon Değiştirme

bi mekan #597938 
Merhaba,

daha önceden rezervasyon yaptığım bir hostele bir gün erken gitmeye karar verdim ve hostelworld'e girerek "change booking" kısmına tıkladım. Orada bana depozitonun yanında 2.50 Euro'luk servis ücretini de yeniden kesmeye kalktı.

Sonrasında sanki ilk kez ayırtıyormuş gibi girdim sayfaya ve servis ücreti kayboldu. Peki o "change booking" butonunu neden kullanayım, ya da ilk kez ayırtıyormuş gibi yapıp bunu da hostele haber verirsem bir sorun yaşar mıyım? Hostelle muhtemelen hayır... Peki böyle bir şekilde arkadan dolanmış gibi olursam, hostelworld ile sorun yaşar mıyım?

Teşekkürler.
(6) 

Avusturya Vizesi

bi mekan #592747 
Merhaba,

Gelecek hafta Avusturya Büyükelçiliği'ne vize için başvuracağım. 14 günlük seyahatimde ilk gideceğim ülke Avusturya ve 7 günümü orada geçireceğim. Geri kalan günlerde ise 2 ayrı şehirde konaklayacağım, hostel rezervasyonlarımı da yaptırdım. Avusturya'da yaşayan/çalışan bir arkadaşımdan davet mektubum da olacak.

Elçiliğe gerekli tüm belgelerle birlikte, bu programımdan şeffaf bir şekilde bahsetmeli miyim, yoksa sanki yalnızca Avusturya'da kalacakmış gibi mi davranmalıyım? Bu konuda çelişkili açıklamalar var, karar veremedim. Bana her şeyden bahsetmek daha mantıklı geliyor sanki. Tecrübesi olanlar varsa, cevaplarsa çok sevinirim!
(3) 

Su tablet meselesi

bi mekan #589907 
Merhaba, diyelim ki tablet almak istiyoruz. Ama Ipad ya da Samsung tabletler kadar yuksek bir butceniz de yok. Mesela simdi Casper CTA-E10-12A diye bir tablet gordum. 3G'si yok, wifi vardir herhalde o yazmiyor ama... neyse asil sormak istedigim eger ki 3g yoksa bununla her yerde internete giremem demek mi o kucuk micro sd kartlardan takarak? Aslinda 7 inc olanlar var ama onlar kucuk geliyor, kullanim zorlugu yaratabilir belki. Sizden de oneri isterim, butce maksimum 600-700 arasi diyelim. 10 inc ekran olsun mumkunse. Gittigim yerlerde kablosuz internet ihtiyaci olmadan internete girebiliyim.tesekkurler
(3) 

Viewtrip Bir Şey mi Biliyor?

bi mekan #587174 
Merhaba,

Aldığım biletin elektronik versiyonu acente tarafından viewtrip kullanılarak ulaştırıldı bana. Orada uçuş operatörü olarak "Xq for Turkish Airlines" yazıyor, yani Sun Express, fakat bileti alırken her aşamada yalnızca THY vardı karşımda.

Buraya Sun Express nereden dahil oldu? Sun Express'in kendi web sitesinde bu uçuşlar zaten yok. THY'nin kendi web sitesinde ise uçuşlar THY olarak gözüküyor rezervasyon numaramla girdiğimde.

Bu acenteye sordum, "Sun Express gözükmektedir uçuşunuz" dedi. Kafayı mı yemişler? Sun Express bu parkurda uçmuyor bile. Sun Express'in de acentenin de Antalya merkezli olmasıyla ilgisi var mıdır o uçuşun oraya karışmasında? Ya da THY, Sabiha Gökçen kalkışlı Viyana uçuşlarını Sun Express uçaklarıyla mı yapıyor diye daha da net sorulabilir bu soru.

Teşekkürler!
(3) 

THY'de Pasaport Numarası Değiştirme Cezası Var mı?

bi mekan #586832 
Merhaba,

THY'nin bir uçuşu için aerobilet.com'dan bilet alırken, henüz yeni pasaportum elimde olmadığından eski pasaportumun numarasını yazdım. Daha önce arayıp da konuşmuştum, değiştirebilir miyim diye, evet demişlerdi.

Şimdi ben değişiklik talebimi ilettiğimde bunun için bir ek ücret istenmez değil mi? Ya da biletimde yazan pasaport numarası ile elimdeki pasaport uyuşmazsa ne olur, bu çok mu hayati bir meseledir? En azından elçilikte... Çünkü elimde benim adıma kayıtlı geçerli bir pasaport var zaten ve eski pasaportumu da oraya sunacağım?
(2) 

Siparişim Nasıl Gelecek?

bi mekan #584743 
Merhaba,

Geçtiğimiz Cuma, Lonely Planet'ten sipariş verdim ve Türkiye'ye yalnızca standart gönderi şeklinde takip edilemez gönderi yapıyorlarmış. Almak istediğim kitapları aldığımda Lonely Planet'in sitesi epey bir ucuza geliyordu. (Bedava kargo, 3 al 2 öde gibi kampanyalarla...)

Takip edilemez yazıyor, ama gönderdikleri şirket olarak DHL'in adını yazmışlar. Bu paketim Türkiye'ye girdikten sonra PTT'nin şefkatli ellerine mi kalacak, yoksa DHL tarafından mı dağıtılacak?
(1) 

Davet Mektubu İşi

bi mekan #584168 
Avusturya'da yaşayan arkadaşımızın, bizim vize başvurusunda kullanmamız için davet mektubu göndermesi söz konusu. Fakat arkadaşlarımdan biri Ağustos'ta, ben ise Temmuz'da gideceğim. Davet mektubu gönderecek kişi açısından böyle yakın iki farklı zaman için iki farklı kişiye davet mektubu göndermesi sıkıntı yaratır mı?

Teşekkürler.
(1) 

Lonely Planet Sipariş

bi mekan #582291 
Merhaba,

Şu an Lonely Planet'ten bir sipariş vermek üzereyim, fakat tek bir seçenek sunuyor kargo açısından ki o da "air priority" ve takip edilemeyen bir seçenek. Benim dilim yandı bir kez bu işten, şimdi hiç böyle bir şeye girişmek istemiyorum.

Takip numarasıyla gönderilmesini sağlamanın hiçbir yolu yok mu ve eğer ki bizim PTT bu postamı kaybederse Lonely Planet yeniden yollar mı?

Teşekkürler.
(1) 

Kral Lear - İstanbul

bi mekan #581810 
Adana Tiyatro Festivali kapsamında İstanbul'a da uğrayacak Globe Theatre Kral Lear gösterisi davetiye usulü mü ya da biletleri ne zaman satışa çıkacak? Biletix'te de yok, Mybilet'te de...
(2) 

Facebook Sayfasını Spam'den Kurtarma

bi mekan #581445 
Facebook sayfamız spam haberler postalamaya başladı kendi kendine. Bunu da gidermenin yolunu bir türlü bulamadık, yöneticilerden birinden mi geliyor, başka yerden mi geliyor keşfedemedik. Ayarlarda mı bir şey yapmamız gerekiyor, nasıl engelleriz?
(4) 

.nrg uzantılı dosyayı açmak

bi mekan #570269 
Merhaba, şimdi elimde 2 tane nrg uzantılı dosya var. nero ile yapmaya çalışıyorum, ama her seferinde "diskin sonu gelemedi" gibi bir hatayla yarıda kesiyor ve yazmıyor. cd'ye kaydetme çabasına girişmeden bunu yapmanın bir yolu yok mu? elimde deamon tools da var. google'a yazdım forumlarda falan "deamon tools ile açın", "nero ile yapın" dışında açıklama yok, biz hepimiz bu programların uzmanı olmak zorundayız çünkü. bir de bu ikisini ayrı ayrı mı yazmalıyım? bana detaylı bir anlatım yaparsanız sevinirim.
(2) 

Schengen için Seyahat Sigortası

bi mekan #561687 
İstanbul'da Taksim civarında en ucuz nerede yaptırılır bu sigorta ve kredi kartı ile ödeme yapılabilir mi?
Teşekkürler.
(6) 

Slovenya'dan Vize Almak

bi mekan #560495 
Merhaba,

Bu yaz bir festivale davetli olarak Slovenya yolları gözüktü ve ben oralara kadar gitmişken festivalin harala gürelesinde hiçbir yeri göremeden de dönmek istemiyorum. Daha önce kardeşim bir takımla İtalya'ya giderken, oradan gelen davet mektubuyla vizeye başvurmuş, İtalya da ancak müsabakayla sınırlı vize vermişti birçok kişiye.

Durumum şu ki, ben Slovenya'dan 1 aylık vize almak istiyorum. Slovenya'yı gezmenin yanı sıra, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'ya giriş yapmayı planlıyorum.

Vizeye başvururken, diğer ülkelere gitme niyetimden hiç bahsetmemeli miyim? Sanki tamamen Slovenya'da kalacak gibi mi davranmalıyım? Festivalden ve davetimizden bahsedersem, vizeyi o zamanla sınırlayabilirler mi gezme niyetimden bahsetsem bile?

Tek girişli Schengen vizesi, schengen bölgesine tek girişten mi bahsediyor, vize alınan ülkeye mi yalnızca?

Haziran ayında fırsatım olmayacağından, 29 Haziran'daki gezi için Mayıs ayı sonunda vize başvurusu yapabilir miyim?

Öğrenciyim, son dönemimdeyim, yani bu ülkeye giderken dönüşte okulu bitirmem söz konusu, bu bir artı olabilir mi vizede? Babam devlet memuru.
(1) 

Lego Figurleri

bi mekan #552754 
Merhaba. Cocuklugumdan kalan lego setlerini buldum ve su an onlarla yenuden bir seyler yapmaya cok hevesliyim. Sorun su ki ben bunlarin adamlariyla ayri ayri oynardim, dolayisiyla kaybolmis hepsi. Bu figurleri temin edebilir miyim mesela Kenrpark'taki Lego satan magazadan? Kastetigim korsandir, ninjadir bu ozel seriler degil. Gayet siradan vatandaslardan bahsediyorum. Itfaiyeci, polis, ogretmen, gunluk kilik vs... ve ne kadardir tahminen?
(3) 

8 GB'lık USB'ye 4 GB'lik Dosyayı Almaması

bi mekan #550933 
Merhaba,

8 GB kapasiteli bir boş USB'ye 4 GB'lik bir dosyayı atamıyorum. "Sistem için fazla büyük" gibi bir şey söylüyor. Bu USB'nin hızıyla mı alakalı? Eğer öyleyse, bu sorunu yaşamamak için USB alırken nesine dikkat etmeliyim?
(5) 

Uzun Süreli Schengen Alma

bi mekan #546204 
Merhaba,

Öğrenci, ailesi devlet memuru olan ve geliri olmayan birinin, mesela 6 aylık Schengen alma ihtimali nedir eğer ailesi sponsor olursa?
Ya da aynı durumu düşünelim, bu öğrenci kişinin (yüksek lisans yapıyor) aynı zamanda da çalışıyor olduğunu düşünelim, bu durumda nedir aynı olasılık?
(1) 

Hangi İnternet Altyapısı

bi mekan #543669 
Merhaba,

Şimdi ttnet'e verdiğimiz taahüt nihayet sona erdi. Biz internet sağlayıcımızı değiştirmek istiyoruz. Peki sizce hangisi?

Şimdi biraz önce duyuru açtım, digitürk internet diye. Oradan bizi arayan firmayı aradık, cevap bile vermediler. Sorun olduğunda karşımızda muhatap bulabileceğimiz bir firma olsun en önemlisi.

Fiber henüz yok, bir blok aşağımıza kadar geldiler, bekliyoruz. Mesela bu konu önemli. Superonline'a girersek, fiber geldiğinde taahütten doğan farkı ödemeden biz normal adsl'den fiber'e geçebilir miyiz?

Teşekkürler.
(2) 

Digiturk İnternet?

bi mekan #543652 
Merhaba,

Ttnet ile bir anlaşmamız vardı, o bugün itibariyle sona erdi. Tüm internet servis sağlayacıları da başımıza üşüştü bir anda.
Fiber internete geçmek istiyorduk aslında superonline, ama bir bina ötemize kadar geldiler, bizim binayla diğer mahalle başladığı için henüz buraya başlamadılar, kalakaldık.
Bu internet hizmetiyle ilgili şu ana kadar gelen ekonomik manada en cazip teklif Digitürk. Fakat bazı sorularım var;

- Mesela D-Smart internet zırt pırt kesilip duruyormuş, Digitürk'te böyle bir sorun var mı?
- Şu an 8 mbps'e kadar limitsiz paket kullanıyorum, fakat tahmin edeceğiniz üzere kablosuz bağlantıda hızım ancak 3 mbps. Digitürk'te bu değişir mi?
- Digitürk aynı zamanda bize bu fiyata televizyon yayını da vermeyi öneriyor. Bu Digitürk'ün yağmur çamurda yayın gitme olayı bir klasik sanırım, gerçekten çok mu kötü; yağmurda televizyon seyretme imkanımız yok mu?

Teşekkürler.
(1) 

gnctrkcll sinema uygulaması hakkında

bi mekan #541382 
Eskiden olsa "evet oluyor" derdim sanki oluyordu yani, ama şu an gnctrkcll sinema bileti uygulamasıyla mesela annem ve babam gidip filme girebilir mi benim şifremle? siz gnctrkcll'li olamazsınız derler mi?
(1) 

Oscar Adayları Açıklaması

bi mekan #540912 
merhaba, yarın oscar adayları açıklanıyor, fakat bu kez ntv'den hiçbir şey göremedim. adayları yine ntv açıklayacak değil mi ve tsi saat kaçta açıklanacaklar?
(1) 

Film Tab Ettirmek (İstanbul - Anadolu)

bi mekan #539369 
Merhaba,

Bostancı ya da Kadıköy civarında film tab ettirmek ne kadara mal olur? 6 film toplam cd + fotoğraf kağıdına baskı şeklinde tahminen?
(5) 

İnternet Bağlantısının Kesilmesi

bi mekan #538786 
Merhaba,

Bu gece bir sorun peydah oldu bilgisayarda, yine tekrarlar mı emin değilim, iki kez yaptı aynı şeyi.

Durup dururken müdahele edemeyeceğim bir şekilde internet kesiliyor. O internet bağlantı durumunu gösteren bölümde kırmızı bir çarpı beliriyor ve bağlantı gidiyor. ona tıklayınca da hiçbir fayda etmiyor, algılamıyor bile. şu donanımı güvenle kaldır'ın olduğu kısma girdiğimde de oradaki simgeler birer birer yok oluyorlar üzerlerine geldikçe bu gerçekleştiğinde.

Güncelleme yapmamı istiyor bilgisayar, ama onu hep istiyor zaten, yeni de yaptım sayılır, onunla alakalı olamaz, sanmıyorum.

Yalnızca Torrent'im açık bir şekilde bırakıp gidiyorum bilgisayarımı ve bu manzarayla karşılaşıyorum. Utorrent'le alakalı olabilir mi? Utorrent'i güncelledim ve böyle olmaya başladı, hiç anlamam ki bununla mı ilgilidir.
(3) 

ankara'da beatles veya pink floyd ürünleri (bardak, tişört vs.)

bi mekan #534699 
Bu tarz şeyler satan birkaç yer biliyordum, bir baktım hepsinde One Direction'lar, Justin Bieber'lar havada uçuşuyor, başka da bir şey yok. Bu tarz ürünler satan bir yer var mı Ankara'da bildiğiniz?
(2) 

Bu S3'ün numarası ne?

bi mekan #534275 
www.androidlitelefonlar.com

Şimdi ben buradaki hileyi çözemedim, bunu nasıl bu fiyata satabiliyorlar, gerçekten masum bir kampanya mı yoksa bir sorunu var mı bunun? Bir yerlerde saklı duruyor bence o sorun, ama bulamadım.
(2) 

divx player'da görüntü pürüzü

bi mekan #533731 
Merhaba,

bir usb'ye bir film attım, sözde. Bilgisayarda görüntü gayet net, sonra divx player'a takıyorum, görüntü pürüzlü. sonra usb'yi televizyonun kendi usb girişine takıyorum, bu kez görüntü yine net. divx player'la oynadım birazcık görüntüyü düzelteyim diye sözde, ama başaramadım. evde de benden başka kimse kafasına takmıyor bunu, herkes "aman iyi işte, seyrediver" modunda. dvd'yle film takınca vs de görüntü eskisine göre daha bozuk çıkıyor, hani dvd player'ı açarsanız logo falan gözükür ekranda o da bozuk. divx player'ı düzeltmekle bozmuş durumdayım. size düzeltin demiyorum da, olur ya ben bilmiyorumdur, divx player'ın görüntüyü bozması normaldir vs. bunu sorayım dedim. divx player televizyona scart kablosuyla bağlı bu arada, kabloda bir sorun olması olası mı? kablo çünkü bizim eski dvd'nin kablosu, bunun orijinal kablosu yoktu kutuda, ama iki dvd player'ın da markası aynı.
benim iddiam doğru mudur kısacası sizce, sorun var mıdır hakikaten bu divx player'da?
(1) 

Yunanistan'dan Gelecek Kargo

bi mekan #533549 
Ben ilk kez uluslararası bir siteden bir şey sipariş ettim, Yunanistan'dan bir cd, ayın 12'sinde yola çıktı ve hala gelmedi. Artık panik yapmaya başlamalı mıyım, bunun peşine bir takip numarası olmadan falan nasıl düşebilirim? PTT'yi aradım, isim soyisimle bulamayız dediler, kayıtları vardır mutlaka türkiye'ye girdiyse eğer, nasıl bulamıyorlar anlamıyorum, yunanistan'dan otuz tane kargo gelmiyor benim adıma herhalde. Yunanistan'daki adamlar, eğer 2-3 ocak'a kadar gelmezse bir tane daha yollarız dediler, ama onları böyle bir duruma sokmak istemiyorum. Mart'ta da Lonely Planet'ten bir şeyler sipariş edecektim, şu an resmen vazgeçme arifesindeyim, bu işler hep sorunlu mudur böyle?
(2) 

BRN Havayolları?

bi mekan #532888 
Merhaba,

Bu aralar Ankara'da reklam panolarında bir reklam var. Tahran, Lizbon, Londra gibi birbirleriyle alakasız şehirlerin adları yazıyor ve altta da yanlış görmediysem BRN yazıyor. Reklam tarzı çok fazla Anadolu Jet'e benziyor ama o ilanı da pek inceleyemedim hep ben görene kadar aktı gitti. Bu şehirlere uçuş mu başladı Ankara'dan? BRN havayolları diye de bir şey bulamadım gerçi. Nedir o reklam?
(1) 

Yunanistan'dan Gelen Kargoyu Takip Etmece

bi mekan #528684 
Merhaba,
Geçen hafta Yunanistan'dan bir cd sipariş verdim, Girit üzerinden yola çıktı, biraz da sabırsızlanmıyor değilim, dolayısıyla keşke nerede olduğunu görebilsem. Avrupa 3-6 gün diyor ulaşım süreci. Kargom ayın 12'sinde yola çıktı da, bu kargonun bir takip numarası bir şeyi yok elimde, şu an nerede bilmiyorum. Şimdi geldiğinde onu bana kim getirecek? Ptt mi, yurtiçi mi yani kastettiğim bu? Geldiklerinde evde olmazsam ihbar notu bırakacaklar değil mi?
(3) 

Mkv'den AVI'ye

bi mekan #525896 
Merhaba,

Filmlerimi görüntü kalitelerini kaybetmeden divxplayer aracılığıyla televizyonda seyredebilmek için, onları avi'ye çevirmem lazım. Mediacoder denedim, televizyon çalıştırmadı. Şimdi all to avi diye bir program indirdim, o da "dosya adı gizemli karakterler içeriyor. sadece . _ olsun" diye uyarı veriyor, dosyanın adını "." koydum, yine de olmadı. Anneye anlatır gibi bana bir program önerip (ücretsiz olmalı) nasıl kullanacağımı da söyler misiniz?

Yunanistan'dan Albüm Satın Almaca

bi mekan #524541 
Merhaba,

Haris Alexiou bir albüm çıkardı ve ben bu albümün Türkiye'ye gelişini beklemek istemiyorum, ortalama 1 yılı buluyor çoğu zaman çünkü. Yunanistan'ın "idefix" gibi, veya "d&r" gibi bir platformu var mı uluslararası seçenek de sunan? Çünkü şu an ben o albümü bir tek amazon'da bulabildim, o da bana biraz pahalı geldi normal cd fiyatlarına göre.

Seçeneklerim neler? Alexiou'nun kendi satış portalı vardı, fakat kapanmış bir sebepten, ulaşamıyorum. Teşekkürler. :)
(1) 

Unicef Ankara

bi mekan #524173 
Merhaba,

Eskiden Unicef'in kartpostalları d&r'a gelirdi, şimdi daha ortada hiçbir şey yok. Yılbaşı kartpostalı alacağım, özellikle unicef'in ürünlerini tercih etmek istiyorum. bu kartpostallar henüz dağıtılmadı mı yoksa artık d&r'a mı gelmeyecek bilmediğimden, ankara'da başka nerelerde bulabilirim sormak istiyorum. Mesela Mert Kırtasiye'ye gelirdi eskiden, şu an geldi mi oraya biliyor musunuz?
(2) 

Canon eos 1100D vs Nikon D3100

bi mekan #518448 
Merhaba,

Şu ara fotoğraf makinesi almaya niyetim var. Bütçem hemen hemen bunların fiyatı ayarında. (Yani 1000-1200 TL.)

Bana hep Canon daha yakın geliyor niyeyse, ama çoğu kişi de bu kıyaslamada Nikon'dan yana. Kıyaslama sitelerini önermeden, kullanıma dayalı olarak fikir belirtirseniz sevinirim. Sizce bu makineler arasındaki farklar neler?

Veya Canon 550D kampanyayla 1.200 tl'ye kadar düşmüş zamanında, hala bu fiyata bulunabilir mi başka yerlerde? Ve bunun avantajları nelerdir? Bu fiyat aralığında başka makine de önerirseniz okumayı isterim.

Teşekkürler.
(3) 

Fotoğraftaki puzzle hangi markanın?

bi mekan #497234 
Merhaba,

Bugün gittiğim çerçevecide, bu puzzle'ı gördüm, sahibini bekliyordu. Hangi markanın puzzle'ı olduğu üstünde yazmıyordu tabii çerçevelendiği için. Bu hangi markanın?
(1) 

Marmara İktisat'ta Okuyanlar

bi mekan #497232 
Merhaba,

Annem af ile Marmara İktisat'ın Türkçe bölümünde eğitimine devam ediyor ve bu bölüm bu sene Göztepe'ye taşındı. Ders notu alma durumları ne yönde değişti bu sene, yine okulun içinde bir yerlerden mi alınıyor veya okulun karşısında bir kırtasiyede mi satılıyor, hangisi daha iyidir? Bu okulda okuyanlar bilgi verirse çok sevinirim.

Bir de sınav takvimi açıklandı mı?
(3) 

Deniz Börülcesi Ankara

bi mekan #492711 
Merhaba,

Şimdi bunun mevsimi var mı, varsa şimdi o mevsimi kapsıyor mu bilemiyorum. Yarın bundan almak istiyorum da, nereden bulabilirim Ankara'da, mesela yarın Yıldız'da mı ne pazar varmış, orada var mıdır? bir de Ankara'da bu hayvani bir şekilde farklı mıdır fiyat olarak Ege'ye göre?
(4) 

Amazon'dan Sipariş ile İlgili

bi mekan #490738 
Merhaba,

www.amazon.co.uk

Şu ürünü Amazon'dan sipariş etmek istiyorum, ama tecrübem hiç yok. Şu an bir ev değişimi arifesinde olduğumuzdan, bu adreste 20 günümüz var en fazla. Fakat şu ucuz ürün seçeneği daha fazlayken, azaldı gitgide. Dolayısıyla almak istiyorum artık. 14.73 pound olan üründen bahsediyorum, uluslararası teslimat var sanırım, yanlış anlamıyorum ve 6-7 günde teslim 3 günde yollamak diyor. bu durumda en fazla 10 günde gelmesi lazım öyle değil mi?
(2) 

Itunes Store'da kendini başka ülkede gibi göstermece

bi mekan #485586 
Merhaba,

Son aşamaya kadar gitmediğim için bilmiyorum. Almak istediğim bir albüm var, amazon'da çok pahalı, başka hiçbir yerde de her türlü yere baktım ama bulamadım bu albümü. Itunes Store'un italya bölümünde var bir tek ve onu satın alabilmek için de anlayamadığım bir şekilde italya'da konuşlanmamı istiyor. Ben bunu italya'daymış gibi gösterdim, ama devam etsem ip adresimden vs bunu anlamayacaklar mı, ya da bana bir sorun yaratır mı böyle bir şey yapmak? bilgisayara indireceğim, ama niye illa italya'da olmam bekleniyor anlamıyorum.
(9) 

Pasaport Başvurusu Peşine Düşme

bi mekan #433535 
Hiçbir şeyin düzgün işlemediği bu ülkede elbette ki pasaport almak için de emek harcamak gerekiyor. Ayın 15'inde başvurduğumuz pasaport halen gelmedi, 8 temmuz'da uçağımız var. Üzerine düşmenin vakti gelmiş midir? 12 gün dedikleri durumda sözlerinde duruyorlar mı, bugün tam 12 gün oldu. Referans numaram yok, randevusuz başvurdum çünkü. gelmedi referans numarası da. e-devlet şifrem de yok, olsa da orada yazar mı onu da bilmiyorum. Uçak biletimizle gitsek, gitme amacımız turistik olsa bile "aciliyet" sınıfına girer ve alabilir miyiz pasaportu?
(2) 

Erasmus, Harçsız Pasaport ve Vize ile ilgili bir takım sorular

bi mekan #432812 
Merhaba,

Eylül ayında Erasmus ile Fransa'ya gidecek arkadaşıma, okulundan 1 yıllık harçsız pasaport belgesi verilmiş. Bu konu üzerinden;

- 1 yıllık pasaporta 6 aylık vize vermeleri ne derece mümkün? Bu pasaportun süresinin vize vs meseleleri ve pasaport gecikmeleri sebebiyle Temmuz - Ağustos arası bir dönemde başlayacağını göz önünde bulundurursanız sevinirim.

- Peki bu harçsız pasaport belgesiyle gidip, 1 yıllık harçtan muaf olup üstünü tamamlayarak 2 ila 10 yıllık bir pasaport çıkarttırabilmek mümkün mü?

- 10 yıllık pasaporta 1 yıllık vize verildiğine dair bilgiler var, bu kesin midir, yani pasaportun süresinin uzun olmasıyla vize süresi doğru orantılı olarak her halükarda artar mı? Bunu talep etmek gerekir mi yoksa sürpriz olarak mı 1 yıllık çıkar vize?

Teşekkürler...
(2) 

Erasmus'la Fransa - Öğrenci Vizesi İçin Banka Hesabına Konulan Para

bi mekan #423523 
Sevgili duyuru takipçileri,

Bir arkadaşım Erasmus'la Fransa'ya gitmeye hak kazandı. Hoş görürsünüz ki vize esnasında belirli mal varlığı ve banka hesabı gösterilmek zorunda. Kendisi bankada euro hesabı yeni açacak ve vizede gösterme ve kendisini orada geçindirme amaçlı bir miktar para koyacak. Ayrıca yatırılacak olan hibe paraları da bu hesaba yatacak ancak hibelerin yatması aralık ayını bulabiliyormuş. Hibe dışında kendisinin göstereceği paranın en az 6 ay önceden yatırılmış olması gerekir gibi bir şart var mı? Çünkü bu para bankalara girmeksizin evde biriktirilen bir birikim ve direkt banka hesabına aktarılacak hepsi, dolayısıyla vize başvurusuna gittiğinde o banka hesabı henüz yeni bir hesap olacak.

Bir de Fransa, Erasmus için vize başvurularında neler talep ediyor bu konuda bir bilginiz var mı?
(2) 

Renkli Çıktı Ankara

bi mekan #422192 
Merhaba,

Yaklaşık 550 sayfalık bir renkli çıktı almak istiyorum, bunu Ankara'da en ucuz nereden yapabilirim? Yani arkalı önlü 550 sayfa değil tabii, kısacası 275 yaprak...

Teşekkürler.
(2) 

Dün Ankaray

bi mekan #419651 
Dün saat 15.30 civarında Ankaray beklerken, gelmedi 10 dakika kadar sürdü. Makinistin bir sorun varmış gibi konuştuğunu duydum. İnenler "mahsur kaldık, bir daha binmeyelim" falan gibi konuşuyorlardı. Sonra bu gitti, peşinden iki dakika geçmeden öbürü geldi o da ağzına kadar doluydu. Onlar da bir canhıraş indiler. Her neyse konu bu değil aslında, dün ankaray'da bir gariplik vardı belli ki, ama 18.30 civarı kızılay'ı pas geçiyordu. kızılay'a gittiğimde eylem bekliyordum ama yoktu, bir kaldırımı çevirmişlerdi yalnızca ve insanları geçirmiyorlardı. neydi olan biten dün?
(1) 

"Erasmusa gidilecek okulun isteği: Repatriation insurance form?"

bi mekan #417973 
Merhaba, Erasmusla Fransa'ya gitmeyi hak kazanan bir arkadaşım şimdi belgeleri toplayarak can çekişiyor. Böyle bir form istenmiş, türkçesi:"ülkesine geri dönüş formu" sonuç olarak isimden dolayı gayet aşağılayıcı bir istek olmasına rağmen bu formu nerden alabilirim bi fikri olan veya daha önce alan var mı? Yoksa kendim mi dilekçe yazacağım ülkeme geri dönmeyi taahhüt ediyorum diye? Lütfen acil cevap verirseniz çok sevinir. Teşekkürler şimdiden.

mobil görünümden çık