(2) 

bedelli başvuru sorusu

semaforo de medianoche #1317500 
geçen haziranda mezun oldum üniversiteden, bedelli çıktığı için de tecil mecil hiç uğraşmadım. şimdi yarın parayı yatırıcam ama bu e-devletten yoklama başvurusunu ve aile hekimi muayanesini dekontlarla şubeye gitmeden önce mi yapmam gerekiyor gittikten sonra da olabilir mi? bedelli başlığında çok kaynadığı için buraya yazmak istedim.
(2) 

rome dizisiyle ilgili bir soru

semaforo de medianoche #1316647 
bu diziyle ilgili ekşi'de sürekli bi devam beklentisi var da o yüzden soruyorum. 2. sezondan sonra iptal mi edildi (final yapamadan), yoksa 1. sezondan sonra mali sıkıntılar sebebiyle 2. sezonda bitirilmeye mi karar verildi (final yaparak), yoksa zaten 2 sezon olması planlanıyodu ve normal zamanında mı bitti?
(3) 

sinemia ve telefon değişimi

semaforo de medianoche #1313135 
sinemia üyesiyim, telefonum bozuldu ve şu an idareten bir telefon kullanıyorum. 1 haftaya falan da yeni telefon alıcam. şimdi bu idareten kullandığım telefona da sinemia yükleyip sinemaya gidersem yaklaşık 15 günde 3 farklı telefonla aynı sinemia abonelğini kullanmış olucam bu durum üyelikle ilgili bi sıkıntı yaşatır mı? kendilerine twitter'dan dm attım ama cevap vermediler şu an için eskiden cevap veriyolardı ordan.
(7) 

max 2500 tl telefon önerisi ve nerden telefon almalı?

semaforo de medianoche #1312570 
2500'e pek çıkmayıp 2000 bandında olursa çok daha iyi olur. duyuruda aradım biraz bu konuda soruları ama tatmin edici cevaplar bulamadım bi de ben deneyeyim şansımı. bi de nerden almak aramak daha iyi olur sizce gittigidiyor, sahibinden vs gibi siteler mi yoksa vatan, mediamarkt gibi mağazalar mı?

not: 64 gb hafızaya hiç gerek yok 32 gb fazlasıyla yetiyor bana. onun dışında beklentilerim aşağı yukarı herkes gibi.
(3) 

ankara telefon tamircisi

semaforo de medianoche #1312355 
lg g3 telimin garantisi bitti tamirciye götürmem gerek sıhhıye'dekilerden birine rastgele gitmeyi düşünüyorum direkt ama bu işlerde kazıklanmak çok kolay maalesef. güvenilir, işten iyi anlayan bi tamirci bilen var mı?
(4) 

bir çelik şarkısı sorusu

semaforo de medianoche #1311141 
şu www.youtube.com çelik taklinde 0:33'te "olmazsa hintli" dediği kısmı bir çelik şarkısının melodisiyle söylüyor sanki ama hangi şarkısı çıkaramadım? 1:57'de bu kalp seni unutur mu melodisini kullanıyor mesela. benim dediğim kısımda da kullandığı bi şarkı melodisi var mı yoksa taklit gerçekçi olduğundan bana mı şarkı melodisi gibi geldi?
(7) 

son dönem türkçe rock önerileri

semaforo de medianoche #1310933 
son yıllarda çıkan türkçe rocka epey uzak kaldım. açıkçası biraz üstten bakmam yüzünden oldu bu. "bunlar ne ya son feci bisiklet falan nasıl özenti ergen isimler bunlar" diye düşündüm ama esas ergen olan benmişim son zamanlarda farkediyorum. isim isim bakarsak sanki düş sokağı sakinleri, mor ve ötesi vs çok normal isimlerdi ayıla bayıla dinlediğim yabancılara bakarsak arctic monkeys vs. gibi bi sürü örnek var daha neyse. gereksiz yere önyargılı yapıp kapatmışım kendimi kısaca.

son zamanlarda sağda solda kulağıma çalınıyo hoşuma gitti bazıları oldukça. mesela adamlar - koca yaşlı şişko dünya, bağzıları - zaten kırılmış bir kızsın, son feci bisiklet - bu kız, yüzyüzeyken konuşuruz - ne farkeder bi kaç örnek. bunlar epey mainstream olmuş bile hatta siz sıkılmışsınızdır belki bunlardan ama dediğim gibi epey geriden geliyorum bu alanda. sizin bu tarz şarkılardan en sevdikleriniz, önerileriniz nedir? dinlemek isterim sevdiklerinizi. hatta ceylan ertem tarzı şeyler de önerebilirsiniz
(6) 

diksiyon sıkıntısı

semaforo de medianoche #1306029 
bi çok kelimede e harfini uzatarak söylüyorum istemsiz şekilde, daha doğrusu söylüyomuşum ben farketmiyorum. bu da haliyle kulak tırmalıyor. zengin, elbise gibi kelimeleri ağzımdan çıkarmadan önce 2 kere düşünüyorum eş anlamlılarını kullanmaya çalışıyorum falan. şunu sorucaktım diksiyon kursuna para bayılmadan evde kendi kendime aşabilir miyim bu sorunu yol gösterebilicek biri var mı?
(2) 

türk filmi izlemek

semaforo de medianoche #1303626 
izlemek istediğim bazı türk filmleri var. bakıyorum youtube'da resmi olarak yok, puhu, blutv, netflix, bein connect'te yok, bunlarda olmayınca mecburen torrente bakıyorum orda da yok. kendi ülkemizin filmini nasıl izliycez biz? dvd almak mı kaldı allah aşkına yıl 2018? ki almak istesen bile her filmin dvdsini falan bulmak da kolay değil. youtube'da kaçak olarak veya korsan izleme sitelerinde görüyorum ama korsan olunca görüntü ve ses kalitesi sıkıntılı oluyor çoğu zaman.

elbette olması gereken film distribütörlerinin yukarda saydığım dijital platformlarla anlaşmaları çoğaltması dilerim gelecekte olur bu durum ama şu an için sizin çözümünüz nedir benim bilmediğim bi izleme kanalı biliyo musunuz? kullandığım torrent siteleri 1337x ve piratebay bu arada, seeder sıkıntısı yaşamadan indirilen başka siteler biliyo musunuz?
(5) 

2000'lerden bir türk dizisi

semaforo de medianoche #1301795 
00'larda oynamış bir dizi, muhtemelen çok kısa bi hayatı olmuştu. konusuyla ilgili hatırladığım şey şu uzaylılar gelip türkiye'de insan bedenine girerek insan gibi yaşamaya başlıyolardı, bi aile süsü veriyolardı kendilerine. komedi dizisi. şöyle bi sahne hatırlıyorum hatta ilk kez hapşurduklarında aşırı hoşlarına gitmişti hepsi sürekli hapşurmak istiyodu falan sonra hepsi hasta olmuşlardı. adı neydi bu dizinin hatırlayan var mı?
(18) 

erkekte kıl, bu konuda kadınların düşünceleri ve evrimsel yaklaşımlar

semaforo de medianoche #1297784 
ben heteroseksüsel bi erkek olarak kadınlarda feminen özellikleri çekici buluyorum maskülen özellikleri ise itici. örnek vermek gerekirse kısa boyu minyon tipi uzun saçı ince beli pornografik seviyelerde olmamak kaydıyla geniş kalçayı ve büyük göğsü çekici buluyorum. gözle farkedilicek seviyede kaslı kolu bacağı göbeği, fazla kılı (merak etmeyin 2 tutam kıllı kola ıyy böyle kız mı olur diyenlerden değilim ama çok küçük bi yüzde de olsa bu konuda şanssız doğan kadınlar var) sevmiyorum. bu mantıkla düşününce kadınların da erkeklerde maskülen özellikleri sevip feminen özellikleri itici bulması lazım. aksi fizyolojimize ters olmalı. kaslı vücut seviliyor tok ses seviliyor ama maskülenliğin şanı kıllı göğüs ve bacak için olumsuz bi algı var. kadınların görüşünü merak ediyorum bu konuda veya kadınlarla bu konuyu konuşmuş erkeklerin. kıllı göğsü bacağı hatta eli itici mi buluyosunuz çekici mi nötr müsünüz?

benim bu konu hakkında şahsi görüşüm şu şekil: erkekte bacak kılı sempatik geliyo ama göğüste kıl daha babacan bi tavır verse de kılsızlık daha sempatik duruyor.
(13) 

steam summer sale'de vasat pc'ye 10 lirayı geçmeyen oyun önerisi

semaforo de medianoche #1289696 
oyuna çok iyi diyosanız 20 tl de olabilir üst limit, ama 20'yi geçmesin. pc özellikleri 4 gb ram, 2.5 ghz i5 işlemci, nvidia geforce 410m ekran kartı.

bu filtreye giren oynadığım oyunlardan sevdiklerim: witcher 1, portal 1-2 (bu üçü gözümde büyük efsane olan oyunlar), tropico 4 (eğlencelik zaman geçirtiyor). sevmediklerim: half life 1 (hikaye modundan bahsediyorum tabi fazla eski geldi yarıda kalınca 2'yi de oynamaktan vazgeçmiştim), king's bounty (aslında sarmıştı başta ama ilerledikçe 1-2 detayı sinirimi bozdu ve bıraktım), mount & blade (pek beceremedim bu tarzı)

undertale'i sepete ekledim bi de alıcam birazdan.
(4) 

türk telekom modem

semaforo de medianoche #1286510 
2-3 aydır türk telekom 50 mbps vdsl kullanıyorum modem olarak da kendi verdikleri tp link w9970 v3 modemi var. ara ara hep oluyodu ama özellikle son 3 haftadır falan günde 1'den çok nete wifi'da bağlı laptopumda internet erişimi yok yazısı çıkıyor ve net gidiyor. bi kere bu moda girince ara ara düzelse de tekrar kopuyor ve modemi kapatıp açana kadar böyle bi var bi yok gidiyor kapatıp açmak sorunu çözüyor max 1 gün genelde bi kaç saatliğine de olsa. bu modemin dandikliğinden mi kaynaklı yoksa arıza statüsünde değerlendiriyo mu tt müşteri hizmetleri? genel tavırlarını öğrenip ona göre konuşayım diyorum.
(2) 

stadyum konserinde neresi daha iyi?

semaforo de medianoche #1283178 
daha önce stadyumda konsere gitmiş arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum, fiyat performans oranı olarak tribün 5, saha içi ayakta, tribün 4, tribün 3 seçenekleri arasından hangisi daha iyidir? www.biletix.com
(1) 

kevin smith filmleri

semaforo de medianoche #1281243 
kevin smith filmleri bir seri olarak gözüküyor. ben clerks izlemiştim ama mallrats izlemeden dogma izlesem film havada kalmış olur mu yoksa sadece jay ve silent bob karakterleri yüzünden mi bir seri olarak görülüyor
(7) 

2000'lerin başından popüler bir şarkıyı bulmaya yardım

semaforo de medianoche #1279122 
büyük ihtimal 2000'lerin başından, bir ihtimal 90'ların sonu veya 2008-2009 gibi çıkmış da olabilir bir şarkı var. son derece popüler olmuş slow bi şarkı, kadın solist var, müzik ağırlıklı. slow bi club müziği tarzı bi şey çalıyor arka planda, kadın nakaratta kadife bir sesle söylüyor. aklımda kylie minogue gibi kalmış hatta ama baktım şarkılarına değil gözden kaçırdığım yoksa. massive attack'ın paradise circus (www.youtube.com şarkısı girişi de bana o şarkıyı hatırlatıyor. bulabilen olur mu şarkıyı kafayı yemek üzereyim. (vocaroo'yu biliyorum fakat güzel şekilde mırıldanabileceğimi sanmıyorum şarkıyı)
(3) 

problem modemde mi?

semaforo de medianoche #1277896 
evde türk telekom 50 mbps internet var internete kabloyla bağlanıp hız testi yapınca 48 mbps civarı bi sonuç gösteriyor, modemin hemen dibinde wifi'la bağlanınca 30-35 mbps civarı oluyor, benim odamda 2 mbps civarına düşüyor. tt'nin kendi modemi bağlı da bu modemin dandikliğinden kaynaklı bi durum mudur internet kalitesiyle mi ilgili? modemin dandikliğiyse wifi hızını arttırıcak güzel bi modem önerebilir misiniz? (türk telekom'da kendi modemi dışında kullanınca sorun yaşarsan müşteri hizmetlerinden müdahale edememe gibi bi durum var mı onu da bilmiyorum superonline'da vardı böyle bi şey)
(5) 

bronlaşan tenin bi türlü tekrar beyazlaşmaması

semaforo de medianoche #1277401 
kendi ten rengim beyaz, öyle hayalet gibi bembeyaz olan tipler kadar beyaz değil ama onlardan 1-2 ton daha koyu gibi bi şey, normal beyaz tenliydim. geçen yaz (temmuz 2017) yandım yüzüm ve kolumun tişört yerinden aşağısı epey koyulaştı. şu an nisan ayı bitiyor hadi yüzüm açıkta da hep uzun kolluya dışarı çıkıyorum aylardır ama bi türlü eski rengine dönmedi esmerleşen yerlerim. kalıcı olabilir mi bronzlaşma? kendi ten rengime dönmek için yapmam gereken/deneyebileceğim bi şeyler var mı biliyor musunuz?
(4) 

superonline fiber vs. türk telekom fiber

semaforo de medianoche #1276201 
2'sinin de fiberini kullananlara soruyorum aralarında bağlantı kalitesi ve hız sağlama kalitesi açısından bir fark gördünüz mü? gördüyseniz detaylandırabilir misiniz?

edit: ben superonline fiber kullanıyorum, internette ciddi bi sıkıntı yok tek derdim salonda hız 50 mbit'ken modeme uzak kalan odamda 10-15 mbit hızla ve kopma problemleriyle kullanmam ama bu modemden kaynaklı ve türk telekom'un modemleri de yaklaşık aynı seviyededir diye düşündüğümden eksi olarak söyleyemiyorum bunu. taşınıcağımız evde so fiber hizmeti yok en fazla 8 mbit adsl verebiliyolar ama tt fiber var. so da fiber getiricek binaya ama fiber için en erken 1 ay sonra dikey imalatın tamamlanacağını ondan sonra da sinyalin ne zaman verileceğinin belli olmayacağını söylediler. ne yapmak mantıklı bu durumda so fiberi için bi kaç ay 8 mbit net çekmeye değer mi tt so'ya kıyasla o kadar sıkıntılı mı yani?
(10) 

zamanının juliette lewis'i gibi aktrisler

semaforo de medianoche #1274348 
juliette lewis'in zirve yıllarında (cape fear, natural born killers, from dusk till dawn gibi filmleri yaptığı 18-25 yaş aralığı) olduğu gibi şöyle gerektiğinde sayko rollerde, gerektiğinde masum kız rollerinde başarıyla oynayabilicek kaliteli bi aktris düşünüyorum ama pek aklıma gelmedi. bu yıllarda o yaşlar civarlarında chloe grace moretz, elle fanning, anya taylor joy, saoirse ronan, maisie williams gibi genç kızlar var ama tarzları tam uymuyor hiçbirinin, kaliteleri de hatta. var mı sizin aklınıza gelen? şu anda o tarz için yaşlanmış olsa da bir zamanlar juliette lewis kalitesinde o tarzın hakkını verebilen biri de olabilir aklınıza gelirse (mesela natalie portman) ama günümüzdeki durum daha çok aklıma takıldı

edit: teen (yaş olarak olmasa bile görüntü olarak) ve masum güzelliği olan aynı zamanda içinde bir sayko yatan birini anlatmaya çalışıyorum.
(2) 

liam gallagher istanbul konseri

semaforo de medianoche #1269804 
istanbul'da konser vereceği açıklandı ama merak ettiğim bi şey var, oasis şarkıları söylüyor mu kendisi konserlerinde yoksa grup dağıldıktan sonraki kendi şarkılarını mı söylüyor sadece?
(3) 

şurdaki isimleri bilen var mı?

semaforo de medianoche #1264219 
osman yağmurdereli hariç diğerlerinin ismini çıkaramadım ama ünlü şarkıcılar hepsi az veya çok www.trtarsiv.com
(5) 

the death of stalin

semaforo de medianoche #1263449 
puanları iyi, epey övgüler alan bi film. nete düştü de ingilizce altyazısı var türkçe altyazısı yok. burda var mıdır çevirisine el atıcak bi çevirmen arkadaş 1-2 kere görmüştüm çeviricek film arayan çevirmen belki vardır yine www.imdb.com
(9) 

dna'yla soy testi

semaforo de medianoche #1262746 
bir takım kitler var tükürüp laboratuvara gönderiyosun senin atalarının nereli olduğunu nerden geldiğini falan söylüyor ya mesela şu www.ancestry.com bunlardan yaptıran var mı varsa memnun mu? çok fazla var bunlardan kötüsü iyisi var mı (çünkü 50 dolara da var 150 dolara da) varsa neye göre? ayrıca ekşi'de bunla ilgili bi sayfa varsa onu paylaşırsanız sevinirim
(5) 

sinemia

semaforo de medianoche #1262209 
yaklaşık 14 aydır kullanıcısıyım bu manyaklar kafasına göre aboneliğimi bitirmiş bu ay, yenileyin falan ekranı çıkıyodu, lanet olsun işe yarıyo diyip üyelik yenilemeye çalışıyorum 24 ay aylık 29.99 olan paketi seçeyim dedim. ödemeye geldim taksitle ödemek istiyorum dedim yani çat diye 720 lirayı ödeyebilicek adamın zaten sinemia gibi bi olayla işi olmaz. teb bonus kartım var orda da taksit imkanı gözüküyor bonus karta. 3d secure ile ödeyecektim ki 720 tl çekmek istiyor sinemia gelen sms'e göre yani 3d kullanmasak çat diye çekmişti 720 lirayı kara kara düşünüyodum ben de şu an. bu paketi 24 ay boyunca aylık 29.99 tl ödeyerek alamıyo muyuz yani anlamadım öyleyse kim neden alsın bunu.

edit: sinemia'nın sitesinde sıkça sorulan sorular kısmında taksitle ödemeyle ilgili kısma baktım. içinde bonus'un da yer aldığı taksit yapabildiği kartları saymış ve sonra da şöyle bi şey demiş. bu kartların amblemleri olması yeterlidir örneğin bonus kartın illa garanti bankası kartı olması gerekmez başka bankanın bonus özellikli kartı da olur demiş yani kart kısmında kesinlikle bi sıkıntı yok. 3d secure'de 720 tl harcama gözükmesi formalite mi acaba öyle gözüküp taksit taksit mi çekicek prosedür gereği?
(1) 

uptown funk

semaforo de medianoche #1260054 
müzikte mi sorsam yabancı dilde mi diye düşündüm ama sanırım müzik daha doğru çünkü ingilizce bilmekle pek alakası yok sorumun.

Girls hit your hallelujah (Woo!)
Cause Uptown funk gon’ give it to you

şarkının bu kısmında anlatılmak istenen tam nedir, kelime çevirisi değil de göndermeleri imaları açıklayarak çevirebilicek var mı? mevzu kaba şekilde anlaşılıyo tabi ama detaylı şeklini öğrenmek istiyorum bilen biri varsa
(6) 

an honourable man

semaforo de medianoche #1259509 
honourable ünsüzle başladığı için an yerine a olması lazım ama bu kalıpta neden an kullanılıyor. ordaki a-an'deki an değil de başka bi anlamı olan bi kelime mi yoksa? değilse neden böyle kalıplaşmış
(6) 

şarkı bulmaca

semaforo de medianoche #1259203 
2000'lerin başından bir yaz hiti. çıkışı belki 90'lar da olabilir ama büyük ihtimal 2000-2005 arası diye tahmin ediyorum. summer jam modeli bi şarkı işte. söz hatırlamıyorum melodi hatırlıyorum şimdi tarif etmeye çalışıcam tuhaf olucak ama başka çarem yok. "inna inna inna inna yey inna inna inna inna wow" gibi bi melodi hatırlıyorum nakarat kısmını, bu innalar 4'ten daha fazla tekrarlıyor sanırım. neydi bu çıldırıcam.
(6) 

skyrim

semaforo de medianoche #1258409 
skyrim'de yan görevleri, questline'ları (joining the legion, windhelm'deki kolej görevleri falan) ana hikayeyi oynarken arada mı yapmalı yoksa ana hikayeyi bitirdikten sonra mı bakmalı, oyunu bitirmiş arkadaşların görüşleri nedir? witcher'daki gibi görev için tavsiye edilen level olsa güzel olurmuş bazıları zorluyor epey. hadi bu tekli yan görevler neyse de özellikle questlineları merak ediyorum örneğin kolej görevleri falan baya uzun sanırım ana hikayeyi bırakıp ona sarsam epey bi ayrı kalıcam hikayeden
(7) 

tuhaf hastalık

semaforo de medianoche #1256802 
tam 6 gecedir hasta yatıyorum ve ısrarla en ufak bir iyileşme belirtisi gösteremiyorum. şöyle oldu 1. gece ateşim yükseldi ve boğazım kötüleşmeye başladı, yattım kalktım ateşim geçmiş boğazım biraz daha kötü olmuş ama o da gün gün daha iyi olur (normalde öyle olurdu bana çünkü) iyi atlattık dedim. ama hala aynı boğazlayım her gün sabaha biraz iyileşir diye yatıyorum yok yine aynı. burnum pek tıkalı değil ama akıntım da var o da düzelmedi bu sürede ve gün içinde boğazımdaki acılık ve arada öksürüp, burun silmek dışında ciddi bi sıkıntım yok ama yatınca öksürük ve burun tıkanıklığı kombosu zulüm yapıyor geceleri 6 gündür ve sabah uyanınca da normale dönmem bir kaç saati alıyor. doktora gideyim desen acillik bi durum yok, kbb'den de yaza randevu verirler herhalde. ne olabilir bu hayatımda ilk kez böyle 6 gündür 1 gram iyileşmeyen hastalık yaşıyorum beklemeye devam mı? bir de her sabah redexon c vitamini (efervesan) alıyorum, evden de çıkmadım 6 gündür dinlenmedeyim. grip ilacı almadım çünkü semptomatik tedavi hepsi ve prospektüslerine baktığımda boğazı düzeltmeyle ilgili bir şey yazmıyor ateş düşürmek, sinüs açmak vs gibi etkiler yazıyor.
(1) 

oj simpson belgeselleri

semaforo de medianoche #1256651 
oj simpson hikayesini merak ediyorum. sizce american crime story'nin 1. sezonu mu daha iyi yoksa oj: made in america mı? ikisinden birini izliycem ama karar veremedim hangisine baksam.
(5) 

erkek giyim fiyat/performans yerleri

semaforo de medianoche #1254663 
resmi bi gömlek alıcam. düz beyaz ya da düz siyah, takım elbise içine giymelik falan. fiyat/performans olarak önerebiliceğiniz markalar var mı? belki kravat falan da alırım.
(2) 

hangisi doğru ve neden?

semaforo de medianoche #1248494 
üni 1 veya 2 bi ingilizce dersinde yazı okumuştuk. hastalanınca burun akması, ateş çıkması, boğaz şişmesi, öksürük, hapşuruk vs. gibi semptomların vücudun savunma mekanizması olduğunu söyleyip, grip/nezle olunca hemen ilaç almak bu semptomları engellediğinden sağlıksızdır diyodu (ilacın olayı bu sepmtomları engellemeye çalışmak olduğundan) şimdi düşününce çok mantıklı yani. gerçekten de mikropları öldürmek için ateş çıkartıyoruz, atmak için sümkürüyoruz vs. ben de bu yazıdan sonra ufak bi belirti görünce ilaç almayı kestim vücudumun savaşını vermesine izin veriyorum ama boşuna mı acaba diye düşünmeye başladım şu sıralar çünkü eskiden sıkıntı hissettiğim anda ilaç alınca hiçbir rahatsızlık yaşamıyodum işte hiçbir rahatsızlık yaşamamanın ne gibi bi zararı olabilir? bu açıdan bakınca da ilk teori çok saçma. hangisi doğru ve neden doğru ya tıp bilgisiyle cevaplayabilicek bir doktor ve tıp öğrencisi veya onlardan işin doğrusunu öğrenmiş biri var mıdır?
(1) 

bu şarkının türkçe coverı var mıydı?

semaforo de medianoche #1247310 
"rachid taha - ya rayah" şarkısının türkçe bir coverı var mıydı ya? var gibi geliyor ama melodi çok tanıdık olduğundan mı öyle emin olamadım www.youtube.com
(5) 

metal gear solid V phantom pain

semaforo de medianoche #1246009 
seriyi daha önce hiç oynamadım. bu oyunu oynamadan önce seriyle ilgili bilmemiz gereken veya bilirsek oyundan aldığımız keyfi arttırıcak şeyler nelerdir?
(1) 

meşhur destansı şarkı

semaforo de medianoche #1244691 
herkesin bildiği meşhur epik bi eser var dini bi eser mi sadece destansı mı bilemiyorum neyse şu videonun başında çalıyor www.youtube.com sonra başka şarkıya geçiyor videodaki isim de sanırım o şarkının. nerelerde çaldığını falan da hatırlayamadım shazam da bu attığım linki gösterdi neydi bunun adı ya?
(4) 

güncellemeden sonra bilgisayardaki sıkıntı

semaforo de medianoche #1240580 
windows geçen büyük bi güncelleme yaptı güncellemeden sonra şu an bilgisayar kullanımında hiçbir sıkıntı yok her şey normal ama şöyle bi saçmalık var yeniden başlat deyince başlatamıyor. bilgisayarı kapattan kapatıp sonra da normal açarsan sıkıntı yok, yeniden başlat dersen başlarken bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor ekranı çıkıyor. burda bi kez daha yeniden başlatmayı denedikten sonra yine aynı şey oluyor, sonra onarım ekranı çıkıyor ordan yeniden başlatmayı deneyin diyince 3.'de açılıyor genelde. güncellemede de şöyle bi sıkıntı olmuştu tam aynı gün grafik sürücüsünün de güncellemesi gelmiş sürücü yüklerken günceli yüklemek istedi pc ama yükleyemedi nedense boş yere sağ tıklayınca bu normalde çıkan nvidia falan şeyi çıkmadı ama baktım eski sürücü gözüküyor uygulamarda neyse sonra kendim güncelledim sürücüyü şu an bi sıkıntı yok sağ tıklayınca nvidia gözüküyor. yanlış sürücü yüklemişsindir falan demeyin bu daha ilk sürücü yüklemeden yaptığım yeniden başlatta da oldu sürücü yükledikten sonra da oldu ama şu an hiç bi sıkıntı yok kullanımda. sadece yeniden başlatta böyle bi saçmalık var. formata kalmadan başka bi çözümü olabilir mi bu sorunun?
(2) 

hp notebook vs acer notebook

semaforo de medianoche #1238713 
bu 2 markanın birebir aynı özellikli 2 notebookundan hp'ninki yaklaşık 40 tl daha ucuz. hp, acer'den daha iyi bi marka değil miydi bu konuda bilgilendirebilir misiniz beni?

edit: acer www.vatanbilgisayar.com

hp www.vatanbilgisayar.com
(1) 

rakı markası

semaforo de medianoche #1236385 
tez için bi rakı markası oluşturmamız gerek. bi şirket adı olacak bi de rakımızın markası. yani mey içki sanayi ve ticaret aş'nin tekirdağ rakısı gibi düşünün. şirket ismi ve rakı ismi olarak aklınıza gelen öneriler var mı? gerçekte olmaması lazım tabi telif hakkına girmemek için.
(2) 

office lens kullananlara soru

semaforo de medianoche #1236176 
ben yeni kullanmaya başladım. bunla taratmıyorum da telefonda olan resimleri aktarıyorum şu an için. ilk yaptığım sayfadan çok güzel verim aldım falan sonra denediğim 3 sayfa da "aktarım için bekleniyor" ekranında kaldı aktaramadı yani. bu durumun sebebini veya çözümünü bilen var mıdır? kullananların başına sıkça gelen bir durum mu?
(13) 

letgo'dan satış hakkında düşünceleriniz

semaforo de medianoche #1233193 
letgo'dan bi fırın satıyorum adam müsaitseniz yarın bi bakmak isterim eve gelip dedi. şimdi tabi mal alırken insan bakmak ister doğal hayır demek saçma ama insan yine de tedirgin oluyo sonuçta tek bilgim adı ve profil fotosu kendisi hakkında. ne düşünüyosunuz bu konuda? bi de başına böyle bi dolandırıcılık gelen biri veya mağdurun tanıdığı olan var mı burda?
(2) 

the one i love altyazısı

semaforo de medianoche #1227560 
tüm yerlerden silinmiş bu filmin altyazısı, silinmeden indiren varsa mail atabilir mi bana? ya da benim bilmediğim bi sitede varsa altyazısı linkini gönderebilir misiniz?
(5) 

sıfırı 90-120 bin aralığında araba tavsiyesi

semaforo de medianoche #1221924 
2. el piyasası olan bi araba istiyoruz aldıktan 5-6 yıl sonra satmayı düşünüyoruz çünkü. yakıtı koklamasa da çok fazla yakmasın koklarsa da güzel olur tabi. ben otomatik vites istiyorum ehliyet alma dışında hiç manuel kullanmadım çünkü iyi de bi şoför değilim ama babam daha iyi bi şey almak için manuelde ısrarcı ikisi için de önerebilirsiniz. babam skoda octavia ve superb üstünde duruyor şu sıralar, peugeot 2008 de düşündü bi ara. benim hiç ilgimi çekmez araba mevzu ama vw golf seviliyor sanırım fiyatı da uyuyor bize çok geniş ve uzun olmaması sebebiyle sürüş kolaylığı açısından hoşuma gitti benim de şık da duruyor. ne dersiniz bunlar için ve başka tavsiyeleriniz ne olabilir?
(14) 

1 saatte 16 sayfa kitap okuyabildim

semaforo de medianoche #1221905 
sayfa uzunluğu ve genişliği büyük olmayan bir kitaptan 1 saatte 16 sayfa okudum, ara ara sürekli konsantrasyonum kayboldu kitap açıkken başka şeyler düşündüm vs. sizde de sık oluyo mu bunlar 1 saatte falan kaç sayfa okuyosunuz yaklaşık? çok yavaş kitap okuduğumu düşünüyorum sinirimi bozuyor bu çünkü çok kitap okumak istiyorum ama aşırı zaman ayırmam gerekiyor bu işe.

edit: kitap roman, gabriel garcia marquez'in kolera günlerinde aşk'ı.
(7) 

dc evreni geeklerine soru

semaforo de medianoche #1220802 
joker filmi çekmeye karar vermiş warner bros hatta dicaprio'yu istiyolarmış joker olarak falan. tamam iyi güzel de "joker filmi" mevzusuna takıldım ben. joker varsa onu durdurmaya çalışan bi batman olmaz mı, e batman olursa da ona joker filmş denmez batman filmi ya da en azından batman-joker filmi falan denmez mi? joker'in batmansiz bir hikayesi olabilir mi yani?
(1) 

yeşil pasaport mevzusu

semaforo de medianoche #1220717 
yeşil pasaport kullanma hakkım 25 yaşımı doldurmam sebebiyle 2018 temmuzunun sonlarında bitiyor. ben 1 haftalık bi yurt dışı tatiline en son ne zaman çıkabilirim bilen var mı? haziranda falan çıkayım desem olmuyomuş sanırım ocak gibi çıksam sıkıntı olur mu? daha pasaportum da yok bu arada onu da yeni çıkartıcam.
123456   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık