(2) 

şu videoda ümit davala ronaldo'ya ne diyor anlayamadım?

semaforo de medianoche #1528307 
www.fifa.com bu linkte 50. saniyede kafasını göstererek bir şaka yapıyor, duyuluyor da ama anlamadım tam anlayan var mı?
(2) 

5g destekleyen 9k tlden ucuz telefonlar

semaforo de medianoche #1527388 
samsung'un a52s'i a53'ü ve a73'ü var, s20'ler güzel aslında ama 5g'si olan model yok sanırım, xiaomi'lerin arayüzünü çirkin ve malzeme kalitesini samsung'a göre zayıf buluyorlar fiyat açısından da net farklar görmediğim için o topa giresim gelmiyor, android telefonda başka marka var mı şu an beğenilen bilmiyorum. şu yazdıklarım arasından en mantıklısı a52s gibi geldi bana ama yazdıklarımdan veya yazmadıklarımdan önerdikleriniz var mı başka?

bir de exynos işlemciler qualcomm'lara göre çok daha sorunlu olabiliyor gördüğüm kadarıyla exynosları istemiyorum o yüzden.
(1) 

power bi pivot tablo sorusu

semaforo de medianoche #1526297 
pivot tabloda (matrixte) 2 katmanlı kolonlar var. yani örnek vericek olursam üstte mevsimler yazıyor (kış) onun altında da kış aylarına bölünmüş kolon (aralık, ocak, şubat). ben istiyorum ki kış kolonlarının renkli farklı olsun ilkbahar farklı, yaz farklı, sonbahar farklı. yapılabilir mi bu?
(4) 

zeki demirkubuz filmleri

semaforo de medianoche #1525773 
kader'i çok severim, masumiyet'i de beğenirim doğal olarak. bunlar dışında yeraltı ve yazgı izledim ikisi de hoş değildi bence. diğer filmlerinden en sevdiğiniz hangisi ve sevip sevmediklerime göre hangisini önerirsiniz?
(2) 

etl toolu sorusu

semaforo de medianoche #1525552 
kullandığım etl toolu pentaho data integration ama hepsi benzer mantıkta diye biliyorum o yüzden başlıkta tool adı vermedim. şimdi burda system_date alıp EndDate diye bir kolon yaptım, bir de StartDate kolonu oluşturmak istiyorum ve bu da EndDate'in 5 dk öncesi olacak şekilde ayarlansın dinamik olarak istiyorum. bunu nasıl yaparım fikri olan var mı?

diksiyon düzeltmek için taktikler

semaforo de medianoche #1524278 
sesim çok beğenilir aslında ama maalesef diksiyonumda bazı problemler var. e'leri açık söylüyorum ve bundan kurtulmak istiyorum ancak bir kursa gidicek zamanım yok şu sıralar. youtube'da bazı diksiyon dersleri falan var ama hangisi iyidir kötüdür bilemiyorum var mı öneriniz şu videoları izleri şunları yap gibi taktikleriniz? özellikle e'leri açık söyleme sorununa yönelik olursa çok daha iyi olur.
(6) 

iş görüşmesinin teklif aşamasında pazarlık yapmak

semaforo de medianoche #1523806 
mesela bir yerle iş görüşmesindeyim, yarın bana 10k maaş teklif ettiler diyelim. ben orada çalışmak istiyorum kaçırmak istemediğim bir fırsat aslında ama biraz daha fazla da verebileceklerini düşünüyorum (11k olsun atıyorum). direkt 10k'yı kabul ediyorum demek yerine bunun pazarlığını yapmak mantıklı mı bu durumda? mantıklıysa nasıl yapmalı?
(4) 

linkteki videoda adam ne diyor anlamadım

semaforo de medianoche #1523189 
(1) 

odtü tenis kortları rezervasyon

semaforo de medianoche #1522602 
dışardan gidilebiliyor deniyor ve online rezervasyonla çalışıyor diyor ama rezervasyona tıklayınca üyelik istiyor rez.metu.edu.tr ve üye olmak gibi bir seçenek de göremedim. nasıl olucak bu iş anlamadım.
(3) 

türkiye'deki siyahi müslüman topluluklar

semaforo de medianoche #1522456 
genelde ailecek görüyorum kadınları full tesettürlü çarşaflı falan oluyor, aşırı fakir perişan gözüküyolar genelde. suriyeli'lerden falan çok bunları görüyorum ben bu arkadaşlar nereli ki? afrika'nın hangi müslüman ülkesinden ya da ülkelerinden yoğun göç alıyoruz?
(2) 

bumble'da alınan beğeniler

semaforo de medianoche #1522290 
geçen bumble indirdim, profil oluşturduğum gün 1'i süper beğeni olmak üzere toplam 3 beğeni aldım diye gözüküyor. sorum şu bumble diğer dating applere göre daha iyi falan deniyor ya, yine de bu beğenilerin premium sattırmak için üretilmiş fake beğeniler olma ihtimali nedir? hadi diğerleri gene neyse de süper beğeni de fake değildir artık diye düşünüyorum ama tecrübeli birileri varsa bir danışayım dedim boşa premium almayalım. aslında normalde premium almayı hiç düşünmem de burada ücretsiz kullanımda like hakkı çok az olduğu için çoğu profille denk bile gelmezsin o yüzden bir düşündüm.

not: verified profil olayı var bir de 2 tanesi verified gözüküyor profillerin.
(1) 

örnekteki tarz sneaker ayakkabıları nerede, hangi markada aramalı?

semaforo de medianoche #1522118 
mesela şu www.nike.com ayakkabıyı çok sevdim ama 41 numarası yok maalesef burda. böyle sneaker modeli ama düz siyah ya da beyaz değil de biraz daha farklı desenler, renkler içeren bir ayakkabı istiyorum. internette veya ankara'da fiziksel mağaza olarak nerede aramam mantıklı bunları? veya hangi marka model bakmalıyım?

eskiden adidas stan smith'lerin de böyle farklı renk ve desenleri olurdu artık internette dahi bulamıyorum. nike'ın skateboard (sb) serilerinden farklı, güzel ayakkabılar çıkardı ama artık bir bu linktekini bulabildim. bu spor ayakkabıların tek tipleşmesinden acayip rahatsızım.
(2) 

power bi sorusu

semaforo de medianoche #1521318 
power bi'da bir tabloda App_Country_Platform diye bir kolon var içeriği örnek olarak şu şekilde "Game X_de_google" (Game X app adı, de almanya'nın kodu, google platform). başka bir tabloda bu bilgiler 3 kolonda yer alıyor. bir kolonun adı Game içeriği GameX, diğeri Country içeriği Germany, diğeri Platform içeriği Android. bu 2 tabloyu birlikte nasıl modelleyebilirim?

şu tablo 1 i.ibb.co
şu tablo 2 i.ibb.co
(4) 

tunalı taraflarında yemeği veya tatlısı çok güzel restoran veya kafeler

semaforo de medianoche #1521197 
tunalı taraflarında yemeği veya tatlısı çok güzel yer önerileriniz var mı? kruvasante'yi biliyorum kruvasanları çok güzel mesela ama başka bir sürü bilmediğim restoran veya kafe vardır oralarda.
(2) 

akrabaların yanında telefonda kötü haber almış gibi davranma akımı

semaforo de medianoche #1521075 
bi süre rol yapıp herkesin ilgisini çektikten sonra en son saçma bir şey söyleyip dayak yiyolar. örnek olarak şu video var elimde twitter.com

bu akımdan başka bir video görmüştüm dün twitter'da ama hangi hesapta gördüm hatırlamıyorum. kadınların yanında esmer bir çocuk vardı en son benzine 25 kuruş zam gelmiş diyordu onu arıyorum bu akımın videolarını ne diye aratarak bulabilirim ya da direkt o videoyu bilen varsa linkini paylaşabilir mi?
(6) 

sql where şartındaki bir koşulu sallamıyor

semaforo de medianoche #1519699 
aşağıdaki sorguda al_type != 2 yazmama rağmen 2 olanlar da geliyor sebebini anlayamadım fikri olan var mı?

select * from oauth_members om
join members m on m.id = om.id
left join auth__status as2 on om.id = as2.al_uid
where om.country_code in (98, 850) or om.email like '%.ir' or om.email like '%.kp'
or m.nationality_id in (101, 112) and as2.al_type != 2 and om.specs != 4096
order by ad desc, om.id
(12) 

tehdit edildik ne yapmak lazım?

semaforo de medianoche #1519080 
yarın taşınıcaz, taşınma için bir nakliyat kamyonu ayarlanmıştı. bugün bazı hizmetleri, bizim sorumluluklarımızı, onların sorumluluklarını netleştirmek için annem aradı adamı ve adam annemle çok ters türs konuştu, ama son taşındığımızda şöyle yapmıştı nakliyeci firma falan diye konuşunca gidin öyle yapanı bulun o zaman gibisinden şeyler söyledi. bunun üstüne biz de başka bir nakliyeyle anlaştık, sonra o adama bunu söyleyince az önce esen gürleyen adam gitti yerine ağlayan bir tonda ben o kadar randevumu iptal ettim bu iş için yapmayın falan diyen bir adam geldi. ters türs konuşan kaba saba biriyle iş göremezdik tabi o da muhtemelen son gün başka bir yer bulamayız diye böyle rahat konuşuyordu. neyse aradan 1 saat geçti whatsapptan evimizin konumunu attı bize adam siz beni mağdur ettiniz ben de sizi mağdur edicem diye bir mesajla. polisi aradık şu an emniyete gelip şikayetçi olabilirsiniz tehdit suçundan işlem yaparız dediler ama muhtemelen ifade alıp bırakırlar adam daha da düşmanlaşabilir bu durumda. yarın olay çıkarırsa da o zaman ekip gönderebilirim dedi.

bilemiyorum adam belki boş atıyor biraz para koparmak için o da olabilir ama memlekette eşkıya mı yok hapishaneler dolup taşıyor böyleleriyle. ciddi ciddi tehdit etti neticede, nasıl bir psikopat olduğunu bilemeyiz belki silahla milahla gedicek ya da birkaç kişi beraber gelicek basıcak evi olur mu olur. diğer nakliyecilere haber verdik siz hiç merak etmeyin bi şey yapamazlar dedi ama belki taşınma sırasında eşyaları kırıp dökmeye çalışıcak bir tv olmuş 10k ya kolay değil. 4 kişilik bir aileyiz memur ailesiyiz annem babam yaşlı bir de ablamla ben varım böyle tiplerle bir işimiz olmamış hayat boyu. bu konuda bir öneri vermek isteyen olur mu bir de buraya sormak istedim.
(3) 

sakal yağı tavsiyesi

semaforo de medianoche #1517948 
internette bakıyorum nivea marka 120 lira, sakal baba 100 lira, wahl 65 lira, rossman'ın isana men markası da 49 lira. var mı bu markalardan bir tavsiyesi olan veya aman şundan uzak dur diyen? tam işlevi nedir ki bunun marka ne kadar önemlidir bu üründe?
(3) 

sql string sorusu

semaforo de medianoche #1517894 
string formatında tarih bilgisi içeren bir kolon var, bu verilerden bazıları 01.01.2021 formatında bazıları 1.1.2021 formatında yazılmış. benim istediğim 1.1.2021 şeklinde yazılanları 01.01.2021'e çevirmek. bunu nasıl yapabilirim?
(9) 

şirket gezisine gitmeli mi gitmemeli mi

semaforo de medianoche #1513506 
2 haftadır bir yerde çalışmaya başladım. ve maalesef benim bir huyum var önceden kaynaşmış insanların arasına girmekte çok kötüyüm burada da böyle oldu. normalde ortamın eğlencelisi olarak sevilen biri olurken burada o frekansa geçemedim kendimi mal gibi gösterdim ve evlat olsam sevilmez bir pozisyondayım şu sıralar. diyeceksiniz ki daha yeni girmişsin alışırsın zamanla ancak ben kendimi tanıyorum bu tarz durumlarda kabuğumu kırabilmem çok zor oluyor çoğu zaman yapamıyorum. diyeceksiniz ki iş yerinde arkadaş edinilecek / sosyalleşilecek diye bir şey yok yap işini geç. ancak ofis öyle bir ofis değil hem o kadar yoğun çalışılmıyor boş vakitlerim kalıyor bol bol hem de rahat bir yer gayet millet kendi arasında eğleniyor oldukça bu durumda dışarda kalmak ekstra can sıkıcı oluyor benim için.

bu girizgahtan sonra esas soruya gelmek istiyorum şimdi çarşamba sabah gidilip cuma akşam gelmeli bir gezi düzenliyor şirket. açıkçası bir yandan gitmek çok gözümde büyüyor çünkü ortama hiç alışamadığım için kendimi çok kötü hissediceğim, sıkılacağım bir gezi olma ihtimali oldukça yüksek. ancak bir yandan da kabuğumu kıracaksam da bunun için en uygun ortam böyle kalmalı etmeli bir gezi ortamı. ancak bu ihtimalin yüksek olduğunu düşünmüyorum gidip çok kötü günler geçirdiğimle de kalabilirim ve orada iyice yalnızlaşıp minör depresyona girebilirim beni de en çok korkutan bu, ihtimalini de az görmüyorum açıkçası. benim yerimde olsanız ne yapardınız?
(4) 

videodaki olayın bilimsel açıklaması -25 metre vur bacağım gibi su alırsın-

semaforo de medianoche #1513213 
twitter.com bu videodaki olayın bilimsel bir karşılığı var mı yoksa tamamen şans mı?
(4) 

salı güne işe başlıyorum çarşamba başka yerle mülakat

semaforo de medianoche #1511992 
böyle bir şey oldu. çarşamba günü görüşeceğim pozisyon bana istediğim kariyer için çok daha iyi gelebilicek bir iş, şartları da salı başlayacağım işten daha iyidir büyük ihtimal. ancak girdiğim yere de çok istenerek girmedim açıkçası. teknik mülakatta biraz zorlandım ama teknik mülakat yapan kişi bende bir potansiyel gördüğünü özverili çalışırım dersem beni önericeğini söyledi ben de tamam dedim tabi. şimdi böyle bir ortamda 2. gün izin istemek garip olucak biraz ama ne desem nasıl istesem tavsiyeniz var mı bu durumla ilgili? görüşme öğlen 3'te yarım saat - 1 saat civarı olucak.
(4) 

uzun sakal bakımı

semaforo de medianoche #1511912 
sakal uzatmaya heves ettim. hipster sakalı stili biraz uzatmak istiyorum olduğu kadar. bir süredir kesmiyorum epey de uzadı ama daha yol var bahsettiğim tarz sakalların seviyesine. sormak istediğim şey şunu şunu yapmazsan belli bi seviyeden fazla uzamaz gibi bir laf var doğru mu bu? doğruysa o "şunu şunu" dediğim kısmı doldurabilir misiniz (bir tonik lafı duyuyorum ama tam bilmiyorum dediğim gibi)?

bir de uzamasından bağımsız güzel görünüm için kullandığınız bir şeyler var mı? yıkamamın üstünden zaman geçince cansızlaşıyor ve kabarıyor. briyantin stili bir şey iyi olabilir belki
(3) 

işsizlik maaşı alırken işe girmek

semaforo de medianoche #1511336 
5'inde yatıyor işsizlik maaşı, benim bu hafta bir işe başlama durumum çıktı da şimdi merak ettim ben hemen işe başlarsam 5'inde maaşım yatmayacak mı? yoksa sigortam başlayana kadar hak ettiğim miktar hesaplanıp o mu yatıcak 5'inde?
(1) 

afrika kupasını nerden izleyebilirim

semaforo de medianoche #1509658 
arada bakmak istiyorum ama malum ülkede yayıncısı yok. ingiltere orijinli falan hd maç yayınlayan bir site vardır kesin bilmediğim var mı sizin bildiğiniz?

bahis sitelerini söylemeyin zaten çoğu kupon yapma şartı koyuyor koymasa bile yayınlar küçücük ekranda oluyor
(2) 

mass effect 1 yan görevler

semaforo de medianoche #1509356 
oyuna yeni başladım sayılır, önce laira'yı bulduğum gezegene gittim, oradan da feros'a gittim ordaki yan görevleri yaptım ana görevin de sonlarındayım. bulunduğum gezegende yan görev çıkarsa yapmaya çalışıyorum genelde ama başka gezegenlerde de sıkça yan görevler çıkıyor. bunları hemen yapmalı mı sizce? başka gezegenler olunca acaba seviyemin üstünde midir bu aşamada erken midir diye şüpheleniyorum, o gezegenlerde ana görevler çıkarsa o zaman yaparım diyorum ama çıkıyor mu her yerde ana görev onu da bilmiyorum tabi.

bonus soru: bir de şu sistemdeki şu kümye git diyor görevlerde ama bakıyorum o kümede bir sürü gezegen var internetten hangi gezegende olduğuna bakıp ona göre gidiyorum da bu da içime sinmiyor ama boş boş 5 gezegen dolaşmak da hoşuma gitmez burada bi saçmalık yok mu siz nasıl yapıyordunuz?
(3) 

anlayan ama konuşamayan biri ingilizcesini nasıl geliştirebilir

semaforo de medianoche #1508898 
okuduğum şeyleri kompleks bir metin vs. olmadığı takdirde rahat anlıyorum, en fazla arada 1-2 kelimeye bakıp anlıyorum, ingilizce altyazıyla film falan da izleyebiliyorum. writingde basit kalıplarla ve bol bol düşünerek de olsa bir şekilde yazabiliyorum ancak speakingde direkt patlıyorum. ydsye falan girsem 70 civarı bi şey alırım tahmini olarak, belki çok iyi bir puan değil ama speaking hiç olmayınca 0 alanla pek farkım da olmuyor mülakatlarda.

sorum şu ki bu seviyede ingilizcesi olan biri kendini nasıl geliştirebilir? yani kursa mı gitmeli, internetten kaynaklarla kendine bir program mı oluşturmalı, speaking çok eksik olduğu için direkt onun üstüne mi eğilmeli, yoksa ingilizce seviyesi de aman aman iyi olmadığı için komple dili mi geliştirmeye çalışmalı ne yapmalı? ve daha da önemlisi nasıl yapmalı?
(3) 

stremio'da youtube videosu hd oynamıyor

semaforo de medianoche #1508558 
youtube'da 1080p seçeneği olan bir filmi stremio aracılığıyla indirip altyazı eklemek istiyorum. ancak video stremio'da 360p oynuyor niyeyse ve indir deyince de 360p şeklinde iniyor doğal olarak. bağlantım 50 mbps, wifi değil kablolu, bunlara rağmen neden 360p oynatıyor? hd oynatması için ne yapmak lazım?

not: başta youtube downloaderlar aradım ama güvenemedim ki ücretsiz olanların çoğu da hd indirme yapmıyor zaten ama bunun için bir önerisi olan varsa mesaj atabilir.

f/p oranı iyi webcam tavsiyesi

semaforo de medianoche #1507509 
evet eski dandik webcamımdan bıktığım için f/p webcamı arıyorum. detay vermek gerekirse fiyatı yüksek olmasın ama ses almasında vs. sorun da olmasın, çok dandik hissettirmeyen kolay bozulmayacak güzel görüntülü bir webcam en ucuza ne kadar oluyorsa onu arıyorum diyeyim.
(5) 

amerikan şirketiyle mülakat

semaforo de medianoche #1506637 
bir amerikan şirketiyle mülakat aşamasına geldim ve ceosuyla 15 dklık bir görüşme yapıcam haftaya. ancak pek çok yurdum genci gibi ingilizce speakingim benim de oldukça sorunlu. yani reading olsun writing olsun fena değil öyle böyle hallediyoruz ama speakingde düşünme süreci çok daha hızlı olmak zorunda olduğu için orada patlıyorum. kendim bazı sorular çıkarıp onlara hazırlanıcam ama onun dışında mülakata hazırlanmak için ne önerirsiniz? bir de benzer tecrübeler yaşadıysanız siz de kesin sorar dediğiniz sorular var mı?

şirket küçük bir start-up, linkedinde 15 çalışanı gözüküyor ama fena kazanmıyor galiba. 6 milyon dolar civarı yatırım almış. bir hizmet sunuyolar ve bu hizmetin bir de internet sitesi uygulaması var benim görüştüğüm pozisyon da çoğunlukla analiz biraz yazılım karışık bi şey sanırım. ikcı değil direkt ceoyla görüşeceğim için o klasik sorular şekil de değiştirebilir biraz.

edit: mülakat online evet, şirket amerika'da zaten pozisyonda da remote çalışıcam o yüzden.
(6) 

sevilen yönetmenlerin gözden kaçırılmış filmleri

semaforo de medianoche #1505838 
bir yönetmenin çok büyük hayranı olmadıysam genelde 4-5 filmini izleyip bırakıyorum orda. ama bazılarının daha bir sürü filmi var ve bazıları oldukça güzel olabiliyor. mesela coenlerin blood simple filmini çok sonra izledim bu sebeple aslında baya iyi filmdi, nbc'nin iklimler'ini de örnek gösterebilirim. bu tanıma uyan sevdiğiniz filmler nelerdir?
(5) 

saç dökülmesine karşı şampuan önerisi

semaforo de medianoche #1504960 
bu alanda net etkisini görebildiğiniz bir ürün oldu mu beyler, bioxcin'den şaşmamalı mı? haftada en az 3-4 gün kullanıma uygun bir şampuan aradığımı da belirteyim.
(6) 

ağırlık çalışan beyler protein ihtiyacını nasıl karşılıyor?

semaforo de medianoche #1504058 
malum kas kütlesini arttırmak amacıyla spor yapan erkekler en çok protein ihtiyacı olan insan türü. en az kilosu kadar gram protein hatta daha fazlasını almalı. ben de bir süredir spor yapıyorum ancak evde de her gün et, tavuk, balık pişmiyor malum. en çok zorlayan kısım bu beslenme kısmı oluyor o yüzden.

protein açısından fakir bir menü olunca evde dışardan konserve ton balığı (light), protein sütü ve haşlayıp yemeğin ardına 100 gr falan gömmek için tavuk göğsü gibi şeyler alıyorum ancak yeteri kadar tüketmek istediğimizde bunlar da ucuz olmuyor. bu konuyu siz nasıl çözüyosunuz? en mantıklı yolları nedir protein ihtiyacını karşılamanın sizce?
(1) 

çeviri doğru olmuş mu? (3 cümlelik bir çeviri)

semaforo de medianoche #1503659 
aslı: Bu projede, elmizde kullanıcıların elektrik kullanımıyla ilgili çeşitli bilgiler içeren verilerimiz vardır. Burada tahminlememiz istenen hedef değişken tüketimin kaçak olup olmadığı bilgisini içeren NK_FLAG sütunudur, bu sütunun değeri 1'se tüketim kaçak, 0'sa tüketim kaçak değil demektir. 15.000 satırlık bir veri setinden model eğiterek 5.000 satırlık bir test setini tahminlememiz istenmektedir.

çevirisi: In this project, we have data that contains various information about electricity usage of users. Here, the target variable we want to estimate is the NK_FLAG column, which contains the information whether the consumption is theft or not, if the value of this column is 1, that means theft, and if it is 0, the consumption is not theft. We are asked to predict a test set of 5,000 rows by training the model from a dataset of 15,000 rows.

tc simülasyonu anlatan çocuğun videosu

semaforo de medianoche #1502365 
twitterda görmüştüm 20li yaşlarda genç bir arkadaş tc simülasyonu teorisini anlatıyordu, orada isveçli norveçliyi falan kimse dinlemyecek ya bi sie türk gelmiş anlat kanka diyecekler gibisinden bi şeyler söylüyodu baya popüler olmuştu videoları ama bulamadım. bulabilen var mı?
(4) 

duyurunun machine learningcilerine soru (one hot encodingle ilgili)

semaforo de medianoche #1500765 
benim için çok önemli işe alınıp alınmamamı etkileyebilicek bir soru soracağım, bazı fikirlerim var ancak doğru yöntem olduğunu düşünmüyorum o yüzden bir umut şansımı deneyip buraya sorayım dedim.

şimdi veri setini train test diye bölmeden önce validation diye bir kısım ayırıyoruz (1000 satırlık bi verinin 200 satırını ayırdık modele 800 kaldı, 800'ü de train test diye ayırıp modeli eğiteceğiz validation en son test için). model kısmına ayrı validation kısmına ayrı bir one hot encoding (ohe) uygulaması yapıyoruz ancak bu ohe her unique değer için bir kolon oluşturduğundan ve valdiationa hiç gelmemiş unique değerler olabileceğinden bizim modelimiz ve validationımızın kolon sayıları birbirinden farklı oluyor. bunu aşmak için en doğru yöntem nedir fikri olan var mı?
(3) 

kelliğe karşı km3 hair solution

semaforo de medianoche #1498294 
saçlarım epey seyrek. geçen 15 yıllık berberim (ortaokuldan beri gidiyorum kendisine) bu km3'ten bahsetti, eczanelerde satılıyormuş. benim gibi uzun zamandır müşterisi olan bir adam kullanmış bunu ve bana before after fotolarını gösterdi baya iyi duruyor. internette biraz baktım bu ve bazı benzer ürünlerden bahsedilmiş hep iktidarsızlık, cinsel isteksizlik gibi hormonal yan etkilerinden bahsedilmiş ama görülme yüzdesi nedir bu yan etkilerin? ve gerçekten bu veya benzeri bir ürün kullanıp faydasını görenler (veya bir tanıdığında görenler) var mı? epey pahalı da bir ürün
(3) 

kovaryans korelasyon sorusu

semaforo de medianoche #1498003 
kovaryansın 0.09, 12 veya 1224 çıkması arasında fark var mıdır? genel olarak sadece 0'dan farklı çıkması önemli gibi yorumlar yapılmış ama tam emin olamadım ben gerçekten 0.09'la 1224 arasında fark yok mu?
(4) 

python'da bir fonksiyonun aldığı default parametreleri görme

semaforo de medianoche #1496890 
yani mesela print() fonksiyonu içinde gizli olarak sep, end gibi parametreler var ya, bir şey yazıyoduk ve bu print fonksiyonunun içindeki hepsini default değerleriyle birlikte görebiliyoduk bunların. numpy, pandas fonksiyonlarında da vardı da burada farklı bir kodu mu vardı yoksa bu dediğim şeyi yapmanın birkaç çeşidi mi var bilmiyorum ama ben farklı şekilde yapıyodum bu kütüphanelerde diye hatırlıyorum. yani pd.Series'in içindeki default parametreleri görmek mesela burda da örnek vericek olursam. epey bir aradan sonra tekrar python'a döndüm ve unutmuşum bunları hep çok yararlanırdım zamanında.
(7) 

istanbul'da gezmeden dönme denilicek yerler

semaforo de medianoche #1493855 
istanbul'a en son gideli 7-8 yıl oldu ama o zamanlar da hiç doğru düzgün gezmemiştim sadece taksim, istiklal falan gezdim o kadar. şimdi full gezmeye gidiyorum da sizden de fikir almak istedim. şurayı görmeden/gezmeden, şunu yemeden/içmeden, bunu yapmadan dönme dediğiniz şeyleri yazar mısınız?
(7) 

easy kategorisinde gözüken bir python sorusu

semaforo de medianoche #1493450 
elde bir array var, örneğin [4, 6, 23, 10, 1, 3]. bu arrayin en büyük sayısını alıcaz (23) kalan elemanların herhangi bir kombinasyonunun toplamının en büyük sayıya eşit olup olmadığını kontrol eden (10+4+6+3 = 23 oluyor, 1'i almadık ama) bir fonksiyon yazıcaz, nasıl yaparız içinden çıkamadım
(7) 

ankara'da güzel fine diningimsi yer

semaforo de medianoche #1493229 
1 ana yemek üstüne 1 tatlı bir de ortaya ara sıcak başlangıç vs. atarız 1 tane falan. bunları yiyerek kişi başı 150'yi geçmememesini istediğimiz bir bütçe var. nereleri önerirsiniz?

tripadvisor'da trilye, no4, yelken balık falan gibi yerler var üst sıralarda bilmiyorum fiyatları ve performansları nasıl. lezzetli olsun bir de mümkünse farklı, her zaman yiyemeyeceğin şeyler de denemek isteriz
(2) 

cage the elephant grubunun bulamadığım spotify cover fotosu

semaforo de medianoche #1493009 
bunu bulamıyorum. şöyle aynı çekimden bir foto var direkt karşımıza çıkan (cdn.smehost.net ) ama bahsettiğim foto bundan biraz daha farklı, sakallı herif solistin bize göre sağında mesela. spotify linkini de koyayım orada kapaktaki fotoğrafı diyorum open.spotify.com
(4) 

uyku sorunları için iyi bir hastane doktor vs. bilen var mı?

semaforo de medianoche #1492901 
çok ciddi uyku problemleri yaşıyorum, bunun için direkt bir bölüm yok sanırım (olan hastane varsa da ben bilmiyorum en azından) ama nörolojiye gidip söyleniyor olması lazım. ankara'da bu konuyla ciddi şekilde ilgilenen işinin ehli bir hastane ya da doktor bilen var mı?

soruyorum çünkü rastgele bir yere gitsem olacak olan muhtemelen şu: birkaç test yapıcaklar değerlerim normal çıkacak ve en sonda internette de bulunabilicek bir takım şeyler önerip göndericekler. bunu istemiyorum çünkü birçok şeyi denedim zaten ben.
(5) 

favori yabancı stand-up komedyenleriniz ve şovları

semaforo de medianoche #1492138 
benim için ricky gervais ve louis ck ayrı bir seviyede. onların seviyesine yakın daniel sloss ve jim jefferies var, bo burnham'ı da farklı tarzıyla seviyorum. 6. olarak da biraz overrated bulsam da yine de beğendiğim dave chapelle'i sayarım. diğer izlediklerim açıkçası çok da sevdirmedi kendini tamam bazıları 3-5 güldürüyor yine ama 1 saatte 3-5 kere burundan sesli nefes verme şeklinde gülmek çok da değmiyor bence. sizin favorileriniz ve önereceğiniz stand upçılar ve şovları nelerdir?

diğer izlediklerim (hepsinin 1 gösterisini izledim sadece):
anthony jeselnik - eh işte
ali wong - eh işte
jimmy carr - eh işte
joe rogan - beğenmedim
john mulaney - beğenmedim
patton oswalt - beğenmedim
aziz ansari - hiç beğenmedim
(2) 

işsizlik ödeneği başvurusu

semaforo de medianoche #1490517 
1 hafta önce işkur'un sitesinden online başvuru yapmıştım ama hala bir dönüş yok, başvuru durumunu görebildiğimiz bir sayfa falan da yok malum. ne kadar sürede cevap geliyor bu başvuruya?
(1) 

uber kullanımı

semaforo de medianoche #1488449 
daha önce kullanmamıştım über'i hiç, aşı kampanyasından dolayı kullanmak istedim yarın aşıya giderken. önceden rezervasyon yapmaya çalıştım olmuyor ("hata: talep üzerine araç çağırmayı deneyebilir veya farklı bir alım konumu seçebilirsiniz" diye uyarı çıkıyor), şimdi baktığımda yakınlarda 3-4 taksi gözüküyor ama. bi de yarın randevu öncesi deneyeyim diyorum da hemen diye çağırsam bir uber taksi ne kadar zamanda gelir maksimum? ona göre bir saatte çağırayım.

bir de hata vermesinin sebebi ne olabilir yakınlık olabilir mi? hastaneye şu havada yürümek öldürür insanı ama arabayla da 5 dk civarı sürer diye tahmin ediyorum kısa mesafe yani. o yüzden hata vermiş olabilir mi?
(5) 

erkeklerin düğün kombini

semaforo de medianoche #1488242 
malum düğün sezonu açıldı, yıllar sonra düğüne gidicem ben de ve giyim konusunda kararsızım. düz takım giymeyeceğim ama nasıl gitsem bilemedim, blazer ceketli sporumsu bir kombin düşünüyorum kendi kendime. beyler siz nasıl şeyler giyiyosunuz giydiklerinizin fotosu linki vs. atarsanız fikir verme açısından çok iyi olur. foto yoksa da betimleyebilirsiniz tabi, ayrıca parçaların markalarını söylemeniz makbule geçer erkek giyimde marka bilgim zayıf biraz, fazla giymediğimden.

beyler dedik ama kadınlar da bildikleri, sevdikleri şeyleri paylaşırlarsa o da olur tabi.

not: beyaz gömleğim var, çok beğenilen bir grimsi haki yeşil pantolonum var, krem rengi gibi beyazımsı pantolonum var bunları kullanarak da bi şeyler yapabilirim veya sıfırdan da olabilir. en azından yeşil pantolonu kullanasım var ama.
(6) 

red dead redemption 2 oynayanlara soru

semaforo de medianoche #1487296 
bu oyunda chapter 3'e geldim gayet güzel gidiyorum şimdilik ama bir sorum var. gerek satchel upgradeinde olsun gerek trapperlarda falan üste başa bi şeyler yaptırmak için olsun hep perfect animal skinler gerekiyor ama benim denk gelip avladığım hayvanlarda hep poor veya good oluyor skin condition'u o yüzden hiç oralardan bir şey yaptıramadım. chapter 3'te olan biri için normal mi bu ilerleyen bölümlerde mi karşıma çıkıcak perfect skinler yoksa özellikle arayıp bulmam mı gerek nedir bu olayın püf noktaları, tavsiyeleriniz nelerdir bu konuda?
(3) 

gaspar noe sevenlere soru

semaforo de medianoche #1486673 
lux aeterna izleyen var mı? gaspar noe'nin her filmi gibi karışık yorumlar puanlar alıyor bu da tabi ama sinemada izlemeye değer mi? veya zevki esas sinemada çıkıcak tarzda bir film mi? ona göre bir araya sıkıştırıp gidicem veya evde bakıcam.

not: başta belirttiğim gibi sadece sevenlerine bir soru, sevmeyenleriyle farklı frekanstayızdır o yüzden cevapları yanıltıcı olabilir benim için.

mobil görünümden çık