(2) 

hatalı olunan araba kazasında para vermek mi sigortaya gitmek mi

semaforo de medianoche #1558175 
adamın birine çok hafif dokundum bugün benim hatam maalesef. bende bir şey yok boya soyulmuş sadece ufak bir noktada. ona da baktım göçük falan göremedim bendekinden biraz daha fazla şekilde boyası soyulmuş gibi belki bir parmak ucu kadar göçük varsa vardır anca. bir de plakasının kenarı çıktı sanırım. adamla telefonları aldık "uygun bir günde tutanak imzalarız, senin trafik sigortandan benimkine aktarılır o kadar" dedi de yabancısıyım bu sürecin. ben senin masrafını karşılayayım desem daha mı iyi olur benim için daha doğrusu artıları eksiler neler olur bana veya adamın dediği gibi tutanak sigorta şeklinde ilerlersek onun artıları eksileri neler olur?
(4) 

baharat değirmeni tavsiyesi

semaforo de medianoche #1558023 
karabiberi ve kaya tuzunu direkt yemeğin üstünde öğüterek döktüğümüz bu güzide gereçlerden eve nereden alındaysa birkaç ay içinde bozuldu, öğütmez oldu. kalitelisinden alayım diye paşabahçe'ye baktım orada yok. başka nerden alabilirim düzgün bozulmayacak bir tane.
(7) 

en iyi deodorant

semaforo de medianoche #1557855 
sizce hangisi? erkeğim ve sprey deodorant kullanıyorum (şu zamana kadar dove, rexona, nivea kullandım) hepsi aynı geliyor bana aralarında önemli bir fark hissetmedim. roll on ve sprey olarak da yazabilirsiniz ayrı ayrı. rexona clinical protection'a çok iyi denildiğini duydum roll on olanlarda ama o kadar terletmeyen bir şeye geçmek sağlıklı mı ona tereddüt ediyorum biraz.

bir de antiperspirant olanlara uzun vadeli kullanımda zararlı diyenler var ama birçok kişi kullanıyor piyasada da çoğunluk onlardan yana, gerçekten bazılarının söylendiği kadar zararlı olsa bu kadar üretilip kullanılır mı tüm dünyada? aynı şekilde genelde roll on olanlar genelde daha iyi terlemeyi kesiyor ama o yüzden daha zararlı bulanlar da var bu konuda da bilgisi olanlar bilgilendirebilirse iyi olur.
(12) 

doların 30 tl olması bizim için şu durumdan daha iyi değil mi?

semaforo de medianoche #1557700 
şu sebeple söylüyorum hatırlarsanız bu kurun çılgın şekilde yükseldiği dönem bir anda türkiye çok ucuz bir ülkeye döndü. bizim maaşlarımız dolar bazında çok düşük kaldığı için zaten kötü olan alım gücümüz daha da düştü ama bulgarı gürcüsü falan sırf alışveriş yapmaya gelip gidiyolardı öyle ucuzluk yani. şimdi bir süredir enflasyon artıyor ama kur pek artmıyor tam tersi oldu aşırı pahalı bir ülke olduk. ama bizim maaşlar gene düşük dolar bazında.

yani örnekle anlatmak gerekirse kurun yeni 20'lere doğru geldiği zamanlar bir almanın marketinden 1 euro'ya aldığı şeyi biz burada 15'e alıyoduk (5 tl daha ucuzdu) gelirimiz almandan aradaki ucuzluk farkından daha fazla seviyede düşük olduğu için sıkıntı yaşıyorduk. şimdi aynı şeyi 25'e alıyoruz (5 tl daha pahalı) ancak maaşımız gene elin almanına göre çok daha düşük. adamdan hem daha az maaş alıyoruz hem daha pahalıya ürün alıyoruz. bu kurun 30 olmasından çok daha sağlıksız değil mi? bir şey almak imkansızlaştı saçma bir şeye döndü olay iyice. fransa - isviçre arasında yaşayan bir arkadaşımla konuşuyorum kira ve meyve sebze dışında her şey türkiye'dekinden daha ucuz oldu diyor, eskiden elektronik ürünler, alkol ve araba daha pahalıydı sadece. benim bildiğim fakir ülkeler aynı zamanda ucuzdur. biz hem fakir hem pahalı olmayı başardık yani şu an.
(2) 

ankara abay kunanbay caddesi park durumu

semaforo de medianoche #1556923 
normalde tunalı taraflarına çok mecbur değilsem araabayla gitmem mecbursam da tunus'taki otoparklara bırakıyorum. yarın iş çıkışı arabayla gitmem gereken bir durum oldu ama bu abay kunanbay taraflarını çok bilmiyorum. hafta içi o saatlerde park yeri bulma durumu nasıl olur acaba? hiç arama tunus'ta otoparka bırak mı dersiniz yoksa bulunabilir mi? bulunabiliyorsa ne taraflarında?
(1) 

kamp / piknik sandalyesi önerisi

semaforo de medianoche #1556812 
çok çeşitli fiyatlarda var bu üründen de o yüzden sormak istedim. biraz zorlayınca hemen bir yerleri kayacak kırılayazacak falan bir şey istemiyorum ama gidip en pahalısını almak da gereksiz olur muhtemelen. mesela decathlon'dan bakıyorum 500'e de var 2000'e de var. beklentim oturumu rahat olsun (yani bazı modellerde popoya bir şeyler batıyor hafiften falan onlar olmasın) sağlam bir hissiyat versin ne önerirsiniz bu seviye için?

dwh mimarisiyle ilgili bilgisi olan birileri var mı

semaforo de medianoche #1555660 
bir casele uğraşıyorum da vakti ve bilgisi olan biri varsa ona danışmak isterim konuyla ilgili. illa bugün olmasına gerek yok yarın da bakabilirsiniz bugün vaktiniz yoksa. bi 10 dkda casei anlarsınız sonra da beni yönlendirirsiniz 15 dk falan çok uzun sürecek bir şey olmaz. soruya cevap yazarsanız ben mesaj atarım size.

edit: soru duyuru olmuş. sorudan da tartışabilirdik bazı şeyleri ama neyse siz mesaj atın direkt.
(4) 

en iyi seçim şarkıları

semaforo de medianoche #1555522 
sizce ideolojisinden, kime, hangi partiye yapıldığından bağımsız en iyi seçim şarkıları neler? coverlardan ziyade orijinal şarkıları soruyorum aslında ama isterseniz 2 kategori için ayrı ayrı da yazabilirsiniz. benim favorim geliyor kılıçdaroğlu. akp'nin haydi bir daha'sı ve mansur'un yavaş gardaşım yavaş'ı da dile takılıyordu. 3'ü de orijinal bunların.

edit: dsp'nin ak güvercin geliyor'u da güzeldi ama cover gerçi
bizler meclise de güzeldi.
(5) 

güllaç fiyatlarındaki gariplik. hangisi mantıklı?

semaforo de medianoche #1555068 
yemeksepeti'nden çevredeki pastanelere bakıyorum neredeyse hiçbir yerin fiyatının birbiriyle alakası yok. çok garip geldi bu durum o fiyata güllaç olmaz, şu fiyat aşırı kazık asla etmez falan gibi bir şey varsa onu da bilmiyorum malum durumlardan ötürü pahalı mı ucuz mu bir şey anlamak zorlaştı. sizin bu konuda yorumlarınız olursa diye burada listeliycem fiyatları ben hangisini almalı hiç bilemedim. aşağıdakilerin hepsi cevizli güllaç fiyatları.

ekol -> 500 gr 117 tl
menendi -> 1 kg 150 tl
hüdaverdi -> 1 kg 230 tl
carnavale -> 1 kg 175 tl
victoria -> 1 kg 250 tl
(12) 

islamda dua okunurken kadınların baş kapatması diye bir şey var mı?

semaforo de medianoche #1554734 
yani islama göre kendi evinde çekirdek ailesiyle olduğu anlar hariç zaten kadınlar başını kapatmalı orası ayrı tabi de başı kapalı olmayan kadınların camiye girerken baş kapatması gibi ortamda dua okunurken baş kapatmak diye bir gelenek de mi var? şundan ötürü soruyorum twitter.com bana garip geldi ama bilgim yok konuyla ilgili. ortam cami değil mezar değil alakasız bir yerde gene de kapanmak mı gerek?
(8) 

nevresim yorgan nereden alalım

semaforo de medianoche #1554554 
ben bu işlerden pek anlamıyorum da madame coco ve english home'a kalitesiz diyor annem nevresim vs. konusunda. ikea'dan baktık bi geçen üstün körü yorganları oranın da dandik bulundu ama nevresimleri beğenildi fakat çok fazla fiyat aralığında çeşit var orada da hangisini alacağını şaşırıyor insan. desen çeşitlerinden bahsetmiyorum kalite, tür çeşitlerinden bahsediyorum tabi. neyse nevresim yorgan gibi ürünler için kalitesi iyi olan ama aşırı pahalı falan da olmayan tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?

ikea'daki nevresim çeşitleri hakkında da tavsiye olabilir alacaksan şu şu modellere bak daha pahalısı lüks ucuzu dandik olur dediğiniz varsa.
(5) 

şu adidas ürünlerinin linki var mı?

semaforo de medianoche #1553812 
şurada twitter.com solda üstündeki sweatshirt ya da kazak neyse işte ve sağ alttaki üstündeki hırkayı beğendim ama adidas sitesinde bulamadım. eski koleksiyonlardan veya türkiye'de yok. satış linkini bulabilen var mı bu ürünlerin?
(20) 

çok net ve kendine has bir tarzı olan yönetmenler

semaforo de medianoche #1553556 
özellikle biçimsel olarak soruyorum ama içerik olarak da cevaplar verilebilir tabi. tarantino, wes anderson özellikle akla gelen ilk örnekleri bende, biçimsel olarak çok net tarzları var. filmlerine 5 dk baksan anlarsın onların yönettiklerini. noe (biçimsel), lanthimos (içerik) zaman zaman bu tarzların dışına çıksalar da gene örnek verilebilir. çok bilinmeseler de helene cattet & bruno forzani ikilisi var. içerik olarak gene shyamalan da söylenebilir. başka kimler var?

aklıma sonradan gelenler edit: cronenberg (baba da oğul da)
(3) 

sizce şu mülakat sürecine devam etmeli mi?

semaforo de medianoche #1553369 
şu an çalıştığım işimde çalışma ortamı çok rahat haftada 3 gün evde 2 gün ofiste çalışıyorum, müdürüm çok rahat bir adam baskı falan yapmıyor üstümde stres yok, maaşım da tecrübe seviyeme ve şirkette yaptığım işe göre fena değil bence şikayetim yok ama bu güzelliklerin yanında 2 tane epey kötü durum var benim için birincisi iş çok basit. it departmanında veri alt dalında çalışan daha kariyerinin başlarında birisiyim ve gelişmeye çok ihtiyacım var ilerisi için ancak burada öyle bir imkanım yok çok temel bir iş yapıyorum. ikincisi ofise gittiğim günler haftada 2 gün de olsa çok mutsuzum çünkü ofistekilerle hiç frekansım tutmadı anlaşabildiğim kimse yok. sosyal anlamda çok yetersiz ve dışlanmış hissediyorum kendimi gidince bu da moralimi bozuyor. ama tabi burayı kalıcı iş yerim olarak görmediğim için bu ikinci durumu idare ederim gene de birinci durum çok daha önemli şu aşamada o yüzden ara ara iş bakıyorum.

neyse geçenlerde bir yerden mülakat teklifi geldi ben başvurmadan onlar beni bulmuş. girdim mülakata fakat mesai 8-6 ve full ofis. şu an bu rahata alışmış biri olarak 10 saat hatta gidişi gelişiyle 11-12 saat ofisi kaldırabilicek gibi hissetmiyorum. iş şu anki işimden bir tık daha iyi o açıdan bir ilerleme olabilir ama gene de çok tatmin edecek beni çok geliştirecek bir iş değil. bu sebeplerden dolayı burada çalışmaya istekli değilim açıkçası. maaş beklentimi şu an aldığımdan daha yukarda söyledim tabi. neyse şimdi bunlar ilk aşama olumlu oldu dediler bana ve bazı testler gönderdiler yapmam için. ben sırf bunlardan yüksek bir teklif almak için mülakata devam etsem ve sonra aldığım teklifi kendi şirketimdeki maaşımı revize etmeleri için kullansam mantıklı olur mu sizce? ancak benim blöfümü görmezlerse "biz o parayı veremeyiz sana güle güle" derlerse ben diğer şirkette çalışmak istemiyorum garip bir konumda kalıcam o durumda. fakat daha önce departmandaki başka biri gelen teklifi göstererek maaşına zam aldığını anlatmıştı. biraz kararsız kaldım buradan fikir almak istedim siz ne dersiniz?
(1) 

adı hatırlanamayan bir yerli komedi filmi

semaforo de medianoche #1552243 
2010'ların başı tarihli olması lazım ama 2007-2017 arası diyelim daha garanti olsun. bir komedi filmiydi, hatta yanlış hatırlanamıyorsam mockumentary tarzında bundan çok emin değilim ama böyle kalmış aklımda. ve bulunamayan bir film yani şu anda izleme şansı yok (en azından en son araştırdığımda öyleydi). ekşi'de hakkında birkaç sayfa entry var ama keşke izleyebilsek tarzında zamanında fırsatını bulup izleyebilenlerin çok sevdiği ve sonrasında bulunamamasıyla internette bir mite dönüşmüş bir film çünkü. bu bilgiden de çok emin değilim ama adı yanlış hatırlamıyorsam harflerden oluşuyordu bir kısatlmayı temsil ediyordu yani S.O.S gibi ya da G.D.O gibi (gdo karakedi değil tabi). neydi bu filmin adı?

not: emin olduğum şeyler komedi olması, 21. yy filmi olması, hakkında iyi yorumlar olması ve internette bir kaydının bulunamaması. diğer bilgilerde yanılıyor olabilirim.
(3) 

ankara kuğulu park civarı yemek yenecek yer önerileri

semaforo de medianoche #1552187 
kuğulu park civarı derken direkt dibi olmasına gerek yok ama yürüme mesafesi 15 dkyı aşmasın mümkünse. rezervasyona gerek olmayan bir yer olsun bir de (yoksa stüdyo pizza çok güzel ama rezervasyonsuz zor girilir). restoran, kafe, bar fark etmez yeter ki menüsünde lezzetli ve doyurabilen bir yemek olsun.
(7) 

sizce en iyi 40 yaş altı aktrisler

semaforo de medianoche #1551070 
güzellik vs. ayrı konu da ben direkt oyunculuk yetenekleri olarak çok beğendiniz 40 yaş altı aktrisleri soruyorum. en az 5 tane yazarsanız sevinirim daha fazla yazabiliyorsanız daha iyi.

benimkiler: kristen stewart, rooney mara, margot robbie, jessie buckley, jennifer lawrence, scarlett johansson ve belki florence pugh'u da alırım bu listeye. 41 yaşında ama hadi natalie portman'ı da ekleyeyim.

edit: lea seydoux'u unutmuşum oha
(6) 

geçmeyen bel ağrıları

semaforo de medianoche #1550934 
29 yaşındayım, haftada 2-3 gün spor yapmaya çalışan birisiyim. spordan kastım şınav, barfiks, dambıl vs. sporu kardiyo falan değil yani. geçenlerde 3-4 yıl sonra halı saha maçı yaptım, vücudumda bir sürü yere kramp girdi ve çok kötü hamladı her yerim. maçtan sonra 2 gün hamlık ağrıları şiddetli şekilde devam etti 3. gün hafif ağrılar kalsa da %90 düzeldim tekrar spor yapayım dedim. o spordan sonra belimde ciddi ağrı başladı (dambılla omuz hareketleri de çalışıyorum özellikle onlar etkiledi gibi hissettim). ilk günler çok kötüydüm sonra hafifledi ama tam olarak geçmedi, 1 hafta geçmeyince doktora gittim mr vs. çektiler. doktor bel düzleşmesi ve kalça sıkışması sendromum olduğumdan bahsetti. acil cerrahi müdahele veya ftr gerekmiyor ama bel kaslarını güçlendirmen lazım dedi bazı egzersizler verdi gönderdi 1 hafta önce, fazla ilgilenmedi. ancak benim bel ağrıları otururken hala rahatsız ediyor. bunun ne zaman geçmesi lazım veya pek geçmeyecek de benim normalim bu mu olacak artık (ki gayet rahatsız edici böyle bir şeyle yaşanacağını sanmıyorum), bu süreçte nelerden kaçınmalıyım vs. bir şey söylenmedi. benzeri şeyler yaşayan var mı? ağrıların geçmesi için tavsiyeler veya süreçle ilgili bilgi verebilecek olanlar olursa çok sevinirim. zırt pırt doktora gidemiyorum maalesef mesaim var sonuçta.
(4) 

ankara masaj salonu/spa merkezi önerisi

semaforo de medianoche #1550851 
internette yorumlara bakıyorum hepsinde yorumlar %95 iyi o yüzden oradan anlamak pek mümkün olmadı. sizde var mı ankara'da güzel masaj yaptırabileceğimiz bir yer önerisi? özellikle 1'den fazla masaj yerine gitmiş birilerinin kıyaslaması çok faydalı olur ama tek yere gittiyseniz de yazabilirsiniz tabi.

not: sadece masaj yaptırmak istiyorum hamam, sauna vs. güzelliği pek ilgilendirmiyor o yüzden. bir de fiyat/performans yeri aramıyorum performans yeri arıyorum bir kereliğine denemek adına. tabi tutup da bir masaja 5k verecek halim yok da bir yer 500'e iyi başka yer 1500 çok iyiyse çok iyi olanı tercih ederim yani.
(5) 

çalışma sandalyesi önerisi

semaforo de medianoche #1549928 
ikea'da markus ve jarvfjallet var onları gidip bir denemeyi düşünüyorum ama bunlar dışında şuna da bir bak dediğiniz veya onlardan daha iyi dediğiniz çalışma sandalyeleri varsa yazabilirseniz sevinirim.

not: bütçe max 8k civarına çıkabilir o yüzden herman miller önerip üzmeyin lütfen.

not2: oyuncu sandalyelerini görsel olarak sevmiyorum markus vs. gibi normal ofis sandalyesi formatını tercih ederim.
(14) 

dünya tarihinde en çok saat sıkışıp kalan kişi

semaforo de medianoche #1549853 
127 saat filmi vardı mesela dağcı adamın kanyonda sıkışıp kaldığı 127 saati anlatan ama depremde işte görüyosunuz enkaz altından 170. saatte sağ çıkan var hala 127'yi baya geçen örnekler gördük yani. bunun daha üst bir rekoru var mı acaba daha önce? şu yüzden soruyorum umudu nereye kadar korumak lazım önde bir örnek varsa en azından kafada biraz daha belirleyici olur. yoksa bizim vatandaşlarımız mı şu an (maalesef mi denir iyi ki mi denir bilemedim) rekoru kıran kişiler?
(1) 

twitter'da gelen şüpheli mention. hesabımı ele geçirmeye mi çalışıyor?

semaforo de medianoche #1549806 
belli bir kesimin tepkisini çekebilicek bir tivitimden birkaç dakika sonra "size mesaj yazamıyorum bana dm atabilir misiniz?" diye mention geldi bir hesaptan ve takip de etti beni. işin garibi hesabın tek tiviti bu. 4-5 aylık bir hesap ve takip ettiklerine falan bakınca yazdığıma tepki gösterebilicek bir profile benziyor. bir de hesabım dmlere açık aslında atabilmesi lazımdı dm. parçaları bir araya getirince bu bir tuzağa benziyor bakınca ama nasıl bir tuzak anlamadım. benden dm alınca hesabımı ele geçirmesi kolaylaşıcak mı bir şekilde? ya da başka bir taktik mi bu nedir fikri olan var mı?
(6) 

deprem yıkıcılıkları neye göre?

semaforo de medianoche #1549659 
kara depremi dendi o yüzden hadi deniz depremlerini saymayalım desek karada haiti depremi var 7.0 şiddetinde. tamam 7 ve üstü büyük deprem sayılıyor ama sınırdan büyük bir deprem. en az 100 bin ölü olduğu yazıyor. derinlik önemli deniyor onu da söyleyeyim derinliği de 13 km imiş bu depremin.

en büyük kara depremlerinden 2016 yeni zelanda depremine bakıyorum 7.8 şiddetinde gerçeklemiş, derinlik 15 km diyor ve ölü sayısı 2. düz 2. tamam nüfus yoğunluğu az ama baktım yakınında yaklaşık 400 bin nüfuslu şehir falan olan bir bölge gene de.

bizim depreme bakalım afad raporuna göre deprem.afad.gov.tr 7.7 olan 8.6 km derinlikte, 7.6 olan 7 km derinlikte. usgs'e göre ise ilki 7.8 şiddetinde derinliği 17.9 km ve ikincisi 7.5 şiddetinde derinliği 10 km -usgs ve afad verileri arasında bu kadar derinlik farkı olması da garip-. bizde de 20 bin ölü var.

bu 3 depremi karşılaştırınca ben bu yıkıcılık neye göre oluyor anlamadım tam. yeni zelanda, japonya gibi bir yer değil ki binalarının hepsi yüksek şiddette depremlere bu kadar dayanıklı olsun. ya da haiti bizden çok daha mı kötü binalara sahip de çok daha az şiddetle en az 5 kat fazla ölü veriyor. anlayamadım bu işi.
(4) 

erkek için vücudu saran uzun kollu üst ne diye aratmak lazım

semaforo de medianoche #1548314 
benim eskiden böyle bir şeyim vardı füme tonlarında. kışın soğuk havalarda halı saha yaparken formanın altından giyerdim hem güzel görünürdü hem üşütmezdi. yıllar sonra çok yıpranınca yer bezi oldu tabi. yerini doldurmak istiyorum tekrar ama o tarz bi şey bulamıyorum. formanın altından görüneceği için içlik gibi iç çamaşırı formatında bir şey istemiyorum, bir de vücudu saran tarzda olması önemli forma altından giyeceğim için. hepsiburada, trendyol'dan falan bakıyorum da ne diye aratmam lazım? ya da direkt bildiğiniz bir markada varsa oranın sitesinden de bakabilirim.

edit: aslında tam şunun www.malabadiicgiyim.com füme rengi istediğim. siyah, beyaz iç çamaşırı gibi yapıyor, bordo da çok baskın sevmedim. www.malabadiicgiyim.com şunun rengini arıyorum direkt ama bu da boğazlı hem de bedeni (m) yok.
(9) 

ingiliz dil edebiyat mezunları ne işler yapabilir?

semaforo de medianoche #1548202 
ablam bu alandan mezun oldu 2021 yazında. alanında iyi okullardan biri olan ankara üniversite'sinden iyi bir ortalamayla mezun oldu hem de. eskiden son sınıfta falan formasyon alınabiliyomuş ablam okurken o da kalkmış sanırım formasyon da alamadı. şimdi özel etüt merkezlerinde falan kölelik parasına part time özel ders vermek dışında bir şey yapamıyor. çok umutsuz hissediyor kendini ve üzüyor beni de. şu işleri araştırsın, şunlara başvursun vs. dediğiniz ne olabilir bu alandan mezun dili çok iyi birisi için?
(9) 

fonetik olarak sevdiğiniz ünlü kadın isimleri

semaforo de medianoche #1548072 
mesela benim ilk aklıma gelenler shelly ann fraser pryce, valeria bruni tedeschi. fonetik olarak vs. hoş geliyor. sizin böyle dikkatinizi çeken, hoşunuza giden isim soyisim kombinasyonları var mı? sporcu olur, oyuncu olur, şarkıcı olur, manken olur, siyasi olur, yazar olur, bilim insanı olur hiç fark etmez ucundan kıyısından ünlü olsun yeter.
(6) 

spordan sonra yemek

semaforo de medianoche #1547981 
spor yaptıktan sonra genelde yarım saat içinde protein alımı tavsiye edildiğini görüyorum ama az da olsa gerekmez önemli olan gün içinde yeterli besini almak diyenler de var. mesela 10'da kahvaltımı yaptım diyelim 20-25 gram protenimi de aldım kahvaltıda, sonra 1'le 2 arası spor yapsam ama 4'e kadar hiçbir şey yemeyip 4'te yemeğe otursam o spordan alacağım fayda önemli ölçüde azalmış mı olur yoksa gün içinde yeterli beslenirsem bir şey fark etmez mi? ne düşünüyorsunuz bu konuda?
(6) 

ikea isveç gıda marketinden alışveriş yapanlara soru

semaforo de medianoche #1547567 
özellikle çikolatalar ve kurabiyeler kısmı için soruyorum ama diğer kategoriler için de yazabilirsiniz tabi. markette bulabileceğimiz ürünlere göre çok daha başarılı veya çok daha farklı diyebileceğiniz ürünler tattınız mı buradan? tavsiye ettikleriniz, hiç beğenmedikleriniz veya kötü değildi ama benzeri markette de var dediğiniz ürünler neler? tam olarak tavsiye etme veya etmeme gibi değil de denediğiniz herhangi bir ürün hakkında yorumlarınızı da yazabilrsiniz isterseniz.
(3) 

erkek sweatshirt nereden bakmalı

semaforo de medianoche #1547418 
ideal olarak 500 lirayı aşmamalı aslında ama hadi max 800 olsun diyelim. wwf market çok beğeniyorum ama bedeni bitmiş çoğu düzgün sweatshirtin. zara, pull and bear, mavi, kaft baktım çok beğendiğim olmadı. benetton gene fena değil gibi ama orası da tam tatmin etmedi. başka marka/site önerisi olan var mı?
(3) 

çalışma masası önerisi

semaforo de medianoche #1546920 
27 inç monitörüm mevcut. yanına da laptop koyunca rahat edebileceğim bir masa istiyorum. şu an 60(derinlik)x100(genişlik)'lük bir masam var ama sığamıyorum çok küçük kalıyor bu malzemelere. şöyle minimum 70x120'lik bir masaya sığarım sanki. biraz ekstra alan için L şeklinde de olabilir. o 120 de odamdaki masa yerine maksimum 135 cm sığacağı için en fazla 135 olabilir. genişlik 135'e ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur sıkış tıkış sığmak istemiyorum para verip masa aldıktan sonra da. bu şartlara uyan güzel bir tavsiye linki atabilicek var mı? şu siteye bak şeklinde tavsiyeler de olur.
(6) 

garanti temassız kart talebi

semaforo de medianoche #1546091 
mevcutta bi tane banka kartım bir de kredi kartım var garanti'den bunları temassız özelliği olan versiyonlarıyla değiştirmek istiyorum. garanti müşteri hizmetlerini arıyorum temsilciye bağlanmak için tc'me sistemde kayıtlı değil diyor kart noya hatalı diyor vs. o şekilde bağlanamadım. mobil uygulamada kart talebi var ama orada temassız falan diye belirtmiyor açıklamasında da temassızlıkla alakalı bir şey göremedim. artık temassız özelliği olmayan kart gönderilmiyor mu zaten o yüzden mi belirtmiyolar öyle bir özellik olduğunu emin olamadım. bir de dediğim gibi mevcutta aynı kartlardan var bende zaten, mobilden yenilerini talep etsem onları kullanmaya başlayınca eskiler otomatik iptal mi olacak yoksa onlar için de iptal başvurusu gibi bir işlem mi yapmam lazım onu da bilmiyorum onu da öğrenmek istediğim için arayarak çözmek istemiştim ama yok ulaşmak mümkün değil. bu soruların cevaplarını bilen biri var mı burda?
(4) 

"çimlere basma x çimleri eziyorsun" tezahüratının tarihi

semaforo de medianoche #1546056 
orada x yerine çeşitli isimlerin gelebildiği ve ardından da küfürle devam eden bir tezahürat var malum. bunu internette aratınca en eski yazılı kaynak olarak aralık 2005'te yazılmış şu forum mesajını buldum www.bodyforumtr.com burada jardel'e arif'e falan söylendiği belirtiliyor yani 2001 yılında kullanılmış olması lazım. 2006 yılında yazılmış bir ekşi entrysinde de 92'de türkiye hollanda maçında söylendiği anlatılmış ama esprili bir entry biraz bu kısmı da şaka olabilir eksisozluk.com bir de gene 2005-2006 gibi meşhur recep ivedik skecinde kullanılıyor www.youtube.com bu bölümün tam yayın tarihini bulamasam da diğer yazıların da o zamanlar büyük sükse yapan bu skeçle aynı dönemden olması onları da biraz şüpheli hale getiriyor tabi.

benim internette bulabildiklerim bu kadar. bu tezahüratın ilk ne zamanlar çıktığını, kim için kimler tarafından söylendiğini bilen var mı acaba?
(9) 

5 aylık samsung s22 ufak kasmalar yapmaya başladı

semaforo de medianoche #1544824 
telefondan memnundum gayet ama son 1 aydır ufak ufak kasıyor bazı yerlerde. mesela bir uygulamadan başka bir açık uygulamaya hızlıca geçince bi kalıyor. ya da bazen twitter'da sayfa refreshlerken bi an tıkanıyor. garip geliyor çünkü bundan önce nokia 8 gibi vasat denebilicek bir telefon kullandım 4 yıl ve ilk 3 yılında en ufak bir kasma yaşamamıştım. s22 teknik açıdan nokia 8'le kıyaslanamayacak kadar iyiyken neden 3-4 ay gibi kısa bir sürede böyle bir sorun çıkarmış olabilir bir fikri ve çözüm önerisi olan var mı?
(4) 

kyk faiz indiriminden sonra borcum indi ama inmesi gerektiği kadar inmedi?

semaforo de medianoche #1542640 
e devletten sorguladığımda bana yapılan toplam kredi ödemesini 13.920 tl olarak görüyorum. borcum da vergi dairesinde bugüne kadar 17 taksit ödediğimi görebiliyorum (toplam borç 40 taksit). taksitlerimin her biri 600 liraydı. yani 600x17'den 10.200 tl borç ödedim bugüne kadar ve daha yaklaşık 14 bin civarı borcum gözüküyordu. indirim sonrası ise interaktif vergi dairesinde taksitlerim 323 tlye toplam borcum 7.5'a düşmüş ama 13.920-10.200'den 3.720 tl'ye düşmesi gerekmiyor muydu? ana paradan ödemediğim miktar o kadar çünkü.

not: 4 aydır ödemediğim için biraz gecikme faizi de var ama toplam 100 tl civarında yani aradaki farkı açıklayacak miktarda değil
(2) 

gribal enfeksiyonlarda antibiyotik kullanma eşiği

semaforo de medianoche #1541053 
bizde hastalar sakız gibi antibiyotik atıyor diye eleştirilir genelde ama bugün özel hastanede profesör doktora muayane oldum biraz üst solunum yolu enfeksiyonu var boğazım indi hafiften (hafif ateş ve baş ağrısı da oluyor belli saatlerde). theraflu yanında da antibiyotik yazdı direkt mesela. kullansam mı kullanmasam mı emin olamadım şu an öyle acayip kötü durumda değilim. bizim doktorlar da biraz kolay mı yazıyor acaba? gribal enfeksiyonlarda hangi durumlarda artısı eksisine değer acaba?
(6) 

fotoğrafçı kazık mı atmaya çalışıyor normal mi

semaforo de medianoche #1539978 
evin yakınındaki fotoğrafçıya gidip 2 çeşit vesikalık çektirip 4'er tane çıkarttırdım. artık her şeyin fiyatı saçma bi hale geldiği için ne ucuz ne pahalı anlamıyorum ama tek 4'lü vesikalık çıkarttırmanın fiyatı 70 tlydi ben de 140 ödedim neyse deyip geçtim. daha sonra telefonda fotoğrafın dijital halini istedim ona da 50 tl istedi adam buna çok kafam takıldı. ben senin esas hizmetinin karşılığı fiyatı fazla fazla ödemişim zaten, ekstradan bir mail adresi yazıp attachment eklemeni rica ettim yani bunun 50 lira olması mantıklı mı şimdi yoksa gerçekten piyasa mı böyle anlamadım var mı bilen bu işleri? bir de ayrıntı konuşamadım telefonda da 2 fotoğraf diye 100 tl isterse hele küfür edip çıkabilirim gerçekten.
(1) 

disco elysium hakkında bir takım sorular

semaforo de medianoche #1539507 
yeni başladım oyuna. merak ettiğim bazı şeyler oldu. bi şeyler yaptıkça konuştukça sürekli yeni görev geliyor, 1 görev tamamlamaya uğraşırken 10 tane yeni görev geliyor. şu an sürünüe bereket aktif görevim var odağımı kaybetmiş gibi hissediyorum. bu konuda ne yapmalı sizce normal mi böyle olması takılmadan yapabildiğini yaparak ilerlemek mi lazım?

bir de haritada nereye gideceğimi bilemedim. şu an ilk uyanılan otelin oradayım orada 5 saat falan geçirdim sağa da genişliyor sola da genişliyor gibi harita (henüz haritam olmadığından tam bakamıyorum duruma). bu da takılmaması gereken bir şey mi rastgele seç bir yönü ve milletle konuş mu dersiniz yoksa bir tavsiye var mı?
(2) 

ucuz saç ekimi ve pahalı saç ekimi arasındaki fark nedir?

semaforo de medianoche #1539259 
geçen akon geldi türkiye'de saç ektirdi 7.5k dolara yaptırmış işi. 5bin liraya falan da yapılıyor sanırım, 2k dolar, 10bin lira gibi rakamlar da duydum. merak ediyorum rakamlar arasındaki ciddi fark nelerden kaynaklı. işçilik mi esas mevzu, kullanılan metot değişiyor da bazı metotlar daha maliyetli ondan mı, yoksa metot aynı ama daha iyi bir aletle yapıyor biri diğeri daha dandik ondan mı, pr başarısından yani doktorun adının duyulmasından mı (bunun etkisi olabilir ama hiçbir zaman tek başına sebep olduğunu sanmıyorum) veya aklıma gelmeyen başka bir durum mu var? tek birinden kaynaklı değilse de yüzde vererek cevaplarsanız sevinirim (%80 metot %20 işçilik gibi örneğin)
(6) 

2 sayfalık pdfnin sayfalarını ayrı ayrı kaydedebilir miyim?

semaforo de medianoche #1539125 
2 belgeyi 2 sayfadan oluşan tek bir pdf yapıp göndermişler ama bunları 2 ayrı pdf olacak şekilde ayırmak istiyorum ben. bu mümkün mü?
(6) 

amazon kolay gelsin'le çalışıyordu neden agt'ye döndü tekrar?

semaforo de medianoche #1538888 
benim konum ankara çankaya her yerde ve herkeste böyle mi oldu yoksa buraya özel bi durum mu acaba? kolay gelsin gayet hızlı ve sorunsuz bir şirketti, bu agt kurye tamamen rezillik. kargoyu gününde getirmemeye yemin etmiş gibiler. niye attan inip eşeğe binmiş olabilir ki amazon?
(12) 

2 yerden iş teklifi geldi siz olsanız hangisini seçerdiniz

semaforo de medianoche #1538835 
önce genel bilgiler vereyim veri alanında çalışıyorum yani biraz yazılım gibi ama tam yazılım da değil. 2 yerde de ocakta tekrar zam olacak ne kadar olacağını bilmesem de. kariyerimin daha başlarında sayılırım yükselme fırsatı ve kendini geliştirmek önemli o yüzden. pozisyonların isimleri farklı ama istenen kalifkasyonlar yakın gibi.

bir tanesi fortune 500'de yer alan (hatta ilk 150'de) bir kurumsal holding. 8-6 mesai, 3 gün ev 2 gün ofis, maaş sistemi 3 ayda 1 çift maaşlı 12 aylık ortalaması 13.600 oluyor, günlük 65 tl yemek parası, özel sağlık sigortası, hayat sigortası. yeni kurulan bir ekip (ya da belki departman) var, aslında daha önce kurmamız gerekiyodu bu ekibi arkada çok iş birikti vs. dedi genel müdürü. bu bi yandan dezavantaj çok yorucu bunaltıcı olabilir -en kötü senaryoyu düşünürsek belki altından kalkamayacağım kadar baskı bile olabilir- ama belki işler iyi giderse de önüm açılabilir avantaj da olabilir yani.

diğeri bir stk. isim vermiyim şimdi ama ab fonlarıyla falan dönen ve dünyadaki mevcut durumlar yüzünden revaçta bir stk. 9-5:30 mesai ama full ofis. brüt maaş veriyolar net olarak bakınca ocakta 15.210'dan başlıyor yıl sonunda 13.600'a kadar düşüyor. ama hiç yan hak yok burda, bizde yan haklar maaşın içinde dediler yemek parası bile yok yani. çalışma proje bazlı burda ve proje ne gerektiriyosa onu yapıyoruz dediler. bu bi açıdan güzel daha çok şey görebilirim ama bi açıdan da kötü çünkü sadece excelle yapılan projeler falan da oluyomuş onlarla zaman kaybetmek benim için oldukça tatsız olur. teknik mülakatta python, excel, sql sordular ama proje ne gerektiriyosa onu yapıyoruz bazı projelerde sadece 1'i kullanılabilir dendi.

özetle bu şekilde 2 pozisyonun durumu. stk'daki teklif yapan kadına başka bir yerden teklif aldım maddi olarak yan hakları da düşününce sizden biraz daha yükseğe geliyor bilemedim falan dedim. o da şirketini baya övdü ben onu deyince ücret standartmış daha iyi bir teklif yapamıyorlarmış ama stk'da çalışmak çok iyi bir basamak olabilir, stklar çalışan dostudur, ekibimiz gençtir falana getirdi kadın. bi tereddüt ettirdi beni siz ne düşünüyorsunuz?
(2) 

kırmızı şarap lekesi beyaz gömlekten nasıl çıkar

semaforo de medianoche #1534571 
direkt kuru temizlemeye vermek mi daha mantıklı yoksa makineye atsak çıkar mı? veya başka bir yol yöntem tavsiyesi falan var mıdır?
(11) 

dating applerde nerde hata yapıyorum

semaforo de medianoche #1533272 
öncelikle yaş 29 cinsiyet erkek konum ankara. malum bu yaşlarda yeni birileriyle tanışmak kolay değil bu sebeple bir süre önce bumble, tinder, okcupid'de hesap açtım toplamda 1 ay civarı aktif kullandım appleri. bu süre zarfında oldukça güzel bulduğum birçok (en azından bana göre makul bir sayıda) kadınla eşleştim ve konuştum. bazen muhabbet hiç ilerlemiyor onlar başta gidiyor zaten de bazılarıyla birkaç gün konuşuyoruz gayet iyi seviyede bir iletişimimiz oluyor. açıkçası ben yazışma işini seven bir insan değilim ama yapıcak bir şey yok bu işler böyle diye kendimi zorluyorum ve bir süre yazışmaya çalışıyorum karşımdaki kişiyle.

3 gün konuştuk görsel olarak beğendim, az çok muhabbet aktı, e o zaman artık bir de canlıda görelim diye buluşma muhabbeti açıyorum ama bir şekilde o buluşma işi olmuyor. ya o ara sınavları yoğunluğu falan oluyor 1 hafta sonrası uygunluktan bahsediyor ama tanımadığım insanla 1 hafta daha yazışma işini sürdüremiyorum ben de. ya da direkt daha erken diyor veya muhabbeti orada kesiyor. direkt evde buluşalım falan da dediğim yok normal bi kafe veya pub buluşması bahsettiğim. ben yüz yüze iletişim insanıyım, tanımadığım birisiyle yazışmak hem çok zor geliyor hem de (bazı insanlar kendini yazışırken de belli etse de) çoğu insanı yüz yüze görmeden size uygun mu, birlikte takılmaktan keyif alır mısınız, bir çekim hisseder misiniz tam anlayamıyorsunuz. o yüzden 2-3 gün yeterince konuşulduysa daha fazlası vakit kaybı bence. bu arada bazılarıyla muhabbet uzun sürse bile biraz zoraki ilerleyebiliyor ama bazıları gayet sıcak ve istekli konuşuyor o da anlaşılıyor. o istekli konuşanlarla bile görüşemedim anlayamıyorum olayı gerçekten.

şunu anlıyorum ben appten gün boyu 1-3 kişiyle konuşuyorsam karşımdaki kadın artık seçicilik seviyesine göre 5-10 belki 20 kişiyle konuşuyor. talep fazla olduğundan kadının adayları bir eleme sürecine sokması da normal gayet. ama 2-3 gün konuşalım orada artık kararını ver benle ilgili, 1 ay senin eleme sürecini mi bekliycem? karar dediğim de evlenip evlenmeme kararı değil neticede bu çocuğu yüz yüze görüşme aşamasına taşıyım veya taşımayım kararı. olmadı görüştükten sonra gene elersin yüzükle gelmiycez ya buluşmaya.

bir de bana aslında 3 gün yazışmak bile zor geliyor bazı günler o enerjiyi kendimde hiç bulamıyorum kısa bir konuşma sonrası direkt konuyu buluşmaya getiriyorum veya bazen konu o tarz konulara geliyor ben de gelmişken söylüyorum veya baktım kızla muhabbet akmıyor unmatch yapmak yerine belki görüşünce bi elektriklenme yaşanır diye görüşelim diyerek son kurşunu atıyorum. bunlar da olmuyor.

ankara'da tip olarak gayet yakışıklı olduğunu düşündüğüm birkaç arkadaşım da applerle ilgili aynı şeyleri anlatıyor, ancak başka illerde daha güzel kullanım tecrübeleri de duydum. ankara kızlarında mı bir sıkıntı var, bende mi bir hata var, yaklaşım şeklim mi yanlış, tipim mi böyle arada kalmış bir tip (eşleşilmiycek kadar kötü değil ama diğer adaylar arasından öne çıkacak kadar iyi değil) ama o da mantıklı gelmiyor sadece süper yakışıklılar mı iş yapıyor burada? anlayamadım mevzuyu gerçekten sizin yorumunuz nedir?
(1) 

fastjel kullanımında güneşe çıkma problemi

semaforo de medianoche #1533124 
sürülen bölgenin güneş görmemesi gerektiğini hatta tedavi bittikten 2 hafta sonrasına kadar güneş görmemesi gerektiği yazmışlar kutusuna falan kocaman kocaman da fazla abartı değil mi bu? şimdi el bileğime sürsem yarın akşamüstü de parkta arkadaşımla otursam ne olur ki var mı bu ilaçla tecrübesi olan biri?

edit: prospektüste fotosensitizasyon tehlikesinden dolayı olduğunu söylüyor bu uyarının
(2) 

yastıklı mousepad tavsiyesi

semaforo de medianoche #1533032 
bileğimde sorun var doktor mousepad tavsiye etti. kullanıp memnun kaldığınız malzeme kalitesi iyi olan yastklı bir mousepad öneriniz var mı?
(3) 

d vitamini testi devlet hastanelerinde ücretli mi?

semaforo de medianoche #1531617 
tamamlayıcı sağlık sigortamla özel bir hastaneye kontrole gittim dahiliye bölümüne, diğer tetkiklerde sorun yok ancak d vitamini tetkikini sgk karşılamadığı için ücreti karşılığında yaptırabileceğimi söyledi. ücret de 300 lira civarı bir şeymiş. ben bunun için devlet hastanesinden randevu alsam orada da mı ücretli olucak bu durumda? evetse ne kadardır ücreti yakın zamanda yaptıran var mı? bir hastaneye ulaşmayı denedim ama telefonu açan olmadı.
(2) 

csv dosyası garip karakterlerle açılıyor

semaforo de medianoche #1529352 
bir csv dosyası bilgisayarımda excel'de powerbi'da veya not defterinde eklediğim görseldeki bozuk karakterlerle açılıyor. ama telefonda excelden açınca düzgün açıldı gayet. başka bilgisayarlarda da düzgün açılmış dosyayı gönderenin dediğine göre. internetten baktım biraz pek işe yarar bir şey bulamadım çözümüyle ilgili fikri olan var mı?
(3) 

kaft dışında güzel tişörtleri (erkek) olan marka önerileri

semaforo de medianoche #1529337 
marka veya birden fazla markanın seçmece ürünlerini satan bir site/yer de olabilir, 1 tişört için bütçe max 300 tl. teşekkürler
(3) 

philips 2.0 hdmi kabloya rağmen 1080p 144 hz kullanamıyorum

semaforo de medianoche #1529080 
monitörüm samsung'un 144 hz 1080plik bir modeli. bağladığım kablo da philips SWL6116B/93 dediğim gibi hdmi 2.0 kablo 1080pde normalde 240 hz'e kadar sorunsuz çalışması gerekiyor. ekran kartım da rx560. ama anlamadığım şekilde 144 hzde kullanamıyorum onu ayarlayınca ekrar titriyor gidiyor geliyor vs. çıldırtıcak. hatta bazen 120 hzde bile bu sorunu yaşıyorum 60'a çekmem gerekiyor. neden yaşıyorum bu sorunu sizce?
(2) 

samsung s22 şarjı

semaforo de medianoche #1529063 
kullananlara soruyorum sabah %100'le çıktım diyelim evden günlük kullanımda parlaklığı azaltır 120 hzi kapatırsam sosyal medya applerinde yaklaşık kaç saat ekran süresi alırım? ekran süresi verileri internette var ama ayrıntısı yok pek parlaklık ne kadarda hz kaçta söylenmiyor.

mobil görünümden çık