(1) 

Usule ilişkin kazanılmış hak

colg fusion #27761 
Bu konudaki Yargıtay kararlarına ihtiyacım var. HGK olursa süper olur olmasa da olur. Benim şu anda arayacak vaktim yok yardım eden herkese teşekkür ederim.
(3) 

"Hatırlatıcı" program

colg fusion #27312 
Programdan istediklerim şu:
+istediğim saatte uyarı verecek
+uyarı için birkaç satır bir şeyler yazılabilecek
+mümkünse uyarıyı eşşşek kadar değil de böyle ne bileyim taskbar çıkan ufak bir pencereyle yapacak
+tercihen küçük boyutlu olacak.

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Login olmasak da düşmeyen mail

colg fusion #26774 
hani mailimize belli bir süre login olmayınca mailler yalan oluyor ya heh bunun en uzun olduğu kaliteli mail servisleri hangileridir?
(2) 

sosyal sigortalar ve genel saglik sigortasi yasasi

colg fusion #25792 
(sakin olmalıyım evet) şimdi canlar ben son zamanlarda takip edemedim de bu yasanın yürürlük tarihi belli oldu mu? Zira o zamana kadar kaydımızı yaptırırsak kurtarıyoruz.
(5) 

1971 tarihli 10 kuruş

colg fusion #25790 
Bundan bir tane buldum böyle arkasında buğday resmi falan var. Para eder mi ederse ne kadar eder? Konu hakkında bilgisi olan veya nereden bilgi alabileceğimi bilen var mı?
(5) 

Opera Sık Kullanılanlarım Kayboldu İmdat

colg fusion #25268 
Yahu dalgınlığıma gelmiş sabit diskte yer kalmamış. Opera da yer kalmadığı için kendimi kapatıyorum ben hacı dedi peki dedim. Sonra yer açtım falan. Opera'yı tekrar açtığımda ne kişisel çubukta ne de yer imlerinde hiçbir site yoktu. Sanki fabrika ayarlarına dönmüş gibi oldu. Gitti mi şimdi bunlar? Abi onlarca sayfa vardı yalan mı oldu hepsi? Nasıl geri getirilir? (ayrıca lütfen firefox kullan falan demeyin.)
(7) 

Online Radyolar

colg fusion #25132 
Hem türkçe hem de yabancı şarkılar çalan, kral tv tabiriyle slow parçalar çalmayan, her telden çalan ama kaliteden şaşmayan bir online radyo aramaktayım. sourberry gibi şunun son versiyonu bunun zort plugini olmadan dinleyemezsiniz diyen radyoları istemiyorum.
(2) 

Fransızca çeviri(ayıp galiba)

colg fusion #24721 
voulez vous coucher avec moi ce soir (ce soir)
voulez vous coucher avec moi (all my sistas yea)
voulez vous coucher avec moi ce soir (ce soir)
voulez vous coucher avec moi (c‘mon! uh)

Ne demektir buralarda? ayrıca (bkz: lady marmalade)
(1) 

Kitap piyasası

colg fusion #24719 
Merak ettim de bu büyük yayınevlerine günde 50 tane kitap yollanıyordur. adamlar bunların hepsini okuyorlar mı? nasıl bir prosedür izleniyor genel olarak? hiç kitabı yayımlanmamış birinin şansı nasıl oluyor?
(8) 

Duyuruya ne oldu?

colg fusion #24693 
Evet bunu birinin yapması gerekiyordu. N'oldu niye ulaşamadık merak ettik.
(3) 

banner yapmak için program

colg fusion #24631 
Küçük bir banner yapacağım, bunun için özel bir program var mıdır?

Yoksa, paint ile photoshop arası bir program önerebilir misiniz? Nette zilyon tane var evet ama indirip tek tek denemek istemiyorum.

Ayrıca bilen biri için 10 dakika falan sürecek bir iş. "Ne olacak ya ben hemen yapıveririm, süper insanım" diyen çıkarsa repini yollarım. Teşekkürler.
(1) 

popomundo

colg fusion #24355 
bunu da mı yasakladılar yahu? ne iş abi iyice delirtecekler insanı ya.
(4) 

Kulağın yanında sivilce

colg fusion #24027 
İlginç bir şekilde devamlı olarak kulağımın yanında sivilce çıkıyor. Böyle kulağımla favoriler arasında mutlaka bir sivilce oluyor.Bazen kulak memesinin yanında bazen daha yukarıda. Başka yerimde çıkmıyor doğrudüzgün. Bir bi kulağın yanında çıkıyor bir öbüründe. Ne alaka yahu?
(5) 

İngilizce Mülakat

colg fusion #23927 
Sadece 1 hafta sürem var. Çok geç duyuruldu. Neyse yazılı sınav var(ki bunun için de tavsiyelere açığım) onu bir şekilde hallederim diye düşünüyorum ama mülakat da varmış. Mülakatta bilgi falan sorulmayacak sadece ingilizceyi nasıl konuştuğumuz ölçülecek. Bu mülakata nasıl hazırlanabilirim? Ya da mülakat sırasında nasıl davranmam gerekir? Türkçe olsa problem değil de ingilizce olduğu için kıllanıyorum. Neyse, mülakata hazırlanma yollarını soruyorum uzun lafın kısası.

Öyle işe alma falan değil, kazananlar hukuk alanında uluslararası bir yarışmaya katılacak.
(8) 

Neden aynı yakada deniz ulaşımı yok?

colg fusion #23562 
Evet soru temelde bu. Mesela beşiktaş-eminönü arası yoğun saatlerde trafik felç. Eminönü-Üsküdar'dan sonra Üsküdar-Beşiktaş yapmak otobüsten daha hızlı oluyor. Ya da ne bileyim deniz ulaşımıyla eminönü'nden sarıyer'e daha çabuk gidilir. Hep yakadan yakaya vapurlar, motorlar çalışıyor, neden? Ortasından deniz geçen şehirde nasıl iş bu anlamadım ki.

Biraz araştırdım yakadan yakaya az buçuk seferler var ama anca günde 1-2 kere yapılıyor.
(5) 

sözlük- ispiyon

colg fusion #23403 
#12657570 numaralı entry'i ispiyonlamıştım tanım değil, formata ters diye. "kendinden ocneki entrylerle birlikte okuyun, mesela hemen bir oncekiyle birlikte. entryde bir sorun yok" şeklinde bir cevap geldi ama anlamadım ben yine nasıl legal olmuş.


ispiyonladığım entry : "zamanında clinton, gündemdeki olayları(mesela monica olayı) gündemin alt sıralarına atmak için ırak veya sudan *operasyonlarının tarihi ile bu davaların tarihini çakıştırırdı.
bu entryde bir imamı var?
yok canım sadece tesadüftür..."

başlık : abdullah gül
önceki entry'ler : "11 gündür masasinda bekleyen türban serbestisi dosyasinin altina imzayi atmak icin, binlerce askerin daglarda operasyona ciktigi günün aksamini beklemis kisidir.

bir art niyet aramiyoruz canim, ne de olsa bu kisiler "degiserek gelisti"."

"dava arkadaşlarıyla beraber, makamların, saygınlığı olmadan da var olabileceğini gösterip, ufkumuzu açan şahıs."

nasıl legal oluyor ispiyonladığım onu biri anlatabilir mi?
(7) 

rakam - sayı

colg fusion #23400 
her yerde görüyorum, 342525 rakamı, 453663 rakamı falan deyip duruyorlar deli ediyorlar beni. yahu bunların 0-10 arası olanlarına rakam sonrasına sayı denmiyor mu? niye kimse sayı demiyor kardeşim? benim bilmediğim bir şey mi var nedir? kime söylesem aa hakkaten sayı onlar yahu dedi.
(4) 

bir resim

colg fusion #23034 
resim baya ünlü galiba ama ben kim yapmış adı ne falan bilmiyorum. bir kapı var kapıdan içeriye deniz akıyor dışarıdan vapur gözüküyor. sağda bir cam camın yanında bir oda dışarıdan yine acayip şeyler gözüküyor. sanırım yerde bir kelle heykeli var. gayet tribal bir resim.
(1) 

kaliteli hukuk ofisleri

colg fusion #22603 
yazın çalışmak üzere bir hukuk ofisi arıyorum, ben biraz araştırdım ama buradan da referans alayım istedim. alanında başarılı ve istanbul'da bulunan hukuk ofislerini söyleyebilir misiniz? ayrıca yazın çalışmak isteyen hukuk öğrencisine (3.sınıf) tavsiye vermek de kabulümdür.
(6) 

Youtube'u radyo olarak kullanmak

colg fusion #22210 
Paso youtube'u açıp şarkı dinliyorum klibe bakmıyorum bile. Ama klip orada oynuyor olduğu için bilgisayarı kastırıyor. Sadece sesi dinlemenin bir yolu var mıdır? (ses dosyası olarak youtube'tan indirmek ikinci seçenektir)
(5) 

LOST (Çok felaket deli bir spoiler)

colg fusion #22138 
az sonra kopyalayacaklarım diziyi son bölümüne kadar izliyor olsanız bile dizi zevkinizi berbat edebilir. tabii şimdi bahsedemem ama ben okudum ve 4x03'ü izlemiş olsam bile pişman oldum okuduğuma. o yüzden riski kendi üzerinize alıp okuyun. bu kadar uyarı yeter sanırım.





sözlükteki bir entry'den copy/paste. biri lütfen şu yazanların doğru olup olmadığını bölümlere bakıp kontrol edebilir mi? benim yapma imkanım yok bunu şu anda. oha diyorum eğer doğruysa çok ilginç olacak. hatta mümkünse iki sahnenin screenshot'ı süper olur.

---asrın spoilerı ---

lost sezon 1 bölüm 1. açılış sahnesi. bir adam ormanın içinde gözlerini açıyor. sonradan anlıyoruz ki uçaktan düşmüş. üzerinde takım elbisesi var.

bölümler ilerliyor.

flashback te uçağa binen yolcuların hava alanındaki görüntü ve konuşmaları gösteriliyor. havaalanındaki jack'ın kıyafetiyle bölüm 1 deki kıyafet aynı değil.

yani jack oraya uçaktan düşerek gelmedi.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--- spoiler ---
(7) 

Aynı şeyi dışarıda yiyince tadının daha güzel gelmesi

colg fusion #22100 
Şimdi evde bir yemek yapıyoruz mesela tadı iyi hoş, yaparken en kaliteli ve lezzetli malzemeyi kullanıyoruz. Sonra aynı yemeği dışarıda yiyoruz ama dışarıda yenilen daha tatlı geliyor. nasıl iş bu? sadece bende yok heralde? her şeyi geçtim bakkalda yaptırdığım kaşar/salam ekmek bile daha tatlı geliyor be.
(6) 

ayakkabı önerisi

colg fusion #21966 
Yakın zamanda ayakkabı alacağım ama bir türlü beğendiğim bir şey bulamadım. şöyle güzel ayakkabı önerileri arıyorum. sağdaki resimde görmüş olduğunuz tipteki ayakkabılar hoşuma gidiyor ama demin adidas gazelle gördüm o da hoşuma gitti. pek de öyle "şöyle olsun" diye şartım yok ayakkabıda. tamamen subjektif yani. 150 YTL'ye kadar limitim var.
(3) 

paypal?

colg fusion #21947 
şimdi bu adamlar hala bizim banka hesabımıza direkt para geçirmiyorlar değil mi? illa kredi kartı mı olacak(hatta o da vista olacak sanırım) Dışarıdan yollanan parayı Tr'de alma nasıl olacak var mı bir yolu? (konuya tamamen yabancıyım komple saçmalamış da olabilirim, düzeltiniz.)
(5) 

webcam'de hayatını açmak

colg fusion #21657 
hani filmlerde görürüz, odada bir webcam vardır eleman hiç kapatmaz onu böyle her haltı izletir falan. gerçekte de var mı bunlardan? hiç denk gelmedim. hatta bunu yapan türk var mıdır? (hayır porno aramıyorum canım)
(1) 

Bupsie ne demek?

colg fusion #21595 
turbulence adlı grubun bupsie diye bir şarkısı var ama ne demek çözemedim. şarkının sözlerini de bulamıyorum nette. kılıbık gibi bir şey demek sanki ama var mı manasını bilen?
(1) 

Yusuf Eradam

colg fusion #21490 
Şeçmeli olarak bu hocamızın iki dersini aldım ama kararsız kaldım. Notlaması nasıldır kıt mı değil mi? Derslerde çok kasar mı? Nedir?
(1) 

Lost 4x00

colg fusion #20982 
Bunu indirmesek olur mu? 3 sezonun özeti ve 4. sezon spoiler'ları var diye okudum ama 4. sezona dair bir şey öğrenmek istemiyorum. Napsam indirsem mi?
(1) 

facebook'ta maksimum gizlilik

colg fusion #20705 
baskılara dayanamayıp üye olacağım sonunda galiba ama kıllanıyorum ben böyle şeylerden. olay şu ki arkadaş olan/olmayan herkesten maksimum gizlilik sağlamak istiyorum. mesela arkadaşım olanların da bazılarına profilimi kapatmak istiyorum mümkün müdür? bir de böyle superwallmuş berlinwallmuş, pandikmiş bok püsür olmasın hepsini kapatayım istiyorum.
(2) 

(galiba) arapça bir şarkı

colg fusion #20663 
şarkıdan anladığım şunlar ünlü baya bu sanırsam : vil esvayii murraaaa yael yelil yael yelil yelil il esva yii muraaaaaa yael yelil

falan diye gidiyor işte böyle. ya aslında böyle göbeklik arap şarkıları da olur geyik yapasım geldi.
(1) 

bu manken kim?

colg fusion #20581 
victoria's secret fashion show 2006'dan aldığım screenshot yanda. kim bu hanfendi adı sanı nedir? (insert salya here)
(1) 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Prosedürü

colg fusion #19144 
Yahu şimdi biri bu AİHM'e başvurduğunda dava önce bir komisyon tarafından incelenip sonra divana gidiyor değil mi? Usul bu mudur yoksa karıştırıyor muyum?
(4) 

Red Green Blue

colg fusion #19093 
Monitörün rgb ayarı nasıl olmalı? Hepsini 100'e dayamak mı lazım? Şu anda 83 76 83 şeklinde ama olmadı, tutturamadım.
(1) 

projektör & PC

colg fusion #18357 
Şimdi bizde bir laptop bir de sinevizyon şeklinde projektör var. Bağlantıları falan tam ama eskiden izleyebilirken şimdi izleyemiyoruz. Böyle ayarlarda ikinci monitör mü ikincil bilmemne mi ne bir şeyler var oradan galiba sorun. Ne yapsak ne etsek?
(1) 

Multisession disc'e data eklemek

colg fusion #18187 
Sonradan yazılmasına izin ver dediğim bir dvd+r var. Şimdi buna tekrar nero'yla nasıl dosya ekleyeceğiz?
(2) 

The Count of Monte Cristo (1934)

colg fusion #18127 
Bu filmi indirebileceğim bir yer arıyorum. Torrentlerde var ama seeder yok. Emule, torrent, rapid vs bilimum yer olur. Şimdiden teşekkürler. Bu isimde birkaç tane film var ben 1934 yılında Rowland Lee'nin yönettiğini arıyorum.
(6) 

ana kart & hdd kapasitesi

colg fusion #17824 
Ana kartın kaç gb hdd kaldırabileceğini ana kartın markasını bulup internetten araştırmak dışında bir yol var mı? Tabii, hdd'yi takip denemek dışında. 98 ya da 99 yapımı bir anakart. (kasanın içine bakmaya acayip üşeniyorum şu anda)

anakart VIA Apollo Pro 133A imiş. peki bu meret ne kadar hdd kaldırır?
(6) 

opera durum çubuğu

colg fusion #17470 
Durum çubuğu var ya hani altta, hah onun oraya bir link koymuştum sonra kaldırdım. durum çubuğu fazla büyük kaldı onu aşağıya çekeyim dedim kayboldu. sağ tık özelleştir diyorum orada durum çubuğu seçili ve özelleştir sayfasındayken altta gözüküyor ama tamam dediğim zaman alttan da kayboluyor yok oluyor. nereye gitti bu nasıl gelir geri?

not : firefox kullan diyeceklere kızılcık sopası hediyem mevcut.
(8) 

bu ne? (sözlük serverındaki bir dosya)

colg fusion #17460 
sozluk.sourtimes.org

şöyle bir şey buldum ne iş? açınca "Ek$i Sozluk Ek$i Sozluk icinde arama $eysi open evet aminakodugum tr-tr" yazıyor.
(1) 

davaya iradi vekalet - davaya vekalet

colg fusion #17195 
davaya iradi vekalet konusunda bir ödev hazırlıyorum ama kaynak sıkıntısı var çok fena. bu konuda söyleyecek sözü olan veya bak şurada şöyle şeyler var diyen olsa süper olur. iradi vekalet yoksa davaya vekalet için kaynaklar da olabilir ama öncelikli iradi vekalet. ah ulan bir şeyler çıksa şuradan!
(1) 

imuran&alkol

colg fusion #17113 
Imuran adlı ilacı kullanıyorum düzenli olarak. Alkolle etkileşimi var mı bu ilacın?
(8) 

izmir vs istanbul (hayat pahalılığı)

colg fusion #16934 
Istanbul gerçekte ne kadar pahalı? Daha doğrusu izmir'e oranlarsak nasıl bir şey ortaya çıkar? Mesela istanbul'da 1000 ytl ile yaşayabilen biri izmir'de kaç parayla yaşayabilir? Mümkünse iki şehirde de yaşamışlar ya da şöyle örnekli mörnekli olsun. Kafamda canlansın iyice. (kaçıcam bu istanbul'dan)
(5) 

çan eğrisi?

colg fusion #16932 
az önce kaç senedir okuyup daha ne olduğunu bilmediğimi fark ettim. nedir hakkaten bu? ortalamanın üstündeysen geç altındaysan kal, son üç beş ilk üç beş not kaale alınmaz falan bunları biliyorum. şöyle esaslı bir açıklama bekliyorum.
(6) 

youtube ve bant genişliği

colg fusion #16607 
youtube neden bant genişliğini tam olarak kullanmaz? 100 kb ile çekebilecekken neden hep 20-30larda kalıp videoda takılmaya yol açar?
(5) 

Toplum baskısıyla İETT yönlendirilebilir mi?

colg fusion #15103 
Şimdi canlar, 1. sorun şu: yaşadığım yer şehir merkezine uzak (başakşehir)ve iett'yi kullanmak zorundayım. Ancak iett buraya gelen bütün otobüsleri sırf yolcuları artırmak için gereksiz yere dolaştırıyor. Lakin özellikle yoğun saatlerde burası da kendi yolcusuyla otobüsü doldurabiliyor. Mesela eminönü'nden gelen otobüs esenler-bağcılar-yüzyıl-kanal d ve istoç'a uğradıktan sonra başakşehir'e ulaşıyor ki bu da büyük zaman kaybı. Ekspresler de var ama yeterli değil ve trafik olduğundan pek de fark etmiyor. Hayatım kaydı git gel git gel. Şimdi ben iett'nin burada bir düzenleme yapması konusunda kendimi paralamaya hazırım. İmza toplasam şöyle 1000-2000 kişiden (ki bunu 1 ay içinde yapabileceğimi düşünüyorum) sonra iett'ye başvursam "aha imza aha talepler" desem başarılı olabilir miyim? Birçoğunuzun aklına basını araya sokmak gelebilir ama yerel basın dışında buna ilgi gösterenin olacağını sanmıyorum. Sormak istediğim şu aslında, iett'yi iyileştirmeye zorlamak için kaç kişinin imzası gerekir? Sonuna kadar gidebilmem için, en sonunda bir şeyler elde edebileceğimi bilmem gerek. Eğer hakkaten bir değişiklik ortaya çıkarabileceksem çabalamaya hazırım.

2. sorun şu, imza verin deyince millette bir tırsmalar bir geri çekilmeler oluyor maalesef. Başka bir çözüm aklına gelen var mı? Site yönetimini arkama almayı başarabilirsem (ki onları buna zorlamak gerek ama nasıl?) daha etkili olabilirim. Site yönetimine bütün ameleliği benim yapacağımı ve daha sonra başarı elde edilirse bunu kendilerine mal edebileceklerini söylemeyi düşünüyorum. Çok uzadı işte herneyse, her türlü tavsiyeye açık olmakla beraber öncelikle ilk sorunun cevabını aramaktayım. Buraya kadar sabreden herkese teşekkürler.(eheh böyle bir şeyi de ilk kez yazıyorum)
(4) 

Dışarıda yenilebilecek tuzsuz yemek

colg fusion #14670 
Kortizon kullandığım için tuzlu bir şeyler yememem gerekiyor. Evde problem yok ama dışarıda yiyecek bir şey bulamıyorum. Makarna dışında bir tavsiyesi olan var mı? Halihazırda tuzsuz veya restoranın tuz koymasını engelleyebileyceğimiz bir yemek?
(9) 

Kortizon tedavisi

colg fusion #14443 
hastalığım için kortizon uygun görüldü. 1 ay kullanacakmışım. şimdi diyorlar ki yok tuz yeme, yok dikkat et sonra kilo alırsın falan filan. normalde tuz ve yağ gibi maddeleri fazlasıyla tüketirim hatta kortizondan sonra da tüketmeye devam etmeyi düşünüyorum. sonu ne olur bunun? çok pis mi olur ? kortizon kullananlar anektodlarını aktarabilir mi?
(2) 

kara inci

colg fusion #14438 
Bu atv'nin yeni dizisi sanki o kadar da kötü değilmiş, çoluk çocuk işi değilmiş gibi duruyor reklamlarında. bana mı öyle geldi yoksa izlesem zaman kaybı mı olur direkt?
(6) 

parasız türkiye turu ihtimali

colg fusion #13384 
şimdi aklımda bir proje var.(vaay) istanbul'dan yola çıkıyoruz 2 kişi olarak. cebimizde toplasan 250 ytl falan var. her türlü sürünmeye, pespayeliğe hazırız. otostop çeke çeke başımıza bir şey gelmeden türkiyeyi dolaşma ihtimalimiz var mı? rota yok, otostopta neresi denk gelinirse oraya gidilecek, minimum 15 şehir gezilecek, başımıza parasızlık dışında bir şey gelmeyecek.
(5) 

türk bayrağı

colg fusion #13337 
türk bayrağıyla alakalı atasözü, deyim, özdeyiş, aforizma falan arıyorum. böyle ilginç bilgiler veren olursa o da kabulümdür.

mobil görünümden çık