(1) 

İnci Problemi

colg fusion #304194 
İnci'ye login olunca (firefox ve ie aynı) şu hale geliyor neden böyle napmak lazım?
(7) 

Ipod Touch 4. Nesil 8 GB

colg fusion #303515 
Bugün bir sitede 330 TL'ye satıldığını gördüm.

Ne yapsam alsam mı? Fiyat uygun değil mi? Ama bir tek, 8 gb olmasından ötürü hemen dolduracakmışım gibi bir his var içimde. Ne diyorsunuz gençler? 5. nesil de yolda falan diyorlar?
(8) 

Ne yapsam? Araba sorusu

colg fusion #301650 
Selam gençler,

Şimdi bendeniz ayda 2000 TL civarı kazanan bir gencim. Araba şart, kaçarı yok. Ama ben kendimi büyük borç altına sokup kitlemek, ne bileyim, o borç yüzünden hareket alanımın kısıtlanmasını falan istemiyorum. Bu yüzden Fiat Uno, Tipo, Honda Accord (eski kasa) Honda CRX gibi bir şeyler almayı düşünüyorum. Biraz kenarda var tabii kredi de çekeceğim üstüne.

En fazla 10.000 TL'lik bir şey olsun, 1 senede falan taksitleri de bitsin istiyorum.

Sizce ne yapmalı? Ucuz bir araba alıp dediğim gibi mi takılmalı yoksa borç morç gir işte mi yapmalı? Bu yollardan hangisini seçersek hangi arabaya yönelmeli?

Araba konusunda, beni bir yerlere götürsün, biraz da görünümü iyi olsun dışında bir kasışım yok.
(1) 

Galatas. Üni. Yüksek Lisans

colg fusion #298427 
Yarın mülakatım var burada, insan hakları hukuku için. Mülakata nasıl alıyorlar bilen var mı? Yarın çok sıkışık bir gün maalesef. Önce gelen mi giriyor, kendi listelerinden mi seçiyorlar, alfabetik mi nasıl bilen biri var mı?
(2) 

600 TL Civarı TV

colg fusion #293142 
Ne alsak?

Şu iyi görünüyor ama

www.hepsiburada.com

Bu LCD olanlar şişko gösterenler mi? Her LCD yapıyor mu bunu? Napsak o paraya ne alsak canlar?
(2) 

Atv'de bir programı bulmam lazım

colg fusion #291946 
Bugün yayınlanan bu akşam ne yiyoruz adlı programı tekrar izlemem gerek. bugün itibariyle atv'de saat 15.00'te yayınlanmış. link mink var mı bir şeyler?
(11) 

Oruçluyken Uyku

colg fusion #284310 
Ya arkadaş ne susuzluk ne açlık... Uykum geliyor. Çok uykum geliyor. Felaket uykum geliyor. E çay kahve yok açamıyorum. Su çarpıyorum yetmiyor. Napsak? Normal bir şey mi bu?
(12) 

Kredi Kartı No ve SKT

colg fusion #281019 
Geçen gün araba kiralarken adam aldı şimdi bunları. Bunlarla ne yapabilir? Yani sırf bunlarla gidip benim kredi kartımdan bir şekilde alışveriş yapabilir mi para çekebilir mi?

Eğer yapabiliyorsa ulan bu zaten kartın üzerinde görünen bir şey. O kadar basit olmaması lazım.

Eğer yapamıyorsa, o zaman alması ne işe yarıyor?
(5) 

Güneş Gözlüğü Tavsiye

colg fusion #280712 
Tip olarak çok kısıtlamam yok. Apaçilik peşinde değiliz, clubber değiliz. Gözleri kısmamak için şekil bir gözlük bakıyorum. Bütçe 300 tl civarı. Model marka tavsiyenizi bekliyorum.

Bir de eskiden güneş gözlüğü takınca gözlerim ağrıyordu. Sanırım dandik olmasından ötürü. Şimdi bu kadar parayı gömeceğim ama yine aynı şey olur mu diyorum, fikriniz nedir?
(2) 

Word Uzmanları

colg fusion #278997 
Şimdi elimde 2 tane 22'şer sayfalık döküman var. Bu dökümanlardan birinin üzerinde ufak değişiklikler yapılmış. Diğeri orijinal. Ama iki döküman %99 oranda birbiriyle aynı, ufak değişiklikler var. Ben bu 22 sayfayı okumadan değiştirilmiş dökümandaki değişiklikleri nasıl bulabilirim?
(6) 

Nereye Gitsek?

colg fusion #277579 
Kız arkadaşla hem tarihi yerlerini gezebileceğimiz hem de kopkop yapıp denize girebileceğimiz bir tatil yeri arayışı içindeyiz. Yurtiçi olacak, İzmir, Antalya, Bodrum olmayacak.

Yerle beraber kalacak mekan önerisi de süper olur. Takriben Ağustos'un ikinci haftası gidilecektir.
(6) 

Pes 2011 Kontra

colg fusion #277555 
Arkadaş, genelde Arsenal veya Barcelona ile oynuyorum. AI'ye karşı hiç oynamıyorum, hep gerçek kişilerle. Lakin hayvani bir baskı kurduktan sonra bu takımlar acayip kontra yiyor. Ben diyorum ki en az 4 adam çakılı kalsın geride, ileriyi hallederim zaten.

Kısaca, defansta iki adamla nasıl yakalanmayız Pes 2011'de?
(3) 

Bahçeşehir Üniver. Öğrenci İşleri

colg fusion #275544 
Saat kaçla kaç arasında çalışır? Teşekkürler.
(3) 

Hepsiburada Teslimat Süresi ve Değişiklik

colg fusion #273765 
Bu sitenin teslimat süresi nasıldır? Örneğin bugün sipariş versem yarın, e hadi o olmadı Pazartesi elime geçer mi?

Bir de diyelim üründen beklediğimiz performansı alamadık. Değiştirme konusunda nasıllar? "Biz bunu değişemeyuk"cu esnaf zihniyeti mi yoksa olması gerektiği gibi mi? Sözlükten okudum ama bir de buradan sorayım dedim.
(11) 

Hangi Banka Hangi Kart?

colg fusion #273463 
Şimdi anneye ev alışverişinde kullanılmak üzere benim adımla benim hesabımdan bir kredi kartı alacağım. Bunun için bir hesap açmayı da düşünüyorum.

1-) Hesap işletim ücreti almayan banka var mı? Ya da alanlar ne şartla alıyorlar?

2-) Hangi kredi kartını tavsiye edersiniz, neden?
(1) 

Teb Kadınlar Tenis

colg fusion #272331 
Birkaç sorum var.

Etkinlik yaklaştıkça biletler pahalılaşır mı?

Kesin gelecekler ne zaman belli olacak?

Turnuvada birinciler ilk gün oynar falan gibi bir şey var mı? Turnuva programı ne zaman belli olur?
(1) 

Tavsiye Edebileceğiniz Tur Şirketi ve Turlar

colg fusion #272118 
Ben şuna gittim iyiydi gibisinden, tercihen yurtiçi. En fazla 800 TL'ye malolacak, 4-5-7 gün civarında bir tur istiyoruz ama ne olsun karar veremiyoruz.

Her türlü seçeneğe açığız. Tur şirketi deneyimlerinizi dinlemeye de talibiz.
(1) 

Bir site vardı

colg fusion #271670 
Türkçe alışveriş sitesi. Malı alan çoğaldıkça fiyatı düşüyordu. Neydi o site canlar?
(5) 

Yeni Ekran Kartı

colg fusion #271668 
Düzgün bir cevap alamadığımdan yeniliyorum.

Selam,

Benim Palit XAE+36500+HD51 Radeon HD 3650 512MB'lık ekran kartım gümledi. Bunu 512 MB'ın altına düşmeyecek şekilde değiştirmek istiyorum.

Ana kartım ms 7529 v1.1 sanırım. Uyum sorunu yaşamadan ucuzundan hangi kartla değiştirebilirim? PCI Express mi ne bir de öyle olaylar var, benim kart hangisi ki alırken hangisine bakayım nasıl edeyim? Bu kart DDR2 imiş, şimdi DDR3 taksam sorun olur mu? Bir kart söyleyin de alayım yahu çıkamadım işin içinden.

Ek: PC 2009 Casper Neo modelidir. Aynı modelden olup da şunu taktım oldu diyen de süper olur.

Şunlar olur mu?

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
(2) 

Burn Reklam

colg fusion #267459 
www.youtube.com

Şu reklamdaki şarkının adı nedir canlar?
(1) 

Yeni Ekran Kartı

colg fusion #266013 
Selam,

Benim Palit XAE+36500+HD51 Radeon HD 3650 512MB'lık ekran kartım gümledi. Bunu 512 MB'ın altına düşmeyecek şekilde değiştirmek istiyorum.

Ana kartım ms 7529 v1.1 sanırım. Uyum sorunu yaşamadan ucuzundan hangi kartla değiştirebilirim? PCI Express mi ne bir de öyle olaylar var, benim kart hangisi ki alırken hangisine bakayım nasıl edeyim? Bu kart DDR2 imiş, şimdi DDR3 taksam sorun olur mu? Bir kart söyleyin de alayım yahu çıkamadım işin içinden.

Ek: PC 2009 Casper Neo modelidir. Aynı modelden olup da şunu taktım oldu diyen de süper olur.
(1) 

Vista

colg fusion #257746 
Selam,

Şimdi ben 393848 yıllık Windows kullanıcısı olarak başlat'ın yanındaki pencerelerin açık bir şekilde dağılmasına çok alışığım. Ancak vista'da bunlar ikonlar aracılığıyla gruplanıyor. Ben gruplanmasınlar, herkesin mülkiyeti ayrı olsun diyen bir kapitalist olarak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
(2) 

Sulh Ceza'dan Amatem'e Sevk

colg fusion #254448 
Selamlar,

Sulh Ceza'dan uyuşturucu kullanıp kullanmadıklarının belirlenmesi için amatem'e sevk edilen sanıklar, bu sevk işlemini ne zamana kadar halletmelidirler?

Bunun için mahkemenin yazdığı müzekkere elden takipli olarak sanık tarafından götürülüyor değil mi? Hani mahkemeye gidip de memur nezaretinde götürülme gibi bir durum olmaz heralde? O müzekkereyi karardan kaç gün sonra almak lazım? Aldıktan sonra kaç gün içinde amatem'e başvurmak lazım?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Üsküdar Adliyesi'ne Nasıl Gidilir?

colg fusion #244990 
Üsküdar'daki Beşiktaş motor iskelesinin oradan Üsküdar Paşakapısı Adliyesi'ne gideceğim, nasıl yaparım? Topu taşıma kullancağım.

Ha bir de, 3. Aile Mahkemesi orada değil mi?
(1) 

İstanbul adres - Nasıl gidilir?

colg fusion #241867 
YENİ küçükçekmece adliyesinin oraya metrobüsle nasıl giderim?

Eski Londra Asfaltı Ünel İş Merkezi Beşyol/Florya K.Çekmece.
(2) 

Şimdi Başvursam Ne Zaman Askere Giderim?

colg fusion #231254 
Aralık 2011'e kadar tecilliydi. Soru açık.

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Çevirmeli Bağlantı Ekranı

colg fusion #214420 
Daha önceden çevirmeli bağlantı kullanan bir modemden PC açıldığı anda kendi kendine internete bağlanan bir modeme geçtik. Ancak PC bunu pek algılayamadı, surf yaparken sürekli sanki internet'e bağlı değilmişim gibi çevirmeli bağlantı ekranı çıkıyor ve o ekranı kapattığımda da "sunucu bulunamadı" uyarısı görüyorum tarayıcımda. Halbuki böyle bir şey yok. Eski modemi kaldırmadan bu ekranın çıkışını nasıl engelleyebilirim?
(7) 

Ttnet Hız

colg fusion #214415 
Şimdi bir manyaklık edip Ttnet 8Mbit Limitsiz'e geçtik. Hız testi yaptığımda 0.8 veya 0.9'dan yukarı hız göremiyorum hiçbir zaman. Ttnet'i arayıp "bu ne lan tamirci yollayın" falan diyesim var ama bir yandan da hiçbir şeyin değişmeyeceğine dair bir his var içimde. Bu durumdaki prosedür nedir, bir sonuç alınıyor mu acaba?
(1) 

Firefox Mouse Gestures

colg fusion #214041 
Selamlar,

Uzun zamandır Opera kullandığımdan Mouse Gestures'lara çok alışkındım. İşbu sebeple yeni kullanmaya başladığım Firefox'a da Mouse Gestures için bir plugin kurdum. Lakin Opera'da MG kullanılıp "geri" yapıldığında Opera ilgili sayfayı tekrar yüklemiyor, cache'ten anında açıyordu. Bu da daha hızlı surf imkanı sağlamaktaydı. Ancak görüyorum ki Firefox her sayfayı mutlaka tekrar "load" etmeye çalışıyor. Firefox'ta, "geri yaparsam sayfayı cache'ten aç" şeklinde bir komut var mıdır? Bunu nasıl yapabilirim?

Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Garantinin Bitimine Çok Az Süre

colg fusion #212556 
Bilgisayarımın garantisi 1 haftaya bitiyor. Şimdi götürürsem elbette ki almak zorundalar ama sonra artık garantiden çıkmış hacu diyemezler değil mi? Bir de bu yüzden masraf uydururlar mı ne dersiniz?

Marka Casper.
(4) 

Toefl Kitap vd.

colg fusion #202255 
15 gün içinde toefl benzeri bir sınava gireceğim. Öyle tahmin ediyorum ki speaking olmayacak. Bu sınavdan toefl 105 civarı bir not tutturmam lazım.

1) Hiç hazırlanmadan girdiğim en son KPDS'de 78 aldım, 1 ay içinde bunu toefl 105'e çekmemin imkanı var mı yoksa vazgeçsem daha mı iyi?

2) Toefl için kaplan, cambrigde gibi setler önerilmiş ama bu setler 100 - 150 TL ve çok fazla bence. Bunların çakmalarını alsam olur mu? Olursa, İstanbul'da nereden alabilirim?

Sudan çıkmış balık gibiyim, her türlü tavsiyeye de açığım. Teşekkürler.
(2) 

KPDS Giriş Belgesi

colg fusion #200404 
Bu bir nevi anket gibi olacak ama giriş belgesi eline ulaşmayan bir tek ben miyim yoksa Ösym bu son olaylar sebebiyle bu işte de mi problem yaşıyor merak ettim. Sizin durumunuz nedir?

Not: Evet giriş belgemi ÖSYM Merkezi'ne gidip çıkarttım.
(3) 

Cino Arıyorum!

colg fusion #194514 
Evet, kutu kutu Cino istiyorum. İstanbul'da, tercihen Avrupa yakasında nereden bulunur?
(2) 

F1 Kore GP Özet

colg fusion #188043 
Bunun insan gibi görüntü kalitesinde geniş özeti var mıdır bir yerlerde? Yoksa daha erken mi?
(1) 

DVD-Rom Kapağı Kapanmıyor

colg fusion #187386 
Casper Nero bilgisayarım var, böyle pek güzel bir şey falan. Ama bunun dvd rom'u kendi kendine bozuldu, kapak kapanmıyor bir türlü. Dvd takıyorsun, alıyor biraz takılıyor sonra açılıyor öyle açık kalıyor. Yapılabilecek bir şey var mı? (Garantisi devam ediyor ama götürürsem iki hafta kitleyecekler şimdi.)
(5) 

Sürücü Kursunu Şikayet Etmek

colg fusion #162322 
Şimdi bu adamlar 300 liralık fatura kesip 400 lira alıyorlar. Bazı formları üzerlerinde 1 tl falan yazmasına rağmen çok fahiş fiyattan satıyorlar.

Bunları nereye şikayet etmek lazım?
(1) 

Poşet Klibindeki Sarışın Kişi

colg fusion #162000 
Sertaç Ortaç'ın Poşet klibindeki sarışın hanfendinin ismini bilen var mıdır?
(5) 

KPDS - 80 Üzeri

colg fusion #153938 
Selamlar. KPDS'den 80 üzeri alınca devlet nezdinde bu tür sınavlardan ömür boyu muaf olunacağını duydum. Doğru mudur?
(6) 

Şarkı adı

colg fusion #153536 
Eöö... Bu tarifle de pek zor ama. Bir şarkı var hani başı cep telefonu melodisi gibi. Zaten gördüğüm üç telefondan altısında bu şarkı var bugünlerde. Özellikle apaçi tayfasında pek moda. Başka hiçbir bilgim yok maalesef. Tahmini olan?
(2) 

Japonya - Resim

colg fusion #137682 
Pek ihtimal vermiyorum ama gerçek mi bu? Gerçekse neresi?
(2) 

Ales Kitap

colg fusion #136158 
Sayısal bölümü için hangi yayınevinin hangi kitabından çalışmalı? Yalnız bana sorulu cevaplı kitaplar lazım, böyle anneye anlatır gibi anlatanlardan.

Teşekkürler.
(2) 

Bakırköy - Yeşilköy Havacılık Müzesi

colg fusion #131393 
Nasıl gidilir? Hadi trenle yeşilköy'e gittik diyelim, ondan sonrasına nasıl gideceğiz?
(4) 

Fantastik Roman - İsim Karmaşası

colg fusion #130020 
Diyelim ki fantastik bir roman yazıyoruz. Harry Potter, Narnia, Lotr gibi. Ama karakterlerimizin türk isimli olmalarını istiyoruz, sonuçta roman Türkçe. Peki bu karakterlere nasıl bir isim verilmelidir? Şu an kullandığımız isimleri kullansak biraz basit kaçıyor, eski türkçe kullansak sanki biraz garip duruyor. Fikri olan var mı?
(4) 

Takım Elbise?

colg fusion #128773 
Bu aralar İstanbul'da kaliteli ama uygun fiyatlı, böyle kampanyası olan felan takım elbise satan nereler var?
(2) 

Vista'nın Açılış Şifresini Unutmak

colg fusion #127979 
Evet, böyle bir şey oldu. Açamıyoruz şimdi pc'yi. Nasıl çözeriz bu problemi? Çözüm XP için de aynı mıdır?
(2) 

Opera - Reklam Engelleme

colg fusion #124886 
Opera'nın bir yerine bir liste koyuyorduk da bir sürü reklamın gösterilmesinden kurtuluyorduk. Nasıl yapıyorduk onu, nasıldı o liste?
(2) 

Nuri Alço Ne Kadar?

colg fusion #124860 
Joker'de satılan bu güzide içkinin şu günlerde şişe fiyatı ne kadardır? Girip şişeyi alıp çıksak indirim yaparlar mı?
(5) 

Lost Sezon 6 Spoiler

colg fusion #124138 
Bu ilk satırı da gözü kayabilecek olanlar için boş lafla dolduralım. Ee, nasılsınız? İyisiniz umarım. Neyse, yeterli.

6. sezonun ilk bölümünde black smoke'u gördük biliyorsunuz. Ama ben gördüğüm zaman bunun black smoke değil de white smoke gibi bir şey olduğunu düşündüm. Çünkü o zamana kadar gördüğümüz black smoke, hakkaten siyahtı, simsiyah bir şeydi. Bunun rengi biraz daha açık, sanki biraz daha dumana benzer bir rengi var. Yok bu hakkaten black smoke mu yoksa onun karşıtı bir şey olabilir mi? Ya da ortamda ateş olduğu için renk efektini öyle mi yapmışlar nedir?
(3) 

Nuh'un Nefesi

colg fusion #122717 
Bir derdim var'da şöyle bir kısım var:

herkes neden düşman, herkes neden düşman
unuttuk hepsini, nuhun nefesini
gelme yanıma sen başkasın ben başka

Burada nuh'un nefesinden kast edilen nedir?
(4) 

Ada Sahillerinde Bekliyorum'un Bir Versiyonu

colg fusion #121647 
Fizy Mood'ta çalıyor, böyle pek neşeli, hareketli bir hali var. Bir kadın söylüyor. Bir de arada yunanca mı desem, bulgarca mı desem öyle sözleri de var. Kim söylüyor bu şarkıyı bilen eden var mı?

mobil görünümden çık