(3) 

yatırım tavsiyeleri

kakamelsokoban #1437305 
elimizde 35 40 bin kadar birikmişimiz var. onların bir kısmını dolara bir kısmını altına yatırmıştık. en son bayram öncesi bir de gidip gümüş hesabı açtırdım. ona da haftadan haftaya elimde kalanları maaş zamanı da ödemelerden artanı falan atıyorum. şu an 2bin civarı da orada var.

arefe gününden bugüne gümüş hesabı %20 kazandırdı, diğerleri de arttı ama gümüş kadar değil.

kafam karıştı dolar ya da altını da bozdurup gümüşe yatırmalı mıyım yoksa böyle 3e bölünmüş şekilde daha mı mantıklı olur.

para biriktirme amacım ilerisi için ev peşinatı çıkarmak. faizler düşüp ev fiyatları fırlayınca soğuduk ev alma fikrinden çünkü niyetlendiğimiz evler üstüne en az 70 80 bin koydular göz göre göre kazıklanmak işimize gelmedi. onun yerine bütün evi krediyle almaktansa faizler yeniden yükselip ev fiyatları düşene kadar bekleyelim yüksekten kredi çeksek de zamanla düşünce yapılandırırız totalde daha az ödemiş oluruz diye niyetleniyoruz ama bilmiyorum ne kadar mantıklı olur.

siz olsanız ne yapardınız?
(6) 

sürat kargo çalışanı var mı aranızda?

kakamelsokoban #1427349 
bir siparişim 15 mayıstan beri istanbul maltepe aktarmada bekliyor. birkaç gün sonra bir ay olacak hala teslimat şubesine gönderilmedi. işin kötüsü başka aldıklarım yine maltepe aktarmadan geçip 2 3 gün içinde elime ulaştı ama ondan ses yok. arıyorum ne şube, ne genel merkez telefonlara bakmıyor. sosyal medyadan ulaşıyorum hiç umursamıyorlar. gidip kendimiz teslim alalım dedik pandemi sebebiyle elden teslim yapmıyoruz dediler o kapı da kapandı. o kargoyu almalıyım ama nasıl. sürat kargo çalışanı varsa bana ulaşıp yol gösterebilir mi?
(1) 

Xiaomi foto ve müzikleri kendi kendine silme sorunu

kakamelsokoban #1415532 
Redmi note 8 pro kullanıyorum ama aldığımdan beri yaklaşık ayda bir bu sorun başıma geliyor.

Mesela galeriye giriyorum gözümün önünde foto sayıları azalıp tek tek silinmeye başlıyor müdahale bile edemeden fotolarımın tek tek gidişini izliyoeum ve geri de gelmiyor. Google fotoğraflar senkronizasyonumu hep açık tutuyorum ki en azından oradan kurtarabileyim ama bu da çetrefilli bir çözüm tabii ki. Bir sürü gidip gelmeyen fotolar videolar oldu ve en çok üzeni de kızımın küçüklük fotoları gitti bir kısmını yedeklememişim de, aklıma geldikçe çok canım sıkılıyor.

İlk sefer olduğunda internetten araştırdım sd kartı formatladım çünkü kartta görünüyor ancak telefonda görünmüyordu. Ama belli aralıklarla tekrardan oluyor bu durum.

200 kusur şarkı da aynı şekilde bir anda silindi gitti az önce. Kahvaltı hazırlarken şarkı dinleyelim dedik. Telefonda yalnızca whatsapptan dün gelen 2 tane ses kaydı görünüyor. Fotolar da yine gitmeye başlamış.

Cloud senkronizasyonum açık ama hafıza dolu bununla ilgisi olabilir mi? Ya da sd kartım mı bozuk acaba? Benzer sorunu yaşayıp çözüm bulabilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum. Anılarımın tek tek silinişini izlemek çok sinir bozucu çünkü
(1) 

yds yardımcı kaynaklar

kakamelsokoban #1410067 
selam arkadaşlar yds'ye hazırlanıp sonbaharda sınava girmek istiyorum. en son yabancı dil sınavına girdiğimde hala kpds vardı. o zaman çok güzel kaynaklar almıştım cesur öztürk kitapları, kpds sınav teknikleri kitabım falan hala duruyor. kpds ve yds sınav içeriği bakımından benzer midir? üstünden 7 8 sene geçti, sınav sistemi değişti mi bilmiyorum. aynı kaynaklarla yds'ye de hazırlanabilir miyim yoksa yeni kaynaklar almam gerekir mi? Almam gerekiyorsa da hangi kaynakları önerirsiniz?

elinizde ekitap olarak çalışabileceğim kaynaklar varsa onları da paylaşırsanız harika olur.

Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...
(13) 

kitap buldurmaca

kakamelsokoban #1408217 
selam sevgili duyurucular. ben hobi olarak etamin-kanaviçe denilen işlemelerden yapıyorum. inanılmaz keyifli bir uğraş. tam zamanlı çalıştığım ve iş dışında da evde bir iki buçukluk bebeyle çok fazla sosyal aktivite yapamadığım için anne saatlerimi bu şekilde değerlendiriyorum.

bi kitap var arkadaşlar, aşşırı güzel, aşşırı harika. ama türkiye'de satışı yok. yurtdışından türkiye'ye tek satış yapan yer de şu linkte satıyor https* fakat fiyatı benim için çok pahalı. şu sıralar buna ayırabilecek bir bütçem yok ve sanmıyorum ileriki aylarda da olsun.

uzun lafın kısası ben bunun e-kitap versiyonu satışı için sitelerde döndüm durdum ama bulamadım. belki yarı yarıya fiyatlısını bulursam alırım dedim ama hiç denk gelmedim.

torrent sitelerinde de fink attım ama denk gelmedim. bu işlerden anlayan arkadaşlar vakit ayırıp şu kitabın herhangi bir e-kitap formatındaki halini bulursanız ömürlük duacınız olurum. hatta isterseniz size de kolye, anahtarlık vs işler teşekkür amaçlı hediye ederim :)

vakit ayıran, ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler, sevgiler...
(5) 

kedi maması sorusu?

kakamelsokoban #1406352 
malum markaların fiyatları inanılmaz yükselmiş arkadaşlar. alınca da uygun olsun diye 10 kg ve üstü paketlerden alıyorum, hazır şimdi indirimler de varken alayım kafam uzun süre rahat kalsın dedim.

Araştırdım şu an bütçeme göre olan mamalardan biri purina cat chow sterilised hindili 15 kg,

diğeri de felicia sterilised hypoallergenic urinary care somonlu 12 kg

bu mamalardan kullananlar varsa olumlu ya da olumsuz yorumlarını duymak isterim. internette gördüğüm kadarıyla kullananlar memnun ama tabii o yorumların yüzde yüz objektif olabileceğine de çok güvenemiyorum. o yüzden tarafsız gözlere ihtiyacım var.

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...
(2) 

Madeline Miller - Ben Kirke okuyan var mı?

kakamelsokoban #1402420 
fantastik kitapları çok severim, mitolojiye de ilgim var. Ama bu kitaba elim gidiyor, gidiyor, geri geliyor. İlgimi çekecek bir kitaba benzese de liseli kitabı gibi geliyor. Kitap bütçem de kısıtlı alırım ve tırt çıkarsa çok üzülürüm keşke başka kitap alsaydım diye. 30lu yaşlarında okuyup da bu kitabı seven oldu mu?
(6) 

uwc - sokak ingilizcesi

kakamelsokoban #1398071 
arkadaşım whatsappta ingilizce konuşma grubunda yazışırken uwc yazmış, açıklama olarak da you're welcome anlamında kısaca yazdım dedi. bu tarz kısaltmalar çok hakim olduğum konular değil ama klasik btw, brb, bae gibi sık kullanılan bir şey de değil. internette de araştırdım hiç sonuç çıkmıyor. yalnızca incisözlükte tek entrysi olan bir başlığı var. bana sanki incideki arkadaş uydurmuş, benim arkadaş da bunu genel kabul gören bir şeymiş gibi benimseyip kullanmaya başlamış gibi geldi açıkçası :)

rica ederim derken uwc şeklinde kullanan ya da kullanılmışlığına denk gelen var mı?
(4) 

the withcher serisi türkçe e-kitaplarını bulamıyorum

kakamelsokoban #1397716 
internette araştırdım yalnızca son dilek ve elflerin kanı var. diğerleri de var gibi sonuç çıkıyor ama tıklaya tıklaya rus porno sitelerine kadar gittim indirmek mümkün değil :( bilgi işlemde ışıklar yanıyo, sirenler çalıyo şu an, girmemek gereken ne kadar yasaklı site varsa girdim.

diziye başladım, oyunlarından biraz the witcher evrenine aşinayım ama kitaplarını da okuyup tam hakim olmak istiyorum. işyerinde bulut hafızalar engelli ancak güvenilir linkler varsa telefondan girip indireceğim. elinde olup da paylaşabilecek olan varsa harika olur. şimdiden teşekkürler, sevgiler...
(23) 

bu yaptığım eşeklik midir?

kakamelsokoban #1393510 
eşim yakın zamanda telefonlarımızın şarjları yarım gün bile gitmemeye başladığı için kendine de bana da telefon aldı. telefonu aldığından beri de aklında akıllı bileklik almak var. mi band 4 akıllı bileklikleri incelemiş, çok beğenmiş evde sürekli alsam mı, almasam mı, çok da güzel ama yav falan diye sayıklıyordu. benim de aklımda ona yılbaşı hediyesi olarak almak vardı.

az önce mesaj atmış senin bana alacağın yok ben verdim siparişi diye. sonuna da eklemiş senin beğendiğin ya da beğeneceğini düşündüğüm neye denk gelsem ben sana hemen alıyorum, ilk kez senden bir hediye bekledim onda da almadın çok üzüldüm demiş.

şimdi üzülmekte haklı ona bir şey diyemem ama açıkmamamı yaptım. evdeki bütçemiz şu şekilde kurulu. benim maaşım tamamen 2 krediye, bakıcıya, kredi kartı ve mutfak alışverişine ve faturalara gidiyor. hatta haftalık harçlığımı bile eşim veriyor çünkü onun maaşıyla sadece kira ve ekstralar ödeniyor. ekstralar dediğim aylık rutin şeyler değil de işte şu bozuldu almamız lazım gibi şeyler. kısaca benim elimde öyle sürpriz yapmalık bir para olmuyor.

ama bu ay bakıcımız 15 günlük izin istedi. önümüzdeki ay maaşını yarım ödeyeceğimiz için ben de aralık ayının maaşından elimde artanın bir kısmıyla da ona yılbaşı hediyesi olarak o akıllı bilekliği alırım diye hesaplamıştım. bu ay alsam elimdeki ödemeyi yetiştiremeyeceğim yine ondan destek istemem gerekecek. ona alıp ona ödetmektense nakitle alırım hediye ederim diye niyetlendim.

ona da bu şekilde açıkladım ama inanmadı açıkçası ve çok zoruma gitti. çünkü gerçekten yoğun şekilde çalışıyorum ve eşim vermezse maaşımdan elime harçlık bile kalmıyor. üstelik maaşımla ödenen 2 kredinin yüksek meblağlı olanı da onun abisiyle girip batırdığı işin borcu. işe girerken ortak girdiler ama batınca bütün borç bize kaldı kısaca. bununla ilgili tek kelime etmedim. 15 ay kadar daha da bu düzen böyle gidecek üstelik 3 senemi bankaya ipotek ettim ses çıkarmadan ama zaten yapacağım bir sürpriz için ben sana şunu şunu yaptım da sen bi şunu alamadın gibi sitem duymak canımı yaktı.

gerçekten hediye konusunda çok zariftir o bir gerçek. hani hediye derken de hep pahalı şeyler olarak değil. soğuktan dudaklarım çatlamış kanıyor diye ben günde 8 tane eczanenin önünden geçip gidip aklıma gelmezken o gidip dudak nemlendirici alıp hediye ediyor mesela. ince düşüncelidir hakkını yiyemem. ama bu ay elimde para olmadığını bile bile benden bunu beklemesi de kendini boşa beklentiye sokmak değil mi? senin düşünüp alman lazımdı ben zaten onu sana ödetmezdim diyor ama yine de nasılsa o öder diye almak da bana saçma geliyor. benim ona hediyemse ben ödemeliyim çünkü kese ne kadar ortak olursa olsun.

neyse çok uzatmayayım. hak da veriyorum ama halimi de biliyor. bu şartlar dahilinde ben yine de borç harç alıp hediye etmeli miydim, eşeklik mi etmişim?

ben kadın tarafıyım bu arada.

cevap verenlere şimdiden teşekkürler
(3) 

istanbulda çakmak gazı doldurma

kakamelsokoban #1385335 
günaydın duyurucu dostlarım. çakmaklarla ilgili bilgim sıfır sıfır sıfır. bu tarz çakmak nerede, nasıl doldurulur, gazını alıp evde kendim yapabilir miyim ya da eminönünde falan bunu götürüp doldurtabileceğim yerler var mıdır?

yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler
(4) 

çinden gelen siparişlerin vergisi yüksek olunca almama imkanımız var mı?

kakamelsokoban #1383409 
aylar evvel joom üzerinden puanlarımla pin broş siparişi vermiştim 5 6 tane. zaten tanesi 1 2 liralık şeylerdi ama vaktinde gelmedi, en geç geleni mart ortası gibi teslimat süresi sona erdi. sonra da nisan ayında bu vergi olayı çıktığından beri alışveriş yapmadım daha da gelmez diye düşünürken bugün ilk sipariş verdiğim broşu getirdiler ptt.den. 1.20 liraya aldığım broşa 13.50 vergi çıkmış. diğerleri de gelirse ben durduk yere plastik şeylere 75-80 lira vereceğim gibi duruyor. hadi 3 5 lira olsa neyse de bana çok yüksek geldi bu kadar dandik şeyler için fiyat.

kargoyu kabul etmeyip almıyorum deme şansım var mı? yoksa mecbur ödeyip almamız mı gerekiyor?
(2) 

valiz içindeki bozuk fermuarın tamiri?

kakamelsokoban #1370279 
selam sevgili suserlar. valizlerin içinde bir tarafı klipsli bir tarafı fermuarlı 2 kapak oluyor ya, bizim 3lü valizin üçünün de fermuarı aşırı yüklemekten patladı geçen seneki tatilde. bu tamiri ayakkabı çanta tamiri yapan yerler mi yapar yoksa terziler mi?

yakın zamanda yaptıran var mı? ne kadara mal olur 3 boy valiz fermuarını tamir ettirmek?
(2) 

idodan iadesiz bilet aldım başkasına devredebilir miyim?

kakamelsokoban #1367811 
idodan ağustos ayının ilk haftası için 4 kişi gidiş dönüş bilet aldım 1-7 ağustosa. annem babam ve eşim tatile gidecektik. fakat babam ani bir hamleyle araba almaya karar vermiş yarın bakmaya gidecek ve içine sinerse alıp gelecek. tatile de arabayla geze dolaşa gideriz dedi.

sorun şu ki ben biletleri aha ucuz ve nasılsa gideceğiz diye promo aldım. bu biletlerde de iptal ve iade yok, yalnızca sefer değişikliği yapılabiliyormuş o da %50 kesinti ile. bu tatilden sonra başka bir yere gitme niyetimiz yok, yani bileti değiştirelim şuraya gidelim desek durduk yere masraf ve yorgunluk çıkacak ufak çocukla çok göze alamıyorum. bir de yarı fiyatı yalan olacak durduk yere. onu da yapmasak komple yakacağız biletleri.

onun yerine kuzenim ailesiyle yine 4 kişi avşaya gidecek mesela. seferi onların gideceği tarihte avşa için değiştirsem bizim adımıza kullansalar binişte inişte kimlik kontrolü yapılıyor mu? yoksa turnikeden okutup direkt geçebilirler mi?
(6) 

açılan ayakkabı tabanı neyle yapıştırılır?

kakamelsokoban #1362257 
kolej ayakkabısı tarzı bir ayakkabı giydim bugün, yine onun tipinde babetten biraz daha tabanlı bir de yedek ayakkabım duruyor burada. demin baktım ayağımdaki ayakkabının tabanı açılmış. yedek olana elimi atınca onun da aynı şekilde olduğunu gördüm. muhtemelen çıkarırken tabanını ittirerek çıkardığım için açmışım ikisini de. kaldım ayakkabısız.

işyerimin yakınlarında yeni ayakkabı alabileceğim ya da tamir ettirebileceğim bir yer yok. ancak kırtasiyeler var. ben bu ayakkabının tabanını neyle yapıştırabilirim? ikisi de deri. hatta evde bir de spor ayakkabım var aynı şekilde çıkarırken tabanını açtığım. tamire veririm deyip aylardır götüremedim. ne alsam hem deri ayakkabıları hem de spor ayakkabıyı yapıştırabilirim?

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler
(5) 

purina cat chow kedi maması kullanan var mı?

kakamelsokoban #1356850 
4 yaşındaki kedime doğduğundan beri veteriner tavsiyesiyle brit care mama kullanıyoruz. yavru kedi için olanlarla başladık sonrasında da kısırlaştırıp kısır kedi maması olanını alıyorum. artık hep aynı mamayı yemekten sıkılmış gibi, koklayıp iki tıkırdatıp gidiyor. kilo vermeye de başladı. yakın zamanda hastalık geçirdi, çok şükür şimdi iyi fakat iştahı eskisi gibi değil. farklı bir mama denemek istiyorum. biraz araştırdım yorumları iyi olanlar arasında purinanın cat chow diye bir mamasını buldum. aranızda kullananlar varsa yorumlarını duymak isterim.

brit care genel olarak iyi bir mama olsa da çok tüy döktürüyor bir de bizim kıza. aynı markanın farklı aromasını denemek yerine marka değiştirmek istememin esas sebebi o. çok uçuk fiyatlı mamalar için bütçem uygun değil ne yazık ki ancak kilosu 30 lirayı geçmeyecek şekilde kısır kedilerinize verdiğiniz ve tüy dökülmesi yaşatmayan, iştahla yedikleri mama tavsiyelerinizi de seve seve alabilirim.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...
(7) 

Decathlon şişirilebilir kamp matları rahat mı?

kakamelsokoban #1354648 
Kızımın beşiğini söküp yer yatağı yaptık ancak birimiz yanında yatmadıkça uykuya dalamadığından yorganlardan yer yatağı yaptık o uyuyana kadar yanında yatıp sonra odamıza kaçarız dedik. Ama o uykuya direndikçe biz ondan önce sızıp kaldığımız için yerde yatmaktan ikimizin de omurgalar jenga oldu yıkıldı. Decathlonda satılan tek kişilik şişirilebilir matlardan alıp koysak hem her gün katla ser işinden kurtuluruz hem kızçenin yatağı geniş olur döne döne uyur dedik ama şu linlerini bıraktığım yataklardan kampta evde falan kullanan varsa tavsiye eder misiniz? Genişliği 70 75 cm geçmeyen başka marka model önerilerinize açığız. Yazanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...

www.decathlon.com.tr

www.decathlon.com.tr
(6) 

duyurunun ekonomistleri elimdeki parayı nasıl değerlendirsem?

kakamelsokoban #1353027 
elime 1000 lira kadar bir para geçti ve adım gibi biliyorum ben onu bir yere yatırmazsam çarçur ederim. İstiyorum ki bir yere atayım, unutayım o durduğu yerde değerlensin ben de elimde arttıkça azar azar üstüne ekleyeyim yarın bir gün bir ihtiyaçta kullanırım.

Enparalıyım, birikim hesabına mı atsam, vadeliye mi koysam, yoksa dolar ya da euro'ya çevirip mi yatırsam? TL olarak tutup olduğu yerde erimemesi için ne yapmalıyım?
(5) 

yukko.com'dan alışveriş yapan var mı?

kakamelsokoban #1346002 
bebek bezi uygun görünüyor. almayı düşünen varsa eğer prima külot bez 5 numara piyasada en cazip orada var şu an. ancak bu siteyi daha önce hiç kullanmadım. hazır bulmuşken yüklü sipariş vereyim stok yapayım diyorum ama güvenemedim de bir yandan. kullanan var mı?
(17) 

bu insanların nasıl hayatıma yeniden girmesini engelleyebilirim?

kakamelsokoban #1342555 
ben bu kızı 5 6 senedir tanıyorum. benim de eşimin de çocukluk arkadaşının karısı. 3 senedir evliler. bekarken de sürekli birlikteydik, biz evlendikten sonra da sürekli birlikte takılmak isterlerdi hatta eski duyurularımda var bizim evde benden habersiz yatılı kalma planları yapıyorlar, sürekli çat kapı geliyorlar bi baş başa kalamadık evleneli diye isyan etmiştim. hatta sırf kendileri de gelmiyordu, gelirken ablasını, kuzenini, onların kocalarını falan da getiriyordu.

neyse bu çiftin erkek olanı bizim çocukluk arkadaşımız ve deliler gibi çocuk seven bi adam. 3 sene önce hamile kaldığımda çok sevinmişti hatta amca oluyorum diye. karısı da aksine hiç hoşlanmaz çocuklardan. aklı olan çocuk yapmaz falan derdi, benim hamile olduğumu öğrenince de kutlamak falan şöyle dursun "ayy ne güzel ortamımız vardı, bozulacak şimdi" gibi bir şey demişti. hamileliğim süresince hiç görüşme talebinde bulunmadılar, biz çağırdığımızda da gelmediler. sadece kızım doğduktan sonra 3 aylıktan da büyüktü artık arkadaşımızın annesi kızmış amca oluyorum diye sevinip duruyordun çocuk kocaman oldu hala görmeye gitmedin diye de zar zor gelip 20 dakka kadar oturup gittiler. karısı çocuk sesine tahammül edemiyor diye eşimle o arkadaş erkek erkeğe dışarıda buluşup görüştüler hep. normalde bekarken de, evliyken de evimizde günlerce yatıya kalan adam uğramaz oldu. sen gel hem sohbet ederiz hem bebek seversin dediğimizde hep bi bahaneyle eşimi dışarı çağırarak görüştü. eşi ise telefon dahi açmadı hiç, ben de aramadım.

hesapladım biz görüşmeyeli 17 ay olmuş. az önce telefonuma hatun kişiden mesaj geldi "heyyoo ben hamileyim" diye. insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş demek ki yazacaktım vazgeçtim. hiçbir şey yazmak gelmedi içimden. ama çok sinirlendim. çocuk sevmiyorum diyerek biz çocuk sahibi olduğumuz için bir buçuk senedir görüşmüyorken kendi hamile kalınca yine yanaşma çabası bana çok saçma ve sinir bozucu geldi.

ki biz bir de kalabalık arkadaş grubuyduk 4 çift olarak. diğerleriyle de en az 10 senelik arkadaşlığımız var. benden 4 ay sonra diğer arkadaşın eşi de doğum yaptı, ona da aynı şekilde davranmışlar. hadi biz yine çok yakın oturmuyoruz ancak onların arasında 3 apartman var yalnızca, ona rağmen görüşmüyorlarmış.

hatta şöyle bir durum olmuş bir gün sitenin çardağında arkadaş oğluyla otururken bu kıza denk gelmişler. gel biraz oturalım sohbet edelim demiş, iyi hadi oturayım deyip bir arka binada oturan ablasını aramış gelsene çardaktayım diye. sonra ablasını aramasına gerekçe olarak da "ya senin şimdi çocuğun var ya o ağlar durur sohbet edemeyiz, ablam bari gelsin de muhabbet olsun" demiş. peşinden de "zaten annem dedi ki, benim kızımın sosyalleşmesine gerek yok ona ablası yeter" ablası da 10 senedir falan evli ve o da çocuk sevmediği için çocuk yapmamış. bu kız onun izinden gidiyor gibiydi yani. bizden koptuktan sonra da yan yana apartmanlarda oturdukları için gece gündüz sürekli birliktelerdi. böyle 4lü olarak sanırım bir wc'ye giderken ayrılıyorlardı.

ya olabilir çocuk sevmeyebilir, ben de çok sevmem. ama kimseyle de bu sebepten görüşmeyi kesmem. bir de bu çirkin tavırlara hiç gerek yoktu bence. tamam görüşmezse görüşmesin zaten çocuğun peşinde bizim de sosyalleşecek ne zamanımız ne gücümüz vardı ama söyledikleri, yaptıkları çok kalp kırıcı şeylerdi. şimdi o diğer doğum yapan arkadaş aradı ona da mesaj yazmış o da yazsaydım peşinden kavga çıkardı, olay büyümesin diye okuyup sildim cevap bile vermedim dedi.

ben bu insanlarla görüşmek istemiyorum artık, bundan eminim. canı isteyince görüşmeyi kesen, canı isteyince geri devam eden bir arkadaş istemiyorum hayatımda. keza karısının lafıyla yılların arkadaşlığını çöpe atıp eve uğramaz olan diğer omurgasızı da. ama bunu kavga çıkarmadan, kalp kırmadan yapmak istiyorum.

çok uzun oldu, kusura bakmayın lütfen sinirimden dağınık da yazdım biraz. ama siz olsanız nasıl bitirirdiniz bu konuyu? biliyorum darlayacak çünkü, öyle biri. istiyorum ki tertemiz şekilde bu zamana kadar nasıl yok oldularsa bundan sonra da öyle kalsınlar.

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...
(1) 

google play program güncelleyememe sorunu

kakamelsokoban #1342138 
hata kodu 963 diyor. internette çözümüne baktım, söylediği her şeyi uyguladım. telefonun da sd kartın da hafızası müsait, google playi kaldırıp yeniden yükledim, önbellek ve veriyi temizledim, sd kartı çıkarıp yeniden taktım, google hesabımı silip başka bir hesap tanımladım ve bu işlemlerin hepsinden sonra kapatıp yeniden açtım ancak düzelmedi.

ilk başta güncellenecek program 22 görünüyordu, sonra ara ara önceden güncelleyemediklerin güncelleyebilmeye başladı. sayı önce 13e, sonra 5e düştü ancak sürekli güncellemey çalışıp yapamadığı için şarjın canına okuyor.

bir de şöyle bir durum var atıyorum x program güncellenirken programın toplam boyutu 9.35mb yazıyor ilerlemesini de görebiliyoruz ya mesela 3.50/9.35mb yazıyor, orada takip ediyorum toplam boyutundan daha çok veri çekiyor her seferinde ve sonrasında da güncellenemiyor hatasını alıyorum. mesela 12.65/9.35mb diyor ve sonra hata kodu çıkıyor.

bir de bütün fotoğraflarım sd karta kayıtlı. haftada 1 2 sabah uyandığımda ekrandaki fotoğraf ya tamamen gitmiş siyah bir ekran kalmış oluyor ya da sayfanın iyice altına kaymış ve fotoğrafın üstünden yaklaşık 1 cm.lik kısmı sayfanın en altındaki 1 cm.de görünüyor oluyor. ekran aşağı kaymış gibi yani tam anlatamadım da.

bu sorunları yaşayıp çözebilen varsa yardımlarını bekliyorum.

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...
(4) 

numaralı renkli lensi optikçide deneyebilir miyim?

kakamelsokoban #1339232 
numaralı lens kullanıyorum, öyle bi gaza geldim zaten bu mereti takıyorum bi de renklisini takayım dedim ama siteden rastgele şu renk olsun diyip almak istemiyorum. Gözlerim kahverengi ama çok koyu değil. freshlook doğal duruyor dediler, yine de GÖZLER LENS diye bağırmayacak, doğal duracak renkte bir şey almak istiyorum. Riske girmemek için optikçiye gitsem beğendiğim renkler için deneme lensleri oluyor mu? Olsa bile kaç kişi birden takıyordur mikrop kapıp kör kalır mıyım :( Cayır cayır maviler, yeşiller değil de gri ya da bal rengi olsun istiyorum. Marka ve renk tavsiyelerinize açığım.
(17) 

eşinize, sevgilinize mektup yazar mısınız?

kakamelsokoban #1337693 
eşimle bir süredir aramızda iletişimsizlik var. ailesinden kaynaklı maddi manevi problemlerin bize yansıması sonucu aramıza ufaktan bir soğukluk girdi. kavga, gürültü ya da sitem değil de, ben yapmasan daha iyi dediğim bir ortaklığa girip iş batınca kendini mahçup hissedip bana uzak durmaya başladı. asla olumsuz bir şey söylemedim, surat da asmadım. 2 sene daha borcunu ödeyeceğiz ama risk alınması gereken bir durumdu, tutsaydı çok rahat edecektik ama ticaret olunca insan sonunu düşünemiyor diye üstünde durmadım. fakat eşim çok kafaya taktı, çok sessizleşti. sürekli düşünüyor, çıkış yolları arıyor, yeni projeler bulmaya çalışıyor vs. bu arada da bana da kızımıza da mesafeli duruyor.

özetle evdeki durum bu. normalde evimiz çok eğlenceli, şenliklidir ama şimdi kızımla ne yapsak neşelendiremiyoruz. olan olmuş işimiz gücümüz yerinde borç yiğidin kamçısıdır ödeyeceğiz ne yapalım desem de kafasından atmasını sağlayamıyorum.

ben de oturdum bir mektup yazdım ona. bu şekilde davranmasının bizi uzaklaştırdığını, romantizmin aramızda git gide azaldığını, kızımızın babası onunla ilgilensin diye gözünün içine baktığını, onu sürekli oyunlara dahil etmek istediği ama umduğu karşılığı bulamadığını, onu ne kadar sevdiğimizi, bizim için ne kadar değerli olduğunu vs anlattım. dolu dolu 3 sayfa mektup oldu içim nasıl dolduysa sadabat paktı gibi yazdım durdum. hatta ona da dedim eğer benimle yüzyüze konuşurken rahat hissedemiyorsan sen de yaz, aklından ne geçiyorsa içinde tutma, ne düşündüğünü bileyim. bir şekilde iyice kopmadan yeniden iletişim kuracak bir yol bulalım diye. güzelce zarfa da koyup montunun iç cebine attım gece o uyurken.

öğlende birlikte yemeğe gittik otururken baktım zarf hala cebinde fakat açılmamış. görüp görmediğini bilmiyorum,görse açar bakardı diye düşünüyorum ama orada oturup yemek yerken birden çok ergence geldi hareketim. utandım ya :) fırsatını bulsam yemekten kalkarken montunu giydirir gibi yaparken geri alacaktım ama bi hamlede giyiverdi elimi cebine atamadım. neredeyse 5 senelik evliyiz, çoluğumuz çocuğumuz var oturup 2 kelam edemiyoruz ne saçma şey.

saçma bi hamle mi olmuş, okuyunca bu ne len çok saçmaymış der mi? pff liseliyle evlenmişim:/ demez dimi? napiim akşam eve geldiğinde hala açmamış olursa mektubu geri alayım mı?
(10) 

yüzünden şer akıyor lafı çok kırıcı değil mi?

kakamelsokoban #1335887 
yan büroda çalışan bir kızcağız var işe başlayalı çok olmadı. 6-7 aydır da bizim katta başka bir bürodaki çocukla birliktelermiş. beni buranın eskisi olduğum için her işi biliyorum, kafası karışan yerde bu kızcağız gelir sorar elimden geldiğince yardımcı olurum. dün yine bi evrakla ilgili sıkıntı çıkmış, bir sürü azarlamışlar bana geldi bunu nasıl düzeltebilirim diye ama çok morali bozuktu, suratı asıktı. zaten sessiz, uysal bir kız. amirleri de çok üstüne gidiyor ama ağzını açıp da bir şey söyleyemiyor, kesinlikle kendini savunamıyor. biz evrakı incelerken de sevgilisi içeri girdi suratının halini görünce noldu yine yüzünden şer akıyor diye sordu. kız da önemli bir şey yok evrak işleri dedi gülümsedi kapattı konuyu. çocuk da bastı gitti.

bana bu diyalog çok yanlış geldi ben mi abartıyorum bilmiyorum ama insan sevdiğine nasıl yüzünden şer akıyor der yahu? belli ki kız üzgün ne bileyim insan gibi sorsana ne oldu de, üzgün görünüyorsun bir sıkıntı mı var de, canını sıkan bir şey mi oldu de yani bunu sormanın onlarca yolu varken böyle irrite edici bir şekilde söylemesi çok saçma. hele ki kızın buna tepki vermemesi daha da saçma bana göre. neden sinirlenmedin sen dediğimde de ya onun içinde kötülük yok da bazen ne dediğini bilmeden konuşuyor falan dedi. önemsemedi bile.

burada gerçekten büyütülecek bir şey yok mu? size moraliniz bozukken birisi noldu yine yüzünden şer akıyor dese ne yapardınız?
(1) 

powerbank tamiri yapan yer istanbul avrupa yakası

kakamelsokoban #1335109 
evde yaklaşık 2 buçuk sene önce aldığım xiaomi 20000 mah powerbank var. powerbanki şarja takınca kabloyu bastırarak tutarsam şarj oluyor fakat bıraktığım anda şarj ışığı sönüyor. tahmin ediyorum ki şarj aletinin girdiği yuvanın lehimleri koptu denk gelip de elimizle bastırdığımızda temas edip şarj ediyor sabit dururken ise hiç hareket yok. garantisi bittiği için ücretli tamir için vereyim diyorum ama az çok anlayan arkadaşlar tamir için yarı parasını isterler git yenisin al dediler. eminönünde doğubanka git dediler ama daha önce 2 eski telefonumu çalışır durumda ufak tefek arızaları için verip kullanılamaz şekilde geri aldım zerre güvenmiyorum. hasırcılar han da yalnızca satış yapıyormuş tamirat yok burada dediler.

başka uygun fiyatlı ve düzgün tamir ettirebileceğim bir yer var mı?
(2) 

canon eos 600 d body, 18-55 mm lens ve 50 mm portre lens

kakamelsokoban #1328273 
evde çok az kullanılmış halde yatıyor. 4 gb hafıza kartı, çantası, selfie kumandası da var. nakit ihtiyacım için elden çıkarmam gerekiyor. kaça satabilirim sizce?
(2) 

tasarım ya da el emeği ürünlerinizi nerede satıyorsunuz?

kakamelsokoban #1321228 
evde etamin ve el nakışıyla şeyler yapıyorum. klasik çiçek, manzara yerine daha popüler şeyleri işlemeyi seviyorum. harry potter, game of thrones, doctor who, pokemon, küçük prens, heidi, disney prensesleri, unicornlar yaptım şimdiye kadar. bir süredir de hediye olarak kişiselleştirilmiş isimli bebek panoları, aile üyelerinin fotolarına göre işlediğim aile panoları yapmaya başladım eşe dosta. şimdi de lugat 365'ten sözcükleri ve anlamlarını işliyorum pano olarak. birkaç örneğini de buraya koydum neler yaptığıma dair fikir olsun diye. baktım evde yapılmış bir sürü şey yapılı duruyor elden çıkarayım hem ekstra bir harçlık gibi olsun diye düşündüm evde yer kaplayacağına.

etsy ve zet çok komisyon alıyor gibi geldi. hele etsy'de satamasak bile listeleme ücreti var. bir de paypal olmaması, shopier ile de ortaklığı bitirmesi sonucu oldu da satsam bile ödeme nasıl alınabilir onu bilmiyorum. bu tarz ürünler satan varsa yönlendirmelerini duymaktan çook memnun olurum. yardımcı olanlara şimdiden sevgiler...

eksiup.com

eksiup.com
(4) 

aile arasında dvd satışa çıkmadı mı?

kakamelsokoban #1306923 
legal ve illegal tüm yollarla bir şekilde izlemek istiyorum fakat bulamıyorum. dvd satın almak istediğimde bkm online itunes üzerine yönlendiriyor. hiçbir apple cihazı kullanmamış biri olduğumdan oradan satın alırsam normal bir pc ile izleyip izlemeyemeceğimi bilemiyorum. hayatımın da booonbok gittiği bir dönemdeyim, aşşırı izleyesim var moral olsun diye.

internete düşmemiş, belki torrentini bulurum dedim araya araya rus porno sitelerine kadar gittim sonuç bulamadım :(

ben şimdi bu filmi satın alsam itunes'tan, indirip normal vlc player vs ile win10 yüklü pc'de izleyebilir miyim? bu şekilde de izleyemiyorsam başka nasıl izleyebilirim? bi buldursanız keşke :)

sevgiller...
(4) 

kahve falımı yorumlar mısınız :)

kakamelsokoban #1298353 
selam duyuru ahalisi. biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyorum. fal baktıracak kimsem de yok. anlayanınız varsa falımı bi yorumlar mısınız azcık kafam dağılsın :)

bardağın fotolarını resimlere ekledim ama tabağın fotosunu uplamak zorunda kaldım 3. resimi koyamadığım için.

yorum yapanlara şimdiden teşekkürler, sevgiler...

(git: eksiup.com)
(5) 

duyuru mesajlarında sorun yaşayan var mı?

kakamelsokoban #1287757 
düzenli mesajlaştığım arkadaşımdan dünden beri mesaj gelmiş görünüyor, fakat tıkladığımda sadece kendi yazdıklarımı görüyorum onun son yazdıkları çıkmıyor. gördüğüm kadarıyla ben gönderebiliyorum ama onun yazdıklarını göremiyorum. mesajı gönderdiği vakit falan görünüyor ama. aynısını yaşayan oldu mu? hatta düzeltebilen?

edit: evet mesaj lambası sürekli yanık
(4) 

kedi tarama eldiveni kullanan var mı?

kakamelsokoban #1281302 
malum havalar ısındıkça kışlık tüyler dökülüp uçuşmaya başladı. kısa tüylü olmasına rağmen evin içinde süpürmeye yetişemeyecek kadar tüy uçuşuyor. eskiden furminatorle tarayarak hallederdik ama artık hem vakitsizlikten düzenli tarayamıyoruz, hem de hatun atar gider yapıyor elletmiyor kendini.

bir de evde koyun koyuna yattıkları 1 yaşında bebeğim var, her sırnaşma seansı sonrası kızımın üstünden başından tüy temizlemekten gına geldi. birbirlerinden ayrı da duramıyorlar, ben de zaten ayrı durmalarını istemiyorum çok güzel oynuyorlar çünkü. ama tüy işine bir çare bulmam lazım.

bu eldivenler cidden işe yarıyor mu? furminatorle her gün 20 dakika civarı tarayınca ancak toparlanıyor ancak bana daha pratik ve hızlı bir çözüm lazım.
(4) 

elinizde tak çalıştır oyunlar varsa yollar mısınız?

kakamelsokoban #1263466 
işyeri pc.sine oyun yükleyemiyorum. bir ara age of empires 2, plants vs zombies falan vardı ama doğum iznine çıkarken silmişim, bulamıyorum. türü falan farketmez yeter ki kurulum gerektirmesin. evde bebek olduğundan hiç fırsatım olmuyor ve acayip özledim oyun oynamayı. hazır bugün işim de azken azıcık oynayayım. yollayanlara şimdiden teşekkürler...
(5) 

İzmirde nereleri gezelim

kakamelsokoban #1261597 
Selam sevgili duyurucular. Eşim cuma sabah istanbuldan gidip pazar akşamı dönmeli bir mini gezi ayarlamış. İzmiri hep çok merak ediyorduk zaten. Yanımızda bir de 10 aylık kızımız olacak. Yol üstünde ve izmirde görmeden, yemeden, yapmadan gelmeyin dediğiniz yerleri yazar mısınız? Tikler gecikebilir fakat muhakkak gelecek. Şimdiden teşekkürler.
(6) 

duyuru ebeveynlerine endişe sorusu

kakamelsokoban #1179235 
kısaca şunu sormak istiyorum, özellikle babalar bebeğiniz doğmaya yaklaştıkça ya ebeveynliğe alışamazsam diye korku yaşadınız mı?

detaya gelirsek eğer bebek elini çabuk tutmazsa perşembe günü doğuma gireceğim. yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik çok şükür. eşim, ki kendisini 15 senedir tanıyorum dünyanın en babacan insanıdır normalde. kendi yeğenlerine, benim yeğenlerime delice sevgisini, ilgisini geçtim ilk defa gördüğü çocuklarla bile inanılmaz iyi anlaşır, çocuklar ona bayılırlar. bebek altı da değiştirir, saatlerce çocuk da bakar. bense çocuğa karşı ona göre daha mesafeli olsam da bu kadar babacan bir adamı babalıktan mahrum bırakmak istemeyerek girdim bebek işine fakat hamilelik haberini aldığımdan beri içimde yatan kadın ana hortladığı için duruma gayet güzel adapte olduğumu düşünüyorum. kızımızın gelmesini heyecanla bekliyorum ve tek hissettiğim şey mutluluk. nasıl yapacağız, nasıl başa çıkacağız tarzı korkularım hiç olmadı çünkü her ne kadar bulabildiğim her kaynağı okusam da yaşamadan bilemeyeceğim çok fazla şey olduğunu bildiğimden oluruna bıraktım durumu. bir şekilde başa çıkabileceğimizin farkındayım.

fakat geçen haftaki son kontrolden beri eşim endişeden çıldırmış durumda. ben saatli bomba gibi doğurmaya hazır gezerken durup durup "baba olmaya hazır değilim galiba" diye sayıklayarak geziyor evin içinde. çok bunalmışmış, çok daralmışmış, ya babalığa alışamazsaymış, kaçıp gidilebilecek bir durum değilmiş, artık bu işin geri dönüşü yokmuş, bu kadar radikal bir değişime hazır olmadığını düşünüyormuş...

her ne kadar tüm kalbimle ağzına vurup şimdi mi aklına geldi lan bu demek istesem de normalde duygu kabızı bi adam olduğu için hislerini bana açmış olması hoşuma gitti fakat ne desem, ne kadar konuşsam da sakinleştiremiyorum. en sonunda herkes gibi bu tribin bebeği görene kadar sürecek ya görünce unutursun hepsini deyip kapattım konuyu çünkü çok sinirlenmeye başladım. sürekli evin içinde oflayıp poflayıp ortalığa negatif enerji saçan bir insan haline geldi. benim zaten canım dar, bir de onun beni darlaması bir yana, çocuk sevgisi ve sabrı konusunda kendimden çok ona güvendiğim için hayal kırıklığına uğramış durumdayım.

yine de farklı kişilerden de fikir almak istedim, herkesin yaşadığı bir süreç mi yoksa eşimin şımarıklığı mı öğrenebileyim diye.

fazla uzattım sanırım ama çok doluyum bu konuda. aileme ya da arkadaşlarıma anlatıp eşim hakkındaki yargılarını değiştirmek istemediğim için sizin fikirlerinize ihtiyacım var. cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. sevgiler...
(4) 

duyuru ebeveynlerine bebek oyun halısı soruları

kakamelsokoban #1175968 
doğum için son 2 3 haftaya girdiğim şu dönemde tek eksiğim oyun halısı kaldı. hediye getiren getirdi daha da alan olmaz ben de alayım evde bulunsun diye araştırdım ama şöyle güzel oyuncaklı müzikli falan olanlar 200 lira civarı. zaten emekleyince yüzüne bakmayacak 2.el al dediler onu da araştırdım evet bu da güzelmiş dediğim içime sinen bir şey bulamadım pek. zaten hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyler ama mesela ışıklı sesli olması çok mu önemli onu bilemiyorum. yoksa sadece düz bi minderi ve üstüne oyuncak asma zımbırtısı olsa yeterli mi? zaten asılacak o sesli titreşimli çıngıraklardan hediye geldi 3 tane.

mesela şunu çok beğenmiştim ama satılmış. tutumluanne.com

şunun gibi tutumluanne.com ufak bir şey alıp hediye gelen çıngıraklarını da taksam işimi görür mü? ebat olarak küçük olduğu için dönmeye başladığında dar gelir 1 2 aydan fazla kullanamam diye düşünüyorum açıkçası ama kullanıp da memnun kalan varsa yorum alabilirim.

yoksa şu
tutumluanne.com

ya da şunun gibi
tutumluanne.com daha özellikli alanlarından alayım desem diğerine göre daha uzun süre kullanır mıyım?

daha başka kullanıp memnun kaldığınız modeller varsa fikir vermesi açısından çok yardımcı olur, önerilere açığım. tikler biraz gecikebilir fakat muhakkak gelecek. yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler, sevgiler :)
(2) 

bebek odası için ikea hensvik kullanan var mı?

kakamelsokoban #1166688 
artık doğuma az kaldığı için vakit hepten daralmadan bebek odasını da hazırlayalım istiyoruz. gece habire kalkıp bebek odasına gitmek gerekmesin diye bi tane sallanan anne yanı beşik var. ama boyutları çok küçük olduğu için 3-4 aylıktan sonra içine sığabileceğini sanmıyorum, dönmeye başlayınca içinde sıkılacaktır. o zaman bebekle gezip incelemeye fırsat olmaz diye düşünüyorum. maksat 3 yaşına kadar falan idare edecek uygun fiyatlı bişeyler almak. ilk akla gelen ikeaya bakmak oldu. zaten sadece başik, yatak ve gardrop alınacak onları da annem alıp hediye etmek istedi. o sebepten çok da meblağı yüksek tutmak istemiyorum çünkü 6 ay sonra da kardeşim evlenecek zaten masrafları var fazlasıyla.

incelerken hensvik model beşik ve gardrop hem fiyat hem estetik açıdan hoşuma gitti. aranızda kullananlar varsa yorumlarını yazabilir mi? biz de ona göre farklı modellere yöneliriz ya da evet bu işimizi görür deyip gönül rahatlığıyla alabiliriz. şimdiden teşekkürler :)
(6) 

hangi bebek telsizini alsam?

kakamelsokoban #1163301 
selam duyurunun ebeveynleri. bebeğin çoğu ihtiyacını hallettik çok şükür fakat büyük eve çıkınca salonla yatak odaları arasındaki mesafe uzun olup arada da çok fazla duvar olunca çekim kalitesi iyi olan bir digital telsiz alalım dedik. büyük ev dediğim de 100m2 aslında öyle çok kocaman değil ama 60m2 evden sonra bize dev gibi geliyor sadece :)

marka olarak avent ile weewell arasında kaldım ama weewell için memnuniyet daha yüksek gibi geldi. buradaki eski duyurulara da baktığımda hep weewell alın denmiş o yüzden onun modellerini incelemeye başladım. şu an için 2 model arasında kaldım.

www.tekzen.com.tr

www.tekzen.com.tr

aralarında 30 lira bir fiyat farkı var biri normal telsiz diğeri hareket sensörlü falanmış. aslında hareket sensörü olduğu için değil direkt üzerine takılan şarj üniteli olduğu için kullanımı daha kolaymış gibi geldi bana. 450li olan modelde bi taraf adaptör bir taraf pilli gibi okudum ben. 600lü modelde şarjlıymış. özellik olarak zaten birbirlerine denk sayılırlar ama emin de olamadım.

siz olsanız hangisini seçersiniz? ya da bu modellerden birini evinde kullanıp da fikir verebilecekleriniz varsa o da güzel olur. tüm cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
(6) 

bebek eşyaları için nasıl bir çanta alsam?

kakamelsokoban #1160550 
selam duyurunun güzel ebeveynleri. bebeğin eşyalarını yanımda kolayca taşımak için güzel bir sırt çantası alayım diyorum. ortalama 130 maksimum da 150 lira civarı kalacak şekilde de bir bütçe belirledim. kime sorduysam skip hop dedi fakat fiyatlarına baktığımda 300 liraya yakın olduğunu görüyorum benim bütçemi fazlasıyla aşıyor. decathlona falan da baktım inceledim ama bebek eşyalarını toplayacak kadar büyük ve aradığımı rahat bulacak kadar cepli olanına rastlayamadım. siz hangi çantaları kullanıp memnun kaldınız? ya da ben şunu aldım ama şöylesi olsaydı daha iyi olurdu dediğiniz özellikler varsa onları da duymaktan memnun olurum böylece araştırırken hangi özelliklerine dikkat etmem gerektiğini bilebilirim.

cevaplar için şimdiden teşekkürler
(5) 

saç boyamaktan anlayan duyurucular fikir verir misiniz?

kakamelsokoban #1158843 
şu anki saç rengim fotodaki gibi. uzun süredir boyamayınca dipten gelen koyularla ve akan saç rengiyle böyle kızıllı sarılı kahveli bi renk cümbüşü oldu. paçozluk sınırını aştığımı düşünüp boyamak istiyorum ama tam olarak karar veremedim. iki rengi de çok beğendim ama hangisi benim saçımda daha iyi tutarsa onu tercih etmek istiyorum. beyaz tenliyim renk kararı verirken onu da hesaba katmak için belirteyim dedim. her ay saç boyamakla uğraşamam çünkü güzel bi renk tutturup 2 3 ayda bir ondan devam etmeyi umuyorum. sizden yardım almak için de inanılmaz dandik şekilde istediğim 2 rengi fotoda yan yana koydum çünkü işyeri pc.sinde kolaj yapmak için sadece paint kullanabiliyorum :(

sizce hangisini tercih etmeliyim? cevaplar için şimdiden teşekkürler
(3) 

sebamed bebek ürünleri

kakamelsokoban #1158755 
uzun süren mustela mı sebamed mi araştırmalarım sonucunda çevremden aldığım kullanıcı yorumları ve f/p oranı yönünden dümeni sebamede çevirdim. şimdilik şampuanını aldım diğer bebek ürünlerinden de alacağım fakat kafamı karıştıran bir sürü ayrıntı var. buradan kullananlardan da bir cevap almak istiyorum.

mesela hem baby cream hem baby lotion almaya gerek var mı? kendimce losyon kreme göre daha hafiftir daha kolay sürülüp emilir diye losyon tercih etsem daha rahat ederim diye düşünüyorum ama kullanım açısından her ikisini de almama gerek var mı? ya da hayır losyon değil mutlaka krem al diyebilir misiniz?

aynı şekilde hem bubble bath hem sabun almalı mıyım? yoksa sadece birini seçeceksem hangisini tercih etmeliyim?

pişik kreminin çok başarılı olmadığına dair yorumlar aldım, bepanthol baby extra daha başarılı dediler fakat çok da kullanan yokmuş çevremde ikna olamadım o yüzden yorumlarınıza ihtiyacım var.

temizleme mendilleri için de unibaby yenidoğan dedi herkes istisnasız. sebamedin de yağlı mendilleri var gördüğüm kadarıyla. yine sebamedin bebe yağı ya da yağlı mendillerini de almaya gerek var mı yoksa evde halihazırda bulunan johnson's baby bebe yağı işimi görür mü?

son sorum da güneş koruyucu için sebamedin losyonunu mu spreyini mi tercih etmeliyim hangisinin kullanımı daha kolay?

yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler :)
(1) 

keçeden anlayanlara sorularım var :)

kakamelsokoban #1146575 
hazır hala vaktim varken kendime keçeden bebek görmeye gelenler için süs, dönence, kapı süsü falan yapayım dedim. internette dolanırken modelleri görüp gaza geldim. dikiş nakış işleri de elimden gelir denemekten zarar gelmez dedim keçe arayışına girdim.

bu tarz süsler için hangi kalınlıkta keçe almak gerekir onu bulamadım ama. 1mm olanlar sanki çok ince kalırmış gibi geliyo. inanılmaz fazla ve hepsi birbirinden güzel renk seçenekleri var. fiyatları da uygun. ondan olursa çok rahat hallolur çünkü istediğim tüm renkleri bulabiliyorum ama yaparken yırtılacak gibi narin bi kumaş mıdır yoksa 1mm olsa da sağlamdır dikişi de kolay olur hem falan mı dersiniz?

2mm sanki bu iş için ideal gibi ama renk seçeneği çok kısıtlı. genelde koyu renkler var pastel tonlarda hiç bulamadım.

3mm olanlarda da yine renk seçeneği çok ama kesmesi zor olur çok kalın gelir kaba durur diye düşünüyorum. ama bu keçeleri hiç gidip inceleme fırsatım olmadı. internetten sipariş vericem. yakın zamanda gidip yerinde inceleme şansım da yok.

sizce hangisi idealdir bu iş için. 1mm ile yapılabilirse harika olur çünkü cidden renk seçeneği en fazla olan o.

görüp beğendiğim örneklerden birer tane ekledim. onlara göre almam gerekiyor malzemeleri.

cevap verenlere şimdiden teşekkürler
(28) 

hadi kızımıza isim bulalım :)

kakamelsokoban #1142039 
sonunda bebeğin cinsiyetini görebildik a dostlar kızçe geliyormuş :D hamileliğin başından beri erkek yüksek ihtimal diyen doktoru bile şaşırttı fazlasıyla sevindik kız çocuğuna ayrı bir düşkünlüğümüz var çünkü eşimle :)

biz isim olarak defne masal düşündük ama sanki yakışmadı birbirine. defne ismini çok severim fakat masal eşimin de benim de favori ismimiz. 2 isimli olmasını da istiyoruz söylenişi hoş geliyor çünkü.

hadi hep beraber masal isminin yanına yakışacak isimler bulalım ^_^

arapça kökenli isimler olmasın lütfen. masal zaten arapça kökenli olduğu için yanına türkçe bir isim olsun istedik. defne de yunanca kökenliymiş diye okuduk gerçi fakat emin değiliz :)

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler, tebrikler içinse kocaman öpücükler :)
(7) 

şu karyolanın altını nasıl gizleyebilirim?

kakamelsokoban #1134218 
fotoğraftakine çok benzer bi karyolam var küçük odada. evdeki fazlalıkları altına saklayıp bi de etrafına yatak eteği mi baza fırfırı mı ne denen zımbırtıdan takıp alttaki dağınıklığı gizliyordum eski evdeyken. taşınırken yatağın etrafından çıkarmayı beceremeyip yırtmışlar eşim de çöpe atmış evdekini. kapıdan girince direkt de o oda ve yatağın altındaki dağınıklık fazlasıyla göze batıyor. yeniden alayım dedim o yatak eteklerinden ama odanın dekorasyonuna uygun olarak siyah ya da beyaz almam lazım diğer renklerin hepsi çok alakasız kalıyor. eminönünde ve internette bakmadığım yer kalmadı neredeyse, hiçbir yerde bulamadım. kalan yerlerde de turuncu, fıstık yeşili falan kalmış.

işin acilli kısmı cumartesi günü evde kardeşimin nişanı olacak ve orayı bi şekilde gizleyip göze hoş görünür hale getirmeliyim. yatağın altındaki o açıklığı başka ne şekilde kapatabilirim? fikir verirseniz çok sevinirim aklıma hiç bişey de gelmiyor çünkü.

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.
(13) 

hamilelik çatlaklarına karşı ne kullanabilirim?

kakamelsokoban #1124991 
bu hafta 3. ayım bitecek, duyduğum kadarıyla 3. ayın bitiminde bu tarz kremlere, yağlara başlanırsa çatlak olayı bir tık daha azaltılabiliyormuş. beyaz ve fazlasıyla hassas tenliyim. çatlak muhtemelen benim için kaçınılmaz, zaten genetik olduğunu biliyorum ama hiçbir şey kullanmadan beklemek de risk budur demek gibi olacağından en azından 1 2 krem yağ falan süreyim de ben uğraştım olmadı derim diye düşünüyorum.

internetten baktığımda seçenek olarak

1. fındık yağı, kayısı yağı, portakal yağı, badem yağı karıştırıp kendi bakım yağını oluşturmak

2. aktardan kakao yağı kremi almak

3. johnsson's baby oil sürmek

4. lierac krem

5. chicco mama donna krem

6. mustela krem

7. bepanthol krem

8. avent krem gördüm.

bu seçeneklerden birini veya bir kaçını kullanan ve memnun kalanlanlar var mı? tercihim bir krem ve bir yağ seçip birini sabah birini akşam şeklinde uygulamak ancak internetten tek tek yorumlarına bakamadım vakit bulup. önce sizden fikir alayım, sonra diğer yorumlara göre de bir iki tanesini seçer alırım diye düşünüyorum.

cevap verenlere teşekkürler, sevgiler :)
(1) 

stsh ve idrar tahlili nerede yaptırabilirim?

kakamelsokoban #1122753 
gebelik için bir sürü tahlil istediler. hastanede beklerken açlıktan tansiyonum düşmeye başladığı için mecburen bir şeyler yedim tok karna yapılabilenleri kan alıp yaptılar hormon ve idrar testi için aç karna gelmen lazım dediler. öncekini takibi yaptırdığım özel hastanede vermiştim ama şimdi bu testler için yine para vermiyim devlette yaptırayım diyorum.

aile hekimliğini aradım biz yapmıyoruz dedi. devlet hastanesinde kadın doğuma randevu alıp oradaki doktora bu testleri yaptırmam lazımmış desem hemen yaptırabilir miyim? yoksa ben muayene edip karar vermeden test yaptırmam gibi bir şey söyler mi?

işin kötüsü bunları bu hafta içinde halledip kontrole gitmem lazım fakat işyerinde bu hafta ve haftaya arkadaş izinli olduğu için tek çalışıyorum ve maksimum sabah 1 saat akşam 1 saat falan izin alıp hepsini halletmem gerekir. yetişir mi sizce?
(2) 

Ev için internet hangisini önerirsiniz?

kakamelsokoban #1118003 
Haftaiçi taşınacağız. Gideceğimiz adreste uydunet kullanamayacağız. Bi an önce başvurup bayramdan önce bağlatalım istiyoruz ancak hangisini seçsek bilemedik. Etraftakilere sorduk vodefone.dan uzak durun dediler altyapı bizim orada çok kötüymüş. Siz hangisini önerirsiniz? İyi ya da kötü kullandıklarınızın yorumlarını yazarsanız şahane olur. Şimdiden teşekkürler
(7) 

marketten kurbanlık kestirmek

kakamelsokoban #1114522 
carrefour reklamına denk geldik tv izlerken 18-20 kiloluk pay 990 lira mı neydi. kurban kesmek istiyoruz ama bunu yapabileceğimiz yakında bir köyümüz falan yok. istanbul içinde nasıl olur hiç bilgimiz yok. babamlar falan çatalcada arkadaşının yanında kesecekler falan payları çoktan bölüşmüşler geç kaldık, başka ortak arayan da bulamadılar. zaten orada kessek bile nasıl getireceğimiz sıkıntı. reklamı görünce mantıklı geldi ama işin dini yönünü bilemedik. alo fetva hattı da cevap vermiyor arıyoruz 2 gündür bi kanlı canlı insana bağlanamadık bi türlü.

daha önce araştırıp öğrenen var mı? bu şekilde kesilip, dağıtılıp eve getirseler bize tek dağıtması kalsa caiz midir? taksit falan diyor ama takside girmeyi düşünmüyorum borçla kurban olmaz derler çünkü taksit de aynı kapıya çıkıyor. direkt ödeyerek alacağız alırsak.

cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
(3) 

Acilli - Laptopta mavi ekran beyaz çizgi hatası nasıl düzelir?

kakamelsokoban #1114269 
Laptopu kullanırken bir anda ekran gidiyor ve yerine fotosunu eklediğim mavi üzerine beyaz çizgili ekran geliyor. Sonrasında o beyaz çizgiler hareket ediyor yana kaymaya başlıyor ve pc kapanıp yeniden açılıyor? Açılırken herhangi bir gecikme ya da ekran hatası vermiyor. Sebebi ne olabilir? Benim sürücü güncelleyerek bazı ayarları değiştirerek falan evde halledebileceğim bir şey olabilir mi lütfen olsun çünkü :( yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Bodrum turgutreis nereleri gezelim?

kakamelsokoban #1112708 
Selam arkadaşlar. Bodrumda turgutreis akyarlar arası bi yerde konaklıyoruz. Otelin çevresinde gezilecek pek bi yer bulamadık ama gördük ki sıkça bodrum ve turgutreise minibüsler geçiyor. İnternetten baktığımızda gezilecek yer olarak bodrum müzesini gösteriyor tek. Bi inceleyelim dedik fakat 2 kişi tamamen gezmek için biletler neredeyse 100 liraya geliyor, bu parayı vermeye değer mi sizce? Müzekart geçerli değilmiş, saatleri de kısıtlı olunca emin olamadık fakat normalde müze gezmeyi seven insanlarız. Muhakkak görülmesi gerekir derseniz gideriz. Kale ve sualtı müzesi dışında başka bodrum merkez ya da buralardan minibüsle falan ulaşabileceğimiz nerelere gitmemizi önerirsiniz? Bir de eşe dosta hediyelik eşya nereden alabiliriz hem güzel, hem uygun fiyata? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler :)
(7) 

pinterest'e girebiliyor musunuz?

kakamelsokoban #1111602 
son 3-4 gündür ne evden, ne işyerinden giremiyorum. farklı tarayıcılarda denedim, başka bilgisayarlarda denedim girilmiyor. arkadaşlara da evlerinden, işyerlerinden denettirdim onlar da giremedi. geçmişi sildim, çerezleri sildim denedim yine olmadı. resimdeki uyarı çıkıyor. yeniden yükle dedim olmadı, kendi yönlendirdiği düzeltme seçeneklerini de denedim olmadı. açılması için yapabileceğim başka bir ayar var mı? Cevap verenlere teşekkürler.

mobil görünümden çık