(7) 

'Bilgisizlik kuvvettir' tezi doğru mu sizce?

bach birdir #411946 
'Bilgisizlik kuvvettir' tezi doğru mu sizce? istemez miydiniz, hiç birşeyi bilmiyor olmak, merak etmemek?
Daha toz pembe olmaz mıydı dünya, mazoşist miyiz niye sorguluyoruz, karşı çıkıyoruz, ya da çıkmıyoruz?
Epistemolojik kaygılarımız olmasa, önümüze sunulanla yetinsek, onu doğru kabul etsek çok daha kolay olmaz mı herşey?
(4) 

türkiyede cenaze işleri ile ilgili

bach birdir #411846 
Not: Son zamanlarda bu tarz soruları sorduğumda; ya sev ya terketci cevaplar yazan beyinsiz bir güruh var duyuruda. Onlar lütfen zahmet edip okumasınlar. Zira senin kadar, benim de ülkem. Burada sadece bilgi almak için bir soru sorulmuş, senin kişisel yorumun değil için değil.
-------------

Merhaba merak ettiğim bir konu var,
hukuksal boyutu hakkında da pek bilgi sahibi değilim.
Bizim cenazemizin ne yapılacağı konusu ne kadar bizim bireysel tercihimize bakıyor bilen var mı?

-Mesela yakılmak isteyen biri için, neye göre izin alınıyor? Krematoryum var mı bu kişiler için? Bildiğim kadarıyla Leyla Gencer'in bedeni yurtdışında yakılmıştı. Aynı şekilde yurtdışından gelip küllerimizi denize serptirsek bir problem çıkarmı. O kadar ünlü değiliz sonuçta, egede sakızla çeşme arası döktürsek mesela. Klişe olur gibi yorumlardan ziyade, bunun mümkünatını soruyorum. Kimliğimizdeki din ibaresinin ne kadar etkisi var bunda.

-Bir de tıp okuyan bir arkadaşım organ bağışı ve kadavralarla ilgili birşey söylemişti, o kafama takıldı. Örneğin ehliyetimin arkasında organlarımı bağışlayacağım yazıyor, ancak bunun hiçbir geçerliliği yokmuş sanırım. Yine ailemize sorup, organlarımızı alabiliyorlarmış.

- Kadavra olarak kullanılan kişiler genelde evsiz,kimsesiz kişilermiş.
vs.vs.

Türkiyede cenazenin kontrolü ne kadar kişinin kendisinde, ne tarz kurallar var bilen biri anlatabilir mi?
(8) 

yunan müziği ve rebetiko severler!

bach birdir #411813 
Bu duyuruyu böyle favorilerinize eklesiniz;
Aklınıza gelen en çok sevdiğiniz yunanca şarkıları yazsanız; ki genelde rebet müziği oluyor bunların büyük bölümü. Hep beraber dinlesek, eğlensek ne güzel olur. İleride de aklınıza geldikçe de ekleme yaparsınız.

Ama kazantzidis, dalaras, farandouri gibi sanatçı ismi yazmayın sadece. O kişinin sevdiğiniz eserini yazın ki, daha rafine bir ürün çıksın ortaya.
Alta video linki de koyun hatta youtube dan.

Ya da hatta , sözlük yazarı birisi; 'en sevilen yunanca eserler' falan diye bir başlık açsa, orada sözlük ahalisi gibi daha büyük bir kitle ekleme yapsa. Ölmese yazılan liste. Ne güzel olur. Ben bulamadım böyle derleme bir başlık çünkü. Olur da biri başlık açarsa, uyarsın sileyim duyuruyu.


Benden gelsin:
-Pehlivanis,
-Karagiozis,
-efige efige www.youtube.com
-stou thoma www.youtube.com
(4) 

kim bu clairvoyant

bach birdir #411783 
Edit: Bu arada sorunun cevabı kişilerin özel hayatı ile ilgili burada yazılıp çizilmesi yanlış olacak bilgi içeriyorsa, lütfen uyarın sileyim!

Clairvoyant'ın kim olduğuna dair bir iki duyuru açılmış önceden ama tam anlamadım. Eksisözlük'ün eski zamanlarından habersiz bir liseliye anlatır gibi anlatır mısınız kimdir? Neden bu kadar sevilir? Neden gitti?
Sanırsam kadınmış, ssgnin sevgilisi imiş, programcıymış.

ee sonra nolmuş sözlükten gitmiş, gittiyse de niye entryleri silinmiş. Ayrıldıkran sonra, ssg ile telifi hususunda falan mı takıştılar sözlüğün, bu nedenle mi silindi yazdıkları. Var mı daha sonra gerçekleştirdiği başka projeler. Mesela antieksisozluk onun mu ? :)

Sözlükte sıkça karşıma çıkıyor onunla ilgili entryler, biraz bakınınca gördüm çok seviliyormuş. Merak ettim sorayım dedim.
(31) 

Türkiyede yaşamak/ yaşamamak için sebepleriniz nedir?

bach birdir #411509 
Edit: diğer açtığım yaşamak için duyurusu silinmiş sanırım yönetim tarafından onu da buraya yazın bir zahmet.

Evet soru başlıkta; Türkiye'de yaşamamak için sebepleriniz nedir? Gitmekle gitmemek arasında bir kişi olup + - hesabı yaptığınızı düşünün. sevgilim burada, ailem burada gibi öznel cevaplar istemiyorum.

Tartışma yaratmayın kendi aranızda, sadece sizi rahatsız eden konular nedir merak ediyorum.
Cevabınız bir olgu, norm vs. de olabilir; bir haber veya video linki de. Bende aklıma gelenleri ekleyeceğim birazdan.
(5) 

hangi lavanta kolonyası?

bach birdir #410839 
4-5 senedir lavanta kolonyası kullanırım, bayılırım kokusuna da. Ancak ne yazık ki kokusu kız arkadaşıma ağır geliyor.
Benim ikisini de bırakmaya niyetim yok. Bu nedenle var ise daha hafif bir lavanta kolonyası deneyeyim, kullanayım dedim.

Şimdiye kadar hep rebul'unkini kullandım. Başka bir markanınkini ne denedim, ne denk geldim. Sözlükte lavanta kolonyası başlığını okuyunca çok daha fazla markanın, sanırım daha hafif esans içeren ürünleri de olduğunu gördüm.

Siz hangisini kullanıyorsunuz, öneriyorsunuz? Nerede bulabilirim? Eczanelerde hep rebul var.
(3) 

hangi şehirde erasmus?

bach birdir #410777 
Danimarka Aalborg veya Macaristan Szeged kazandınız. Hangisi daha güzel bir şehir, daha ekonomik bir şehir, daha multikulti bir şehir? hangisini seçerdiniz? neden?
(9) 

Hangi diziye başlayayım?

bach birdir #410678 
How i met, ve two and a half men izliyordum; ancak artık yayınlanmıyor pek.
Yeni bir diziye başlayayım diyorum, tarihi diziler çok popüler sanırım,bütün arkadaşlarım böyle şeyler izliyor. henüz hiçbirine denk gelmedim , izlemeye değermi?
Rome, spartacus, game of thrones izliyorlar sanırım genelde? Bunlardan sadece birine başlayacak birine hangisini önerirsiniz? Veya hiç başlamayayım mı?
(2) 

Bisikletciler

bach birdir #410340 
00.39 -42 arası gözüken sistem ne işe yarar, neyi ölçüyorlar?
www.youtube.com
(6) 

evekitap kampanyası ne kadar doğru?

bach birdir #409968 
Son günlerde duyuruda ve sözlükte dikkatimi çekiyor. Gerçekten başarılı bir yol bulmuşlar; adamlar minimum para ve reklam harcaması ile neredeyse hepimize ulaştılar.

Ancak bu yaptıkları ne kadar doğru? Daha doğrusu onların değil, sözlük yönetiminin buna ses çıkarmaması ne kadar doğru? (duyuru yönetimini tenzih ederim; sonuçta burada parasını verip, reklam veriyor.)

Sonuçta reklam dediğiniz, reklam alınan kısma verilir, aynı sözlüğün banner'ına veya arkaplanına verildiği gibi. Sözlükte bunun için ayrılmış halihazırda yerler var.

Ancak şu an yapılan kampanyadan ötürü; daha hiç bu evekitap'ı denememiş, bu siteden alışveriş dahi yapmamış birçok kişi çekilişi kazanmak için; bu başlığa anlamsız entryler giriyor.

Sonuçta ortaya çıkan içi boş, büyük bir bilgi kirliliği var. 'bana da kitap verseler çok severim','kitabınıza talibim' gibi.

Bu eğer bu kadar serbest bir şeyse, yarın öbür gün arçelik, sony vs. biraz daha büyük bir firma 1 adet laptop veriyorum dese(sonuçta elinin kiri o firmanın) ; bu sefer çok daha büyük bir güruh aynı şeyi yapmaya devam etmez mi?

Sonunda ortaya bomboş, gereksiz içerikle, objektiflikten uzak dolu bir sözlük çıkmaz mı böyle? Yarın iki kitap sitesi daha aynı kampanyayı yapsa, girilen yalakalık entrylerinden hangisi iyi, hangisi kötü öğrenemeyeceğiz.

Ayrıca böyle bir kampanyanın sözlükte gerçekleşmesinin Ssg'ye ekonomik bir getirisi olduğunu da sanmıyorum, parası neyse ödesinler adam gibi reklam versinler bence. Yok ekşisözlüğe reklam verecek kadar paraları yoksa, facebook sayfalarından yapsınlar bu kampanyayı, elbet bir yazar bu kampanyadan sözlükte girdiği bir entry ile haberdar eder.

Sonuçta sözlüğü bu tarz birşeye alet etmek sizce ne kadar doğru, ne kadar ileriyi düşünen bir davranış? Evekitap'ı kesinlikle eleştirmiyorum, adamlar dahiyane bir yol bulup birsürü kişiye ulaştılar sonuçta, ben de olsam aynısını yapardım. Eleştirdiğim buna izin veren sözlük yönetimi.
(1) 

bu videodaki tarz müzik önerileri

bach birdir #409849 
Country midir, irish folk mudur tam karar veremedim, nedir bu?
Bu tarz müzik ve grup önerilerinde bulunur musunuz ?
www.youtube.com
(2) 

yeni başlayan için okuma piposu

bach birdir #409847 
Merhaba;

Pipoya yeni başlayanlar için daha önce açılan başlıkları okudum.
Daha önce pipoyla pek bir alakası olmayan bir insan olarak ben de sorayım dedim. Zevk alamadığım için bir süre önce sigarayı bıraktım.
Ancak kitap okurken, evde tek başıma film izlerken vs. alkol, tütün ihtiyacı hissediyor insan. Nargilenin kömürünü tutuşturmak, içerken yatakta koltukta dikkatli oturmak zorunda olmak zahmetli iş, bu nedenle eskisi gibi nargile hazırlayasım da gelmiyor.

Böyle koltukda yayılmış kitap okurken falan, uzun süre yanık kalacak, rahat rahat keyif alarak içmek için bir pipo edinme isteğindeyim. Okuduğum kadarı ile pipo da yeni başlayanlar için oldukça zahmetli ancak, alınan keyif ve tad da bununla orantılı sanırsam. Çevremde pipo içen bu konuda bilgi alabileceğim biri ne yazık ki yok.

Şahin'in sitesindeki okuma pipoları şekil olarakta oldukça hoşuma gitti, böyle kafam kadar değiller, daha estetik duruyorlar sanki. Ne dersiniz, yeni başlayan biri için bu tarz okuma pipoları uygun mudur, haznesi, kanalı vs.?
ilk sayfadaki 0273;
www.sahinpipo.com.tr

ve ikinci sayfadaki 0140 modelleri oldukça hoşuma gitti;
www.sahinpipo.com.tr

Bugün pazar olduğu için, arayıp fiyatları da öğrenemedim. Mevzubahis pipoların ortalama fiyatları nedir bilen var mı? Dediğim gibi, estetik olarak okuma pipoları çok hoşuma gitti, mümkünse bu tarz birşey edinmek isterim. Kullanışsız diyorsanız, kabülümdür başka birşey edinirim; nasılsa kendim için kendi kendime içeceğim.

Eğer piponu, tütününü yutdışından al, şuradan al, şu marka al diyorsanız; o tarz önerilere de açığım. İşim dolayısı ile sıkça almanyaya yolum düşüyor.
(5) 

ileride gerçekten terorist olsa suçlusu biz değil miyiz?

bach birdir #409687 
şimdi ben;
bir futbol maçı içi ortalığı birbirine katan holiganlar, veya yerde yatan zaten etkisiz haldeki bir holigana 5 kişi birden dalan polisler dışarıdayken; taktığım poşu yüzünden 11 yıl hapis cezası alan biri olduğumu düşünmeye çalışıyorum.
11 yıl sonra bu cezamı çekip çıktıktan sonra inanılmaz bir nefret ve intikam duygusu ile dolardım, aynı filmlerdeki gibi. Ama akp,chp vs. belli bir zümreye olmazdı nefretim. Herkese olurdu, beni göz göre göre hapse gönderdiklerinden. Basına da, sokaktaki adama da, meclistekine de, okuldaki öğretmenine de. Ses çıkarmadıkları için, yorumda bulunmadıkları, beni 11 yıl orada unuttukları için.

Ve ben bu 11 yılın sonunda gerçekten bir terorist oldum, bombalı eylemler düzenledim, karakola, okula, camiye, düğüne ateş açtım. Hayır, hayır hiç bir örgütle bağım yok yine. Sadece intikam duygusu, beni suçsuz yere hapse atanlardan alacağım intikam. Şimdi ben yasaları bir yana koyduğunuzda, sizin vicdanınızda suçlu muyum yoksa beni böyle canavara dönüştürdüğünüz için sizler mi suçlusunuz?

Ben biraz empati kurmaya çalıştım, böyle birşey çıktı. 11 yıl sonra o çocuk ne yapsa , bizim suçumuz değil mi?

9gag.com
(1) 

facebook izlesene gibi open graph siteleri silmek

bach birdir #409636 
Sorunun tamamı başlıkta değil, lütfen tamamını oku öyle yorum yap!

Arkadaşlar babam sağolsun izlesene nayn net mynet bi sürü siteden ilginç ilginç videolara girmiş. Tahmin edersiniz sizin çevrenizde de vardır, bunu yapıp sizi şaşırtan baba, hoca, amca vs.

Ben ses etmeyip, kıskıs gülerek takip etmekteydim; ancak arkadaşları uyarmış, silsesne şunları dedi. Verdi facebook şifresini.

Neyse girdim facebook'una , uygulamalardan bunların hepsini sildim ve engelledim. Zaman tüneli zımbırtısını çok çözemedim. (Ben zaman tüneli kullanmıyorum, babam zaman tünelli) Babamın zaman tünelinden yok şu videoyu izledi, yok şuna baktı haberlerini de sildim. Şimdi onun hesabındayken zaman tüneli tertemiz gözüküyor.

Gelgelelim kendi facebook accountuma girip babamın sayfasına girince yine aynı haberler durmakta. Birşeyi yanlış mı yaptım? Yoksa bu sildiklerimin zaman tünelinden gitmesi zaman mı alıyor?

Bu arada bu sayede zaman tüneli kullanma deneyimim de oldu; bokum gibi olmuş.
(1) 

profesyonel bisikletçilik

bach birdir #408807 
Şimdi tour de france , giro d'italia, cumhurbaşkanlığı bisiklet turu gibi organizayonlara katılmak için nasıl vasıflara sahip olmak gerekir?

-Türkiyeden neden kimse katılmaz yada katılamaz (bi fikrim yok ondan soruyorum) Tour de France'a?

-Türkiyeden olimpiyatlara kimin gideceğine dair bisiklet federasyonu mu karar verir, lisanslar takımlardan mı alınır, federasyondan mı, kişisel olarak hazırlanılıp başvurulabilir mi Kemal Merkit'in kendi imkanlarıyla hazırlanıp dakar'a katılması gibi?

-Ülkemizde şu an yetişmekte olup, ileride umut vaad eden (belki zaten var, ama bilmiyorum diye kızmayın lütfen) bisikletçiler var mı, ileride bir yere gelir mi ülkemiz bu sporda;
-Gelemeyiz diyorsanız; ne gibi teknik, organizasyonel, bilinçsel eksikliklerden ötürü,

-Bu adamların hayat tarzları nedir, başka işleri güçleri de var mıdır? Yoksa çocukluktan itibaren bu iş için mi hazırlanıyorlar,

-Öncelikle ne tarz lokal yarışmalara girilir, nasıl finanse edilir, hangi noktadan sonra sponsor bulunur, ne zaman bu işten para kazanılmaya başlanır?

-Nasıl çalışma sistemleri vardır, bunun kitapları, antrenörleri falan? Yeme, içme, antrenman tarzı...

-Mesela bebelikten beri sürekli ve düzenli bisiklet süren, bu işten zevk alan biri; profesyonel olabilir mi, olmak için ne yapmalı? Var mıdır, katılınabilecek bir grup, bu konuda bilgilendirebilecek; senseilerin yanında çekirge olunabilecek bir çalışma ekibi. Bu işin neresinden başlamak gerekir?

Biraz uzun oldu, ancak cahil olduğum bu konularda bisikletcilerimizin bilgisini almak istedim. Çok teşekkür ederim.

Not: bmx, dağ veya extreme sports bisikletciliğinden bahsetmiyorum, yol bisikletciliğinden bahseiyorum.
(6) 

vampirlerin ısırdıkları neye göre ölüyor?

bach birdir #408472 
Çok vampir filmi izlemedim, o yüzden bilmiyorum. Şimdi bunların ısırdıkları neye göre ölüyor, neye göre vampir oluyor.
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık