(4) 

balıklı malıklı alkollü uygun mekan istanbulda.

bach birdir #448097 
uzun aradan sonra haftaya istanbula geliyorum. arkadaşlarla benim gelişim bahanesiyle toplu şekilde görüşeceğiz. 10-15 kişi için güzel balık yiyebileceğimiz, rakı içeceğimiz. Çok müzikli, gürültülü, kalabalık olmayan bir mekan öneriniz var mıdır.

Kadıköy, beşiktaş, beyoğlu, üsküdar vs. gibi makul yerlerde olabilir. Arkadaşlara hadi kalkın , büyük çekmeceye, tuzlaya gidiyoruz demem olmaz.

Benim bildiğim birkaç yer var, ama gelenlerin bir kısmı öğrenci ve hepsi balıktan anlayan tipler de değil, tuzlu olsun istemiyorum çok. Bu nedenle belki fiks menü fiyatı alırım, sabit olan taze bir balıktan isterim, hesaplı kalkarız diyorum. Ramazandan ötürü çok aşırı dolu da değildir muhtemelen her yer, uygun bir mekan öneriniz var mıdır?

uzun oldu kusura bakmayın, çok teşekkür ederim.
(6) 

türkiyede şişe ve poşetlerde depozito olayı neden doğru düzgün yok?

bach birdir #448077 
pet şişe ve poşet üretimi azalır, istihdam yok olur falan diye mi? aynı istihdam geri dönüşüm kısmına aktarılamaz mı?
bu alanda çalışma var mı?
(2) 

ehli keyf nereden alınır, kaç paradır?

bach birdir #447506 
evde farklı rakı paketlerinden çıkmış, sağdan soldan, eşten dosttan gelmiş birkaç ehlikeyf var. ancak misafir geldiğinde yetmiyor. bunu satın alabileceğim bir yer, illa işlemeli gümüş falan değilde, bildiğimiz ucuz bakırdan falan olanları var mıdır? kaç paralık şeylerdir? nerelerde yaşarlar?
(1) 

kimdi bu flütçü?

bach birdir #447433 
crr'de izlemiştim, 2008 ve 2009 sezonuydu sanırım. Hintli bir müzisyendi ve sanırsam san fransisco'da hocalık yapıyordu, ya da orada da birileriyle çalışmıştı.
Yanında yine iyi bir tablacı ile gelmişti, güzel bir hint müziği dinletisi yapmışlardı.
Pan flüt ve hint kavalı çalıyordu sanırım (bansuri). Adını bulamadım, bileti de bulamadım evde. Tesadüfen o konserde olan, tanıyan dinleyen var mıdır?
(1) 

stress engineer ne demek?

bach birdir #446229 
uçaklardaki tren raylarındaki vb. taşıtlardaki metal yorgunluğunu falan mı ölçüyorlar? ne demektir stress engineer, ne iş yaparlar?

türkiyede kaç tane kadrolu imam var, kaç tane imam hatip mezunu var?

bach birdir #446189 
bu konu üzerine yapılmış bir istatistiki çalışma var mıdır acaba? ortalama olarak yaşayan imamların sayısını veren, kişi başına kaç imam düştüğünü söyleyen. bunun öğretmene ve doktora oranı nedir merak ettim.

bir de bonus olarak suudiarabistanda, iranda din görevlilerinin oransal dağılımı nedir bilen biri açıklarsa sevinirim.
(2) 

levrek ızgara nasıl yapılır?

bach birdir #445824 
Evde babayla mangalda yaparken hiç sorun olmuyordu. İlk defa canım çekti evden uzakta levrek aldım, yağlı da görünüyor balıklar. Elektrikli ızgara ile balkonda yapayım dedim 3 levreği. LEvrekleri ayıkladım, yıkadım. Ayçiçek yağı kyoup bi tabağa ona güzelce bandım.

Elektrikli ızagarayı en yüksek ısıya getirdim, ızgarasını yağladım, en yukarı taktım, ısıttım, balıkları attım. O da ne hiç yapmadığım şeyi yaptım. Belki elektrikli ızgarada ilk defa yaptığımdan. Bunca yıl tavada, fırında, mangalda balık yaptım hiç olmamıştı. Balıklar ızgaraya yapıştı, bütün deri kaldı orada, parça pinçik oldu. Rezil oldum misafire. :)

Nerede yanlış yaptım, bir daha neye dikkat etmeliyim bu alette balık yaparken?
(4) 

boşnakça var mıdır, nasıl öğrenilir, ne katar?

bach birdir #445645 
baba tarafım boşnak. babaannem ve dedem arada gizli kapaklı konuşacaklarında, ya da onların yanındayken bize giydireceklerinde boşnakça konuşmaya başlarlar.

Büyük halamlar da konuşmakta epey, ama bizimkiler öğrenmemiş. Ben de onların tayfanın dibinde büyümediğimden, boşnakça hakkındaki fikrim biraz kelime lugatından daha ileriye gitmiyor.

Şimdi kafama takılan böyle bir dil var mı, yoksa sırpça grameri ve türkçe kelime hazinesi üzerine ortaya çıkmış bir dil mi? diğer dillerle nasıl ortaklıkları,benzerlikleri var? sırpça, hırvatça, arnavutça gibi.

Büyükebeveynlerimin konuşabilmelerine rağmen; pek öğretebilmek, özellikle sistematik öğretebilmek gibi bir yetileri yok. Bu dili nereden öğrenirim, kitap ,kişi, kurs vs. Bana ne gibi bir faydası olur, diğer bahsettiğim dilleri de konuşabilmek açısından. Hem bizimkilerin kültürünü falan öğrenirim, hem belki orada kalan akrabaları bulurum diye heveslendim. :)
(1) 

sözlükten 'dur' yazarına ulaşmak istediğimi haber edebilecek var mı?

bach birdir #445638 
birşey soracağım. teşekkür ederim.
(18) 

overrated?

bach birdir #445314 
oreo, after eight, into the wild, lang lang
şu an bunu yazarken ilk aklıma gelenler , size göre neler var overrated bulduğunuz?
(1) 

hangi ses kayıt programı?

bach birdir #445059 
kendi çapımda ufak bir usb mikser ve condenser mikrofon edindim yurtdışındayken.
Klasik gitar ile, klasik gitar repertuarından çalmaya çalıştığım bazı eserleri kayda almayı planlıyorum, kendimi dinlemek, bir de arada uzakta olan hocama yollayıp yorumunu almak için. Kayıt kısmından pek anlamayan biri olarak, hangi programı edinmemi, öğrenmemi önerirsiniz. Hangi formatta ve kalitede kayıt etsem daha iyidir. Bir öneriniz varsa bunun dışında dikkat etmem gereken, öğrenmekten mutlu olurum. Programın ücretsiz olması tercih sebebidir.
ilginize teşekkürler.
(7) 

güzel sanatlar ne demek?

bach birdir #444056 
sanatın güzeli, çirkini, iyisi, kötüsü olur mu?
(3) 

sun express'in sitesi düzenli olarak bozuk mu?

bach birdir #442689 
ne zaman bilet alıcak olsam , bi hatalar oluyor sitesinde? benden mi kaynaklı? nasıl bilet satıyorlar bu adamlar?
(4) 

kicim yaniyor yahu

bach birdir #442613 
sevgili hipokratlar,

aci yemeyi cok seven bir insanimdir. Eskiden hapur hupur yer idim. Pilavcilardaki ince uzunlar olsun, durumculerdeki kozlenmis olan sivriler olsun.

Bagsur gibi herhabgi bir problemim yok bildugum kadariyla. En azindan disa cikan veya iceride aci veren, veya gozle gorulen bir durum yok. Genel olarak kendinden haberdar etmiyor le'popo organim, sorunsuz calisiyor.

Yurtdisinda yasarken sadece iki ay gibi cok kisa bir sure arada catlak olmustu sanirim, eser miktarda kan gormustum birkac sefer popomu silerken. Islak mendillerin, taharet muslugu etkisi vermemesinden olsa gerek.Bu sorunum da yok artik.

Ancak ne yazik ki son iki senedir (catlak olayindan da onceden beri) ne zaman aci yesem ertesi gun cikisinda mahvoluyorum, felaket yanma hissi oluyor popo kisminda(bagirsakta degil) hatta cikistan sonra birsure devam ediyor. anal iliski gibi bir durum da yok. acep nedir buna sebep?

İlgiliye not: yazdığım gibi bu yanma olayı uzun süredir oluyor acı yediğimde. Yurtdışına çıkmadan önce de vardı.
(1) 

yurtdışı çıkış harcı, seyahat hakkı vb. herhangi bir yasaya aykırı değil mi

bach birdir #441840 
Evet yıllardır kafama takılan bir soru, niye hep sormayı unuttum bilmiyorum.

en.wikipedia.org

Bu harç insan hakları, vb. gibi hiç bir yasaya aykırı değil mi?
Konuyu bilen avukatlar beni aydınlatır mı?


Mesela alanında yetkin sağlam bir avukat bunu avrupa insan hakları mahkemesine falan taşısa iptal edilmesi söz konusu olur mu?

Buradan türk hukukçularına açık çağrı yapıyorum. Sesimi duyun.
(12) 

son 5 yılın en iyi türk filmleri

bach birdir #441837 
sizin için hangileri?
(3) 

'vorbehalt aufgenommen' ne demek?

bach birdir #441719 
kayıt altına alınmıştır şeklinde çevirebilir miyiz?
(8) 

uçak biletlerine bakarken fiyat artar mı?

bach birdir #440749 
kafama takılan, paranoya yaptığım bir konuda size danışmak istiyorum.

mesela bir tarih bilet almak istiyorum, ama bileti almadan aynı günlerde 50 sefer havayolunun sitesine girip bakmışım o tarihin biletlerine. acaba sitedeki bu sayfanın çağrılma sayısına göre , bileti satın almadığım halde fiyat artar mı? (sadece benim ip'me değil tabii, herkese) böyle bir durum yoktur di mi hiçbir havayolunda. biletler satılınca fiyatlar arta di mi?

bir de hiç anlamıyorum havayollarının bilet satış stratejisini , çalışan biri varsa açıklayabilir mi biraz.
uçakta son iki yer kaldı mesela, fiyatı istediği kadar fahiş bir rakama çıkarma hakkı var mı havayollarının? haftanın herhangi günü değilde salı günü ucuz bir bilet buldum, neden diğer günler değilde salı, az satıldığı için mi? açık arttırma yerine belirli kar oranları vs. düzenlenemez mi?
(9) 

favori rakınız ne?/ne marka7hangi çeşit

bach birdir #440717 
içimi nasıl, paylaşın tatmadığımız rakıları deneyelim , sizin yorumlarınıza göre.
(1) 

duyuru arama motoru problemli mi?

bach birdir #440714 
yazılımla alakalı belki düzeltilebilir bir problemdir bu nedenle bildireyim dedim. compumasterın haberi olur umarım.

sözlükte bir ünlünün adını veya özel ismi değiştirmeden nick olarak kullananlara ayar olurum oldum olası.(marcel prosut, noam chomsky
vb. 100lercesi gibi)
Konuyla ilgili entryleri okumak isterken bir sürü alakasız entry karışmıştır araya deli olursunuz.

Şimdik bu duruma ben de dahil oldum sanırım. Kullanıcı olarak bach (haşa, öyle bir şirk koşma yapmazdım zaten:) alsam, ileride diyelim ki sözlüğe yazar oldum , saçma sapan durumlar ortaya çıkacaktı. Ben de 'bach birdir' aldım.
Buraya kadar sorun yok, sonuçta bach birdir başlığına entry girilir sözlüğe, ileride
hakkımda birşey yazan badim olursa. Ara dediğinde de benim entrylerim çıkmazdı.

Ama duyuruda durum biraz farklı sanırım. Sözlükteki 'hayvan ara' bölümünde olduğu gibi tam olarak 'şey' ve 'yazarı' ayrımı olmamış sanırım duyuruda.

Bach'la ilgili girilmiş sorulara bakayım dedim ve 'bach' kelimesini duyuruda arattım. Arama kısmındaki 'kullanıcı ismi' kısmına yazmadığım halde genel olarak benim duyurularım ve cevap verdiklerim çıktı.
Haliyle bu tarz ve benzeri bir şey için arama motorunu kullananlar küfür edebilirler haklı olarak.

Coder abilerimizden ricamız, bu durumun düzeltilip düzeltilemeyeceği, arama motorunun sözlükteki hayvan ara kısmı gibi bir hale gelip gelemeyeceği.
Belki de böyle bir sorun yok, ben arama kısmını kullanmayı bilmiyorum. öyle ise biri öğretiversin bana lütfen.

küçüklerin ellerinden, büyüklerin gözlerin öpüyorum.
sevgiyle kalın.
(2) 

tek sayfalık pdfyi a4'ün 4te birine nasıl yazdırırım?

bach birdir #440377 
yazıcıdan nasıl bu şekilde çıktı alabilirim, yardımcı olabilen var mıdır acaba?
Teşekkürler.
(10) 

tanıdığınız düzgün minibüsçü var mı?

bach birdir #440349 
hakikaten merak ediyorum, vardır vardır, olabilir de.

ben mesela düzgün taksiciye rastladım çok.
Ancak minibüsçülerde (hatlı olanlardan bahsediyorum, servisçiler değil) bir kere bile denk gelmedim normaline.

İki tane tanıdığım var mesela, onlar için bile her türlü argo methiyeyi düzerim. Hatta bu şerefsizlerden biri akşam hattı bitirip sarhoş kafayla minibüs kullanırken kırmızı ışıkta geçerek birini ezip öldürdü.

İş koşullarının zorluğundan, insanlarla uğraşmaktan mı kaynaklanıyor bu minibüsçülerin genel olarak şerefsiz olma durumu. Yok mudur bu insanları düzeltmenin yolu? Şöyle psikolojik düzenlemelerle işe almalar, devlet memuru etmeler falan neden olmuyor? nedir bunun çözümü?

yoksa tam tersi bir mantıkla, şerefsiz ,dangalak, psikopat olanlar başka bir baltaya sap olamadıkların mı minibüsçü oluyorlar?

Amacım nefret söylemi değil, gerçekten problemin kökeni ne ,ne yapılmalı merak ediyorum.
(6) 

serinin sıralaması ne şekilde?

bach birdir #440255 
1. tosun paşa
2. süt kardeşler
3. şabanoğlu şaban

değil mi?
(2) 

cinsiyetçi olmayan küfürler

bach birdir #440008 
Aynı temadan aklıma takılanları sormaya devam ediyorum.
www.eksiduyuru.com

Mesela küfür edenlerin, 'cinsiyetçi olmayan küfürleri savunan kişilere karşı en büyük antitezi; bu küfürlerin diğerleriyle aynı etkiyi yaratmamasıdır.

Peki bu olayın çözümü size göre ne şekilde yapılabilir, yapılabilir mi, yapılmalı mı?

Bana olabilitesi olan bir durum gibi geliyor. Tabii ki küfür dilin en önemli öğelerinden biri kullanılmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Ama sonuçta kullandığın 'daha az etkili' küfrü ,sürekli olarak kullanırsan,
kullanım şekline bağlı olarak, karşı tarafın kafasında ve herkesin kafasında oluşan bir anlam değişikliği yaratılamaz mı? Yani bir diskurs(bilmiyorum doğru anlamda mı kullandım:) haline getirilse zamanla salak kelimesi en ağır küfür olamaz mı?
(19) 

cinsiyetçi olmamak için nasıl hitap etmek gerekiyor?

bach birdir #440006 
şimdik bir yerden hatırladığım kadarıyla 'bayan' demek yanlıştı, baydan türediği için sanırım.

Bir arkadaşım da 'kadın' demenin kadın-kız, bakire-bakire olmayan ayrımına sebep olduğunu söyledi. mantıklı da geldi.

Cinsiyetçi olmamak için dişi kişilere nasıl hitap etmeli? ben mi yanlış biliyorum bu hitapların ikisi de cinsiyetçi değil mi?

Gerçi olay biraz da kullanan kişinin, kullanım şekline bakıyor.

Kız-kadın kelimeleri, yukarıdaki anlamı dışında da kullanılmaz mı? aşağıdakiler gibin

girl-lady,
mädchen-frau vb.
kullanımlar bildiğim kadarı ile artık bu tarz bir anlam içermiyor.
(2) 

reklamdaki hikaye ne? ben anlamadım

bach birdir #439418 
bilmiyorum belki mizah anlayışımın gelişmemişliğinden.
www.youtube.com
(2) 

little miss sunshine tadında film?

bach birdir #437836 
var mıdır bu tarz insanı mutlu eden eğlenceli bir film,
little miss sunshine gibi olsun, c.r.a.z.y., solino gibi olsun güneşli bir film olsun?
(4) 

adamın sitesi hakikaten bembeyaz bir sayfa mı yoksa bende mi açılmıyor?

bach birdir #437751 
(4) 

Papakonstantinou'nun pehlivanis'ini çevirecek grekofiller aranıyor

bach birdir #437321 
sözlerini bilen, latin alfabesiyle yazılmışını bulabilen, anlamı hakkında fikri olan grek kardeşlerimiz beri gelsin. :)

çok güzel bir parça değil mi lan? sonundaki gibi bozulup beeee bir hal almasa şarkı başındaki gibi devam etse daha iyi tabii. hikayesini merak ettim doğrusu.

hatta sözlük yazarıysanız oraya entry olarak girinde parçayı onun linkini verin bir zahmet, amme hizmeti yapmış olursunuz.

www.youtube.com
(6) 

difrizdeki buz bayatlar mı?

bach birdir #436977 
deep freezedeki buz kalıbında bulunan buz, yani su bayatlar mı?
1 yıl önce koyduğum buzu şimdi atsam içkime nolur?
(4) 

nedir bu bitkinin adı, nereden edinirim?

bach birdir #435326 
bir arkadaşımın evinde gördüm onu, aşık oldum.
hediye gelmiş ona, o da ismini bilmiyormuş.

ufakken gelmiş, şimdi 2-2,5 mt uzunluğunda bir bitki, genişçe bir saksıda.

odunsu kahverengi bir gövdesi var, ama en karakterize edici özelliği saç örgüsü gibi iç içe geçmiş birkaç parçadan oluşmuş bir gövdesi var.

iğne yapraklı değil, geniş yapraklı,
nedir bu bitkinin adı?
(2) 

couchsurfing'te current mission nasıl değiştirilir

bach birdir #434604 
hani profilinizin en üstünde bir current mission vardır ya. ilk üye olduğumda oraya yakında şuraya gitmeyi planlıyorum diye yazmıştım. kaç zaman geçti nerelere gittim geldim ,değiştiremedim. biliyor musunuz neresinden değişiyor bu profilin.
(1) 

proxy programı kullanırken bilgilerimiz ele geçirilebilir mi?

bach birdir #434584 
hiç anlamadığım için soruyorum.
bir arkadaşım demişti kapat proxy changer'ı falan facebooka mailine gireceğinde , güvenli değil diye.

chrome'da stealth kullanıyorum mesela. Bunu kullanırken facebook açıksa, nasıl ele gçeiriliyor, biri mantığını anlatabilir mi?
(2) 

chrome'da geçmişi kaydetmeme seçeneği yok mu?

bach birdir #434525 
ayarlarda böyle bir seçenek bulamadım. düzenli olarak silmek mi gerekiyor geçmişi yani ,tek çözüm bu mudur?
(1) 

freddie mercury'nin hakkında / hayatını anlatan bir film yok mu?

bach birdir #433194 
ben bulamadım, saçma geldi. bir yandan mutlu da etti gerçi, yapılan bir filmi muhtemelen beğenmez, ona layik görmezdik ama bilemedim işte.
(2) 

hangi spor programına başlamalı p90 mı?

bach birdir #433170 
yaş 21
kilo 65
boy sanırım 175-176
cinsiyet erkek

geçen yıl sabah vakti trene yetişicem diye merdiveni hızlı hızlı inerken hiç burkmadığım halde, durup durup dururken dizimi sakatladım, uzun süre nüksetti. hamlığımdan kaynaklı bu sakatlık uyuz etti beni, bu süreden beridir fırsat buldukça programsız olarak spor yapıyorum. kilo verme derdim yok kesinlikle.

vücut yapayım, kas yapayım gibi bir kaygım yok. ancak fit olup, bu tarz saçma sakatlanmalar yaşamak istemiyorum. kırk yılda bir halısahaya çıktığımda ilk 10 dkda tıkanmak istemiyorum. daha düzenli spor yapıp, yanlış yaptığım bir hareketten ötürü bir bölgemi fazla geliştirmek istemiyorum.


sözlükte ve burada p90 ve p90x'i duyup duruyorum son zamanlarda. bilemedim sanki bunları yapsak kas küpü olucaz gibi. ben ondan ziyade 90 gün sonrasında da aynen devam edebileceğim beni yamultmayacak birşey istiyorum. çok mu şey istiyorum.

bir de bu p90'ı nereden buluyorsunuz? dvdsini mi satın alıyorsuuz, torrentten mi indiriyorsunuz?
(10) 

laptop'un altını açıp fanını temizlesem garantisi bozulur mu?

bach birdir #432465 
sb
(2) 

bunu yaptıran imama noldu?

bach birdir #431688 
bence son yılların en protest, en eğlenceli olaylarından biri, çok hoşuma gitti yeniden görünce şans eseri. sonra aklıma geldi bunu yaptıran imama soruşturma açılmıştı sonra noldu, pek bir haber de bulamadım, ekşide de ne adamın ne olayın adı geçiyor sanırım.

www.google.de

www.supermeydan.net
(7) 

yurtdışında öss oluyor mu?

bach birdir #431499 
veya öss'nin yeni versiyonu artık adı herneyse,
yurtdışında (fransa,almanya vs.) yaşayan türk vatandaşları bu sınava girebiliyorlar mı bulundukları ülkelerin büyükelçilik , eğitim ateşeliği veya konsolosluklarında?
(2) 

yurtdışından gelme telefonun pasaport kaydından son durum nedir?

bach birdir #431262 
selamcıklar,

en son bir yasa çıktıydı sanırım. Yürürlüğe girdi mi?
yakın zamanda getirenler fikir sahibi mi, ne kadar para ödeniyor girdiyse?
Yine telefon bayisinden mi kaydettiriliyor, oraya mı ödeniyor para?
Bir de bir kişi kaç ayda yılda bir telefon kaydettirebiliyor pasaporta?

teşekkürcükler
(1) 

dealextreme'den alışverişte adres sorundalı?

bach birdir #430485 
Şimdi alman bir banka kartımdan paypal hesabım var sürekli alışveriş yaptığım ve almanyadaki adresime yolladığım.
Dealextreme'den de alışveriş yapıp 'Türkiyedeki' adresime yollamak istiyorum. Adres alımı kısmına sanırsam dealextreme paypala bağladıktan ve paypala girdikten sonra oradaki adresi seçerek veya yeni adres ekleyerek giriliyor.

Sorun şu ki yeni (liederadresse) taşıma,ulaştırma adresi dediğimde ülke olarak sadece EU ülkeleri ve çini gösteriyor. Türkiyeye yönlendirmek için ne yapmalıyım, sizde de böyle bir problem oluyor mu?

Yoksa paypalımın bağlı olduğu kartın alman kartı olmasından mı kaynaklı, veya siteye şu an almanyadan girmemden mi, çözemedim bir türlü...
(4) 

ipad2 wifi'da gps desteği var mı?

bach birdir #430059 
hiç anlamadığım için soruyorum, nette arattım, sanırsam wirelessle oluyor ama internet olmadan da oluyormu onu merak ettim.
sony tablet s almış bir arkadaş sürekli olraka gps var mesela, internet olmasa bile.
şimdi diyelim ki 3g'siz ipad2 wifi aldık. Wireless olmayan yerlerde de gps desteği var mı, arabada bize rota çizip, yanlış döndün vs. şeklinde güncelliyor mu bulunduğu yeri?
(4) 

dealextreme mi, focalpricce mi?

bach birdir #429676 
aynı ürün ikisinde de var, hangisinden sipariş edeyim?
(5) 

facebooktaki görülme olayı ne zamandır var?

bach birdir #428861 
mesaj attığı halde sallamadığım bir arkadaş, geçenlerde mesajımı görmüşün niye beni takmıyorsun görmüşün mesajımı dedi. sonra bu olayı anlattı.
yok mu bunu kapamanın yolu?
(2) 

* simgesinde gizli bakınız nasıl veriliyor?

bach birdir #428375 
sözlükte bazı bakınız veya yazının sonunda böyle * simgesi içinde bir bakınız veya not düşülüyor ya istersek. Bunu yapmak nasıl mümkün? yazar mı olmak lazım, çaylaklıkta olmuyor mu?
(3) 

maile spam nasıl bulaşır?

bach birdir #428240 
şimdi arada olur ya arkadaşlınızın mailine spam bulaşmıştır, çok iyi bir viagra buldum, çok iyi bir alışveriş sitesi buldum bak yazar ve altta bir link olur. Tıklamazsınız spam olduğunu anlayıp. Bu mailine mi bulaşıyor,pcsine mi tam bilmiyorum mantığını, ancak maile spam, virüs bulaşması gibi bir kavram saçma geldi bana. Ne ise...

Şimdik okulda geçen hafta sunum yaptığımız arkadaş bütün mailing grup'a mail atmış, ama hiç reklama dair bir ibare yok, sadece bir link. Ben de dersle ilgili diye tıkladım, roverly.com diye bir siteye soktu beni.

Noldu şimdi ben de millete spam mı yollıcam şimdi? olmaz di mi böyle saçma bir durum. Birsürü önemli insan var lan!?!
(2) 

platon'un georgias'ı gibi

bach birdir #426400 
konu ve uslup olarak buna benzeyen, bunun gibi eğlenceli başka ne önerirdiniz?
(2) 

5 dk uzunluğunda bir sunum ortalama kaç sf yazıdan oluşur?

bach birdir #425646 
genelde sunum yaparken ayarlayamıyorum, ya çok uzun ya çok kısa oluyor. Ortalama 5 dk lık bir sunum için, konuyu kaç sayfalık yazıda toparlamalı.
(4) 

hangi cellisti dinliyorsunuz?

bach birdir #424612 
ben sıkı bir mischa maisky hayranıyım. Bach yorumlarını çok seviyom da seviyom. bunun dışında farklı müzik türlerinden solist veya orkestra dahilinde siz kimleri neleri dinliyorsunuz?
(1) 

hiç bilmeyen için iddaa

bach birdir #424249 
şimdi bir iki sefer arkadaşların yanında rastgele oynadım, ama tabii ki birşey çıkmadı. Anlamıyorum ben bu işten, zaten futbolu da çok takip etmiyorum, ama yine futbol hususunda iddaaya göre daha bilgiliyim.

Bazı eski arkadaşlarımla buluşunca başlıyor bir futbol muhabbeti, yok şu üst biter, şu alt biter, şu orta biter, şu süpriz, şu olasılık vs. Hiç bir halt anlamıyorum.

Şimdi bahsettiğim insanları hayatından çıkarmak gibi bir niyetim yok, ama arada ben de dahil olayım istiyorum muhabbete, iki kolpa sıkayım yok o alt biter mi hiç falan diye. O yüzden biri bana kısaca özet geçerse bu iş nasıl oluyor noluyor, nasıl oynanıoyr sevinirim. Dediğim gibi oynamak gibi bir niyetim yok, sadece muhabbete katılmak, yok o maç hiç üst bitermi oğlum falan diye.

Bir brief report alsak, üst, yan, vs. nedir. ben maç sonu kim yener diye onaynanıyor biliyordum, ama galiba ilk yarı sonucu , gol toplamı vs gibi olaylar varmış.

mobil görünümden çık