(2) 

sinekler ay'a da uçmaya çalışmaz mı o zaman?

bach birdir #421886 
bu neyin kafası demeyin ama, gecenin bu saati aklıma saçma sapan birşey takıldı.

şimdi malumunuz yaz geldi, hava sıcak , cam açası geliyor insanın. bütün sinekler de sivri gibi kan kokusuna gelmiyor. ışığı görünce gelen bir sürü sinek var, bu yüzden cam açtığımda mümkün mertebe ışıkları kapıyor, ekran parlaklığını azaltıyorum gelmesinler diye.

neyse az önce gökyüzüne bakınca farkettim, dolunay deli gibi parlıyor. aklıma takıldı, bu bilgisayar ışığını görünce gelen sineklerin, çok daha fazlası her gece ay'a uçmaya çalışıyor mudur?
(2) 

karikatür bakacak site

bach birdir #421695 
şimdi facebookta arkadaşlarım falan uykusuzun sayfasından falan karikatür paylaşıyorlar, arada bakmaya başlayınca duramıyorum, 1 saat kalıyorum.
Ama bir yerden sonra hep görmüş olduklarım denk geliyor.

Şöyle istediğim gibi bir site var mıdır, kategorize etmiş olan eski karikatürleri. Mesela 'jamal' diye aratayım sevgi faresinin bütün karikatürlerini bir arada göstersin. 'otisabi' veya 'fırat' diyim sadece onları göstersin.
(3) 

bu eserin adı neydi?

bach birdir #419327 
sanırsam 80lerden birşeydi,
doodleda çalmaya çalıştım aklımda kalan kısmını, bir bakarsanız sevinirim.
g.co
(2) 

google'ın geçen günkü synthesizer'ına tekrar girebiliyor muyum?

bach birdir #419323 
öyle ise link verir misiniz?
(12) 

yaşasın çaylak onay listesinde 15 kişi ilerlemişim!

bach birdir #419113 
Bugün onay listesinde 15 kişi ilerleyerek 37012. sıraya gelmişim, çok sevindim ve bir o kadar da heyecanlandım. Teskeremi iple çekiyorum.
ne kadar var dersiniz 3sene mi 5 sene mi? Biter mi bu çaylaklık :)
(1) 

taraf'ı netten okumak için paralı üyelik mi gerekmekte?

bach birdir #418738 
soru başlıkta
(3) 

che mi resimdeki?

bach birdir #418657 
(3) 

harici hdler niye bu kadar pahalı, ucuzlamıyor hala?

bach birdir #418600 
Üç sene önce aldığım 2 tb samsung hariciye bakıyorum, şu an çok daha pahalı. Normalde elektronik yeni teknoloji çıkınca ucuzlamaz mı, bunlar niye hala pahalı?

Bu sel felaketinde hasar gören hitachi fabrikasından mı yoksa, bütün dünyaya bunlar mı üretiyormuş fason hd?
(1) 

dvdnin 5.1 seçeneği seçiliyken 2 kanallıdan izlenmez mi?

bach birdir #418596 
şimdi film izleyeceğim dvdden. Laptopuma taktım. Laptopumda normal kulaklık girişinden mini müzik setime bağlı. Stereo yani 2 kanallı.

İzleyeceğim dvd de korece 5.1 ve ingilizce 5.1 den başka seçenek yok. Şimdi bunlardan birini seçsem bile normal stereo mu gelir sesler? Yoksa bazı kanallar alçak sesli mi gelir?
(1) 

my own private idaho tadında film

bach birdir #418318 
my own private idao'yu çok sevdiydim. Dr parnassus'a çok benzemiyor ama benzer tadlar bırakmıştı bende. Hatta bu iki film puslu kıtalar atlası tadı bırakmıştı nedense.

Bu tarz hoşuma gidebilecek film önerir misiniz? Teşekkürler şimdiden.
(2) 

efil efil tutacak kıyafet arıyorum

bach birdir #417914 
böyle sıcak havalarda efil efil estirecek, hava alacak ince şeyler arıyorum. Tshirtlerime bakıyorum 100% pamuk olsalar bile terletiyorlar.

Hani böyle akdenizde, tropik yerlerde geçen filmlerde giyerler ya böyle ince , transparanımsı, bağrı açık şeyler.

şu tarz şile bezi şeyler mi oluyor yoksa keten mi?
www.ucantekstil.com
www.kaftan.com.tr

Bunun böyle hacı,hoca , dede tarzı değilde; anlatmaya çalıştığım gibi tropik filmlerdeki abilerimizde gördüğümüz giyilebilir modelleri nerede bulunur, ne diye aramak lazım, ne kumaşı tarzı?

Hani kumaşını bilsem, alıcam kendim dikicem, kendime istediğim gibi modeller.
Sadece gömlek değil, böyle tshirt, şalvar, pantolon falan istiyorum böyle yazları hem serin tutucak , hem güzel gözükecek. beyaz giyerim, boyarım uçuk pembeye,açık maviye? Olma mı , çok mu şey istiyorum?
nerede bulunur bu, bi ben mi bilmiyom adını. Annem de yok ki yakınlarda sorayım.
(3) 

bu ayakkabının tabanı yan kontürleri nasıl temizlenir

bach birdir #417873 
resimdeki benzeri bir ayakkabım var, tabanı aynı taban. lastik veya kauçuk benzeri bir malzeme sanırım. altı tabii ki yine kirlenecek, ancak yan şeritlerinin kirli olması kötü bir görüntü yaratıyor. Bulaşık süngeri ,sıvı sabun ve su ile ovaladım, grimsi bir görüntü aldı. Rengini daha da açmak için ne kullansam.
Deri mi bilmiyorum ama, su geçirmez güverte ayakkabısı yıkayabiliyorum yani suyla. Çamaşır makinesi bozar mı?

www.teknesepeti.com
(3) 

konulu videolardaki amaç ne?

bach birdir #417866 
evet, sorum yukarıda. sözlükte sağ üst kısımdaki konulu videolar kısmının amacı ne?

Hani başta ntv ortak tabanıydı, bu işten büyük patron para kazanıyordu vs. anlarım.

Ama şu anda aradığım konu ile hiç alakası olmayan bbg evi vb. saçma sapan videolar çıkmakta üstte. Kaldı ki aradığım konu ile ilgili video çıkartacak olsa bile, bu bana ne gibi bir fayda sağlayacak ki? Eğer konuyla ilgili video bulmak istersem, youtube'a girerim, veya bu iş için google var. Ben sözlüğe diğer yazarların entrylerini okumak için giriyorum sonuçta.

Şu an neden hala açık olduğu ile ilgili bir cevap bulamadım. Var mı bir fikiriniz, sizi rahatsız etmiyor mu?
(5) 

önerdiğiniz süresiz ücretsiz antivirüs programı

bach birdir #417803 
soru başlıkta.
(1) 

avg antivirüs ücrestiz, ücretsiz değil mi?

bach birdir #417795 
avgnin sitesinden ücretsiz olan versiyonunu indirdiydim epey önce. Bir sürü özellik yoktu, ancak süre kısıtlamasına dair bilgi de yoktu. Geçen hafta deneme sürümünüz sona erdi dedi, şimdi dosyayı tara dediğimde taramıyor, satın al diyor. Ben anlamadım bu işi. Yüklerken hiçbir süre söylemiyordu ki.
(2) 

hangover 2nin sonundaki uçan balonların adı ne?

bach birdir #417749 
tetil yörelerinde de moda sanırsam bu ara, böyle alttan tutuşturuyorsun uçuyor. adı ne bunun , nerede satılıyor? uzakdoğu kültüründen gelme birşey sanırım.
(4) 

elektroniğe, programlamaya nasıl başladınız?

bach birdir #416851 
Heinlein'ın 'Specialization is for Insects' sözündeki gibi; herkesin bu tarz şeyleri kısmende olsa yapabilmesi, basit bir makineyi açıp tamir edebilmesi gibi yetilere sahip olması gerekmekte bence.

Merak ediyorum kaç yaşında başladınız bu işe, nasıl başladınız, neresinden başladınız?

Benden geçti artık büyük ihtimalle, ancak ilkokul çağındaki kardeşim bir şekilde öğrensin bu tarz şeylerle programlama, web programlama gibi olayları ileride iş olarak yapmasa bile kısmen bilsin istiyorum. Tabi zevk alacaksa yapsın, zorla yaptıracak halim yok. Ama başlaması için önerebileceğiniz şeyler nelerdir? En önemlisi merak sanırsam, ama bunun yanında neler yapmalı?

Mesela legonun mindstorm gibi birşey alsam para biriktirip, eğlenceli güzel bir giriş olur mu onun için? Fazla mı gereksiz yoksa, muhtemelen birçokları böyle öğrenmedi sonuçta. Ne önerirsiniz, onu nasıl yönlendirmeli, böyle elektrik, elektronik devreleri vs. gibi farklı farklı konularda çocuklar için atölyeleri olan yerler var mı? En azından her konuda biraz fikir sahibi olsun, ileride hiçbir fikir sahibi olmadan meslek seçmesin istiyorum.
(2) 

ekümenopolis dvd'si

bach birdir #416841 
ekümenopolis'in dvdsi çıktı mı, veya yakın zamanda çıkacak mı?
yurtdışındaki bir arkadaşıma yollamak istiyorum, şu aralar filmi bulabileceğim bir kaynak biliyor musunuz?
(2) 

bisiklet için gps var mı?

bach birdir #416709 
Selamlar,
türkiyede bilmiyorum gps destekleniyor mu her şehirde, ara sokaklar vsde.
Ancak yurtdışına gittiğimde gördüğüm kadarı ile avrupadaki büyük şehirlerde en ufak ayrıntıyı sürekli güncelliyorlar. Ben de gittiğim şehirleri genelde bisiklet kiralayıp elimde harita ile gezmeyi seven bir insanım. Ama tabi bisiklet ve harita olunca sürekli durmak gerekiyor.

Var mıdır bisiklet için önereceğiniz bir gps, yada iphone 3g'de (en eskisi) internete bağlanmadan kullanabileceğim böyle bir özellik, uygulama, eka aparat vs. Gittiğim şehirlerde kullanayım bunla gezeyim. Jailbreak yapmaya gerek var mı bu tarz birşey için? hiç anlamıyorum gördüğünüz gibi, kızmayın lütfen. :)
(7) 

dinlerin kökeni hakkında kitap +dinsiz

bach birdir #416626 
selamlar,
inanan arkadaşlara saygılarımla, ancak galeyana gelecek veya risale_i nur oku cevaplar orada diyecek arkadaşlar duyurumu okumayı bırakabilir şimdiden,

dinlerin kökeni hakkında böyle toplayıcı bir kaynak olan kitap var mıdır? hani siyaset tarihi hakkında , ta polis ve oikostan başlayan kitaplar oluyor ya, bu tarz çok eskilerden başlayan.

Hani ilginç bilgiler var bende, zaman içinde okuduğum kitap,film vsden edindiğim.
Yahudilikte,islamda domuz yenmemesinin sümerdeki kibele kültüründen gelmesi, sünnetin kibele rahiplerinden gelmesi gibi. Hristiyanlıkta domuz eti ve sünnet yasağını yalan edilmesinin , yasakların azlığı sayesinde daha fazla mürit elde etmek gibi stratejik kaygılardan ortaya çıkması gibi (aziz pauldu sanırım ama emin değilim)

Bu tarz din tarihi hakkında bilgiler veren kitaplar var mıdır önereceğiniz, hani okuyorum ediyorum, ama bilgileri unutuyorum yukarıda gördüğünüz gibi. Elimde daha tutarlı derli toplu olsun istiyorum bu nedenle.

Çok teşekkür ettim. Yardımcı olan çok sevaba girecek. :),

düzeltme: 4kitabı, bazı tefsir ve mealleri okudum, aradığım din tarhi üzerine dediğim gibi.
(15) 

uzak mesafe iliskisi zaman rekorunuz?

bach birdir #416167 
bugun hic ayrilmazlar dedigim 4 senedir beraber olan 1.5 yildir da uzak olan iki arkadasim ayrildi. Benim de yaklasik 1 yil bu tarz bir durumum olduydu hasarsiz atlattimdi. Merak ettim sizin en uzun ne kadar surduydu?
(2) 

mesajları dışar aktarma

bach birdir #415861 
şimdik mesajlar klasörümüzdeki özel mesajlar sanırsam 1 ay sonrasında siliniyor ya, bunları dışa aktarmanın bir yolu var mıdır duyuruda? belki de vardır ben bulamamışımdır. Hani sözlükte çaylaklık entrylerinizi falan yedekleyebiliyorsunuz ya bu tarz birşey.
(1) 

leyla ile mecnun'un en son kaçıncı bölümü yayınlandı, hangi gün?

bach birdir #415832 
başlık soruda.
(2) 

hotmailin gereksiz klasörünü kapatmak mümkün mü?

bach birdir #415758 
hotmaildeki spam klasörü olan gereksiz klasörünü kapatmak, filtrelemesiz hale getirmek mümkün mü?spam falan demeden hepsi gelen kutuma düşsün istiyorum.
(5) 

mommo yu izleyim mi?

bach birdir #415625 
gençler film izlemiyordum epeydir? mommonun dvdsi var , izliyim mi? nasıl film?
(10) 

bu et niye köpürdü

bach birdir #415389 
az önce dana kuşbaşı aldım marketten haşlamak için.
düdüklüye koydum kaynar suyla, içine tuz ve karabiber atıp kapadım.
bi yarım saat önce açıp bakayım ne halde dedim, ful köpük olmuş içi kahverengi renkte. Niye köpürmüş ki bu, normal mi?
(3) 

almancada merak etmek

bach birdir #415311 
almancada merak etmek anlamına gelen bir fiil neden yok?
Ya da varda ben mi bilmiyorum?
-neurgierig sein,
- sich sorgen falan gibi şeyler var ama, tek bir fiil yok mu bunun için.

O kadar saçma kelimeler türetmişler bunu mu türetememişler?
(1) 

Packard bell easynote laptop'umun sesi niye az çıkıyor?

bach birdir #414786 
Evet dayılar,
Sizin packard bell'inizde de var mı böyle bir sorun? Gelişmiş ses ayarları bios vs. var mı bunu açmanın bir yolu?
(1) 

ünlü fagotistlerimiz

bach birdir #414760 
Türkiye'deki iyi fagotistlerimiz kimlerdir?
(1) 

bu videodaki müzik ve benzeri

bach birdir #414639 
videodaki müzik kime aittir nedir? Benzeri birşeyler önerir misiniz?
www.youtube.com
(1) 

kurufasulyelerim neden parçalanıyor?

bach birdir #414436 
Evet kurufasulyelerim son iki üç seferdir hep parça pinçik oluyor? Akşamdan çok mu suda tutuyorum? Fazla uzun veya çok yüksek ısıda mı pişiyorum? Kaynar suyu koymadan önce az biraz kavuruyorum hata mı ediyorum? Eskiden hep misler gibi olurdu. Böyle fokur fokur kaynatmam, dabanından göpükler çıkarır vaziyette 3-4 saat pişirirdim, çok da lezzetli olurdu. Ancak şimdi parçalanınca o kadar uzun pişiremiyorum da.
(2) 

windows 7'de arama

bach birdir #414426 
Windows ekibine laflar hazırladım. Ben hayatımda bu kadar aptal , beyinsiz salak bir arama motoru görmedim ya. Text dosyasının içindeki kelimeyi geçtim, gözünün önündeki koskoca klasörü bulamıyor mal. Çıldırmak işten değil. Müzik arşivimi biraz büyüttüm dü, içinde kayboldum, hiç birşey bulamıyorum.

Ben mi beceremiyorum, daha gelişmiş arama tarzı birşey var da ben mi bulamıyorum? Yoksa sizde aynı durumdan müzdarip misiniz ey dostlar?

Ya da var mı buna çözüm olan, ücretsiz, bilgisayarı kasmayan, sürekli çalışması gerekmeyen, harici hd'nin de içini arayabilen bir program?
(2) 

hatalı winrar dosyası

bach birdir #414423 
diğelim ki internetten bir album indiriyoruz. Yarıda kesildi. Bu dosyanın yüklenen kadarını kurtarmanın yolu var mıdır? Rar dosyası içerisindeki şarkıları sırası ile mi içerir? Yoksa kurtardığımızda her şarkının belli kısımlarının kurtulması gibi şaçma işler mi olur? hani 100 şarkılık albümün 10u olsun, bizim olsun sağlam olsun gibi bir durum var mı?
(6) 

pikapçılar, plakseverler

bach birdir #414236 
Evimizde çocukluğumdan beri kullandığımız bir dualimiz var babama ait. Babamın ve benim plaklarımı bunda dinledik hep. Genelde iğne, tamirat vs. konularıyla babam ilgilendiğinden bana sadece kullanması düştü hep. Şimdi kendi evime çıktım ve plaklarımı da getirdim.

Kendime orta,ucuz bütçeli bir yeni pikap ile müzik sistemi kurayım diyorum. Pikap kendinden amfili olur olmaz orası sizin öneriniz, ancak cdçalar ve kasetçalarlı bir teybim var zaten. Bunun dışında kurmam/almam gereken hoparlör/pikap/amfi vs. önerileri size kalıyor, çünkü dediğim gibi bu konuda pek bilgim yok, babamın yeniler hakkında pek bir bilgisi yok.

Ben de ikinci el eski almak istemiyorum. Tchiboda, thomann ve benzeri sitelerde satılan pikapların kaliteleri nasıldır. Benim usb girişi olsun plaklarımı bilgisayara aktarayım gibi bir derdim yok kesinlikle, ancak sesi kaliteli dinlemek ve plaklarımı bozmamak istiyorum. Karajan'ın furtwangler'in gramophon lp'leri , bach'ın fug sanatı vs. bozulursa, ben de bozulurum. :) Bu işin direct drive'ı, belt drive'ı, çizen iğnesi çizmeyeni vs. var sanırım. Ben mümkün olduğunca az bozulacak, yedeği kolay bulunacak birşey olsun istiyorum. Çok mu şey istiyorum ?

Önerilerinizi bekliyorum ey duyuru ahalisi, her türlü yabancı kaynağa, siteye de açığım. Sıkça yurtdışına çıktığımdan oralardan da alabilirim.
Şöyle aletler zarar verir mi mesela, düzgün ses verir mi bunun yanında.
www.ebay.de
(4) 

hadım karakterler neden hep şerefsiz olur?

bach birdir #414211 
Evet böyle bir ilginçlik dikkatimi çekti geçenlerde, bir dizide farkında olmadan hadımı görünce ayar olmaya başladım piçlik yapacak, kışkırtıcak diye. Diğer film, dizi kitaplarda gördüklerimden transferans durumu sanırım. Tabii bu hadım arkadaş beni şaşırtmayarak yaptı yine yapacağını.

Sadece osmanlıda geçenlerde değil, roma, bizans ve belki şu an aklıma gelmeye başka devletlere dair bütün roman ve filmlerde hadımlar niye böyle klişe karakterler? İyi insan olma hormonu var da, hadım olunca üretilmiyor mu daha fazla? Ya da belki iyi hadımlarda var ben denk gelmiyorum.
(10) 

hangi pizzacıya gidiyorsunuz/hangi markayı tercih ediyorsunuz?

bach birdir #413935 
Pizzayı çok severim, ama verdiğim parayı oldukça değerinin üzerinde gereksiz buluyorum. Little ceasers ve dominos var bulunduğum yere servis yapan, dominosun pizzasını zaten hiç sevmiyorum ve nasıl bu kadar büyüdü türkiyede o fiyatlara rağmen anlayamıyorum. Little caesarsın tadı gene biraz daha idare eder gibi, ama o da dominos gibi pahalı. Pizza hut yok bizim burada o yüzden uzun zamandır gitmedim pizzasınıda fiyatlarını da hatırlamıyorum.

Siz hangisini tercih ediyorsunuz. Ya da var mı şöyle anadolu yakasında ucuza güzel pizza yenebilecek başka bir işletme, küçük işletme? Mesela bir arkadaşım beni bakırköyde ufak bir pizzacıya götürmüştü iki sene önce. İki masası falan vardı, ama efsane lezzetli ve çok ucuz pizzalar yapıyorlardı. Adını sanını hatırlamıyorum, gidemem de zaten oraya kadar.

Neyse siz ne yiyorsunuz, ne öneriyorsunuz anadolu yakasında?
(7) 

Yeni başlayanlar için Orhan Pamuk?

bach birdir #413847 
Merhaba,
Şu ara istediğim kitabı okuma fırsatım var kısmen. Henüz hiç Orhan Pamuk okuma fırsatım olmamıştı, şimdi bir kitabından başlayayım diyorum.
Sizce daha önce okumamış biri olarak, ilk önce hangisini okumalıyım?
Kronolojik sırasından mı başlayayım, yani cevdet bey ve oğullarından ?
(4) 

Dealextreme focalprice tarzı site

bach birdir #413790 
Bu iki site benzeri, kargonun bedava, gümrükten geçişin çoğu ucuz üründe sıkıntısız olduğu başka site kullanıyor musunuz?
(4) 

kedi sahibi olmak

bach birdir #413413 
Kedi sahibi değilim, daha önce de hiç beslemedim. Hiç besleyen yakınım da yok malesef.

Neyse o kadar çok sahiplendirme ilanı görüyorum ki son zamanlarda internette. Üzülüyorum, ben de bir tanesini evlat edinmek istiyorum. Hem o bana arkadaş olsun, hem ben ona. Ancak kendimi bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip hissetmiyorum. Belki önümüzdeki yıl ekonomik ve bilgisel açıdan yeterli hissedersem kendimi evlat edinmeyi düşünüyorum.

Sizce bahsettiğim gibi kedi sahibi olmayan biri, nereden başlamalı bu işi öğrenmeye. Kitabı var mıdır, bakımı, eğitimi vs. hakkında. Ev şartlarının nasıl olması lazım, ne kadar büyük olmalı. Tek başına yaşayan ve çalışan biriysek kedinin sıkılmaması sosyalleşebilmesi adına iki kişi olmalarının daha iyi olduğunu söylemiş herkes. Daha iyi olur değil mi, ancak bakımı zorlaştırır mı?

söyle bir baslık buldum, ama güvenemedim yeterli olur mu diye.(bkz: yeni başlayanlar için kedi)
Çok teşekkür ederim şimdiden!
(3) 

stencilciler

bach birdir #413346 
Kardeşim ergenlik çağında, yazma, çizme, kırma dökme, graffiti vs. çağında tam. Neyse bizim evin bir duvarını boyamış, hiçbirşeye benzememiş. Kendide üzülüyor ben beceremiyorum yeteneksizim diye. Ben de dedim üzülme, stencil şablonları hazırla sevdiğin şeylerle veya protest şeylerle ilgili onları boya.
Var mıdır bildiğiniz güzel şablonlar olan bir site? Bu olayı yaparken neye dikkat etmeli? İyi etmiş miyim bu arada stencil yap demekle?
(7) 

eskiden de doktorlar bu kadar şiddet görüyor muydu?

bach birdir #413281 
eskiden de doktorlar bu kadar şiddet görüyor muydu, yoksa son zamanlarda olan birkaç vakadan sonra olayın iyice boku mu çıktı? Yoksa eskidende aynı orandaydı da, basın bu konuya bu kadar eğilmiyor muydu? Geçen seneye kadar, bir iki tane bile haber duymazken, son iki ayda 5ten fazla olay var.
(5) 

iphone 3 için güzel ekitap okuma programı

bach birdir #413276 
Merhaba,

iphone3'üm var birtane, yamulmuyorsam bu ilk çıkan en eskilerinden olsa gerek. Teknoloji manyağı babam aldıydı, yenisini alınca bu da bana kaldı.
3gs değil sanırım, sürüm olarak da 4.2.1 yazıyor içinde şu an. Bazı yeni app yüklenmiyor.

Şimdi bunda ekitap okunur mu, gözleri çok mu yorar? Bilgisayardaki pdf ekitaplar atılır mı bir program aracılığı ile? Var mıdır böyle bir program önereceğiniz ücretsiz?
Çok teşekkür ediyorum şimdiden.
(1) 

ekitaplarınızı hangi sitelerden indiriyorsunuz /satın alıyorsunuz

bach birdir #413152 
gecenin bu saatinde sorduğum için muhtemelen öğlene kimse görmeyecek ama, soru başlıkta. Yardımcı olursanız sevinirim. Özel mesaj olarak da atabilirsiniz. Teşekkürler.
(3) 

duyurunun üye sayısı

bach birdir #412941 
Duyurunun istatistikleri var mı?
Mesela kaç üye var?
Ne kadar sözlük yazarı, ne kadarı dışarıdan?
Daha ne kadar dışarıdan üye almayı planlıyorlar?
Kriter koyacaklar mı ileride üye alırken veya üye banlamak gibi bir durum sözlükteki gibi?
Koymalılar mı? Sözlükteki gibi, bu duyuru çok bozuldu , eskiden buralar dutluktu tarzı durumlar oluşur mu?
(3) 

güneş gözlükleri arasındaki fiyat farkının sebebi?

bach birdir #412796 
Şimdi güneş gözlüğünden fazla anlamayan birine anlatır mısınız neden bu kadar geniş bir fiyat aralığı var? 10 liraya da gözlük var, 400-500 liraya da. Aynı gözlüğün sahtesi 10 lira iken orjinalini almak için sebep nedir? Bir zararı var mıdır bu gözlüklerin, gözü bozma, kör etme, ışığı iyi süzememek vs. gibi? Varsa da neden bu kadar fiyat fakeder? Orjinal güneş gözlükleri neden bu kadar pahalı, marka değeri mi?
Şöyle birşey alayım diyorum, 4.49 euroluk olandada uv filtresi varmış, ee ne eksiği kaldı, işlevini görmüyor mu? Yoksa bir zararı eksiği var mı dediğim gibi? Anlatır mısınız bu işlerden pek anlamayan birine rica etsem.


www.ebay.de
www.ebay.de
Not: ebaydan sipariş etmeyeceğim tabii, işportacılarda sahibinden de vs. bir dünya var, onların birinden alırım diyorum.
(5) 

güneş gözlüğü önerisi

bach birdir #412685 
sevgili duyuru ahalisi ;
çok fazla güneş gözlüğü kullanmış bir insan değilimdir şimdiye kadar. Ancak son iki aydır okula bisikletle gidiyorum ve aşırı zevk alıyorum. Tek bir durum hariç. Aşırı derece alerjiğim, ve yolda gözüme giren polenler haşatımı çıkarıyor. Neyse hazır yaz da geldi, güzel bir güneş gözlüğü alayım diyorum, bir taşla iki kuş olsun.
Ancak burun kemiğim biraz yukarıda sanırım. Duty freede denemiştim en son, hangi gözlüğü denesem, kaşlarımı falan kapatıyor, kocaman geliyor yüzüme. Sanırım yüzüm de biraz ufak(erkeğim bu arada). Bir tane rayban, john lennon gözlüğünün daha eliptik, boyuna ince olanından var bende. Birtek o gözlük uyuyor adam gibi.
Nasıl bir gözlük alayım, aldığım gözlük ayarlanır alçaltılır mı? Bana bir gözlük önersenize. Ben de bu tarz clubmasterlar, policeler, aviatorler takmak istiyorum olur mu bana ? Bu da mı büyük gelir yüzüme? Niye minyon tiplere göre de üretmiyor bu dingiller?
www.ray-ban.com
(1) 

hangi mikrofon

bach birdir #412664 
behringer c1, c3 ya da b1 alayım diyorum.
c1 ve c3 aynı fiyat ve daha ucuz b1'e göre. c3ün üç farklı karakteristik ayarı varmış, güzelmiş. omni,cardio ve 8 olmak üzere. Ancak saçma değil mi böyle ek bir olayı olmasına rağmen aynı para olması, boktan mıdır yoksa sarımı falan o yüzden mi?
Bunlardan birini kullanan biri yorumunu paylaşabilir mi? behringer alayım diyorum işte ucuz diye, ama hiç kullanmadım da ilk mikrofonum olacak. Kendi çapımda enstrüman kaydı, vokal kaydı falan yapacağım. Dandik midir behringer?
(9) 

oldboyu izliyim mi?

bach birdir #412635 
düzeltme: başladım filmi izlemeye , emeği geçen herkese teşekkürler.

oldboyu izliyeyim diyorum, ancak üçlemeydi sanırım? ilk önce hangisini izlemeli? oldboy hazır elimin altındayken izlesem ? yoksa sıraya göre mi izlemeli?
(2) 

eskilerden pembe dizi

bach birdir #412401 
orta okul yaşlarındaydım sanırım. tam okuldan gelip kendimi yorgun yorgun eve attığım sırada, babanem izlerdi. sonra göz gezdirirken, ben de izlemeye başlamıştım. Baya saçma bi diziydi diye hatırlıyorum.

Ufak bi kız vardı annesiz büyümüş, bunun babası vardı, sanırsam manita değiştiren. Bir teyzesi vardı sürekli farklı renkte peruklar giyen, iyi kadındı sanırım. Bi de galiba dadı vardı, babasına ayarlamaya çalıştığı. Dadıyı sanki natalia oreiro oynuyordu.
(6) 

bu tavuk elektrikli ızgarada nasıl pişecek?

bach birdir #412005 
edit: tavuklar pişti , emeği geçen herkese teşekkürler :)

resimdeki tarz bir elektrikli ızgaram var balkonda. Geçen marketten soslu tavuk aldım karışık; kanat but falan. Pişirdim bunda, ama içleri baya çiğ kaldı.
Bugün paketin geri kalanını pişireceğim.
Nasıl yapmalı, ızgarayı yükseltip, düşük ısıda mı ? alçağa ayarlayıp, düşük ısıda mı? Düşük ısıda da hiç pişmiyor gibi, wattı düşük sanırım aletin?. :/


www.makdis.com

mobil görünümden çık