(6) 

Neset Ertas sarkilarini cok güzel okuyan bir kadin sanatciyi ariyorum.

bach birdir #1586095 
Merhabalar,

Bundan 3 ay önce arabada giderken, sanirim trt türkü'de bir kadin sanatci Neset Ertas sarkilarini okuyordu. Ben tam 'bahce duvarindan astim'in orta kisminda dinlemeye baslayabildim. Sonra sarki hic durmadan, potpori seklinde, 2 Neset Ertas parcasi daha söyledi.

Ne yazik ki potporinin sonunda sarkicinin ismi, kayit vb. gibi bir bilgi verilmedi. Canli konser kaydi oldugu icin, Shazam'da da cikmadi.

Sanatci halk müzigi kökenli, ama sesi caz ve flamenko süslemelerine yatkindi sanki.

Sevval Sam degil, o kaydi dinledim. Cok daha pop. Cok daha fazla efekt var.

Bu daha akustik enstrümanlar ve ciplak ses agirlikli bir kayit idi.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler.
(3) 

ingilizce countrymsi daglar tepeler aştım aşkından tarzi

bach birdir #928361 
Bi şarkı vardı, ya da gözümden uyduruyorum bilmiyorum.
Sanki forest gump ya da o brotger where are thou tarzı bir filmde duymuştum.
Ya da başka bir yerde de duymuş olabilirim.

I have been on roads on the mountains for your love, tarzi sözleri ya da en azindan oyle bir temasi vardi. Askindan yollara dustum, daglarar bayirlar astim tarzi. bilen varsa boyle bir sarki var mi yok mu ses edebilir mi? Country folk tadinda birseydi. Ya da uyduruyorum dedigim gibi.
cok tesekkur ettim simdiden
(3) 

harddiskin bu kismi nasil buyutulur?

bach birdir #878839 
Herkese merhaba,

Windows xp olan bilgisayarima windows 7 kurdum. C surucusundeki Windows xp yi silmedim. Window7yi de e surucusune kurdum.

simdi soyle bir hataya dustum. Durum sudur.

c surucusun 20 gb - tamami dolu - windows xp kurulu
d surucusu 43 gb -icinde onemli tercume yedeklerim var kalan 39 gb bos
e surucusu 11 gb - tamami dolu - windows 7 kurulu

windows 7 su an surekli hata veriyor diskte yer kalmadi diye. Disk bolumunden girip d surucusunu kuculttugumde, kalan bolumu e surucusune ekleyemiyorum. Sanirsam kucultulen bolumu partisyon sirasina gore birlestirme tarzi bir kural var. Salaklik edip icindeki yeni windows 7 ve office coktan lisanladip tekrar silip diger surucuye yuklemek istemiyorum.

Simdi bu d deki bos alani e ye nasil eklerim acaba, bunu isletim sistemi disindan yapmanin yolu belli baska bir programi vb. var midir?

Ilginize tesekkurler
(4) 

crackli microsoft office sorun çıkarır mı?

bach birdir #823380 
merhabalar,

Direk soru,
Almanyadayım, yazılım korsanlığı burada sakat olabilir emin değilim. Pc'mde crackli office 2010 var. Bunun herhangi bir güncelleştirme vb. şekilde internetle bağlantı kurmasını nereden engellerim? Lisanssız ürün olduğu ortaya çıkmasın.
şimdiden teşekkürler

Neden open office kullanmıyorsun diyeceklere açıklama;
Malesef öğrenci olarak orjinal office almaya gücüm yetmediğinden office 2010 yükleyip crackledim. Aslında openoffice kullanıyorum, ancak hoca sunumları inatla .ppt olarak istiyor, open officeten yolladıklarımı da pc'de açamıyormuş.
(1) 

torrentden dizi indirmek ve almanca dublajlı dizi bulmak

bach birdir #759781 
Merhaba,

Dizi izlemeyi çok seven ve ingilizceyi bu sayede öğrenen kardeşim için. Malcolm in the middle, scrubs gibi dizilerin almanca dublajlısını arıyorum.
Normalde Rtl zdf gibi kanallarda, bu diziler almanca dublajlı olarak oynuyor. Ancak seviyesi henüz altyazısız izleyecek kadar olmadığından, pcye indirip, fpsye göre dvixplanetten tr altyazı ile izleyecek.

Torrent olayına 3 yıldır dokunmadığım için uzak kalmışım. Tr'de henüz hala eve ceza gelmiyor değil mi indirince? Torrents.eu vardı, o açılmıyor, kapandı mı?

Aratacağım terimler,
Malcolm mittendrin staffel 1 mit synchron gibi.
Hangi siteden aratayım?
ilginize teşekkürler.
(3) 

youtubedan mp3 indiren android app'i

bach birdir #679540 
Varmidir acaba boyle birsey? Muhtemelen vardır ama , varsa da adı nedir?
Sevdiğim şarkıları youtubedan açtıktan sonra chromeda isimi yapayim diyorum, ama yiutube videoyu durduruyor otomatik. Mp3 olarak indirebilse, music player arka planda calisabiliyor, oradan dinlerim. Hem kotadan da tasarruf olur.
Teşekkürler
(1) 

içimizdeki fransızlara soru

bach birdir #675696 
sayın frankofonlar,
fransada kurban bayramı'nın nasıl yaşandığına dair bi takım sorularım var, şefim tarafından araştırmam istendi.

-müslümanlar, bayram ve arife günlerinde tatil yapabiliyyor mu? yoksa işe gitme zorunlulukları var mı? çocuklar okula gidiyor mu, tatil var mı?
-bunun için özel bi izin lazım mı? evrak, belge , cami kaydı vs...
-kurban kestirebiliyorlar mı? kestiriyorlar ise nasıl, helal mi, şok mu?
- kurbanı nerede kestiriyorlar, mezbaha, fabrika (tr'deki gibi sokakta dönmüyordur olay), kesileni nasıl bağışlıyoryar, belirli kurumlar var mı toplayan, kapı kapı kendileri mi topluyorlar?
- türk ve türkiye kökenlilerin bayramları genel olarak nasıl geçiyor orada, belli ritüeller var mı kendine özgü.

teşekkür ettim ilginize
(4) 

darbeye en dayanıklı akıllı telefon

bach birdir #667292 
merhaba,
işim dolayısıyla artık temel ihtiyaç haline geldiği için mümkün olduğunca akıllı bir telefon almaya karar verdim. Şimdiye kadar hep ucuz telefon kullanırdım, çünkü sıklıkla telefonunu düşüren bir insanım. Çaldırma, toz, ıslanma gibi problemlerim pek olmadığı için önemli değil; ancak darbeye dayanıklılık önemli bir kıstas. Hangi telefonu almalı sizce? htc one mı, xperia z, samsung s4 active mi?
(3) 

saros tarafı veya istanbul yakını 5günlük tatil yeri/yerleri

bach birdir #655674 
merhabalar,
annem ve kardeşimle 4-5 günlüğüne yakın bir yerlere gidelim dedik. Uçmakdere denizi ve konaklama imkanlarının pek iyi olmaması, iğpne ada konaklama imkanları ve fiyatlar hakkında çok iyi şeyler okumamamdan dolayı seçeneklerimizden silindi.
Bir de benim içimden ege denizine gitmek geçiyor. Güzel güzel denize girelim, gezelim.

Egenin istanbula en yakın kolu olarak da saros tarafları geldi aklıma. Altımızda araba olacak, benzin derdimiz yok, yakınlardaki yerlere bol bol gezip dolaşabiliriz. Çok kalabalık veya çok istanbullu turist olan yerler olmazsa sevinirim, ama bilmiyorum sarozda böyle bir yer var mı?

Nereye, hangi köyüne , beldesine gitmek lazım acaba? Veya bunun dışında eceabat yöresi ve benzeri kuzey marmarada önerdiğiniz yer var mıdır?Benim bolca denize giresim var, 2 yıldır hasret kaldım. Uygun fiyatlı temiz pansiyon veya apart olsa güzel olur. Otelde kalıp, bütün gün oranın arazisinde sıkışıp kalmak istemiyoruz.

Bunun dışında şnorkelle dalıyoruz kardeşimle, zıpkın gibi durumlar yok, ama deniz altında iki blaık görsek mutlu oluyoruz, sanırım faunası ve florası da kısmen zengin durumdaymış sanırım sarozun. Çok büyük beklentimiz yok, yeme işçme altyapı konusunda. Bi tek annemle gittiğimizden dolayı biraz temiz olması, bir de sakin, serdar ortaçın, hande yenerin bu yazki hitlerini ezberletmeyecek, illa çalıyorlarsa da, sessiz çalıyor oldukları bir yöre olursa güzel olur.

Onlar gökçeadaya yeni gittiklerinden gitmek istemiyorlar. Bozcaada eskiye oranla çok pahalı ve kalabalık. Avşa'nın fiyatları bence inanılmaz saçma derece yüksek, öyle bir adaya göre.

Rica ederim, bi buldurun şöyle ucuz, kalablık olmayan temiz bir yer be.
(1) 

sözlükte beni badi veya troll ekleyenler kim bilebiliyor muyum?

bach birdir #617015 
sözlüğün fonksiyonlarını heüz pek bilmiyorum ne yazık ki. Hani badi troll vb. tuşlar var ya, ben birini badi yaptığımda ona uyarı gidiyor mu , veya başka biri beni yaptığında facebooktaki gibi. Yoksa bu tuşlar sadece kendi okumak istediğin yazarları daha rahat okuyabilmek için mi.
(1) 

twitterda iki kelimelik hashtag nasıl yapılıyor?

bach birdir #615867 
merhabalar,
yeni bir tweeter kullanısıyım, bulamadım bir türlü.
şimdi hashtag yazmak için kelimenin başına # koyuyoruz. #direnankara gibi.

ama iki kelimeden oluşan hastaglar da görüyorum trending topicste

'merhaba size' mesela size kısmının da birlşik yazmadan dahil olması için netmek lazım. Böyle bir sürü hastag görüyorum şu an.
(5) 

Kan ararken neden erkek donör istemişler neden?

bach birdir #575053 
Soru:
Bir tanıdığım facebookta paylaşmıştı,

'amelitay olacak bir akrabası için iki ünite ab+ kan arıyorlarmış, erkek donör olması gerekiyormuş.'

aklıma takıldı size soruyorum. Tıp konusunda ne yazık ki çok bir bilgim yok, burada erkek donör gerekmesinin sebebi ne? Erkeklerdeki belli birşeyin kan değerinin daha düşük veya yüksek olması mı? Kadın kanının, erkeğe uymaması mı? Ben hepsi hepsine oluyor sanıyordum.
(2) 

9 nisan galatasaray real biletleri nereden nasıl alınır?

bach birdir #573694 
selamlar,
en son maça gideli 11 sene oldu, o zaman da biletleri ben almadıydım. nasıl oluyor/yürüyor hiç bilmiyorum bu işler.

Ancak o tarihte istanbulda olacağımdan, kardeşimde hiç maça gitmediğinden, biletler çok fahiş fiyatlı değil ise gidip izleyelim diyorum.

Ne zaman çıkıyor bu biletler,ne kadar sürede tükenir? nereden alınıyor, sıra falan beklemek gerekiyor mu? biletix mi? internetten oluyor mu? kaç para olur ortalama tanesi maksimum 100tllik bir bilet bulunur mu kale arkası falan?

Hiç bilmediğimden soruyorum valla, dalga geçmeyin.
ilginize teşekkürler
(1) 

'typical contractual damages'

bach birdir #569699 
selam ,
bir hizmet sözleşmesinde geçiyor. Bilmiyorum, türkçede sigortacılıkta vs. bir karşılığı var mıdır?
nasıl çevirmeliyim sizce?
Almancası olan varsa, şöyle yazıyor almancasında da , 'vertragtypisch vorhersehbaren Schaden' yani sözleşmedeki tip öngörülebilir hasarlar gibi

sözleşme tipi hasarlar,
tipik sözleşme hasarları,
(3) 

tarihi geçmiş gamaflex içsem?

bach birdir #568386 
işten yeni geldim, boynum tutulmuş, acayip ağrıyor. evde kas gevşetici olarak 08.2012 tarihli bir gamaflex var, dışarı çıkıp yenisini alacak kadar zerre kadar halim yok. içsem birşey olur mu? ya da kendi haline bırakıp , yarın yeni ilaç aldığımda onu mu içeyim?
(2) 

barış bıçakçıya hangi kitaptan başlayayım/başlayayım mı?

bach birdir #568348 
farkına vardım ki çağdaş türk edebiyatından çok az insanı okumuşum. çevremdikeler afili filintalar diye bir oluşumdan bahsediyor; murat menteş, murat uyurkulak, emrah serbes, alper canıgüz, barış bıçakçının ismini sürekli zikrediyorlar. Ben ise bu saydıklarımın henüz hiçbir eserini okumadım; okumaya hangisinden başlayayım, hangi eserini okuyayım, hangisini okumayayım.

Dediğim gibi çağdaş türk edebiyatı hakkında pek bir fikrim yok. Okuduğum en güncel isimler, orhan pamuk, ihsan oktay anar bir de iskender pala'nın bir romanına başlamıştım bok gibiydi koydum kenara. Bunlar dışında da tavsiyeleriniz var ise beklerim.
teşekkürler
(1) 

youtube isim değiştirme

bach birdir #558812 
ben bu googledan korkuyorum aga, herbişeyi herbişeyle senkronize etmiş, herbişeyimizi izliyor.

Gmail hesabın olmadan youtuba giremiyormuşuz. Daha önce youtube accountumda
başka bir nick name varken ve rahat rahat yorum yapabilirken. Geçenlerde uzun bir aradan sonra youtube'da login olup bir videoya yorum yazayım dedim ancak yorum yapmadan önce bana kanal açmam gerektiğini hizmet sözleşmesini kabul etmem gerektiğini vs söyledi. Sonra da varolan youtube hesabıma beni gmaildeki gerçek adımla soktu.

Şimdik birşeye yorum yaptım mı , gmaildeki gerçek adım gözüküyor, var mıdır bunu değiştirmenin yolu? Direk google accountundaki adı değiştirmek istemiyorum, ozaman yolladığım maillerde de ismim yerine bu nick gözükür ve gayriciddi olur.

İstediğim sadece youtubedaki kanalımın adını değiştirmek, çok mu şey istiyorum? Tek çaresi yeni ayrı bir google accountu açmak mı?
(2) 

hiç anlamayan için hangi b sınıfı otomobil

bach birdir #557260 
valideye alacağız;

-şehir içi kullanılacak,
-dizel, harbi az yakan, küçük motor olabilir,
-geniş araç olmak zorunda değil, minikde olabilir,
-otomatik vites olacak
-ikinci el veya sıfır olabilir,
-30-35 milyarı geçmeyecek,
- gerçi sükür şimdilik kazası yok ama güvenli olacak.

ilginize teşekkürler.
(4) 

kim bu kadın?

bach birdir #555490 
50lerinde bir arkadaşım bir kadın sanatçıyı arıyor, eskiden çok ünlüymüş bir ara, çok da güzel bir sesi varmış.

Yemenliymiş diye hatırlıyor, Lily Monte tarzı bir ismi varmış. (yazdım ama google düzeltmedi)

En ünlü ve güzel şarkılarından biri (arapça sanırım adı) annem tarzı ismi olan bir parçaymış.

Buldurursak bu kadını çok sevinirim be duyuru.
(3) 

nerden geldim avrupaya

bach birdir #555149 
selamcıklar;

Birkaç yıldır avrupanın kuzeyinde ılıman bir şehirde yaşamaktayım. Genel olarak daha önce yaşıyor olduğum istanbuldan daha soğuk bir şehir olsa da , çok da soğuk bir yer değil. Ve o kadar nemli ve rüzgarlı bir yer olmadığı için, doğu anadolu gibi, soğuğu pek hissetmiyorsunuz . Yani istanbula göre hasta olabilite olanakları çok daha az.

Gelgelelim ben bu güzide ülkeye geldiğimden beri; her kış, mevsim değişimi soğuk algınlığı ve gripten kurtulamıyorum. Beslenmeme bakıyorum normal, meyve sebze yeme oranım daha bile fazla, ayrıca c vitamini, multivitaminle vs. destekliyorum bi yandan.

En sonunda bu dirençsizliğimin doğru düzgün güneş görmememden kaynaklanabileceğini düşünmeye başladım. Olabilitesi var mıdır ey hipokratlar? Hani güneş yok diye bu memlekette vücudum gerekli bazı şeyleri sentezlemiyor olabilir mi? D3 ampülü, hapı falan atmam gerekir mi arada? Bilinçsizce yapmamayayım şimdik, yağda çözülen vitaminleri dayayıp bünyeye hipervitaminöz olmayayım istiyorum.
Ama hasta olup durmama en makul sebep güneş gibi geliyor, solaryum dışında nelerle bu eksikliği giderebilirim? :)
(4) 

outlook mailine hangi adresten giriliyor?

bach birdir #552735 
işyerinin mailine girmek istiyorum.
yarın akşam için bi davetiye başvurusu yaptım, ama yarın işe gitmeyeceğimden evden çıktı alıp başvurmak istiyorum.

bilgisayar özürlü bu insana nasıl girebileceğimi anlatabilir misiniz?

mail adres, bach@şirketinadı.com tarzı birşey. girmek için, outlook web access tarzı bi explorer linki var masa üstünde ona tıklıyoruz, mail adresi ve şifreyi giriyoruz. Yani görünüm aynı outlook görünümü ama outlook programına falan girip ayar yapmadan, internette bi linkten giriliyor.

Bu linki bulamadım sanırım bir türlü. Tasarımı buna çok benziyor ama sanki biraz daha mavi renkteydi. Acaba bu link doğru da, sadece işteki bilgisayarlardan girilsin diye ip filtreli falan olduğundan giremiyor olabilir miyim? pek sanmıyorum, işteki bütün arkadaşlar telefonlarına yönlendirmişler bu maili.
outlook.rackspace.com

Bu kadar basit bir mevzuyu bu kadar uzun anlattığım için kusura bakmayın, ama iştekilere sorup teknoloji özürlülüğümü gün yğüzüne çıkarmak istemiyorum.

Teşekkürler
(2) 

en sevdiğiniz hüzzam eserler?

bach birdir #545794 
hüzzam makamında en sevdiğiniz eserler hangileri?
(4) 

at eti, eşek eti zararlı mı?

bach birdir #544548 
Hacular haberlerde zart zurt şu markanın etinden at ve eşek, tek tırnaklı eti çıktı vs. diye görüyor duyuyoruz ya aklıma takıldı.

Ulan bu olay ne kadar zararlı olabilir ki, zararlı değil de üretimi kolaysa; en azından hijyenik şartlarda yapılsa da millet ucuz et yese olmaz mı? Yoksa ucuza getiren olay kaçak şekilde yapılıyor olması mıdır? Aynı hijyen şartları, bürokrasi vs. işin içine girdiğinde dana etiyle hemen hemen aynı fiyata mı gelir?

Yoksa bu dana eti üreticilerinin bize bir oyunu mu? :) puştlar kendileri piyasaya çok paraya az dana sürecekler diye, eşek ve at üretimi girişimcilerini mağdur mu ediyorlar?

Bunun yanında domuz eti niye bu kadar pahalı lan türkiyede? Bütün dünyada daha ucuz bi olay domuz eti. Türkiyede de ucuz olsa da, en azından dini dertleri olmayan fukara kesim et yemiş olsa ya.

Nedir bu olayın aslı, astarı? Niye etok yok, varsa bu kadar pahalı?
At eti isterük, eşek eti isterük!!!
(1) 

özge özberk'in dövmesi var mı?

bach birdir #540845 
fazla özel bir soru mu, silinmesi gereken birşeyse haber edin sileyim.

merak ettim, özge özberk'i bi kaç dizi ve filmde izlediydim. Dikkatimi çekmedi ama bilinen bir dövmesi var mıdır kendisinin? yoksa da bence yaptırsın, kendisine çok yakışır.
(14) 

hangi diziyi izliyim?

bach birdir #540829 
büdüt:fantastik beni sarmıyor, artık komedi de sarmıyor. Belli spesifik bi konu üzerine, kimya, fizik vs. yada tarihi olacak şekilde olursa sevinirim.

Selamlar,
son zamanlarda sürekli komedi sitcom vs. tarzı diziler izlediğimden biraz sıkıldım. (himym, two and a half men, friends, sunny phil. vs.

rome'u izledim geçenlerde ve çok hoşuma gitti. bir haftada bitirdim.
Sonra da didim ki kendi kendime, biraz daha işe yarar diziler izle, boş beleş gülme olmasın sadece sana bişey katsın. (tabii bu birşey katma olayı göreceli, dizi izlemek, kitap vs. film konu hakkında araştırma yapmaya oranla ne kadar katkı sağlar)

Neyse artık, böyle belli bir olay, dönem vs. hakkında fikir sahibi de olabileceğim diziler izlemek istiyorum. Var mıdır öneriniz? Bi de ingilizce izliyim istiyorum, muhteşem yüzyıl, çemberimde gül oya vs. geçiyorum.

Var mıdır önerdiğiniz, kesin izle, hem izlemesi eğlenceli, hem dönemi güzel işlemiş dediğiniz dizi?
(1) 

windows 7'de arama niye böyle yalan? ne yapmalı?

bach birdir #539953 
Selamcıklar,
Harici harddiskimden müzik dinleyeceğim, ancak arattığımda windows 7 sağolsun hiçbirşeyi bulamıyor, bulduğunu da çok geç buluyor. Bunun bir çaresi veya yarı çözüm olan , bilgisayarı yormayacak bir programı var mıdır?
ilginize teşekkürler
(8) 

kolonyadaki alkol kör eder veya zehirler mi?

bach birdir #517217 
selamlar,

şimdik olay şu. börek yapıcam, ancak hazır yufkayı nemlendirmem lazım. direk ıslarsam hamur olur. Bu nedenle sprey şeklinde su sıkmam lazım.

Ancak şu an evde sprey şeklinde su sıkabileceğim, bi tek eski bi kolonya şişesi var. Şimdik bu şişeyi güzelce yıkasam, spreyini epeyce sıkıp temizlesem, yinede içinde kalabilme ihtimali olan çok çok eser miktardaki kolonya bir tehlike teşkil eder mi?

DÜZELTME:
ürün rebul lavanta kolonyası,
içerik:
alkol, parfüm, benzyl alcohol, benzyl benzoate, coumarin, citronellol, limonone, linaool , deiyonize su. yazıyor üzerinde.
(1) 

online deniz mili haritası

bach birdir #509204 
böyle google maps gibi olup, ancak deniz yollarını hesaplayabilecek, örneğin bir kıyıdan seçtiğim bir başka kıyıya uzaklığı gösterecek online site var mıdır? mesela büyükada, marmara adası arası vs. gibi

ilginize teşekkürler.
(4) 

kanyak matarası nasıl temizlenir?

bach birdir #508745 
geçen kıştan beri kullanmadım. içi boştu, ancak belki oksitlenmiştir. temizleyeyim diyorum.

nasıl temizlemeli? yıkayıp kurutsam, kireçlenir gibin geliyor sudan ötürü.
(6) 

hangi web browser'ı tercih ediyorsunuz neden?

bach birdir #508451 
firefox kullanırdım, chrome'a geçmiştim son 3 senedir. Şimdi tekrar firefox'a geçeyim diyorum. Geçeyim mi, hangisi daha güvenli?
(1) 

videodaki Sol klarnet di mi?

bach birdir #504112 
Selamlar,
Videodaki klarnet Sol Klarnet değil mi? Mi ya da Bb değil galibü?


Bide boehm sistem gibin duruyor, doğru mudur?

İlgi ve alakanıza teşekkürü bir borç bilir, benim için bu eseri dinleme zahmetine giren kulak memenizden öperim.

www.youtube.com
(1) 

nedir bu muenster?

bach birdir #488284 
pizzanın içinde ;
Muenster ve Mozarella peyniri, Mantar, Salam varmış.
Nedir bu muenster?
(2) 

iphone 4s güvenlik kodu kayıp/ ne edeyim?

bach birdir #487729 
Pederin, bi arkadaşı geldi böyle bişey olmuş. Peder de anlar, o git sor demiş. Ben ne anlarım.
Bi de telefon amerikadan geldi g-wayli , şarjının bitmemesi lazım dyiro. Arardım nette bulamadım tam olarak ne olduğunu , nedir bu gway?

Durumu çözmenin yolu var mı? diyim mi , abi yok olmuyo, kusura bakma diye.
(1) 

nikon d40'ı nasıl bilirdiniz? hakkında ne bilmem lazım.

bach birdir #487166 
hocular,
ben son upgrade'ini canon ae-1 programla yapmış, dijitale henüz geçememiş bir bireyim.

şimdi işim gereği artık dijital fotograf çekip, çabucak yollamam gerekiyor.
işim gereği derken, çok profi fotolar olması gerekmemekle beraber, bi toplantının, bi yemeğin vs.nin fotoları oluyor genelde

Olay şudur, peder dedi benim d40'ı sana vereyim. Ben de bedava mal baldan tatlıdır dedüm. Yanında 18-55 lensini verecek sanırsam makine ile.

Nette ve ekşide biraz araştırıp okumaya başladım, hem makine, hem lensler, hem de dijital fotografçılık hakkında.

Bunun dışında sizin bana söyleyeceğiniz, önereceğiniz, yapma, yap, dikkat et diyeceğiniz şeyler var mıdır bu makine hakkında?

İlginize teşekkür ederim.
(1) 

garaj kumandası kopyalama

bach birdir #486718 
sitenin garaj kumandasından bi tanede kız arkadaşıma yaptırmak istiyorum. kaç paradır bunlar, dealextremde falan 3-4 dolara kumandalar var. onlardan alıp kendim ayarlasam olmuyor mu?
karşılıklı tutup basılı tutunca programlanıyordu birçoğu sanırsam.
(4) 

laser yazıcı sayfanın soluna yakın 1cm genişliğinde silik yazıyor.

bach birdir #486588 
var mıdır tonerini temizlemenin silmenin falan bir yolu?
(5) 

İspanyolca pratiği/çoktan seçmeli a1/ bana bu soruları çözer misin duyuru?

bach birdir #484459 
ilk 3 resim bi test. sonraki resimler bi test.
testlerin sonundan kaç soru olduğunu görebilirsiniz.
alta :
ilk test:a b a b c
ikinci test: a b c b
benzeri yazarsanız çok sevinirim, çok müteşekkir olurum.
ilginize ve yardımınıza şimdiden teşekkürler

tinypic.com
tinypic.com
tinypic.com

tinypic.com
tinypic.com
tinypic.com
tinypic.com
tinypic.com
tinypic.com
tinypic.com
(3) 

nedir bu yemeğe devam edim mi?

bach birdir #484359 
çok canım çekerek marketten 10lu harley aldıydım. eve geldim, açtım 2.yi hüpletirken 4-5 tanesinin üzerinde hafif yapışkan bir sarı yağ olduğunu farkettim. kokladım , ama pek anlayamadım ne yağı.
şu an çok açım. ne edeyim, yemeğe devam edeyim mi? götürüp şikayet mi edeyim. yemek yağı mıdır bu , makine yğaı mı?
(2) 

salça fabrikasında amonyak nerede kullanılıyor?

bach birdir #483909 
merak ettim. amonyak kazanı varmış. nerede kullanılır salçada? anlamayan şu garibe yardımcı olsanız.
www.ntvmsnbc.com
ilginize teşekkürler
(4) 

imla sorusu

bach birdir #483495 
imla sorusu,
uzun zamandır aklıma takılyıor. sorucam sorucam unutuyorum.
belki çok temel bilinmesi gerekn birşey, ben unuttum. bilemiyorum.
olay şu:

- Şair "Bir Zamanlar Amerikada"yı çok severdi.

cümleleri gibi, özel ismi karışmaması için tırnak içine aldığımız; ancak sonrasında devamında bir ek olan bu tarz durumlarda nasıl yazmak doğrudur.
(1) 

zaman tünelimde gizlediğim fotografı nasıl geri getireceğim?

bach birdir #482341 
hareketler dökümünden mi?
iki sene önceki fotograf falandı. bulamıyorum bir türlü.
(7) 

bu eldeki sigara kokusu nasıl çıkar?

bach birdir #482241 
selamcıklar,
bi sigara içtim, bütün ellerim leş gibin sigara koktu. yıkıyorum hala kokuyor. ağız kokusunu diş fırçalama ve nane şekeri ile çözdüm birşekilde.
ama elimdeki iğrenç koku çıkmadı.
netmeli, daha kötü kokutçak birşeye mi başvurmalı? :)
ilginize şimdiden teşekkürler.
(12) 

best of arabesk yapsanız?

bach birdir #481756 
içinde hangi şarkılar olurdu?
1-2 şarkı atıverin.
(2) 

hiç vatikan eurosu / parası eline geçen var mı?

bach birdir #481387 
www.ecb.int

Bana hiç denk gelmedi, merak ettim sorayım dedim. hiç denk gelen, eline geçen var mı? üç seri dolaşımda diyor ama, bilmiyom...
(5) 

istanbuldaki anadolu yakasındaki yeni açılan metro nasıl?

bach birdir #480709 
uzun aradan sonra istanbula geleceğim bir süreliğine. yeni açılan metro sürekli güzergahım üzerinde, işimi kolaylaştıracak bir hat.

Ancak daha gelmeden kullansam mı kullanmasam mı diye düşünmeye bşaladım. tırsıyorum ya çöker bi bok olursa vs. diye. Güvenemiyorum, türk işine. Şimdik arkamızdan gazetelerde, 'binali yıldırım felaketin allahın takdiri olduğunu belirtti.' gibi başlıklar eşliğinde uğurlanmaktan çekiniyorum. :)

Ne etsek kullansak mı, bindiniz mi, rahat mı, güvenilir göüzküyor mu?
(4) 

canon ve nikon slr'lerin lensleri birbirine uyuyor mu?

bach birdir #480698 
bi alışveriş broşüründe sigma lens için canon ve nikona uyumlu yazıyordu. o oluyosa, bu da oluyordur dedim. öyle mi?
(3) 

baristalar bana şu kahve çeşitlerini ve tricklerini açıklar mısınız?

bach birdir #478379 
Wikipediden alıntıdır. Baktım orada, ancak ingizlizcesinde almancasında ve türkçesinde farklılıklar oluyor. Farklı internet sitelerinde farklılıklar oluyor. Genel olarak nasıl kullanılıyorsa, bana neyin ne kadar ne içerdiğini , baristalığın sırlarını anlatır mısınız vaktiniz elverdiğince. Kendi çapımda öğreneyim istiyorum şu işi, youtubedan latte art videoları izliyorum. Ancak süt nasıl köpürtülür, latte art şekilleri yaparken süt krema oranı nasıl ayarlanır hala hakim değilim. Sanırım zamanla olacak.

Gittiğim kafeler genelde zincir olmadıklarından , hepsinde farklı yapıyorlar. Bana şu işin standardı olmasa bile, genelini anlatır mısınız. Öncelikli olanlar bunlar ancak diğer tariflere de açığım.
Çok teşekkürler.

-Café au lait (milchkaffee diyor almanlarda, ancak çözemedik, latte veya coffee milkle aradaki ince çizgi ne? heryerde farklı yapıyorlar burada.)
-Café con leche
-Cafe mocha
-mochachino
-Caffè Americano
-Caffè macchiato
-mocha macchiato
-Caffè crema
-Cappuccino (şimdi 3te 1 espresso, süt ve köpük diyor. Ancak aldığımız hazırlarda genelde tarçın, vanilya benzeri bir tad oluyor. Orjinalinde böyle birşey yok mu?)
-Coffee milk (Ahanda latte, cafe au lait ve coffee milk üçlemesi yine karşımıza çıktı, kafa karıştırmak için :)
-Espresso con panna
-Frappé coffee
-Frappuccino
-Latte
-Latte macchiato
(1) 

.cda dosyası nasıl çalınır?

bach birdir #477041 
bu bir ses formatı mı?media monkey mi lazım?
(2) 

couchsurfing'teki facebook eklentisini nasıl kapatıyorsunuz?

bach birdir #477011 
selamcıklar,

bi ara açmıştım şimdik, ancak facebooktaki arkadaşlarım beni couchsurfingten bulsun istemiyorum. öte yandan nasıl kapatılacağını da bilmiyorum. facebookumda bütün uygulamalar kapalı. facebooktan olan birşey değil zaten sanırsam.
hani couchsurfinge girince sol altta arkadaşlarını bul oluyor ya, orada facebook kullanıp couchsurfing profili olan arkadaşlarım gözüküyor. onu kapamak istiyorum. couchsurfingin neresinden yapacağım bunu?

teşekkürler.
(1) 

outlook mail hafızasını küçültme nasıl oluyor?

bach birdir #476842 
Selamcıklar,

ilk defa outlook kullanacağım bilgisayarda. şimdik kurdum. mailleri almaya başladı serverdan, ancak çok uzun sürüyor çünkü 110 mblık mail yüklemekte şu an. bu 110 mb yerine 15-20ye düşürsem hafızayı, daha az mail tutsam hafızada. bunun ayarı nereden yapılır?
teşekkürler
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık