(2) 

PDF icinde kelime listesi arama

gerard #930985 
selam,

1000 sayfalik pdf var elimde. bir de kelime (tamlama) listesi var. icinde 50 kadar item var. (araba, araba cami, vites, fren....).

pdf icindeki gecen butun bu listedeki kelimeleri (ve kaliplari da) bulmak istiyorum. hatta sayisini da bilmek istiyorum. 15 tane araba gecti, 10 tane araba cami vs. seklinde.

nasil yapabilirim bunu?

mac kullaniyorum. windows da bulurum cok gerekirse.

tesekkurler.
(2) 

MATLAB: Iki farkli sinyalin noise duzeylerini karsilastirmak

gerard #916331 
selam,

iki tane farkli sinyal var diyelim. ideal formlarinda hafif sinusoidal olmalari gerekirken, noise yuzunden sekilleri cok hafif bozulmus.

input sinyalleri farkli ama ne olduklarini biliyoruz.

bu iki output sinyalinden hangisi daha cok noise'a maruz kalmis belirlemek istiyorum. ne yapmam gerekir?

tesekkurler.

not: signal-to-noise ratio yapmak aklima geldi ama input ve output'larin amplitude oranlari farkli oldugu icin pek mantikli gelmedi. amplitude faktorlemesinden bagimsiz bir yontem ariyorum.
(2) 

Asgari Ucrete gore Masraflar cok degil mi?

gerard #860170 
Asagida bir duyuruda gordum biri yeni ehliyet cikarmanin maliyeti 170 lira gibi bir sey demis.

Asgari ucretin 900 liranin altinda oldugu bir ulkede, sizce de devlet dairelerinde yapilan islemlerin fiyatlari cok yuksek degil mi?

tamam belki asgari ucretle calisan adamin arabasi yoktur ama, devlet dairelerinden yapilan baska bir suru masrafli islem var sonucta.
(9) 

Okundugu gibi Yazilmayan Diller

gerard #860165 
Hani hep edebiyat hocalarimiz der, "Turkce yazildigi gibi okunmaz, hikayeleri sesli okurken 'yapacagim' demeyin" diye.

yani yapacagim yazariz ama yapicam okuruz.

boyle baska hangi diller var bildiginiz?
(11) 

Bugun din temali olsun: Neden 3 kitap?

gerard #857938 
Bir tane Allah varsa, neden 3 farkli dilde 3 farkli sekilde yazilmis, icerigi birbirinden farkli 3 kitap gonderme ihtiyaci duymus?

Yani dinde mantik aranmaz tabi ki, Tanri o, bir bildigi vardir denir. Dinin ozu bu zaten. ama yani bunun mantikli bir aciklamasini dusunebilmis mi insanlar onu merak ettim? daha dogrusu sizin dusuncelerinizi merak ettim.
(11) 

Kuran, Incil falan neden garip bir dille yazilmis?

gerard #857918 
Iki tane Kuran'li duyuru gorunce merak ettim. Hic bir kutsal kitabi oturup okumadim. ama zaman zaman karsima kutsal kitaplardan alintilar cikti, baktim, gordum tabi ki.

Merakim su ki; neden kutsal kitaplarin dili boyle "o ki bunu yapti" "su ki yeri gogu yaratti" "bakiniz ki boyledir" gibi Shakespeare-vari, edebi eser gibi? o zamanlar kullanilan dil mi boyleymis, neden boyle yazilmis bu kitaplar?
(11) 

Minimalist Ev Yapsaniz?

gerard #857861 
Evinizi minimalist bir sekilde dekore edip kullanacak olsaniz su anki evinizde bulunan neleri atardiniz? yani evinizde birikmis, kullanmadiginiz veya nadiren kullanip olmasa da olurdu dediginiz neler var?
(10) 

Is hayati: Gomlek, pantalon, ceket

gerard #855802 
selam,

ofis calisanlari icin bunlari hangi siklikla degistirmek makuldur? siz nasil yapiyorsunuz?

bir de bekar adama ozellikle gomlegin yikanmasi ve utulenmesi konusunda tavsiye verebilirseniz zevkle alirim. kirismayan kumas, duzlestirici sprey...

tesekkurler
(2) 

Vejetertan veya Vegan arkadaslar, neden?

gerard #855267 
Neden bu secimi yaptiginizi merak etmekteyim. Kisaca sebeplerinizi anlatabilirseniz super olur.

Tesekkurler.
(3) 

Sizce mukemmel bir politikaci nasil olmalidir?

gerard #854943 
Hakli olarak cogumuzun gozunde politikaci deyince yalan soyleyen, calan cirpan, iki yuzlu, oy toplamak icin herseyi yapabilecek, millete hizmet adina en ufak bir kaygisi olmayan insanlar beliriyor.

Sizce iyi bir politikaci boyle mi olmalidir? oy toplamak icin ne gerekirse yapmali midir? amaci ne olmalidir, konusmasi, uslubu nasil olmalidir?

yani kisacasi sizin utopyanizda bir politikaci nasil bir kisilik olurdu?
(5) 

Ulkeye girmiycem, bir bakip cikicam..

gerard #854922 
O kadar sacma bir soru sorucam ki baslik bile bulamadim duzgun.

Simdi hani Ingiltere'ye, Avrupa'ya falan giderken daha havaalaninda bakiyorlar ya ucaga binmeden vizen var mi diye. yoksa bindirmezler mi ucaga? mesela ben sadece havaalanina gitmek istiyorum, pasaporttan gecis yapip ulkeye girmiycem? bunu diyerek binemez miyim ucaga vizem olmasa da? veya belki gittigimde siginma hakki istiycem yetkililerden?

bu isin kuralini bilen var mi?
(3) 

Her Kalori Kalori midir?

gerard #854694 
Baslik cok sacma oldu da soru soyle:

cikolata yiyerek aldigim 3000 kaloriyle kuruyemis yiyerek aldigim 3000 kalorinin kilo acisindan etkisi tipatip ayni midir? saglik acisindan tabi ki degildir de, her sekilde de 3000 kaloriden 600 gram kilo alicaksam 600 gram mi alirim?

cunku ben fark ettim ki bazen boyle zibitim kendimi cikolataya sekere verdigimde kilo aliyorum, fakat ayni sekilde kitliktan cikmis gibi kuruyemis tukettigimde ayni sey olmuyor.

mantiken sekerli seyler kan sekerini cok daha hizli yukseltiyor, insulin bir anda yukselince yag hucreleri daha hizli seker depoluyor kaslara daha az kaliyor diye dusundum. bu mudur acaba gercekten sebebi? daha iyi bir aciklamasi olan var midir?
(2) 

Devil Wears Prada gibi filmler?

gerard #853907 
Eglencelik izlemelik, ana temasi romantik komedi olMAyan, ilginc filmler ariyoruz. The Devil Wears Prada gibisinden. Onerilerinizi alabilir miyiz?
(3) 

Pasaport Yeniletme Ile Ilgili Sorular

gerard #852699 
selam,

bordo yeni pasaportlardan var bende. 2015 haziranda bitiyor suresi. ama bir takim nedenlerden dolayi onumuzdeki aylarda basvuramayacagim icin simdiden yenisini cikarmak istiyorum.

1) bu mumkun mu?

2) mumkunse basvurdugum tarihten itibaren mi gecerli olur, su anki bittikten sonra mi?

3) isvicre'deki turk konsolosluguna basvuracagim. kac gune cikar?

4) icinde 5 yillik ingiltere vizesi var. ne olur buna?

5) baska neye dikkat etmem gerekir?

tesekkurler.
(2) 

Excel: Conditional Formatting ve IF

gerard #851865 
selam,

belli cellere (H5:H2500) conditional formatting uygulayacagim. Yapmak istedigim hangi conditiona bakacagina IF'e gore karar vermesi.

mesela once A1'e baksin. Eger orada "Ali" yaziyorsa Condition 1'e gore degerlendirsin, yok eger "Ece" yaziyorsa Condition 2'ye gore.

nasil yapilir?

tesekkurler
(2) 

Sizce Yunanistan Krizinin Sebepleri Neler?

gerard #849688 
sizce Yunanistan'in hala icinde bulundugu krizin en temel sebepleri nedir?

Neden onlenemedi ve neden hala durum duzeltilemedi?
(13) 

Ilginc Konulari Tartisma Bulusmasi Olsa Gelir miydiniz?

gerard #849525 
simdi benim soyle bir derdim var. etrafimdaki insanlari, arkadaslarimi cok seviyorum hic sikayetim yok. ama hic biriyle derin sohbetler edemiyorum. cok nadir yani. ben istiyorum ki etrafimda bazi insanlar olsun oturup uzun uzun "dertlesme" kategorisine girMEyecek konusmalar yapabiliyim.

bu konuya bir care olarak mesela 2-3 hatta 4 haftada bir bulusacak, turkiye ve dunya gundemi, din/dinsizlik, etik ikilemler, politika, egitim, (ben cok anlamasam da) ekonomi, belki tip/biyoloji ve su an aklima gelmeyen bunun gibi normalde uzerine cok sohbet edilmeyen konulardan konusacak bir grup olsa gelir miydiniz?

yani oyle bir ortam olsun ki 5-6 kisiyi asmasin, herkes cekinmeden aklina geleni sorsun, konu konuyu acsin. ayni bos gezenin bos kalfasi antik yunan politikacilari veya 18.yy snob fransiz aristokrasisi gibi uzun uzun boyle konulardan bahsedelim.

derdini sikeyim diyebilirsiniz, ama "ben katilirdim" veya "katilmazdim cunku" icerikli cevaplari tercih ederim tabi ki.
(2) 

Bu Aksam Yemelik Guzel Yemek?

gerard #849342 
Bu aksam soyle guzel bir yemek yiyesim var. Kaliteli, iyi malzemeden yapilmis olsun istiyorum. Yaninda sarabimi da icecegim, oyle bir yemek anladiniz iste.

Kendine evde sunu yap da diyebilirsiniz, su restoran cok guzel git de diyebilirsiniz. Simdilik butce siniri yok diyelim, uc fikirleri de alabilirim yani :)
(41) 

Öldüğünüzde Vucudunuza Ne Olsun?

gerard #849309 
seceneklerimiz:

- gomulmek (dini inanc mi dogaya donus icin mi)
- bilimsel arastirma icin kullanilsin
- organlarim bagislansin, gerisi nolursa olsun
- yakilmak isterim
- baska?
(28) 

Hangi Tatliyi Isterdiniz?

gerard #849303 
Su an istediginiz herhangi bir tatli onunuze bedava ve hic bir ugras talep edilmeden konulacak olsa hangi tatliyi yemek isterdiniz?
(2) 

Futbol Oynayan Kertenkeleye Ne Denir?

gerard #848968 
sb.

soguk espiriymis, cevabini alinca iletirim.

edit: kertenpeleymis tebrik ediyorum.
(17) 

Kaç Tane Diş Dolgunuz var?

gerard #847341 
sb..
(8) 

Gunde 3 litreden fazla su zararli mi?

gerard #846947 
Gunde 2 litre su icin en az derler ya hep. Benim yanimda hep bir su sisesi oluyor ve gun icinde cok susuyorum. Cogu gunler 4 litre, bazen 6 litreye kadar su iciyorum. Bu normal midir, zararli midir, ne gibi zararlari olabilir?

Kendimi icmeye zorlamiyorum, susuyorum ve su orda oldugu icin iciyorum. Bununla dogru orantili olarak zirt pirt da tuvalete gidiyorum tabi ki.

Diyabet demeyin, bu son 3 senedir falan boyle ve kan degerlerime, sekerime bir cok kez bakildi hic bir saglik sorunum yok su an itibariyle.
(6) 

Excel'de bos cell'lerin 0 olarak algilanmasi

gerard #846395 
selam,

buyuk bir tablo var. altalta girilmis uzun bir siranin (pozitif ve negatif degisimler) en altinda o siradaki en dusuk degisimi hesaplamaya calisiyorum.

bunun icin =MIN(ABS(B5:B2800)) yapip ctrl+shift+enter (array function) olarak giriyorum. aslinda calisiyor ama B5:B2800 arasinda bos bir cell varsa direk sonuc olarak 0 veriyor. yani acikca bos cell'leri 0 goruyor.

bos cell'leri hic dikkate almamasini nasil saglarim?

tesekkurler
(11) 

Kotu Olacagina Hic Olmasin mi?

gerard #846228 
ya deli gibi sevip, asik olup akliniza gelebilecek en kotu sebepten ayrilacaksiniz ve bu ayriligin actigi yara yuzunden bir daha baska kimseyle olamayacaksiniz;

ya da butun hayatiniz boyunca asik olmayacaksiniz.

hangisini secerdiniz?

cevaplarla beraber yas, cinsiyet, asik olup olmadiginizi ve bu tecrubenin iyi mi kotu mu sonuclandigini da belirtirseniz sevinirim.

edit: soruda verilen senaryonun benimle bir alakasi yok, ben mutlu mesut iliskisi olan bir insanim :) sadece bu konuda dusunulenleri merak ettim. zaten cok suni bir senaryo oldugunun ben de farkindayim.
(34) 

ISID militanlarina/teroristlere tibbi yardim?

gerard #845815 
Sizce sinira yakin savasan, orda yaralanan ve sonra bir sekilde siniri gecip bir Turk hastanesine ulasan insanlara terorist olmasina bakilmadan Turk hastaneleri hizmet vermeli mi?

peki siz doktor olsaniz, karsiniza isid militani getirseler,PKKli getirseler,herhangi bir kurt vatandas getirseler veya herhangi bir turk vatandas getirseler, bunlarin arasinda hic bir ayrim gozetmeksizin ilgilenir misiniz?


fayfim'den esinlenilmis ek soru:

1 yatak 2 hastaniz var. ISID militani kritik durumda, ilgilenmezseniz 30 dakika icinde olucek. diger hasta normal vatandas (irk/cinsiyet fark etmez), durumu agir ama o saniye ilgilenmeniz gerekmiyor. fakat 30 dakika dayanicak mi emin degilsiniz. hangisini tedavi ederdiniz?
(10) 

Yil mi Sene mi?

gerard #845769 
Dusunmeden konusurken agziniza hangisi gelirse onu soylersiniz ya, hangisi gelir?

Mesela 5 senedir gorusmedik/5 yildir gorusmedik. Hangisini soylemeniz daha muhtemel?
(8) 

Kobani mi Ayn El Arab mi?

gerard #845765 
Ben buranin adini ilk defa ISID olaylariyla duydum. Olaylari yabanci basindan takip ediyorum ve yabanci basin hep "Kobane" yani Kobani seklinde bahsediyor.

Anladigim kadariyla Suriye'nin buraya verdigi isim Ayn El Arab, fakat kurtler ele gecirdikten sonra ismini cismini degistirmisler.

bu iki ismin arasindaki farki merak ediyorum. Birini kurtler, birini kurt dusmanlari mi kullaniyor? Ayn El Arab dersen Esadci, Kobani dersen kurt destekcisi mi oluyorsun?

yani hani satir arasini okumak, ince ayrintiyi gormek derler ya. o ince politik nuansi merak ediyorum altindaki.
(1) 

Appstore'da tum app'lerin gozukmemesi

gerard #844102 
selam,

ipad'den appstore'u acinca ve "featured" veya "explore" secince yanlis anlamadiysam sadece bulundugum ulkedeki ratinglere gore ustte olanlar siralaniyor. ben ise tum dunyadakiler merak ediyorum. tum appleri gosterebilmenin bir yolu var mi?

tesekkurler
(12) 

Friendzone nedir?

gerard #843973 
Girdim, ciktim diyenler. Girdim, giris o giris diyenler. Giren gordum, cikan gormedim diyenler.. Friendzone tanimlarinizi ve tecrubelerinizi alabilir miyim acaba?

Ben friendzone'un varolmadigina, erkeklerin reddedildikleri zaman "sorun ben degil, friendzone" diyebilmek icin uydurduklari bir sey olduguna inaniyorum mesela.
(3) 

iPad App onerin hadi

gerard #843818 
selam,

1) su an en cok ihtiyacim olan cevremdeki iyi restaurantlari gosterebilecek bir app. foursquare yok galiba ipad icin degil mi? yoksa ben mi bulamadim? var mi boyle iyi appler?

2) bir de en favori appleriniz hangisi? siz yazin ben bakip bakip seceyim.

tesekkurler
(3) 

Sirketlerin verdigi uniformalar

gerard #843480 
selam,

thy pilotlara, hosteslere veriyor ya kiyafet; ya da mcdonald's kendi elemanlarina tshirt veriyor. bunlardan adam basi kac tane, neye gore veriyorlar?

var mi bir hesabi?

tesekkurler
(3) 

Maas Sorusu: Buyuk Sirketlerin Turkiye Genel Mudurleri

gerard #843477 
selam,

aramizdaki hr'lar bilir kesin.

turkiye'de de faaliyet gosteren siemens, microsoft, abb, bosch gibi buyuk firmalarin turkiye genel mudurleri (hadi bir de bi altindaki direktorler olsun) ne kadar aliyor yaklasik aylik? ya da bonuslarla yillik?

iskolig'e baktim da genel mudur maasi yazmiyor takdir edersiniz.

tesekkurler
(6) 

Zeka sorusu gibi sorular...

gerard #841212 
selam,

direk ornek veriyorum: yerdeki kanalizasyon kapaklarinin yuvarlak olmasi; tren garindaki time table'in dijital ekran yerine donen kutucuklardan yapilmis olmasi; cleanroom'da normalden yavas edilmesi gerekliligi; beyaz sarap kadehinin kirmizidan kucuk olmasi vs.

yani iq testlerinde falan cikan sekil, sayi tarzinda sorular degil de; daha cok gercek hayattaki uygulamalarin neden o sekilde oldugunu anlatan kaynak (site, kitap, video vs.) ariyorum. dil farketmez.

bir de bu tur sorulara ne ad veriliyor? ingilizce adi da olur.


tesekkurler
(1) 

DHL bugun gelir mi?

gerard #840636 
selam,

bir sey ismarlardim, DHL no verdiler.

baktim dun oglen milan'dan yola cikmis paket. zurich'e gelecek. en son bu sabah 5:07'de almanya leipzig'de gorulen paket bugun zurich'e gelir mi?

dhl cumartesi dagitim yapiyor mu?


tesekkurler
(5) 

iPad Air 16gb alinir mi?

gerard #839891 
selam,

indirim buldum da wifi'li modelinden 16gb air alinir mi yoksa yakinda yenisi cikar bekle mi derseniz?

16 gb yeter mi? pek bir beklentim yok. pdf okurum. arada film bakarim. oyun falan asla oynamam.

tesekkurler
(5) 

Santiyeye Amele Bulma

gerard #839255 
selam,

bu buyuk turk, avrupa'li insaat sirketleri afrika'da arabistan'da falan colun ortasinda buyuk insaatlar yapiyorlar.

orada calisacak ameleyi nereden buluyorlar? kendi bunyelerinde mi tutuyorlar yoksa boyle amele ajanslari falan mi var taseronluk veren?

tesekkurler
(3) 

Almanya Calisma Vizesi Ne Kadarda Cikar?

gerard #838456 
selam,

isvicre'den basvuracagim. butun belgeler (is kontrati, kira kontrati, ZAV'dan izin...) hazir.

basvuru formunda 8 haftaya kadar surebilir diyor. su ana kadar hic bir vize icin (oturma izni de dahil) 3 haftadan fazla beklemedim. almanya icin durum nasildir? hemen cikar mi yoksa hakkaten 8 hafta bekletebilirler mi?`

bekletirlerse kontratimdaki baslangic tarihini kacirmis oluyorum. ne olur bu durumda?

tesekkurler
(2) 

Ozel Ders Fiyatlari

gerard #838223 
Ingilizce/TOEFL/SAT/Biyoloji gibi ozel dersler almis olanlara sorum.

ortaokul, lise veya universite seviyesinde olabilir. ozel ogretmene saat basina ne kadar veriyordunuz?
(2) 

Santiye Insaati Icin Turkce Kaynak

gerard #837978 
selam,

terimlerin turkcelerini ogrenebilmem icin gerekli. insaat fakultelerinde okutuluyordur kesin.

ozellikle santiye islerini (beton dokme teknikleri, demirler vs.) a'dan z'ye detayli anlatan turkce iyi kaynak kitaplar onerebilir misiniz?

tesekkurler
(3) 

Twitter Fenomenleri

gerard #837977 
selam,

turkiye'de hic bi yerde olmadigi kadar twitter fenomeni var. odun herif, kiristiyano ronaldo, nohut vs.

bu adamlar sabah aksam yaziyor. onlara yazilanlari okuma, yanitlama vs. de var.

butun bunlar karsiliginda favlanma, retweete gore bir kazanc saglayabiliyorlar mi twitter'dan? saglamiyorsa ne geciyor ellerine de bu kadar vakitlerini harciyorlar?

tesekkurler
(3) 

Neden Lucy duyurumla dalga gecildi?

gerard #836462 
Vaktinizi paranizi dusunerek iyi niyetle acmistim o duyuruyu ben halbuki. Neden boyle oldu ki acaba?
(3) 

Erkek icin sabah bakimi (kremi, rutini)

gerard #836198 
selam,

bu aralar heralde az uyuyup cok calistigim icin ve sabahin da korunde kalktigim icin goz altlari sisik, cilt garip. toplantilara girerken falan yorgun gozukuyorum.

bunu saklayabilecek veya onarabilecek kremdi, koca kari ilaciydi, tavsiyeydi vs. var mi?

kiehls, clarins gibi sosyete markalari da sayabilirsiniz; buluruz.

tesekkurler
(5) 

Sirketlerin Dropbox Satin Almasi

gerard #835855 
selam,

yeni kurulmus ufak sirketlerin calisanlarinin dosya paylasimi amaciyla dropbox satin almasi mantikli mi teknik ve finansal acidan?

avantajlari dezavantajlari?

2 kisi ayni anda dosya uzerinde oynayinca sorun olabiliyor galiba mesela..

dropbox'a alternatif, kullanimi kolay, ucuz baska ne olabilir?


tesekkurler.
(3) 

Ucakta Yanimda Oturani Nereden Bulurum?

gerard #834909 
selam,

bugun nurnberg-zurich ucusunda yanima bir adam oturdu. ilginc seyler yapiyordu bilgisayarda da tam anlayamadan uykuya daldim. merak ettim, adami arastirmak istiyorum.

bu adamin adini-sanini nasil bulabilirim? havayolu sirketi vermez heralde degil mi?

tesekkurler
(2) 

Bayreuth mu Nurnberg mi?

gerard #834221 
selam,

ikisine de esit mesafe uzaklikta bulunan birisi ikisinden birini 2 gunlugune ziyaret edecek. hangisine gitsin?

ekstra: hangisi daha yasanir?

tesekkurler.
(7) 

Deutsche Bahn'a mi Google'a mi Guvenmeli

gerard #829318 
selam,

almanya'da ev bakiyorum. transport problem olmasin diye ince eleyip sik dokuyorum.

tren baglantisi icin bayreuth-kemnath arasi googlemaps sabah hic baglanti gostermezken, deutsche bahn saat basi tren oldugunu soyluyor.

niye bu boyle? guvenilir mi bahn'a?

tesekkurler
(2) 

Kartvizit icin Font Buyuklugu

gerard #828377 
selam,

kartvizitlerde fontlar arasi oranlarin nasil olmasi gerektigi hakkinda bir "kural" var mi?

helvetica kullaniyorsak ve isim bold yaziliyorsa mesela.

ismin font boyutu, title'in boyutu, adresin boyutu falan nasil ayarlanmali yani?

tesekkurler
(1) 

Almanya Taksi Fiyatlari

gerard #828146 
selam,

almanya'da sehirlere gore km basina taksi fiyatlarini ogrenebilecegim bir adres var mi?

ya da ufak bir sehirde (bayreuth gibi) 3.5 km yol ne kadar tutar?

tesekkurler
(5) 

Almanca Konaklama Davetiyesi Taslagi

gerard #827916 
selam,

almanya siemens'ten is teklifi geldi. vize basvurusunda konaklama yeri gostermem (unterkunftsnachweis) gerekiyor.

islemler hizlansin, hemen basvurabileyim diye orada bir tanidigima bir yazi hazirlatip imzalatacagim. boyle bir almanca yazi ornegi (15.5.90 dogumlu ekrem erdogru su su tarihler arasinda bizde konaklayacaktir vs. seklinde) nerede bulabilirim?

tesekkurler

mobil görünümden çık