youtu.be
Şu videoda Orta Çağ'ın genelinde Almanya ile İtalya'da bıncık bınxık bir ton. İnim devlet var gibi förünüyor? Derebey, polis devleti falan mı onlar? İtalya'nınbüyük şehirleri paylaşılmıştı aileler maileler vardı da, bu pinçik pinçik olan şeyler o derebeyleri mi?
Şu videoda Orta Çağ'ın genelinde Almanya ile İtalya'da bıncık bınxık bir ton. İnim devlet var gibi förünüyor? Derebey, polis devleti falan mı onlar? İtalya'nınbüyük şehirleri paylaşılmıştı aileler maileler vardı da, bu pinçik pinçik olan şeyler o derebeyleri mi?
Penceresi açılmayan, havalandırmasız ve cereyan yapmayan bir koridora bakan oda nasıl havalandılır? Havayı dışarı süpürsem olur mu ya da çıkış kapısından havayı içeri süpürsem. Zamanında tüp açık kaldığında pencereyi açıp havayı süpürmemizi söylemişlerdi de, aklıma başka bir fikir gelmiyor. Bir vantilatör falan bulsam ve çalıştırsam etki eder mi?
Uzun saç düşünün. Taç gibi bir şey takılı olabilir. O taçtan sonraki kısım arkaya doğru kabarık ama saç dümdüz aşağı iniyor. Normal şekline göre üst kısmı biraz daha kabarık gibi. Ne ki bu şeklin adı?
Adını bilmediğim için resmini de aratamadım, anahtar kelimeler de işe yaramadı. O yüzden görsel bir şey de koyamadım.
Edit: Hah, şunun gibi
s-media-cache-ak0.pinimg.com
feelfreenow.files.wordpress.com
thewigcompany.com
Adını bilmediğim için resmini de aratamadım, anahtar kelimeler de işe yaramadı. O yüzden görsel bir şey de koyamadım.
Edit: Hah, şunun gibi
s-media-cache-ak0.pinimg.com

feelfreenow.files.wordpress.com

thewigcompany.com

Oda arkadaşım bir aydır baş ağrısından ve nefes alamamaktan çatlayacakmış. Üç hafta önce ve geçen hafta doktora gitmiş, sinüzit teşhisi koymuşlar. İlk doktor bir haftalık antibiyotik vermiş, ikinci doktor 'Evet, gerçekten sinüzit' demiş ama bir ilaca gerek görmemiş. 'Durup durup başım ağrıyor, sol yanağın orası dolu. Oradan nefes alamıyorum' diyor. Sulu pompa diye bir şey denemiş. Tuzlu suyu bir burundan alıp diğer burundan vermek üzere bir rahatlatma pompası mı, öyle bir şey varmış ama rahatlamamış. Bildiğiniz rahatlatıcı bir yöntem var mı? Yeni bir doktora mı gitsin?
Sevgili uzun saç tecrübesi olan arkadaşlarım. Saçlarım çok kalın telli, zor ıslanıyor ve kuruyor. Küçük lastik tokalara saçımın üç teli ancak sığıyor, en büyük tokalardan kullanıyorum topladığımda. At kuyruğu yaptığım saçlarımla ilgili şu sorunu sürekli yaşıyorum: Temizse aşağıya doğru kendini hızla salıyor, lastik tokalar tutmuyor. Temiz değilse yavaş yavaş salıyor. Bu salmadan dolayı da alt kısım şişiyor. Böylece şu garip görüntü oluyor topladığımda. (Temsili olmayan 10 yıl öncesinden saç ifşası)
i.hizliresim.com
Tel toka ile sabitleyince, tel tokanın çevresinden salıyor.
Uzayınca da şöyle oluyor.
usera.imagecoast.com
Bunun normal, gergin, sıkı at kuyuğu olması için ne yapmam gerekir?
i.hizliresim.com

Tel toka ile sabitleyince, tel tokanın çevresinden salıyor.
Uzayınca da şöyle oluyor.
usera.imagecoast.com

Bunun normal, gergin, sıkı at kuyuğu olması için ne yapmam gerekir?
Bilgilendirici olsa bile, konu sayısı aşırı fazla geliyor ve kayboluyorum, nereden ne bakacağımı bilemiyorum reddit'te olduğu gibi. Ortada seçim yapabileceğimiz tüm konuların olduğu bir liste var mı? Olsa belki oradan seçerim ama şimdi ne seçeceğimi bilmiyorum. Belki ilgim var ama haberim yok, aklıma gelmedi. Duyduğumda "Aaaa, bu kadar zamandır neredeymiş" diyeceğim başlıklar vardır belki. Bir de sevdiğim bazı konularda da yeterince bilgi sahibi olmamam nedeniyle cevaplarda ne dediğini anlamama ya da başka bazı konularda da o kadar derine inmek istememe durumum var. O yüzden kullanımı çok zor geliyor bana. Kullanamıyorum ben bu mereti.
Bir de Duyuru halkına ne takip ettiğini sorarım dedim. Belki oralardan yürürüm. Anket gibi bir şey olsun; kolay ve verimli kullanım hakkıbda önerileriniz varsa, onları da söylerseniz tepede kaymak olur.
Bir de Duyuru halkına ne takip ettiğini sorarım dedim. Belki oralardan yürürüm. Anket gibi bir şey olsun; kolay ve verimli kullanım hakkıbda önerileriniz varsa, onları da söylerseniz tepede kaymak olur.
Kalan hiçbir yazılımla ya da bilgisayarın çalışma hızı ile ilgili bir sorunum yok. Word aşırı yavaş çalışıyor. Daktiloda yazsam daha hızlı yazarım. Yazdığım her harfi tek tek oturup izlemek zorunda kalıyorum. Nedendir, ne yapılır?
Ilk seferinde yaptigimi tutturmustum ama ondan sonraki uc seferde olcuyu degistirmeme ragmen beceremedim. Bildigin sivi oldu, sut iki gram katilasmadi. Normalde de muhallebiden hafif sivica kivamda oluyor ama dunden beri sutle ayni kivamda. Iki kasik chia tohumu, 200 ml sut. Sutu yagsiz kullandim diye mi oldu, nasil yapiyorsunuz?
(Tikler gecikebilir ama gelecek)
(Tikler gecikebilir ama gelecek)
O şarkının oradan, bu şarkının buradan olmasının verdiği fenalık ile bu tarihlerdeki aranjman olmayan şarkıları sormaya geldim. Niye kendi şarkımızı kendimiz yapmamışız.
eksisozluk.com
eksisozluk.com
Karbonhidratı az ve abur cubur olmaması tercih sebebidir. Şu an mutfakta kendi yemeğimi yapamama sorunum var; bir ay kadar da öyle olacak gibi. Mutfak iptalmiş gibi düşünebiliriz. Fırın yok, ısıtma yok. Kendi odamda tutabileceğim, açlık giderici ve bir iki saat tutabilecek neler olabilir? Fındık, badem, vb denedim; bir avuç tok tutmuyor. Tok tutmak için yediğimde birkaç avuç yemiş oluyorum, hayvanlığın da lüzumu olsun istemiyorum.
Soru başlıkta. Öylesine, merak ettim.
Bilindik torrent sitelerinde yok. Diğer sitelerde de genelde yazılar Arapça, o yüzden de hakikaten torrent mi ve 'Arkadaşlar, bu bir virüs olabilir mi' arası düşüncelerden tıklayamıyorum. Mümkün olsa para da verir izlerim. Ne yapabilirim? Kıyı köşe festival filmlerinin olduğunu bildiğiniz yerler var mı?
Edit: İsmini de vereyim. Baad el mawkeaa
Tabii bir de altyazı durumu var. Artık hangi dilde varsa. Bir şekilde bir dile çevrilir herhalde.
Edit: İsmini de vereyim. Baad el mawkeaa
Tabii bir de altyazı durumu var. Artık hangi dilde varsa. Bir şekilde bir dile çevrilir herhalde.
Sözlükte bir şarkıcıyı arattım ve başlık bir şarkısına yönlendirildi. Üstelik bu şarkısı da çok genel bir ad olduğu için çok anlaşılır da değil. Örneğin, Levent Yüksel arattım ve başlık İstanbul'a yönlendirildi ve İstanbul'da Levent Yüksel'i içeren entry'ler %1'i geçmiyor gibi diyebiliriz. Bu durumda bu link kırılır mı? Ne yapılır?
Şu videodaki şarkıyı arıyorum. Shazam tanımadı. Video içeriğinde yazan Küküllőmenti Legényes de dansın adıymış, şarkının değil.
www.youtube.com
www.youtube.com

Normalde haftada 3-4 kere spora giderdim ama bir süredir mecburi bir ara vermek zorunda kaldım. İki-üç hafta sonra yeniden başlayabileceğim ama şöyle bir sorunum var. Normalde sporu akşamları yapıyorum ama hafta içleri dört akşam 21:30'a kadar çalışıyorum, ondan sonra zaten salon o kadar açık olmuyor. Sabah gitmek istiyorum ve haftasonları genelde öğlen giderdim ama spordan sonra deli gibi uykum geliyor. Kendimi aşırı zorlamıyorum, iki yıl benzer rutinimi yapıyorum. Öyle bir 'Amanın, nefes nefese kaldım, çok zorlandım' durumu da yok. Bir saat hafif tempolu yürüyüş bile yapsam o günüm iptal. Uyumazsam o gün gitti, bitti. Ne kafa kalıyor, ne de bir şey yapacak hal. Yattığım yerde film bile açamıyorum, gücümü toplarsam en fazla bir iki saat tavana bakabiliyorum. Ayağım boşa basıyor bazen. Yersiz bir benzetme olacak ama durumun ne olduğunu tam anlatmak açısından bu benzetmeyi yapayım; sevişme sonrası kafa mafa çalışmaz, hiçbir şey düşünemeden sızıp kalınır ya, tastamam ondan. Normalde işten sonra ve yatmadan önce yaptığım için sorun olmazdı ama artık sorun olacak. Ben ne zaman yapayım bu sporu? Bu yorgunluk endorfin pompasından mı, yoksa duşun etkisi mi? Minimuma indirmek için ne yapabilirim? Hafta içi gündüz uyuma şansım yok pek. Ancak spor yapıp işe gidebilirim.
Bir kozmetikçideyiz. Annem bir krem almak istiyor. Krem indirimde. Normalde 129 TL, indirimli hali 79 TL. Etikette böyle yazıyor ama kasada indirim uygulamadılar ve ödemeyi istediler. Biz etiket fiyatının öyle olduğunu söyleyince kontrol ettiler. Haklı olduğumuzu, fiyatın o olduğunu ama ürünü sistemden düşemedikleri için satamadıklarını söylediler. Mağaza müdürü, IT'ye mail attığını ve ne zaman cevap gelirse o zaman satabileceğini ama indirimin de bugün son günü olduğunu söylediler. Bugün cevap gelmezse yarın 128'a alırmışız. Oysa kasada pahalı fiyata ödesek kimse sistemden düşmüyor demeyecekti. Bu durumda tüketici olarak hakkımız nedir?
Bayağı bir zamandır izlemedim de. Recep İvedik ya da Maskeli Beşler gibi olmayan ama Hükümet Kadın gibi, Eyyvah Eyvah gibi filmler var mı son 3-4 yılda? Türü önemli değil; bir de "Aşk Anana Benzer", "Aşk Sensin" tarzı içinde aşklı olan bir şey olmasın ya da Kurtlar Vadisi gibi mafyatik bir şey olmasın.
Bugün 20'lik dişime dolgu yapıldı, hafiften oydular haliyle. Kanadı bir miktar, tamponladılar. Eve gelip de anestezi etkisi geçince bayağı ağrıdı, ağrı kesici ile ağrısı geçti şimdilik. Yanımda da mandalina var; çok güzel bakışıyoruz ve ciddi düşünüyorum. Yiyince sakin sakin durur mu, yoksa 'Orası yara, oraya asitli asitli mandalin yenmez' mi?
Windows-Mac uyumsuzluğu nedeni ile de olabilir (Şu anda bunu kontrol edemiyorum), başka sebeple de; e-posta ile gelen dosyayı yarına kadar açmam lazım. Biraz karmaşık bir durum. Nasıl ne edilir?
(Şu ana kadar uzantıyı rtf'ye çevirdim. Yemedi)
(Şu ana kadar uzantıyı rtf'ye çevirdim. Yemedi)
Bir adet dosya var çalıştırılması gereken. Cümle alem çalıştırdı ve virüs dosyası değil. Aslında çok eski ve dandik bir program ve bu programın bir bilgisayarda çalıştırılması gerekiyor. Birkaç dll, bir de exe dosyası. Ancak, bilgisayar artık AVG'den midir, firewall'dan mıdır; 'Bu dosya trojan' diye tutturup açmıyor. Bu durumda, ne yapılmalıdır? Bu program nasıl kullanılır?
Sorunlu bilgisayar benimki değil ve bilgisayarın ayrıntılarını bilmiyorum. Bu yüzden çeşitli olasılıklar üzerinden konuşabiliriz.
Sorunlu bilgisayar benimki değil ve bilgisayarın ayrıntılarını bilmiyorum. Bu yüzden çeşitli olasılıklar üzerinden konuşabiliriz.
Yabancılara Türkiye'yi ve kültürünü tanıtan bir sunum yapmam istendi de, sunumun en sonuna doğru bir 5-6 atasözünü kelime kelime çevirip koyarak 'Sizce ne anlama geliyordur, hadi, tahmin edin' oynatmayı düşündüm. Kriterler şunlar:
- Ortam işyeri ortamı, o yüzden küfürlü veya argo olmasın.
- Az çok kullandığımız şeyler olabilir, az da kullanılabilir ama Türkiye'de toplam 10 kişinin bildiği bir şey olmasın. Genel olarak bizi yansıtsın.
- Anlamı çevirince hemen tahmin edilemesin. Örneğin, biri zamanında 'Bu işe başlasam mı' demişti, ben de 'Başlamak bitirmenin yarısıdır der bir atasözümüz' dedim. Hiç beklemediğim bir aydınlanma yaşadı, birkaç dakika aydın aydın, öylece kalakaldı ama bu çevirince çok kolay tahmin ediliyor. Bana biraz 'Coşmuş dereye soğan konmaz' tarzı atasözleri gerekiyor.
- Ortam işyeri ortamı, o yüzden küfürlü veya argo olmasın.
- Az çok kullandığımız şeyler olabilir, az da kullanılabilir ama Türkiye'de toplam 10 kişinin bildiği bir şey olmasın. Genel olarak bizi yansıtsın.
- Anlamı çevirince hemen tahmin edilemesin. Örneğin, biri zamanında 'Bu işe başlasam mı' demişti, ben de 'Başlamak bitirmenin yarısıdır der bir atasözümüz' dedim. Hiç beklemediğim bir aydınlanma yaşadı, birkaç dakika aydın aydın, öylece kalakaldı ama bu çevirince çok kolay tahmin ediliyor. Bana biraz 'Coşmuş dereye soğan konmaz' tarzı atasözleri gerekiyor.
Bunu yapmaya çalışıyorum. "Daire konvekstir"den alıp yürüyeyim dedim. Dairenin konveksliği için de üçgen eşitsizliğinden yararlanan bir ispat mevcut malum ortamlarda.
math.stackexchange.com
math.stackexchange.com
Yalnız, bunu da anlamadım. Bizim değişkenlerimiz nerede? 0 ile 1 arasında olması gereken katsayı nerede?
Nasıl ispatlarım? Bilen eden?
math.stackexchange.com
math.stackexchange.com
Yalnız, bunu da anlamadım. Bizim değişkenlerimiz nerede? 0 ile 1 arasında olması gereken katsayı nerede?
Nasıl ispatlarım? Bilen eden?
- Excel'de çift tıklayınca formül aşağı iniyor ve ne kadar satır varsa hepsini o formülle dolduruyor. Bunu da yatayda mouse ile tutup sürükleyerek yapıyoruz ya; formülü 10001 sütun için genişletmem ve sürüklemem lazım. Haliyle de o kadar tutup sürüklemem imkansız. Uzun iş ve bunu çok tekrarlı yapmalıyım. Aslında yapmak istediğim sütunlara 0 - 0.1 - 0.2 - 0.3 - .... diye numara vermek. Sürüklemeden nasıl olacak bu iş?
- Word'de bir tablonun hücresinin içine bir şekil yapmak istiyorum. Atıyorum ki, daire. Normalde daireyi yukarıdan bulup çiziyoruz ya, Enter'a basınca dairenin yeri değişmiyor ama tablo aşağı iniyor ya da tablo ile şekil farklı derecelerde aşağı iniyorlar. Bunları sabit tutmanın yolu var mı? Şekil çizer gibi değil de, 'Kardeşim, bu hücrenin içinde bir daire olacak' derecesine nasıl getirebilirim? Bu şekillerin duruma göre içine dolgu yapılması gerek. Dolayısıyla resim olarak yapıştırmak mantıklı olur mu?
- Word'de bir tablonun hücresinin içine bir şekil yapmak istiyorum. Atıyorum ki, daire. Normalde daireyi yukarıdan bulup çiziyoruz ya, Enter'a basınca dairenin yeri değişmiyor ama tablo aşağı iniyor ya da tablo ile şekil farklı derecelerde aşağı iniyorlar. Bunları sabit tutmanın yolu var mı? Şekil çizer gibi değil de, 'Kardeşim, bu hücrenin içinde bir daire olacak' derecesine nasıl getirebilirim? Bu şekillerin duruma göre içine dolgu yapılması gerek. Dolayısıyla resim olarak yapıştırmak mantıklı olur mu?
Taciz doğru kelime midir, emin olamadım. Duyuru'da bir süredir, özellikle birkaç aydır daha sıklıkla karşılaştığımız bir sorun var. Zirvelerde ya da bireysel buluşmalarla bir şekilde görüşüldükten sonra tarafların birinin diğerini rahatsız ettiği ile ilgili mesajlar alıyoruz. Engellense bile başka nick ile gelip mesaj ile küfredenler, duyuru altından kuralına uygun laf atanlar, vb. Bu şekilde birtakım şikayetlerle karşılaşıyoruz. Bu tip durumlarda modların 3. kişi olarak mesaj görme yetkisi yok biliyorsunuz ki ve bu yüzden durumu kanıtlayamıyoruz ama şikayetlerin de hepsi yalan değildir herhalde. Bazılarını hissedebiliyoruz, hatta bizim fark edip mesaj attıklarımız da var. Bu gibi durumlar için bir tavsiyeniz var mı?
Orta çağ, Rönesans tablolarına "Ay, esmiyor" tarzı bir cümlelik geyikler yazan bir grup ya da bir site vardı. Neydi o?
Şöyle şeyler vardı
pbs.twimg.com
Şöyle şeyler vardı
pbs.twimg.com

Amerika'ya para gönderimi ne kadardır? En ucuz yol bu mudur? Anneanne seviyesinde kolay mı gönderimi?
Edit: + basond'un soruları
Edit: + basond'un soruları
İki gündür yeniden duyduğum için kafama takılan bir şarkı var. Bir 80 sonu, 90 başı filminin de film müziği. Ya Polis Akademisi'nin ya Rocky'nin ya da başka bir benzer filmin. Araştırdım ama bulamadım. Hatırladığım kısmı enstrümantal. Bol sert saksafon solosu var. Şarkının ya da grubun adında black geçiyordu, hatta şarkının adı iki kelimeydi galiba. 'Black dıbıdıbı' gibi bir adı vardı. Neydi, hatırlayan var mı?
Edit: Düşündüm, içinde black geçmeyebilir. b... ..... gibi iki kelime adı var, onu hatırladım.
Edit: Düşündüm, içinde black geçmeyebilir. b... ..... gibi iki kelime adı var, onu hatırladım.
Şunlar gibi olanlar değil.
www.ofisneister.com
www.elyapimlari.com
Bildiğimiz saman kağıdı olan defter. Mecidiyeköy'de buldum ama minikti, 40 sayfa idi. Daha kalınını arıyorum. Gören bilen var mı?
Şunun gibi ama kalını
www.ankasanat.com
www.ofisneister.com

www.elyapimlari.com

Bildiğimiz saman kağıdı olan defter. Mecidiyeköy'de buldum ama minikti, 40 sayfa idi. Daha kalınını arıyorum. Gören bilen var mı?
Şunun gibi ama kalını
www.ankasanat.com

Fiyatı uçuk olmayan, kalitesine güvendiğiniz, İstanbul'un Avrupa yakasında bir yerler var mı?
Bu soruyu daha önce de sormuştum. Ekranı video olarak kaydeden ve kaydederken benim mikrofona da konuşmamı üstüne kaydeden bir program arıyordum. Faststone Capture önerilmişti. Çok da memnun kalmıştım, tam aradığım şeydi ama deneme sürümü sona erdi. Satın almak istedim ama Faststone'un web sitesi tamamen göçmüş.
Alternatifi var mı? Ya da Faststone'un sitesinin komple neden göçtüğünü bilen?
Alternatifi var mı? Ya da Faststone'un sitesinin komple neden göçtüğünü bilen?
Geçen gün kaymaktutmayansicaksut'ün duyurusuna cevap olarak güzel bir tespit vardı. İfşa sıklığından, 'Nasılsınız' tarzı duyurulardan, chat duyurularından, vb. anladığım kadarı ile kullanıcılarda (en azından belirli bir kesilmde) böyle bir talep var. Bir kısmı da 'Bu duyuruları silin' tarzı bir yaklaşımda. Orta yolu 'Bir kategori olsun, bunlar orada değerlensin' diyen var.
Sormak istediğim sorular şunlar:
- Siz Duyuru'da bunlara rağmen mi varsınız, bunları isteyerek mi varsınız? Bunlar olduğunda soğur musunuz, mutluluk ve neşe mi duyarsınız?
- Duyuru'nun bunları serbestleştirecek yönde evrilmesi hakkındaki düşünceleriniz neler? 'Ekşi Sözlük'ün şimdi geldiği nokta gibi suyu çıkar' mı, 'Bu yönde evrilmezse Ekşi Duyuru geçmişte kalır, zamanı yakalayamaz mı'?
- Orta yol olarak, bunların bir kategoride toplanarak gönül işleri gibi kendi içinde bulunması, çok sayıda duyurunun orada birikmesine ve kaotik bir ortama mı yol açar, kullanıcı taleplerini ancak karşılar hale mi gelir?
- Özetle, Ekşi Duyuru ne yaparsa veya ne yapmazsa kendi topuğuna sıkar?
Ne kadar görüş, o kadar az yanılma payı. Bu nedenle, görüşlerinizi bekleriz. Misafir geldiğinden tikler sonra gelebilir.
(Bu konu daha önce bir iki kere tartışıldı ama tartışmalar yeterince ivme almamış görünüyor. Bu nedenle, derinlemesine bir tartışma hepimize yardımcı olabilir. Ayrıca bu tartışmadaki gözlemlerden fikirlerinize ayrıca ihtiyaç duyacağım başka sorular da ortaya çıkabilir)
Sormak istediğim sorular şunlar:
- Siz Duyuru'da bunlara rağmen mi varsınız, bunları isteyerek mi varsınız? Bunlar olduğunda soğur musunuz, mutluluk ve neşe mi duyarsınız?
- Duyuru'nun bunları serbestleştirecek yönde evrilmesi hakkındaki düşünceleriniz neler? 'Ekşi Sözlük'ün şimdi geldiği nokta gibi suyu çıkar' mı, 'Bu yönde evrilmezse Ekşi Duyuru geçmişte kalır, zamanı yakalayamaz mı'?
- Orta yol olarak, bunların bir kategoride toplanarak gönül işleri gibi kendi içinde bulunması, çok sayıda duyurunun orada birikmesine ve kaotik bir ortama mı yol açar, kullanıcı taleplerini ancak karşılar hale mi gelir?
- Özetle, Ekşi Duyuru ne yaparsa veya ne yapmazsa kendi topuğuna sıkar?
Ne kadar görüş, o kadar az yanılma payı. Bu nedenle, görüşlerinizi bekleriz. Misafir geldiğinden tikler sonra gelebilir.
(Bu konu daha önce bir iki kere tartışıldı ama tartışmalar yeterince ivme almamış görünüyor. Bu nedenle, derinlemesine bir tartışma hepimize yardımcı olabilir. Ayrıca bu tartışmadaki gözlemlerden fikirlerinize ayrıca ihtiyaç duyacağım başka sorular da ortaya çıkabilir)
İstanbul'da (tercihen Avrupa yakası) yöresel ürünlerin satıldığı pazarlar var mıdır? Ne bileyim, Adana biber salçası, Zile pekmezi, Uşak tarhanası, vb. gibi şeyler bulunabilecek pazarlar var mıdır?
Aşağıdaki hafıza sorusuna balık yağı cevabını görünce aklıma geldi. Ben de Omega 3 hapı kullanıyorum (düzenli hale getirmedim, o başka bir konu). Kilo alabilme sorunu olan 38 kilodaki bir arkadaşıma doktor kilo alabilsin diye sürekli balık yağı hapı veriyordu. İnternette de Omega 3'le ilgili şeyleri Google'ladığımda 'Zayıflatır bilem' tarzı şeyler yazıyor. Bunu hem Omega 3, hem de balık yağı+Omega 3 karışımı haplar için söylüyor. Bunun olayı nedir? İştah mı açıyor, kapatıyor mu? Ne gibi etkisi var? Balık yağını Omega 3'ten ayırmak mı gerekir?
Geçici dolgulu olan bir dişim var. Acıdığı için her zamanki gibi rahat fırçalayamıyorum, orayı usul usul geçiyorum. Sanki pis kalıyormuş gibi bir izlenim edindim. Bir de sanki oranın diş eti kısmı şiş ve yaralı gibi. Fırçayla o bölgeden geçince acıyor. Diş suyu kullanılabilir mi bu kısma? Normal fırçalasam diş etini parçalar mıyım?
Bu konu konuşuldu gerçi ama toparlayarak bir kez daha sormak istiyorum.
Bir kesim 'Çok fazla müsamahakar davranıyorsunuz, burası iyice foruma döndü' diyor, bir kesim 'Geyik de mi yapamayacağız, arada soruya cevap değil'lere müsamaha gösterilmeli' diyor. Bir kesim ise 'Bunlara hiç gerek yok, site zaten düzgün işliyor, bozmayın' diyor.
Üçüncü görüşe şu şekilde cevap vereyim: Şu an ayarı doğru olabilir; ancak, ispiyon gerekçeleri ve tavırlar o kadar çok çeşitlilik gösteriyor ki, ilk iki taraftan da mutsuzluk çok fazla. Bazıları 'Nazi gibi siliyorsunuz' derken, bazıları 'Niye hala silmiyorsunuz' diyebiliyor aynı duyuru ve cevaba.
Şöyle bir çözüm önerisi geldi: Reddit'te bir adet kutu varmış 'Ciddisiz cevap istemiyorum' diye. Duyuruyu açan kişi onu tıklarsa geyik cevapları silinebiliyormuş. Eğer tıklanmazsa altında geyik yapılabiliyormuş. Bu çözüm hakkında ne düşünürsünüz?
Bir kesim 'Çok fazla müsamahakar davranıyorsunuz, burası iyice foruma döndü' diyor, bir kesim 'Geyik de mi yapamayacağız, arada soruya cevap değil'lere müsamaha gösterilmeli' diyor. Bir kesim ise 'Bunlara hiç gerek yok, site zaten düzgün işliyor, bozmayın' diyor.
Üçüncü görüşe şu şekilde cevap vereyim: Şu an ayarı doğru olabilir; ancak, ispiyon gerekçeleri ve tavırlar o kadar çok çeşitlilik gösteriyor ki, ilk iki taraftan da mutsuzluk çok fazla. Bazıları 'Nazi gibi siliyorsunuz' derken, bazıları 'Niye hala silmiyorsunuz' diyebiliyor aynı duyuru ve cevaba.
Şöyle bir çözüm önerisi geldi: Reddit'te bir adet kutu varmış 'Ciddisiz cevap istemiyorum' diye. Duyuruyu açan kişi onu tıklarsa geyik cevapları silinebiliyormuş. Eğer tıklanmazsa altında geyik yapılabiliyormuş. Bu çözüm hakkında ne düşünürsünüz?
Amerika'ya yaklaşık 20-25 kiloluk 8-10 kitabı en ucuza nasıl gönderebilirim? Süresi önemli değil, 3-4 ayda gitse olur.
Bir de kitaplar için kampanyalar oluyorsa, defter de pakete dahil edilebilir mi?
Bir de kitaplar için kampanyalar oluyorsa, defter de pakete dahil edilebilir mi?
Sol üst tarafımda diş etim acıyor. Dişler de sıcak-soğuğa biraz hassas gibi. Diş eti dişten daha sorunlu şu an. Delice bir ağrı değil. Dünden beri üst taraftaydı, şimdi aşağıya da kaydı hafiften. Yarın sabah doktora gitmeye çalışacağım (randevu işlerinin izin verdiği en erken zamana). Ağrı kesici aldım ama pek sallamadı gibi. Bir önerisi olan var mı? Rakı, kolonya basma işe yarar mı, olay diş eti midir; oturup bekleyeyim mi?
Haftasonuna bir doğum günü planlıyoruz da, oraya buraya süsler asalım, doğum günü çocuğunun adını oraya buraya yazalım gibi şeyler düşünüyoruz. Eğlenceli ya da şebek süsler, araçlar, vb. bilen var mı? Örneğin, şu bekarlığa veda partilerinde elde tutulan, üstünde garip şeyler yazan lolipopların doğum günü gibi şeyler ya da başka eğlenilebilecek ya da komik/absürd olabilecek şeyler.
Tikler sabaha kalabilir.
Tikler sabaha kalabilir.
Yeşil pasaport sahibi biri "Ben haklarımdan vazgeçiyorum. Bunu iptal edin, ben bordo kullanacağım" diyebilir mi?
Az önce panik halinde bir arkadaşımla konuştum. Kendisi takı tasarımı ile uğraşıyor ve bu yüzden de arada bir yurtdışından takı getirttiriyor. Türkiye'de olmayan ama Amerika'da bulunan bir takıyı getirtmek istemiş. Ünlü bir takı firması varmış. Adını söylemedi gerçi, benim de sormak aklıma gelmedi ama öğrenirim. Adı xyz.com olsun. Onun sitesinin aynısından yapmışlar; xyz.com.tr olarak. Arkadaşımın da İngilizcesi iyi değil; 'İngilizce siteden alışveriş yapacağıma Türkçesinden alırım. Fiyatlar aynı' demiş ve alışveriş yapmış. Daha sonra kendisine sitte üyeliği ve sipariş numarası ile ilgili e-postalar gelmiş. Dünden beri sipariş durumu ile ilgili siteyi kontrol ediyormuş ama sipariş durumunun ne olduğu yazmıyormuş. İçeriği yazıyormuş ama durumu yerine 123 gibi bir şeyler, karalamalar yazıyormuş. En sonunda bu akşam Müşteri Hizmetleri'ni aramaya karar vermiş ama telefon numarası bulamamış sitede. Mail adresi info@xyz.com.tr diye varmış, bir de müşterilerin doldurabileceği bir form varmış ama o da görünüşte formmuş. 'Gönder' e basınca hiçbir şey yapmıyormuş. Ben 'Sitenin adını bir arat, belki daha önce dolandırılanlar olmuştur' dedim ama hiç şikayet yokmuş ama başka bir şey de yokmuş.
Dolayısıyla şirket ortada yok, birileri Amerikan şirketinin sitesini komple her şeyiyle Türkçeye çevirmiş. Ben de onun ağzından İngillizce bir e-posta yazdım; arkadaşım bunu Amerika'daki şirketin formunu doldurarak iletti. Oradan cevap bekliyor şimdi. En azından, firmanın Türkiye'de böyle bir görünümünün olduğunu bilsinler.
Bu durumda, arkadaşım ne yapabilir? Alışverişi sanal kart ile yapmış, para çekilmiş; bunun için yapması gereken nedir? Karşı taraf sanal kart bilgilerini kullanmaması için ne yapmak gerekir?
Edit: Tikler sabaha kalabilir.
Dolayısıyla şirket ortada yok, birileri Amerikan şirketinin sitesini komple her şeyiyle Türkçeye çevirmiş. Ben de onun ağzından İngillizce bir e-posta yazdım; arkadaşım bunu Amerika'daki şirketin formunu doldurarak iletti. Oradan cevap bekliyor şimdi. En azından, firmanın Türkiye'de böyle bir görünümünün olduğunu bilsinler.
Bu durumda, arkadaşım ne yapabilir? Alışverişi sanal kart ile yapmış, para çekilmiş; bunun için yapması gereken nedir? Karşı taraf sanal kart bilgilerini kullanmaması için ne yapmak gerekir?
Edit: Tikler sabaha kalabilir.
Adını unuttum o nesnenin. Eşyalar kırılmasın diye baloncuklu bir naylona sararız ya, pıtır pıtır baloncukları patlatılan şey. Ondan nerede buluruz? Çoklu olarak.
Bir kızdı galiba ya da bir çocuk, bir odada kapılardan birini seçmesi gerekiyor çıktığı odaya geri giriyor. Hangi filmdi bu?
1.5 ay kadar önce sormuştum ama şimdi yeniden sormam gerekti. Kullanıcı adı kullanmadan, girenlerin sadece yorum yazabileceği ama ama kendinden öncesine edit yapamayacağı, nick kullanılmayan ve sadece url'i elinde olan kişilerin ne olup bittiğini girip görebileceği minik bir tartışma odası gibi çalışacak bir platform var mıdır? Hosting almak gerekmeden bir çözümü olabilir mi?
Aranızdaki kırtasiye çılgınlarına sesleniyorum. Kalem, defter seçerken büyük haz alan duygudaşlarıma.
Acil bir durum değil, hatta ortada öyle bir durum da yok ama esse ve bir çılgınlık etmek istesem hangi kırtasiye ve ofis malzeme satıcılarına gitsem kendimden geçerim? Sevdiğiniz kırtasiyeciler var mı?
Şehir İstanbul ama diğer kırtasiye çılgınlarına da kıyak olması ve bir kırtasiye veritabanı oluşması açısından diğer şehirler de yazabilir pekala.
Acil bir durum değil, hatta ortada öyle bir durum da yok ama esse ve bir çılgınlık etmek istesem hangi kırtasiye ve ofis malzeme satıcılarına gitsem kendimden geçerim? Sevdiğiniz kırtasiyeciler var mı?
Şehir İstanbul ama diğer kırtasiye çılgınlarına da kıyak olması ve bir kırtasiye veritabanı oluşması açısından diğer şehirler de yazabilir pekala.
En hızlısı değil, en rahatını söyleyebilir misiniz? Tabii ki "Tuzla'ya git, oradan dön" kadar uç olmaması dışında. 9 saattir toplamda 15 dakika oturabildim, metrobüste ayakta gidesim yok. İki saatlik süreye kadar her rota kabulüm.
Merhaba,
Sözlükte olan şu olaydan bahsetmiyorum ama buna benzer.
www.eksiduyuru.com
Dün burada bir duyuru vardı ve sözlük yazarlarının bir linke tıklamasını istiyordu, yardım amaçlı olduğunu iddia ediyordu. Bu linke tıklayan (e-posta, vb. girmeden, sadece tıklama) iki kişinin sözlük hesapları hack'lendi. Acaba başka kimse var mı diye sormak istedim.
Sözlükte olan şu olaydan bahsetmiyorum ama buna benzer.
www.eksiduyuru.com
Dün burada bir duyuru vardı ve sözlük yazarlarının bir linke tıklamasını istiyordu, yardım amaçlı olduğunu iddia ediyordu. Bu linke tıklayan (e-posta, vb. girmeden, sadece tıklama) iki kişinin sözlük hesapları hack'lendi. Acaba başka kimse var mı diye sormak istedim.
Tava alacağım da her gittiğim yerde titanyumu iteliyorlar. Dökme veya seramikten iyi midir? Kanserojen midir? Yapışkan mıdır?
Abim arkadaşı ile Yunanistan'a gidecekmiş. Oda rezervasyonunu booking'den abim yaptı. Arkadaşı vize başvurusunda bulunurken bu odayı gösterebilir mi? Gerçi gösterebilse garip olur gibi. Bir de, booking'den yeni rezervasyon yapıp iptal etme dışında bildiğiniz bir seçenek var mı?
Alttaki kek buketi, vb. sorusuna ek olarak, bu kek buketleri vb.yi gün içinde gönderebilen bir yer var mI?
Üstünde kağıt yapıştırılmamış ama serilmiş olan bir ahşap zemine bulaşık deterjanı dökülmüş ve orada kuruyarak ahşap zemine kağıdı çıkartma gibi yapıştırmış. Şekildeki gibi olmuş
i.hizliresim.com
Dokununca hala hafif nemli gibi, yıvış yıvış, yapış yapış.
Nasıl temizlenir ki bu?
i.hizliresim.com

Dokununca hala hafif nemli gibi, yıvış yıvış, yapış yapış.
Nasıl temizlenir ki bu?