(3) 

Ders secimi - tercumanlik

Olric #1307967 
Ben mutercim tercumanlik okuyorum ve ders secimi icin bir tavsiyeye ihtiyacim var. Secmeli derslerim arasinda almanca, ispanyolca ve rusca olmak uzere uc yeni dil dersi var. Sadece bir tanesini secme hakkim var. Ben biraz gec kaldim ders secimi icin o yuzden ispanyolca doldu bildigim kadariyla ama belki yer acilir diye onu da goz onunde bulundurmanizi istiyorum. Almancayi lisede iyi bir hocadan gormustum ama tekrar yapmadigim ve kullanmadigim icin hicbir sey yok aklimda. Ruscada da yeni bir alfabe falan diye emin olamadim. Bu ucu arasinda meslek acisindan da degerlendirerek siz hangisini secerdiniz?
(6) 

adi ortaklıkta hisse devrinden yeni ortaklıktan vazgeçme

Olric #1306951 
adi ortaklıkta a kişisi %50, b kişisi %50 ortaklar. a kişisi kendi payından hisse devrederek c kişisini de şirkete ortak ediyor. a %40, b %50, c %10 oluyor. a ve c aralarında sözleşme yapıyolar, c ödemelerini banka üzerinden açıklamasız yapıyor, fakat a, c'ye hisse devri için yapılması gereken diğer işlemleri yapmıyor. c de bu işlemden vazgeçmek istiyor. nasıl bir yol izlemeli, parasını nasıl geri almalıdır?
(5) 

airbnb soruları

Olric #1306932 
ilk defa kullanacağım evimdeki odayı kiralamak için. biraz karışık geldi uygulama. ev için belirlenen akıllı fiyat nedir anlayamadım, sabit fiyat belirlemek daha mı mantıklıdır, yoksa akıllı fiyat daha mı avantajlıdır? kiralayacagım kişide aramam gereken özellikler nelerdir, nelere dikkat etmeliyim? uygulamayla ilgili eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?
(7) 

hukuk seçmeli ders seçenekleri

Olric #1306914 
1. adli bilimler, 2.ceza hukuku güncel uygulama ve tartışmaları, 3.sermaye piyasası hukuku, 4.tahkim hukuku
biri seçilecek hangisi daha işe yarar olur?
(1) 

limited şirket borçları

Olric #1306880 
a limited şirketinin banka borçlarına b limited şirketi kefil olursa, birkaç sorum var:
1. a şirketinin borcu için b şirketinin ortaklarının şahsi malları haczedilebilir mi? (b şirketi üzerine mal yok) ayrıca b şirketinin ortağı borçtan haberdarsa fakat eve ihtarname gelmediyse yine de haciz gerçekleştirilebilir mi?
2. a şirketinin borcu için b şirketinin ortağının eşinin malları haczedilebilir mi?
3. a şirketinin mallarından önce b şirketinin ortakları haczedilebilir mi?
(4) 

babası belli olmayan, eşin küçük çocugunu evlat edinme davası

Olric #1304594 
babası belli olmayan, eşin küçük çocugunu evlat edinme davası kime karşı açılır?
(6) 

çalışmayan iphone

Olric #1303905 
elimde 2 adet bozulmuş iphone 5s ve 1 adet 6plus var. bunları telefoncuya versem 50şer lira verir mi?
(3) 

ayak kemiği çıkıntısı

Olric #1303898 
ayak kemiği çıkıntısı olup tedavi, ameliyat olan var mı? nasıl bir yol izlendi?
(1) 

kadıköyde kürt böreği

Olric #1303882 
kadıköyde en iyi kürt böreği nerede yenir?
(1) 

dernek vakıf davalarında yöneticilerin tanıklığı

Olric #1299244 
davada bir taraf dernek veya vakıf olduğunda yöneticileri, ortakları, müdürleri tanıklık yapabilir mi?
(3) 

Huawei Hepsiburada-Vatan

Olric #1298265 
Simdi öncelikle iki telefon arasında kaldım; P20 Lite ve Mate 10 Lite. Bu ikisinden hangisi almak için daha mantıklıdır?
Bir baska sorum daha var. Vatan ve Hepsiburada'da indirim var ama güven sorunu yaşadım biraz.
www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
Şimdi bu iki linkte görüldüğü üzere p20 huawei türkiye garantili, mate 10 ithalatçı garantili. huawei türkiye garantisi ithalatçı garantisinden daha mı iyidir? Bir de hepsiburada'dan baska satıcıdan mı alayım yoksa hepsiburada'nın kendisinden mi? Yoksa direkt vatandan mı alayım? Ama vatanda olan indirim daha az şu an.
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com
(6) 

telefon önerisi

Olric #1298070 
android telefon önerisine ihtiyacım var. aradıgım cok degisik özellikler yok. kamerasının ultra iyi olmasına gerek yok net ceksin yeterli benim icin. yeni oldugu icin yavas olmaz ama bir sene sonunda da hemen yavaslasın istemiyorum biraz dayanıklı olsa güzel olur. en cok yaptıgım eylem müzik dinlemek o yüzden ses kalitesi iyi olsun istiyorum (kulaklık da dahil). bu kriterlerde bildiginiz iyi bir telefon var mıdır? (2000-2500 civari dusundum ama biraz daha yükseltebilirim belki)
edit: samsung almayacagım
(6) 

gürsel mahallesi

Olric #1297580 
gürsel mahallesi görseldeki konumda kalınır mı? iki kadın bir erkek kalacağız.
(4) 

sonradan borç çıkar mı?

Olric #1294623 
2014 yılında turksattan internet,tv bağlatmıştım iki yıl taahhütlü. bir sene sonra taşındım ve yeni tasındıgım yerde altyapıları yoktu. ben de superonline bağlattım. turksatın iptalini de onlara yollayacaktım büyük bir kısmını ödeyeceklerdi. fakat o sırada babam rahatsızlandı ben de bu konunun uzerinde durmadım daha sonra da unuttum. geçen sene turksatın internet sitesinden tc kimlik numaramla borc sorguladım ama borc yok gözüküyordu. acaba gerçekten borcum yok mu yoksa sonradan bu borcu daha fazla miktarda karsıma çıkarırlar mı? ya da borcumun olup olmadıgını nasıl öğrenebilirim? subeye gidip sordugumda borç yoksa bile var derler mi? tesekkürler.
(2) 

Bu saca boya tutar mi?

Olric #1293987 
Sacimda kina vardi onceden sormustum acsam acilir mi diye. Iki kere acici uyguladim. Sonra da mor gibi gri gibi bi tonlayici renge boyadim ve sonuc bu oldu. Uzerine pembe boyasam sizce tutar mi? yoksa acma işlemini üç kez mi yapsam ya da griye döndürme işlemini iki kez mi yapsam?
(2) 

kına yakılmış saça açıcı

Olric #1293105 
siyah saçıma kışın saçıma kına yakmıştık. o yuzden çok bir fark olmadı. şimdi de oryalle açık küllü sarıya kadar açmak istiyorum. başarılı olur mu yoksa kınalı saça etki etmez mi?
(9) 

Annemle babamin bosanmasi icin hangi yolu secelim?

Olric #1291181 
Merhabalar, uzun oldu biraz ama zaman ayirip okuyan herkese simdiden tesekkur ederim.

Babamla annem 93 yılında görücü usulu ile evlenmişler. İki çocukları var. 19 23 yaşlarında. Annem çalışmıyor. Babam serbest meslek. Evliliğin 10-15 senesi babam evle hiç ilgilenmedi. Sadece maddi katkı sağladı. Maddi durumu da iyiydi. Kendisi arkadaşları ile vs sürekli dışarda olurdu. Hayatında başka kadınlar da olurdu. Hatta 12 sene bir sevgilisiyle beraber olduğunu kendi söyledi. İkisinin bir fotoğrafı da annemde var. Babam 2003 yılından beri de düzenli olarak alkol kullanıyor. Bu yıllarda anneme cokca siddet de uyguladi. Annem de biz kucuk oldugumuz icin ve ekonomik ozgurlugu olmadigi icin malesef katlanmis.

Sonra sehir degistirdik. Biz artik biraz buyudugumuz icin babam da biraz akillanmis olacak ki artik pek eskisi gibi degildi. Alkol almasi duzenli olarak devam ediyordu ama aksamlari evde oluyordu. Anneme de siddet uygulamiyordu. Fakat ikisi zaten anlasamadiklari icin kavgalari hep devam etti. Babam zaten genel olarak sinirli otoriter bir tip. O yuzden anlasmasi zor.

Babam kardesleriyle birlikte aile sirketinde calisiyordu. 2014 senesinde abisiyle kavga etti bir sure gorusmedi fakat sonra ise geri dondu. O seneden beri artik aralarinda surekli kavga oldu ve artik babam sirkete bir gidip bir gitmemeye basladi. Baska sehirde yazlik evimiz var biraz orada kaldi. Fakat sinirlenince evdeki esyalara falan zarar verdi. Buyuk maddi harcamalar yapti. Bu hareketler devam ettigi icin babamin rahatsizlandigini anladik. Bipolar bozukluk oldugu ortaya cikti.

Kardeslerine karsi da ithamlari, kuruntulari, supheleri vardi. Istanbulda ozel bir hastanede istemeyerek bir ay tedavi gordu. Tedaviyi hep beraber istemistik fakat o abisinin ve kardeslerinin onu hastaneye yatirdigini dusundu. Ciktiginda annemle beraber kalmaya devam ettiler. Istemeyerek alkol almadi ilaclarini kullandi. Fakat annemle tartismalari devam etti. Annem de daha fazla dayanamarak iki sene once evden ayrildi, ananemin yaninda yasamaya basladi. Babam ilaclarini kullanmayi birakti alkol almaya devam etti.

Kardesimle yazin geldigimizde bir annemde bir babamda kaliyorduk. Ama babam bunu istemedi ve bizimle de tartisti. 6-7 ay konusmadik sonra konusmaya basladik tekrar. Bu iki sene icinde babam annemle konusmak icin bir kez geldi fakat annem istemedi. Bu sure icinde hic konusmadilar. Babam annemin geri donebilecegini dusundu. Annem de babam bi rahatsizlik vermedigi icin bosanmayi dusunmedi.

Bu ramazan bayramindan onceki gun sabah 5te alkollu bir sekilde ananeme geldi tatsizlik cikardi. Annem de karakola gidip sikayette bulundu. Babam da kizdi tabii. Bir avukata sacma bir bosanma davasi dilekcesi yazdirmis onu bana atti. Ben de cevap verdim ve daha da kizdi. Hakaret, tehdit, küfür vs etti. Biz de mahkemeden koruma karari aldik.

Tabi simdi annem bosanma karari aldi. Once tanidik bir avukata gittik. Bize anlasmali bosanmamizi onerdi. Amcamlardan biri eski bir belediye baskani. Soyadlari da sehirde biraz taninmis oldugu icin amcami arayip annemin isteklerini soyleyip babami ikna etmesi icin konusmasi gerektigini soyleyebilecegini soyledi. Zaten siddetin ve aldatmanin cok uzun zaman once oldugu icin annemin onu affetmis sayilacagi ve babamin hastaligi daha 3-4 sene once cikmasina ragmen yine de hastaligini one surerek annemin bisey elde edemeyecegini soyledi. Ya da annem bir seyler talep ettiginde amcamlarin beraber olup babamdan mal alinmasina karsi durcaklarini soyledi.

Ardindan baska bir tanidik olmayan avukatla gorusmeye gittik. O da aldatmanin ve siddetin affedildigini fakat babamin annemin hayatini bunca sene cekilmez kildigi icin annemin tazminat isteyebilecegini soyledi. Iki avukat iki farkli sey soyledigi icin biraz kafamiz karisti. Tanidik olan avukat amcamlari ve babami tanidigi icin mi oyle konusuyor diger avukat tazminattan pay almak icin mi oyle diyor anlamadik. Annem anlasmali istese bile babam tamam demeyebilir ya da tamam diyip sonra kararindan vazgecebilir onu da kestiremiyoruz. Ne yapmamizi nasil bir yol izlememizi onerirsiniz?
(8) 

Yedekleme

Olric #1289861 
Iphone 6plus kullanıcısıyım. Iki uc gun once anlamadigim bi sebeple telefonumun dokunmatigi bozuldu ama telefon acik. Iki sorum var. Ilk olarak yedekleme islemi yapmayali cok uzun sure olmustu bu yuzden bilgisayardan itunes a yedeklemek istiyorum fakat telefondan bilgisayara guvenmem icin bir uyari geliyor buna onay veremiyorum. Telefondan herhangi bir sey yapmadan yedekleme yapmam mumkun mu? Ya da zaten yedeklemeye hic gerek yok mu? Ikinci sorum da tamir fiyati asagi yukari ne kadar olur?
(5) 

Taksi fiyatı

Olric #1273217 
21 km yol taksi ile kac tl tutar? (Mesafe Atatürk Havalimanından Şişli aşağı yukarı)
(1) 

Erzurum tekel bayi

Olric #1263252 
Erzurumda gara alkol getirebilecek bildiginiz tekel bayi var midir?
(3) 

Hizli tren-cinsiyet

Olric #1262560 
Hizli trene binerken bilet kontrolunde kimligimizi veriyoruz ve kontrol ediyorlar ya ordan biletle ilgili hangi bilgileri gorebiliyorlar, hangi cinsiyette bilet aldigimizi gorebiliyorlar mi?
(1) 

yargıtay kararları

Olric #1261621 
avukat değilim, aradığım konuyla ilgili yargıtay kararlarına nerden bakabilirim?
(3) 

n11 instax

Olric #1261068 
n11.com'dan instax mini makine alınır mı? alternatif hepsiburada
(2) 

cevahir disaridaki starbucks

Olric #1260658 
bir ara kapanmış gördüm ama geri açıldı mı?
(1) 

Law and order

Olric #1218603 
Law and order izlemek istiyorum ama dizinin cok fazla sezonu ve yan dizileri falan var bildigim kadarıyla. Benim asıl merak ettigim diziyi karman corman izleyebilir miyim? Bölümler arası baglantılar var mı kisiler dısında? Ya da kisilerden dolayı anlamadıgım cok sey olur mu?
(2) 

ikinci el hukuk kitabi

Olric #1125084 
istanbulda ikinci el hukuk kitaplarını nerden satın alabilirim?
(1) 

Wifi bağlantısı

Olric #1094363 
telefonum wifi ağına bağlanıyor ve bağlantısı güçlü. Fakat mesela whatsapp a girdiğimde mesajlar gelmiyor, bağlanıyor yazısı çıkıyor. Ya da her hangi bir siteye giremiyorum. Wifi da bir sıkıntı yok evdeki diğer kişiler bağlanıyor. Geçenlerde başka bir yerde de aynı problem oldu hiçbir şekilde kullanamıyorum wifi yı. Telefon iphone 6plus
(1) 

Pc acilmiyor

Olric #1029266 
Dun bilgisayara bir program indirdim indirdikten sonra yeniden baslatmam gerektigini soyledi yeniden baslattiktan sonra bilgisayar acilmamaya basladi. Sadece siyah bir ekran geliyor ve ustte surekli yanip sonen bir cizgi var
(2) 

Is bankasi cep bank

Olric #996417 
Is bankasi hesabimdan cep telefonu ve tc kimlik girerek para gonderdim. Bugun gitmis midir acaba cekebilir mi karsi taraf. Cunku normalde mesaj gidiyormus telefonuna ama gitmemis.
(3) 

Güzel sanatlar mi iş ingilizcesi mi

Olric #989810 
Secmeli ders olarak bunlardan hangisini secsem acaba? İngilizcem orta derecede ama gramer falan cok bilmiyorum. Derslerde de ingilizceyi ikinci sinifa koymuslar, ne sacma once iş ingilizcesi dersi olmasi. Zorlanirsam diye düsündüm ama yararli olur mu ki? Yoksa ortalamami mi düşürür sadece?
(1) 

IMDB

Olric #536777 
Bu sitede bir arama motoru gibi bir şey vardı ama kaybettim. Iki farklı oyuncunun ortak calışmalarını buluyordu. Biliyorsanız linkini bir atar mısınız bana?
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık