(2) 

yenilenen ehliyet kaç günde gelir

Olric #1587163 
merhaba. yakın zamanlarda eski tip ehliyetini yenilenenler, ehliyetiniz kaç günde geldi?
(10) 

Bu haftasonu nereye kaçıyorsunuz

Olric #1586091 
Malum pazartesi tatil. 3 gün fırsat bulunca İstanbul yakınlarında denize girebileceğimiz bir yere gidelim istiyoruz.

Ayvalık ve cunda bu sene planda olduğu için orayı eledik. İğneada olabilir diye düşünüyorum. Son zamanlarda gidip memnun kaldığınız yerler varsa tavsiyelerinizi alabiliriz.
(5) 

Haftasonu için etkinlik önerisi

Olric #1585701 
Bir arkadaşımı haftasonu bir etkinliğe davet etmek istiyorum. Ne olduğu çok fark etmez açıkçası amaç kafasını dağıtmak. Festival olabilir, sergi müze gibi bir şey olabilir, yakınlarda gezmelik bir yer olabilir (istanbuldayız) bu ve benzer fikirlerinize açığım :)
(2) 

Disk kilidi alırken kazıklandım mı

Olric #1583254 
Merhaba. Geçtiğimiz günlerde motor için disk kilidi aldım. Markası kovixti ancak modeli de oluyor galiba onu hatırlamıyorum. www.hepsiburada.com şu linkteki gibi. 2600 TL idi fiyatı.

Ancak trendyolda çok ucuz seçenekler de var. Mesela bu linkteki 370 TL. www.trendyol.com

Bu ikisi arasında koruma anlamında büyük farklar var mıdır?
(2) 

Motor kaskı ve kilidi

Olric #1583085 
Merhaba. 50 cc bir motor aldım, ilk motorum. Ancak kask ve kilit konusunda biraz kafam karıştı. Öncelikle kask olarak dışarıda gördüğümüz motor kasklarından ziyade daha kibar bir şey istiyorum, belki vintage gibi bir görünümlü olabilir çok bilmiyorum açıkcası. Nereden bulabilirim? Tabi aynı zamanda sağlam da olmalı, bu tarz modeller sağlam olma derseniz normal bir kask önerisi de alabilirim.
Kilit için ise hangisi daha güvenli olur, zincir mi, kalın yuvarlak bisiklet kilidi gibi olan mı, bir de tekere takılan varmış sanırım o mu? Hangisini tavsiye edersiniz ve nereden almalıyım?
Şimdiden teşekkürler
(2) 

Kazılmış çukur- araç hasarı

Olric #1582233 
Merhabalar. Cuma günü akşam mahallede park yeri arıyordum. Kazılmış ve kapatılmamış bir çukur varmış herhalde dalgınlığıma denk geldi derin olduğunu fark etmedim. Üstünden geçince aracım ciddi hasar aldı. O akşam çekici ile aracı sanayiye çektirdim. Kaskom var. Sorum şu ki burada sorumluluk o çukuru açıp bırakan kurumda mıdır? Henüz çukuru açan belediye mi yoksa iski vs gibi başka bir kurum mu bilmiyorum. Belediyeyi arayıp sordum ama talep oluşturdular henüz kim çalışma yaptı bilmiyorum. Burada eğer sorumluluk belediye ya da kurumda ise benim nasıl ilerlemem gerekir? Kasko şirketi aracı yaptırır, kurumdan kendisi mi tahsil eder? Yoksa ben mi kuruma bir başvuru yapmalıyım hasarı karşılamaları için?

Pegasus bol puan

Olric #1578762 
Merhabalar :) pegasusta bol puanı olup kullanmayı düşünmeyen var mıdır?
(1) 

ne laptop alsam?

Olric #1570458 
merhaba, su black friday’de bi laptop alayim diyorum. cok basit, gunluk kullanim icin ve arada sims oynamak icin :) butce olarak 20-30k arasi dusunuyorum ama bilgisayar piyasasini cok bilmiyorum, cok abartmadan biraz ustunde bir seyler de onerebilirsiniz. cok tesekkurler

Satılık 17 Haziran- NTO- Klein Phonix-3 bilet

Olric #1560078 
Merhabalar bu akşam Klein Phonix'teki NTO konserine 3 biletim var. 2 Tanesini 200 TL'den, birini 340 TLden almıştım ama hepsini 200 TLden satıyorum.

Satılık 17 Haziran- NTO- Klein Phonix-200 TL

Olric #1556575 
2 adet 17 Haziranda Klein Phonix'teki NTO konserine biletim var. Tanesini 200 TL'den satıyorum. Bu fiyattan almıştım.
(3) 

saç boyamak hakkında

Olric #1552522 
Yaklaşık 1 ay önce saçlarımı koyu kahveden bakır rengine boyadım. ilk boyadığımda dipler daha açık kalan yerler daha koyu oldu, birkaç gün bekleyip kalan yerleri tekrar boyayıp eşitledim.
İki gün önce dip boyası attım ama bu sefer yine oralar daha açık oldu alt kısımlardaki boya 1 ay içinde aktığı için. Eşitlemek için dün tekrar dipler harici kalan yerleri boyadım ama eşitlenmedi, dipler hala bir ton falan açık.
1) Bunun sebebi nedir? diplerin kendi saç rengimden gelmesi ve pigmentinin farklı olması mı?
2) Her dip boyası atmak istediğimde tüm saçımı tekrar mı boyamam lazım eşit olsun diye? (çünkü dipler gelene kadar açık bakır rengi akıp koyulaşıyor biraz haliyle)
3) Bir ton koyu boya alıp dipler geldikçe onunla boyamak mı daha mantıklı olur? (akıp koyulaştığındaki rengi değil de ilk boyadığımda tutan açık rengi daha çok beğeniyorum aslında, hep öyle açık tonda kalsın istiyorum ama yıkadıkça akıyor ben ne yapayım bu saça yahu, daha açık rengini mi almam lazım)
Teşekkürler :)
(1) 

kınalıada beach önerisi

Olric #1530062 
ağustosta bir haftasonu kınalıadaya gidip denize girelim diye düşünüyoruz. kamos, noya ve teos var sanırım. yakın zamanda bunlardan birine gidip deneyimleyen oldu mu, hangisini tavsiye edersiniz?

bir gece de kalacağız çok yüksek fiyatlı olmayan kalacak yer önerisi de alabilirim.
(4) 

kağıthane-levent yürüyüş yapmalık park

Olric #1523989 
merhaba, haftasonları yürüyüş yapmak için kağıthane levent civarlarında uygun bir alan/park arıyoruz, tavsiyeniz var mıdır? aracımız var çok uzak olmaz ve park yeri sorunu olmazsa arabayla da gidebileceğimiz bir yer olabilir. teşekkürler :)
(2) 

apple watch yazım düzeltmeyi kapatma

Olric #1523776 
merhaba watch 7'yi yeni aldım ama türkçe klavye eklenmiyor sanırım sadece sesli yazabiliyoruz. ingilizce klavyeden de türkçe kelimeler yazdığımda sürekli düzeltiyor.

1- türkçe klavye ekleyebiliyor muyum?
2- yazım düzeltmeyi nasıl kapatabilirim?

Çok teşekkürler.
(3) 

Araç lastiği

Olric #1523161 
Aracımın lastikleri zaten eskimişti değiştirmem gerekiyordu ama bu sabah lastiklerden biri direkt yarıldı sanırım çünkü havası inmeden direkt söndü. Ebatlari 185x60x15. Lassa 1095 ve 1000 tl, hankok 1050 tl, stavo marka 850 tl, petlas 735 dediler. Bir servisteki amca petlas al yeter 2 sene garantisi var dedi. Oradan petlas alırsam 4ünü değiştirmek için 200 lira daha vereceğim. Lassa 1095 tl olanda değiştirme ücreti dahilmiş. Bir yer yolda kaldıysanız idareten bir şey takalım 250 lira dedi ama o ne oluyor?

Simdi ben bu isleri hic bilmiyorum. Normal bir lastikciden mi almak gerekir, bilindik markalarin servislerinden mi almak gerekir, hangi marka almak gerekir, internette de satiliyor sanirim ordan alip degistirtmek olur mu? Su anda 4000 liram yok, sadece birini mi degistireyim, ayri ayri sacma mi olur hepsini mi degistirmek gerekir? Onceki lastiklee 4 mevsimdi. Karda kista cok kullanmadigim icin kis lastigim yok. Simdi alirken yine 4 mevsim mi bakayim, zaten karda kullanmiyorum yazlik mi bakayim? Verebileceginiz butun tavsiyelere acigim. Cok tesekkurler
(2) 

12 Mayıs vakıfbank Fenerbahçe maç bileti

Olric #1523124 
Bilet satışları biletinial.comdan yapiliyormus galiba, ne zaman başlayacak bilen var mı?
(1) 

Meditasyon uygulaması

Olric #1521553 
Tamamı ücretsiz olmasa da içinde ücretsiz fazlaca seçenek bulunan ios için uyumlu meditasyon uygulaması tavsiyeniz var mıdır?
(1) 

en uygun scooter uygulaması

Olric #1521205 
sadece martı kullandım bu zamana kadar. diğerlerinin fiyatları nasıldır? açılış ve dakika olarak yazabilirsiniz.
(1) 

Reflüm mü var?

Olric #1519240 
yaklaşık 6 aydır gaz sorunu yaşıyorum. önceleri günün bazı saatlerinde midemde gaz oluyordu, geğirerek çıkmak istiyor ama çıkamıyor şeklinde. zamanla bu her gün çok daha fazla süre boyunca ve çok daha ağır olmaya başladı. sabah kalkar kalmaz, yemekten önce, yemekten sonra. artık sadece geğirerek de değil gaz çıkarma şeklinde de oluyor.

dahiliyeye gittim panto isimli ilacı verdi 1 ay kullan geçer dedi, geçmedi. sonra tekrar gittim. nexium, dicetel ve rennie duo şurup verdi. bir ay kullan geçmezse gastroentrolojiye git dedi, kullanayım da benim rahatsızlığım ne dedim reflü dedi. kullandım yine geçmedi. randevu bulabilirsem gideceğim ama bulamıyorum. hatta ilaçları kullanırken son günlerde çok daha kötü oldum, ilacı bıraktığımdan beri daha iyiyim.

normalde reflü mide yanması, yediklerin ağza gelmesi diye bilindiği için benim bu gaz sorunum da reflü mü tam emin olamadım açıkcası. çünkü yanma ya da yediklerin ağza gelmesi bende olmuyor. sadece bütün gün çıkmayan gaz sancısı ve karın şişliği yaşıyorum.

Ayrıca reflüsü olup kudret narı kullanıp iyi gelen var mıdır? alıp deneyeyim mi?
(12) 

yakıt hesaplamam doğru mu?

Olric #1518597 
İşe arabayla gidip geliyorum normalde ama yakıta sürekli zam geldiği için toplu taşımaya mı dönsem diyorum.

Gelirken ve giderken 5+5 10 km yol katediyorum. Güzergahın bir önemi olacaksa diye ekledim.

Aracım 2016 model polo 1.6 dizel. 100 km'de 6 litre yaktığını düşünürsem bir işe gidiş gelişimde 0,6 litre harcıyorum. 1 litre dizel yakıtın 23 lira olduğunu düşünürsem de 0,6 litrenin de yaklaşık 13 lira oluyor sanırım. yani ben bir işe gidiş gelişimde yaklaşık 13 lira mı harcamış olurum bu durumda?
(2) 

Fiyatlar artarken neleri değiştirmeli?

Olric #1517792 
Merhabalar. Mevcut ekonomik koşullarda malum her şeyin fiyatı günden güne artıyor. Fiyatlar bu kadar artmadan önce telefon ve bilgisayarımı değiştirmiştim. Sizce her şey daha da artmadan hangi ev eşyaları, kişisel eşyalar değiştirilebilir?
(4) 

haftasonu adalar vapuru çalışır mı?

Olric #1516009 
normalde bu cumartesi için adalara gidip bir gün kalma planımız vardı ama çok kötü kar yağacak, fırtına olacak haberlerinden sonra iptal mi etsek diye düşünüyoruz. daha önceki kar yağışlarında vs adalar vapuru durdurulmuş muydu hatırlayamadığım için sizin öngörünüz ne olur sorayım dedim.
(5) 

kasko nasıl yaptırılır

Olric #1515714 
Geçenlerde babamla artık görüşüp görüşmemekle ilgili bir soru sormuştum ve artık görüşmüyoruz. bunun üzerine babam arabamızın kaskosunu iptal ettirdi.
öncelikle aracını kaskosuz kullanan var mı? ben yaptırayım diyorum ama daha önce de hiç yaptırmadığım için bilmiyorum. araç kardeşimle benim üzerime. nasıl bir yol izlememiz gerekir. internetten mi yaptırılıyor, bayiliğe mi gidiyoruz, birkaç yere fiyat mı soralım, kapsamı vs değişir mi? bu tarz sorularla yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
(3) 

anneye telefon önerisi

Olric #1514655 
annem samsung a8 kullanıyordu sanırım ama çok eskiden alınmıştı artık miladını doldurdu. android, günlük kullanım için, çoğunlukla oyun oynanacak, çok pahalı olmayan telefon önerilerinize açığız.

edit: www.amazon.com.tr şuna ne dersiniz?
(5) 

istanbul yakını haftasonu gidilecek yer

Olric #1514560 
Merhabalar, bu soru daha önce 100 kez sorulmuştur ama ara kısmında bağlantılı arayınca çok eski sonuçlar çıkıyor, yeniden eskiye arayınca da alakasız şeyler çıkıyor, o yuzden tekrar soruyorum :)

Haftasonu istanbul yakınlarında, arabayla gidilebilecek bir yerler bakıyoruz. Amaç değişiklik, iki gün kafa dinlemek. Gezilecek bir iki yeri olabilir, akşam rakı içmeye gidilecek bir yer olabilir, çok pahalı olmasa iyi olur :)

Sadece şehir, ilçe önerisi ya da direkt otel, mekan önerilerinize açığım. Daha önce şile'ye gitmiştik.
(10) 

Babamla baglarimizi koparalim mi?

Olric #1513930 
Çok uzun bir hikayesi var tabii ki fakat kısaca özet geçeceğim daha önce de babamla ilgili birçok soru sormuştum buraya. Şimdi şöyle biz iki kardeşiz, babamla zaten hiçbir zaman iyi bir iletişimimiz olmadı. Biz küçükken o hem çok çalıştı hem de başkalarıyla harcamayı tercih etti parasını. Babamın karakteri çok sorunlu, alkolik, bencil, düşüncesiz, sinirli bir insan bir de bipolar bozukluğu var. Ama hastalığını kabul etmiyor ve tedavi olmuyor, daha önce bir süre hastanede yattı ama bir katkısı olmadı. Annemi aldattı, dövdü, bize sadece maddi olarak destek oldu. Buraya kadar nasıl bir insan olduğu zaten belli olmuştur.

Biz üniversiteye başladığımızda annem babamdan ayrıldı boşanmadılar ama o zamandan beri ayrı yaşıyorlar. Annemle ayrıldıklarında annemi senelerce taciz, tehdit etti, evini bile bastı. benimle de kavga etti bana etmediği küfür kalmadı, öldürmekle bile tehdit etti ve biz 6-7 ay küs kaldık ama sonra bir şekilde iletişime geçtik ve normale döndük. Fakat şimdi babam iki senedir siroz, geçen sene hastanede yattı tedavi gördü ama alkol almaya devam ediyor.

Şu ana gelecek olursak normalde annem eskişehirde yaşıyor, babam yalovada, biz kardeşimle istanbulda. 2021 Haziran‘da babam yürüyememeye başladı ve bizim yanımıza geldi. Bizim hayatımız altüst oldu, tüm hayatımız değişti, dediğim gibi bencil olduğu için hiçbir şeyi istediğimiz gibi yapamıyoruz, dokuz aydır ne istediğimiz şeyi yiyebiliyoruz ne istediğimizi giyebiliyoruz, istediğimiz gibi eve girip çıkamıyoruz, arkadaslarımızla sevgilimizle görüşemiyoruz. Evde sürekli gergin bir hava var. Hem bize yaşattığı travmalardan dolayı biz sürekli bir olay çıkacak diye çok korkuyoruz hem de herkesle kavga ediyor bütün gün. Biz her dediğini yapmaya çalışıyoruz ama yapamadığımız en küçük bir şeyde kızıyor olay çıkarıyor. Neyse çekilmez bir insan yani kısacası ve hayatımız tamamen alt üst oldu. Daha da bir sür şey var da anlatıp okumayı zorlaştırmak istemiyorum.

Neyse hastalığına gelirsek hazirandan beri bir sürü doktora gittik, önceleri neden yürüyemediği bulunamadı. Fakat geçtiğimiz hafta kalçasının kırık olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini öğrendik. En son olay şu şekilde çıktı, babam yürüyemediği halde bazı akşamları içmek için dışarı çıkmak istiyor, bizim evimizde asansörlü ama asansöre kadar merdiven var, çıktığımızda biz kız kardeşimle kaldırarak yukarı çıkartıyoruz. Dün tekrar dışarı çıkmak istedi ben de eve çıkarmanın zor olduğunu söyledim. Sonra kavga başladı. Babamın tartışma anlayışı da olmadığı için o saatlerce mesaj attı biz cevap vermedik. Yani bu olaydan girip daha önce içinde biriktirdiği her şeyi söylüyor çok kindar bir insan. Biz ona bu kadar zamandır bakıyoruz bir teşekkür bile etmiyor en küçük olayda ağzına geleni söylüyor. Biz bu olayin uzerine dun aksam eve gitmedik ve daha da kuruldu tabi ki

Şimdi biz bu adamla bir daha görüşmek istemiyoruz bağlarımızı koparmak istiyoruz ama hem çok zor bir süreç hem de çok korkuyoruz. Çünkü daha önce de bu süreçleri yaşadığımız için yine yaşayacağımız şeyler belli. Rahatsız bir tip olduğu için sürekli taciz, tehdit edecek. Biz evimizi değiştirsek annem ananemle kalıyor gidip onu rahatsız edecek. Kardesim benden daha cesaretli gorusmeyelim diyor ama babam zaten beni daha cok muhatap aldigi icin bu surecte ben daha cok yipranacagim. Ama bunu yapmasam da cok yipraniyorum zaten, 9 aydir hayattan hic keyif almiyorum, antidepresan kullaniyorum, terapi aliyorum ama nafile. Simdi burda bir daha gorusme bir sey yapamaz diyecek destege ihtiyacim oldugu icin yaziyorum sanirim. Ama tabi her goruse acigim.

Ayrica babama bakacak baska kimse de yok. Kardesleri var, halam bakar aslinda ama onlarin hepsiyle de kavgali onlarla da gorusmuyor. Herkese boyle davrandigi icin yapayalniz kaliyor zaten. Ben de ne yapacagim bilmiyorum
(9) 

Bu macbook alınır mı

Olric #1513018 
Günlük kullanım için macbook almayı dusunuyordum ama son zamlardan sonra biraz zorlasmisti. Baktigim modelin fiyati en son 13500du fiyati, su an ty.gl linkte 12200. Satici gurgencler.

Ozelliklerinden cok fazla anlamiyorum ama gunluk kullanim icin bunun yeterli olacagini dusundum. Urun soru cevaplarinda 2020 yilinda tanitilan 2021 yilinda uretilen urun oldugunu yazmislar. Ne dersiniz alinir mi?
(10) 

Maaş beklentimi kaç demeliyim?

Olric #1507369 
Merhaba. Öncelikle şu an bir alt yazı şirketinde çalışıyorum ama memnun olmadığım için ayrılmayı düşünüyorum ve iş başvuruları yapıyorum. Kariyer üzerinden bir Proje Yöneticisi pozisyonuna başvuruda bulunmuştum. İki görüşme yaptık, ikisi de olumluydu. Bugün üçüncü olarak teklif görüşmesine gireceğim. Yani maaş konuşulacak. Kariyer'den başvuru yaparken maaş beklentisini sormuşlardı, 4500-5000 işaretlemiştim. Sonra ilk görüşmede biraz konuşmuştuk zaten ama o zamanlar asgari ücret zamı hakkında bir bilgi yoktu. Şimdi asgari 4200 olacak ve ben min. 4500 istediğimi belirtmiştim. Proje yöneticiliği pozisyonunda daha önce hiç çalışmadım ama çeviriden sonra yönelmeyi düşündüğüm alan buydu, zaten onlar da sadece tercümanlık alanında deneyimli birini aradıklarını söylediler.
Neyse uzun lafın kısası ben yeni asgari ücret belli değilken 4500 dedim ama şimdi kaç demeliyim acaba? Yani 4500 de benim için şu an yeterli ama "ee asgari 2800'ken 4500 dedin şimdi de mi aynı" demezler mi bilemedim?

Istanbul diş çekimi

Olric #1506917 
20'lik dişlerimin yamuk çıktığı için çekilmesi gerekiyor ama özele gitmek istemiyorum. Nedense diş için devlete gidilmez algısı oluşmuş kafamda ama gideceğim mecburen. Istanbulda diş çekimi için en iyi devlet hangisidir?
(3) 

Askeri-donanma rütbe denklikleri

Olric #1505844 
Birkaç sorum var.
Nato üyesi olmayan ülkelerin askeri ve donanma rütbe denkliklerine ulaşabileceğim güvenilir bir kaynak var mı? Özellikle şu an ihtiyacım olan ülke Japonya. En azından ABD'yle denklikleri olsa da yeter.
Japon askerlerinin 2. Dünya Savaşı sırasındaki rütbelerle şu anki rütbeler farklı mı?
Genelkurmay başkanı savaşa katılır mı? Ve genelkurmay başkanı ile kurmay başkanı arasındaki farklar nelerdir?
Aydınlatabilen olursa sevinirim, çeviri için soruyorum, teşekkürler.
(2) 

Evde covid testi yapan hastane

Olric #1505199 
Babama covid testi yaptırmamız gerekiyor ama yürüyemiyor. Eve gelip yapan bir yer biliyor musunuz? Şişli, istanbuldayız. Fiyat hakkında bilgisi olan da yazabilirse sevinirim.
(3) 

yeni iphone'a sarj aleti

Olric #1503817 
iphone 12 mini aldım. sarj aleti olarak usb-c kablosu geliyomus ama adaptorsuz sanırım. eski iphone'numun sarj aleti var ama orjinal değil. yeni telefonda da kullanmak zarar verirse diye yeni kabloyu kullanayım dedim ama onun için de adaptor almam lazım. bir de o kablo hızlı sarj içinmiş. her zaman mı bu c tipi kabloyu kullanmak gerek yoksa sadece ihtiyac anında mı?
(3) 

tarif blog sitesi

Olric #1499446 
içinde tarifler yer alan blog arıyorum. güncel olmasına gerek yok eskiden yüklenmiş şu an aktif olmayabilir, yine de faydalanabilirim. instagram hesabı olmasın sadece blog :)
(16) 

Ilk maas tatlisi

Olric #1498238 
Ilk maasimla is yerine tatli alayim dedim ama baklava cok klasik geldi bir de ben sevmiyorum :) ekler, tart falan da cok basit geldi. Baska ne alinabilir?
(3) 

arabanın yağ bakımı geldikten sonra ne kadar gidilir

Olric #1497937 
aracım polo. geçen sene yağ bakımını yaptırmıştım. kilometre olarak 10.000 kilometre olmadı ama tam 1 sene oldu. yağ bakımını yaptırın diye 1 ay önceden haber verdi. yarın bursaya gideceğim ama baktırmadan gitsem sorun yaşar mıyım?
(4) 

Osmangazi koprusu iki yonlu mu ucretli

Olric #1497934 
Istanbuldan bursaya gidecegim. Osmangazi koprusunden hem giderken hem donerken mi ucret oduyorum?
(6) 

İşi kabul edeyim mi?

Olric #1495453 
Ruhsatını yeni almış avukatım. Geçen hafta görüştüğüm yerlerden birinden bugun dönüş aldım. Şartlar şu şekilde, ofis fulyada, 09-19 çalışma saatleri, Maaş 4500+700 yemek. Kurucu avukat ve daha çok çalışacağım avukatla görüşme yapmıştım, ikisi de tatlı insanlardı.

Kabul edip etmememi düşündüren sebepler şunlar.
1- 7ye kadar çalışılması (6ya kadar olduğunda bile tam 6da çıkılmıyor. Bazen iş uzuyor, bazen patron çıkmıyor. Geç çıkmak da beni baya düşürüyor. 7 bile gec geliyor, 7den sonra da uzarsa iyice modum düşer.
2- Şişlide oturuyorum ama iş yerine tek vesait gidilmiyor. Yürüyerek 40 dakika toplu taşıma 43 dakika gösteriyor, iki otobus ve biraz yürüme mesafesi var.
3- Maaşı avantajlı mı bilemedim. Diğer görüştüğüm yerlerde 4000 maaş 500-600 yemek ve aylık akbil karşılanıyordu genelde. Öğrenci akbilim var zaten. Bunlar 4800 yapıyor. Bahsettiğim yer ise 5200 yapıyor ama her gün 1 saat fazla çalışılıyor. Aradaki fark buna değer mi?

Daha önce görüştüğüm iki yerden olumlu dönmüşlerdi ama biri sürekli mesaiye kalındığını söylediği için diğeri de iş tam içime sinmediği için kabul etmedim. Burası iş ve insanlar olarak içime sindi ama bu söyledklerimden dolayı emin olamıyorum.
(2) 

Antikorum nasil?

Olric #1494583 
Iki doz biontech oldum. Ikinci dozu 11 agustosta oldum. Bugun antikor testi yaptirdim. Sonuc bu sekilde. Antikorum bol mu?
(2) 

0 iphone 11 vs 2.el iphone 12 mini

Olric #1494395 
iphone 6s'ten geçeceğim. androide geçmek istemiyorum. boyut olarak 12 mini benim için daha iyi. çok para vermemek için de ikinci el alsam mı diye düşündüm ama ikinci el telefon da sorun yaratır mı bilemedim. 11'le de arasında çok fark yok ama 0 11 almak mı daha mantıklı ikinci el 12 mini mi?

bir de 6s 64 gb kullanıyorum. saklama alanı konusunda sıkıntı yaşamadım ama yeni telefonda da 64 yeterli olur mu yoksa 128 mi bakmalıyım?
(3) 

neden nakit yerine sodexo

Olric #1494270 
işyerlerinde neden yemek ücreti nakit yerine sodexo, multinet şeklinde veriliyor?
(4) 

iş yerinden aylık akbil yol ücreti nasıl veriliyor

Olric #1494105 
İşe başlayacağım aylık akbil ücreti verecekler ama ben açıköğretimden bir bölüm okuduğum için öğrenci aylığı yapabiliyorum. aylık akbil ücreti genelde elden mi veriliyor, maaşla mı yatırılıyor, yoksa kart mı veriliyor?
(2) 

icra dosyasında araç satılmış mı?

Olric #1493166 
icra dosyasında hacizli araç için 1.artırma için 10.08.2021 2.artırma için 31.08.2021 günü verilmiş. 10.08.2021 de uyapa satış şartnamesi ek1 artırma tutanağı eklenmiş. Tutanakta teklifler verilmiş, 3 kez ilan edildi yazıyor. En yüksek teklifi veremeyenlerin yatırdıkları harç iade edilmiş.

Sorum araç satılmış mı yoksa 31.08 de tekrar mı ihale olacak?
(13) 

Sınıfsal çatışma anlatılan dizi/film önerisi

Olric #1493057 
Sb
(3) 

Anneye filtre kahve makinesi

Olric #1492760 
Annem sürekli nescafe içiyor ben de kendisine filtre kahve denettim, beğendi gibi. Doğum gününde makine alayım dedim. Yeni içmeye başlayacağı için uygun bir şey baktım. Sinbonun ve kiwinin bu makinelerini deneyenler var mı? Anneye yeter mi?

ty.gl
ty.gl
(4) 

Kemik suyu gercekten kırığa iyi gelir mi?

Olric #1492052 
Ayağımı kırdım iki hafta önce. Her gün kemik suyu içiyorum. Gerçekten faydası var mı yoksa içmeyi bırakacağım. Her gün aynı şeyi içmekten bayılıcam :)
(5) 

Birden fazla kişiye mail atıldığı gözüküyor mu

Olric #1491598 
İş başvurusu için baya bir yere mail atacağım ama tek tek atmak zor oluyor. Alıcı kısmına birden fazla kişi eklesem diğerlerini görme imkanları var mı?

Kalacak oda aranıyor

Olric #1490852 
Erkek arkadaşım için şişli, beşiktaş, beyoğlu, kağıthane civarları kalacak oda aranıyoruz. Ne kadar kalacağı şimdilik çok net değil. Birkaç ay kalacak gibi. İletişim için mesaj atabilirsiniz.
(11) 

Klozeti ev sahibi mi kiracı mı yaptırır

Olric #1490592 
Klozetimizin iç takımı bozuldu. Su akıtıyor. Ev sahibi mi masrafı üstlenmeli kiracı mı?
(4) 

Asansör yapılırsa kira artar mı?

Olric #1485868 
şu an oturdugumuz eve kasım 2020de taşındık. biz taşınırken asansör bozuktu. biz de bilerek taşındık. alt katlardaki mal sahipleri yaptırmak istemediği için yaptırmamışlar bir süre. geçen ay asansörün yapımına başlandı. bizim ev sahibimiz de para veriyor. büyük ihtimalle kısa bir sürede bitecek gibi. ev sahibimiz henüz bir şey demedi ama asansör yapıldıktan sonra kirada artış yapma hakkı var mı?

edit yapayım: biz 2200e oturuyoruz. üst katımız boşaldı, sahibindene 3000 tlden koymuşlar. açıklamada da asansör var yazıyor.
(6) 

avukatlık ruhsatı için bir soru

Olric #1484972 
ruhsat başvurusu için cübbeli fotoğraf isteniyor. cübbe satın almam mı lazım yoksa baro odasından bir cübbe alıp sonra versem mi?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık