(3) 

Çevirisini çok beğendiğiniz dizi

Olric #1427537 
Tercihen Netflix'te, çevirirsini çok beğendiğiniz, başarılı bulduğunuz dizi/diziler?
(11) 

Tablet onerisi

Olric #1427376 
Annem telefonundan cok fazla dizi vs izliyor, oyun oynuyor. Artik telefonunun biraz omru doluyor gibi bataryasi sismis. Yeni telefon almak yerine telefonumun bataryasini degistirsem bir de tablet alsam diyor. Ben de pek anlamiyorum ama dizi, film izleyip oyun oynamak icin kullanacak. Ama gun icerisinde fazla kullaniyor. Butcesi 2000-3000 civari olabilir. Ayni ozellikte daha uygun da olabilir. Online alisveris seklinde almayi dusunuyoruz. Eger biliyorsaniz teslimatinda da sorun olmazsa iyi olur cunku sehirden uzakta oturuyor, degistirmesi zor olabilir.
(3) 

Corona nedeniyle ozel okul indirimi

Olric #1423282 
Merhaba. Kardesim aydin universitesinde okuyor. Bildiginiz gibi coronadan dolayi derslerin devam edemegi haftalar oldu, devaminda da bazi dersler online seklinde devam ediyor. Fakat ozel okullara odenen ucret sonucta yuzyuze egitim icin odenen bir ucret. Bu surec dolayisiyla ders basina odenen ucrette herhangi bir indirim olma ihtimali var mi?
(5) 

Ekmegi sabaha kadar mayalanmaya biraksam nolur?

Olric #1419764 
Aksam uzeri ekmek yapmaya basladim. Bekleme sureleriyle pisirmesi bu saate kaldi. Son tepside mayalanmaya birakmistim. Normalde su an pisirmem gerekiyor fakat acaba sabah sicak sicak yemek icin sabaha kadar mayalanmaya biraksam ne olur? Bozulur mu?
(4) 

Hangi blender

Olric #1417606 
www.krc.com.tr

www.bernardo.com.tr

Karacanin blenderi 500 watt. 4 bicakli. Sepette indirimle 260 lira. Hiz ayari kademeli.
Bernardo ise 300 watt. Fakart birden fazla haznesi var. kac bicagi oldugunu anlayamadim. “Bir adet cihazda, bir adet blender sürahisinde toplamda 2 adet bıçak doğrayıcı içerir.” seklinde yazmislar. Fiyati sepette 250 lira. 2 hiz ayari var. Ikisi de buz kiriyor yaziyor. Ikisi de baska sitede satilmadigi icin yorum bulamadim. Sizce hangisi tercih edilmeli
(2) 

Kaloriferi geceleri kapatmak

Olric #1414241 
Evde sadece salon mutfak ve banyo kaloriferlerini yakiyoruz. Odalarimiz yanmiyor. Dolayisiyla gece yatarken kombiyi kapatsak sabahlari acsak faturada ne kadar fark olur?
(3) 

Su an anlasmali bosanmak mumkun mu

Olric #1414110 
Coronadan dolayi acele isler haric durusmalar ertelendi herhalde. Su an anlasmali bosanmak mumkun mu?
(4) 

Istanbulda en iyi kofteci

Olric #1407184 
Tercihen avrupa yakasi, istanbulda yediginiz en iyi kofte nerdeydi?
(1) 

Toz alerjisi icin buhar makinesi

Olric #1404861 
Ise yariyor mu? Yariyorsa makine tavsiyeniz var mi?
(2) 

avukatlık stajında ofis bulma

Olric #1403713 
stajımı yapacağım ofisi adliye stajına başlamadan mı bulmalıyım, yoksa 6 aylık adliye stajı geçtikten sonra mı bulmalıyım? ayrıca tanıdık aracılığıyla bir ofis bulmam mı daha yararıma olur yoksa kendi imkanlarımla mı bulmalıyım?
(3) 

Avukatlik staji-anksiyete

Olric #1403347 
Okulu bu ara donemde bitirdim. Yakin zamanda stajimi baslatacagim fakat bilmedigim konularla ilgili bir sey yapmam gerektigi zaman cok geriliyorum. Ailemde veya arkadaslarimda sorabilecegim biri de yok. Benim birkac sorum var fakat akliniza gelen ekstra seyleri de aciklayici bir bicimde soyleyebilirseniz cok memnun olurum. Cunku tek kelimelik cevaplar beni pek rahatlatmayacak yine de kimseyi yormak istemem.
1-6 ay adliye 6 ay buro stajinda buroyu staja baslamadan once mi bulmaliyim yoksa adliyedeki 6 ay gectikten sonra mi bulmaliyim?
2-adliyeye gidilmiyor sanirim genelde sadece mahkeme degisikliginde imza atiliyor, adliyeye gitsem yararli olur mu yoksa o sirada buroya gitsem daha mi iyi ya da o sirada kendimi idare etmek icin calisadabilirim. Calismanin yasak oldugunu biliyorum fakat sigortasiz birkac ay en azindan.
3-istanbulda yasiyorum. Istedigim adliyede stajimi baslatabilir miyim? Herhangi birini secmemin bana ekstra bi yarari olur mu?
4-buro staji icin bulacagim buroyu secerken dikkat etmem gereken seyler var mi? Nasil bir basvuru yapmam gerekiyor? Onlarin acik ilanlarina mi basvuru yapmaliyim yoksa her buroya cv mi atmaliyim?
5-belgeleri toplarken dikkat etmem gereken bir sey var mi?
6-tanidik araciligiyla mi ofis bulmaliyim yoksa kendim arayarak mi? Tanidik araciligi daha kolay fakat bana ihtiyaci olmayan veya beni yeterli bulmayan insanlarin sirf rica yuzunden beni almalarini istemiyorum. Fakat diger turlu de cok mu zorlanirim? Ayrica ofisten ucret talep etmeli miyim? Edersem ne kadar?
(4) 

Roma ciampino havaalanı

Olric #1402639 
Merhaba, şu an Romadayım arkadaşlarımla birlikte. Yarin dönecegiz ve ucagimiz Ciampino havaalanindan kalkıyor. Acaba ulaşım hakkında bilgisi olan var mi ve sadece shuttle ile mi sağlanıyor?
Milano'dan sehir merkezine geçerken shuttle kullanmistik baska ulasim olmadigi icin, biraz pahali oluyor. Daha ucuz bir alternatif bilen var mi?
(4) 

Atiye

Olric #1398546 
Atiyeyi izleyenler begendiler mi, begenmediler mi?
(12) 

Marriage storyi begenmeyen var mi?

Olric #1398147 
Sb
(4) 

Mumun icindeki ip

Olric #1397982 
Evde mum yapacagim da ip icin mum fitili denen ipten mi almam lazim yoksa normal ipi parafinlesem ayni sey olur mu?
(4) 

Moka potta yapilan kahve ne olur

Olric #1396346 
Moka potta yapilan kahvenin espresso oldugunu biliyodum fakat trendyolda satilan bir urunun aciklamasinda filtre kahve icin yaziyor. Yani moka potta espresso mu yapilir, filtre kahve mi? Yoksa pottan pota degisen bir sey mi?
(7) 

Kaloriferi acmayan var mi?

Olric #1395697 
Sb.
(1) 

Hakim savci dogu gorevi

Olric #1393461 
Hakim ve savcilar dogu gorevlerini kac yil yapiyorlar? 1,2,3,4,5. Bolgeler nedir? Nasil bir prosedur uygulaniyor?
(4) 

Kahve makinemiz bozuldu

Olric #1393415 
Dun aksam kahve yaptigimiz homend filtre kahve makinemiz bu sabah bozulmustu. Dun geceden beri hicbir sey degismedi ama bugun calismadi nedeni ne olabilir, daha once basina gelen var mi?
Makine linkte: www.homend.com.tr
Alali 2 sene falan oluyor ama arkadasim faturasini vs atmis.
(2) 

Elektrik faturasi hk

Olric #1392214 
Gecen ay gelen faturada tuketim bedeli az oldugu icin faturalandirilmadi yaziyordu. O kadar az olmasi imkansiz ama sormayi unuttum. Bu ay gelen elektrik faturamda enerji tuketim bedeli 142 tl yaziyor. Altinda da gecmis guvende bedeli iade 90 tl yaziyor. Odenecek tutar 86. En asagida da onceki fatura tuketiminiz 91.566 k Whdir. ..... nolu hesabiniza ait 90 tl guvence bedeli alacaginiz bu faturadan mahsup edilmistir.
Normalde gelen elektrik faturasi 55 lira.
Gecen ayki faturayi buna ekseler bile 142 lira cok fazla. Bu fatura neden boyle bilen var midir? Guvence hesabi iadesi nedendir?
(3) 

Ton baligi acildiktan sonra dolapta kac gun durur?

Olric #1384878 
Konserve degil, vakumlu paketteydi.
(3) 

Stanley termosum bozuldu

Olric #1383384 
Birkac sene once amazondan stanley termos almisti arkadasim. Sorunsuz kullaniyordum, birkac aydir da dolaptaydi dun cikardim fakat basip ictigimiz yerdeki tus ve altindaki tel surekli cikip duruyor. Neden olmustur ve duzeltebilir miyim? Termosum bu www.hepsiburada.com
Hangi kisminin ciktigini fotograf olarak ekledim.
(2) 

Çekya'da döviz bürosu

Olric #1383073 
Çek'e gidiyorum ama ordaki döviz bürolarında TL değişimi yapabilir miyim yoksa bulmam zor mu olur, euro mu götürmeliyim? (Erasmus icin gidiyorum, sürekli Prag'da olmayacağım, gideceğim yer Zlin.)
(2) 

Pragtan zline gidis

Olric #1381682 
Merhaba. 29 eylulde praga ucacagim. Zline gitmem gerek. Tren ya da otobusle gidiliyoe sanirim ama sitelerden tam anlayamadim. Havaalanindan sonra ulasim hakkinda fikri olan var mi?
(4) 

Ikametgah

Olric #1381637 
Ikametgah degisikligi hemen gerceklesen bir sey mi yoksa bir iki gun gibi bi sure gerekiyor mu?
(2) 

Zkuyu beşiktas otobus

Olric #1379705 
Zincirlikuyudan beşiktaşa giden otobusler ve dolmuşlar saat kaça kadar devam ediyor?
(2) 

Pastorize sut skt

Olric #1379227 
Pastorize sutleri actiktan ne kadar gun sonraya kadar tuketiyorsunuz?
(1) 

700 tl kira ne kadar artar

Olric #1378320 
700 tl kira yasal oranlara göre ne kadar arttırılabilir? Belirlenen oranın altında artırım yapılabilir mi?
(1) 

Tütün önerisi

Olric #1375624 
Normalde george karelias orta iciyorum (turuncu-gorseldeki). Eger yoksa full mavi renk olandan, ikisi de yoksa light olani aliyorum. Bu aralar bulmak baya zorlasti o yuzden muadil tütün önerileri istiyorum sizden.
En son hicbirini bulamayıp drum yellow aldim, tütüncüdeki adam george'un lighti gibidir dedi ama bana daha hafif geldi ve tadini da pek sevmedim. Konum: istanbul, sisli. Her zaman bulursun dediginiz tutuncu falan varsa onu da yazabilirsiniz. Tesekkurler
(3) 

Mikser mi takim mi tavsiyesi

Olric #1373466 
Merhaba. www.hepsiburada.com
Linkteki mikseri kullaniyorum. Birine de hediye almayi dusunuyordum. Kendimde diger aletler oldugu icin sadece mikser almistim. Hediye alacagim kisinin asil ihtiyaci mikser fakat onda blender ve rondo yok o yuzden acaba bu linktekini mi alsam diye dusudum. www.hepsiburada.com
Takim olan daha ucuz olunca acaba kotu mudur diye dusundurttu. Ayrica kullanan varsa yorum da alabilirim.
Tercihen bir de bu var. www.hepsiburada.com
(12) 

Araba lastigi inmis gider mi?

Olric #1373446 
Gecen hafta istanbuldan antalyaya gittik. Yolda giderken sag on lastigimizin biraz indigini fark ettik ve benzinlikte sisirdik. Donerken tekrar oldu. Geldigimizden beri de arabayla bir yere gitmedik gunlerdir evin onunde. Ve artik lastik tamamen inmis. Bugun gidip lastikfiye baktiracagim fakat arabayi o sekilde goturebilir miyim, goturebilsem bile goturmeli miyim? Yoksa lastikciyi mi eve cagirmam gerekir?
(14) 

Ev sahibi mi yaptirir biz mi

Olric #1373244 
Gecen sene agustosta tasindigimiz evdeki son bir iki aydir kombi sorun yararmaya basladi. Once su akitmaya basladi basinci hep dusukte kaldi vs. Bir arkadasim onu halletti fakat simdi de sadece sicak su acik, kaloriferler kapali olmasina ragmen ara ara kaloriferler de yanmaya basladi. Oyle olunca basinci da cok yukseliyor. Yanmaya basladiginda kombiyi kapatiyoruz. Birkac gun sonra tekrar oluyor. Kombi eve ait bir sey oldugu icin ev sahibi mi yaptirmali, yoksa biz otururken oldugu icin biz mi yaptirmaliyiz?
(4) 

Türkmenistan medeni kanunu

Olric #1371727 
Türkmenistanın medeni kanununu orijinal dilinde nasıl bulabilirim? Oranın adalet bakanlığı gibi bir sitesinden olursa daha güvenli olur. Asıl aradığım şey evlat edinme hükümleri.
(3) 

Arac ici buzdolabi tavsiyesi

Olric #1368816 
Oncelikle arac ici buzdolabi ile soguk tutan cantalarin cok farki var midir? Biz 4-5 gunluk bi kampa gidecegiz eger arac ici buzdolabi daha iyi derseniz marka model tavsiyesi olan var midir? Ayrica onlarin cesitleri sadece buz aküsü koyarak soguk tutanlar ve arabanin cakmagiyla soguk tutanlar olarak mi ayriliyor? Arabanin cakmagina takilan evdeki buzdolabi gibi soguk hava mi veriyor?
(3) 

Mezun olmadan mezuniyete katilmak

Olric #1364786 
Bu sene guz doneminde okula gidememistim, bahar doneminde devam ettim. Seneye guz devam edecegim. Ama bu sene mezuniyete katilacagim haliyle. Mezun olmadan kendi doneminde torene katilirken bi sorun cikar mi. Yani diploma diye verilen sey temsili bir kagit herhalde ama baska bi sorun olur mu acaba. Bana senin ne isin var burda derler mi?
(2) 

Modacruz, dolap, gardrops

Olric #1363883 
Kiyafetlerimi satacagim ama bu uygulamalardan en cok kullanilan dolap galiba. Ama diger iki uygulamada kargo ucreti ve komisyon yok. Onlar da ayni sekilde guvenli midir?
(1) 

Cek erasmus vizesi

Olric #1363485 
Cek’te erasmusa gidecegim. Hibem var. Vize basvurusunda emekli annemin hesap dokumunu gostermeyi dusunuyorum ayrica kendi hesabimdaki parayi da gosterebilir miyim? Yani iki hesap dokumu gosterilebiliyor mu? Gosterilirse yarari olur mu?
(2) 

cmk polisin eve girmesi sorusu

Olric #1356874 
cmk ödevimde polis bir suçla ilgili bir yerde iken, bir evden kurtarın beni, imdat sesi duyuyor ve eve giriyor. polislerin eve girmesi hukuka uygun mudur?
normal sartlarda arama kararı olmadan eve giremez fakat burda pvsk'nın 13.maddesinde yazan suçüstü halinde veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde haklarında kuvvetli iz veya delil bulunan suphelileri koruma altına alır, uzaklastırır ve yakalar yazıyor. bu hukum bu olaya uygulanabilir mi ya da baska bir durum mu var?
(5) 

Cmk ile ilgili pratik sorusu-eve yapilan baskin

Olric #1355876 
Uyusturucu bagimlisi olan 17 yasindaki okan ve kiz arkadasi yesim, yurtdisindan yuklu miktarda kokain getirtir ve kokainin gelecegi gece, pek cok davetlinin katilacagi bir parti organize ederler. Oglunun bagimliligindan bikmis olan annesi serap, buyuk bir kokain partisi yapilacagini, parti davetiyesini de polise goturerek haber verir. Haberi alan polis, savciyi durumdan haberdar eder ve savci eve baskin yapilmasina karar verir.
Soru polisin eve yaptigi baskinin hukuki mahiyeti nedir, hukuka uygun mudur?
Baskin icin arama mi yakalama mi denecegini anlayamadim.
(1) 

anneler gununde çiçeksepeti alternatifi

Olric #1355768 
anneler gununde şehir dışındaki anneye canlı çiçek yollamak için güvenilir bir site var mıdır?
(3) 

Dikkat toplayici oneriler

Olric #1355406 
Finaller icin ders calisirken dikkat daginikligini toplayacak, konsantrasyonu saglayacak doktora gitmeden alinacabilecek ilac, vitamin ya da baska tavsiyesi olan var midir?
(4) 

Iki is yeri ve sigorta

Olric #1341154 
Merhaba. Birkac senedir babamin sirketinde calisiyo olarak gozukuyorum ve sigortam oradan odeniyor. Simdi bir kafede part time olarak calismaya basladim. Kafeden bana part time sigortasi yapilirsa sirketteki sigortam kesilir mi? Ayrica babam calistigimi bilmiyor.
(1) 

Istanbul kadin kuaforu

Olric #1336793 
Sacimi hic istedigimden farkli, kisa, kotu kesmedi dediginiz kuaforlerinizin isimlerini alabilir miyim?
Sadece sac kestirecegim, sisli ve besiktas taraflari en uygunu olur ama avrupadaki bütün onerilere acigim. (karsidan sadece kadikoy olur)
Fiyat olarak cok yuksek olmazsa iyi olur, ortalama ogrenciyim.
(2) 

3 sayfalık metinler

Olric #1328393 
Bir ödev icin 3 sayfayı gecmeyecek ingilizce metin bulmam gerekiyor, ben short articles diye arattım biraz bakındım ama cok bir sey bulamadım. nerden bulabilirim bu tarz metinler? (ödev icin terminoloji de cıkartmam lazım ama o cok sart degil terminoloji cıkmayacak bir metin de olur)
(1) 

Linkte - link düzeldi

Olric #1323112 
1:08:00 civarı baslayan mix nedir? 1:09:00 da biraz belirgin bir yer azcık dinlerseniz sevinirim
soundcloud.com
Edit: linkte hata varmıs duzelttim
(5) 

Renault symbol dizel ne kadar yakar

Olric #1321859 
Çok bilgili değilim ama araba eski model. Arattığımda 2010da olan model sanırım. Motorunu da bilmiyorum fakat araç dizel. Ortalama 100 km de ne kadar yakar?
(6) 

İstanbul en iyi künefe

Olric #1321743 
Karaköy güllüoğlu hariç istanbuldaki en iyi künefeci tavsiyeleriniz nedir? Yaka fark etmez.
(3) 

ağvada otelin yeri

Olric #1320952 
bir hafta sonra pazartesi salı günü için ağvaya gidip bir gün kalmayı düşünüyoruz. internetten otellere bakıyorum ama ağvada nerede gezilir, nereye gidilir bilmediğim için otelin lokasyonunu neye göre seçeceğime karar veremedim. ağvanın neresindeki otelde kalmalı? başka önerilerinize de açığım. teşekkürler
(2) 

Sac boyamak

Olric #1318025 
Gecen hafta pazar günü hayatimda ilk kez saclarimi boyadim ama biraz kızıl oldugu icin begenmedim. Bugun tekrar boya almaya gidecegim ve tekrar boyamayi planliyorum. Daha 5 gun oldu yani boyayali. Acaba saca (boyanin verdigi zarar disinda) zarar verir mi kisa sürede boyamak?
Bir de kahverengi saclarim vardi yine kahverengi olsun istiyorum kizilliktan kurtulmak istiyorum, oneriniz varsa renk onerisi de alabilirim.
(2) 

Okulun yarim donem uzamasi,staj ve kayiplarim-hukuk

Olric #1317395 
Merhaba. Istanbulda ozel bir universitede hukuk okuyorum. Bu sene 4.sinifim. Donem basinda kaydimi yaptiramadigim icin okulum seneye yarim donem uzadi. Seneye yarim donem bittikten sonra avukatlik stajina hemen baslayabilir miyim, yoksa sadece sene sonunda mi staj basvurulari aliniyor? Yani okulun yarim donem uzamasinin bana baska bir zarari olur mu ve bu yarim donem kaybim bir seneye cikar mi?

mobil görünümden çık