(3) 

Chrome Sorusu

heritage #832481 
Google Chrome yeni sekme açarken Google'ın sayfasına gidiyor. Halbuki Yeni Sekme sayfasına gitmesi lazım. Tecrübe eden, çözümü olan?
(3) 

İş Görüşmesi

heritage #827484 
"şu şu konularda tecrübesi olan kişiler arıyoruz" demişler. Bunlar kesin görüşmede portföy isteyecekler. Benim onlara gösterecek ahım şahım çalışmalarım yok ama ben hem tecrübeliyim hem çok iyiyim. Var mıdır bunun başka ispat yolu?
(3) 

Saç Tıraşı - Model

heritage #825122 
Olivier Giroud, Mathieu Debuchy ve/veya Gareth Bale'in saç modelinin bir adı var mı? Nasıl söylenir berbere?
(3) 

Yemek İşleri/Dükkan

heritage #824097 
Fish & Chips açılsaydı eğer gider miydiniz? Ama cafe/bistro, restoran tarzı değil 'propa chip shop' fog reyiz usulü dükkan olacak.

www.youtube.com
(1) 

Adobe Flash Sorusu

heritage #823266 
Küçük bir uygulamada kullanılacak resimleri başka bir SWF'de tutup o dosyadan alıp kullanmam mümkün müdür?

Anahtar kelimeler: graphic asset, resource module, resource swf
(2) 

ABD Vizesi - Fotoğraf

heritage #814534 
Vize için dijital fotoğraf yükledim kesti-biçti, kırptı ve kabul etti. Ama fotoğrafın kendisi 5x5 Amerikan değil. Başka çektirsem sorun olur mu? Yoksa fotoğrafçıya gidip bunu Amerikan yapıver mi diyeyim?

Elimdeki fotoyu 5x5 kessem olur mu ya da?
(5) 

PC Toplama

heritage #756188 
Aşağıdaki spec iyi midir? (3381TL)

-Intel Core i7 4820K LGA 2011 10MB 3.7GHz 22nm Haswell
-Gigabyte GA-X79-UD3 2011 Soket Board
-Kingston Hyperx T3 Beast 16GB(2x8) 2400MHz CL11
-Gigabyte Radeon R7 260X OC 2GB DDR5 128bit
-WD 1GB HDD 64MB 3,5" SATA3 ~ burası TB olacak
-Philips 226V4 21.5" LED
(4) 

Beşiktaş 2002-2003

heritage #750035 
Bi İtalyan forvet gelmişti. 29-30 yaşlarındaydı o zaman. Bi kaç önemsiz maçta oynamıştı sanki. Sonra zaten Ilie geldiydi. Bu İtalyan abinin tipi de aynı Giunti idi zaten. CM'ye, wiki'ye baktım ama bulamadım. Hatırlayanınız var mı?

~2003-2004 olacak.
(2) 

Bilkent Üniversitesi

heritage #746209 
BCC'de Mac var mı?
(2) 

Tehir İşlemleri

heritage #739176 
Yurtdışında yüksek lisans tamamlandıktan sonra tehir süreci nasıl işliyor?
(2) 

Vize ve Tehir

heritage #736490 
1-Freelance çalışırken vize başvurusunda gelir bildirimi nasıl yapılıyor?

2-Yurtdışında yüksek lisans tamamlandıktan sonra tehir süreci nasıl işliyor?
(1) 

FIFA 14 Seasons [PS3]

heritage #694733 
Fifa Seasons ustaları,
Div 7'de taklıdım kaldım üç sezon oynadım sonunda küme düştüm 8e. Real Madrid'in saçma taktiği dışında var mıdır bir yolu, yordamı, inceliği?
(5) 

Film Çekmek - Kamera?

heritage #687167 
Film çekmek için bir kamera arıyorum. DSLRlar uzun kayıtlarda cortluyormuş. DSLR mı yoksa başka bir ihtimal mi?
(2) 

Motor Kursu/Eğitimi

heritage #685062 
Otomobilin motor ve teknik (bakım, söküm, montaj gibi) işlerini nasıl öğrenebilirim? Kursu, eğitimi veya dersi falan var mıdır? Ed China'nın 1/16'i olsam yeter. Ustanın yanına çırak verilmek dışındaki yollar tercihimdir.
(3) 

Köfteci Önerisi

heritage #653966 
Ankara'da güzel köfteci var mıdır bildiğiniz? Eskiden Çiftlik'in girişinde Petrol Ofisi'nin yanında bir yer vardı (20 yıl önce). Mahalle, ilçe, mesafe farketmez.
(1) 

Chrome/Chromium

heritage #636474 
Ubuntu 13.04'te Chrome kullanıyorum. Fakat ne zaman kullanıcı oturumu açmak istesem sayfa yenileniyor. 12 LTS'de de böyleydi Chromium'da da böyle. Var mıdır bunun çözümü? Google'ın ve ubuntu'nun çözümleri bir işe yaramadı. Belki de bir şey yanlış yapıyorumdur. İmdat!
(2) 

Bilgisayar

heritage #635876 
Yeni bilgisayar bakıyorum. Uçmalı kaçmalı birşey aramıyorum ama PS, Unity3D falan yemeğimi bitirmeden açılsın. Şöyle bir ilan buldum, toplama daha ucuza daha iyisi olur mu?

www.vatanbilgisayar.com

Not: Monitörüm var.
(34) 

Video Oyunları - Sinematografi

heritage #625391 
Yüksek lisans tezim için oyuncuların görüşlerine yer vermem gerekiyor. Araştırma konusu video oyunlarındaki sinemasallık, sinematografik anlatım. Fikir, öneri, düşünce, yani her türlü yorumu paylaşırsanız sevinirim. Şu da orjinal metin belki merak eden olur.

"Hello everyone,
I am working on my dissertation about video games. I am experiencing/observing nice examples of cinematographic (not strictly) or movie like video games. Moreover the research's main sample is of course Heavy Rain. I am looking for comments, critics and feedbacks from players. If you would like to share your thoughts it will be appreciated. It can be about narrative of games, general as cinema/movie like experience"

Heavy Rain, Hitman, MW serisi, ya da başka oyunlar hakkında da fikir belirtebilirsiniz.

Ekleme: Arkadaşlar istediğim oyunların takındığı filmsel yapı hakkındaki düşünceleriniz (Böyle birşey olmadığını düşünüyorsanız daha da süper). Mesela Heavy Rain. "Şöyle güzel, şunu yapmış adamlar. Öyle olunca da film gibi oluyor." ya da "film gibi olunca daha kolay oluyor konuyu anlaması. oynaması zevkli oluyor." Oyunlardan bahsedecekseniz de oyun adı vermek yerine biraz oyunun kendisinden bahsederseniz sevinirim. Tüm cevaplar yeterli cevap alındıktan sonra tiklenecektir. Herkese teşekkürler.
(2) 

PS3 Oyun - Save

heritage #622456 
Ben vakti zamanında Asya bölge NBA 2K11 almıştım. My Player, Association falan bir sürü save hala duruyor. Oyunu sattım yine alacak olsam aynı bölge mi olması gerekiyor? Öyleydi sanki.

whirlpool.net.au
Bu site ne kadar doğru bilemiyorum ama olmaz diyor.
(1) 

İspanya - İtalya

heritage #621984 
İtalyanların kollarında neden siyah bant var?
(2) 

Telefon Kaydı

heritage #617876 
Yurtdışından aldığım telefonu Türkiye'ye döndüğümde kullanmayacağım, satayım diyorum. Ama bilemedim riski, tehlikesi var mıdır kendi pasaportuma kaydettirip sonra satmamın.
-Kayıtsız mı satmalı?
-Yoksa kaydettirip mi?
Adam pisliğin teki çıkarsa pasaportuna kayıtlı kişi sıkıntı yaşar mı? Buna benzer bir soru vardı burada ama bulamadım.
(4) 

Sokaktaki iki kadın

heritage #611714 
Bugün bir pakedi kargoya verirken iki kadına rastgeldim sokakta. Karşıdan karşıya geçmek için kenarda beklerken solda da sokaktan caddeye çıkmak için bir arabanın beklediğini gördüm, bir tane de kadın arabanın başında. Birden döndü arkasını şoföre açtı eteğini kıçını sallamaya başladı. Sonra da gülerek gitti. Neyse fazla takılmadan işimi halletmek için karşıya geçtim. Verdim pakedi çıktım dükkandan bu sefer de karşı kaldırımda başka bir kadın sakin ve yumuşak bir tonla "hey baby, hey baby" (aralarda da bişey dedi de anlamadım).

Hiç böyle birşey yaşadınız mı? Anlamadım gece yarısı, kör karanlık, arka sokaklar da değil. Saat 15.00, şehrin ortası...
(1) 

İş Başvurusu

heritage #608206 
Bir şirkete başvurdum sağolsunlar bugün mail attılar. Hakkınızda daha fazla duymak istiyoruz diye. Referans istediler bir de tabii ki. Bunun bir kıstası var mıdır? En az a sayıda olmalı ya da okuldan olmaz sadece iş yerinden olmalı gibi. İki ya da üç kişi ismi verebilirim yeterli olur mu?
(2) 

Almanya Vize

heritage #605246 
İşsiz ya da öğrenci bir insanın Almanya'ya iş görüşmesine giderken hangi vizeye başvurması gerekir?
(2) 

Vize - Seyahat Sigortası

heritage #590973 
Belçika için vizeye başvuracağım. Belgelerin arasında bu da var. İlla acaip paralı birşey olması mı gerekiyor ya da tam olarak ne istiyorlar. Ben gidip nereden yapacağım? Bankaya falan mı gitmem lazım acaba?

Gerilerden Gelen Kemalettin: Ülke İngiltere
(3) 

Steam - Offline Mode

heritage #570561 
Steam açılmıyor. "Steam'in güncellenmesi gerekiyor. Lütfen internete bağlı olduğunuza emin olun." diyor. Steam forumundaki önerileri denedim ama işe yaramadı. Önerisi veya bilgisi olan?
(1) 

Binaural Kayıt

heritage #558981 
Bu meret için illa özel mikrofon setlerinden mi almak lazım? Adam gibi iki tane mikrofon ile kayıt yapsam olmaz mı ki?

Olması halinde bir kaç tane iyi mikrofon modeli önerirseniz çok güzel olur. Sokak sesi(kuşlar, vapurlar, trafik falan) kaydedilecek.
(2) 

İnternet paylaşımı

heritage #552312 
Bulunduğum yerde internet erişimi için Cisco NAT Agent ağ erişim kontrolü kullanılıyor. Bu sistem de PSN'ye izin vermiyor ya da PlayStation'ın internete bir şekilde erişimi mümkün değil (IT görevlisine ne yapmam gerek dedim, Xbox al dedi :/). Bu ahval ve şeraitte bilgisayarın sahip olduğu internet erişimini nasıl PS3'e aktarabilirim? Ya da olabilir mi böyle bir şey? Ücretsiz program çözümleri öncelikli tercihimdir.
(2) 

Bilgisayar

heritage #549223 
Arada durup dururken teklemye başladı. Video izlerken sesler bozuluyor, yavaşlıyor gibi sonra hızlanıp geri düzeliyor. Sanki 64mb ramle windows 7 çalıştırıyormuşum gibin. What is the problem, partner?

Windows 7 Ultimate
Intel i3 M330 @ 2.13GHz
8GB ram
ati mobility radeon hd5650
(1) 

Baltimore v. New England

heritage #546990 
***Link istemiyorum***

Bu maçı sopcast'ten izleyebilen var mı?
(1) 

Para Transferi

heritage #545715 
İngiltere'deki hesabımdan Türk kredi kartını ödemek için para gönderecktim ki para birimini yanlış seçmişim. Dolar seçiyorum diye pound göndermişim. Şimdi Gönderen de gitmiş gözüküyor, ama gelende bi hareket yok. Transfer tarihi 16 ocak.

Nolmuş hikayenin sonu, soğuk suyla mı bitmiş?
(1) 

Vize

heritage #542591 
T.C. vatandaşı İngiltere'de Tier 4 ile okurken, Amerika ya da Schengen için vizeye Türkiye'den mi başvurmalıdır yoksa Londra kafi mi?
(2) 

Video altyazı

heritage #541541 
Elimdeki videoya altyazıyı .srt şeklinde harici değil de bütünleşik şekilde nasıl yerleştiririm?

Dosya .mp4
(1) 

Manchester Havaalanı

heritage #531317 
THY'nin check-in masası var mı burada? Varsa ne taraftadır? Bi de yoksa başka bi star alliance'den boarding pass alabilir miyim? Online boarding pass'e izin vermiyor. Git havaalanından al dedi.
(6) 

Edu vs Batuhan

heritage #526871 
Siz olsanız hangisini oynatırsınız?
(5) 

Text to speech - Program/site

heritage #523365 
Türkçe metni, Türkçe okuyan program ya da site var mı? Bulduklarım çok yavaş ve robotik. Güntekin Onay'a okutamayacağımı göz önüne alırsak tavsiyelerinizi bekliyorum.
(3) 

Film çekimi

heritage #519524 
Şimdi ben bi video çekicem proje için. Videoda Leth'in Kusursuz İnsan'ındaki traş sahnesini kullanmak istiyorum. Kullanmak derken şöyle; o "bugün birşey farkettim" diye başlayan replikte bir kelime değişecek ve oyuncumuz aynanın karşısında tıraş olurken gözükecek bir iki saniye. Bu bi sorun oluşturur mu yoksa "ööv, selam çakmış qanqa" mı olur?
(1) 

Company of Heroes

heritage #518920 
Merhaba Rommeller ve Göringler,
Ben RTS beceremem, o sebepten sevmem de ama bu CoH süpersonik, şükela bir oyun. Şimdi birkaç dakika önce skirmish oynadım. Sonra da kafama verdi tabii ai. 500 puanla başladı oyun azala azala 2 oldu sonra da bitti. Olay ne, ne yapmam lazım? Bölgelerin yarısı da kontrolümdeydi halbuysa.
(2) 

Mussel - Tarif

heritage #517384 
Sağda solda markette pazarda mussel diye midyesel bişey satıyorlar. Bu nasıl güzel olur, nasıl yapılır bileniniz var mı? Canım çekti öyle mi.
(2) 

Tost Ekmeği Dilimi

heritage #514105 
Bir tane tost ekmeği dilimi kaç gram?
(5) 

İnsanlar ve Filistin

heritage #511939 
İnsanların filistin yavşaklığından utanıyorum. Niye kimse de çıkıp demiyor ki "kimse ölmesin, yazık-günah". Varsa yoksa filistin. Amerikalısı da ölüyor, İrlandalı da, İsrailli de. Aman savaş olmasın deneceği yerde filistin auuw.

Siz mesela niye böyle düşünüyorsunuz?
(1) 

Mikrodalga Fırın ve Donmuş Et

heritage #503706 
Mikrodalga'nın çözdürme ayarı var. Bu ayarda kaç dakikaya ayarlamalıyım ki etler, kıymalar çözülsün?
(4) 

Mont Beni Effect

heritage #500450 
Merhaba,
Çoğu zaman mont beni oluyorum. Bazen de havalar çok çok soğuk olsa da içten içe terlemiş oluyorum. Bu ikisinin çözümü var mı?
(3) 

İngilizce

heritage #499053 
Merhaba,

İngilizce "mesaj kaygısı" terimi var mıdır? Yoksa yakın anlamı nasıl verebiliriz?
(8) 

EGO Kartı

heritage #497727 
Esenboğa'da EGO kartı satılıyor mu? Satılmıyorsa ve/veya hiç TL yoksa ne yapılır?
(7) 

Yukarı Dön - Compumaster

heritage #493025 
Sayın Compumaster,

Acaba kenarda köşede güzel bir "yukarı dön" tuşu olsa bassak, sayfanın başına gelsek. Güzel olmaz mı?
(4) 

Pul nedir?

heritage #492559 
Demin postaneye gittim. Dedim o yapıştırdığın puldan(1GBP) 8 tane almam lazımmış göndereceğim yerdekiler öyle dedi dedim. Kadın da ne için alacakmışsın ki o kadar dedi. Ben de cevab veremedim. 1 taneyle yetindim. Nolcak ki şimdi? Yalan mı oldu o posta?
(3) 

Teknoloji & İngilizce

heritage #486241 
1-İngiltere'de vatan gibi, gold gibi oem satan markalar nelerdir acaba?
2-mağzada, markette kasiyer do you want to cash back diyor. ne demek istiyor ki? her seferinde hayır diyorum ama ezbere.
(1) 

Kalacak Yer - Belçika

heritage #484807 
Kortrijk'de nerede kalınır, neresi iyi ve hesaplıdır yardımcı olabilir misiniz?



not: birkaç gün kalınacak.
(3) 

Someone bilmemney you

heritage #481587 
Bir kadın söylüyordu(kadın dediğim de baya ünlü biriydi). Eski bir şarkı, "someone want to get you, someone want to make bişey you" bunun gibiydi sanki. Sanırım Umut Sarıkaya karikatüründe de vardı bu şarkı.

mobil görünümden çık