(4) 

Tarihi Olaya Dayanan Film

heritage #1486614 
7 Days in Entebbe, The Red Sea Diving Resort, Argo benzeri film önerisi alabilir miyim? (Ortadoğu şart değil) (bkz: Operation Eagle Claw) ile alakalı film önerisi de alabilirim, teşekkürler.
(1) 

Azeri Şarkı

heritage #1485011 
Bu şarkının adı nedir biliyor musunuz?

voca.ro
(1) 

Fransızca Şarkı

heritage #1479631 
Klibinde futbol oyunu (ISS/FIFA 98) olan bir şarkı. Adam toptan ya da başka bir şeyden kaçıyordu şarkı boyunca. "Wallah wallah" diye bir kısmı vardı ama emin değilim.
(2) 

Whatsapp Android IOS

heritage #1475228 
Android'den konuşmaları email olarak gmail'e gönderdim (Ayarlar>Sohbet>Sohbet Geçmişi>Dışarı Aktar). Bunları ios'ta nasıl whatsapp sohbeti olarak kullanabilirim?
(1) 

Startupçı Yazılımcı Abi

heritage #1473850 
Birkaç gün önce "Startup vardı, çok yoruldum. Ne yapayım" diye soran bi yetkili abi vardı. Bulamadım soruyu, mahlası neydi?
(1) 

Kitap ve Yazar İsmi

heritage #1467951 
Merhaba,

Geçen bir sözlükte/duyuruda Osmanlı zamanı bir askeri yazı vardı. O zamanlara ait bir paşanın yazdığı kitap hakkında bilgiler verilmişti. Olayın iç yüzüne dair bilgiler barındırıyordu kitap. Yanılmıyorsam Arabistan yarımadasıyla alakalı olması gerekiyor ya da Güney Suriye-İsrail-Ürdün hattında. Yardımcı olabilecek var mı?
(5) 

Yurtdışı İş İmkanları ve Kişisel Yetersizlik

heritage #1465272 
Merhaba,
Belki sizin etrafınızda da yurtdışı işler için görüşme/mülakata giren kişiler var. Ben de sıkça duyuyorum.

Üniversitenin 3.sınıfından beri (2008) yurtdışına gitmeyi istiyorum, uğraştığımı düşünüyorum ama bir türlü olmuyor. Bu kadar insan başarabildiğine göre ben yetersizim diyorum ama ilanlardaki şartları da sağlıyorum. Her neyse ben gerçekten yetersiz ve non-qualified olduğumu kabul ettim ama kendimi nasıl geliştiririm bilmiyorum. Instructional designer/içerik geliştirme uzmanıyım. Bu pozisyon için tecrübe beklenen birkaç program var yaygın kullanılan. Onları kullanabiliyorum, dilim de var ama eksik olan ne halen anlamış değilim :p
Eksiğimi bilirsem ona göre bir alana yoğunlaşıp kendimi geliştirebilirim. Sizlerden tecrübeli olan varsa söyleyebilir mi neyi yanlış yapıyorum. Çünkü artık yurtiçi firmalar da görüşme sonrası cevap vermez oldular.

Teşekkürler.
(2) 

Haftasonu Sokağa Çıkma Yasağı

heritage #1462999 
Yasak başlamadan önce arkadaşımızın evine gidip, haftasonunu ikametimiz dışında bir yerde geçirebilir miyiz?
(1) 

Kariyer - En Uygun Hareket Tarzı

heritage #1458972 
Ben yaşadığım bir takım sıkıntılar sebebiyle istifamı verdim. Hiç sallamazlar diye mutlu mutlu iş görüşmeleri gerçekleştirirken, yönetim neden ayrılmak istediğimi sordu. Ben de herşeyi anlattım. Onlar da bütün bu sorunları çözeceklerini belirttiler. Ben de devam etmeye karar verdim. Fakat bu noktada bir şirketle görüşmem devam ediyor ve olumlu şekilde devam ediyor. En son tepe noktadaki kişiyle görüştüm ve olumlu bir intiba oluştu.
Şimdi ben onlara kendileriyle ya da başka bir işle ilgilenmediğimi/vazgeçtiğimi en usturuplu şekilde nasıl söylerim?
(1) 

Kavak Yelleri & Pinhani - Dön Bak Dünyaya

heritage #1456244 
Oyuncularla birlikte çektikleri klip var. Baştaki yazıda Toronto ayrıntısı var. Görseldeki kişi kim? Hiç hatırlamıyorum. Bige Önal'a benzettim ama oynamamış Kavak Yelleri'nde.

Kimdir şahıs?
(1) 

amazon.co.uk'den Akıllı Saat Siparişi

heritage #1454768 
Merhaba,

Son mevzuat nedir, vergisini verince akıllı saatleri alabiliyor muyuz? Bunun dışında Türkiye'de Fossil FTW7008 nereden bulabilirim?
(2) 

BTK IMEI Kaydı

heritage #1452985 
Telefonu BTK'ye kaydettirirken yanlış IMEI girdi. Telefonda hem fiziksel, hem de e-sim için iki tane IMEI numarası varmış. Ben fiziksel giriyorum diye e-sim'in IMEIsini kaydettirmişim. Şimdi 1838 daha mı girdi? Bileniniz var mı acaba?
(2) 

IOS 14 Sabah Karşılama Ekranı

heritage #1450976 
Alarm çaldıktan sonra günaydın diyip, hava durumunu gösteriyordu. 14'e geçince kayboldu niyeyse. İnternette aratınca da Konum Servisleri'ni Her Zaman olarak ayarlayın diyor. Ama seçeneklerde Asla, Bir Daha Sor, Weather ve Widget Kullanılırken Aç ve Weather Kullanılırken Aç var. Hangisi olması lazım?
(1) 

Freelance Çalışma İçin Vergi Kuralları

heritage #1442360 
Merhaba,

Yakın bir zamanda müşterilerle anlaşabilirsem yurtdışıyla (İngiltere) çalışmaya başlayacağım. Hal böyleyken işi kuralına göre yapmak gerekiyor ama hangi düzenlemeleri takip etmeliyim bilmiyorum.

1-Elde ettiğim kazanç için hangi vergileri ödemem gerekiyor? Bunun dışında hizmet sağlayan olarak ek vergi, ödeme, vb. var mı?
2-Bu vergi ve benzeri ödemeleri nasıl gerçekleştirmem gerekiyor?
3-İngiltere'ye fatura keserken bu vergileri eklemem gerekiyor mu? Ya da nasıl faturalandırmam doğru olur?
4-Rimuut gibi bir servis kullanabilir miyim yoksa başka bir yolu mu var? Ya da farkeder mi?
5-Bunlar dışında yapmam gereken ya da atladığım bir nokta var mı?
6-Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
(4) 

Mobil Oyun

heritage #1438738 
Merhaba,

Bir oyun yaptım ve App Store'da satılmaya başladı. Fakat çok az indirme sayısı hatta neredeyse hiç yok. Şimdi kuzguna yavrusu şahin görünür. Ben oyun mu dandik yoksa yeterli reklam-tanıtım faaliyeti yapmadım nasıl bilebilirim? Reklam için para harcamadan önce bunu öğrenmemin bir yolu var mı?
(3) 

Çalışma Belgesi

heritage #1437027 
Önceki işyerlerime ait çalışma belgelerini bulamıyorum bir türlü. Söylesem hepsine teker teker bir daha verirler mi acaba?
(3) 

İş Teklifi Reddi

heritage #1435902 
Bir görüşmem oldu ve kendi açımdan olumlu geçti. Hem işveren (İK & Proje Yöneticisi), hem de işyeri hakkında olumlu düşünceler oluştu. Sonrasında benden örnek iş istediler ve bunun şu andaki projenin bir parçası olduğunu söylediler.

Bu açık pozisyon benim şu anki pozisyonum ile aynı fakat iki şirketin sektörleri farklı ve verdikleri içeriği inceleyince bir çeşit hayalkırıklığı oluştu. İşyeri, imkanlar ve ofis daha iyi olmasına rağmen yaptıkları işler sebebiyle biraz soğudum ve eğer teklifte bulunurlarsa reddetmeyi düşünüyorum.

Onlara da bu şekilde mi anlatmalıyım yoksa ultra politik sunduklarınızla beklentilerim kesişmiyor tarzı açıklama mı yapayım?

Teşekkürler.
(1) 

HTML/CSS Resim ve Yazı Hizalama

heritage #1434941 
www.missedapproachinteractive.com

Şu adreste yukarıdaki parçada 100x100 lük görsel ile yazı aynı hizada değil. O koyu lacivert div'in herşeyini sabit tutup bu iki salağı nasıl yatayda hizalayabilirim? Teşekkürler.
(2) 

Benzer İki Film - Film Bulmaca

heritage #1428935 
Şimdi Les yeux jaunes des crocodiles izlerken farkettim. Aynı iki kız kardeş arasında biri diğerinin yazdığı romanı sahiplenip ünlü oluyordu. Ama oyuncular bunlar değil.

İki kız kardeş var biri roman yazıyor. Diğeri bu kitabı sahipleniyor ven ben yazdım diye ortaya çıkıyor. Sonrasında da çok meşhur oluyor. Devamında da çatışmalar falan vardı. Google'a yazdım ama ısrarla In Her Shoes çıkarıyor ama o değil. Bileniniz varsa yardımcı olursa sevinirim.
(7) 

Yerel Ağ ve Uzak Masaüstü

heritage #1422346 
Merhaba,
Şu anda mac mini kullanıyorum ve sırf oyun oynamak için bilgisayar toplamayı planlıyorum. Fakat yerim dar olduğu için aklıma bir fikir geldi ama işe yarar mı size sormak istedim.

Bu oyun bilgisayarı sadece ağa bağlı olacak. Ne monitör, ne klavye, ne fare, server gibi takılacak. Hep açık kalacak. Ben Remote Desktop aracılığıyla bu bilgisayara bağlansam;
-mac mini alev alır mı?
-ağ kaynaklı performans sorunları yaşar mıyım?
-kasaya yer mi bulayım?

Teşekkürler.
(3) 

Microsoft Wireless Transciever Mouse

heritage #1408744 
Microsoft Kablosuz 3000 mouse Windows 10'da çalışmıyor. Aygıtlara gelince:

Microsoft Wireless Transciever
Kurulum grup ilkesi tarafından engellendi

uyarısı çıkıyor. Nasıl düzelir ki bu?
(2) 

İş ve CV

heritage #1407407 
Pek çok ilanda "şu şu konularda çalışmış olduğunun kanıtı" (Demonstrated knowledge of x) maddesi geçiyor aranan özelliklerin arasında. Kariyerimin çoğunluğunda büyük firmanın taşeronluğunu yapan firmalarda çalıştım. Haliyle sadece firmada (taşere eden) ve müşteride oluyor proje. Bazıları da müşteri kurum içi gizli çalışmalar. Bu iki sebepten dolayı benim elimde gösterecek bir şey yok. CV'ye de ben bunları yaptım diye yazmak yeterli olmuyor. İşleri yaptığımı kanıtlamanın bir yolu var mı?
(1) 

Xcode Uygulama Geliştirme

heritage #1404739 
Çok basit bir yapım var uygulama için ama beceremedim Xcode'u. N tane sayfanın olduğu ve belirli butonlarla n+1, n-1.nci sayfalara gidecek bir uygulama nasıl yaparım?
(1) 

Metro Gross Ankara

heritage #1396365 
Metrolarda snickers satılıyor mu koli halinde? Veya koli koli nereden satın alabilirim snickers?

Yer Ankara
(1) 

Komikli Video

heritage #1393068 
Adam ofiste bilgisayarın başında oturuyor, o sırada da kadın elinde tepsiyle geliyor. Muhtemel tatlı gibi bir şey var tepside ve adama ikram ediyor ama beyaz pudra şekerli lokum gibi bir şey. Adam da kokain zannedip reddediyor. Kadın da noel zamanı tatil falan diyip ikna ediyor adamı. Adam da bir şerit çekiyor. İspanyolcaydı video var mıdır bilen, gören, hatırlayan?
(3) 

Video Çekimi ve Okuma

heritage #1390647 
Hem kameraya bakıp hem de yazıyı okumam gerekiyor. Telefonu monitörün tam ortasına koydum, okuduğum belli olmadı pek ama yazı alanı küçüldü bu sefer. Nedir bunun doğrusu, neyi nasıl yapmam gerekir?
(3) 

Huawei Modem Arayüz

heritage #1388064 
Superonline Fiber Huawei modemin arayüzüne 192. den ulaşmaya çalışıyorum ama invalid request diyo. Nasıl erişeceğim ben şimdi?
(1) 

Photoshop görünümü

heritage #1386611 
Seçim aracıyla çizgi olacak şekilde bir dikdörtgen yapıp boyadığımda ya da, kalemle çizdiğimde yanlış gözüküyor. Zoom ile yakınlaştırdığımda normal gözükürken %33 gibi düşük değerlerin altında zoom out yapınca sanki olduğundan daha kalın görünüyor çizgi. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı acaba?

i.ibb.co
(4) 

İskandinav Suç Dizisi

heritage #1384233 
Önce Bron/Broen'i sonra da Forbrydelsen'i izledim. Bron'u daha çok beğendim. Benzeri cinayet-polisiye başka dizi önerebilir misiniz?
(2) 

Green Kart Başvuru

heritage #1384007 
dvlottery.state.gov
sitesinde ilk formu doldurduktan sonra next diyince

The requested URL was rejected. Please consult with your administrator.

diye uyarı veriyor. Safari ve Chrome ile denedim ikisinde de aynı hata. Benim yapabileceğim bir şey var mı?
(1) 

Star TV Tatil Programı

heritage #1379582 
20 sene kadar önce Star'da Antalya/İzmir'deki otellerin tanıtıldığı arkada da Boney M. Sunny çalan bir program vardı. Odalar, havuzlar falan tek tek gösterilirdi. "Simena Alanya doğayla içiçe ve enfes plajıyla sizleri bekliyor" tarzında bir de dış ses vardı. Neydi o program?
(1) 

Joker ve Dr.Harleen Quinzel

heritage #1379300 
Bu ikisinin tanışmasını, ilişkisini ve doktorun dönüşümünü anlatan dizi/film var mı?
(1) 

Apple İnternet Sitesi

heritage #1351999 
Siteden bilgisayar alırken istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz fakat kredi kartı dışında ödeme seçeneği yok. O kadar yüksek limitli kartımız yoksa nasıl alabiliriz özelleştirdiğmiz bilgisayarı?


Gerilerden Gelen Kemalettin:
Derdimi anlatamamışım. Dükkanlarından yaptığımız satın alımlarda özelleştirme yapabiliyor muyuz?
(2) 

Limited Şirket

heritage #1346579 
- Şirket adresinin şirket ya da şahıs adına kiralanması önemli mi? Çoğunluk hisse sahibi/genel müdürün adına kiralanması sorun olur mu, yoksa şirket adına mı kiralanmalı? Bunun bir önemi yok ise hangisi daha avantajlı?

- Şirket kurulumu öncesi sahip olunan (çoğunluk hisse sahibi/genel müdür) para ve varlıklar kurulum sonrası şirkete aktarılabilir mi? Mümkünse nasıl olur?

- Şirketimiz için çalışacak muhasebeciye nasıl ulaşıyoruz?
(1) 

Çıkmış ya da çıkacak oyun

heritage #1345752 
Bir fotoğrafçının çırağı(Kanadalı) ve bi Alman'ın oğlu aynı savaşa girdikleri oyun vardı. Bir yerde de kedi tünellerde kuş kovalıyordu. Oyunun göz kanatan grafikleri vardı neydi adı?
(1) 

Sunucu, ağ, depolama

heritage #1344745 
Nasıl adlandırıldığını bilmiyorum, şöyle bir şey istiyorum. İş yerlerinde kullanıcı adı ile oturum açılır aynı zamanda da ağda kullanıcıya özel saklama alanı olur. Aynı bilgisayarda farklı kullanıcı kendi oturumunu açabilir ve kendi ayar, tercih ve dosyalarına erişebilir. Bunu evde nasıl yaparım, ya da yapabilir miyim? Bunun adı nedir?
(4) 

İngilizce Deyiş

heritage #1330619 
He caught loan someone with his elbow!


Dirsek mi atmış, kafa-kola mı almış hiçbir şey anlamadım. Ne anlama geliyor bu?



eksiup.com
(10) 

Atatürk Havalimanı Kalacak Yer

heritage #1323916 
Yurtdışından Atatürk'e 0000'de varıcam. 0730'da da iç hat uçuş var. Aradaki boşlukta uyumak için ne yapayım, nerelere gideyim? Limandan çıkmadan nerede uyuyabilirim?
(4) 

Kredi Kartı v Cep Telefonu

heritage #1322283 
Yasak olan kredi kartıyla cep telefonu almak mı yoksa alıp taksit yapmak mı? Bir de yurtdışında alışveriş yapmamız bu durumu değiştiriyor mu?
(2) 

Selby v O'Sullivan

heritage #1321056 
www.youtube.com

Şurada ne oldu, anneye anlatır gibi anlatabilir misiniz? Ronny kaçırdı, sonra Selby vurmaktan vazgeçti. Ronny 500 kere ıskaladı. Arkadaşlar bu bir virüs olabilir mi?


edit: Cok özür diliyorum, link düzeltildi.
(2) 

MNG Kargo Dağıtım

heritage #1319968 
"adreste bulamayınca" bir daha dağıtıma çıkıyorlar mı?
(5) 

İngiltere Turist Vizesi Tercüme

heritage #1317052 
Vize başvuru ekranında "İngilizce ve Galce olmayan tüm belgelerin onaylı tercümeleri gerekmektedir" diyor. Yakın zamanda (ekim ayı içerisinde) başvuran var mıdır acaba? Noter onayı almam gerekiyor mu, yoksa sadece bürodan tercüme yeterli mi?
(4) 

AVIS İnternet Sitesi

heritage #1298223 
www.avis.com.tr

Şu adresten rezervasyon yapmak istiyorum ama beceremiyorum. "Araç kirala" diye çıkardı eskiden şimdi bulamadım. Site mi bozuk, ben mi beceremedim bi yardım edin yav.
(15) 

Askeri Kısaltma

heritage #1290575 
Hv.K.K.lığı Hrk.Bşk. Hv.Trf.Ynt.Ş.Md.lüğü

Bunun tam açılımı nedir?
(1) 

Ronald Reagan Film

heritage #1275178 
Hangi filmi izlenmeli Mr.President'in? Var mı "bunu kesin izle" diyebileceğiniz?
(2) 

Half Life Yeni

heritage #1260271 
Oyunda HUD yok. Ne can, ne silah menüsü hiçbir şey yok bi tane crosshair var o kadar.

hud_draw "1"

ama yine de gözükmüyor. Nedir bunun çözümü?
(1) 

Video Oyunu

heritage #1259377 
Eski bir Japon oyun vardı, adı da Japoncaydı. Sega'daydı sanırım. Open world & adventure gibi, çok sonlu, her kararla oyunun gidişatının değişebildiği bir şeydi. İkincisi mi üçüncüsü mü çıkacak diye çok beklemişti insanlar. 20 yıl olmuştur sanırım. Neydi ki bu oyun?
(1) 

Sinema, Kurgu, Eisenstein

heritage #1250649 
Şimdi bu abi kurgu kavramını ortaya atmış, Potemkin Zırhlısı'nda farklı parçaları bir araya getirip bütün oluşturmuş di mi? Peki bundan önce insanlar filmleri izlenecek sırayla mı çekiyorlarmış? Yani biz izlerken önce A, sonra B, sonra da C oluyor. Yönetmen de önce A'yı, sonra B'yi sonra da C'yi mi çekiyordu?

Yoksa bunların hiçbiri değil de başka bir şey mi?
(1) 

Ankara Bar/Pub

heritage #1249289 
Eski Tapas gibi, sakin sessiz, yaş ortalaması da biraz yüksek bar/pub neresini önerirsiniz? Ya da oricinal İngiliz/İrlanda pub konseptli bir yer var mıdır?
(3) 

Turist Vizesi, Oturum Falan

heritage #1236795 
Bugün dh'de vize, oturum, yurtdışında yaşam ile ilgili sayfaları okuyordum da biri "Arjantin'in 90 gün kalma müsaadesi var. Bitime yakın Uruguay'a geçip biraz kalıp sonra tekrar Arjantin'e geçip bunu devamlı tekrar ederek hayatını devam ettirebilirsin" diye yazmış ta birisi bana çok saçma geldi. Oluru olsa herkes bunu yapmaz mıydı?
(bkz: böyle bir şey olabilir mi)?

mobil görünümden çık