(1) 

Bilgisayar Temizleme Programı

heritage #1578041 
Merhaba,
Win 8 zamanı komut satırından çalışan bir program vardı. Trojen falan girip bilgisayar kullanılamaz hale gelince bunu çalıştırıyorduk. .bat dosyası gibi kalmış ama emin değilim. Bayağı uzun sürüyordu işlemi tamamlaması ama mis gibi oluyordu. Kendi websitesi vardı ve Win 8'e kadar destekliyordu. Neydi ki bu program?
Teşekkürler.
(1) 

Paypal Ödeme

heritage #1574831 
Merhaba,
Yurtdışı hesabına bağlı bir paypal var. İçinde de biraz bir para kalmış. İnternet üzerinden bunu harcayabileceğim bir yer var mı? Teşekkürler.
(2) 

MacOSX Klavye Yanlış Tuş Düzeni

heritage #1572502 
Merhaba,
< ile " tuşları yanlış çalışıyor. Sol üstte " olması gereken tuş < basıyor. Sol altta < basması gereken tuş da " basıyor.
/Library/Preferences
com.apple.keyboardtype.plist
dosyasını silip konfigüratörü yeniden çalıştırıp ISO seçtim ama değişen bir şey olmadı. ANSI'de seçsem yanlış devam ediyor. Bunun bir çözümü var mı?
Teşekkürler.
(9) 

Yurtdışı Danışmanlık Şirketi

heritage #1571071 
Merhaba,
Yurtdışında iş bulup göndereceğini vadeden bir şirket var. Tabii bir ücret karşılığı yapıyorlar. Kazıklanmadan önce bunların sahtekar olup olmadığını nasıl anlarım? Şirket mevzubahis ülkede ilgili faaliyet alanlarıyla kayıtlı. Adamın ismi de gözüküyor. Yardımcı olabilecek kişilere teşekkürler.
(2) 

Türkiye'de Olmayan Otomobil

heritage #1570890 
Merhaba,
Özellikle usullere hakim ya da daha önce bunu yapmış kişiler var mı merak ediyorum.
Diyelim ki markanın kendi ya da dağıtıcı üzerinden ülkemize ihraç etmediği bir otomobili "sıfır" olarak almak istiyoruz. O ülkeden siparişimizi geçip, ürünü alıp Türkiye'ye gönderip, gümrükten geçirip, kaydedip, kullanabiliyor muyuz? Salağa anlatır gibi adım adım anlatabilir misiniz?
Teşekkürler.

Türkiye'de Olmayan Otomobil

heritage #1569511 
Merhaba,
Özellikle usullere hakim ya da daha önce bunu yapmış kişiler var mı merak ediyorum.
Diyelim ki markanın kendi ya da dağıtıcı üzerinden ülkemize ihraç etmediği bir otomobili "sıfır" olarak almak istiyoruz. O ülkeden siparişimizi geçip, ürünü alıp Türkiye'ye gönderip, gümrükten geçirip, kaydedip, kullanabiliyor muyuz? Salağa anlatır gibi adım adım anlatabilir misiniz?
Teşekkürler.
(1) 

Eğitim Fakültesi - Formasyon

heritage #1567691 
Merhaba,
Ben üniversitede okurken bizim okula özel formasyon olan 5.seneyi (yüksek lisans) okumadan lisans derecesiyle mezun olabiliyorduk. Ben de öğretmenlik yapmayacağım diye okumadan mezun oldum. Şimdi öğretmenlik yapmak için formasyon almak istersem sadece formasyon alabiliyor muyum? Ya da ne yapmam gerekiyor?
Teşekkürker.
(2) 

Bağlantılı Uçuş Sorusu

heritage #1567486 
Merhaba,
Bir tane iç hatlar, sonrasında da dış hatlar uçuşu var. Bunlar iki farklı uçuş fakat aynı havayolunun uçuşları. İlk uçuş rötara girerse ve ikinci uçuşu kaçırırsak ne yapabiliriz? Bizi ücretsiz bir sonraki uçağa falan alıyorlar mı? Ne yapmak gerekli böyle bir durumda?

Süreç nasıl işliyor?

Teşekkürler.
(3) 

Doha Hamad International

heritage #1567281 
Merhaba,
Turistik vize için istenen 100QAR'ı nereye ödüyoruz havalimanında?
Teşekkürler.
(6) 

C# - Nasıl Yapılır?

heritage #1566297 
Merhaba,
C#'da böyle bir özellik var mı?

Mesela 4 değişkenim var (stage1,..., stage4). Bunlardan sadece 1 tanesi true olabiliyor, diğerleri false (hepsi olabiliyor ama aynı anda değil hep 1 true 3 false olacak).
Uygun durumlarda her seferinde hepsini set etmek yerine beşinci bir değişken yaratıp, her true ihtimali için 1, 2, ..., 4 diye tanımlama yapsam. Sonra istediğim zaman sadece bu değişkeni set etsem.

Bir de varsa böyle bir şey adını da paylaşabilirseniz, okuyup-araştırayım.

Teşekkürler.
(2) 

PC Driver Linki/Destek

heritage #1564850 
Merhaba,
Format sonrası gerekenleri yükleyeyim diye aşağıdaki adrese gittim. Ama linkler bir türlü çıkmıyor. Konsolda da bir js dosyası yüklenemedi, açılamadı diye hata veriyor (belki alakalıdır belki değil).

www.acer.com

-Sizde de aynı açılmama durumu var mı?
-İletişimden posta gönderdim ama, cevap verirler mi bilmem? Nasıl bulurum ki dosyaları?
-Ne yapayım?

Teşekkürler.
(3) 

Ödenmeyen Maaş ve Noter İşleri

heritage #1562416 
Merhaba,
Birkaç gün önce de çok benzer bir soru vardı ama basiretim bağlandı, bulamadım bir türlü.

Ben çalıştığım yerden iki aylık deneme süresi dolmadan ayrıldım. Son tam maaşımı aldım, bunun üzerinden 7 gün sonra ayrılmış oldum. Yani 7 günlük ücretin de ödenmesi gerekiyor. Maaş gününün üzerinden bir hafta geçti, ama bir hareket yok. Şimdi bu durumda notere gidip ihtar çektirebilir miyim?

Yapabilirsem eğer;

-"...aa.6.2023 tarihinden bb.6.2023 tarihine kadar olan ödenmeyen maaş ücretleri ve diğer işçilik hak ve alacaklarının tarafıma ödenmesi, aksi takdirde tahsili için yasal yollara başvurulacağını tarafınıza ihtar ederiz" yeterli/uygun mudur?
-Bana en yakın notere gitsem olur mu?
-Üç kopya gerekiyormuş (ben, noter, şirket), ben üç kopya yazdırıp notere gitsem olur mu?
-Başka hususlar, dikkat edilecek noktalar, ayrıntılar var mı?
Teşekkürler.
(3) 

ABD'nin Tarihi

heritage #1562306 
Merhaba,
Gazap Üzümleri'ni yeni bitirdim. Sonra da Oppenheimer ile ilgili bir şeyler okurken Manhattan Projesi öncesi ve sonrasına da biraz bakmış bulundum.

Sanki bütün kritik sıçramaları para sayesinde gerçekleştirmiş gibi geliyor. Bir engele takıldıklarında parayı basıp, bölümü geçmişler.

Ama;

Benim anlamadığım bu ülke süper güç nasıl oldu? New Mexico çöllerinde yerlilerden kaçıp, birbirini şişleyen adamların olduğu topluluktan atom bombası üretebilen, aya çıkabilen ülke haline nasıl geldiler? Burada anlatabilirsiniz ya da yazılı/görsel kaynak ta önerebilirsiniz.
Teşekkürler.
(1) 

Vodafone Yurtdışı Arama

heritage #1561795 
Merhaba,
Hattım Vodafone. Ben Türkiye'deyim, yurtdışındakiler beni arayabilsinler istiyorum. Nasıl öğrenebilirim arabilirler mi? Nasıl açtırabilirim bunu? Benim arıyabilmem gerekimiyor. Onlar arasa yeter. Teşekkürler.

Aforizma özlü söz deyiş

heritage #1560485 
Merhaba,
Geçen gün sözlük'te okudum ama hangi başlıktı hatırlamıyorum. Birinin sözünden bahsediyordu.

"Düşmanınızın anlatılmamış tarihinde acılar vardır. O acılar sizi fikirlerinizi değiştirir ya da düşmanlığınızı bitirir" benzeri bir şeydi. Bileniniz var mı acaba? Teşekkürler.

McDonald's Sipariş Makinesi

heritage #1559935 
Merhaba,
McD'de yeni yerleştirilen sipariş ekranlarını kullandım. Uygulamadan kodu taratın yazıyordu. Bende uygulama da var ama taratma kısmını bulamadım bir türlü. Bileniniz var mı? Teşekkürler.
(1) 

Eminem Şarkısı

heritage #1559607 
Merhaba,
Şu hangi Eminem şarkısıydı? Sözlerini de hatırlayamadım bir türlü.

Teşekkürler.

voca.ro
(6) 

Donmuş Buzdolabı

heritage #1558877 
Merhaba,
İçi karlanmış ve kaskatı kesilmiş buzdolabının fişini çekip, kapağını açık bırakmak suretiyle temizlemeyi düşünüyorum. Fakat donmuş parçaların erimesi ne kadar sürer bilemedim. Ne kadar süreyle açık bırakmak gerekir. Yaşadığım ev olmadığı için ortalığın batmadan müdahale edecek zaman aralığını bulmak istiyorum.
Teşekkürler.
(2) 

BMW E39 Konsol Düğme

heritage #1557789 
Merhaba,
Fotoğrafta direksiyonun solundaki ön far grubunun anahtarı sanırım. Sis farı kontrolü de orada. Peki direksiyonun sağındaki nedir? arka sis farı falan mı? Teşekkürler.

i.ibb.co
(1) 

Kullanılacak Motor Tipi

heritage #1555546 
Merhaba,
Bana iki tane motor lazım. Bir tanes bir kolu hareket ettirecek, diğeri de bir makarayı saracak. Kol, düğmeye basıldığı zaman dairesel hareketle bir noktaya gelecek. Sonra ilk konuma geri dönecek. Diğeri de düğmeye basılı tutulduğu sürece sarma işlemini gerçekleştirecek. Bunu yapmak için nelere ihtiyacım var? Tüm ayrıntılarıyla anlatabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
(5) 

Kutlamasal Viski Önerisi

heritage #1555179 
Merhaba,
Kutlama amaçlı tüketilecek F/P en düşük Migros/Carrefour/Tekel viskisi hangisidir? Tişikkirlir.
(2) 

Şirket Bilanço Tablosu

heritage #1553547 
Merhaba,
Muhasebe hiç anlmadığım alan, ingilizce olunca hiçbir şey ifade etmez oluyor. Görseli salağa anlatır gibi anlatabilir misiniz?

i.ibb.co
(1) 

Tasarım Tanıtımı - Instagram

heritage #1553407 
Merhaba,
Red Bubble'da bir kaç tasarımım var. Bunları daha etkili tanıtmak için instagram hesabı kullanmak istiyorum. Bununla ilgilenecek kişileri nerede bulabilirim? Upwork doğru adres mi? Yokda daha spesifik adresler var mı? Teşekkürler.

Ekşisözlük Başlık Giri

heritage #1549957 
Merhaba,
Ekşisözlük İş Ağı başlığına yazabilir misiniz? İçeriği mesajla iletebilirim. Teşekkürler.
(3) 

İsveç dizisi

heritage #1548235 
Merhaba,
Adını bulmaya çalıştığım bir dizi var. Sadece ilk bölümünü izlemiştim. Beğenmeyince devam etmedim. Ama şimdi adı lazım oldu hatırlayamıyorum.

-Paranormal, mistik bir olay var. Dizide elektriklerle alakalı bir sıkıntı var. Ampul falan patlıyor, trafolar cazırdıyor.
-Bir kadın var, eski bir arabası var birini arıyor. Bir yerlere soruyor ama "artık çok geç, bir şey yapamazsın" minvalinde cevap veriyorlar.
-Bir adam var, başrol. İnşaatta çalışıyor. Dandik bir evde yaşıyor. Çatısı akıyor evin. Bir de hoşlandığı kadının doğum günü var. Kitap alıyor ama zengin insanları evin penceresinden kızın yanında görünce içeri girmekten vazgeçip eve dönüyor. Elektrikle alakalı yine aynı şekilde sıkıntı oluyor. Adam evdeki her şeyi yemeye başlıyor. Köpek maması, deterjan, yumuşatıcı falan dahil.
-İnşaatta başka bir adamla alakalı sıkıntı oluyor. Suçu bu üstüne alıyor. Sonra formenle kavga ediyor, o sırada da inşaattan aşağı düşüyor. Hastanede ölüyor. Otopsi sonrası yine elektrikler sapıtıyor. Adam da canlanıyor. Sonra da hastaneden kaçıyor.

Hiç böyle bir şeye denk geldiniz mi? Bunları google'da aratınca gerçek haberler çıkıyor. Bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

BÖTE Öğrencisi veya Yeni Mezunu

heritage #1546725 
Merhaba,
Bilgisayar tabanlı eğitim projemiz için destek olmak isteyen gönüllü BÖTE öğrencisi veya yeni mezun arkadaşlara ulaşmaya çalışıyoruz. Mesaj üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Teşekkürler.
(3) 

Vize Başvuru ve Uçak Bileti Zamanı

heritage #1544916 
Merhaba,
Nisanda gerçekleşecek ziyaret için en uygun uçak biletini ne zaman bulabilirim? Mesela şu anda ₺7000 (Stokholm) civarında. Bunun düşürme imkanı var mı? Vize yetişmiyor diye duyuru açmamak için ocakta başvurmak çok mu erken olur? Şubat sonu mart başı çok mu geç olur? Teşekkürler.
(3) 

IOS Temassız Ödeme

heritage #1544027 
Merhaba,
NFC ile ödeme yapabileceğim bir uygulama var mı? Garanti ve İSB androidde destekliyor ama ios'ta desteklemiyor. Bildiğiniz bir uygulama varsa makbule geçer. Teşekkürler.

Dünya Kupası İzleme

heritage #1542278 
Merhaba,
Armada yakınlarında kupa maçlarını gösteren, izleyebileceğimiz mekanlar var mıdır?
(1) 

Vize Başvurusu - Estonya

heritage #1540493 
www.balticcouncilfairs.org

Şu etkinliğe katılmak için vizeye başvuracağız. Burada katılımcı değil ziyaretçiyiz. Etkinliği tertip edenlerle iletişime geçip katılımımıza dair bir onay/kayıt tebliğ edip edemeyeceğini sordum, yok dedi. Şimdi ben konsolosluğu nasıl ikna edebilirim? Nedir bu işlerin usulü?

1864 Dizisi - Kısmi Spoiler

heritage #1539848 
Søren Malling'in canlandırdığı Johan Larsen evliya mı? Olayı ne bu abinin?
(1) 

John Wayne Filmi

heritage #1538884 
Merhaba,
Bir kasabada çete var. Bir oğlan da bunlara özeniyor, peşlerinden gidiyor. Annesi üzülüyor tabii. JW de uyarıyor çocuğu. "Her zaman senden daha hızlı silah çeken biri vardır. Silahını her çektiğinde o adama biraz daha yaklaşırsın" minvalinde nasihat ediyor. Hangi filmiydi?

Katar 2022 Panini Dünya Kupası Albümü

heritage #1535196 
Merhaba,
Dijital olarak albümü tamamlamak isteyen varsa değiş tokuş için aşağıdaki takıma katılabilirsiniz.

Team : SourSwap
Team ID : 412538
Pass : 1234567890.
Slogan : Kokariç
(1) 

Şarkı bulmaca

heritage #1535014 
9gag.com

Şuradaki şarkının adı neydi?

Alaçatı Yemek

heritage #1534878 
Merhaba,
Alaçatı'da ya da çevrede fıştırık olmayan (oksimoron biliyorum) sakin sakin deniz ürünlerini yiyeceğimiz (karidestir, kalamardır, balıktır, mezedir), bir şeyler içeceğimiz bir yer var mı? Ayrancı Yolluk gibi mesela ama o kadar paspal olması şart değil.
Tişikkirlir.
(1) 

Photoshop dpi

heritage #1533040 
Merhaba,
72dpi olarak çıkardığım png'yi 300'e çıkarmam lazım. psd'desini açıp 300 yapıp, yine png olarak çıktı alsam olur mu? Yoksa 300'e ayarlayıp tasarımı baştan mı oluşturmam lazım?
(1) 

Ankara Şehir Hastanesi

heritage #1529323 
Şimdi aşı randevusunda Ankara Şehir Hastanesi Covid-19 Aşı Uygulama Polikliniği diyor da neresi bu poliklinik? Hastane devasa olduğu için pinpoint tarif çok makbule geçer.

IELTS - Limak Ambassadore Ankara

heritage #1528850 
Merhaba,
Yakın zamanda burada IELTS'e giren oldu mu? Sınava alınmayan anahtar gibi şeyleri emanet bırakabileceğimiz birileri var mı? Oteli arayıp sordum, adam da evet var dedi ama öyle bir dedi ki hiç güven vermedi. Tişikkirlir.
(4) 

Wise para gönderme

heritage #1524593 
Merhaba,
İş Bankası'ndan Wise'a para göndermeye çalışırken mobil uygulama hata veriyor. Web sitesi de banka ismi bulunamadı uyarısı veriyor. Yakın zamanda gönderim yapabilen var mı? Ya da bu sorunu yaşayıp, üstesinden gelen?
(8) 

html/css

heritage #1523538 
merhaba,
ekteki gibi bir görüntü var. burada yukarıda arkaplanı beyaz olan tablonun sağ ve solunda boşlıuklar var. ben bitişik olsun, mavi alanlar olmasın istiyorum. bu kodu nasıl değiştirmem gerekiyor? teşekkürler.

<!doctype html>
<html>
<title>konst är konstigt</title>
<style>
*{
font-family:avenir;
}

table, th, td
{
border:0px none;
}

td
{
vertical-align: middle
}
</style>
<head>
<table style="width:100%; text-align:center; color:#ffcc66; background-color:#ffffff; margin-top:25px">
<tr>
<td>
<h1>konst är konstigt</h1>
</td>
</tr>
</table>
</head>
<body bgcolor=#0066cc>
<font face="avenir" color=#ffffff>
<table style="color:#ffffff; margin-left:120px; margin-right:120px; margin-top:50px">
<tr>
<td>lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. mauris mollis luctus egestas. integer gravida, metus eu facilisis fermentum, nisi neque molestie dolor, condimentum blandit lorem est sit amet dui. etiam gravida, purus a hendrerit consequat, leo nunc laoreet lorem, vitae pharetra est quam id urna. nulla rutrum arcu sem, a fermentum elit efficitur ut. duis gravida consequat ligula, eu posuere ipsum lacinia luctus. nulla vel aliquam est. nulla vehicula lacinia nunc nec ultrices. ut imperdiet turpis nec massa condimentum gravida. nulla velit nisi, tempor vel ex at, interdum pulvinar nulla. maecenas non mi faucibus, aliquet dui nec, convallis nulla. vestibulum ut erat ut tellus faucibus tempus quis eleifend diam. nulla volutpat consectetur vulputate. mauris tempus lacus sit amet elit sollicitudin, id ultrices justo accumsan.
</td>
</tr>
</table>
</font>
</body>
</html>
(2) 

Opensea.io NFT Satma

heritage #1520550 
Merhaba,
Zamanında yapmış olduğum çizimler vardı. Belki yanlışlıkla biri alır diye OpenSea'ye koydum. Fakat satışa çıkarmak için para istedi. Sonra duydum ki bedava da satışa çıkarılıyormuş.

Rica etsem mala anlatır gibi, adım adım nasıl para ödemeden bu çizimleri satışa çıkarabilirim açıklayabilir misiniz?
(3) 

Oyun İçin Bilgisayar

heritage #1519118 
ETS2, DCS, FSX gibi oyunlar için bir bilgisayar arayışım var. Aşağıdakinden daha iyi donanıma sahip ama daha ucuz/aynı fiyata bilgisayar bulabilir miyim? Bu model de olur, başka markalar da olur.

www.amazon.com.tr
(8) 

suv vs d sınıfı

heritage #1514693 
merhaba,
ankara - çeşme ya da ankara - bodrum güzergahı gibi uzun yolculuklarda hangisi daha konforlu olur? volvo s90/mercedes e klasse/bmw 5er mi yoksa volvo xc90 mı? yakıt, performans, v.b. kıstaslar önemli değil.

Edit: D sınıfı değil, E sınıfı.
(1) 

Youtube videosu

heritage #1513867 
Merhaba,

Bir ara YT'de bayağı meşhur bir video vardı. Mayolu bir kadın, ayağında kovboy çizmesiyle sayko sayko dans ediyordu (deli deli gözleri vardı). Yeşil perde önünde uçuyor gibi hareketler yapıyordu. Arkada da uzay falan görüntüsü akıyordu. Bütün video boyunca da Warni Warni çalıyordu. Neydi ki bu video?
(2) 

Bir İşe Başlarken Müşteri Bulmak

heritage #1507992 
Merhaba,

Çok uzun zamandır sektörün büyük firmalarında çalışıyorum. Uzun zamandır, bu bildiğim, mesleğim olan işi kendim yapmayı değerlendiriyorum. Bir kaç ay önce alakalı olabilecek yerlere e-posta ile ulaşmaya çalıştım ama kimse dönüş yapmadı.

Eğer bir şekilde müşteri edinebilirsem, gerçekten piyasadaki ürünlerden çok daha kalitelisini vereceğimi düşünüyorum.

Müşteri edinme, portföy oluşturma işi nasıl oluyor? Benim yaptığım gibi "bunları yapıyorum, sizin de ilginizi çekebilir" diyip cevap beklenmiyor mu? Yoksa başka bir yolu mu var?
(4) 

Lewis Hamilton Direksiyon

heritage #1505888 
Kalkışlarda direksiyonu sol eliyle yukarıdan tutuyor. Debriyaj için mi böyle yukarıdan tutuyor elini, yoksa shifter mı?
(2) 

Doğan Kaymaklı Maidan

heritage #1495358 
Merhaba,
Doğan Kaymaklı Maidan'da tam olarak nerede? Teşekkürler.
(3) 

COVID-19 İzolasyon

heritage #1491528 
Merhaba,
Temaslı durumunda izolasyondayken işyeri için sağlık raporu ya da "şahıs izolasyondadır" belgesi nasıl alınır? Kiminle irtibata geçmek gerekiyor?
(2) 

İstifa Olayları

heritage #1491160 
Merhaba,

Ben dilekçemi verdim, İK süreç başladı dedi. İhbar bitip ben çıkıp gittiğimde "hop hemşerim nereye" deme ihtimali var mı? Alıp çöpe atsa mesela dilekçeyi. Ben nasıl ispatlayabilirim? Fırtına öncesi sessizlik gibi bir kekoluk seziyorum. Neler yapabilirler böyle olursa? Sebepsiz işe gelmeme vb?
(3) 

Multinet Üye Restoran

heritage #1488915 
Merhaba,

Market alışverişlerinde multinet ile alkol satışına izin verilmiyor. Peki üye restoranda hesapta alkollü içki olunca multinet ile ödeyebiliyor muyuz?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık