(4) 

Kızılay Otopark

heritage #1231234 
Filmekimi için akşam Büyülü Fener Kızılay'a gitmek için Kocatepe Oto Parkı'na (cami değil Kızılırmak üstündeki) koysam arabayı gece yarısı g*tümü keserler mi? Tinercisi, sapığı, manyağı falan oluyo mu orada?
(3) 

Yurtdışından Sabun

heritage #1228680 
İlaç, supplement ve makyaj malzemeleri sanırım gümrükten geçmiyor, gelmesi imkansız. Peki kalıp sabun da bu ürünlere dahil mi? Ahanda şu; tinyurl.com
(1) 

B103 SMS Servisi

heritage #1227896 
BTK'nin yayınladığı BXXX dosyasında B103 Elitel İletişim gözüküyor. Ama sitesinde sms iptal etmeye dair bi bilgi yok. Nasıl iptal edebilirim bunu?
(5) 

Transatlantik Uçuşlar

heritage #1227380 
Sabah Kolombiya'ya uçak bileti baktım ekimin ikinci haftası için ve çılgın fiyatlar çıktı. Böyle uzun süreli, uzak yerlere uçuşlarda; özellikle Kolombiya'ya bilet için en hesaplı vakitler nedir? Yoksa çok da farkeden bir durum yok mu?

THY - İstanbul>Bogota - ~170000 TL
Avianca - İstanbul>LHT>Bogota>Cartagena - 3340 TL (€815)
WTF???

edit: THY'nin bir sıfırı fazla olmuş. Doğrusu "on yedi bin" olacak.
(1) 

Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüs

heritage #1226464 
77'nin arkasına ne yapıyorlar? Geçen Beytepe'den inşaatı gördüm, yurt falan mı?
(3) 

Mayweather VS McGregor

heritage #1218547 
Bu maç tam olarak ne zaman?
Showtime 26 ağustos 21.00 PST diyor, S Sport 27 ağustos 00.00 diyor. Ben anlamadım TSİ sabahın köründe olması gerekmiyor mu?

Kesin bir bilgi verene çok teşekkür ederim.
(3) 

Analog Fotoğraf

heritage #1213052 
www.amazon.com

Şu meret 120 poz mu? Bu Zenit E'ye olmaz herhalde çok kalın gelir sanırım. Bir de Ankara'da bayat olmayan toptan nereden alabilirim foto filmi?
(1) 

DigitalOcean & OpenVPN

heritage #1191864 
Digital Ocean'dan bi sunucu kiraladım, sonra da ona Open VPN ile kurulum yaptım. Makina İngiltere üzerinde ve İngiliz radyolarını falan dinleyebiliyorum. Netflix falan da VPNi kapat diyo giriş yapınca. Ama bilgi içerikli siteye hala giremiyorum. Yanlış nerede, erişimin olması gerekimiyor mu?
(1) 

Muğla Yerleşim

heritage #1188860 
Hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar;

Muğla'ya taşınmayı planlıyorum. Amacım Bodrum'da yaşamak tabii ki ama bir iki kira ilanını görünce vazgeçtim. Güllük ve Milas ta benim için süpersel yerler ama kira fiyatları pek değişmiyor gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?

Muğla şehir merkezi olmayacak ve Bodrum'dan fazla uzaklaşmayacak şekilde, bütün maaşı kiraya vermeden nerede oturabilirim?
(1) 

İrlanda Vizesi - Transit

heritage #1182054 
Şimdi aracı kurumun sitesinden geldim.

-Türkiye vatandaşlarının İngiltere turist vizesi varsa İrlanda'ya o vizeyle girebiliyorlar.

Peki aktarmalı uçuşta İrlanda bir ayaksa ve UK vizesi yoksa ne oluyor? Sitede transit vize diye bir şey yok.

Sıralı tam liste;
Ticari
Konferans
Araştırma
Öğrenci
İngilizce öğrenmek için 3. seviye/üniversite öğrencileri için vize
İngilizce öğrenecek çocuklar için öğrenci vizesi
Ziyaret ve Turist vizesi
İstihdam (kısa dönem / uzun dönem)
Eğitim (kısa dönem / uzun dönem)
Aile Birleşimi

İrlanda aktarmalı uçuşa gideniniz ne yaptı ya da doğrusu nedir?
(2) 

Kariyer Değiştirmece

heritage #1166079 
Uzun zamandan beri yazılım ve Flash ile uğraşıyorum yakın zamana kadar da yazılım alanında çalışıyordum ama şu anda tekrar Flash ve animasyona döndüm. Fakat takdir edersiniz ki bir süredir Flash aşağı doğru gidiyor ve kısa süre sonra da ölü bir teknoloji olacak. Ne zaman bana uygun iş ilanlarına baksam hiç sonuç bulamıyorum ve bunu bir kanıt olarak değerlendiriyorum. Şimdi bu noktada kariyerimde bir değişikliğe gitmek istiyorum fakat ne tarafa gitsem bilemedim. Yazılıma dönmek dışında siz çalışanlar ve işverenler ne önerirsiniz? Çalışan eksikliği olan alan nedir?
(2) 

Sabiha Gökçen Havalimanı IETT Erişim

heritage #1142082 
Sanırım E11 Kadıköy'e gidiyormuş, ona binmem gerekecek. İç hatlar geliş terminalinden çıkıcam ben, İETT durağı için ne tarafa gitmem gerekiyor?
(1) 

Kulaklık

heritage #1140898 
Sony MDR-7506 var 80 dolara. Bu kulaklığı alayım mı yoksa "bak o kadar paraya şunu al daha iyi" şeklinde bir tavsiyeniz var mı?
(2) 

Kitap Yayınevi Çeviri

heritage #1131632 
Joseph Conrad'ın Casus(Gizli Ajan)'unu alacağım ama hangi yayınevinden alayım? Ya da o kadar da önemli değil mi?

-İş Bankası
-İmge
-İletişim
(6) 

Araç kiralama vs Satın alma

heritage #1127760 
Ben mükemmel şehircilik ve toplu taşıma planlaması yüzünden özel araçla işe gidip gelmek zorundayım. Bir süredir de bütçeme uygun ikinci el otımobillere bakmaktaydım fakat bildiğiniz gibi herkes yakaladığını kazıklama derdinde. Araçsız süre uzadıkça da mağdur ediyorum insanları. Öyle satayım sonra üstüne koyayım derdinde değilim ve acaba DRD'den falan uzun dönem araç mı kiralasam? İlk başta bayağı mantıklı geldi. Sizce mantıklı mı?
(2) 

Once upon a time in America

heritage #1120347 
Ya izledim bunu ama bi şey anlamadım.

spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-

1-Şimdi polise ihbar eden Noodles. Max niye hayın oluyor? Ne yapmış Max?
2-Bi de kronoloji nasıl? İkisi konuştuktan sonra kaza oluyor(üçlünün ölümü), Noodles görüyor sonra batakhaneye gidiyor. Ondan sonra adamlar gelip önce kızı öldürüp sonra Noodles'ın batakhaneye bakınıyorlar, doğru mu?
3-Deborah Mr.Bailey'in Max olduğunu biliyor mu bilmiyor mu?
4-Sondaki çöp kamyonunun olayı nedir?


spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-
(4) 

Adaptör Akım Değerleri

heritage #1119331 
10VDC 0.85A ile çalışan bir atari için 1.2A'lık bir adaptör fazla mı olur. 1A mı almam uygun olur ya da uygun değeleri nedir? Amper çok olursa atarinin içindeki sigorta atar mı?
(7) 

İzmir Semt Sorusu

heritage #1107573 
İzmir'i bilmediğimden dolayı Ramada Plaza'yı görünce atladım, ama anladığım kadarıyla Basmane pek güzel bir yer değilmiş. Siz şehri bilenler, ne yapayım iptal edeyim mi rezervasyonu? Şehir merkezinde neresi daha iyidir? Nabayım?

edit
konum: bit.ly
(1) 

Esenboğa Havalimanı Self Bilet Kiosk

heritage #1105061 
Esenboğa'da kendi biletimizi kendimiz çıkarabileceğimiz küçük makinelerden var mı? Bir de yakın zamanda THY'ye MBK ile biniş yapan oldu mu? THY iptal etti diyorlar. Telefonda havalimanına sorun dedi, havalimanı da meşgul çalıyor.
(2) 

Rocky

heritage #1097387 
Dün ilk defa blu ray'de izledim. Daha önce hep TV'de izlemiştim. Ama iki versiyonunun başlangıcı farklı. Blu-ray'de filmin başlangıcında Rocky'nin durumuna ait güzel bir parça var. Diğerinde niye yok? Ya da TV kanalları kesiyorlar mı o kısmı.

Edit:
Diskteki film Rocky'nin dandik bi boks maçıyla başlıyor. Adam buna kafa atıyor. Bu da kızıp KO ediyor.
(1) 

Fotoğraf filmi ve baskısı

heritage #1081117 
Geçen ay Kadıköy'de bi fotoğrafçıdan fotoğraf filmi aldım. Geçen gün de tab için başka bir yere verdim. Bugün gittim almaya ama her şey bembeyaz. Adam film bayat dedi ama bilmiyorum. Bütün fotoğraflar beyaz ve tonları, hayal meyal seçiliyor. Adam doğru mu söylüyor, yoksa başka bir şey mi, nedir?
(4) 

Aksiyon film önerisi

heritage #1057300 
Hangover serisi gibi ya da The Fast and the Furious(ilk film) gibi film izlemek istiyorum. Neler olabilir acaba?

Komedi olduğu sürece Jason Sudeikis, Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Steve Carell ve/ya da Emma Stone filmleri de olabilir.
(1) 

Formaya el yapımı baskı

heritage #1055831 
Elimdeki bir formaya baskı yaptırmak istiyorum. Ama kendi hazırladığım şeyleri bastırmak istiyorum. forzabesiktas.com'da birileri kendi hazırladıkları fontları formalarına bastırıyorlardı. Ben istediğim gibi logo font falan hazırlasam kim basar onları? Cemil falan yapar mı ki biliyor musunuz?
(1) 

Superonline Fiber Alternatifi

heritage #1049711 
Bu salakların kesintilerinden, yavaşlıklarından ve bitmez-tükenmez sorunlarından bıktım. Artık hızı, AKK'yi geçtim, 7/24 kesintisiz çalışan bir internet atın üzerime. Nedir alternatiflerim?
(5) 

Video Hareketlerde Bozulma

heritage #1046438 
Oyun kaydedip youtube'a koyuyorum ama videoda bozulmalar var. Kameranın döndüğü yerlerde pikseller birbirine giriyor. Sebebi nedir, nasıl düzelir?

www.youtube.com

şuradana bakabilirsiniz.
(2) 

Yazılım Portfolyo Sitesi/Ortamı

heritage #1044516 
Kişisel sayfamda linkini verebileceğim, soundcloud, flickr, vimeo tarzı yaptıklarımı koyup milletinde kolayca görüntüleyebileceği/inderebileceği bir platform arıyorum. Böyle bir şey gören, duyan ya da kullanan var mıdır? Eğer yoksa kendim host edip link vereceğim.
(3) 

İş, Proje ve İstifa Sonrası

heritage #1037755 
Şu anda çalıştığım proje istifamdan önce bitmezse istifa sonrası işyerine gelmeye devam edip çalışma gibi bir yükümlülüğüm ya da zorunluluğum var mıdır? İşveren buna zorlayabilir mi? Ya da yasal olarak talep edip yaptırımda bulunabilir mi?
(3) 

İstifa konu açmaca

heritage #1031980 
Ne derler, ne düşünürlerden ziyade nasıl konuya girilir?

Şimdi işyeryle konuştuk anlaştık ayın sonunda ayrılıyorum. Peki bu konuyu aileye nasıl söyleyebilirim? Bodoslama mıdır yolu? Bir bu konu bir de evlilik muhabbeti.

Sevgiler.
(5) 

İstifa süreçleri

heritage #1023685 
Baştan sona kadar ayrıntılı bir şekilde süreci açıklayabilir misiniz? Mesela sözleşme bitimine iki ay kala haber verin maddesi var ve ben o aralıkta bu işi halletmek istiyorum. İstifa dilekçesi yazımı, teslimi ve diğer ayrıntıları açıklarsanız çok makbule geçer.
(1) 

Kısa bir roman - adı neydi?

heritage #1014711 
spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-

-17/18.yy zamanları,
-Hindistan ya da bölgedeki diğer bir kolonide,
-Yük gemisi yola çıkıyor sonra fırtınada batarken kahramanımız gemiyi terk edip canını kurtarıyor
-bambaşka bir adada yeni bir hayat kuruyor
-anakara da da olay ile alakalı suçlu bulunuyor
-adada saygı ve tehdit arasında giden bir yaşamı var
-sonu kötü bitiyor

spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-spoiler-

neydi ki bu kitap yazarın adı lazım da.
(1) 

Karar vermece

heritage #1009554 
İçinde bulunduğum durum kafamı karıştırıyor. Sizin de cevabını sadece sizin bilebileceğiniz ama bilmediğiniz sorularınız olmuştur. Benim de en kısa sürede cevabını bulup, hayati bir karar vermem gerekiyor. Şimdi size onu mu yapayım bunu mu yapayım diye sormuyorum ama belki bir metodu falan vardır. "Şu şu soruları sor kendine", "şunu sorgula, bunu düşün cevaplar sana yol gösterecektir" gibi bi yordamınız falan var mıdır? Nabayım ben?
(1) 

Oyun Geliştiricisi - Junior Game Developer

heritage #1000710 
İstanbul'da mevzubahis pozisyon için maaş ne kadardır? Daha önce oyun sektöründe çalışmamış, ama uzun yazılım geçmişi ve bireysel oyun çalışmaları dikkate alındığında nasıl bir meblağ telaffuz etmek doğru olur?
(1) 

Dizüstü Bilgisayar Klavyesi

heritage #978064 
Resimde görülen siyah kilit mekanizmasını kırdım. Şu anda kablo sabitlenmiyor ve dolayısıyla klavye de çalışmıyor. Bu sorunu nasıl çözerim?

Servise versem sen bunu kırmışsın yapmayız, garanti de iptal derler mi?

fixitwizkid.com
(2) 

Internet Explorer 8 ve Flash içerik

heritage #956275 
İki tane flash dosyası var IE8'de biri çalışıyor, diğeri çalışmıyor. İlk başta 64bit versiyonunda çalışmıyor zannettim ama 32bit'te de çalışmıyor. İçerikleri aynı bu dosyaların neden biri çalışıyor biri çalışmıyor?

not: IE8 müşterinin bilgisayarı, değiştirme veya başka tarayıcı kullanma ihtimal dışı.
(1) 

Programlama - Kavramsal

heritage #948479 
Bi tane ana swf var. Bu bir sürü başka swf görüntülüyor. Bu görüntülediklerinin bağzı şeyleri ana swf'ye göndermesi lazım. Fakat bunu yüklenme tamamlandıktan sonra yaptığım için o değişkenler ya daha tanımlanmamış oluyor ya da 0. Şimde ne yapayım ki ben doğru değerleri doğru zamanda alayım?
(2) 

Fikir Hakları

heritage #942630 
Hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar,
Henüz uygulamaya geçmemiş bir video oyun fikri(hikaye/game design/karakterler/v.b.) nasıl korunur? Ya da birisine vermek/satmak için ne olmalıdır, neler yapılmalıdır?
(1) 

Kızılay - Ayrancı Dolmuş

heritage #939064 
Güvenpark'tan kalkan dolmuşlarda Ayrancı'ya gidiş kaç lira?
(1) 

Fast and Furious 7 - Üç Metrelik Camaro SPOILER***

heritage #937314 
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
Filmde Dom'un bir sözü vardı. Başka bi şey ararken denk gelmiştim şimdi bulamıyorum. Han için söylemişti sanki. Anılarda yaşamak falan ölüm değildir gibi. Buldurun lütfen.
(1) 

Hazır Gıda Ürünü

heritage #920725 
Eskiden hamburger köftesi gibi bir ürün vardı. Köfte gibi değildi ama. Kocaman salam dilimleri gibiydi. Tavada azıcık çevirince hazır oluyodu böyle kayış gibi lastik gibi bişey. Neydi ki adı markası falan?
(4) 

ActionScipt3 - bir tweeni sürekli oynatmak

heritage #913358 
MovieClip'in bir hareketi var tweenlite ile yapılmış. Bu bittiği zaman tekrar başlasın istiyorum.

--------------------------------
TweenLite.to(cop_bir, speed_cop, {y:500,ease:Linear.easeNone,delay:0,onComplete:fixedUpdate});
--------------------------------

Bu olması gereken ama olmuyor. fixedUpdate() ENTER_FRAME fonksiyonu.
(1) 

GSS, SGK ve dahası

heritage #910627 
•Şubat 2011'den temmuz 2011'e kadar SGK'ya kayıtlı şekilde çalıştım
•Sonra bu SGK GSS işi çıktı
•Eylül 2012'de yurt dışına yüksek lisansa gittim, şubat 2014'te bitti
•Şimdi işe gireceğim

1-İşe başlamadan önce tüm o GSS borcunu ödemek zorunda mıyım? Borcum zorundayımdır da (kitaba göre) işe başlamamda, sigorta ödemelerinde sorun çıkar mı?
2-O iki yıllık öğrencilik dönemime ait borcu sildirebilir miyim?
3-Babam böyke pasta yapmayı nereden öğrendi?
(1) 

[İngilizce] - Canlandırma

heritage #896062 
Bir olayı, kazayı ya da anıyı canlandırma, hayata geçirme anlamına gelen kelime nedir? Hani bu Gerçek Kesit'te falan olurdu ya "Canlandırma" yazardı. Ondan işte.
(1) 

Beşiktaş JK Site

heritage #891995 
www.bjk.com.tr düzgün açılıyor mu?
Bende başka yere yönleniyor :/
(2) 

Profesör ve email

heritage #888777 
Hocaya programa başvuru ile alakalı mail yolladım, cevaplamadı. Sonra bir daha yolladım ona cevap yazdı ama gel ofise yüzyüze görüşelim demiş. Şimdi tabii yurtdışı olunca gitmesi sıkıntı. Bunu belirten başka mail attım. Yine kaynayıp giderse mail ilk mailden mi başlayayım, ikinci mi yoksa ikisini birleştirip üçüncüyü mü atayım napayım?
(1) 

film adı soruyorum

heritage #876652 
olasi spoiler - olasi spoiler - olasi spoiler - olasi spoiler - olasi spoiler
*********************************************************************************
*********************************************************************************
*********************************************************************************
*********************************************************************************
*********************************************************************************
*********************************************************************************
*********************************************************************************
*********************************************************************************
herhalde ikinci dünya savaşı almanya'sıydı. hatırladığım tek sahne bir tren istasyonuydu. bir grup kaçmak için trenin gelmesini bekliyordu. gruptaki kız da tek almanca bilendi sanırım. nöbetçileri falan oyalıyordu sigara falan ayağına. ama aynı zamanda minibüsle gelen arkadaşları da vardı. onlar zamanında gelemedi.
(1) 

Trafik Cezası

heritage #871357 
Bugün getirdiler makbuzu ama ceza kolpa. Belirtilen tarihte ne biz ne de araba belirtilen yerdeydi. Aynı şehir bile değil. Bunu kanıtlamak için acaba Karayolları falan HGS dökümünü verir mi? Onun dışında arabanın milim kıpırdamadığı otoparkın kamera görüntüleri var. Teşekkürler.
(4) 

THY Bilet

heritage #870281 
Rezerve bileti görüntülemeye çalıştığımda "web sitemizden yapılmış rezervasyon bulunmamaktadır" diyor. Nedir bu bilen var mı?
(1) 

BCC Labları

heritage #854366 
-Guest login var mı?
-Adobe Flash yüklü mü?

Teşekkürler
(2) 

Kredi Kartı İade

heritage #852050 
-Kredi kartı ile yapılan 500TLlik ödeme var.
-Bununla birlikte tüm ekstre borcu ödeniyor.
-Daha sonraki aylarda o 500TL mağaza tarafından karta iade ediliyor.

Şimdi paranın akıbeti ne oluyor? Kartın bağlı olduğu hesaba mı geçiyor? Yoksa zaten 100% kullanılabilir kart limitine mi ekleniyor? Teşekkürler.
(3) 

Elektrik/Elektronik - SNES

heritage #835300 
Elimde bir tane SNES var. Orjinal adaptörü yandığı için yeni bir tane lazım. Fakat cihaz DC10V 850mA şartlarında çalışıyor. İnternette, hırdavatçılarda satılan ayarlı adaptörler ise 1.5, 3, 4.5, 6, 7.5, 9, 12V / 500mA. İstenilen değerleri nasıl bulucam ben? Ebay'den almak son çare.

mobil görünümden çık