(5) 

tren gorevlilerinin elindeki zimbirti nasil temizlenir ?

maresalx #23311 
adini tam olarak bilmiyorum bugun bit pazarindan 2.5 liraya ekte fotografi olan aleti aldim. hani tren gorevlilerinin elinde olur ustudne dur gec yazar icindeki elektronik duzenek cok temiz gorunuyor ama disi inanilmaz pis. aleti cizmeden bozmadan neyle temizleyebilirim. islak bez yapsam camur olacak gibi geliyor. bu aletin adi nedir bir de nasil temizlenir bir fikri olan var mi ?
(1) 

ethernet modem neden baglanmaz

maresalx #22343 
simdi evde bir ethernet hatti var. iki laptop ve bir masaustu pc. laptoplardan biri kabloyu takar takmaz cd zart zrut istemeden baglaniyor. masaustu pc yi getirdim o da ayni sekilde kalboyu taktigim gibi baglaniyor. ama gel gelelim bir laptop daha var ona takinca sag altta baglandi diyo ama ne bir ses ne bir nefes. gelen byte sifir paketler 120 lere kadar artiyor. norton yuklu ama disable edince gene olmadi. markasi toshiba, modemin markasi sanirim soyle Realtek trl8139 Family Fast Et boyle yaziyor ozelilkler diyince sizce neden baglanmiyor olabilir kabloyu takar takmaz. bunu kuran adamlar sadec modemi getirip kabloyu taktilar connetting people oldu.
(2) 

age of empires conquerors yardimi

maresalx #21356 
hacilar, simdi biz 3 arkadas age of conquerors oynuyoruz bi arkadasta bize katilmaya karar verdi ama ne hikmetse once age of empires II sonra Conquerors yuklememize ragmen single player a tiklayinca lutfen Conquerors cd sini takin diyor ?? 40 yillik crackciyim boyle hata gormedim. cd takili olmasina ragmen boyle bi hata vermesini gectim oyunu full yukledik (aoe + conquerors) yani hic cd istememesi lazim. nasil a$ariz bu problemi ?
(3) 

bir site vardi

maresalx #20551 
bir site vardi sozlukte de geciyordu hatta. web sitelerinin eski hallerini depolayan bi site vardi sitelerin eski hallerini goruyorduk hatirlayan bilen var mi ? neydi adi ?
(7) 

plaka alacagim yardim edelim abiler

maresalx #19721 
yeni bir vosvos aldim 1963 model bunun plakasi 34 yarin 06 yaptirmam gerekiyor 1 aylik surem dolmak uzre.

simdi ilkokuldayken saplanti halindeydi butun arabalarin plakalarinin hanelerini felan ezberlerdim ben
06 v 1963 olsun isterdim ama bu plaka dolu plakalarda eskiden 3 harf varsa 2 rakam olabiliyordu simdi durum nasil ?
mesela 06 vv 113 alabiliyor muyuz ya da soyle sorim sorumu kac harf olursa kac rakam olabiliyor ornekleriyle aciklayabilir misiniz. optum tsk bye ltf pls mck asl
(7) 

lastik havasi nasil olmali ?

maresalx #17645 
evet soru cok basit iki turlu iddaa var
1. grup diyor ki; onlere 26 arkaya 28 uygun cunku onlere daima daha az hava basilir yolu iyi kavrasin donu$lerde lastik yolu daha iyi opsun diye

2. grup diyor ki; hayir onlere daha cok hava basilir onlere 27 arkaya 24, cunku; onlere fazla basarsan arabanin direksiyonu cok daha rahat doner

not: araba 72 model hidrolik direksiyon yok..

sizce hangisi daha mantikli veya dogru ?
(1) 

explorer 7 silme veya duzeltme

maresalx #17570 
ozellikle facebook ta bir sayfaya girdigimde operation abort diyip cortlatiyo sayfayi. birini tagliycagimi zaman 3-4 fotograf arkaya yolluyo. ya da listeden bir fotograf secip tiklayinca buyutur buyutmez2-3 resim sonraya geciyor otomatik. sanirim explorer murtaza oldu bunu nasil silip yeniden ie7 yuklerim ya da bir tamir yolu var midir ?
(1) 

4-3 biten fenerbahce besiktas maci

maresalx #17497 
arkada$lar gecen yil bir tv programcisinin ki$isel 17 nisan 2005 fenerbahce besiktas maci nin golleri lazim bana lig tv den kayit alinmi$ cillop gibi rapidshare kayitliari vardi fakat bulamiyorum $imdi. reklam banner olmayan temiz goruntu elinde olan varsa ya da nasil ula$abilirim download linklerine yardimci olun lutfen. sadece be$ikta$ golleri de olabilir. 650+650 iki zip halinde tum maci indirmek istemiyorum sadece goller lazim.
(2) 

neydi bu kemal sunal filmi

maresalx #17054 
bi filmi vardi kemal sunal in sakat adamin birinin kicina tekme atinca duzeliyordu felan neydi o filmin adi o sahneden ba$ka bi$ide hatirlamiyorum bilen var mi adini acaba ?
(4) 

armada nin olayi nedir ?

maresalx #16483 
bugun bir arkada$imi armadanin onunde beklerken aklima bir $ey takildi; avm olan kisim degilde gokdelen gibi olan bolum ne i$e yariyor ? orda ne var ? buyuk bir kapisi var canta dedektoru metal dedektorunden gectikten sonra k-9 kopekler arama yapiyor giri$ katinda 4 guvenlik gorevlisi var. sonra turnikelerden kartla geciliyor asansorde de iki guvenlik daha var ve her zemine geldiginde guvenlikler degi$iyor. bu kadar siki korumanin oldugu bu armada tower midir her neyse orda ne var cok merak ettim cumhurba$kani bile boyle korunmuyordur heralde.
(8) 

calistiramadigim power supply

maresalx #16434 
dun bir ba$lik acmi$tim reset atan bilgisayar diye bugun gittim fsp marka power supply aldim 50 ytl verip. yine 15 liraya everestler vardi ama her sene degi$tirmekten biktigim icin almi$ken adam gibi alim dedim aldim. bu arada ekran kartinin faninida alip yenisini monte ettim her$ey cok guzel cali$iyor. evet sira geldi cillop gibi power supply i baglamaya. ama o da ne pin mi deniyor ne boksa anakarta baglanan o uclarindan birisi eksik.sanirim ya 3. ya 4. siradaki pinlerden biri yok. yarim yamalak cali$an power a baktim onda tam. eski pc mi acip baktim onda da tam. anakartin i$igini yakiyor yemye$il ama acma tu$una basip ver cok$kuyu dedigimde acilmiyo bilgisayar ?
sizce bu normal midir yoksa yarin gidip degi$tirecegim bu poweri. donanim $u $ekilde;

pentium 4 3.2 cpu
p5pe-vm anakart

ahanda bu alet
www.mavibilgisayar.com
(10) 

reset atan bilgisayar

maresalx #16357 
bikac gundur $oyle bir problemle kar$ila$iyorum; pc 5-6 saat acik kaldiktan sonra 10 dakikada bi felan resetliyo kendini. sanki reset tu$una basilmi$ gibi cat die kapatip aciyor. gecen sene 15 liraya everest marka bi power almi$tim ondan $upheleniyorum. problem ba$ka ne olabilir akliniza neler geldi. problem power da ise ucuz ve saglam bir marka onerebilir misiniz?
(5) 

hard disk problemi

maresalx #15314 
99 yilindan beri kullandigim bir harddiskim vardi 10 gb 2 sene once 120 gb samsung aldim ve ikisini birlikte kullanmaya ba$ladim, bugun bir actim makinayi aha igrenc bir hata mesaji acili$ta "primary slave disk error" amanin tarihi eser statusunde muzikler efektler fotograflar neler neler bu bilgileri mutlaka geri almam lazim 20 gblik bi harddiskim daha var. anladigim kadariyla bu 10 glik hdd murtaza olmu$. nasil kurtarabilirim bir yarcimci olun abiler sevaptir ya ekte resmide koydum
(10) 

is bankasi kumbarasi nasil acilir ?

maresalx #15272 
arkada$lar bugun nostaljik bir kumbara aldim kumbaranin kilidini nasi acariz bilgisi olan var mi ? bankaya goturdum eski oldugu icin acamayiz dediler, firkete ile acilir dedi biri ama cok kari$ik bi fikri olan var mi acaba ? ekte resmini de koydum kumbaranin.
(3) 

datron laptop sorunsali

maresalx #15049 
arkada$lar elimizde 1 adet datron kn1 laptop var. aferim bize.. alet bozuk! elimizde bir xp cdsi var fekat boot edemiyoruz
boot ekranindaki secenekler $u $ekilde;
1:usb fdc
2:ide 0
3:ide 1
4:ide 2
5:ide 3
6:usb hdd
7:pci lan:network boot
8:
: usb cdroom

aynen boyle yaziyor ve siralamayi ne yaptiysam bir yardim edin abiler sevaptir nasil ormat kayacagiz ?
(2) 

neydi bu filmler

maresalx #14927 
tom hanks in bir adaya du$up ya$am sava$i verdigi bi flm vardi icinde fed-ex felanda geciyordu hatta..

bir de bu haftasonuydu sanirim atv de jim carrey in bir filmi vardi aman tanrim gibi bi$iydi turkce adi

bu iki filmin orjinal isimleri lazim bana bilen varsa cok sevenicegim
(7) 

html de flash objeye link vermek

maresalx #14729 
ba$ligi yanli$ acmi$ olabilirim sorun $u ki; html de bir flash obje var. buna tiklayinca iframe icinde bir htm dosyasi acilacak. elimde editor felan da yok. bana nasil yapabilecegimi anlatabilecek var mi acaba. bir css var elimizde. oncelikle bunu belirtim. hedef verirken target kamil.css diye veriyorum iframe icinde yeni bir sayfa acamadan giriyorum ama bu flash objede aynisini yapamadim.

not: burda tam kodlari yazdim fakat gorunmuyor.
(6) 

plaka

maresalx #14451 
arkada$lar otv + kdv si odenmi$ bir araca yarin plaka cikarticam. faturalari felan var ama hicbi$i anlamadim sanirim burda anlatiyo ama 60 tane farkli uygulama oldugu icin bir $ey anlamadim;
www.ankara.pol.tr

sorum $u, sifir km 2007 model bir honda activa ya plaka cikarticam. neler yapilmasi gerek ne tur bir i$leme tabii olucaz, evrakti ottu koktu neler goruturelecek. bilgisi olanlar aydinlatabilirse cok sevinirim.
(2) 

facebook sorunsali

maresalx #14437 
arkada$lar facebookta bir grup kurdum iki accountum var neyse grubu kurduktan sonra davetiye yolladim tabi diger accountuma da yolladim..fakat sonra gider accounttan login olunca ne goreyim, hemn search de kurdugum grubu bulamiyor hem bulsada join butonu yok ?! once son guncellemelerden grubu kurdugum accounta giriyorum ordan grubu seciyorum ancak oyle bulabiliyorum.. bunun nedeni ne olabilir ?
(4) 

yaramaz yavru kedi hakkinda

maresalx #9998 
efem 2.5 aylik bi kedim var kendisi kocaman bir cilgin fekat son gunlerde $oyle bir $ey olmaya ba$ladi kedi kafasina gore camdan a$agiya atliyor evin 2. katindayiz ve gayet yuksek ama anlamiyorum 2 dir bugun bahceden topladim geldim kediyi bunu bir hobi haline getirdi. sonra sicaktan bunalip buzdolabine giriyor dun 1 saate yakin buzdolabinin sebzelik kismina yatmi$ cikardigimda biyiklari ve patileri buz tutmu$tu i$in ilginci di$ari cikmak istemedi yine buzdolabina kacmaya cali$ti.

bu kediyi ben nasil terbiye edebilirim buzdolabina girmesi sorun degil de camdan atliyo bi gun gec farkedicez kedi kacicak :(
(10) 

romeo'daki cekim teknigi

maresalx #9528 
hande yener - romeo da sarkinin nakarat kisimlarinda kullanilan stop motiona benzeyen teknik nedir bilen var mi ?

klibe burdan bakabilirsiniz;
www.youtube.com

agiz dudaklar senkron tam oturuyor cok ilginc geldi.
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık