(3) 

GTA V için sistem gereksinimlerim yeterli mi?

jamiro #929853 
eski bi bilgisayarım var ve bu oyunu oynayabilir miyim merak içindeyim.


-Intel® Core™2 Duo Processor E8400
(6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)

-Asus GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1

-OCZ DDR2 PC2-8500 Platinum 8GB
(4) 

öğretmen başrollü yabancı dizi

jamiro #928987 
breaking bad ve hung biliyorum başka var mı? varsa önerdiğiniz o dizi izlenilesi mi?
(2) 

jant ebatları

jamiro #920657 
bu iki farklı araçta jant stili aynı olmasına rağmen ilk araçta daha spor görünmesinin sebebi 'yalnızca' lastiklerin daha ince olması mı?

yani şöyle sorayım bu iki jant aslında aynı boyutta ama lastiklerin kalınlıkları mı farklı,

yoksa 1. resimde iki durum aynı anda mı söz konusu (hem ince lastik hem daha büyük jant) ?

sadece ince lastik takarak 2. yi 1. gibi yapabilir miyiz?
(5) 

2014 Opel Corsa 1.2 nasıl bilirsiniz?

jamiro #919454 
Aslında dizel Astra bakıyordum ama bir tanıdıkta bu var henüz 17bin'de. 1.2 motor benzin&lpg'li. Hız sabitleyici falan var ama arka camlar elle çevriliyor:D biraz enteresan bir araba. Fiyatı da makul sayılır ama bu araba alınır mı emin olamadım. Kullananlar yakıt durumunu da yazabilirse sevinirim
(1) 

2010 Opel Astra H 1.3 CDTI nasıl bilirsiniz?

jamiro #916341 
Soru başlıkta. İlk arabamı alacağım biraz tecrübesiz az biraz bilgiliyim. Bir de bu aracın 80bin'de boyasız temiz olanı ne kadar eder günümüz şartlarında? 35 bin civarından satılmakta galiba ama emin değilim.

Teşekkürler.


(onu alma bunu alcıları da bekleriz)
(5) 

digiturk play - tv

jamiro #914990 
digiturk play'den gs-fb maçı satın alıp tv'ye bağlasak görüntü nasıl olur? daha önce hiç birimiz buradan maç izlemedik, görüntü izlenmeyecek kadar vasat olur mu?
(11) 

sizce hangi rengi daha güzel?

jamiro #882636 
(3) 

android telefondaki uygulamaları hafıza kartına taşıma

jamiro #867970 
nasıl yapılır? sony xperia neo v diye bir telefon var elimde, bir iki uygulama attım instagram'ı da atayım dedim yer yok uyarısı aldım. halbuki sd kartta çok yer var. telefon hafızası aşırı küçük.

google amcaya sordum bir iki program çıktı ama windows'ta çalışıyor, ben mac os kullanıyorum. mac'te bu işi nasıl yapabilirim. telefonun orijinal işletim sistemini bozmadan? çünkü root olaylarından da anlamıyorum.
(3) 

Kiracı; elektrik, su doğalgaz gibi faturaları kendi adına almak zorunda mı?

jamiro #861547 
SB.

En son duyurusunu açtığım 500 küsür liralık elektrik faturası için yasal işlemler başlatmak üzereyim. Fakat böyle bir şey var mı öğrenmem lazım. Eğer bu varsa kaynağını gösterebilir misiniz?

Çok teşekkür ederim şimdiden...
(2) 

Son kullanma tarihi kısaltması (ingilizce)

jamiro #861034 
BBE kısaltması üretim tarihi mi oluyor son kullanma tarihi mi?
(8) 

Elektrik Faturası 512.80 TL geldi: WTF?

jamiro #859246 
Ev sahibi faturayı getirdi, yemek yiyecektim boğazıma dizildi. Ne yapmam lazım? Şirket CLK Akdeniz Elektrik.

Abone grubu: 4 no'lu tek zamanlı tek terim mesken,
Son endeks: 583.000
İlk endeks: 459.000
(+/-) Kwh: 1294.00
*Tüketim*: 124.00
Birim Fiyatı: 0.245028
Tüketim Tutarı: 347.45

son 2 faturam: 49, 57 tl...





edit: son 2 aydır faturalarım yukardaki gibidir ve kullanımım da aynıdır. henüz soba klima olaylarına girmedim. yanlışlık lduğu belli de ben ne yapıcam nereye gidicem?

bir de o kadar işin arasında bu sikle uğraştığım için faturamı onlar ödeyecek mi çok merak ediyorum?
(4) 

google inbox

jamiro #858222 
geçen hafta davet istediğime dair mail attım, (sistem o şekildeymiş) hala gelen giden yok. zaten saçma gelmişti bu sistem, şimdi iyice ayar oldum. neden oraya üye ol/kayıt ol butonu koymazlar da böyle yaparlar? bir de nasıl alıcaz bunu?
(4) 

PTT kargo bugün açık mıdır?

jamiro #854789 
sb
(3) 

Bu şarap ne kadar?

jamiro #853593 
Kavaklıdere Egeo Cabernet Sauvignon 2008

İnternette pek bir şey yok... :/
(1) 

amerika/kanada'da müzik mağazaları

jamiro #852617 
en ünlü olanları hangisi, bir de mağazada pazarlık oluyor mu yoksa tekno market gibi mi? aydınlatırsanız sevinirim. akustik gitar aldırmayı düşünüyorum.
(1) 

kağıda yazmalı bir oyun/numara vardı

jamiro #851563 
numarayı yapan kişi soru soruyordu ve cevabı duymadan kağıda kendi cevabını yazıyordu ve bir soru hariç hepsi tutuyordu ( aslında tutmayan soru da yüzde elli ihtimalle tutuyordu)

aslında oyunun hilesini de az buçuk hatırlıyorum fakat oyun nasıl yapılıyordu tam hatırlayamıyorum bunu bir buldurursanız sevinirim.

hile de şöyleydi;

ilk soruda bir şey soruyordu, fakat son soracağı sorunun (yuzde elli ihtimali olan sorunun) cevabını yazıyordu oyunu yapan kişi bir kağıda. atıyorum kaç doğumlusun deniyor, fakat son soru olan "yaz mı kış mı" sorusunun cevabı "sallanarak" bir kağıda yazılıp masaya koyuluyordu ve bu da tutarsa hepsini bilmiş oluyordu ve bir sihirbaz edasına bürünebiliyordunuz:D

bu oyunun nasıl uygulandığını hatırladıysanız yazabilirseniz sevinirim. ders çalıştırdığım bir çocuğa bu numarayı yapmak istiyorum da...
(9) 

tereyağı mevzusu

jamiro #846072 
Bazen, örneğin misafirlikte falan tereyağlı bir çorba geliyor, daha kokusu burnuma geldiği an öğüresim geliyor. İğrenç bir kokusu ve tadı oluyor asla yaklaşamıyorum yemeğe. Bazen de, örneğin bazı iskendercilerde ya da bazı pide-çorbacılarda, çorbanın ya da iskenderin üzerine biraz daha dökmeleri için yalvarasım geliyor. Mis gibi bir koku.

Ben o iskendercilerde mis gibi kokan tereyağından istiyorum. Hangi markette hangi markayı alayım?
(5) 

Bu RAM'ler kaç GB?

jamiro #843295 
image5.sahibinden.com

Üzerindeki kodu google'da arattım 2x2GB olduğunu gördüm fakat ilan sahibi bunların 2x4GB'dan toplam 8GB olduğunu beyan ediyor. Bunu kullanan birileri aydınlatabilir mi?

edit: khx8500d2k2/4g
(1) 

bu video'da noluyor?

jamiro #841587 
(2) 

wordpress'te kendi domain adresimi kullanabilir miyim?

jamiro #841321 
wordpress'de kendi domain adresimi kullanabilir miyim?
ya da başka bir blog sitesinde...

evetse hangi adımları izlemeliyim?
(4) 

Firefox Sync saçmalığı

jamiro #829221 
Eskiden beri formattan sonra firefox sync çalıştırıp parolalarımı, tarayıcı geçmişini, en son açık sekmeleri bile bununla geri alır devam ederdim kullanmaya. Şimdi tekrar sync kullanayım dedim. Değiştirmişler bunu. Eskiden bir kod vardı bunu saklamamızı isterlerdi ve bu kodu girince senkronize olmaya başlardı falan. Şimdi Yeni Sync diye bir dalga getirmişler mail adresi ve şifre ile tekrar kaydolmak gerekiyor. Sanırım kodu kaybeden falan çok oluyordu. Neyse iyi hoş düşünülmüş kaydolalım da ben eski yedeklerimi nasıl alacağım o kadar yer imi, parolalar bilmem ne kaldı eski sync'de... Elimde kodla bakıyorum ekrana şu an. Nasıl alacağım ben şimdi yeni sistemde eski yedekleri?
(5) 

Mac'te ses gecikmesi sorununu en aza indirmek (asio4all, wasapi vb.)

jamiro #828456 
Yine bir mac os sorusuyla karşınızdayım:)

Prof. ses kartı kullanmayanlara ses gecikmesini minimuma indirebilmek için Windows'a kurulabilen ASIO4ALL ya da WASAPI gibi programlar yazmışlar, benzerlerini mac'de de kullanmak istiyorum var mıdır böyle bir program?
(4) 

MacOsX Launchpad Sorusu ve Program Önerisi.

jamiro #828392 
www.youtube.com

1.00 dakikada açılan o küçük pencere ayrıca bir eklenti mi? benim kurduğum mac'de böyle bir şey yok. Launchpad var sadece bunun gibi o da tam ekran açılıyor şöyle:

machiine.com

Soru1: Standart olan değil de vidyodakini nasıl edinebilirim?

Soru2: Kullanışlı mac programları neler var. Olmazsa olmazlarınız vs...
(1) 

Mubi profil fotoğrafı

jamiro #825811 
Bazı kullanıcıların profil fotoğraflarının yanında küçük mubi simgesi var bu ne anlama geliyor?
(1) 

mydukkan'ın sanalpazar'da satış yapması

jamiro #822180 
Çok saçma değil mi? Kendi sitesindeki bir gitarı stokta yok göstermişler sanalpazar'dan kendi sitelerindeki fiyata nazaran daha ucuza satıyorlar?

bu bildiğimiz mydukkan olmayabilir mi acaba? ya da bir market neden sanalpazar'dan satış yapma ihtiyacı duyar?
(4) 

Muğla'da insanlar ne yapıyor?

jamiro #820944 
Afedersiniz biraz gezindim göt kadar memleket, hiçbir şey bulamadım. Trafik bir acayip bir yola giriyorum acayip bir yerden çıkıyorum. 4-5 gün daha burada bulunmak zorundayım, tek başına ne yapılır bu küçük memlekette?
(1) 

vidyodaki bilgisayar masasından bulmaca

jamiro #816601 
www.youtube.com

monitör standı daha yüksekte olan bu bilgisayar masasından ya da benzerinden edinmek istiyorum. online olarak satılan bir mağazada görmüşlüğümüz varsa ve hangisi olduğunu yazarsanız sevinirim.

iyi günler...
(4) 

erdoğan'ın reklamı yasaklanmamış mıydı?

jamiro #815605 
ben hala görüyorum da...
(2) 

haber kaynağındaki vidyolar kendiliğinden

jamiro #812720 
yüklenip sessiz bir şekilde oynuyorlar hatta. bu da tarihi eser bilgisayarımı ve internetimi zora sokuyor. gereksiz vidyoları yüklemiş ve flash player ile zaten yavaş olan bilgisayarımı daha da yavaşlatmış oluyorum.

bunun ayarını nerden yapacağız?
(2) 

garageband akorlar

jamiro #808154 
iphone daki garageband'de bize dayatilan akorlardan baska secenegimi yok mu? bir ton seçiyorum, gelen akorlar o dizideki seslerin akorlari. do majorde C Dm Em F G Am Bb Bdim yapmislar. e ben bazi akorlari 7 li 9 lu falan basmak istiyorum ama yok. nasil edicez bu isi?

ozet gec: daha komplike akorlar basilmiyor mu?
(8) 

retina ekranlı ipad mini alsam mı?

jamiro #806344 
garageband programını baya sevdim en çok onla uğraşırım. pek akıllı olmayan telefonumun da yerini tutar diye düşünüyorum. şimdi mağazalarda satılanı böyle bir zamanda almak mantıklı mı bilemedim. malum her sene kasım gibi yeni modeller geliyor. kasıma da bir şey kalmadı.

bekleyip yenisini mi almalı yoksa yapıştırmalı mı hemen? bir de yenisini beklecilere soruyorum, yeni ipad mini daha pahalı olursa ne kadarlık bir fark olur tahmini? çok fark olursa şu an satılanlardan alırım. kafam karışık.
(3) 

steam'de farmville benzeri bir oyun var mı?

jamiro #802100 
facebook'ta hepimizi bildirim ve haber manyağı yapan koskoca yaşlı başlı bir abimiz var. oyun haberleri falan haber kaynağından akıp gidiyor adeta.

biz de onun genç dostları olarak bir iki yorum yaptık şaka niyetine ama abimiz tabi biraz alındı. ben bu abimize steam'den bir oyun hediye etmek istiyorum. oynadığı oyun da farmville2 olduğu için ona benzesin istiyorum.
(4) 

side-alanya-marmaris

jamiro #799544 
bayramdan önce bu üç yerden birinde tatil yapmayı düşünüyoruz. sizce hangisi daha mantıklı bir seçim olur?
(2) 

şu illüzyon hakkında

jamiro #798996 
bunun düşünce gücü zırvalığı olacağına inanacak değilim ama nasıl olduğunu da çözemedim var mı fikir yürütmek isteyen? belki de gerçekten ip vardır ha?:)

www.youtube.com

şu aşağıdaki klasik numara gibi değil bu:

www.youtube.com






o halde nasıl?
(5) 

Anayasaya göre plajların ücretsiz olması gerekmez mi?

jamiro #798510 
Bildiğim kadarıyla cevap evet.

Ama mesela Ölüdeniz için konuşursak para verilip geçiliyor. Ki bence az bir miktar da değil.

Daha bir sürü böyle yer vardır da.

1-Devlet göz göre göre buna müsade mi ediyor? Kimse buna bir dur demiyor mu?
2-Birimiz tutup da kapıda buralar için para ödememe gerek yok plajlar halkındır dese sonuç ne olur?:)
(5) 

Steam - Rocksmith 2014

jamiro #792894 
Arkadaşlar oyun indirime girmiş. Geçen sene oyunu korsan yollarla edinmiştim ve beğenmiştim. Sadece bir iki kere oynadığım bu oyunu yaz tatiline girip daha sonra hackintosh ile tanışınca bir daha oynayamadım.

Şimdi indirimle satın alsam bunu mac os x'de oynayabilir miyim? normalde oyunu oynamak için usb aparat satın almak gerekiyor ki o da baya pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam. aparat gitarla pc arasındaki bağlantıyı kuruyordu fakat windowsta o işi görecek bir yazılım falan vardı ve rahat oynanıyordu. Bunu mac için başarabilirsem oyunu alacağım var mı bunun bir yöntemi?

yalnız son 2 saat kaldı.
(1) 

şu bas gitar ve amfisini yorumlar mısınız?

jamiro #791201 
www.sahibinden.com

www.sahibinden.com


bilinmedik bir marka olduğu için çok bilgi bulamadım, fakat araya giren bir arkadaş kanalı ile almayı düşünüyorum.

yorumlarınız benim için çok değerli, teşekkürler.
(5) 

Mac Os'da fotoğraflara bakarken...

jamiro #788244 
yönt tuşlarını kullanamıyorum. Fotoğrafları tek tek açıp kapatmam gerekiyor.

Hani windows'da bir fotoğraf açarsınız sonra sağ sol yön tuşlarıyla sırayla bakarsınız klasördeki tüm fotoğraflara. Mac'de bunu yapamırum ve ayar oluyorum bu duruma. Bunu nasıl sağlayabilirim?

Tek tek fotoğrafları açıp, baktıktan sonra kapatıp yeniden açmak yorucu geliyor.
(6) 

araba satın alma konusunda hiçbir şey bilmemek

jamiro #783841 
15bin tl'lik bir araba bakayım dedim. Sahibinden.com'dan bakınıyorum piyasaları ve arabaların özelliklerini anlamaya çalışıyorum.
Haliyle bu fiyata gösterişli, ekonomik yakan, orijinal, güzel bir şey bulmak zor.

Sonra tamamen tesadüfen şu ilanı gördüm:

www.sahibinden.com

Bu araç mesela benim gibi hiç bir şey bilmeyen birine göre hiç de 20 binlik bir araba gibi değil. Bir arkadaşım alsa 35e aldım dese gayet inanırım.

Bu araba normalde mi ucuz, bunun mu bir sıkıntısı var ya da çok mu yakıyor lpg'li bile olsa, vergisi mi eşşek yüküyle?

15-20 bin'e böyle karizmatik arabalar alabiliyor muyuz özetle.
(2) 

şu çalgıların adını bilen

jamiro #782793 
1- www.youtube.com

nefesli olanın adı?


2- www.youtube.com

kızın çaldığını soruyorum. mızıka yazıyor başlıkta ama bizim bildiğimiz mızıkanın sesine hiç benzemiyor bu farklı bir türü mü acep bilemedim?
(5) 

mouse pili çok çabuk bitiyor.

jamiro #782779 
www.veteknoloji.com

şu klavye mouse setini kullanıyorum. klavye için 15 ay mouse için 6 ay pil ömrü biçmişler. klavye tamam. senelerdir değiştmedim pilini. ama mouse 5 gün zor dayanıyor. bakkallarda satılan panasonic pil takıyorum. daha iyi bir pille dahi 6 ay dayanacakmış gibi durmuyor.
(4) 

Edubuntu

jamiro #781171 
yavaş bilgisayarlara linux kurayım diyorum. Eğitim ile ilgili olduğu için edubuntu diye bir şey buldum ubuntunun okullar için geliştirilen veriyonu sanırım. Bunu okul bilgisayarları kaldırır mı ?

Özellikleri aşağı yukarı şöyle:

Intel celeron 3.33ghz
400 küsür MB RAM
Ekran kartını bilmiyorum ama eski onboard bir şey işte.

Ne diyorsunuz?
(3) 

Uçaklarda hangi koltuğun hangi avantaj/dezavantajlarını gösteren site

jamiro #780189 
vardı. yabancı bir site. tüm boeinglerin oturma planları vardı. işte şuraya oturursanız böyle dar, burası şöyle avantajsız vs.
(2) 

Ucuz Steam oyunu nerden alınır? (CSGO)

jamiro #780187 
Eskileri yad edelim dedik de. Ekşi'de CSGO için boşuna steam'a para vermeyin donanımhaber'den uygun fiyatlı alabilirsiniz yazmış biri de nasıl olacak o anlamadım.
(2) 

SSD performansı...

jamiro #777900 
Bugün Hackintosh pc'ye SSD taktım ve AppStore'daki Blackmagic programıyla diski test ettim. Kutusunun üzerinde 450/450 yazmasına rağmen;

yazma 120,
okuma 130,

gibi komik değerler gördüm.

SSD markası Kingston SSDNow 120 GB.

Bu arada sataII kullanıyorum ama buna rağmen daha yüksek değerler vermesi gerekmez miydi?


Teşekkür ederim.
(1) 

MAC sistem dosyaları...

jamiro #777884 
MAC içinde sistem dosyaları nasıl bulunur?

Mesela ben şuraya gitmek istiyorum ama beceremedim bir türlü. Gizli dosyaları terminalden açmayı başarsam da...

/Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
(2) 

Darboğaz

jamiro #775866 
GIGABYTE GA-X48-DQ6
Intel® Core™2 Duo Processor E8400 3.0Ghz
OCZ Platinum DDR2 1066 MHz 4GB


Bu sistem biraz eski, buna Asus Gtx760 Directcu 2 O.C. kart taksam darboğaz denen problem yaşanır mı?

Son oyunları full grafik oynayabilir miyim bir de?
(1) 

Nvidia ekran kartı tavsiye

jamiro #775642 
f/p oranı çok yüksek bir şey arıyorum. gtx serisi tercihim.

fiyat olarak 500-600 tl arası.
(5) 

pc uzmanları bakabilir mi?

jamiro #775380 
bilgisayarımda uzun süredir, ara ara bir hadise başıma geliyor. sorunun nedenini bulamadığım için bir türlü harekete geçemiyorum. sorun görüntünün bazı zamanlar bozulması. nasıl bir bozulma derseniz video'sunu da koydum. az önce çekildi.

pc'yi açmaya çalışırken de başıma geldi, hali hazırda açıkken de.

açıkken başıma geldiğinde; birden pc kitleniyor, ekranda pembe pembe noktalar oluşuyor. yeniden başlatınca da aynen devam ediyor. tekrar tekrar başlatıyorum yine videodaki gibi başlayıp duruyor.

ama en önemlisi ne yaparsam yapayım, sorun kendi kendine çözülüyor.

ram slotlarını değiştirdim, ekran kartını temizledim, termal macunlarını yeniledim neler neler yapmadım ki. hdmi kablolarını değiştirdim vs...


mesela bugün tüm gün bu sorunu yaptı, şimdi kendi kendine düzeldi.

pc yi açar açmaz bir sorayım dedim. çünkü az sonra yine yapabilir.


video: tinypic.com

pc tamamen açıldığında ise hiç bir şey görünmüyor. gri bir ekran.

i57.tinypic.com

özetle bu sorun kendi kendine geçene kadar hiç bir şey yapamıyorum pc'de.
(5) 

zamunda mesaj kutumu yakarak ne demeye çalışıyor?

jamiro #770479 
You have been auto-demoted from Power User to User because your dont follow the rules.

mobil görünümden çık