(13) 

Okulların açılması, Öğretmenler Hk.

jamiro #1440144 
Bugün öğretmenler okulda görevlerine başladı. Devlet okullarında 1 milyondan fazla öğretmen çalışıyor bir o kadar da özel okullarda vardır diye düşünüyorum.

Ortamdaki salgın göz önüne alındığında bu kararı hala doğru bulan var mı gerçekten merak ediyorum, sözlükteki yorumları da takip ediyorum fakat burda yazar olmayanlar da fikir beyan edebilir diye burdan da yazalım istedim.

Alınan kararı doğru buluyor musunuz özetle soru bu.
(4) 

Rakı buzlukta durur mu?

jamiro #1438034 
Ben memlekette iken arkadaşım evimi kullandı dolaba değil de buzluğa rakı koymuş jest olsun diye (ama neden buzluk çözemedim) şimdi kafama takıldı bu şişe çatlar mı? Evden çıkmış
(3) 

Kaş ile Meis’te neler oluyor?

jamiro #1438014 
Bir gerginlik başlamış Yunanlılarla gelişmelerle ilgili hanerleri okuyorum ama ilk nasıl başladı anlamadım?
(1) 

Martı scooter ilk sürüş kodu

jamiro #1434916 
Yarın bu scooter’i deneyeceğim ilk sürüşte sanırım karşılıklı ücretsiz sürüş kodu oluyormuş.

Zaten para vereceğim bari hem ben hem de benimle kodu paylaşan kişi faydalanmış olur diye düşündüm.

Çok kod gelirse “Oo piti piti” yapıcam:)))
(5) 

Mars’a neden drone götürmüyorlar?

jamiro #1434043 
2020 misyonu için yeniden bir rover yapmışlar öncekine göre oldukça iyi kameralar, robot kol, sensörler vs koymuşlar. Bir de helikopter var tek pervaneli, garip bi şey. Oysa drone teknolojisi oldukça gelişkin neden drone yerine garip bi helikopter yapmışlar. Batarya desek helikopter de aynı. Drone yapısal olarak hem hızlı hem çok da hassas. Sebep ne ola ki
(7) 

Stok fotoğrafçılığı ile para kazanmak

jamiro #1432551 
İnsanlar bu işten aylık düzenli gelir elde ediyor imiş, duyduğum kararıyla 8-10 bin civarında gelir elde ediyorlarmış, açıkçası inanamadım şehir efsanesi gibi geldi. Bu tutarları kazananlar tek tük müdür yoksa genel olarak böyle bir kazanç mümkün mü yapanlar varsa bizi aydınlatabilir mi?
(2) 

PVC pencere kapıda marka önerisi

jamiro #1430175 
Bu işin en büyük f/p oranı hangi markada?

Winsa’yı gözümüze kestirdik önerir misiniz? Duyurunun müteahhitleri burda mı
(7) 

Buzdolabı tavsiyesi

jamiro #1429057 
Buzdolabı bozuldu . Rezil olduk evde. Yerine geniş, derin yakışıklı bi şey alalım diyoruz. Buzdolabımız hep yoğun kullanılır evde içi fulldur mesela hep. Bu yüzden kapasitesi önemli. Kullandığınız bildiğiniz ürünlerden tavsiye gelirse sevinirim. Bütçe de max 7000 diyelim.
(4) 

Usb alıcısı olmayan mouse var mı?

jamiro #1423832 
İpad e bağlamak için böyle bir ürün var mı Bluetooth özelliği olan?

Bluetooth mouse diye aratınca yine o usb alıcısı olanlar çıkıyor google beyde

Edit: magic mouse diyecekler için peşinen söyleyeyim f/p ürünü arıyorum. Uygun fiyatlı pratik bir şey
(1) 

Şirket kurmadan satış yapmak

jamiro #1423812 
Mümkün mü? Shopier hizmeti için şirket olmak zorunluluğu var mi? Karşılaşılacak sorunlar nelerdir?
(1) 

ipad air 3 için kablosuz klavye önerisi

jamiro #1421743 
Alabilir miyim olabildiğince ince tasarımlı ve tablet boyutlarında olursa harika olur. kullananlardan tavsiye bekliyorum
(3) 

Iphone 11 ve iPad mininin 10w şarj adaptörü

jamiro #1419165 
Merhabalar iPhone’un pilini başlıktaki adaptörle şarj etsem pilin uzun vadede ömrü kısalır mı? Daha hızlı adaptörü de destekliyor fakat ömrünün kısalıp kısalmadığını merak ediyorum.

Pil sağlığı %99 olmuş bile 2 ayda ekşideki başlığı görünce farkettim. Bilgi sahibi olanları şöyle alalım.
(4) 

Telegram kanalları

jamiro #1417680 
Var mı önerdiğiniz severek takip ettiğiniz kanallar?
(6) 

İdrar yapma akabinde yine idrar gelme hissi

jamiro #1416534 
2 gecedir böyle bi şey oluyor. Gidiyorum tuvalete geri geliyorum, sanki bi daha idrar gelmiş gibi veyahutta az önceki tam bitmemiş gibi. Tam bitirip geliyorum bi daha aybı şeyler tekrardan aynı his. Bu neden olur uyku falan yalan oldu.
(4) 

Bataryada Artema mı E.c.a mı daha kalitelidir?

jamiro #1416236 
Eve tadilat yaptıracağız bu kara günler geçince. Şimdiden araştıralım dedik. Bu iki markadan hangisi daha iyi?
(2) 

ios oyun tavsiyesi

jamiro #1413947 
Farklı şehirlerde iki arkadaş sıkıldık, arada oyun oynayalım diyoruz. İkimizin de tek oynadığı oyun kelimelik ve biraz sıktı. Karşılıklı oynayabileceğimiz oyun önerileri alabilirim.
(2) 

[Öneri] AppStore’dan İngilizce öğreten uygulama

jamiro #1412439 
Alabilir miyim önerinizi? Ücretsiz olursa iyi olur ama ciddi anlamda fark yaratacak ise ücret de öderim.
(2) 

dsl modemlerin arayüzünü özgür yazılımla değiştirme

jamiro #1410791 
bazı modemlerin üreticilerinin kendi arayüzlerini değil de bir şekilde işlemler uygulayarak (firmware güncellemesi yapar gibi güncelleyerek) bambaşka bir arayüze kavuşturma gibi bir şey okumuştum geçmişte. bunlara ne deniyordu? bir takım özgür açık kaynak kodlu yazılımlardı diye hatırlıyorum.
(7) 

ses sistemi çıkış gücü muhabbeti

jamiro #1407215 
1-www.vatanbilgisayar.com

2-www.vatanbilgisayar.com


ikisi de eşit boyutta sürücüye sahipken biri nasıl 50w gücünde de diğeri 220w gücünde oluyor?

yani şimdi biz şöyle diyebilir miyiz; 2 numaralı olanın ses seviyesi 1 numaralı olana göre 4 kattan fazla olacak şekilde mi çıkıyor?


bir de 3 numara var.

3- www.vatanbilgisayar.com

bu da 950w!

bu 3 numaralı arkadaş ilkinden 19 kat daha mı fazla ses veriyor?

ses yükekliklerini nasıl anlayabilirim biri şu cahili aydınlatabilir mi?
(8) 

Cüzdan tavsiyesi

jamiro #1406308 
Kocaman cüzdanlardan değil de kredi kartından hallice büyüklükte cüzdanlardan öneriniz olur mu? Dayanıklı şık ve kaliteli bir şey arıyorum. Hali hazırda kullandığınız veya beğendiğiniz...teşekkürler
(1) 

Kablosuz şarj etme aparatına adaptör

jamiro #1405227 
Merhaba. Yıllar önce kablosuz şarj etme aparatı almış idim ama o zamanki telefonumun bunu destekleyip desteklemediğini yanlış öğrendiğim için bu zamana kadar kenarda atıl vaziyette kalmıştı söz konusu bu aparat. Şimdi ben bunu kullanmak istiyorum iphone 11 ile ama enerji ile beslemek için başka bir cihazın adaptörü ile kullanmak durumundayım. Değerler aşağıdaki linkte var. İkisi de 5v yazıyor ama birisi 1000ma diğeri 2 yazmış. Aparatı neyse de telefonu yakmayalım:) uyumlu mudur?

Bir de gerek var mı bu aparata pilin ömrünü nasıl etkiliyor? Çok uzun vadeli kullanmayı düşündüğüm bir telefon çünkü teşekkürler

imgur.com
(3) 

eczanede istenen ücretleri kontrol etmek

jamiro #1398553 
reçetemizi veriyoruz adam/kadın diyor ki şu kadar şu muayeneden borcunuz var şu ilaçtan bu kadar bu ilaçtan bu kadar borcunuz çıkıyor en sonunda bir tutar söylüyor işte mesela dün 50 lira ödedim ama neyin nereye kesildiğine dair bir belge fiş yok, eczacı 100 de dese çıkarıp veriyoruz burdaki ödemeleri online olarak kontrol etme şansımız var mı acaba? çünkü orda "hani bakayım çevirin monitörü" demek geliyor içimden ama o da doğal olarak denmiyor. bir garip şans işi bu sanki. düdüklemeye açık bir mevzu.

hiçbir borcum çıkmamış ve direkt keyfi 50 lira istemiş de olabilir demek istediğim.
(1) 

vokali müzikten ayırma ve müzik remix / re-work işleri hk.

jamiro #1397580 
merhaba.

hey douglas, kozmonot osman gibi adamlar eski türk müziklerine re-work yapıyorlar malumunuz.

bu eski parçaların içinden vokali duru bir şekilde nasıl çıkartıyorlar? bunu yapınca işin yarısı bitiyor bence çünkü geriye mix etmek kalıyor. açıkçası bir deneme de ben yapmak istiyorum, tamamen eğlence amaçlı, ama ilk adımda tıkandım kaldım.

eski şarkı türkülerin içindeki sesler nasıl ayrıştırılır?
(2) 

İpad ile dergi oluşturmak

jamiro #1393405 
Merhaba. Bir çocuk dergisi hazırlamak istiyoruz ortaokul öğrencileri için. Bunu bastırıp çocuklara dağıtacağız sponsor bularak vs.

İpad ile hazır temalar falan kullanarak yapabiliriz diye düşündük ama hangi aplikasyon kullanalım bilmiyoruz. Bir sayılık bir proje devamlı değil. Bu yüzden ücretsiz olursa çok seviniriz

Tavsiyelerinizi bekliyoruz.
(1) 

iPad mini 5 ve harici disk

jamiro #1391031 
Merhaba bu yeni çıkan IPad OS işletim sisteminde harici bellek desteklediğini duydum acaba evdeki harici diskleri de buna bağlayabilir miyiz? Yeni iPad mini satın almak istiyorum eğer harici disk bağlanabiliyorsa en düşük bellekli en ucuz iPad i alacağım? boşuna fazladan 1000 lira vermeye gerek yok eğer boyle bir senek varsa.
(8) 

ne kadar puan/para/bonus vs kazanıyorsunuz? (Kredi karti)

jamiro #1384470 
kredi kartı ile ayda min 3bin harcıyorum. Şu kadar harcamaya şu kadar puan gibi kampanyalara başvurmaz isem nerdeyse hiç puan birikmiyor. Hatta senede 100 lira bile çıkmıyor özellikle belirtilen yerlerden alışveriş etmez isem. Kart world kart bu arada adios premium. Tek güzel tarafı puanların son kullanım günleri geçse de silinmemesi. Başka bir espirisi yok.

Sizin kullandığınız kart/aylık min harcama/yilda kazandiginiz puan nasıl?
(6) 

hadi bir dizi önerisi de ben alayım.

jamiro #1384247 
duyuruda buna benzer diğer başlıklara aramaya inanarak baktım. bir kaç not aldım. ama yine de sormak istiyorum.

fringe, person of interest, breaking bad, adını unuttuklarım, ve bir iki tane de mini dizi izledim ama bu -az önce adlarını yazdığım- 3'lü gerçekten lezzetliydi.

bunları seven bunu da sever önerilerini bekliyorum.

edit: bu arada bitmiş veya sonuncu sezonunda olan dizi arıyorum.
(12) 

Dsg seat leon mu manuel golf mu?

jamiro #1376610 
Merhaba. Bu iki versus arasinda takili kaldim. Seat Leon’da aynı zamanda sunroof, led far-stop, dsg gibi güzel bir detayı var bu yüzden de eğey yakışıklı. Golf ise comfortline paketli pek donanım yok ama iphone örneğinde olduğu gibi ikinci elde değer kaybetmemesi, konforu var bir de bir model yılı daha yeni. Yani seat 2016 golf 2017. Fakat golf manuel dediğim gibi. Fiyatlar da üş aşağı beş yukarı aynı diyeyim. Km’ler de aynı şekilde. 30 bin civarındalar.
(5) 

İphone wifi sorunu

jamiro #1345194 
Merhaba. Modemde ilginç bir sorunum var. Evdeki aygıtlar sorunsuz wifi ye bağlanıyor fakat iphone wifiye bağlanınca kendisi dahil hiçbir aygıt internete çıkamıyor. İcloud yedeklemesi ile ilgişi olabileceği yazılmış forumlarda falan ama icloud yedeklemesi de kapalı vaziyette başka upload edem bir yazılım falan yok. İphone sanal wifi butonunu kapatınca anında diğer aygıtlar internete kaldığı yerden devam ediyor. Bu arada modemin şifreleme seçeneklerini değiştirerek de denedim sorun aynı.
(1) 

Neşet Ertaş - hangi eser?

jamiro #1331536 
www.youtube.com

Burada çaldığı hangi eseri?
(2) 

burdaki espiri nedir?

jamiro #1331327 
(3) 

kredi kartı kampanyalarında "üye işyeri" muhabbeti.

jamiro #1327221 
şu kadar harcarsan sana şu kadar puan veririm ama üye işyeri olması lazım muhabbetinde ben yakıtı alacağım istasyonun, kıyafetimi alacağım mağazanın üye mi olup olmadığını ne bilececeğim yahu? bunun olayı nedir her dükkan nereye üye bir yerde mi yazıyor nereden biliyor millet bunu:)
(1) 

torrentbox için en ucuz alternatif?

jamiro #1326238 
merhaba.

bilgisayarımı torrent için açık bırakarak çok güç harcamak durumunda kalıyorum. bu yüzden raspberry gibi bir şey kullanmaya ve bunu torrentbox a dönüştürmeye karar verdim. bunun muadili daha uygun fiyatlısı var mı acaba ya da torrent için alternatif bir yöntem?

raspberry en uygun yöntem ise kutusu adaptörü dahil paket olarark yurtiçi/yurtdışı en uygun nereden edinebilirim?

teşekkürler.

edit: bir de raspberry'yi herkes kolayca kurabilir mi?
(8) 

The 100

jamiro #1325910 
Konusunu okuyunca ilgimi çekti ama ilk 10 dakikası ergen dizisi gibi hissetirdi. Şimdi duraklattım: Zaman kıymetli izlenir mi bu?
(7) 

Turk.net hakkındaki son durum nedir? İyi mi kötü mü?

jamiro #1323214 
Bir ara inanılmaz şikayet vardı. Şimdi yeni abonelik başlatmak istiyorum taahhüt olmaması cezbediyor ama emin de olamıyorum yorumlarınız nedir Turk.Net hakkında?
(3) 

Black Friday’de ne düşürdünüz?

jamiro #1321769 
Mümkünse link verirseniz çok güzel olur teşekkürler
(2) 

İnternette yavaşlama var mı?

jamiro #1318833 
Son yarım saattir hem vdsl hem mobil sürünüyor genel bir şey mi acaba?
(10) 

hipotermiden şehit olan askerler

jamiro #1316959 
herkes olaya dramatik yaklaşmış fakat benim merak ettiğim bu insanların tam olarak nasıl donduğu. olay anladığım kadarıyla şöyle: bir pusu operasyonuna çıkılmış ve kötü hava şartları nedeniyle tekrar iptal edilmiş. havadan tahliye sağlanamamış karadan destek gitmiş fakat ulaştıklarında 2 kişiyi donarak bulmuşlar.

entry'lerde biri demiş ki ateş yakamazlardı bu sefer pusuya kendileri düşerdi. peki öyle diyelim. peki teçhizatları yok mu giyim kuşam anlamında, kötü hava şartlarına göre helikopterin gelemeyeceği de ihtimaller arasında yok muydu? millet everestte kamp atıyor mesela teçhizatlar sayesinde daha kolaylaşıyor bu tarz şeyler. kısacası ihmal falan mı var onu anlamaya çalışıyorum. mesela uyku tulumu gibi bir şey de yok fotoğrafta bir örtü gördüm sadece. ve diğer merakım uykuda mı donmuşlar. hiç bu kadar soğuk ortamda bulunmadığım için tahayyül etmeye çalışıyorum.
(1) 

Başka bir ilçenin hakem heyetine başvuru hk.

jamiro #1314707 
Kendi ilçemdeki hakem heyetine başvurmak istemiyorum. Buna istinaden başka bir il/ilçenin hakem heyetine başvurabilir miyim? Sadece ikamet ettiğim yerdeki hakem heyetine başvuru gibi bir zorunluluk var mı?
(4) 

YouTube hesabınızda ne tür videolar yüklü?

jamiro #1312171 
Sorum youtuberlık yapanlara, bilmem ne oyununu oynarken ekran videosu atanlara değil de kişisel hesapları olan ve bir sebeple video yüklemiş insanlara. Ne tür videolar yüklediniz/yüklersiniz?
(4) 

Ddr2 ramli sistemde

jamiro #1311858 
2x2=4GB 1066Mhz mi?
3x2=6GB 800 mhz mi daha etkili ve güçlü olur?

Windows 8.1 veya 10 kurmaya çalışacağım
(2) 

Amazon.com.tr'de cep telefonu faturalarına IMEI no yazmamaları hk.

jamiro #1311438 
Merhaba. Bugün annemin cep telefonunun öldüğünü öğrenince telefon almak istedim. Iphone 7 Amazon'da piyasaya göre daha uygun olduğu için burayı tercih etmek istiyorum fakat TR mağazası telefonun IMEI numarasını faturaya yazmıyormuş ve bunun garanti durumlarında sıkıntıya sebebiyet verebileceği ile ilgili bir yorum okudum.

Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi bu durum garanti durumunda beni ne gibi bir sıkıntıya sokar? Acaba garantilik bir durum olursa "bu faturanın bu telefona ait olduğunu ne bilelim" gibi bir cevap alır mıyım Apple tarafından?
(3) 

milli piyango biletleri kaldırıldı mı?

jamiro #1311363 
bugünün çekilişi için bilet sormaya gittiğimde artık bilet yerine sayısal gibi makineden oynandığını söylediler. oradan 4 bilet aldım ama ben zaten "makina" faktörü yüzünden sayısal loto vb yerine arada sırada piyango bileti alırdım.

şimdi eyvallah, makinadan oynayan oynasın ama eski usül bilet satışları tamamen bitti mi?
(2) 

ekinezya poşet çay

jamiro #1309860 
bu çayı marka farketmeksizin hiçbir markette göremez oldum sonbahar-kış aylarında çok tüketirim. ne oldu bu çaya hiç tutulmadı da üretimden mi kalktı yahut ekinezyalar altın değerinde oldu da üretimi mi durduduldu? nedir bunun olayı?
(2) 

SSD upgrade yaparken lisans mevzusu.

jamiro #1309708 
Windows 10 Home lisansı olan bir notebook satın aldık ve bunu HDD'den SSD'ye yükseltmek istediğimiz zaman, bu yeni SSD'ye Windows 10 Home'u kurarken haliyle kod isteyecek. Ben notebook'un kendi lisans anahtarını SSD ile kullanmaya devam etmek için tam olarak ne yapmalıyım? İstiyorum ki SSD'yi kuru kuru takmayayım; yani işletim sistemini de direkt bu SSD'ye kurayım ki işe yarasın.

Google'da arattım ama tam olarak istediğim cevabı bulamadım.
(1) 

Bir Amazon sorusu da benden: "İkinci El"

jamiro #1309350 
Amazon.de alışverişlerimde baktığım ürünün bazen ikinci elinin de satışta olduğunu görürdüm. Buradaki ikinci el ürünleri sanırım kullanıcılar satıyor (yanlışsam düzeltin) aynı şeyi Türkiye Amazon'da da yapabiliyor muyuz? Evetse nasıl.
(5) 

Laptop - bu özelliklere bu fiyat nasıl

jamiro #1308303 
3700 tl


Acer Aspire A515-51G-57DV Intel Core i5 8250U 12GB 1TB MX130 Windows 10 Home 15.6" Taşınabilir Bilgisayar NX.GWHEY.002

www.hepsiburada.com

edit: link ekledim.

bundan daha iyi ama aynı fiyata olan var mı? ya da benzer ama çok daha ucuza?
(5) 

Selfie arka plan mevzusu

jamiro #1308049 
Güzel bir manzarada selfie yaparken, arka planın görünmemesi (kadrajda olmaması değil) pasparlak olduğu için görünmemesi sizde de oluyor mu? Yav selfie yapmak haram resmen telefonda. Ya kafalar çıkacak ya manzara . İkisini birden çekmek nasıl mümkün oluyor?
(2) 

sinemada super duper cut ne anlama gelir?

jamiro #1305606 
sb teşekkürler.

edit: bir de "theatrical" varmış.
(3) 

IOS- YouTube reklam engelleyici

jamiro #1301997 
AdBlock kullanıyorum ama YouTube uygulamasında hiçbir işe yaramıyor. Mümkünse ücretsiz, mümkün değilse de düşük ücretli bir uygulama önerir misiniz? ( Google’dan araştırıp bir uygulama buldum mesela o 44 liraydı - pahalı) teşekkürler

mobil görünümden çık