(3) 

2. el araç almak için doğru zaman?

jamiro #1301118 
İkinci el araç almayı düşünüyorum ama şimdi almak mı mantıklı yoksa biraz daha bekleyip sonra almak mı anlayamadım. Malum döviz piyasası bir garip, bir yandan diyorum ki döviz artarsa ikinci el fiyatları da artar otomatikmen. Diğer yandan da diyorum ki döviz normal artsaydı evet bu söylediğim geçerli olurdu ama son günlerdeki gibi bir artış; ceplerimizi biraz daha fazla yakacak ve alım gücü düşecek, sıkışanlar aciliyeti olanlar vs daha çok aceleci olacak ve önümizdeki dönemlerde daha uyguna araç alınabilecek...

Sizce hangi senaryo ya da ikisi de değilse nedir?
(2) 

instagram Eller Serbest

jamiro #1297033 
Merhaba. Bazı sayfalar hikaye videosu atarken (örneğin müzik yaparken) vb durumlarda uzun videolar paylaşabiliyorlar. 15 saniyelik periyot yine oluyor fakat hikayeler arasındaki geçişler sırıtmıyor hiç. Bunu eller serbest özelliğiyle yaptıklarını tahmin ediyordum bu zamana kadar fakat şimdi kendim çekip aynısını yapmak isteyince gördüm ki benim eller serbest özelliğinde de 15 saniye kotası var. Millet bu uzun videoları tek tek keserek uğraşmıyordur eminim; o halde bunun kolay yolu nedir?
(1) 

Yunan yardım istememiş?

jamiro #1296469 
Bana asparagas gibi geldi. Var mı doğruluk payı?
(1) 

LPG istasyonları arasında fark?

jamiro #1293365 
Lpg alırken baI istasyonlardan alınan LPG nin daha uzun yol yaptığı ya da bunun tam tersi algısı sizce yanılsama mı yoksa aralarında kalite farkı gibi bir şey oluyor mu? Özetle x istasyonundaki lpg daha uzun yol yaptırır denebilir mi?
(2) 

Iphone Usb bellek veya harici disk bağlantısı hk

jamiro #1291323 
Merhaba.

Önümüzdeki hafta internetle alakası olmayan bir yerde bulunacağım. Tabletim veya taşınabilir bilgisayarım yok. Sadece 7+ telefona sahibim.

Şimdi ben bu süre zarfında okumalık kitap götüreceğim ama full kitap da bir yere kadar gider. Ben istiyorum ki dizileri filmleri indireyim bir aygıta, onu telefondan açıp izleyeyim. Usb bellek de olur harici disk de olur: bunları bağlamanın bir yolu var mı telefona bağlayıp filmleri izleyebilir miyim?
(4) 

Instagram’dan sonra...

jamiro #1289497 
Artık son demleri gibi geliyor bana. Bir sürü eklenen özellikler, doluşan amca ve teyzeler derken kaçış vaktine geliyoruz. Bundan sonraki platform neresi olur?
(2) 

ios için - tüm konuşmaları otomatik kaydeden program

jamiro #1288059 
aramalarda bu konuşmaları ben herhangi bir butona basmadan kaydetsin istiyorum. bunu android'de gördüm ama ios'da var mı? varsa hangi program en iyi?
(3) 

nasa ne açıkladı?

jamiro #1286364 
22:00 de bir şey açıklayacaktı neymiş göremedim webde
(2) 

müzikle ilgili animasyon filmler?

jamiro #1282193 
coco var, sing var; başka var mı?
(8) 

sokak köpeklerini beslemenin onlar için en leziz benim için ucuz yolu nedir

jamiro #1277532 
merhaba.

dürüst olmak gerekirse eskiden pek önemsemezdim sokak hayvanlarını ama son zamanlarda özellikle köpeklerin aç aç dolaşması kanıma dokunuyor. özellikle de bir tanesinin sürekli olarak kapımda "yaşamak için" benden medet umması da buna etken oldu.

şimdi ben bunları beslemek istiyorum ama neticede sonsuz bir bütçem yok. keşke olsa. ama sınırlı bir bütçe ayırarak en azından bir kaç tanesini beslemek istiyorum.

kapımda duran bahsettiğim köpeğe a101 tarzı marketlerden aldığım sosis, baton salam gibi şeyler alıyordum bir iki haftadır. dün ve bugün önüne koyduğumda küçükken bizim pırasaya baktığımız gibi baktı. yedi ama ilk günlerdeki gibi iştahla değil.

sebebi ne olabilir?
başka nelerle besleyeyim?

teşekkürler.
(1) 

50mbit hızında internet yerlerde sürünüyorsa sorun ne olabilir?

jamiro #1273809 
merhaba. vodafone supernet kullanıyorum. hızım 50mbit'e kadar. hız testlerinde 54'e vuruyor ibre. ama gerçek kullanımda sanki 1mbit gibi. çok yavaş yani. sorun ne olabilir?
(4) 

İnstagram Gif ekleme bende çıkmıyor?

jamiro #1269143 
Eklendiği günden beri bende gif ekleme butonu falan yok. Güncel sürüm kullanıyorum.
(5) 

motor yağında en kaliteli marka hangisidir?

jamiro #1268323 
Biliyorum böyle çok randımanlı bir soru olmadı ama her sektörün bir domine edici markası vardır diye düşünüyorum.

+detay bonus soru: shell yağları nasıldır?
(1) 

iTunes üzerinden satın alınan / kiralanan film

jamiro #1268150 
Windows'ta veya MacOS'ta hangi klasöre iniyor?
(2) 

Apple'ın hackintosha karşı tutumu

jamiro #1262788 
Dünyada yüzbinlerce kişi Hackintosh sistem kurarak OSx işletim sistemini "hackliyor". Peki Apple bu işin öncüsü sitelere (tonymacx86, vb.) sitelere bir yaptırım girişiminde bulunuyor mu? Apple bu kaçak kullanıcıları gözardı mı ediyor yoksa engelleme girişimleri var mı?
(2) 

internette satılan motor yağları orijinal midir?

jamiro #1260952 
merhaba.

opel yetkili servisini aradım araç yağının satış fiyatını sordum. 4 litre 210 lira dediler. yağın marka modelini sordum GM 5w30 dediler. Google'da bir arama yaptım ki bu yağ hepsiburada.com'da 4 litresi 78 lira , 5 litresi 97 lira. opelin yedek parçalarını satan bir sitede 4 litresi 89 lira.

tekrar aradım sizde nasıl 210 lira olur buralarda daha ucuz dedim. çakma olabilir dedi.

böyle bir şey olma ihtimali var mı? Yani yağın da çakmasını yapıyorlar mı harbi harbi...


edit: linkler eklendi.


www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.onlineyedekparca.com
(9) 

e devlete kaç bin kişi girmeye çalışıyordur?

jamiro #1260470 
yani bu tarz bir site maksimum kaç kişi girecek şekilde ayarlanır? şu an kaç kişi deniyordur? merak ettim.
(4) 

ssd hızı nasıl?

jamiro #1260022 
yeni aldım teste soktum ama bu değerler bana pek bir şey ifade etmiyor:)

i.hizliresim.com
(1) 

Swarm sorusu

jamiro #1258461 
Swarm’da başka bir arkadaşın yaptığı check-in’e baktığımızda orada bulunan diğer insanların bir kısmı görünüyordu. Şimdi görünmüyor. 3 gün önce bir güncelleme almış swarm. Acaba bununla ilgili mi? Yakın zamanda güncelleyenler yanıtlar ise sevinirim. İşletim sistemi ios
(2) 

iPhone bildirimleri nasıl kapatacağım

jamiro #1252471 
Baştan söyleyeyim her uygulama için tek tek bildirim kapatmayı biliyorum. Benim istediğim yan taraftaki sessiz butonu gibi, aktif olduğunda tüm bildirimleri kapatacak, açtığımda da tektar eskisi gibi gösterecek bir şey. Örneğin yarım saat hiç bildirim gelmesin istiyorum ekrana ve ses olarak. Sesi hallediyorsunuz ama ekranda bildirim oluyor. Yarım saat için tüm uygulamalara girip bildirim ayarlarını tek tek kapatmak da zor dediğim gibi. Kesin bir yolu vardır da ben bulamadım.
(2) 

Flash oyunların içeriğini değiştirmek mümkün mü?

jamiro #1251411 
Flash bir oyun var ama İngilizce . Gerekli butonları Türkçe yapmak mümkün mü ve hiç anlamayan biri yapabilir mi?
(4) 

Gümrük vergisi ve İndirimli ürün ilişkisi

jamiro #1251197 
Hepimiz 30 Euro üstü alışverişte gümrük vergisi ödememiz gerektiğini biliyor buraya kadar tamam. Peki normal satış fiyatı 40 euro olan ama indirim ile 29 euro ya satın alınan bir ürün için gümrük vergisi çıkıyor mu? Eğer çıkarsa bunu 29 Euro’dan alındığı ispat edilebilir mi? Edilirse vergiden muaf olur mu? Gümrük ile olan bu iletişim hangi kanalla yapılıyor e-posta ile mi?
(5) 

iphone'a mouse bağlanır mı?:D

jamiro #1248685 
BT ile klavye bağlanıyor ama mouse da bağlanır mı çok merak ediyorum?
(1) 

Yakın zamanda tylol hot satın alan?

jamiro #1248299 
Varsa ne kadara aldı kutuyu? Az önce 17 liraya aldım her zaman 11-12 liraya aldığım şeyi. Çok şaşırdım. Dün zam geldiğini söylediler. Siz dün veya bugün aldıysanız kaça aldınız veya aczacı varsa kaça satıyorsunuz?
(11) 

Termos deyince hangi iyi marka?

jamiro #1247769 
Sabah filtre kahve yapıp termosa koyup işe götürüyordum. Termos bir kaç sene önce bim’den alınan 15-20 liralık uyduruk bir termostu ve emekliye ayrıldı kendisi. Yerine termos almadan da kahvesiz geçiyor günler. Kapasitesi en az 700cl olmak üzere,tercihen 1lt, kaliteli bir termos istiyorum. Önerileri alabilirim. Bütçe 100-150 arası diye belirledim ama piyasasını hiç bilmediğim için esnetebilirim de belki. Teşekkür ederim
(4) 

elektrik sarfiyatı hesaplama hk.

jamiro #1246819 
1.9 AMP 425 WATTS

üzerinde bu şekilde ibare bulunan bir cihaz bir ay boyunca kesintisiz olarak çalışırsa, kaç kW elektrik tüketir, bunu nasıl hesaplarız?
(7) 

ön camdaki buğuyu gidermek için havayı cama verme ayarı ve gelen koku.

jamiro #1243025 
edit: aşağıda bir yerde tekrar anlattım bu mesajda derdimi iyi anlatamadığım için. başlığı okuyunca ne alaka diyeceksiniz ama bi okuyun.

şimdi klima ayarlarında havayı camlara veren ayar var malumunuz. buğuyu hızlı giderebilmek için. soba yakılan bir memlekette yaşıyorum. kışın her yer kömür kokusu, is içinde. dolayısıyla klima/kalorifer açıksa mutlaka iç sirkülasyon modunda çalıştırıyorum. yoksa arabanın içine doluyor tüm is kokusu. lakin o ara camda buhar varsa bittim. çünkü havayı cama veren o ayara getirince iç sirkülasyon modundan otomatik olarak çıkıyor. yani ya buharla gidicen ya da kömür kokucaksın. araç corsa. ben bu saçmalığın diğer araçlarda da olup olmadığını merak ediyorum.
(3) 

monitörün pırpır etmesi (ani görüntü gidip gelmeleri) neden olur?

jamiro #1242835 
samsung p2350 marka model bir monitörüm var. son zamanlarda ekran saniyelik gidip geliyor, pırpır ediyor. bazen arka arkaya bir kaç kez oluyor. sebebini bir türlü bulamadım. Kabloları kontrol ettim yerli yerinde sağlam görünüyor. Sebep ne olabilir?
(5) 

Mudo alınan ceketi değiştirmek

jamiro #1241489 
Evde bir kez denenmiş, etiketleri sökülmemiş, halde duran ceketi kaç gün içinde değiştirmem gerekir? Rengi mağazanın spotlarında muhteşem görünürken dışarda çok sıradan ve saçma olduğunu farkettim. En azından başka bir rengi ile değiştirmek istiyorum sorun yaşar mıyım?
(1) 

1:50 'de başlayan şarkıyı soruyorum

jamiro #1241208 
(4) 

Matematik türev- bunun çözümünü acil yazmanız mümkün müdür?:)

jamiro #1241004 
F (x) = x2-3x türevi kaçtır?

Edit: x2 ( x kare olacak)

Edit: görsel ekledim
(2) 

Yıllardır aynı taraftaysan durup düşünmek gerek minvalinde birsöz ve sahibi

jamiro #1240588 
Buna benzer bir söz vardı bir şair ya da yazar tarafından söylenmiş olabilir. Kim söylemişti?
(1) 

başka ülkelerin ders kitapları, eğitim anlayışları vs

jamiro #1238825 
ülkemizde çocuklara ücretsiz ders kitabı veriliyor ve içeriğinde bir sürü fiyasko çıkıyor malmunuz sosyal medyada paylaşılıyor zaman zaman. en son bu element uydurma meselesi de çıkınca özellikle gelişmiş ülkelerdeki ders kitaplarını merak ettim. bizdeki gibi devlet eliyle mi dağıtılıyor oralarda da?

meseka kitapları hangi ders olduğu önemli olmaksızın inceleyen türkçe bir kaynak var mı, ya da kitapların en azından ingilizce olanlarını inceleyebileceğimiz bir link vs ( bizde eba var biliyorsunuz kitaplar ücretsiz olarak erişilebiliyor.) onlarda da varsa link atın bakalım.
onlarda da fiyasko var mı gibisinden değil de daha çok ne öğretiyorlar ne yapıyorlar, merak ettim açıkçası.

yurtdışında yaşayanlar varsa siz de oradaki eğitimi buradaki ile kıyaslayabilir misiniz? kitap eçeriği olarak olabilir, okul kültürü olarak, öğretmenlik mesleği olarak, eğitimle ilgili her her anlamda bildiklerimizi dökelim bakalım neler çıkacak ortaya...
(2) 

Iphone videosunu bilgisayarda oynatırken...

jamiro #1238627 
Iphone 7 ile çekilen bir videoyu bilgisayara aktardım ve gom, vlc, media player, QuickTime gibi birbirinden farklı 6-7 player ile oynatmayı denedim. Kiminde hiç açılmadı kiminde sadece ses vardı; hem ses hem görüntü verenlerde ise senkronizasyon sorunu yaşandı. Video 1080p 60fps.

Donanım yetmediği işin böyle oldu diye düşünüyorum. Peki bunu akıcı şekşlde oynatmak mümkün müdür? Biraz da aciliyet söz konusu bu arada. Yani pratik bir çözüm gerekli.
(2) 

Corsa D 1.2 Benzinli - Yakıt Tüketimi Hk.

jamiro #1238208 
Arkadaşlar dün bir test yapayım dedim. Hazır hava filtresi, bujiler hatta ateşleme bobini değişmişken. 0,41 kuruş yakıyor araba. Biraz yokuşlu bir yerde yaşıyorum, araba ya rampa iniyor ya da çıkıyor yani, düz yol yok pek. Daha önce LPG’de kullanıyordum o daha uyguna geliyor tabi ki fakat bu rakam beni yine de şaşırtttı, benzin fiyatlarına rağmen bu kadar beklemiyordum. Buu aracı kullananlar yakıt tüketiminde ne alemde?
(3) 

arabalardaki cam filmi ve ceza

jamiro #1235101 
Evet önümüzdeki günlerde artan vergiler dışında devlet, gelirlerini artırmak için en büyük günah keçisini şimdiden belirlemiş görünüyor.

Aracımın orijinaline göre farklı olan tek tarafı benden önceki sahibi tarafından takılmış olan cam filmidir. Aracı sıfır almış olsaydım muhtemelen camlara film taktırmazdım ama filmli bir şekilde bana gelince ve kullandıkça alıştım ve güzel bir şey olduğunu fark ettim. Şimdi durduk yere ceza yemek istemiyorum ama sökmek de istemiyorum. Çünkü dediğim gibi hem estetik olarak arabaya kattığı artıyı hem de güneşin etkilerini azaltması açısından etkilerini gördüm ve bunu seviyorum.

Bununla ilgili bir çıkar yolu yok mudur? Ruhsata işlettiğini iddaa edenler falan var googleladığım zaman karşıma çıkan. Bunlar ne derece doğru? Bu zamana kadar laf eden olmadı ama bundan sonra günah keçisi ilan edildiği için cezayı acımadan yapıştıracaklarından eminim. Bir şeyler yapmak istiyorum.

Fikri olan?
(6) 

filtre kahve için makine önerisi

jamiro #1235071 
yaklaşık 2 aydır kahve demliyorum, bu kültüre yeni giriş yaptım. evde çaycı benzeri bir ürün var onun demlik kısmına filtreyi geçirip suyu kendim dökmek suretiyle demliyorum. demlediğim kahveyi daha sonra termosa koyup iş yerine götürüyorum... ama sabahları bunu hazırlarken o kadar çok zamanım gidiyor ki anlatamam. bazen yapamıyorum ya da sırf bu yüzden geç kalıyorum. tadından da çok memnunum bu şekilde demlediğimde, french press'ten çok daha iyi. ama zaman konusundan dolayı sorun yaşıyorum ve makine almak istiyorum. dandik bir şey olmasını istemiyorum ama pahalı da olmasın isterim. bu makine taş gibidir dediğiniz ne marka var çok pahalı da olmayan?

bir de cam olanlar mı termos gibi olanlardan mı bakmalı bilemedim. önerilerinizi bekliyorum.
(6) 

Dünya nüfusunun bilinçli azaltılıp/azaltılmaması konulu dizi/film tavsiyesi

jamiro #1230452 
bu konu ile ilgili bir şeyler izlemek istiyorum. önerilere açığım.
(1) 

pubg fiyatı

jamiro #1226333 
erken erişimden çıktıktan sonra fiyatı artar mı? artarsa ne kadar olur tahmini türkiye fiyatı? (şu yüzden soruyorum: şimdilik pek oynamamaya karar verdim, iade etmeyi düşünüyorum; fakat ilerde çok aşırı pahalı olursa da pişman olabilirim gibi)
(2) 

bir müziği karşı tarafa dinletme (göndermeden)

jamiro #1222653 
başlık biraz garip oldu ama şunu demek istiyorum. telefonumda bir müzik var ben bunu birine dinletmek istiyorum fakat indirmesini istemiyorum. yani whatapp ile falan gönderip onun telefonunda da bulunsun istemiyorum. nasıl dinletebilirim? bir yere yükleyip dinledikten sonra silsem? var mı öyle site?
(1) 

Kingston'un Türkiye yetkili servisi?

jamiro #1222274 
SSD'nin soketleri kırıldı. Muhtemelen kullanıcı hatası diyecekler ama yine de yollamak istiyorum. Cüzi bir şeyse öderim. Biraz araştırdım ama bulamadım yetkili servisin kim olduğunu. Kingston SSD'lere hangi firma bakıyor?
(1) 

strafor kutu boyama konusunda

jamiro #1221583 
www.kolici.com

sevgili duyuru sakinleri merhaba.

elime görseldekine benzer (hatta bu görseldekinden epeyce büyük) bir strafor kutu elime geçti. bazı yerlerinde derin çizikler de var. şimdi ben bu kutuyu belki bu haliyle belki de elektriksel bir modifikasyon ile (peltier vb) soğutucu amaçlı kullanacağım. amacım bira yaptığım kovayı sabit bir sıcaklıkta tutmak (örneğin 18 derecede)

elektriksel kısmı youtube videyolarından epeyce öğrendim peltier vs kullanımı ile ilgili bir çok detay var. asıl merak ettiğim şey ise boyama ile ilgili. bu kutuyu hem yalıtımı daha da sağlamlaştırmak hem de güzel gözürünmesi amacı ile boyayacağım. ne tür boya kullanayım? pütürlü olduğu için boyanın altına bir katman gerekiyor mu? astar gibi bir şey mi kullanılır yoksa silikon alıp sıvasam mı? ne yapmalı hiçbir fikrim yok.
(3) 

Ice Tea Şeker Miktarları

jamiro #1221094 
www.baristuncer.net

Şu görseli en az bir kez görmüş olmalısınız. Ben buradaki şeker miktarlarından en çok soğuk çaya şaşırıyorum. İçerken baymayacak miktarda bir şeker oranı varmış gibi geliyor. Yani az şekerli bir içecekmiş gibi içimi. Ama görsele bakarsak neredeyse kola kadar şeker var. Siz ne diyorsunuz buna? Soğuk çaylar bu kadar şeker içeriyor mudur?
(14) 

Araba radyosunu çekip hikaye atanlar

jamiro #1211304 
Hakkından ne düşünüyorsunuz?

Ben çok ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum ama sorun ne olabilir bilmiyorum. Psikolog arkadaşlar söylesin. İşin kötü yanı her 5 hikayeden biri bu şekilde...
(4) 

Hakem heyeti kararından sonraki 15 günlük süre

jamiro #1208249 
Arkadaşlar Opel servisini hakem heyetine şikayet ettim uzun bir süre sonra bilirkişinin de raporu ile haklı bulundum. 15 günlük itiraz süreci başlatıldı. Bu 15 günlük süre geçen gün doldu ve servisi aradım. Biz itiraz etmiştik dedi. Fakat bana bir celb kağıdı falan gelmedi. Merak ettiğim şey bu gelmeyen celbin o bahsi geçen 15 günlük sürede mi gelmesi gerekiyordu? Şu an aslında süre bittiği için aracımı ücretsiz olarak tamir etmeliler ama itiraz ettik mahkemeyi bekliyoruz dediği için henüz bir müdahelede bulunmayacaklarını söylüyorlar. Öte yandan ben zaten 15 gününü beklemişim, daha niye beklemek zorundayım diyorum. Avukat arkadaşlar bir yol gösterebilir mi? 15 gün dolmasına rağmen hala beklemek zorunda mıyım?
(1) 

Şu bilgisayar min ve max ne kadar eder?

jamiro #1201996 
Intel Core2duo e8400 3.0 ghz (ve büyük bir fan soğutucusu var)
Gigabyte x48 dq6
8 gb ddr2 ocz 1066 ram ler
Kingston 120gb ssd
Asus gtx760 2gb 256bit oc
Ocz 700 psu ve nzxt kasa

edit: eksikleri ekledim
(1) 

Iphone Hücresel Veride DNS Ayarlamak?

jamiro #1194610 
Nasıl yapılır?
(1) 

Karayip Korsanlarını serisi birbirinden bağımsız mı?

jamiro #1194204 
Sinemaya girelim dedik en düzgün bu var öncekileri izlemedik? Teşekkür ederiz
(5) 

toplu kullanıcı göçü / alternatif platforma geçiş durumları yaşanır mı?

jamiro #1193394 
sözlük karışmış epey ciddi görünüyor gibi. sözlüğün gezi eylemi budur diyen de var başka bir platforma geçilsin diyen de. kalıcı bir kayma söz konusu olur mu sizce, yorumları alayım.
(4) 

Vodafone mobil veri kota sıkıntısı

jamiro #1191251 
Selamlar. Vodafone kullanıyorum ve 10 gb internet paketim var. Bu ay Spotify paketinden gelen ekstra 1,5 gb ve her hafta salla kazan ile 500mb (yani ayda 1gb daha) ekstra internet ile toplamda 12,5 gb internet paketi bana kesinlikle yetmemeye başladı. Sanırım bu story modlar çok etkiledi az çok ne kadar kota yiyebileceğini kestirebiliyorum bu cihazların fakat benim bi de şöyle bir şüphem var: Vodafone un yazılımsal olarak haklarımızı azalttığı yönünde bir işkillenme durumundayım. Sizin böyle bir şüpheniz oldu mu bu aralar?

Not: Evde wifi kullanılıyor.

mobil görünümden çık