(1) 

florya-taksim dolmuşları

mula #572629 
neresinden geçiyor florya'nın, florya caddesinden geçiyor? bi de nerden kalkıyor?
(1) 

milli piyango

mula #572628 
adı bu muydu emin değilim yılbaşında çekiliyo hani bana ordan yirli lira çıktı bilet duruyo öyle alabilir miyim o parayı ben çok zaman geçti üstünden. alınıyorsa da nasıl alınıyor. teşekkürler.
(2) 

spotify

mula #569459 
yok gitti bi anda offline mode dedi tunelbear işe yaramıyo çıktım tekrar denedim sizde de var mı? ağlayacam.
(1) 

ötüken

mula #567720 
metis gibi filan yerlerine gidip alabiliyor muyuz? cüzi de olsa indirim var mı?
(1) 

eski bir oyun uzak dogu

mula #561404 
on sene (belki daha fazla) önce filan oynuyordum. uzak doğu oyunuydu. böyle evler var, uzak doğu evleri hani çatıları uzun köprüleri filan oluyor bunnarın evlerinde. kiminoları oluyor. oyunda işte eşya filan arıyordun bişeyler buluyordun tam da hatırlamıyorum çok küçüktüm oynarken ben. oyunun amacını unuttum yani tek hatırladığım evden eve gezip dolaplara bakıp bişeyler arandığı. inşalla hatırlarsınız.
(2) 

iğrenç koku

mula #558988 
yarın yola çıkıcam çantamı hazırlıyım dedim fakat içi iğrenç kokuyordu muhtemelen titizlik hastası annem kullandıktan sonra içini sildi nem yüzünden oluştu koku neyse parfüm filan sıktım ama nafile çok kötü kokuyor hala. kıyafetleri poşete koymayı denedim ama bu sefer de sığmayanlar oldu. napsam bu çantayı yav.
(4) 

eskişehir otogar

mula #558899 
yarın akşam yedi gibi eskişehir'de olacağım. yanına gideceğim arkadaş otogardan servis var mı yok mu bilmiyor. var mıdır bilen var mı. yürüyemiyorum çünkü ayağımı incittim. üniversitede inersem yürüyemem.
(4) 

franz kafka

mula #556994 
vakti zamanında cem yayın evinden şipal çevirilerini almıştım ama elimde hiç kitabı kalmadı bir kısmı okul zamanı değişimlerinde gitti bir kısmını ödünç verdim alan geri getirmedi anlayacağınız kime sorduysam bana vermemiştin kafka dedi. şimdi yine alayım diyorum ama hangi kitabevinden alayım dersiniz. can'la cem'in farkı neydi. hmm, öneriler?
(6) 

saça kına

mula #556906 
aşağıdaki bi duyuruyla aklıma geldi. saça kına sürmek zararlı mı? artıları eksileri neler? annem babannem filan yakarlar benim saçıma arada yumuşacık oluyor.
(3) 

minecraft

mula #556889 
şimdi benim kardeşim çok seviyor bu oyunu ama oynayamıyormuş çünkü oyunu joystcik ile oynanıyormuş sadece ve kendisi klavyeyle oynama kararı almış artık. daha zormuş(?) neyse klavyeyle de oynanmıyormuş herhalde ayarlarıyla ilgili. nasıl yardımcı olabilirim bu çocuğa.
(3) 

içki

mula #556525 
geçen haftalardan biri kırmızı biri beyaz şarabım kalmış. yav bir an nimet bulmuş gibi oldum amma nolmuştur uçmuş mudur sirke midir
(4) 

mfö

mula #556387 
diskografisini indirmek istiyorum ama türkçe şeyler indirme mevzuunu hiç bilmiyorum torrentte. napsam nasıl indirsem yav?
(3) 

puzzle ile ilgili

mula #555344 
bilgisayarsiz kaldigim su gunlerde bi ugras edineyim dedim ama param yok puzzle pahali bisey mi? kadikoy'de vardi bi puzzle satan yer bildigim o nerdeydi bilen var mi? puzzle nereden alinir ve sıkıntı giderici onerileriniz varsa yine olur tabii sokaga cik gez tadinda olmasin yeter ki, evden nadiren cikarim.
(7) 

hamur mayalicam

mula #554875 
netteki hicbir tarife guvenmiyorum yapilmis denenmis guvenilir bir kaynak lazim anneyi arayamiyorum da saat gec boyle yaga atip cof cof kizartmalik hamur tarifi bi de keci bacagi vardi onun tarifi de olur

gecen netten buldugum iki farkli tarifi de harfiyen uygulamak suretiyle mercimek kofte yaptim sonuc husran. yine en guzelini antepli adanali ablalar anlattilar
(4) 

iki film

mula #554862 
bir adam var yasli evi gazete dolu apartman kapicisi unlu biriydi ama kimdi unuttum yaslinin yigeni vardi apartman sakinleri adami sevmiyordu bu turk filmi

bi de bugun tvde turk filmi izliyodum cuneyt arkinla gulsen bubikoglu muydu onun filmi adini unuttum hatun cuneyt'e babam olur musunuz diyordu filmin sonunda sevgili oluyorlardi ama yemegin dibi tutunca finali goremedim filmde tayyar vardi cuneyt arkina dolap kuruyodu isi gucu nerde falso nasil indiriim bunun facasiniydi neyse filmin sonunu bilen adi da olur var mi tesekkurler
(4) 

beyaz ekran

mula #552933 
mutfaga gittim geldim bilgisayarin ekrani bembeyaz olmus. yasayan, bilen, onerisi olan. agliyorum duyuru.
(4) 

film önerisi

mula #552100 
selamlar öncelikle. bilmem kaçıncısı düzenlenen film festivelinde bilmem ne ödüllü filmlerden içim dışım şişti artık. yok yani, ben sevmiyorum öyle filmleri. siz bana böyle ekşın dıkşınlı filmler önerin böyle silahlar entrika ve yok artık dedirten senaryolar konuşsun. o filmlerin de çok büyük kısmını izlediğimden tek tek bunları izledim diye yazmam uzun sürecek. ben izlediğim izlemediğim tüm önerileri tiklerim merak etmeyin. şimdiden teşekkürler.

not:
star wars-trek
lotr
nolan

işte kültler cepte.
(1) 

akbank

mula #550688 
hiç mi akbank çalışanı yok buralarda yav.
(4) 

tekaüt sandığı

mula #550647 
sigortası burdan olan birileri var mı? basit bişey danışacağım sağlık sigortasıyla ilgili.
(8) 

kırk numaradan büyük ayakkabı

mula #550571 
gerçekten merak ediyorum. yok mu, bütün kadınlar 40'a kadar mı giyiyor nerde 41 numara ayakkabı giyen cengaver türk anaları. ve tabii nasıl ayakkabı bulabiliyorlar.
(1) 

fringe

mula #550007 
spoiler var.

-------

ilk sezonda ölmedi mi çarli? ikinci sezon 11. bölümdeyim olivya'nın yanında çarli var, omg? nolur bilen biri ağır spoiler değilse açıklasın.

ilk sezondan bir bölümmüş diye okudum ama çok saçma geldi.
(3) 

istanbul üniversitesi

mula #544836 
bütünlemeler ne zaman oluyordu yav? finaller biter bitmez miydi. açıklandı mı bu dönem tarihi. geçen seneden hatırlayanlar var mı? finallerden sonra bir hafta ara veriliyor muydu?
(1) 

mezunlar naptınız? artık bayan ygs sorularından biri daha

mula #543175 
internet bankacılığı sayesinde çok şükür hemen yatırdım parayı. elimde dekont yok ama. sonra aday işlemlerine girdim onay yaptım. fakat benden diplomamı isterler mi ki ya. işlem tam olarak nasıl olucak şindi? eksik mi kalmış benim başvuru bi onay monay mı lazım?
(10) 

iç çamaşırında indirim

mula #539747 
lan düşünüyorum, kışlıklar yaz, yazlıklar kış gelirken indirime giriyor. e iç çamaşırı her mevsim giyiliyo. sutyen mesela. bunnarın indirimi ne zaman.
(1) 

taksim-mecidiyeköy sarı dolmuş

mula #534711 
var mı hala nerden kalkıyo?
(1) 

öneri

mula #527484 
waldeck tarzı başka gruplar var mı. chillout filan değil daha caza meyilli gruplar olursa iyi olur tabii. belleruche, parov vs bilirim. aslında herhangi güzel bulduğunuz grup önerileri tatlı olur yine kıtlık içindeyim.
(1) 

ygs başvuru

mula #523576 
gençler ygs'ye gireceğim ne zaman bunun başvurusu nolur geçti demeyin lan. ben lisedeyken sınav başvuruları ocak ayında oluyordu.
(1) 

fotoğrafı ucuza tab ettirmek

mula #517700 
kime gitsem tanesi en az otuz kuruş diyor. yok mu daha ucuz bir yerler bildiğiniz? sirkeci'de filan soruyorum ama varsa sote mekanlar bildiğiniz çok tatlı olur.
(2) 

not ortalaması

mula #513121 
devasızlıktan kalınan dersler de ortalamyı etkiliyor mu?
(3) 

kredi kartı hesap kesim ücreti

mula #510233 
babamın garanti bankasından kartı varmış, tutturdu parayı geri alabiliyormuşuz dilekçe yaz diye. nedir ne değildir biliyor musunuz? netten baktım biraz ama kesin bişey bulamadım. hayır madem geri alınabiliyor neden hala kesiyorlar orası ilginç geldi bana biraz.
(2) 

italyanca dil bilgisi

mula #503318 
çalışacağım önerebileceğiniz güzel kaynaklar var mı? okul kitaplarım öğretmemeye yönelik hazırlanmışlar, bütün ırkların italyanca öğrenmesine yönelik. tek kelime türkçe-ingilizce kelime yok. anlatım yetersiz haliyle.
(6) 

player önerisi

mula #501121 
birçok playerı denedim aradığım rahatlığı bulamıyorum(!)

songbird kullanıyordum o da pembe yaptı ikonunu masaüstünde görmek bile istemiyom. itunes u zaten mecburen kullanıyoruz ipod için yine bile en kullanışlısı itunes değildir gibime geliyor vardır başka bişeyler? arşiv elimin altında gibi hissediyorum. winap mesela çok karışık geliyo bana. foobar indirdim, tüm arşivi attığım halde iki bin kadar daha az parça görünüyo itunes'a göre, ki arşiv aynı arşiv. bi de foobar açıkken tarayıcıya tıklıyorum yok illa onun kendi şeyine tıklayacam ki aşağı insin. ayar mayar yapmaktan da bıktım zamanında çok uğraştım songbird'le. var mı şöyle bilinmedik on numara playerlar.
(3) 

eskişehir şu aralar nasıl?

mula #495379 
üç dört günlüğüne eskişehir'e gidiyorum, hava nasıl? yanına gideceğim kişi montla gel diyor. yahu günlerdir istanbul'da kolsuz tişörtle geziyoruz, gece bir hırka kafi geliyor. yok tamam eskişehir akşamları soğuyor yazın bile biliyorum da mont gerekli mi ki.
(7) 

bir halım var

mula #495374 
biraz kayıyo annem de tutturdu bir yerini kıracaksın bir gün burdan geçerken düşücez diye. yeni halı alamam şu an. napsam da kaymasa.
(2) 

edirne'ye tren

mula #488097 
var mı? varsa her gün var mı, saatleri, fiyatı nedir? baktım tcdd sitesine bulamadım.
(4) 

yüzde şişlik

mula #487671 
selam tohtorlar, selam tıp alimleri.
dün iki tane serum yiyip bütün bir günü hastanelerde geçirdikten sonra bu sabah yüzüm botokslu gibin, nur topu gibi kalktım öyle ki aşağı baktığımda yanaklarımdan bişey göremiyorum nerdeyse. yüzüme şişme yanak, elmacık kemikleri eklemişler. normal midir bu? hayır bir kere daha hastaneye gidip derse girmezsem bu dönem çakmam an meselesi olacak.
(7) 

rahatsızlık

mula #484613 
dün akşam biraz fazla içtim. şimdi de midem ve başım felaket kötü. önemli bir dersim olduğundan okula geldim ama perperişanım. ayakta toplu taşıma kullanacak dermanım yok. eve dönemiyorum. dersten filan da geçtim ama nabıcam ya? yemek filan da yedim halbuki midem yine de çok çok kötü. baş ağrısı öyle arttı ki görüntü netleştiremiyor gözlerim. aah. önerileriniz nelerdir?
(7) 

bir film vardı

mula #483884 
filmle ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum aslına bakarsanız. imdb puanı 7.8 olabilir. adında r vardı. sanki road gibi bir kelime ama hiç olmayabilir de. 2008 yahut 2009 yapımı belki de daha eski. sanki afişinde sandalda çocuklar vardı. ama başka filmle mi karıştırıyorum yoksa. filmle ilgili tek bildiğim bunu izleyecektim arkadaşıma söyledim ben o filmi izledim ağır ilerliyo sıkılırsın izlemeyelim dedi. dram gibi bişeydi türü. sanki ailesini bulamayan çocuklar vardı. ah ya filmi izletmediği gibi tüm arşivimi sildi yanlışlıkla. soruyorum hangi filmdi diye bilmiyorum diyor. naçar kaldım.
(13) 

fantastik dizi önerisi

mula #469726 
neler önerirsiniz? çok klişe olmasın, doğa üstü felan her şey olur. x files, buffy filan hariç

edit: böyle eski zamanlarda geçen değil de daha vampirli, zombili filan
(6) 

six feet under

mula #469300 
2. sezon 2. bölümdeyim ve hâlâ şaşırtıcı, zekice, kurgu harikası bir olay olmadı. diyaloglar vasat birkaç karakter dışında ilginç karakterler yok. bren itici, nate epey sıradan. her dizi filmdeki yakışıklı düzgün tip. devam edeyim mi ben bu diziye, değişecek mi ilerki bölümlerde?
(3) 

resim

mula #467880 
sevgili sanatseverler. tuval-boya-fırça gibi malzemeleri (nispeten uygun fiyatlı ve orta kalitede) nereden temin edebilirim. istanbul avrupa yakası.
(1) 

cemiyette pişiyorum

mula #466092 
yıllardır dinlemiyordum bugün canım çekti. nette de indirmelik bişeyler bulamadım. yardım edebilecek olan var mıdır ki?
(5) 

artık çok sıktı bu sorular biliyorum (kyk)

mula #463200 
ara sınıftayken yurt başvurusu yapılmıyor mu yav, dikkate alınmayacak filan diyor. başvuruluyorsa nerden nasıl? teşekkür ettim.
(5) 

yıkanan kartlar

mula #458819 
pantalonun cebinde unuttuğum kredi kartım pasom ve üniversite kartım makinaya pantalonla gitmiş ve bir güzel yıkanmışlar makinada. kesin bozulmuşlardır değil mi? içim kan ağlıyor.
(2) 

sefaköy tevfik bey mahallesi

mula #457758 
metrobüsten indikten sonra bu mahalleye gitmek için tekrar vasıtaya binmek gerekir mi? merkez caddesine gitmem gerek. vasıta gerekirse neye binmeli? gerekmiyorsa nasıl bulabilirim. ya da armoni park'a yakın mı?
(3) 

deodorant

mula #446810 
nivea deodorant alacaktım, altı liraydı kıllandım. zamanında markette çalıştığımdan eski ürünleri satmak için nasıl kırk takla attıklarını da biliyorum, almadım. karşılarındaki markete gittim sekiz liraydı. onu da sıktım. kokluyorum deminden beri burnum hassasiyetini kaybetti tamamen hangisi kokuyo anlamadım. sorum şu ki deodorant bekledikçe kokusu uçuyo mudur ki? aynı iki deodorant iki elimde de var ama birini koklayınca diğerini anlamıyorum. hangisini alsam bilemedim. daha önce hiç sprey deodorant kullanmadım bi de.
(8) 

indie filan

mula #440040 
günaydınlar,

yıllardır indie dinlemiyorum. bu sabah da böyle bi' uyandım ki evde kimse yok. bira.fm meyhane eşliğinde kahvaltıya başlarsam da akşamı bulamam herhalde. o yüzden sizden ricam böyle indie pop olur, indie rock olur eğlenceli tavsiyelerinizi esirgemeyiniz. bilmediğim şarkı yoktur derken dinlemeye dinlemeye aklıma bişey gelmez oldu çünkü. hani yine de arctic monkeys filan demeyin o kadar unutmadım ama son yıllarda da olan bitenden habersizim.

sabah sabah da kim cevab verir bilemedim ama.
(8) 

bilgisayarin sifresini unutma

mula #429015 
iki hafta kullanmayinca unutmusum, sayisiz kombinasyon denedim, hatirlayamiyorum. bilgisayardaki dosyalarim zarar gormeden kirmanin bi' yolu var midir? windowsu yeniden mi yuklemeliyim? nette buldum biseyler ama dosyalarim zarar gorur mu emin olamadim.
(1) 

akbank sanat

mula #420352 
akbank sanat'ta bir konsere gideceğim, yanımda çocuğun olması sorun olur mu bilemedim. on bir yaşında ve etkinliği o da görmek istiyor.
(2) 

örgü, tığ

mula #419460 
örgü örmeye karar verdim. yaz tatilinin hayal ettiğimden çok daha başka türlü geçeceğini fark edince hiç moralimi bozmayıp örgüye başlayayım çoluğa çocuğa katkım olsun üç ay boyunca diyorum. örgüden tığdan anlayan kimse bulamadığımdan sizlere sorayım dedim. nette bakındım biraz istediğim gibi şeyler bulamadım ama sanki bundan 15 sene önce annemlerin 15 senelik kalıp, çizim, örgü kitapları vardı diye hatırlıyorum. yeni nesil kitaplar çok usturupsuz, çirkin örnekler içeriyor. ne kitabı alabilirim, nette hangi sitelerde güzel örnekler vardır? tığla gül çıkarıp atkıma eklemek istemiyorum.

ya da işlemeye, kanaviçeye mi yönelsem ki öneriniz var mı?

mobil görünümden çık