(5) 

sogutlucesme'ye en kolay nasi giderim

mula #1019428 
beyazittan gidicem vapurla gecsem yurumem gerekir 20 dk mi aliyo o kadar vaktim yok metroyla gecsem kadikoyde inmemem lazim hangi durakta inicem unalandan metrobus mu tek sansim. O metro istasyonu maden isciligi gibi yukari cikmak in dakka suruyodur en az

Nasi gidim? Rihtimdan otobuse binsem o esnada kalkan otobus bulmam gerekir yoksa otobusun kalkmasini bekle bi de. Hangi numaralilar geciyo ordan 17 filan geciyo da hepsini bilmiyorum

Napim ben en hizli nolur
(4) 

stresle tumorun ne alakasi var

mula #1019316 
bunun bilimsel bir aciklamasi var mi mesela stresliyken mide asit salgiliyo gastrit vs oluyo bu bilinen bisey. peki vucudumuzun muhtelif yerlerinde cikan iyi/kotu huylu tumorlere neden stres kaynakli diyo doktorlar? var mi bunun bir dayanagi, ispat edilebilirligi.
(3) 

ingilizce okuduğunu anlamamak

mula #1018871 
şimdi bir dilde bir cümleyi niye okuyamazsın? kelimelerin anlamını bilmiyosundur. anlamını bilmek yetmez zamanları da bilmek gerekir. ama en azından kelime ve zaman bilgisi olan biri en azından komplike olmayan cümleleri okuduğunda anlaması beklenir, değil mi?

ne zaman ingilizce bi kitap alsam ilk sayfasını okuyorum hızlıca hmm anladım diyorum birkaç bilmediğim kelimeye takılmıyorum zaten her seferinde anlam çıkıyo bi şekilde.

neyse eve geliyorum kitabı açıyorum, tek kelime okuduğumu anlamıyorum! suyu mu eksik yemi mi. deli olacağım. napıcam ben. nereyi anlamıyor olabilirim.
(5) 

tezimin yarın önsınavı var

mula #1016876 
önsınav derken konum ne niye bunu seçtim nası bi yol izlicem sene sonunda vereceğim tezin yolunu yordamını yöntemini anlatıcam.

vikipediden bişiler yazsam konumu anlatırken hoca beni taşlar di mi.
(1) 

whatsappta ses kaydı gelince

mula #1016866 
gelen ses kaydını ben telefona kaydetmek istiyorum bazen, zaten bi yerde duruyo mudur? ya da nası kaydedicem.
(1) 

adi demir'li olan film

mula #1016713 
kadin haklari ve toplumsal cinsiyetle ilgili bir ders aliyorum hoca rosa l.'nin hayatiyla ilgili bi filmle bu filmi sorucak sinavda ama adini unuttum filmin. adinda demir kelimesi geciyodu sanirim bir fikri olan var mi?
(2) 

bomber ceket arıyorum

mula #1013660 
mağazaları bilmem nerde ne var filan zara'ya baktım göremedim genelde erkek için üretmişler. 500 liraya kadar bomber ceket arıyorum tom odell tarzı ama, deri değil. kahverengi, yeşil filan. hangi markalara bakayım?

www.xoxothemag.net
(2) 

hangi film bu

mula #1012564 
yönetmen ya çok aşağıdan ya yukarıdan çekmişti, hatta toprağı kazıp kamerayı koymuştu filan sanki ego mego öyle şeyleri anlatmak içindi. unuttum şu an tamamen:/
(2) 

Henry David Thoreau

mula #1012422 
nası okuyosunuz aksanı verebilen var mı toğroğ gibi böyle ama değil, ben bu adamın adını zikrederken çok çekiniyorum
(3) 

akdere mi kolej mi?

mula #1011867 
ben akdere'ye hiç gitmedim ankara'ya gelmişken hangi semtte kalalım? kolej'e de hep taksiyle gittim otobüs yoktu o tarafa yürüme çok uzun sürüyodu.
(6) 

bu film neydi

mula #1011370 
çocukken tvde denk gelmiştim. bir grup ne idüğü belirsiz kötü adam kamerayla bir evi gözetliyorlardı. evde kadın vardı. kadın nasıl oluyoduysa bunların kendini izlediğini anlıyordu. o an böyle nefes almadan tedirgin duruyordu kötü adamlardan biri bu mimiğinden anlıyordu lanet olsun anladı hatun diye eve gidiyordu filan. kadına saldırıyolardı filan.
(6) 

pazartesi üniversiteler açık mı

mula #1010380 
sb

ilkokullar kapalıymış. umut fakirin ekmeği resmen ne alaka bizimki niye kapansın ama:D
(2) 

colombia ayakkabı

mula #1009769 
canlar bende bi ayakkabası vardı keybettim:D aynı ayakkabıyı yine alıcam, fakat numarasını kaç aldığımı hatırlamıyorum. normalde spor ayakkabıda 8.5 alıyorum. takunyalarda 9. fakat colombiada kaç giydiğimi unuttum:/ aklımda 9.5 diye kalmış ama o kadar oynamaması lazım. siz biliyo musunuz normalden az mı çok mu alınıyordu?

edit: bi de sanırım 8.5'u yok bu markanın?
(3) 

hastanede oy kullanmak

mula #1009359 
babannem devlet hastanesinde yatiyo oy kullanabilir mi annem hastanede oy kullaniyomus insanlar haberlerde gordum dedi nedir ne degildir siz biliyo musunuz?
(3) 

belediyeden gelen mesajları nasıl engellerim?

mula #1009030 
numara olmadığı için spam diyemiyorum. her gün 5 mesaj atıyor dayanamıyorum artık.
(3) 

kamera mikrofon çalışmıyo bilgisayarda

mula #1007668 
skype yaparken fark ettim. win 10 oldu diye mi acaba? napim?
(1) 

internet gazeteciliği ve blog yazarlığı kitabı

mula #1007167 
elinde olan var mı? kitap çok acil lazım lakin param yok alamadım sınav için gerekiyor.

taratma uzun sürer ama en azından şöyle bi elli sayfayı çekip mailleyen çıkarsa şükela olur.
(2) 

kyk borcu

mula #1004544 
seneye ödemem lazım benim bunu. diyorum ki hepsini pat diye ödesem noluyor? indirim mindirim yapıyolar mı. yoksa taksitle ödemekten bi farkı yok mu. ucuzluyosa taksit yapmim param cebimde kalsın di mi ama.
(2) 

kışın prag?

mula #1003804 
dört gün boşluğum var bu kış o aralıkta gittim gittim bi de yaz tatilim var. ama yaz tatilinde budapeşte'de festivale giderim gidersem. prag için ekstra bütçeyi iç ederim, %90 yalan olur. herkes gitme kışın prag'da donarsın diyo. gidilmez mi?

bi de yalnız gitsem kış vakti sıkalarak ölür müyüm, çekilmez mi şehir?

yok yani başka tatil yok bi daha hiç napsam şaşırdım. bilenler ne dersiniz?
(1) 

biri arıyorum burdan

mula #998502 
f_d gibi bir niki vardı sanırım, aylar önce bi şarkı sormuştum bulursan söyle demişti söyledim fakat şarkıyı kaybettim ve yine bulamıyorum. sanırım o yazardı.

bu tarz isimli bi yazar bilen var mı?
(1) 

meritokrasi sorusu, e kitapçılar

mula #995333 
aylardır kullanmıyordum dün aklıma geldi bittorrent e baktım ama ölmüş mü ne olmuş anlamadım bendeki kitaplar en son nisan ayında güncellenmiş o tarihten beri kitap eklenmemiş. sildim tekrar kurmayı denedim ama kod giriyoruz ya hani onu bile sormadan otomatik olarak kuruyoluyo program. nasıl yapıcam napıcam ben şimdi meritokrasiye ulaşmak istiyorum.
(3) 

takı asmalık bişey

mula #983034 
adı var mıdır bilmiyorum küpeleri kolyeleri nereye asabilirim kutuda heepsi birbirine giriyo tam bir kaos. nerde satılıyodur böyle şeyler.
(2) 

neydi bu film

mula #982601 
baya önce izlemiştim tek film yedi tane filan ayrı konu vardı. hatta bir araba hikayesi vardı adamın lastiği mi ne patlıyodu yanından geçerken solladığı dandik arabalı adam sileceklerini filan söküyodu arabadan çıkamıyodu bu. bir hikayede kız lokantada garsondu bir adamı zehirliyolardı filan tam hatırlamıyorum epey oldu izleyeli. kimdi bu film.
(1) 

mediacat dergisi

mula #978122 
çok uzun zamandır accayip derecede merak ediyorum bu dergiyi fakat 25 TL ve 1. sayfasını bile göremedim. nerde vardır beleşe nasıl okurum.
(1) 

vizeyle ilgili bi soru

mula #976550 
babamın imzası tutuyo mu diye ehliyet ya da pasaport fotokopisini istediler ordaki imzaya da bakıcaklar. pasaportunun süresi geçmiş ama kabul ederler mi yoksa ehliyeti de çekiyim mi
(4) 

euro ve dolar exchange

mula #975609 
paramın bi kısmı dolar bi kısmı euro tatile gidicem gitmeden doları euro yaparım diyodum ama yüro üçü geçmiş fransa'da filan doları bozdursam direkt euro yapsam olmaz mı?
(3) 

şu site çalışıyo mu

mula #975393 
(5) 

apple avrupa'da daha mı ucuz ya?

mula #964950 
sanırım bi arkadaşım benden telefon isticek ben de böyle bi sorumluluk istemiyorum. direkt alamam dicektim ama fr, es haliyle girdim apple'ın sitesine fiyatlar aynı gibi duruyo?
(3) 

sigortasiz calistiran yeri nereye sikayet ediyoruz?

mula #963073 
resit olmayan elemanlari da var saati uc liradan calistiriyo ciks bi yer sikayet etmek istiyorum.
(1) 

dil bilgisi sorusu ygs

mula #959243 
soru şu:

cimri bir arkadaşı nasreddin hoca'ya bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş. nasreddin hoca bayat ekmeği dişi kesmeyince sinirden balı kaşıkla yemeye başlamış. ev sahibinin gözleri yerinden oynamış:

-aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini sıyırır, demiş.
nasreddin hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve:

-kimin içinin sıyrıldığını allah biliyor, demiş.


yukarıdaki parçada iletişimin unsurlarından hangisi yoktur?

a) dönüt b) bağlam c)verici d)ileti e)kanal



şimdi ileti adamın dediği laf, kanal sözlü/kişilerarası iletişim, verici adam dönüt de hoca'nın dediği di mi? sanki sesteş kullanımında bağlam var gibi geldi bana. hatta edimbilim yok mu? altmetinde bambaşka bir şeyi demek istiyor dil ötesi bir işlevi var hoocanın dediğinin?
(2) 

adıgüzel okulları vakfı

mula #955199 
Yenişehir Mh. Baraj Yolu Cd. No:8

adres buymuş nasıl gidilir metrobüsle uzunçayır ordan otobüs mü?
(5) 

doğum günü pastası yapıcam

mula #955026 
nasıl yapıcam? herhangi bir güzel tarifiniz varsa alırım bi kuple. meyveli çukulutalı filan olabilir. kardeşime yapıcam çok önemli ^^
(2) 

facebook timeline ı

mula #954901 
demin tesadüfen fark ettim birkaç ay önce koyduğum şarkı ve geçenlerde koyduğum bir resim timelineımda yok. kırk senede bir siteye giriyorum hiç bilmem de nasıl işliyo ama silinmemesi gerekmez miydi kendi kendine mi silmiştir, huzursuzlandım açıkçası.
(5) 

havalar niye ısınmadı?

mula #950020 
haftaya da böyle soğuk olacakmış e yuh haziran geldi. tv'de filan konuşuluyor mu neymiş sebebi?

edit: ist
(6) 

bilgisayardan anlayan var mı

mula #947573 
geçenlerde masaüstünü güncelleştirdi o gün bugündür gitti bilgisayar. virüs programı yüklenmiyor. spotify, itunes yüklüyorum ertesi gün bi açıyorum bilgisayarı her şey yine silinmiş. notepad paint bile yok. ekran koruyucuyu kendi seçiyo her açışımda. deliricem bi yardım edin ya.

masaüstüne kaydediyorum dediği resimleri nereye koyuyo bulamuyorum. önceden resim de kaydetmiyodu hata veriyodu onu gugıldan baka baka hallettim.

delta homes olmuştu başlangıç sayfası onu da çözdüm kalanını ne yapıcam ya?
(6) 

2 alarm nedir ya

mula #946926 
Bana sanki rubik kubu acamadim arkadas mobildeyim nette de bakamiyom 2 alarm yazarsaniz gorseli cikiyo bi yardim edin kardeslerim ya
(3) 

masaüstü güncelleştiriliyor dedi ve BİTTİM

mula #943602 
bilgisayarı açtığımda bütün dosyalar belgeler her şeyim gitmişti napıcam ya?
(7) 

yosun sabunu arıyorum

mula #943029 
arkadaşım mardin'den almış müthiş bir sabun yumuşacık yapıyor insanı. kare yeşil bir sabun. şimdi ben bu sabundan aktarlarda baktım değil tipi kokusu bile benzemiyor. mardin'de yosunu nerden buldu bunlar da sabununu yaptı ya deli olucam ben nası bulurum bu sabunu?
(5) 

dolar düşüyor mu?

mula #942012 
ya da düşer mi? napim bozim mi dolarları?
(3) 

hesap işletim ücreti geri alma denemesi

mula #941878 
babamın kredi kartından kesiliyo yıllardır, tutturdu geri alalım diye. nette bişeyler okudum ama babam yarın bankaya gidelim diyor. önce bankaya gitmenin bir artısı olur mu?
(3) 

bu aksam konser var mi bildiginiz

mula #940769 
Ya da bugun olan konserleri gorebilecegim bi site filan var mi? Teyzem konsere gidiyorum diye birini ekmis beni aradi ne konserine gittim diyim diye, ben de sokaktayim bakamiyorum bilgisayara. Konserin tabii indie filan olmamasi lazim modern teyzelerin gidebilecegi bisi olursa iyi olur.
(4) 

konulu film arıyorum

mula #940686 
filmde kadın ya da erkek kaçırılmış olsun, sonra kaçıranla aşk yaşasınlar filan. entrika/aşk/hırs bu tarz şeylerin gırla gittiği bir film olmalı. mümkünse film festivallerinde gösterilmemiş türden bişi olsun, şimdi aşk var dersiniz kameranın odadan ayrılması 34 saat sürer filan, sıkılırım.

the town izlendi.
(1) 

beşiktaş'taki latife nerde?

mula #938798 
sb, teşekkürler.
(5) 

ben simdi ne yapayim

mula #932327 
butun fakulteye kan kusturan bi hocadan yanlisla odev aldim zorunlu saniyodum degilmis megerse. hoca odevi yapmam icin kitap verdi. odevi yapmadim kitabi da teslim etmem gereken tarihte teslim etmedim cunku odevi yapmadigim icin hocaya gitmeye cesaret edemedim. artik kitabi vermem gerek ben ne dicem bu hocaya zaten kalicam kesin ama ters donecem stresten ya.
(12) 

elime nolmuş capsli

mula #927852 
imgur.com

kıpkırmızı elimin üstü ama flaşım çalışmıyo güzel çıkmadı. nedir bu ya, vize haftam doktora da gidemiyorum.
(4) 

taksim'de kahveci

mula #923007 
ya annem adını hatırlayamıyor, türk kahvecisiymiş. baya ünlüymüş de ben bilemedim nereyi diyor. küçük bir yermiş. latife geldi aklıma ama ora değil diyor. nere olabilir başka?
(1) 

beykoz'dan kartal'a nasıl gidilir

mula #920832 
beykoz caddesi'nden, kartal metroya gidilecek.
(3) 

kışın petersburg

mula #920123 
yazın gidilir deyollağ ama, kışın hiç mi şans verilmez
(4) 

barcelona'dan paris

mula #918456 
trenle kaç saat? mantıklı olur mu ki bilemedik. bi de nerden bakabaliriz güncel olarak interrail için soruyorum.
(3) 

özel okullarda pazarlık payı

mula #911919 
oluyo mu? liseye kayıt yaparken vs. oluyosa hangilerinde oluyor?

mobil görünümden çık