(1) 

football manager 2017 - steam update

duyuru #1205355 
oyunu açarken update var dedi. baktım 17.3.2 sürümü yayınlandı diyor ama indirme seçeneği yok. ben mi göremedim yoksa onu steam'den güncelleyemiyo muyuz, nasıl güncelleyeceğiz?
(2) 

steam'den fm 2017 sonrası patch

duyuru #1202848 
steam'den şu anda satılan fm 2017 ilk versiyon di mi? yani eski kadrolar var. yoksa 2016-2017 kadro güncellemeleriyle birlikte mi indirmiş olacağım. eski kadrolarsa bu kadro güncellemelerini yine steam'den bişey indirerek mi yapıyorum yoksa google'a yazınca çıkan patch'leri bu steam'den indirdiğim haline uygulayabiliyor muyum? ve en son kaçıncı versionu var?
(1) 

Televizyon cahilinden teledünya sorusu

duyuru #1201919 
İki tane kumanda var televizyonu açtım ve televizyon kumandasında bişeye bastım ve sinyal yok deyip geriye sayıyor kaç saattir. Evde bi televizyon daha var ve onda sorun yok. Daha önce de böyle olmuş ve adam çağırmışlar. Ne saçma şey bu ya nasıl düzeliyor bu? Teledünya aletini kapatıp açtım, kartı çıkarıp yaktım filan bişey değişmedi.
(1) 

soap nedir - web servis

duyuru #1195677 
wsdl dosyası ile asmx uzantılı url'ler ile web servisleri kullandım. bunlar soap mı değilse ne, soap nedir?
(6) 

skype iş görüşmesi

duyuru #1195368 
ilk defa böyle bir görüşme yapacağım yarın akşam. bu görüşmeler mutlaka görüntülü mü oluyor, 2 kişiden fazla kişi olabiliyor mu, saatte anlaştık işveren o saatte arar di mi başvuran değil?
(3) 

pegasus kimliğin arkalı önlü görselini istedi

duyuru #1177903 
üye mailini değiştirmek için mesaj attım bunu istediler. normal mi bu, bişey olur mu?
(4) 

yeni iş yeri sgk girişini yaptı mı?

duyuru #1171977 
bunu e-devlet'ten nerden görüyoruz?
(2) 

sgk'sı asgariden yatan maaş ile vize, kredi vs.

duyuru #1168143 
5000tl maaşımız var diyelim. ama sgk'sı asgariden yatıyor. elden alınan parayı yine asgarinin yattığı hesaba koyuyoruz sonra. bu durumda bordroda asgari ücret oluyor sanırım. böyle olunca vize başvurularında ve kredi başvurularında zorluk çıkar mı? vizede pek sorun olmayacağını sanıyorum aslında ama kredide olur gibi. başka nerelerde sorun çıkabilir.
(4) 

barkod ile uçağa binme

duyuru #1165349 
akıllı telefon cahili olarak soruyorum. biraz önce pegasus'tan online check-in yaptım. yarın uçuşum var. barkodu telefonuma gönder dedim barkodlu bi mesaj geldi. onun ekran görüntüsünü aldım. yani ekran görüntüsünde sadece barkod yok ismim yukarda adres çubuğu vs. de var bu şekilde bi ekran görüntüsü yeterli mi? oraya gidip ayrıca aletlerden biletin vs. çıktısını almama gerek yok mu? uçağa binmeden önce kontrol yapan kabin görevlilerine bu ekran görüntüsü yeterli olacak mı?
(5) 

windows 10 yükledim kapanmıyor

duyuru #1149729 
yeni windows 10 yükledim. bildiğin startın ordaki shut down'a basınca kapanmıyor. ekran filan kapanıyor da sanki uykuya geçmiş gibi fan sesi ince de olsa devam ediyor. sonra kapanma tuşuna basılı tutunca kapanıyor. böyle bişeye denk gelen var mı? aradığımda hep kapanma tuşuna basılınca, ekranı kapatınca vs. ne yapacağını nasıl değiştirebileceğimle ilgili şeyler çıkıyor ama gayet klasik kapatma yöntemiyle böyle olması çok saçma.
(1) 

kupa maçlarına passolig'siz girilebiliyor mu?

duyuru #1148136 
mu?
(3) 

windows 10 format

duyuru #1147220 
benim bi windows 8'im vardı korsan. sonra windows bunu 10 yapalım dedi yaptık. şimdi format atmak istediğimde elimde yine bu windows 8 var. ben windows 10'la nasıl tekrar format atabilirim?
(1) 

atina'da hırvatistan-türkiye maçı

duyuru #1117204 
nerde izleyebilirim, gösteren yer olur mu bar falan?
(8) 

iddaadaki inanılmaz mantık hatası

duyuru #1093174 
ekte iki tane görsel var. çifte şansa oynayıp 64 lira yatırırsan doğrudan maç sonucuna oynadığından daha çok kazanıyosun. herhalde yanlış anladığım bişey var.
(1) 

singleton class/method?

duyuru #1074017 
bir class/method'un singleton olduğu belirtildiğinde ne anlamalıyız? getirisi/götürüsü nedir?
(6) 

uçakta şampuan ve benzeri ürünler

duyuru #1059255 
şampuan duş jeli filan bunları almıyorlar sanırım. bir yere gittiğinizde bu şampuan işini nasıl yapıyorsununuz. ayrıca reçel alırlar mı.
(2) 

beşiktaş - veli kavlak

duyuru #1055547 
veli nerde? yedeklerde bile yok bikaç maçtır. sakat da değil bildiğim kadarıyla.
(2) 

beşiktaş'ın 3. kaptanı kim?

duyuru #1023561 
veli idi herhalde ama. ikinci yarı yeni kaleci gelirse necip de yedek zaten kim kaptan çıkacak. veli'den başka kim var? ya da onun yerine başkası olur mu? sosa, hutchinson, ersan?
(1) 

fm 2015 ile ilgili bir soru

duyuru #1009051 
burada u21, u19, reserve filan maçlarında ilk 11'de oynayan adamları oynatayım mı diyor ama oynatmamasını seçemiyorum. işte en fazla 20 dk oynası filan en fazla yapabildiğim. sonra adamlar gerçek maçlara yorgun çıkıyor. bunu kapatmanın bi yolu yok mu? çok uyuz bişey.
(8) 

yüksek lisans 2.5/4 sınırı

duyuru #1003205 
ben 2.47 ile mezun olmuştum. doğrudan eleniyorum yani di mi bu durumda :/ hepsinde de bu sınır var zaten.
(6) 

rıdvan dilmen

duyuru #1000241 
niye fenerbahçe'nin başına geçmiyor senelerdir. aziz'le de arası iyi. yani teknik direktörlük konusunda başarılı bi geçmişi olmayabilir ama ismail kartal bile oldu sonuç olarak.
(11) 

bisiklete binmeyi öğreten grup vs.

duyuru #989719 
var mı? nasıl öğrenicez bunu.
(4) 

olympos'ta ya da kas'ta denize girilecek yer

duyuru #968408 
O civarda tasli degil de kumlu bir sahil oneriniz var midir? Ya DA ayni sekilde kas tarafinda.
(12) 

kazık mı yedim?

duyuru #922559 
6 gram altın yüzüğü 313tl'ye sattım kuyumcuya ama altının gramı 100tl?
(7) 

marketlerde kondom yok mu artık?

duyuru #922091 
kadıköy'ün göbeğindeki iki migros'a da baktım ikisinde de yok. yok mu artık?
(3) 

fitness terminolojisi

duyuru #885354 
"100 high knees" dendiğinde 50 sol + 50 sağ mı demek oluyor yoksa iki diz de 100'er defa mı yukarı çekiliyor?
(4) 

mvc - form post - jquery

duyuru #875268 
merhaba. bir view'ümüzün içinde basit bir formumuz var. bunun içinde içinde tek satır basit bir kodun olduğu bir document.ready function'ımız var. normal html formu olsun, ajax.beginform olsun, html.beginform olsun hiçbiri bu document.ready varken buton'a tıkladığımızda formu post edemiyor, hiçbir tepki vermiyor ama document.ready'yi kaldırdığımızda post ediyor. böyle bişey başına gelmiş olan var mıdır, nedir, nasıl çözülür? bir türlü çözülemedi. mümkünse ajax.beginform kullanmak istiyorum.
(1) 

hazırlanan web sitesini insanlara açmak

duyuru #830389 
merhaba.
diyelim ki birtakım bişeyler yaptım visual studio aracılığıyla asp.net kullanarak. bunun yanında sql server management studio kullandım. bilgisayarımda çok da güzel çalışyor. satın aldığım bir alan adı da var. sonradan izlenecek adımlar nedir?

1 - sanırım özel olarak .net host eden firmalara bakmam lazım. yani sadece php host edip .net'i yapamayan yerler de var sanırım? asp veya mvc olması fark eder mi. önemli olan .net platformu olup olmadığı herhalde. yani sadece .net hosting diye arasam yeterli olur diye düşünüyorum? tavsiye edebileceğiniz bi yer varsa yazabilirsiniz tabii.

2 - sonrasında bu db olayı nasıl oluyor. ben bilgisayarımda management studio'da tutarken internete aktarma esnasında nasıl olacak? bi de projenin içine db konabiliyor illa öyle mi yapmak lazım ya da nasıl oluyor?

umarım sorularım anlaşılır olmuştur. teşekkür ederim.
(2) 

yunanistan vizesi reddedilmemiş di mi?

duyuru #808245 
linkte görsel var. üstteki pulların üstünde yazan şey ΑΚΥΡΟ yani canncelled. ama altta iki aylık vize verilmiş görünüyor. nedir? herhalde verilmemiş olsa alt taraf olmazdı.

imgur.com
(3) 

database, index vs.

duyuru #750652 
database'deki tablolara index atmaktan ve bunun sistemi hızlandırdığından filan bahsediliyor. bu index, index atmak tam olarak nedir, ne işe yarar? yabancı kaynak da olur.
(4) 

kariye müzesi'ne nasıl giderim?

duyuru #700324 
kadıköy veya karaköy'den kariye'ye toplu taşımayla nasıl giderim? ya da edirnekapı metrobüs'e yakın mı?
(2) 

plak, pikap vs.

duyuru #683738 
bu konularla ilgili hiçbi fikrim yok desem yeridir. ben gidip bi pikap alsam 33'lük, 45'lik vs. her türlü plağı çalacak mı? şimdi plakçılarda satılan plaklar var büyük, onlar kaçlık? daha ufakları var daha çok sahaflarda filan onlar kaçlık? bir pikap hepsini çalabiliyor mu yoksa sadece 45'lik çalabilen var, hepsini çalabilen var gibi bişey mi? bi de bu d&r'larda satılıyordu bi ara onlar hepsini çalar mı? son olarak bu alete aynı zamanda hoparlör bağlamak gerekiyor mu? gerekiyosa eskiler şimdiki hoparlörlerle çalışabiliyor mu?
(1) 

halk tv kablo tv frekansı

duyuru #677971 
nedir?
(4) 

faks gönderme

duyuru #673020 
bugüne kadar hiç faks göndermemiş/almamış bir insan olarak soruyorum. normal a4'e yazıcam sonra da faks makinası olan bi yere gidip şu numaraya bunu gönderin diyicem di mi? bi de bu bi dilekçe olacak, elimle yazmamla bilgisayarda yazıp çıktısını alıp imza atmam arasında bi fark olur mu? fotokopicilerde filan vardır herhalde di mi bu faks makinesi?
(1) 

abstract class, interface - sql'de transaction vs.

duyuru #669064 
abstract class ve interface arasındaki fark nedir, artıları eksileri nelerdir?
sql'de transaction kullanmanın nasıl bi faydası vardır?
stored procedurelar neden kullanılmalıdır?
encapsulation'ı neden kullanmalıyım?

süreniz bu akşam saat 00.00'a kadar. teşekkür ederim.
(3) 

microsoft ürünleriyle yazılım geliştirenler, sorum size

duyuru #661367 
evde kendiniz böyle bişeyler yapmak istiyosunuz. ama bildiğiniz gibi visual studio, mssql server filan paralı. bunları satın mı alıyorsunuz. yok bi yerden illegal şekilde indirip geliştirme yaptıktan sonra (mesela bir web sitesi) bunu yayınlarsanız ürünün sahteliği sorun olmuyor mu? nedir bu işe bulduğunuz çözüm?
(2) 

yüksek lisans ile ilgili forum

duyuru #657768 
okullar, puanlar vs. ile ilgili bi forum var mı bildiğiniz? burası değil.
(1) 

moda eski havuz

duyuru #654935 
neresi oluyor tam olarak? şimdi ne var orda?
(1) 

leyla teras

duyuru #636550 
leyla teras'ın yerini tam olarak tarif edebilecek olan var mı?
(6) 

garanti'deki parayı başka bankaya aktarma

duyuru #617026 
On bin lira kadar bi param var. bunu başka bankaya nasıl aktarırım. baya bildiğin hepsini nakit olarak mı çekmek lazım yoksa başka türlü nasıl oluyor?
(2) 

aralıkta askere gitmek için yapılacaklar

duyuru #475138 
ne zamana kadar şubeye gitmek lazım?

ayrıca bu kısa dönem, uzun dönem seçenekleri vs. o zaman mı tercih ediliyor? bilgisayar mühendislerine hangisi düşüyor genelde?
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık