(3) 

aöf bilgileriyle spotify öğrenci hesabı alan var mı?

duyuru #1362023 
ben belge olarak aöf sistemine giriş yaptıktan sonra ekrana gelen bilgilerin ekran görüntüsünü göndermiştim işte aktif filan yazıyor ama aşağıdaki gerekçeyle kabul edilmemiş. belge olarak ne göndermek gerekiyor?

"Sunduğunuz belgede bir belge hazırlama tarihi bulunmamaktadır veya çok önceki bir zamanda hazırlanmıştır."
(1) 

euro 2020 elemeleri ve nations league

duyuru #1361253 
şu an nations league maçları da oynanıyor. nations league'te oynayan takımların euro 2020'ye katılımı nasıl oluyor? bu nations leauge'i kazanan mı doğrudan katılımı elde ediyor? buradaki takımlar euro 2020 elemelerinde de var gördüğüm kadarıyla. onların maçları ne zaman oluyor, bu takımlar nations league'te devam edemeyen takımlara göre daha fazla maç yapacaklar toplama bakıldığında öyle mi? nations league'i kazanan takımın euro 2020 elemelerinde gruplardaki durumu nasıl oluyor? elemelerde de katılım hakkı kazanırsa onun yerine 1 kontenjana kim sahip olacak?
(3) 

Vodafone’da tarife önerisi

duyuru #1359825 
Emekli kullanacak. Minimum şeyler yeterli olur. Şu anki tarifesi ne bilmiyorum. 24₺ ödüyormuş süresi bitmiş. Ne önerirsiniz?
(2) 

Mordoğan’da önerebileceğiniz plaj var mı?

duyuru #1359824 
Mümkünse kumlu olsun. Olmadı karaburun’da da olabilir.
(2) 

bayramda izmir'de gidilebilecek deniz

duyuru #1357511 
görece daha az insanın olduğu neresi olabilir günübirlik gidilebilecek? zor soru olduğunu biliyorum ama vardır belki bişeyler.
(2) 

öğrenci akbili başvurusu

duyuru #1357365 
şöyle bir kart listesi var.

www.istanbulkart.istanbul

internet üzerinden aylık öğrenci kartına (40 tl olan) başvurmak istediğimde hangisini seçeceğim? maviyi seçtiğimde adımlarda ileryip ödeme sayfasına geldiğimde hiç öğrencilikle alakalı bişey sormuyor. indirimli istanbul kart dediğinden var zaten bende, normal dolu yaptığım kart. internet üzerinden başvuru yapamıyor muyum acaba? öyleyse nerden yapabiliyorum, hangi belgeler gerekiyor? internet üzerinden bu bilgilere ulaşamadım.
(3) 

öğrenci akbili 40 tl oldu mu?

duyuru #1357226 
bi karar alınmıştı da şu an 40 oldu mu resmi olarak. yani ben gidip aylık akbil alsam 40tl verip 1 aylık doldurabilecek miyim? bir de bu aylıkla makinalardan dolmuyor herhalde nerelerden doldurulabiliyor? akbil dolduran büfelerden filan mı?
(7) 

Sultanahmet, sirkeci civarı yemek yenecek yer

duyuru #1352544 
Özel bi durum değil bu akşam oralardayken doğru düzgün bişeyler yiyip karnımızı doyuracağımız neresini önerirsiniz?
(3) 

reddit'te resimden kişiyi bulmak için nereye sormak lazım?

duyuru #1352155 
hangi subreddit?
(2) 

kırmızı biberi nasıl közleyebiliriz

duyuru #1350875 
setüstü ocak ve seramik tava. doğrudan ocağın üstüne koyarak yapanlar gördüm google'da da zehirlenmeyelim sonra? bi de mikrodalga fırın var ama onda olmaz herhalde zaten.
(10) 

torrent'le film indirirken hangi vpn'i kullanıyorsunuz?

duyuru #1343541 
ücretsiz olmalı.
(8) 

kedi peynir yer mi?

duyuru #1341530 
yerse beyaz peynir mi tulum peyniri mi? ayrıca marketlerde satılan hazır köftelerden pişrmeden versem oluyor mu? sokak kedisine verilecek.
(1) 

bana verilen api linkinden token'la veri çekmek istiyorum (basit soru)

duyuru #1337750 
oauth2 kullanıyorlarmış. id, password filan var token alabiliyorum onda sorun yok. ama daha sonra en basit şeyi çağırıyorum, yani doğrudan bir liste getirecek. bunu çağırırken de bu aldığım token'ı gönderiyorum aynı zamanda ama "Authentication credentials could not be found." dönüyor. credentials dediğine göre token'da problem olmalı gibi düşünüyorum ama yeni aldığım token'ı deniyorum zaten. şu an postman üzerinden deniyorum. www.eksiduyuru.com gibi bi link olduğunu düşünün, url kısmına bunu yazıyorum. headers kısmına da Authorization ve bana dönen token bilgisini yazıyorum. token bilgisini yazarken "Bearer token" gibi de denedim ama yine olmadı. ne yapmak lazım? bu token değerini params'a yazmayı filan da denedim.
(6) 

mutfağı küçük sinekler basıyor

duyuru #1336781 
meyve sineği denenler mi hangisidir bilmiyorum ufak siyah sinekler. dün akşam eve bi geldim bi sürü var mutfakta. öyle ortalıkta meyve sebze de yok aslında. mutfak aynı durumda olmasına rağmen bazen böyle bi sürü geliyor bazen hiç olmuyor. bunlar nerden, neden geliyor, nasıl kurtulabilirim?
(1) 

layer'ları vs. hazır .net mvc projesi

duyuru #1336063 
ya böyle data access layer'ı, business layer'ı, api'si vs. şablon halinde sıfır proje yok mu hazır? vardır bence. içinde böyle hazır orm'i olsun filan. dapper tercih sebebidir. biz connection string'ini filan değiştirelim, entity'lerimizi ekleyelim devam edelim orda. nerden bulabiliriz?
(4) 

argan yağı saç dökülmesine karşı etkili mi?

duyuru #1335518 
daha da dökmesin sonra diye de düşünüyorum bi yandan. mesela kadıköy civarında ya da istanbul'da diyelim nerden gerçek argan yapı bulabiliriz? bunu kafaya nasıl uygulamak gerek?
(1) 

kariyer.net .net developer mülakatına giren var mı?

duyuru #1331136 
ne soruyorlar vs. bilgisi olan varsa yazabilir mi?
(8) 

3-4 günlük seyahat için şampuan

duyuru #1320012 
uçakla gidilecek. normal boyutlarda şampuan götüremiyoruz. kaç ml'ye kadar izin var, bunu nerden buluruz? ya da ordan alsak geri gelemeyecek boşa gidecek. bu şampuan mevzusunu nasıl çözüyosunuz?
(2) 

bu un bozulmuş mu?

duyuru #1317269 
un bozulur mu gerçi bilmiyorum. bikaç ay önce açılıp bi kısmı kullanılmış. un bembeyaz olmaz mı? bunun için de farklı renkte tanecşkler var gibi. tam buğday unu yazıyor üstünde. normal mi o şeyler?

s1.eksiup.com
(1) 

bir web uygulamasının azure'da olması

duyuru #1313470 
cloud'da olmasıyla aynı şey mi?
(8) 

24 saat dışarda kalmış süt

duyuru #1312691 
dışarda dediğim oda sıcaklığında kutusunun içinde kapalı. şimdi dolaba koydum. soğuyunca içilir di mi tekrar, bozulmamıştır?
(3) 

uçakta diş macunu ve uçağa binmeden önce duty free

duyuru #1302283 
diş macunuyla uçağa binebiliriz sanırım di mi? bi de uçağa sıvıyla binmek yasak ama kontrolleri geçtikten sonra oralarda duty free'den filan içki alıp binebiliyoruz sanırım di mi?
(1) 

20 ağustos pzt sabahı bankalar açık mı? / yurtdışı çıkış harç pulu

duyuru #1301827 
pazartesi sabahı açık olacak mı bankalar ve pul alabilir miyim?
(2) 

telekom yurtdışı internet paketi

duyuru #1301161 
aşağıdaki linkteki gibi bişey varmış bunu alsam mı diyorum ama benim şu an mesela 9gb internetim var halihazırda. bunu yurtdışında kullansam, bu alacağım 2gb'dan daha mı hızlı biter? yani yurtiçinde internet paketi yoksa ve interneti kullanırsan çatır çatır bakiyeden gidiyor ya yurtdışında bu yurtiçi 9gb'dan kullansam yine çok kısa sürede biter mi yoksa mesela 1 hafta idare eder mi? öyleyse 2gb'ı almama gerek yok çünkü.

www.avea.com.tr
(3) 

internette euro ile satın alırkenki kur hesabı

duyuru #1298850 
euro ile satılan bir şeyi internet üzerinden kredi kartımızla alırken mesai saatleri dışında alınca zarar mı etmiş oluyoruz? bir de bu para birimini seçebiliyoruz ya bazı yerlerde. bu merkez bankasından filan mı çekiyor veriyi bilmiyorum. bunu hesaplarken işte mesai saati dışında olunca zarar ediyor olmalıyız sanki. illa haftaiçi mesai saati içinde mi yapıcaz yani zarar etmemek için?
(1) 

vize başvuru formundaki iş veren ismi

duyuru #1298245 
buraya şirket ismi yazsa oluyor mu yoksa normal insan ismi mi yazmalıyız? bir kişi yazcaksak buraya bu kim olmalı? işveren mektubunda general manager var da onu yazmak saçma bence. bu belgeleri veren kişiyi mi yazmak lazım mesela?
(3) 

yapı kredi kredi kartı temassız çekim

duyuru #1296904 
yeni kart geldi de bu temassız çekim çok saçma değil mi ya? kartı kaybetsem isteyen istediği gibi kullanacak. 90tl limit varmış sanırım da 90 90 gider işte. bunu müşteri temsilcisini filan aramadan menüden filan kapatma şansımız var mı acaba? ben baktım göremedim.
(4) 

Türk telekom kontör yükledikten sonra sıfırlandı

duyuru #1296444 
Daha yeni 20 lira yatırmıştım ama bakiye 32 kuruş filan görünüyor, arama yapamıyorum. Öğlen aynı soru sorulmuştu ama silinmiş sanırım. Nedir, ne yapmak lazım? Faturasız hat.
(2) 

visual studio ve sql management studio'yu ücretsiz edinme, öğrencilik

duyuru #1288815 
öğrenci mail adresim var, onunla edinebiliyor muyuz? office 365 oluyor mesela onun gibi bişey var mı?
(1) 

tinder sizde de kasıyor mu?

duyuru #1287831 
arada fotoğraflar arasında geçerken ya da mesela iphone'da ortadaki yuvarlağa çift tıklayınca filan bi kasıyor. sanki sadece tinder'dayken oluyor bunlar. telefon da yeni. sizde de oluyor mu böyle şeyler?
(1) 

Superonline müşteri hizmetleri telefon

duyuru #1287679 
Numarası bu değil mi? 0850 222 0 222. Arayınca instagram'a ulaşılamıyor, sonra tekrar deneyin filan diyor sanki ben mi yanlış anlıyorum acaba. Numarası filan mı değişti ki? Tam da acil ihtiyaç olduğu zamanda
(1) 

telefonun ekranını korumak için takılan şey

duyuru #1287536 
sol üstten hava alıyor gibi mi ne bi garip oldu. bunu taktırdığım yere götürsem çıkarıp yenisini takarlar di mi? yani çıkarılabilen bişey mi, ekrana vs. zarar verir mi çıkarılırken?
(6) 

check-in en son ne zaman yapılabiliyor?

duyuru #1285234 
yurtiçi, pegasus, vereceğim bavul yok. hani 45dk önce filan gibi bişeyler değişti yakın zamanda pegasus'ta bu olayla mı alakalı? yoksa ben uçuştan 10dk önce gidip o kiosklardan check-in yapıp biletimi alıp binebilir miyim?
(5) 

akşam kızaracak patatesi şimdi doğrasam

duyuru #1282601 
akşama kadar bişey olur mu buzdolabında? rengi filan değişiyor ya hemen. yoksa kızartmadan önce mi doğramak lazım.
(3) 

2-3 hafta önce açılmış bira şişesi

duyuru #1282351 
kapağı üzerinde temsili olarak duruyor. içinde 200cl kadar var. içilir mi yoksa değmez mi? yani midemi filan bozmayacaksa içicem gerçi, soğuk olması bile yeterli şu an.
(1) 

mesai saati dışında kuyumcudan altın satın almak daha mı pahalı?

duyuru #1278674 
akşam 7'den sonra filan mesela ya da haftasonu?
(10) 

ekg'ye para verecek miyim ve siyami ersek'in acil girişi ne tarafta?

duyuru #1269808 
sigortalı çalışanım. aile hekimim siyami ersek'in aciline git ekg çektir dedi. bunun için para verecek miyim gidince? ayrıca bu işlem ne kadar sürer, soyunup koşacak mıyım nedir? acile gidip beni aile hekimim gönderdi ekg çektiricem deyince oluyor mu öyle? doktor böyle söylememi söyledi çünkü.

ayrıca siyami ersek'in acil girişi marmara üniversitesi tarafında mı yokse maramaray/karacaahmet tarafında mı?
(1) 

3-4 gündür karnım ağrıyor

duyuru #1269009 
önce kaburgaların sol altında, akciğerin de aşağısında bi acı var gibiydi ama dünden beri sadece ağrı var gibi. neden olduğu hakkında hiçbi fikrim yok, bi anda meydana geldi. gaz birikmesi desen değil bence, yani öyle bi sorun yaşamıyorum gibi. soğuk yemekten de olmamalı. ateş vs. başka hiçbişey yok sadece karnım ağrıyor. sebebi/çözümü ne olabilir fikri olan var mı? haftaiçi doktora gideceğim zaten devam ederse.
(5) 

sözlüğe giriş yapamama sorunu

duyuru #1266729 
giriş yapınca şifren yeterince güvenli değil diyip bi sayfaya yönlendiriyor. sonra kriterlere uyan şifre belirleyip güncelle diyince sayfa bi yenileniyor ama güncellendi/güncellenmedi bişey yazmıyor. sonra giriş yapmaya çalıştığımda eski şifremi kabul ediyor ve yine bu şifre güncelleme sayfasına yönleniyorum. giriş yapamıyorum yani. bunu yaşayan var mı?
(7) 

olasılık sorusu

duyuru #1265455 
15 milyon kişinin içinden herhangi 2 kişinin doğum günlerinin aynı olma olasılığı nedir?
(2) 

aöf'te okul uzayınca harç parası artıyor mu?

duyuru #1263806 
sb.
(5) 

yumurtalı ekmek yapmanın püf noktaları

duyuru #1259510 
çok yağ koysam yağı emiyor çok yağlı oluyor, az koysam da sanki ekmeği ateşin üstüne koymuşum da yanmış gibi oluyor. yağı nasıl ayarlamak lazım, ateş nasıl olacak, hangi yağ kullanılacak? bilenler yardım etsin lütfen.
(1) 

şu şarkı ne?

duyuru #1255680 
geçen gün biri sormuştu ama silmiş. bi türlü hatırlayamadım.

www.instagram.com
(4) 

aşırı yağlı saç ve yastık kılıfı sorunu

duyuru #1251250 
kılıfı ve hatta onun altındaki beyaz yastığı örten şeyi söküp yıkadığımda bile fayda etmeyen bir yağlanma var. hem rengi kararıyor hem de yıkandıktan sonra bile dokunulduğunda hissedilen bir yağ var. bunları nasıl yıkamak lazım, makinenin hangi programı? ben bir sonuca ulaşamadım denemelerimde.
(3) 

vintage ürün satan yerler ürüneri nerden buluyor?

duyuru #1251249 
ali express filan mı ya da başka yerler? linkle gelirseniz sevinirim.
(3) 

passiflora sakinleştirir mi uyutur mu?

duyuru #1249664 
gün içinde sakin olabilmek için passiflora içsem uykum gelir mi? gelir diyosanız reçetesiz kullanabileceğim başka ne olabilir?
(4) 

e-haciz hesaba blokenin kaldırılması

duyuru #1241277 
kyk borcumdan dolayı hesabımda 600 lira kadar bloke edilmiş. en son bu kadar borcum kalmıştı. borcumu ödemeden bloke kalkmaycak mı? hesabımda zaten 600 lira varsa bu bloke olmuş miktarla ödeyemiyor muyum? ödemeyi yaptıktan ne kadar süre sonra bloke kalkar, ne zaman bloke hala kalkmadı diye sormak lazım ve bunu vergi dairesine sormak lazım sanırım di mi? bankaya gittim bizim alakamız yok borcu ödeyince bloke kalkar dediler.
(3) 

sql server management studio - localdb - sql server express

duyuru #1234325 
bende sql server management studio var. server'daki db'lere filan bağlanıyorum. ama sadece kendi bilgisayarımda olacak bi db nasıl oluştururum? sql server express mi yüklemem gerekiyor? öyleyse bunu yükleyince sql server management studio patlar mı, önceki db'lere bağlanma problemim olur mu diye tırsıyorum.
(1) 

caddebostan'da premier lig maçı veren yer var mı?

duyuru #1234054 
bağdat caddesi ya da caddebostan civarı olur.
(4) 

ihbar süresi

duyuru #1212047 
5 ay 10 gün çalışılmış bir şirkette ihbar süresinin 2 hafta olduğunu biliyorum. bu, şu an çalışılan şirketin beni 2 hafta daha tutma hakkının olduğunu bildiriyor di mi? yani opsiyonel değil, şirket 2 hafta daha kal diyosa kalmak zorundayım?

mobil görünümden çık