(1) 

ilaç etkileşimi

duma duma dum #945457 
gastroentoloji doktorum bugün antibiyotik verdi iki tane. biri 500 mg'lık ciflosin, biri de 500 mg'lık biteral. Bunları sabah ve akşam 2'şer tane almam gerek. Aynı zamanda aynı doktorun daha önceden verdiği Duspatalin Retard da kullanıyorum sabah akşam aç karnına. Bunlar etkileşir mi? Teşekkürler.
(7) 

şöyle pijama takımları nereden bulurum?

duma duma dum #929343 
şunun gibi: i01.i.aliimg.com

yani böyle yakalı, düğmeli takımlar arıyorum. ingiltere'de bulmuştum çok da güzel bir kumaştan ama burada nereden bulurum bilen var mı? teşekkürler!
(1) 

Teoman'ın Konserler Albümü

duma duma dum #927687 
Sadece şarkıların kayıtları mı var yoksa konserin görüntüleri de var mı? Teşekkürler!
(2) 

ilkokul 2'ye giden çocuğu, kuzeni, kardeşi vs. olan bakabilir mi?

duma duma dum #927575 
ilkokul 2'ye giden çocuklar arasında bu aralar revaçta olan yabancı ünlüler hakkında bir fikriniz var mı? Ders hazırlığı yapmak için kimleri sevdiklerini öğrenmem lazım. Çizgifilm karakteri de olur. Teşekkürler şimdiden.
(1) 

şeref meselesi

duma duma dum #916357 
Nedir bu dizinin konusu? Kerem bürsin'in kübra'dan çocuğu var ama kabul etmiyor çocuğu sanırım. Kız da obür kardeşle mi evlendi? Sibel kime aşık? derya kim? Kısa bir özet geçebilecek biri varsa çok sevinirim.
(1) 

gıda intolerans testi

duma duma dum #915447 
Nasıl oluyor bu test? Yaptıran var mı? Teşekkürler şimdiden.
(4) 

Taşınabilir Şarj Aletini Şarj Etme Sorusu

duma duma dum #911497 
Elimde şu taşınabilir şarj aletinden var: www.dr.com.tr

Şimdi ben bunu herhangi bir adaptörle şarj edebilir miyim? Örneğin, Note III'ün şarj adaptörünü kullansam sıkıntı olur mu? Teşekkürler şimdiden.
(1) 

bioderma'nın mavi yüz yıkama jeli

duma duma dum #907709 
Kullanmıştım bundan bir süre önce. Şimdi tekrar aldım 1 alana 1 bedava olan büyuklerinden. Fakat yapısı değişik geldi biraz bana. Daha jelimsi, bir elimden diğerine akmıyor eskisi gibi, pat pat düşüyor. Ayrıca kokusu da bir garip geldi. İki şişeyi de denedim, ikisi de böyle. Bunlar bir değişiklik mi yaptı yoksa benimkiler bozuk mi çıktı?
(3) 

yurtdışı dönüşü check-inde bagaj hakkı

duma duma dum #902363 
Böyle bir olay varmış check-in esnasında bagaj hakkı satın alabiliyormuşuz. Şu an kilo başına 10 euro vermem gerekiyor thy'nin tablosuna göre. Check-in esnasında alırsam daha mı uygun oluyor? Bir bilen aydınlatırsa çok sevineceğim.
(3) 

İngiltere'de İlaç Temini

duma duma dum #897272 
Günaydın duyurucular. Midem rahatsız olduğu için uzun bir süredir ilaç kullanıyorum çeşit çeşit. Bunlardan biri de Meteospasmyl. Yanıma yeteri kadar almamışım, bulabilir miyim bu ilaçtan? Burada sistem nasıl hiç bilmediğim için önce buradan sorayım dedim. Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Facebook vs. Spotify

duma duma dum #896316 
Spotify kullanıyorum ve orada Facebook hesabım açık. Bazı insanların dinledikleri müzikler Facebook'ta hakkında kısmındaki müzik kısmında şarkı olarak çıkıyor direk, ben de öyle yapmak istiyorum. Çok kurcaladım ama yapamadım. Bilen biri var mı? Teşekkürler!
(4) 

valiz önerisi

duma duma dum #878647 
Yurtdışına çıkacağım ve seyahatimin 1 haftasında hostelde kalacağım. Hem büyük hem de şöyle kilitli, kullanışlı bir valiz nereden bulabilirim ankara'da? Samsonite çok iyi çok hoş ama çok pahalı.
(1) 

Mide İlacı ve Nurofen Etkileşir mi?

duma duma dum #858821 
Prabex (günde 1), Motilium (günde 3) ve Meteospasmyl (günde 3) kullanıyorum. Ayrıca akşam yatarken de iki adet 1 gramlık Antepsin alıyorum. Nurofen içsem bunların yanında, bir şey olur mu?
(5) 

Flash Bellek'tekiler Silindi

duma duma dum #858819 
Bugün kırtasiyeden çıktı almak için oradaki bilgisayara taktı adam; sonra eve geldim, hiçbir şey yapmadım. Şimdi taktığımda antivirüsüm alarm verdi sonra bir baktım ki klasörün içi boş. Özelliklerde ise 124 MB dolu görünüyor. Ne yapabilirim dosyalarımı geri getirebilmek için? Ne olmuş olabilir?
(1) 

aramızda mideden anlayan doktor var mı?

duma duma dum #852973 
Bugün endoskopi oldum, sonucum elimde. Doktor da bir şeyler anlattı ama daha kendime gelemediğim için anlamadım. Doktorun yazdıklarını biri bana anlatırsa çok mutlu olurum. DM'den göndereceğim sonuçlarımı. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Hacıbayram'da Otopark

duma duma dum #838305 
Yarın Hacıbayram'da cenazeye gitmemiz gerek. Oralarda arabayı bırakabileceğim bir otopark var mı?
(2) 

güverncinlerle ilgili acil soru

duma duma dum #828177 
Bizim balkondaki klimanın üzerine yuva yapmıştı bi güvercin. Küçük yavruları var ama yavrular balkona düşmüş artık nasıl olduysa. Aldık bi kutuya koyduk, üstleri açık bi şekilde duruyorlar balkonda; anneleri de klimanın üzerinden bakıyor. Yavrular uçamıyor. Ne yapmam gerekir? Kutuyu yukarı kaldırsam anne alır mı kutudan yavruları? Al kendin koy demeyin, çıkamam oraya. Hem tehlikeli, hem de o kadar uzun süre tutamam elimde.
(6) 

yenibosna-sahil

duma duma dum #825038 
Şu an Yenibosna'dayım. Akşam Atatürk'ten uçağım var 9 veya 10da. Sahilde bir çay içmek istiyoruz annemle. Buradan taksiyle en yakın ve havalimanına dönüşümüzün çabuk olacağı nereye gidebiliriz? Teşekkürler.
(1) 

Ankara'da Meslek Liseliler için Dershane

duma duma dum #823330 
İki kardeşim var. Biri meslek lisesi mezunu biri de 11. sınıfa geçti bu sene. Dershaneye göndermek istiyoruz ikisini birden. Uğur var yakınlarda, orayı düşünüyorum. Henüz gidip konuşmadım ama methini duydum. Sizin önerebileceğiniz başka bir dershane var mı? Teşekkürler.
(7) 

Anadolu Jet - Mobil Biniş Kartı

duma duma dum #819559 
Online check-in yaptım ama mobil biniş kartı edinemiyorum. Linki çıkmıyor. Neden olabilir?
(2) 

Galaxy Gear 2

duma duma dum #818650 
Kullanan var mı? Alayım mı almayayım mı? Neden? Şimdiden teşekkürler.
(7) 

Ankara'da Musluk Suyu

duma duma dum #816955 
İçiyor musunuz? İçmiyorsanız hangi marka su kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?
(1) 

Ankara Necatibey'de British School

duma duma dum #816489 
diye bir yer aradı bugün meslek lisesine giden kardeşim için. Sene başında anket gibi bir şey yapmışlar ve kardeşim başarılılar arasına girmiş. Gelin görüşelim falan dediler Autocad vs için. Bu kurs hakkında bilgisi veya tecrübesi olan var mı? İyi midir?
(2) 

diz ağrısı

duma duma dum #816216 
Dün gece sol dizimin ağrısından uyuyamadım. Sanki bir ağırlık varmış gibi üstünde; uzatıp serbest bırakınca hafifliyor. Saçma olacak ama sağ dizime hafifçe vurunca içi dolu gibi bir ses gelirken sol dizimden baya içi boşmuş gibi bir ses geliyor. Fast jel sürüyorum, o da iyi geliyor. Huzursuz oldum, bu ne olabilir?
(1) 

Online İngilizce Geliştirme Siteleri

duma duma dum #813706 
İngilizce bilen fakat geliştirmek isteyen, speaking vs. çalışmak isteyen bir arkadaşım var. Busuu.com'u önerdim ama speaking çalışması için ne önerebilirim? Ben İngilizce öğretmeniyim ama birebir ders veremiyorum, online site önermem lazım. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

araba brandası

duma duma dum #809635 
Opel aracım için lazım. İnternetten alamam, acele çünkü. Ankara'da nerelerde vardır ki? Bir de aşağı yukarı ne kadardır? Şimdiden teşekkürler.
(11) 

kitap önerisi

duma duma dum #806072 
En son Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan ve Yusuf Atılgan'ın Aylak Adam'ını okudum. Adalet Ağaoğlu hiç okumadım, onun hangi kitaplarını önerirsiniz? Şu sıralar Türkçe kitaplara sardığım için yabancı önermenize gerek yok. Tür olarak roman seviyorum ama çok iyi bir oyun da okuyabilirim; örneğin bu aralar Cyrano de Bergerac okuyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

medcezir vs. the o.c.

duma duma dum #805764 
İzleyenlerin bildiği gibi Mine Tugay diziden ayrıldı ve bunun senaryo gereği olduğunu söylediler. Ben O.C.'yi izlemediğim için bilmiyorum, orada da bir işler geliyor mu başına bu anne rolünün? Yoksa bizimkinde mi bozuldu işler?
(2) 

Oyunu Çalıştırsam Ne Olur?

duma duma dum #804447 
Bilgisayarıma The Sims 3 yüklemek istiyorum. Can You Run It'ten baktım, ekteki gibi bir sonuç verdi. Gördüğünüz gibi sadece CPU sorun. Yine de yüklesem nolur?
(3) 

Lisedeki Yenilikler

duma duma dum #802544 
Artık TM - MF gibi alan seçimi yapılmıyor mu? Öğrenciler alan değil de istedikleri mesleğe yönelik ders seçiyorlar diye duydum. Nasıl oluyor bu? Alan ayrımı hiç mi yok? Aydınlatırsanız sevinirim zira tezimin konusu bu alanlar arasındaki farkla ilgili, şimdi tamamen değiştirmek zorunda kalabilirim :/
(3) 

saati alayım mı almayayım mı?

duma duma dum #800118 
saat şu: www.markafoni.com

bayılıyorum bunların görüntüsüne ama kolumda nasıl duracak bilmiyorum. Normalde pahalı, indirimli görünce kafam karıştı. Sizce alayım mı almayayım mı? Kullanan varsa yorum paylaşırsa daha çok sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

numara taşıma/operatör değiştirme

duma duma dum #790867 
Vodafone'dan Turkcell'e geçiyorum. Birkaç gün önce gelen mesajda bu gece 3 gibi geçişin yapılacağı yazıyordu. Her şey otomatik oluyor değil mi? Vodafone aboneliğim otomatik olarak kapanacak mı yoksa benim de bir arayıp vedalaşmam gerekir mi? Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Word'le İlgili Bir Sorum Var

duma duma dum #788806 
APA virgülleri kabul etmediği için SPSS'ten yapıştırdığım ondalık verilerime nokta koymam lazım. Word'de sanki bir yer vardı, eğer virgülse hepsini nokta yap falan diyebileceğim. Bilen var mı?
(8) 

derse yardımcı eski bir oyun

duma duma dum #784268 
kimse hatırlamayacak kesin ama şansımı deneyeceğim. şimdi efendim, kırmızı bir tabla vardı incecik, bu tablaya yerleştirilmek üzere yapılmış 10-15 tane de kare vardı. karelerin bir köşesi kırmızıya boyanmıştı. bir de kitapçıkları vardı bu setin. kitaptaki soruya bakıyordunuz, doğru olduğunu düşündüğünüz cevabın karşısında hangi kareyi ne şekilde tablanın neresine yerleştirmenizi söyleyen direktifler vardı. mesela 3 nolu kareyi sağa döndürüp b yuvasına koy gibi. tam da hatırlamıyorum şimdi. testin sonunda o karelerdeki kırmızılıkların oluşturması gereken şekil de yer alıyordu. eğer siz soruları doğru cevaplamışsanız o şekle ulaşmış oluyordunuz tablada. şeklinizin neresi yanlışsa o soruya tekrar dönüyordunuz falan. benim vardı ama markasını, ismini, cismini falan hiç hatırlamıyorum. var mı hatırlayan?
(1) 

Instagram'a Video Yüklemek

duma duma dum #779813 
İnsanlar Flipagram vs. gibi programlarda fotoğraflardan video yapmaktan ziyade direk video koyuyorlar Instagram'a. Mesela bir klibin bir bölümünü kesip koymuş adam. Biraz araştırdım ama nasıl yapıldığını bulamadım. Bilen var mı? Teşekkürler şimdiden.
(3) 

evde internet çekmemesi vs. modem

duma duma dum #779747 
evimiz çok büyük değil, hepi topu 150 metrekare. evin bir başında salon var, 3 oda ve mutfak yan yana uzun bir antrenin bir cephesine sıralanmış durumda. modem salonda duruyor ve sonda kalan odadan internet çekmiyor. hele bir de kapıları kapatırsak hiç çekmiyor. bu modemden mi kaynaklanıyor yoksa internetin kalitesinden mi? şöyle de oluyor mesela, salonda babam digiturk'ten online film izlerken takılmalar olurken ben dipteki odada bilgisayardan friends'i takılmadan izliyorum (aynı anda değil tabi). ama mesela bu duyuruyu bu ikinci yazışım çünkü pozisyon değiştirdiğim için tam gönderirken internet kesildi. dipteki odadayken telefonla da bağlanamıyorum, kolumu havalara falan kaldırmak zorunda kalıyorum.

modemin markası airties, bir anteni kopuk. internet de ttnet ama hızından vs. anlamıyorum ben, arayıp tarife önerdikleri zaman tamam diyorum, kullanıyoruz. sonuç olarak modemi mi değiştireyim internet tarifemi mi?
(3) 

Makalenin yazarını anlayamadım

duma duma dum #778810 
makale şu: seas3.elte.hu

Yukarıda yazan Tanari Kepzes zannettim ama değil. Normalde başlığın altında yazar isim ama yok bunda. Diliyle de hiç alakam yok, İngilizce olmayan hiçbir şeyi anlamadım. Alıntı yapmam lazım şu an. Bir yardım eden olursa çok sevinirim.
(1) 

saç kurutma makinesi

duma duma dum #778595 
Kullandigim makine gecen gun kafama tutarken patlayinca artik degistirmem gerektigini anlamis oldum. Saclarim cok uzun degil ama toplanmayacak kadar kisa da degil ve dalgali. Ayrica gur, kurutmam uzun zaman aliyor. Maksimum 100 tlye kadar bir sac kurutma makinesi olarak ne onerirsiniz?
(4) 

özel sağlık sigortası

duma duma dum #776518 
bugün axa'dan aradılar. sağlığım tamam diye bir sigorta çeşidi anlattılar. bunun tek olayı sgk ile anlaşması olan hastanelere gittiğiniz zaman ödediğiniz farkı ödemiyorsunuz. biz 5 kişilik bir aileyiz, ayda 360 tl gibi bir rakam ödeyeceğiz toplamda. işte buradaki sıkıntı her özel hastanenin sgk ile anlaşmasının olmaması. mesela bizim doktorlarımızın çoğu güven hastanesinde, oranın yok anlaşması sgk ile. önceden yapıkredi sigorta kullanıyorduk, her hastaneye gidebiliyorduk. ödemedikçe iptal oldu. her özel hastaneye gidebileceğimiz sigortalar sanırım daha pahalı ama yine de bir araştıracağım ben. burada da sorayım dedim. anlattığım şekilde, her özel hastaneye gidebildiğiniz bir özel sağlık sigortası kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız ne kadar ödüyorsunuz? aramızda sigortacılar varsa daha bilgilendirici olur tabi. teşekkürler şimdiden.
(3) 

note 3 problemi

duma duma dum #772390 
sorun bir süre önce telefonun donmasıyla başladı. geri ve menü ışıkları yanıyordu fakat dokununca hiçbir şey olmuyordu, baya bir süre kalıyordu öyle. ben de bilgilerimi yedekleyip telefonu sıfırladım ama bir işe yaramadı. clean master vardı zaten, bir de battery doctor yükledim. şimdi de kendi kendine kapanıp açılıyor. neden olabilir? ne yapmam gerekir?

edit: telefon biraz hasarlı. ekranı çatlak, düşürdüm bir kere. düşüreli çok uzun zaman oldu ama ekranda hiçbir sıkıntı yok işlev açısından.
(4) 

bayanlara acil soru

duma duma dum #770649 
Su an alisveristeyim. Kapatici almak istiyorum. Clinique kullaniyordum ama degistirecegim. Ne almayilim? Yves Roche iyi oluyor mu?
(3) 

bu ara herkeste mi var?

duma duma dum #760511 
Bir karın ağrısı ki sırtıma vurduğu oluyor. Midem de çok bulanıyor. Terleme de yapıyor. Duydum bir kaç kişiden daha benzerlerini. Salgın falan mı var Ankara'da?
(2) 

bilgisayar dili değiştirme

duma duma dum #756147 
bugün önceden açtığım bilgisayar arama duyurusu sonrası kardeşime lenovo bir bilgisayar aldık. windows 8 yüklü içinde yalnız dil ingilizce. kurarken hep türkçe'yi seçtim ama windows'un bu sürümünde kullanılamıyor gibi uyarılar veriyor türkçe'yi ana dil yapmaya çalıştıkça. ne yapabilirim?
(3) 

Uykulu halde ders çalışırken dinlenecek enstrümantal müzik

duma duma dum #739223 
Her gün çok erken kalkıp ödevlerimden dolayı da geç yatmak zorunda olduğum için sürekli uykum var. Ders çalışırken/ödev yaparken dinleyebileceğim, beni uyutmayacak, konsantre olmama yardım edecek müzikler var mı bildiğiniz? Enstrümantal tercih ediyorum zira sözler dikkatimi dağıtabiliyor. Teşekkür ederim.
(3) 

medcezir'e yeni başladım

duma duma dum #727884 
Bugun ilk defa soyle adam gibi izledim. Faruk ve sebnem donmez mira ve kardesinin ayrilmis anne ve babasiymis, bunu anladim. Aliye'deki Mucahit ve turuncu abla da o kivircigin ebeveynleri, bunu da anladim. Yaman fakir, annesi pavyonda calismis, yeni esinden ayriliyor, bunlari da anladim. Yalniz o Yaman'in o insanlarin arasinda ne isi var? Okuyormus sanirim, ozelde mi okuyor? Bunun masraflarini Mucahit mi karsiliyor? (adamin Aliye'deki ismini hatirliyorum) Bir de Sebnem Donmez kotu karakter, onu anladim ama neden kotu? Kiminle ne alip veremedigi var? Bi aciklayabilen olursa cok sevinirim. Bilmem gereken baska noktalar varsa onlari da yazarsaniz iyi olur valla. Tesekkurler simdiden. Tikler de gelecek tabi ki.
(1) 

arkadaşım hoşgeldin'deki müzik

duma duma dum #721670 
www.youtube.com

şu videoda 03:46'da çalan, yönetmenin aktif müzik dediği şarkı hangisi? daha doğrusu var mı böyle bir beste yoksa kendi besteleri mi?
(1) 

bir aşk hikayesi

duma duma dum #719963 
Noldu bu dizide allasen? En son kız otelde çalışıyodu falan, şimdi bi baktım emine doktor olmuş, korkut'un çocuğu oldu ama kendisi öldü. Sürekli izlemiyodum tamam ama bu kadar değişiklik de fazla geldi, anlayamadım.
(2) 

üç kişi kameralı sohbet etme

duma duma dum #719814 
En iyi hangi programla olur? Skype denedik ama kapandi bir süre sonra. Kontör falan alsak daha iyi bir performans olur mu? Başka program var mı önerebileceğiniz? Mobil de olur farketmez.
(4) 

Çiçek Gönderimi

duma duma dum #719623 
İstanbul'da çok önemli bir ahbabımıza çiçek göndermemiz gerekiyor yalnız çok para vermek de istemiyorum açıkçası. 60 TL'ye falan geliyor çiçeksepeti.com'da. Bu para iyi mi, bunu göndereyim mi yoksa daha ucuzları da var mıdır?
(6) 

yüz için nemlendirici

duma duma dum #719622 
Genelde yağlı bir cildim var, özellikle burnum yağlı. Yüzüm için kullanabileceğim, mümkünse su bazlı bir nemlendirici almak istiyorum. Daha doğrusu yağlandırmadan nemlendiren her ürün olur. Makyaj yapınca çok kötü duruyor kuru olduğu için, bunu da önlemek istiyorum. BB Cream önermezseniz sevinirim, kullandığım makyaj ürünleriyle uymuyor. Şimdiden teşekkür ederim.

mobil görünümden çık