Ankara Spotçu

duma duma dum #1586170 
Merhaba,

Evimizdeki ahşap dolapları satacağız. Epey kaliteli, kendimiz çizdirdik, yaptırdık. Böyle şeyler satın alan bir spotçu tanıyan var mı? Ayaküstü dolandırılmak da istemiyorum. Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Böbrek Taşı vs. Mesane Kanseri

duma duma dum #1584513 
Merhaba,

Erkek bir arkadaşım idrarında kan görünce doktora gitti. Bir doktor direkt tomografi istedi fakat bayramdan sonraya kaldı o tabi. Başka bir doktor ultrasonda kristal gördü. Bunları döküyorsun dedi, dökerken çiziyordur o kanıyordur dedi. Mesanede kanserle ilişkili bir görüntü yoktu. Arkadaşım çok evhamlı. Ya kitle var da mesane duvarı içindeyse ya da çok küçükse ve görülmüyorsa vs diye düşünüp duruyor. Ağrısı yok bu arada. Böyle bir konusa tecrübesi olan yazabilir mi? Her türlü belirti, teşhis ve tecrübeye açığız çünkü çok düşünüyor, sürekli makale okuyor.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

İnsülin Direnci Takviye - Adını Unuttum

duma duma dum #1579759 
Merhaba,

Geçenlerde internette görmüştüm adını, B ile başlıyordu çok büyük ihtimalle ya da içinde B harfi kesin var. İ de var. Bi ile başlıyor olabilir hatta. Sözlükte başlığı da var ama bulamıyorum. Bilen var mıdır?

Teşekkürler!

Çello Dersi

duma duma dum #1574912 
Merhaba,

Çello çalmaya başlamak istiyorum. Yaşım 33. Profesyonel olamayacağım ama keyif için çalabileceğim söylendi.

Erzurum'da çalıştığım için kurs bulmam zor olacak gibi duruyor. Online ders alsam faydası olur mu? Ya da 15 tatilde Ankara'ya döneceğim, acaba orada fiziksel derse başlasam sonra online'a dönsem olur mu?

Her türlü fikire açığım. Teşekkürler!
(1) 

Bir Video Vardı

duma duma dum #1568926 
Merhabalar,

Bir video vardı internette. Bir kadınla bir adam sürekli dönen bir platform üzerinde birbirlerine ulaşmaya çalışıyorlardı. Bazen tam bir araya gelecekken tekrar ayrılıyorlardı. Aradım bulamadım, sanırım doğru kelimeleri kullanmadım ararken. Var mı dediğim videoyu anlayan ve link paylaşabilecek biri?

Teşekkür ederim şimdiden.

Word'e Takvim Ekleme - Her Sayfaya Bir Ay

duma duma dum #1550303 
Merhaba,

Öncelikle hepimize geçmiş olsun.

Başlıkta bahsettiğim konuyu yapamıyorum. Sadece bir sayfaya bir adet tarih ekleyebiliyorum. Sayfa sonu eklemeyi denedim, öyle de olmadı. Var mıdır bunun bir çaresi? Yoksa her ay için ayrı Word dosyası mı oluşturmak lazım?

Teşekkürler şimdiden.
(4) 

Havaalanında Dört Köpeğini Kaybeden Adam

duma duma dum #1548256 
Instagram’da adamcağızın bağırışlarını izledim. İçim acıdı. İnternette de bir şey bulamadım. Bilgisi olan var mı? Adamın köpekleri bulundu mu?
(4) 

Websitesi Açma, Reklam Alma vs.

duma duma dum #1544353 
Merhaba,

İngilizce öğretmeniyim ve yıllardır zamanlardır, bağlaçlardır vs. artık aklınıza ne geliyorsa hem ders anlatıyorum, hem de deli gibi materyal üretiyorum. Bu işi biraz online'a dökmek istiyorum. Basit bir websitesi kurup içinde sadece basitçe anlatılmış konu anlatımlarım ve kendi hazırladığım alıştırmalar olsun istiyorum. Aynı zamanda reklam da alabileyim istiyorum. Google Sites kurcaladım ama orada Adsense kullanılmıyormuş. Wix'e baktım, domain satın almamı öneriyor. Bu işi bilen eminim çoktur. Bana önerileriniz var mı?

Bu arada kodlama falan koca bir sıfır bende. Blog sayfası oluşturur gibi yapacağım.

Şimdiden teşekkürler.

Ankara Kapalı Yollar Hakkında

duma duma dum #1539872 
Merhaba,

Şimdi yarın Keçiören’den Atakule’ye gitmek istesem saat 10-11 gibi, gidebilir miyim? Gidersem geri dönebilir miyim?

Bir diğer sorum da Keçiören’den Pembe Köşk’e (İsmet İnönü’nün evi) gidebilir miyim öğlenden sonra 2 gibi?

Kapalı yollar yazıyor ama cadde isimlerini pek bilmiyorum, anlamadım o yüzden.

Teşekkürler.
(1) 

Türk Ocağı Sahnesi

duma duma dum #1537256 
Merhaba,

Bugün Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı Sahnesi’nde bir oyuna gideceğim. Kendi otoparkı var mı acaba? Yoksa kardeşimden bırakıp almasını rica edeceğim. Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Duyuru Doktorları Bakabilir Mi?

duma duma dum #1536991 
Merhaba,

2018 yılında karaciğer vericisi ameliyatı oldum. Safra kesesi de gitti tabi. Sindirim sistemim oldum olası hassas. Sıkıntılarını yaşadığım bir dönemdeyim yine. Buğdaya intoleransım var. Onu kesince rahatladım. Karın ağrılarım, mide ağrılarım, ataklarım çok azaldı. Yalnız aklıma pankreas takıldı. Hafiften midemin sol kısmında sancı oluyor anlık. Sol göğsümün altında gibi biraz da. Bir hafta önce doktor elle muayene etti, endişemi ona da söyledim, bastırdı baya baktı. Hiçbir şey yoktu hassasiyet açısından. Bu hafif sancı pankreas olabilir mi yoksa pankreas ağrısı çok mu sert oluyor? Sırta doğru yayılan diyor, sırtımda zaten boyun fıtığından dolayı ağrı var ve ayırt edemiyorum. Endokrin bir sürü test yaptı en son, şekerdir insülindir normal ama kolestrol yüksek biraz trigliserid ile beraber. O da zaten şekerli yediğim ve göbek çevremi yağlandırdığım için oldu sanırım.

Açıkçası korkuyorum. Pankreas olsa yerinde duramazsın gibi bir şey var mı? Bütün bunların ışığında korkayım mı, bir şey yok mudur?
(2) 

Madalyon Psikiyatri Merkezi - Ankara

duma duma dum #1536607 
Hep aynı yerinde miydi? Bana sanki çok önceden başka bir yerdeymiş gibi de sonradan Tunus’a geçti gibi geliyor.
(1) 

İstanbul - Lacivert Restoran

duma duma dum #1535690 
Kapalı mı? İstinat duvarı çökmüş, tadilatta dendi ama emin olamadım. Önünden geçen vs. var mı?

Teşekkürler!
(2) 

Engelli Raporu ve Fatura İndirimi

duma duma dum #1535017 
Merhaba,

Babam 2018 yılında karaciğer nakli oldu. Ona verildi. Engelli raporu veriyorlarmış, bunu yeni öğrendik. Su ve internet kardeşimin üzerine. Şimdi babam bu faturaları üzerine alsa, sonra da rapor alsa indirimden yararlanır mıyız? Siz kaç sene önce ameliyat olmuşsunuz, faturaları daha dün üzerinize alıp hemen rapor almışsınız falan derler mi?
(4) 

Aralıklı Oruç vs. Badem Sütlü Latte

duma duma dum #1534251 
Merhaba,

Aralıklı oruç yapıyorum 16-8 olarak. Sabahları badem sütlü latte içmeyi çok seviyorum. Zaten kahveyi sade tüketemiyorum. Sevmemin yanı sıra kendime de geliyorum tabi sabah sabah. Günün ilerleyen saatlerinde gidip alma şansım yok, sadece sabah alabiliyorum. Bunu içmek aralıklı orucu bozar mı?
(4) 

Bira İçerek Araba Kullanma Cezası

duma duma dum #1534070 
Merhaba,

Bugün yolda giderken yanımdaki şoför bira içe içe gidiyordu. 20 metre ileride de çevirme çıktı karşımıza. Aramıza birkaç araç soktum anlamasın diye, kenarda duran polise söyledim. Tamam dedi. Ben yoluma devam ettim. Aynadan baktım, adamı çektiler. Ne ceza vermişlerdir?
(4) 

Yazz (doğum kontrol hapı) kullanımı sorunu

duma duma dum #1533506 
Merhabalar,

Devam ettiğim ilaç kutumu kardeşim bilmeden çöpe atmış. Yeni kutu aldım ama bir öncekinde nerede kaldığımı bilmiyorum ki devam edeyim. Ne zaman regl olduğumu tarih olarak biliyorum, 8 Ağustos. Bu da beyazların bitip pembelere başlamış olmam gereken bir dönem olduğunu gösteriyor o tarihin ama nerede kaldığımı anlayamıyorum. Tecrübeli biri varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler!
(3) 

Sıcak Aşure Buzdolabına Konur Mu?

duma duma dum #1532964 
Ne dersiniz? Koca koca iki borcam dolusu sıcak aşure var ve çok uykum geldi. Dolaba koysam şimdiden nolur?
(2) 

Mac için Word Sorusu

duma duma dum #1532825 
Merhaba,

Sanırım 2022 Word kullanıyorum. Dil ile ilgili bir problemim var. Metni seçip dili İngilizce seçince her şey güzel fakat herhangi bir şey yapıştırınca tekrar altlarını kırmızı çiziyor. Tekrar tüm metni seçip dili İngilizce yapmam gerekiyor. Varsayılan olarak da seçiyorum ama nafile. Ne yapmam gerekiyor?

Teşekkürler.
(1) 

Kulaklık Girişi Dönüştürücü

duma duma dum #1532701 
Merhaba,

Kendime usb-c girişli bir kulaklık aldım. Telefonumda çok rahat kullanıyorum. Bilgisayarımın girişi aux. Ben bu usb-c girişli kulaklığı dönüştürücüye takıp aux girişli bilgisayarımda da kullanmak istiyorum. Yani iPhone’lardan çıkan dönüştürücünün tam tersini istiyorum ama nasıl aratsam bilemedim, aradığımda da bulamadım. Yardımcı olabilecek olan var mı?

Teşekkürler.
(1) 

Uçağa Binebilir Miyim? -Covid

duma duma dum #1531652 
Merhaba,

Kardeşlerim Covid geçirdi. Biri negatife döndü. Diğerinin üçüncü testi de pozitif çıktı. Temmuz’un 20si veya 21inde karantinaya girmişti. Kendi HES uygulamasında Risksiz görünüyor. Karantinada da görünmüyor artık. Ben de aynı şekilde risksiz görünüyorum. Cuma günü uçağa bineceğim. Bir sorun olur mu?

Bu arada kimseyi riske atmamak için hala evde maskeyle dolaşıyorum. Onlar da bir 15 gün olsun öyle odalarından çıkabilecekler. Maskeli olarak tabi. Aynı evdeyiz ama hiç temasımız olmadı. Bunu düşüncesizlik yapmadığımı belirtmek için yazdım.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Yazz kullanımı - Regl olmak istemiyorum

duma duma dum #1531460 
Merhabalar,

Pcos için Yazz kullanıyorum. Son dört plasebo beyaz hapta regl oluyorum. Cuma günü tatile gidiyorum. Tam da o zamana denk geliyor. Regl tarihimi geciktirmek için Yazz’ı nasıl kullanmalıyım? Biraz daha normal pembe haplardan mı devam etmeliyim?

Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.

Teşekkürler!
(2) 

Nature’s Supreme Beauty Collagen

duma duma dum #1530257 
Merhaba,

Bunun toz formunu aldım. İlk defa kolajen kullanıyorum. Tadı iğrenç. Hayatımda böyle rezalet bir şey tatmadım. Meyve suyuna da koydum, mümkün değil ne tadını bastırması ne de kokusunu. Ne yapabilirim? Tüm önerilere açığım.

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Biontech olmalı mıyım?

duma duma dum #1529327 
Merhaba,

En son Aralık ayında Biontech olmuşum, bir öncekinden 5 ay sonra. 1 hafta kadar Sonrasında, yaklaşık 1 hafta süren çarpıntı ve tansiyon yükselmesi sorunu yaşadım. Kardiyoloğa da gittim. Elg ve eeg çekildi. Bizzat doktor kendi çekti zaten ama hiçbir şey yok demişti. Sonra da şikayetlerim geçti zaten.

Şimdi aradan 7 aya yakın zaman geçti. Tekrar olmak istiyorum ama aynı şeyleri yaşar mıyım? Ya da daha kötüsü olabilir mi?

Teşekkürler.

Çeviri Yapmak İstiyorum

duma duma dum #1528254 
Merhaba,

İngilizce - Türkçe veya tam tersi çeviri yapmak istiyorum. Bu konuda tecrübem var. Nerelere başvurabilirim? Emeğimin sömürülmesini de istemiyorum açıkçası.

Teşekkürler.
(3) 

Kredimiz Olan Bir Banka Batarsa

duma duma dum #1527408 
Ne olur? Borcumuzu nereye öderiz? Merak ettim.
(1) 

Ankara’da Temizlik Şirketi

duma duma dum #1527191 
Merhaba,

Eve alacak kadın artık bulamıyorum. Ya herkesin günü dolu ya da istediğim gibi iş yapmayan insanlar geliyor. Sizin hizmet aldığınız ve memnun kaldığınız bir şirket var mı? Artık kurumsal bir yer denemek istiyorum.

Mutlubirev diyenler olacaksa şimdiden söyleyeyim, çalışmıyor siteleri. Sanırım battılar.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
(4) 

Buğdaysız beslenme - kilo verme

duma duma dum #1525185 
Merhaba,

Sindirim sistemi sorunlarım nedeniyle yaptırdığım gıda intolerans testime uygun besleniyorum. Bu teste göre buğday tüketemiyorum. Çölyak değilim, görüntülemeler ve testler yapıldı.

Buğdayı, süt ve süt ürünlerini hayatımdan çıkarınca çok rahatladım ama ekmek gibi bir şeyler de yemek istiyorum en azından kahvaltıda. Doktorum pirinç patlaklarını önerdi. Kahverengi pirinç ve deniz tuzundan oluşan yuvarlak pirinç kekleri var. Gong gibi ama bunların içinde sadece kahverengi pirinç ve tuz var. Şimdi ben genelde salata vs yiyorum. Sabahları kahvaltıda, salatanın yanında, akşam sebzenin yanında da bu pirinç şeylerinden yiyorum. Ben böyle beslenerek kilo alır mıyım verir miyim sizce?

Bu arada sıfır şeker.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

tai / tusaş ingilizce sınavı

duma duma dum #1523869 
merhaba,

bu sınava ait bilgisi olan var mı acaba? internette sadece bir tane örnek sınav buldum tömer'in sitesinde, savunma sanayi ingilizce sınavı adı altında. başka da bir kaynağa erişemedim.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

Ankara’da Kadın Büyük Beden Mağazası

duma duma dum #1522354 
İyi bayramlar!

Kardeşim epey kilolu. Mark’s and Spencer’ın 22 beden pantolonları kapanmadı mesela. Biz çok büyük beden satan mağazalar arıyoruz. 50 beden değil de daha da üstü. İnternette birkaç yer var. Oralara gideceğiz ama sizin gittiğiniz ve bildiğiniz yerler varsa, bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Hadi Bana da iPad Kılıfı Bakalım

duma duma dum #1518019 
Bir arkadaşın duyurusunu görünce ben de yardım istemeye karar verdim.

Gümrük satışından aldım dün bir iPad Air 3. Buna bir kılıf arıyorum. Çok pahalı olmasın. Klavyeye de gerek yok ama stand olabilsin, arkası katlanabilsin istiyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Ankara'da Psikiyatr veya Psikolog

duma duma dum #1516813 
Merhaba,

Görüşmek istediğimiz sorunlar yas süreci ve bu süreçte başa çıkılamayan sorumluluklar. Kişi mutluluğunu kaybetmiş durumda. Birkaç doktor ağır ilaçlar denedi ama sonuç alınamadı. Daha çok terapi ile yaklaşılırsa daha iyi olacak diye düşünüyoruz ama ilaç desteği de lazım gibi.

Uzun lafın kısası, bu konularda iyi olan bir psikiyatr veya psikolog öneriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.
(2) 

Covid Pozitifken Kanda Pıhtı Testi

duma duma dum #1513834 
Yaptırmam gerekir mi? İlk pozitifliğim covid ilk çıktığındaydı. Üç aşımı da oldum. Şimdi tekrar pozitifim. Hafif geçiriyorum. Baş ağrısı, halsizlik falan var. Boğaz ağrım düzeldi. Bugün karantinamın dördüncü günü. Bu kanda pıhtılaşma beni korkuttu. Öyle bir şey olacak diye tedirgin oldum. Yaptırmalı mıyım?

Müge Anlı'daki Faik Koçsoy

duma duma dum #1512167 
En son ne oldu? Seferihisar'da enginar bahçelerine bekçi gideceğini söylemişti oğlunun eski arkadaşına ama gerisi gelmedi sanki. Zaten o adam da yalan söylüyor arkadaşını temize çıkarmak için bence ama neyse.
(3) 

Ali İhsan Varol

duma duma dum #1512022 
Geçen haftadan beri ne zaman izlesem üzerinde aynı şey var, lacivert hırka ve (sanırım) tişört. Bir gün içinde kaç tane çekim yapabilirler ki? Neden hep aynı kıyafet var adamcağızın üzerinde?
(2) 

Cumartesi İçin Ankara’da Mekan

duma duma dum #1511695 
Merhabalar,

Erkek arkadaşımla gündüz buluşuyoruz ve hep ya Atakule’de, Bilkent’te falan takılıyoruz, ya da Ekşi Maya, Kafes Fırın’a falan gidiyoruz. Başka neler yapabiliriz? Önerebileceğiniz, çok da kalabalık olmayan nereler var?

Teşekkürler!
(2) 

Baklagillerle İlgili Soru

duma duma dum #1511646 
Merhabalar,

Evde börülce, maş fasülyesi, siyez bulguru var. Bunların üçünü biraz biraz haşlasam, salata gibi yapsam olur mu? Yoksa birlikte yenmesi iyi olmaz mı? Ne önerirsiniz? Teşekkürler!
(1) 

iPhone için Zil Sesi Yapma

duma duma dum #1508043 
Merhaba!

Ron's Gone Wrong filminde ufak bir replik var. Ben bu repliği zil sesi yapabilmek istiyorum mesajlarım için. Bunu nasıl yapabilirim? O sesi videodan falan indirebilirim ama sonrasını anlayamadım.

Şimdiden çok teşekkürler!

Bir Karikatür Vardı

duma duma dum #1507333 
Cenaze evinde bi kadın tuvalete girmiş, tuvaletin kapısında da bi adam vardı. Kadın çıkın dışarı falan diyodu. Adam da rahmetli görse uff derdi, çok beğenirdi, bi kere yalasın mı gibi şeyler söylüyodu kadına. Aradım ama bulamadım. Bilen var mı? Şimdiden teşekkürler!
(1) 

Ast-Alt Yüksekliği

duma duma dum #1500183 
Merhaba,

Kardeşimin tahlillerinde kan değerleri Ast 64, alt 114 olarak çıktı. Son zamanlarda kilo aldı, göbeği oldu biraz. Ona bağlıdır diye düşünüyoruz ama biraz korktuk açıkçası. Babamız alkolden dolayı siroz olmuştu, nakil süreci vs yaşadık, aklımız direkt oraya gitti. Kardeşim alkol kullanmıyor gerçi.

Bu değerler çok mu yüksek? Kilodan olur mu? Bir doktor arkadaş yardımcı olabilirse çok seviniriz.

İyi akşamlar.
(1) 

Ağzıma Yanık Kokusu Geliyor

duma duma dum #1498096 
Merhabalar,

Bir süredir midemde ve bağırsaklarımda bir sorun var. Tahlil yapmadılar. İshal ve kusma için ilaç verdiler. Bitmişti. Yeniden kaptım. Başka bir antibiyotik kullanıyorum şimdi. Sorun şu ki, yoğurt tüketince midemden yanık kokusu gibi bir koku geliyor. Sütlaç vardı bir gün, onu yerken de aynısı oldu. Sonralarında sütlü kahve içebildim. Bugün yine yoğurt yedim, aynı yanık kokusu. Üzerine bir şeyler yiyince geçiyor. Bazı problemlerin farklı kokular yaptığını öğrendim nette ama böyle yanık kokusundan şikayetçi olan yok. Sanki biri yanan bir çıra atmış ağzımdan, o tütüyor yavaş yavaş.

Neden olur bu acaba?
(2) 

Macbook Açarken Bir Şey Sıfırlıyorduk

duma duma dum #1495999 
Merhaba,

Macbook’umuzu açarken bir şeyler sıfırlıyorduk, hızlanıyordu cihaz. Bi tuşlara falan basıyorduk. Ne adını hatırlayabildim ne de tuşları. Bu saçma tabirimden anlayan varsa yardım edebilir mi? Çok teşekkürler.
(2) 

Bir Websitesi Vardı

duma duma dum #1492817 
Merhabalar,

Geçenlerde bir doktordan duyduğum bir site vardı. Biz de açıp oradan bakıyoruz bazen demişti. Henüz asistan kendisi. Hastalıkların ne olduğu, tıbbi tekniklerin ne olduğu vs. konularıyla ilgiliydi. Siteyi hatırlayamıyorum. Bilen var mıdır acaba?

Teşekkürler şimdiden!
(1) 

Şarkıda Ne Dediğini Anlayamadım

duma duma dum #1492790 
Merhaba,

Linkteki şarkının bazı bölümlerinde telsiz konuşmaları gibi kısımlar var. Oralarda neler söylendiğini bir türlü anlayamadım. Anlayabilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

Şarkı: (git: www.youtube.com

Teşekkürler şimdiden!
(1) 

ornisid yan etki yapmış olabilir mi?

duma duma dum #1491925 
merhaba,

26 temmuzda ornisid reçete edilmişti bağırsak sorunum için. kutuyu bitirdim fakat birkaç gündür çok fena vajinal kaşıntım var. aynı zamanda d-colefor başladı başka bir doktor. onu haftada 1 kez alıyorum ve sadece 1 defa kullandım henüz. b12 de alıyorum dil altında eriyenlerden. o da haftada 2 kez. rahatsız ediyor kaşıntı. ağrıyor, acıyor. bunlardan herhangi biri yapmış olabilir mi ve ben bunun için ne yapabilirim?

teşekkürler şimdiden.
(4) 

Biontech Aşı Hakkım İptal Oldu

duma duma dum #1486347 
Merhabalar,

Daha önce birinci randevumu aldım ve aşımı oldum. İkincisi için Pazartesi gününe randevu almıştım. Birinci sefer de birkaç kez iptal edip yenisini almıştım randevumun, saatini değiştirmiştim. Şimdi de ikinci randevum için saatini değiştirmek üzere iptal ettim fakat yenisini alamıyorum. "Saygıdeğer vatandaşımız aşı hakkınız tamamlanmıştır" gibi bir sorun çıkıyor. İkinci dozum olarak geçen sene Ağustos ayında geçirdiğim COVID görünüyor. Hastaneye gittim sordum, randevu almayı deneyeceksiniz dedi. İptal olan randevu gününüzde tekrar gelin, deneyelim dedi. Benim de içime kurt düştü. Bunu yaşayan var mı? Size ne dediler acaba?

Teşekkürler!
(3) 

Maria hiii maria hooo şarkı videosu

duma duma dum #1471349 
Merhabalar,

Bu şarkıyla fotoğrafları canlandırıyorlar ya, nasıl yapıyorlar onu? Biraz aradım ama bulamadım. Bir sürü sahte/saçma uygulama da türemiş fırsattan istifade.

Şarkının adını da bilmiyorum. Kusura bakmayın

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Bir Entry Vardı

duma duma dum #1471287 
Merhaba,

Sanırım erkek bir sözlük yazarının eşine böyle bir mesaj gelmişti. Entry bundan bahsediyordu. Facebook mesajı olabilir. Kadına gelen mesaj uzun bir tanışma isteğiydi. Kuvvetle muhtemel kopyala yapıştır yapılıp bir sürü kişiye gönderilmiştir, o tür mesajlardandı. “Sen de hayatın renklerini sever misin bişey bişey?” Gibi soruları vardı. O bişey bişey kısmında da hayal gözlü mü, güzel ruhlu mu artık garip bir tamlama vardı. Dilimin ucunda ama unuttum. Yazar arkadaş epey sinirli bir dille yazmıştı hatta. Hatırlayan var mıdır acaba? Çok aklıma takıldı. Teşekkürler!

Edit: bişey bakışlı diyordu orada. Hüzün bakışlı gibi mesela.
(2) 

Word ve PDF Sorusu

duma duma dum #1468905 
Merhabalar,

Hazırladığım birkaç sayfalık bir Word dosyası var. Üst bilgi vs. de ekledim sayfalara. Resimli sayfalar da var. Şimdi benim aradan 2-3 sayfa çıkarıp kalanları PDF'e dönüştürmem gerekiyor fakat silince olmadı. İstediğim sayfaları kopyalayıp yeni bir Word dosyasına yapıştırmayı denedim, bu sefer de aynı format olmadı. Nasıl yapabilirim?

Yani o şimdilik istemediğim sayfaları geçici olarak devredışı bırakabilsem bana yetecek.

Çok teşekkürler şimdiden!
(4) 

Macbook Air Early 2015 vs. 2020

duma duma dum #1448060 
Merhabalar,

Ben uzun süredir Air early 2015 kullanıyorum. Son zamanlarda çok fazla donuyor. Kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Kuzenim Air 2020 hediye etti bana. Henüz elime ulaşmadı ama biraz araştırdım. Isınma problemi var diyorlar. Benim yaptığım en ağır iş Zoom üzerinden günde maksimum 4-5 derse girip birkaç toplantı yapmak. Acaba ben de bu sorunu yaşar mıyım? Özellikle 2020 Air kullananlardan deneyimlerini öğrenebilirsem çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık