(3) 

Uzun Süre Oturmalık Çalışma Sandalyesi

duma duma dum #1445165 
Merhaba,

Malum uzaktan eğitim devam ediyor. Ben de öğretmenim ve evdeki yemek masasının sandalyesini kullanıyorum uzun süredir. Yalnız gerçekten çok rahatsız etmeye başladı. Sabah bir başlıyorum, saatlerce o sandalye üzerindeyim. Şimdi daha ergonomik bir sandalye almak istiyorum ki bacaklarımı, belimi ve özellikle sırtımı ağrıtmasın. İnternette çok çeşit var her bütçeye göre yalnız emin olamıyorum oturup denemeden. Bilgisayar başında uzun zaman geçiren arkadaşlar eminim vardır. Sizler ne kullanıyorsunuz? Paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Ampul Sorusu

duma duma dum #1444699 
Merhabalar,

Şöyle bir avize alıyorum küçük bir oda için: (git: www.trendyol.com

İçine de şu ampulu alacağım:(git: www.trendyol.com

Bu ampul minik bir odayı aydınlatır mı yeterince? Yada öneriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler şimdiden!
(1) 

Uygulama Yapmak

duma duma dum #1397523 
Merhaba,

Öğrencilerim için oyun tasarlamak istiyorum iPad için özellikle. Böyle çok uçuk kaçık şeyler değil, içerik daha önemli zira. Yalnız nasıl yapıldığı konusunda hiçbir fikrim yok. Zerre kadar yok. Ne yapmam lazım? Öğrenmeye nereden başlamam lazım? Daha doğrusu ne öğrenmem lazım? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

iMovie

duma duma dum #1382842 
Merhaba, iMovie üzerinde bir videoyu kısımlara böldüm. O kısımları ayrı videolar olarak kaydetmek istiyorum fakat yapamadım. Var mıdır bunun bir yolu? Teşekkürler.
(3) 

Balkondaki Annesiz Yavru Güvercin

duma duma dum #1379325 
Merhabalar,

Balkonda bir tane güvercin yavrusu var. Annesi yanında değil. Sanırım bırakmış. Uçmaya çalışıyor biraz biraz. Su ve biraz yumuşak ekmek koydum balkona. çıkmamaya çalışıyoruz aynı zamanda rahatsız etmemek için. kendi kendine uçmayı öğrenip gider mi yoksa benim bir şey yapmam gerekiyor mu?

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Boyalı ve Kuru Saçlar için Öneri

duma duma dum #1375430 
Merhaba dostlar,

Saçlarım zaten kuruydu. Bir de boya gelince iyice kurudu ve sertleşti. Bu duruma uygun ürünler kullanmak istiyorum ama ne kullanmam gerektiğine karar veremedim. Skala çok geniş. Acaba sizin kullandığınız, memnun kaldığınız yada işe yaradığını bildiğiniz ürünler var mı?

Teşekkürler şimdiden.
(7) 

Başkasına İhtiyaç Duymak Öğrenilmiş Bir Duygu Mudur?

duma duma dum #1352059 
Merhaba,

Bunu çok merak ediyorum. Daha doğrusu bu konu hakkında neler düşünüldüğünü merak ediyorum. Biri olsa beni anlasa, yaralarımı sarsa, kötü anımı da güzel anımı da onunla paylaşabilsem vs. duyguları bize öğretilen şeyler mi? Biz aslında kendi kendimize çok rahat bir şekilde mutlu ve tam olabilir miyiz?

Düşüncelerinizi merak ettim. Konu hakkında paylaşabileceğiniz kaynaklar varsa seve seve okurum.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Çiçeksepeti/Bonnyfood Alternatifi

duma duma dum #1329603 
Merhaba,

Yarın gün içinde teslimat yapabilecek Çiçeksepeti veya Bonnyfood alternatifi bir firma arıyorum. Bildiğiniz varsa paylaşır mısınız?

Teşekkürler. İyi seneler!
(3) 

İngilizce Tez Düzeltme İşi

duma duma dum #1295310 
Merhaba,

Geçenlerde mimarlıkla ilgili bir tezi kontrol ettim. Arkadaşım olduğu için yaptım. Hoşuma gitti iş. Yalnız bu ilk olduğu için nelere daha çok dikkat edilmeli, nedir bu işin püf noktaları bilemiyorum. Yapmaya devam etmeyi düşünüyorum. Bu konuda bildiğiniz ve paylaşmak istediğiniz her türlü bilgiye açığım.

Şimdiden çok teşekkürler.
(3) 

Eskiden Trt'de Bir Dizi Vardı

duma duma dum #1282939 
Bir apartman vardı. Komşulardan biri yazardı. Sanırım apartman görevlisi kadının (temizliğe gelen kadın da olabilir) hayatından etkilenerek yazıyordu. Fikret Kuşkan da fakir kadının kocasıydı diye hatırlıyorum ama bu kısım epey uydurma olabilir. Hatırlayan var mı aranızda? Teşekkürler şimdiden.
(2) 

AliExpress - Gümrük Sorusu - DHL

duma duma dum #1234096 
Merhaba,

AliExpress'ten adetli bir ürün almamız lazım. Bir kere aldık, 100 adet süngerden materyaldi. DHL ile geldi. Gümrükte takıldı. Şimdi başka bir ürün alacağız. 20 adet yada 40 adet falan. İrtibata geçtiğimiz satıcı DHL ile göndermek istemedi. Daha zor alırsınız DHL ile gelirse diyor. Ne yapmalıyız? DHL veya başka bir firmayla gelmesinin gümrükte takılmasıyla bir alakası var mı?
(1) 

iPhone ekran değişimi-Ankara

duma duma dum #1226657 
iPhone 6s kullanıyorum. Ekranım çatlaktı, yine düşürdük ve baya bir yayıldı. Dokunmatik falan düzgün çalışıyor. Apple çok pahalı. Başka bir yerde yaptırmak istiyorum. Kullanıp da memnun kaldığınız bir servis var mj?
(1) 

Gıda Olan Hindistan Cevizi Yağı

duma duma dum #1221260 
Merhabalar. Watsons'tan yüzüme gözüme süreyim diye yanlışlıkla gıda olan hindistan cevizi yağı almışım. Bunu sürsem bir şey olur mu yoksa gidip değiştireyim mi? Teşekkürler.
(2) 

Bir türkü vardı

duma duma dum #1217657 
Merhaba. Bugün radyoda bir türkü duydum. Hatırladığım kadarıyla "çal der çalamam" gibi bişey diyordu. Böyle bildiğimiz içli türkülerden ama bir türlü çıkaramadım. Anlayan veya aklına bir şey gelen varsa çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

edit: tam öyle demiyor da olabilir ama türkünün sonlarına doğru çalmakla ilgili bir yer var, ondan eminim.
(1) 

Güney Sudan'lı Bir Kızın Hayatı - Belgesel

duma duma dum #1174252 
Arkadaşımın sınıfta izlettiği bir belgesel varmış, Güney Sudan'lı bir kız çocuğunun bir gününü anlatıyormuş. Adını unutmuş. Bir fikri olan var mı? Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Spor sonrası çarpıntı

duma duma dum #1172492 
Dün akşam 8de zumba dersine katıldım ilk defa. 9da bitti. Duş aldım, eve geldim, saat 11de yattım. Zor uyudum çünkü kalbim hala hızlı atıyodu, hatta biraz da düzensiz. Şimdi uyandım, hala bir çarpıntı hissi var, normal midir bu?
(14) 

Apple Watch Almak İstiyorum

duma duma dum #1171470 
Hem teknolojik aletleri kullanmayı seviyorum hem de spor yaparken bana yardımcı olsun istiyorum. Öyle girip dalarak yüzme gibi bir adetim yok, yüzerken takmasam da olur ki zaten sadece yaz tatilinde bir hafta falan yüzüyorum. Onun dışında koşarken, yürürken adımlarımı takip etsin, nabzımı takip etsin istiyorum. Bir de bildirimlerimi görsem yeter. Series 1 ve Series 2 arasında çok kaldım. Bahsettiğim beklentilerime göre Series 2 çok mu fazla olur? Arada 400 TL fark oluyor neredeyse.

Almak istediğim ürünse şu: (git: www.apple.com

Kullananlar veya hakkında gerçekten fikir sahibi olanlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler şimdiden!
(2) 

Mac'te Harici Disk Çalıştırma Sorunu

duma duma dum #1162137 
Merhaba!

Harici diskimi Mac'imde çok güzel kullanıyordum fakat bir kere Windows'a taktıktan sonra okumamaya başladı. Mac'te Paragon NTFS for OS X var. Sanırım bununla alakası var. Ne yapmam gerekiyor?

Teşekkürler!
(5) 

Orduevi Giriş Kartı

duma duma dum #1093101 
Vefat etmiş asker dedem üzerinden annem kart çıkartmak istemişti hepimize. Şimdi o da vefat etti. Biz torunlar olarak bundan faydalanabiliyor muyuz? Teşekkürler.
(2) 

e-book Okuyucu

duma duma dum #1090563 
E-book okumak için bir cihaz almak istiyorum. Kindle alsam sanırım sadece Amazon'dan kitap indirebiliyorum, orada da istediğim Türkçe kitapları bulabilir miyim bilemedim. Başka bir şey mi almalıyım? Bu konuda bilgisi olan birileri yardımcı olabilirse sevinirim. Teşekkürler.
(2) 

Ağrı Kesici vs. Alkol

duma duma dum #1066349 
Sevgili arkadaşlar, feci bir diş ağrım var. Elimde de Arveles ve Minoset var. Akşam 9 gibi şarap içeceğim. Şimdi, saat 4 gibi ağrı kesici alsam ne olur?
(3) 

Tarihi gecmis tavuk

duma duma dum #1030783 
Merhaba. Skt 18.12 olan ve hic buzluktan cikmamis tavugu pisirip yesek bisey olur mu?
(4) 

Saat olayı

duma duma dum #1010685 
İyi geceler arkadaşlar. Şimdi bu saat olayı ne olacak? Bu gece mi alıyoruz?
(1) 

Güneş'in Kızları

duma duma dum #1000570 
Merhabalar. Bir ara izledim, sonra tv olmayınca bırakmak zorunda kaldım. Bakıyorum şimdi. Neymiş Güneş'in geçmişi? Haluk'un olayı, o odadaki fotolar falan neymiş, ortaya çıktı mı?
(4) 

Bu Ayakkabı Rahat Mıdır?

duma duma dum #998923 
Öğretmen olduğum için sürekli ayaktayım. Nöbet günüm de pazartesi, sonraki bütün günler ayaklarımın ağrısı geçmiyor. Daha rahat ayakkabılar edinmem lazım. Dün bunu gördüm beğendim ama rahat eder miyim bilemedim. Önceden CK ayakkabı kullanan veya hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Ayakkabı şu: www.bikundura.com

Ben grisini alacağım.
(2) 

Çanak Anten Olmadan Tv İzlemek

duma duma dum #992654 
Lojmanda kalıyorum ve çatıya çanak anten taktıracak kimsem yok. Gelen adam kendi takar derseniz adamı çatıya çıkaracak biri de yok, pencereden kablo geçirecek imkanım da yok. Acaba şöyle televizyona takınca çanaksız izleyecebileceğim uydular vs. var mıdır? Yada işte odada televizyon izlenebilecek herhangi bir sistem biliyorsanız paylaşabilir misiniz? Normal eski tip anten denedim, sadece cine5 çekiyor. Duvarda da anten girişi var ama çalışmıyor. Teşekkür ederim.
(1) 

Yabancı bir klip vardı

duma duma dum #991604 
Romantik bir şarkıydı. Dilini hatırlamıyorum ama İngilizce, Fransızca falan değildi. Bir adamla kadın vardı klipte doğal olarak. Böyle kadının kulaklı beresi vardı. Sahilde koşturuyolardı. Evde de baya koşturuyolardı. Sonra kadın beyaz bornozuyla sabah şirinlikler komiklikler falan yapıyordu. Hatırlayan var mı bu kadar saçma detaya rağmen? Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Bas donmesi ilactan midir?

duma duma dum #989802 
Gecenlerde mide problemlerim icin serum takildi. Sanirim icinde Flagyl de vardi. Sonrasinda saatlerce sersem sepet yattim. Iki gun sabah aksam Flagyl tablet kullandim, en son dun sabah ictim ama cok sersemlettigi icin biraktim. Hala basim donuyor, bayilacagim diye korkuyorum. Ilacin etkisi mi suruyordur hala? Ne yapayim bir akil verin, korktum baya.
(6) 

Göz Kuruluğu vs. Lens

duma duma dum #989329 
Aramaya inandım fakat istediğim gibi bir cevap bulamadım. Sürekli klimalı ortamlardayım, iş ve ev dahil. Bilgisayara da çok bakıyorum. Akşama doğru artık katlanamıyorum lenslere. O an çıkarıp atasım geliyor kurulukta ve bulanıklıktan. Oasys kullanıyorum ama değiştirmek istiyorum. Ne önerirsiniz?
(8) 

Carrefour mu Migros mu?

duma duma dum #989256 
Hangisi daha uygun fiyat bakımından? Karşılaştırma fırsatım olmadı hiç. Teşekkürler.
(4) 

Thy Bilet Değişikliği

duma duma dum #988678 
Bu aksam 7de ucusum var fakat rahatsizlandigim icin ertelemek istiyorum. Toplu, 3 kisi icin alinmis bir bilet. Yani rezervasyon numaralarimiz falan ayni. Islemi nedir bunun? Acenteyle mi gorusmeli yoksa Thy ile mi? Bilgi sahibi olan birileri yardimci olursa cok sevinirim cunku isin icinde bir de ustlerimi zora sokmadan halletmek var. Tesekkurler.
(2) 

Sineğin Isırdığı Yerin Şişmesi

duma duma dum #987428 
Günaydın! Geçen gece her yerimi sinek ısırdı. Bir tane de elimin kenarında var. Sadece o çok fena şişti, hala da şiş. Hatta şiş yerlere dudağımı değdirince baya da sıcak olduğunu hissediyorum. Şu an da işteyim. Ne olmuştur elime? Neden sadece bu şişti ki bu kadar? Ne yapayım dostlar?
(4) 

Yeni Girilen İşten Maaş Bordrosu/Maaş Yazısı İstemek

duma duma dum #983331 
Özel bir okulda öğretmenim ve yeni başladım. 2 hafta falan oldu işte. Kredi kartı başvurusu yapmıştım, aradılar ve maaş bordrosu veya imza sirküsü ile birlikte maaş yazısı istediler. Şimdi ben Pazartesi istesem bunları ayıp mı olur öyle hemen? Yoksa normal bir şey mi istemek işin ikinci haftasında. Bir de benim tüm maaşım yazacak mı bordroda? Bi aydınlatıverirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
(3) 

Is Bankasi Kredi Karti Basvurusu

duma duma dum #981875 
Merhabalar. Dun Is Bankasi'nin mil biriktiren kredi karti icin online basvuru yaptim. Ne zaman sonuclanir? Maas hesabim da oradan, 2400 tl. Ne kadar limit verirler tahminen? Aydinlatabilecek olan varsa sevinirim. Tesekkurler!
(1) 

Ünlü Bir Adamı Tahmin Etmece

duma duma dum #981062 
Adamın tipi aklımda ama ne adını hatırlayabildim ne de yaptığı işi. Kendisi uzun boylu, hafif böyle kır saçlı ama yaşlı değil. 40'lı yaşlarındadır muhtemelen. Spiker-sunucu gibi bir şey. Sanırım magazin programı sunuyor yada spor da olabilir. Aklınıza böyle kim geliyor?
(1) 

Televizyon anteni

duma duma dum #980916 
Kucuk eski tip bi televizyonum var. Bir de duvarda anten girisi. Bu ikisini kabloyla baglayp izleyebilir miyim? Araya receiver lazimmis dogru mu?
(4) 

Universite sorusu

duma duma dum #976433 
Kiz kardesim Yeditepe Gastronomi kazandi. Ucretli. Hazirlik da okuyacak kesin. Simdi bizim bu parayi odeme gucumuz pek yok. 5 sene epey zorlanicaz. Bir de benim kardesimin akli bes karis havada. Ilk sinavi 1 puan farkla gecti ,181 yapmisti. Sans eseri oldu butun bunlar. Arkadas vs konusunda da ayni sekilde. Hep gidip en yoldan cikmis insanlarla can ciger olur, hep de zarar gorur maddi manevi. Simdi bizkardesimi Ankara'dan Istanbul'a yalniz gondermekte tereddutluyuz. Bu okulu da cok istedigi ve tutmasi cok zor oldugu icin yazdik ama oldu.

Kayit yaptirsak, paranin kayit icin olan kismini odesek okulu dondurabilir miyiz? Hazirlikta oluyo mu bu dondurma isi? Dondurdugumuz zaman baska ucret oduyor muyuz senenin devaminda? Seneye hazirlik atlama sinavina girebilir mi? Cunku bu sure zarfinda Ingilizce kursuna gider, diger kardesim de liseyi bitirir ve İstanbul'a tasinabiliriz.

Kardesimle ilgili dusuncelerim hakkinda yorum yapmazsaniz sevinirim. Herkesin kendi aile hayati sonucta. Bunun disinda tum onerilerinize acigim.

Tesekkur ederim.
(1) 

Yer Temizleyicisi ile Çamaşır Yıkadım

duma duma dum #974346 
Bir şey olur mu? Dalin'in hipoalerjenik bir yer temizleyicisiydi. Kullandığımız deterjanla ambalajları çok benzediği için karıştırdım ve 4 makine çamaşır yıkadım. Mis gibi kokuyor, beyazlar da bembeyaz oldu ama korktum. Kaşındırır mı acaba yada başka bir sorun çıkarır mı? Teşekkürler.
(2) 

Enruqie Iglesias'ın Bir Şarkısı

duma duma dum #971656 
Selamlar! Bugün radyoda duydum. İçinde "buscando" falan diyor. Bir adam da hiphop yapıyor. "I wanna be contigo" falan dediği şarkıdan daha yavaş tempolu. Bilen var mıdır? Teşekkürler!
(1) 

Pret a Manger'deki Earl Grey Çayı

duma duma dum #970807 
İyi akşamlar. İngiltere'de Pret a Manger'de çok içmiştim bu çaydan, çok güzel bir aroması vardı. Maalesef çaylarını ayrı olarak satmıyorlar. Bu tadı bilenler, Türkiye'de bulabileceğim yakın bir şeyler önerebilecekler var mı? Teşekkürler.

Not: Çay şu şekilde: (git: www.pret.com)
(3) 

Yarın Muhtarlar Çalışıyor Mu?

duma duma dum #968160 
Bayramda Kıbrıs'a gideceğiz ama annemin kimliğini bulamıyoruz. Ehliyetle de olmuyormuş. Kaymakamlığı aradım, hizmetli teyze yarın öğlene kadar açık olduklarını söyledi. Yalnız kayıp olduğu için muhtardan yazı almamız lazımmış. Yarın muhtar da açık olur mu yarım gün? Teşekkürler.
(1) 

Yardımcı Olabilecek Bir Psikolog Var Mı?

duma duma dum #967489 
Merhaba. Aslında randevu aldım fakat 23'üne verdiler. O zamana kadar bana birazcık yardım edebilecek biri varsa mesaj atabilir mi? Yaşadığım stresle başa çıkamıyorum, sorunumun temeli bu. Geceleri kabus görerek uyanıyorum falan. Teşekkürler.
(6) 

Sözlük kadınlarına soru

duma duma dum #966315 
Merhabalar. İki konu var danışmak istediğim. Birincisi, tırnaklarım kat kat soyuluyor. Hep aynı tırnaklarımın aynı yerlerinde oluyor bu. Kestim, törpüledim, bakım yağı kullandım, vitamin kullandım ama geçmedi. Oje sürünce hele çok çirkin görünüyor katlar ayrıldıkça. Ne yapabilirim?

İkincisi ise bacaklarımla ilgili. Kısa etek giydiğim zaman henüz çıkmamış kıl kökleri siyah siyah belli oluyor çünkü tenim ziyadesiyle beyaz. Hani spreyler falan oluyor ya bacağa sıkılan,renk falan vermek için, öyle bir şey kullansam işe yarar mı? Önerebileceğiniz bir marka var mı? Bir de bu spreyleri, kremleri vs. kullandığım zaman bacağımın değdiği yerler leke olur mu koltuk vs.?

Teşekkürler şimdiden!
(1) 

TM-3 Sorusu

duma duma dum #962124 
Merhabalar. Bu tercih işlerinden hiç anlamıyorum. Kardeşim aslında meslek lisesi çıkışlı ama herhalde Matematik ve Geometri de cevapladığı için TM-3 puanı var yerleştirme puanlarında. 219 gibi bir şey puan. TM-3 ile öğrenci alan ve taban puanı olmayan Hukuk'ları yazsak olur mu? Yoksa kendi puan türü olan TS'lerle mi yapalım tercihleri tamamen?
(2) 

Devlet Hastanesinden Sağlık Rapori

duma duma dum #961107 
Merhaba. Devlet hastanesinden sağlık raporu almam lazım akciğer filmli falan. İşe başlayacağım yere vericem. Hastaneyi aradım, sabah sağlık kuruluna gelin biz yönlendiricez dediler. Bu rapor 1 günde çıkar mı? Teşekkür ederim.
(1) 

Esra Erol'a Çıkan Gönül Yazar

duma duma dum #957789 
Merhabalar. Aslında ben hep belgesel izliyorum ama geçen kumandada yanlışlıkla bir tuşa bastım ve bu program açıldı. Şaka bir yana, internette gördüm ki Gönül Yazar bir adama talip olarak gelmiş. Yani görüntü öyleydi. Doğru mu bu yoksa adama şaka mı yaptılar? Adamın adını unuttum ama beyaz kıvırcık saçları var.
(3) 

Noter'den Veraset İlamı

duma duma dum #952985 
Merhabalar. Rahmetli dedem için bugün gidip veraset ilamı çıkaracağız babaannemle fakat elimizde ölüm belgesi yok. İsterler mi? Başka istedikleri evrak var mı yoksa babaannemin kimliği yeter mi? Teşekkürler.
(2) 

Elimde kalan madeni poundlar

duma duma dum #952058 
İngiltere dönüşü free shopta para üstü olarak aldığım 11.88 poundum elimde kaldı. Döviz büroları alır mı bunu? Nasıl bozdurabilirim?
(5) 

zara'ya urun iadesi

duma duma dum #948849 
Yapilabilir mi? Daha bir hafta olmadi alali.
(2) 

Makyaj Sorusu

duma duma dum #946839 
Ben uzun süredir şu kapatıcıyı kullanıyorum: www.clinique.com.tr

Alırken kadın gözümün altına da üstüne de sürdüğü için ben de hep öyle kullandım senelerce. Gözümün üzerine sürdüğüm eyeliner falan da hep göz kapağıma bulaşırdı. Fakat geçen denedim, kapatıcıyı gözümün üstüne sürmeyince bulaşma olmuyor veya çok geç ve çok az oluyor.

Ayrıca sürdüğüm rimeller de gözümün altına çok bulaşıyor. Kısa bir süre sonra zombi gibi dolanmaya başlıyorum etrafta. Demek ki gözümün altına da sürmesem bu kapatıcıyı, oraya da bulaşmayacak. Fakat gelin görün ki benim gözlerimin altı kara, bep yorgun ve hasta gibi duruyor. O yüzden bir şey kullanmam şart.

Bu problemi ortadan kaldıracak bir ürün önerebilir misiniz? Kullandığım rimelleri yves Rocher'den alıyorum. Bir tane de Kiko var ama o da bulaşıyor. Hep waterproof kullanıyorumm

Teşekkürler şimdiden.

mobil görünümden çık