(2) 

Satılmış mı bu?

ilkinci #579261 
www.ebay.com
Bir de bazılarında 'ended' yazıyor. O ne demek?
(3) 

linked-in

ilkinci #578961 
sevgili yönetici takımı insanları, bu linked'in dünyasına katıldım yeni. daha profil dolduradım, bu bilgi cvp için işe yarayabilir belki:)
sorum şu; meslektaşlarım nasıl profiller düzenlemiş diye meslek ismini arattığımda bir sürü kişi çıkıyor ama yüzde 90'ı linked'in üyesi olarak görünüyor ve isimlerini göremiyorum. isimlerini görebilmem için paralı üyeliğe geçmem gerekiyormuş. merak ettiğim ise şu; şimdi benim ismimi sitede aratıp görenler ya da rastgele görenler de beni bu şekilde gizli mi görüyorlar yoksa sayfamdan sınırlamadığım için isimim dahil açık profil olarak mı görüyorlar? teşekkür ettim..
(1) 

mac için kullanılan hard diski okumak

ilkinci #575210 
Şimdi bu hard diski pc'ye bağlayıp içinden bir dosya almam gerekiyor ama pc'ye bağladığımda ici boş görünüyor. Bunun için ne yapmam gerekir?
(2) 

wetransfer ile 2.60 gb'lık dosyayı göndermek ama nasıl?

ilkinci #570041 
aklıma rar gibi programlarla dosyayı parçalayıp iki defa da göndermek geldi. karşı taraf da iki ayrı dosyayı alır birleştirir. rar yapıyordu diye hatırlıyorum ama bulamadım. nasıl yapabilirim?
(4) 

Yabancı müzikte saz bağlama gibi tınılar

ilkinci #569657 
Var mı aklınıza gelen bikaç parça? Saz ve bağlama gibi bizim müziğimizde çok kullanılan tınıların olduğu yabancı parçalar arıyorum.
(3) 

İpad 2'yi güncellemeli mi?

ilkinci #569565 
Şu anki sürümüm 6.0.1
Cihaz 6.1.2'ye geçeyim diye diye bana soruyor. Ben de pek anlamadığım için size soruyorum. Yüklesem kasılır mı diye çekiniyorum. Teşekkürler..
(1) 

İpad mağaza seçimi

ilkinci #565265 
İpad ile AppStore Türkiye mağazasını nasıl seçebiliriz. Az önce bi uygulama ararken beni uk mağazasına yönlendirdi ve herhangi bişey indirebilmem için kendi mağazama geri dönmem gerek. Teşekkürler..
(9) 

İnternet üzerinden dil öğrenilir mi?

ilkinci #564288 
Bi kampanya sitesine üye oldum, hosgeldin hediyesi olarak "tell me more" uzaktan eğitim şeysinin bir senelik üyeliğini 59 liraya alabilirsiniz diyor. Sizce nasl? İşe yarar bişey mi merak ettim. Bişeye konsantre olmaya zorlanan biriyim. Sizce kendini böyle tarif eden biri için bu öğrenme modeli işe yarar mı?
(6) 

Anadolu Efes taraftar videosu ve taraftarlık.

ilkinci #563093 
şurada* Anadolu Efes yönetiminin hazırladığı bir gecenin videosu var. Sanırım reklamlarda da yayınlanıyor. Bu sene avrupada çok iyi işler çıkaran takımımız için çok güzel bir motivasyon filmi olmuş. Merak ettiğim birşey var. Ülkenin gelmiş geçmiş en iyi basketbol takımının taraftarı yok denecek kadar az. Her maç üniversitelerden öğrencileri salona otobüslerle getirerek salonu doldurmaya çalışıyorlar. Ülkemizde taraftarlık diğer ülkelere göre biraz farklı. Bizde üç kulübün ezici bir üstünlüğü mevcut. Sizce Anadolu Efes kulübünün aidiyet oluşturması için neler gerekli? Ne olursa kendinizi bu kulübe yakın hissedersiniz? Kendilerine özel kemik bir taraftar grubu oluşturabilmek için neler yapılabilir?

*www.trtturk.com.tr
(3) 

sizde de oluyor mu? google ile ilgili

ilkinci #562766 
adres çubuğuna aradığım şeyi yazıp entera bastığım zaman genellikle sözcüğü yazarken bana önerilen kelimelerden birinin arama sonuçları çıkıyor. ve bu sürekli oluyor. acaba ayarlarda mı bi sorun var diyorum.
teşekkürler..
(5) 

Sizce hangisi?

ilkinci #560008 
Bir de ek soru olsun. Sizce bu sitedeki ürünler gerçek midir? Bazı markaların ürünleri hiç bir yerde olmadığı kadar çok düşük fiyata çünkü. alisverisduskunu.com
(5) 

İpad ile ilgili

ilkinci #560003 
Selamlar. İpad'de chrome ile nette geziniyorum. Şimdi sadece beş sekme açık. Bu sekmeler arasına gezinirken sekmelere he bakışımda sayfalar yeniden yükleniyor. Misal 20 saniye önce baktığım sekmeye geri döndüğümde sayfanın yeniden yüklenmesini bekliyorum. Nedendir bileniniz acaba?
(2) 

askerlik ve yurt dışı

ilkinci #557934 
en son sağlık gerekçesi ile tecil edilmiştim. sonra yoklama ya da başka bişey için eve kağıt vs göndermişler ama görmedim ne olduğundan emin değilim. bu sağlık tecilini yaklaşık 1 buçuk sene aştım. aöf lisans mezunuyum henüz diplomamı almadım, son dönem harcımı da yatırmış değilim. haftaya da almanya'ya iki günlüğüne iş için gidebilirim. bu şartlar altında yurt dışına çıkmam mümkün mü?
teşekkürler..
(1) 

hard diski bilgisayar görmüyor

ilkinci #557280 
Ve asıl lazım olan digiturk de görmüyor! Gelişmeler şu şekilde yaşandı: Taşınabilir hard diskimi bilgisayarda formatlayıp digiturk kutusuna bağladım. Kutu diskin yapılandırılması gerekiyor onaylıyor musunuz diye sordu, ben de ok dedim. Kısa süren işlemden sonra hard diski ne digiturk gördü ne bilgisayar. Ama hard disk bağlandığında ışığı yanıyor. Napmak lazım?
(5) 

Mıhlama çeçil peyniri yerine tulum peynir ve beyaz peynirle yapılır mı?

ilkinci #557130 
Bi aydınlatın..
(7) 

hocam.com denen sümsük siteden üyelik silmek ama nasıl?

ilkinci #554704 
yaklaşık 4 sene önce bi boka benzetip üye formu doldurmuştum. daha üye bile olmadım ama zırt pırt mail atıp duruyorlar, profilinizi tamamlayın bok püsür.. siteye girdim üyelik silme şeysi aradım o da görünmüyor. bi yardım edin binalarını basasım var kodumun itlerinin

ek, bu .ikiklerin mail listesinden çıkın linkini kullandığım halde mail geliyor
(2) 

E-kitap alıcam da... 2

ilkinci #554228 
Dün akşamki duyurumun devamı olup bu duyuruya cevap verebilmek için serinin ilk duyurusunu bilmeye gerek yok.
Sorn şu, bir e-kitap alıcam idefixten. Ödemeyi yaptığım anda bu e-kitap dosyası bana e-maille falan mı gönderiliyor yoksa -bir arkadaşın dediği ya da benim onu anladığım gibi- bana bir hesap link vs verip kitabı sadece çevrimiçi olarak okumamı mı sağlıyorlar?
Ek soru: ipad ve android telefonuma ayrı ayrı yükleyip kullanabilirmiyim?
(3) 

Kapalı çarşı yarın açık olur mu?

ilkinci #553894 
İmitasyon saat bakıcam ona göre cevaplarsanız sevinirim.
Tikler yarın.
(1) 

tv ekonomi sorusu

ilkinci #550766 
öylesine tv izlerken aklıma birşey takıldı, yabancı yatırımlarla ilgili. hani ülkeler yatırımcı çekmek için çeşitli albeniler yaratıp yabancı yatırımcıları çekmeye çalışır, yatırımcı ülkede iş kurar ya da sıcak para getirir vs. bu şekilde yatırımcının ülke ekonomisine katkısı olur.
acaba bir tv yatırımcısı da buraya gelip kardeşim ben sizin ülkenizde tv işleri yapmak istiyorum, aha da bir şirket kuruyorum bu da sekreter jennifer. bundan böyle ülkeniz kanallarına tv projeleri sunup sizin prodüksiyon ekiplerinizle tv programları yapıcam dese;

bu da yabancı yatırım şeklinde mi değerlendirilir?
yabancı yatırım avantajlarından yararlanır mı?
şirket kuran yabancı yatırımcı oturma izni alır mı?
vereceğiniz cevaplar buradan almanya'ya gidip oralarda tv işleri yapacak bir tc vatandaşı için de aynı mı olur?
teşekkürler.
(1) 

android ya da apple için klavye uygulaması

ilkinci #550695 
telefonda kullanmak için değil. tv'ye klavye yapmak için. misal tabletten klavye uygulamasını açıp blutooth ile tv'ye bağlıycaz, elimizde kablosuz klavye olmuş olucak. var mı böyle bişey?
(5) 

saat tavsiye etme yarışması

ilkinci #550245 
yarışmanın kuralları şöyle; ben ihtiyacım olan şeyleri söylüyorum siz de bana uygun gördüğünüz saat markalarını ve model çeşitlerini söylüyorsunuz. ama sonunda hiçbişey kazanamıyorsunuz:)

şimdi benim bikaç iş görüşmesinde kullanmak üzere bi saate ihtiycım var. saati gören işveren demeli ki bu arkadaş bayağı tarzmış bunu ucuza kekleyemem, bu adamın karşısında üç kuruşun hesabını yapmıyayım falan filan. bi saatle bunlar dedirtilmez elbet ama ne kadar fark ettirse kar.
bütçe 1400 tl'ye kadar çıkabilir. aklımdaki markalar Maurice Lacroix ve hamilton.

bu arada başka aksesuar, insanın kendini pazarlamasında etkili olabilecek başka öneriler de alabilirim teşekürler..
(3) 

İpad 2'min camı çatladııııı!!

ilkinci #548768 
Arkadaşlar ikinci el aldığım ipad 2'nin camı kenarından çatlamış dağılacak gibi görünüyor. Nerde nasıl yaptırabilirim? 300 filan diyorlar pahalı geldi. Yok mudur daha uyguna yapacak yer?
(2) 

Bi hostes arkadaşla cihaz getirme?

ilkinci #545337 
Selamlar. Amerika'ya gidip gelen göster arkadaşıma 10 bindolarlık bi kamera getirmek istiyorum. hacim olarak küçük sayılır, bi sırt çantasına sığacak kadar. Yasal ya da teknik olarak bi engel var mı bunun için?
(3) 

İpad ile startv com adresinden video izlemece

ilkinci #543062 
Selamlar. Mesela şu adresteki video açılmıyor bi uyarı geldiği de yok. Nasıl izleyebilirim? Teşekkürler.. www.startv.com.tr
(3) 

başkasının kartından çekilen uçak biletim

ilkinci #531612 
selamlar. başkasının benim adıma kestirdiği uçak biletinin tarihini değiştirmem mümkün müdür? bileti aynı o başkası kendi kartından ödemişti. o başkasını tanımıyorum, o kişiye bu işlemi yaptırmam imkansız görünüyor, derdim bilet yanmasın faydalanmış olayım. tarihi istediğim tarih olabileceği gibi açık bilet haline gelse de olur. bilet pegasus ya da thy'di sanırım.

hemen cevap gelmezse yarın gün içinde bakıp tikleyebilirim.
(4) 

digitürke ulaşabileceğim bi numara

ilkinci #527404 
4737373 kendi numaraları düşmüyor. lig tv'den maç izleyeceğim ligtv'yi şifrelemişler. nasıl ulaşabilirim bu adamlara?
(4) 

google'da türkçe arama yapmaca

ilkinci #527366 
ingilizcem yeterli olmadığı için aradığım terimlerin hep türkçe sayfalarda sorgulanmasını sağlamam mümkün mü? sürekli önce aratıp sonra gelişmiş aramadan dil seçmek gereksiz, bunun bi kısa yolu olmalı değil mi ))
(1) 

adroid telefonumda rehberdeki numaraların silinip durması

ilkinci #527356 
selamlar. bi siktiğiminin telefonu var elimde, adroid. telefonuma eklediğim numaralar bir süre sonra siliniyor. çoğunlukla da aynı kişilerin numaraları. bıktım bu telefondan. 2.android telefonum bu da aynı. sürekli de senkronie ediyorum gmail hesabımla. neden böyle oluyor. en önemli şey numaralar ve numaralarım yok! sırf bu yüzden nokialara geri dönmek istiyorum. bilgisi olan var mı. teli değiştirmeden nasıl çözebilirim. sanırım numaralasr bir şekilde siliniyor ve silindikten sonra yapılan bi senk işlemiyle gmail ve facebook ortamlarındaki numaralarım teldeki eksik numaralarla değişiyor ve bir daha ulaşamıyorum.
(6) 

yumurta yapmalık tava ama hangisi; teflon, seramik, çelik?

ilkinci #526969 
selamlar bi siteden hediye çekimle çizilmiş teflonlarımın yerine tavalar almak istiyorum. sizce yumurta en iyi hangisinde olur?
(6) 

teknosadan aldığım tv'yi bahanesiz geri vermek?

ilkinci #523724 
selamlar. aldığımız bir ürünü bir hafta içinde bahane sunmadan beğenmedik diye geri verebiliriz diye biliyorum. doğru mu?
(4) 

digiturk + ligtv + internet + 2 keyif paketi

ilkinci #516763 
başlıkta saydıklarımın hepsini olduğu bi kampanya başlamış ve ücreti de sadecene 49 liraymış. yalnızca 4 büyük takımın tüm maçları değil de kendi evinde oynadığı maçlar veriliyormuş. bu kampanyadan haberi olan var mı?
(2) 

adapazarında gecenin bi yarısı

ilkinci #500638 
bu gece otobüsle adapazarı'na geleceğim. heralde gece 3 gibi orada olacağım. geçelim sorulara;
-otobüs istanbul'a devam edecek. ben ya öğretmen evinde kalacağım ya da bi sabahçı kahvesinde. önerileriniz nedir. saat 10'da işim var.
-otobüsün beni bırakacağı yer ile şehir merkezi arası ulaşımımı nasıl sağlarım?
teşkkürler..
(2) 

gorilla glass ekranlı telefonlara ekran koruyucu yapıştırmak

ilkinci #486469 
.. gerekli mi sizce?
(1) 

kadıköydeki berberler sokağı

ilkinci #482075 
pazar günleri açık oluyor mu? bir de akşam kaça kadar açık oluyorlar?
(3) 

üsküdar ağva arası otobüs ile kaç saat?

ilkinci #481338 
üsküdardan kalkan 139A ile ağva'ya ne kadar sürer?
netteki bilgiler 2 saat ile 3 saat arası değiştiği için soruyorum.
(3) 

optimus black mi iphone 4 mü?

ilkinci #477208 
iphone 4'ü 100 tl farkla alabilecek durumdayım. bu şartta hangisini almalı.
iphone 4'ü alırsam yurt dışı alıp burada kayıt ettireceğim.
not: kayıt parasıyla birlikte 100 lira fark oluyor. Elimde eski telefonumu geri verip aldığım kutusunda açılmamış bir optimus black var. bunu 800'e satıp 800'e iphone 4 getirteceğim.
(2) 

bugün açık kuyumcu?

ilkinci #466574 
bugün nereden çeyrek altın alabilirim. kuyumcular kapalı. fakat bir alışveriş merkezi içinde kuyumcu varsa eğer o açıktır, var mı bilen?

yer: istanbul, üsküdar, beşiktaş, mecidiyeköy, bayrampaşa civarları
(5) 

diş dolgularının beyazlık seviyelerine göre özellikleinin değişmesi?

ilkinci #453326 
Var mıdır böyle birşey?
Benim doktor benim azı dişime sapsarı bir dolgu yaptı. Neden böyle diye sorduğumda yaptığı dolgunun en az büzüşen dolgu ürünü olduğunu, kanal tedavisinin daha sağlıklı olması için bu dolgu türünü kullandığını, eğer bembeyaz olanlardan kullansaydı uzun ömürlü olmayacağını söyledi.
Nedir aslı?
(2) 

üsküdar tüketici hakları mahkemesi nerede?

ilkinci #453246 
Bir önceki duyurumla ilgili Üsküdar tüketici sorunları hakem heyetine başvuruda bulunmam gerekiyor. Nette aradım bulamadım yerini. Nerede bilen var mı?

düzelttim, habula'ya teşekkürler.
(2) 

bankacılardan ve hukukçulardan yardım; iznim olmadan yapılmış sigorta.

ilkinci #453223 
arkadaşlar geçen sene bu zamanlar akbanktan arayan bankacı bana böbrek karaciğer gibi bi sigortayı iteledi. ben telefon görüşmesinde bu sigortayı kabul etmedim. ben sigortaya ihtiyacım olmadığını söyledikten sonra aramızda tam olarak şu dialog geçti:
-bankacı; isterseniz ben size poliçeyi göndereyim siz bi inceleyin
-ben; tamam gönderin ben inceleyim ona göre tekrar konuşuruz..

şimdiye kadar aylık 10 liralık ödemenin iptali için uğraşmaya üşendim. Geçen bi baktım bi mail gelmiş, poliçe bir sene daha uzamış gene para kesmeye devam ediyorlar.

şimdi;
1. olarak, bu dialog ile ben sigortayı kabul etmiş oluyor muyum?
2. olarak, (bu görüşmedeki "poliçeyi gönderin bi inceleyeyim, konuşuruz" saflığı ile sigortayı ve ödemeyi kabul ettiysem) bu sigortayı bir sene daha uzatmaya hakları var mı?
(2) 

şu linkteki dsmart kampanyasını anlayan?

ilkinci #452390 
www.dsmart.com.tr

Burada '8mb'ye kadar limitsiz' tam olarak nedir. Yani kota olarak limit yok ama hız hep 8mb değil de max 8 mb olmak üzere değişken mi denilmek isteniyor?
Bir de altında 50gb AKN yazıyor, bunu da anlamadım.

Anlayan var mı?
(5) 

taksimde vejetaryan iftar yapılacak yer

ilkinci #448112 
Taksimde vejetaryan yemekleri olan neresi var? Pizza makarna hariç. Misafirime iftar yaptıracağım da.
(2) 

hangi internet tarifesini seçelim?

ilkinci #445863 
sevgili arkadaşlar, şu anda kablonet kullanıp 30 lira ödüyorum. hızının ne olduğunu bilmiyorum ama 480p videonun indirme hızı dolma hızıyla aynı diyebilirim. yüksek dosya boyutlu filmler indirmek tercihim. kotalı tarifelerde hız düşürülmesi sıklıkla olan bişey değilmiş sanırım. kimisinin dediğine göre bazı semtlerde uygulanmıyormuş. gerekirse ikamet üsküdar, doğancılar. napalım ne önerir duyuru ahalisi?
(2) 

üsküdar atatürk hava limanı ulaşım

ilkinci #442949 
Pazartesi sabah 6 da atatürk hava


limanında olmam gerekiyor. üsküdar'dan sabah 6 da hava limanında olacak şekilde toplu ulaşımla nasıl gidebilirim. Bir kısmını taksiyle gidebilirim. soruyu en ucuz nasıl gidebilirim olarak da görebilirsiniz.
(1) 

ulaşım, ataşehir belediye-üsküdar

ilkinci #442112 
gece 11, 11 buçuk gibi ataşehir belediyesinin oradan üsküdara geçmem gerekiyor. o saatte direkt araba yok sanırım. aktarmalı da olsa oradan o saatte vasıta bulabilir miyim? beni e-5'e atsa da yeter.
(3) 

bireysel emeklilikten ne kadar kazanmışımdır

ilkinci #435908 
Arkadaşlar beş senedir ödedigim yapı kredinin bireysel emeklilik programına şu an aylık 120 lira ödüyorum. On sene sonunda toplu para alınabiliyormuş sanıyorum. Ya da maaş bağlanabiliniyormuş. Şimdi merak ettiğim şunlar. Böyle bir işe giriştim üye oldum ama on yıl sonra bugünün parasıyla ne kadar posta alabilirim bilmiyorum, öncelikle bunu merak ediyorum. Diğeri de on yıl sonra maaş istesem bu verdiğim paraya karşılık ne kadar maaş verirler? Teşekkürler bankacı arkadaşlar..
(1) 

web site şablonları önerisi

ilkinci #433251 
Bir kaç sayfalık, fotoraf ve video yükleyebileceğim rahat okunur, güzel tasarımlı site önerilerine ihtiyacım var. Öncelik ücretsiz olanlardan yana.
Var mı bildiğiniz bir şeyler?
(2) 

android telefonda görünen kimliği belirsiz bildirim

ilkinci #433140 
Arkadaşın telefonuna gelmiş, sol üstteki bildirim. Nedir bilen var mı?
(6) 

chrome'da açılış sayfası sorunu

ilkinci #432965 
her yeni sekmede şu salak link çıkıyor.
mystart.incredibar.com
ne yaparsam insana sorulmadan yapılan bu geri zekalı eylemden kurtulurum?
(3) 

site koymalık hd video

ilkinci #432109 
elimde montajladığım full hd bir görüntü var. 8 dakikalık 3 gb yer tutan bir dosya. bunun internet sitesinde akışkan bir şekilde oynayabilmesi için hd flv olarak bir çıktı almak gerekiyormuş.
soru1: şimdi netten indirebileceğim hangi programı kullanmalıyım.
soru2: kaliteden en az ödünle hangi convert ayarlarını kullanmalıyım.
soru3: 960/540 gibi bir çözünürlük iş görürmüş.

not: fikir verirken aranızda kapışmayın. bunu çok yapıyosunuz gözümden kaçmıyor değil:)

mobil görünümden çık