(3) 

Dizlerimin kütlemesi

ilkinci #951583 
Selamlar. Bacak egzersizleri yaparken dizlerim kütlediği için kireçlenmeden şüpheleniyorum. Sizce ne olabilir? Örnek vermem gerekirse ayakta dururken dizlerimi kırarak çömeliyorum, hareketin tersini yapıp doğrulurken he iki dizim birden kütlüyor. Yaş 33, boy 176, kilo 63 er. Teşekkürler..
(2) 

şu kitabın ilk sayfasına bakar mısınız?

ilkinci #913133 
Arkadaşlar internetten yusuf Atılgan'ın anayurt oteli kitabını alıp okumaya başladığımda ilk sayfada tuhaflık var gibi geldi. Anlatım, dilbilgisi anlaşılır değil, kullanılması gereken noktalama işaretleri kullanılmamış vs. Acaba cahil bir adamın ağzından mı anlatılmış dedim bilemedim. Belki de ben cahilim. İlk sayfası ekte. Yorumlarınız için teşekkürler.
(3) 

dıgıturk ve dsmart çanakları aynı yöne mi çevrilidir?

ilkinci #896616 
Süreniz başladı..
:)
(1) 

Digiturk kutusunu söküp otel odasında tv hattına bağlamak

ilkinci #896546 
Arkadaş dsmart kutusunu otelde kaldığı odaya bağlamış, görüntü netmiş. Başlıktaki uygulama da sonuç verir mi sizce?
(5) 

Okunası bloglar

ilkinci #894065 
Mutlaka okunmalı dediğiniz ya da boş vakitlerde okunabilir dediğiniz blog önerilerinizi yazabilir misiniz. Gündelik konularda, sinema, kitap ya da diğer dallarda olabilir.
(1) 

altyazı bulmak

ilkinci #892268 
the mozart in the jungle dizisinin ilk sezonunu (29 kare) bilgisayarıma indirdim. Ancak türkçe altyazı sitelerinde sadece ilk üç blümü o da 23 olarak mevcut. Belki ben bulamadım bi bakabilir misiniz acaba?
teşekkürler:)
(2) 

Playstation 3 kullanıcı şifresi unutulursa

ilkinci #888440 
Selamlar,
Ps3 kullanıcı hesabıma tekrar ulaşmak için yapılacak işlemler nedir. Cihaz güncelleme istiyor. Sanırım bundan sebep içindeki oyunları oynayamıyorum.
Ekleme: yeni şifre belirlerken doğum tarihimi soruyor. Ben de bi haberde çıkan doğum tarihi ile kredi kartı dolandırıcılığı yapılıyor diye bi tarih uydurmuştum. 365 günü tek tek denemekten başka çözüm olabilir mi?
(2) 

iphone yedekleme hatası

ilkinci #887898 
selamlar,
iphone 4s telefonum birkaç haftadır ekte ekran görüntüsünü verdiğim iki hatayı veriyor. Ne yapmam gerekiyor anlamadım. ek bilgi olarak şunu ekliyeyim; bu uyarılardan bir hafta kadar önce telefonumdaki tüm kişi bilgileri birkaç günlüğüne silinmiş sonra kendiliğinden geri gelmişti.
Ne yapmam gerekiyor yol gösterir misiniz?
(3) 

Bu aralar otelde kalmak & gbt & askerlik ilişkisi

ilkinci #876143 
Askerlikleri ilgili iki sorum var arkadaşlar. Bedelli başvuruları süresi boyunca asker kaçakları ve bakayalar için bişey yapılmayacağına dair bi açıklama yapılmıştı ama şunları merak ediyorum.

Bakaya durumunda biri olarak bedelli yasasının çıktığı bugünlerde otelde kalsam sabah polisler gelir mi? Gelirlerse yakalanmış sayılıp askere gitmediğim yıllar için ödeyeceğim ceza bedelli yaparken iki katına çıkar mı?
Teşekkürler..
(3) 

Yeni bedelli yasasıyla asker kaçaklarının durumu

ilkinci #875502 
Yeni bedelli yasasıyla yoklama kaçakları ve bakayalar için askere alım işlemi yapılmayacakmış sanırım ama bi arkadaşımızın(!) hangi kategoriye girdiğini bilemiyorum. Şöyle izah edeyim;
Bu arkadaşın askere alınmak üzere şubede işlemleri yapıldı ve gataya sevk edildi. Gata'da sağlık nedeniyle 1 sene tecil verildi. Süre bitiminin ardından 2 yıl geçti ve o şahıs şubeye uğramadı, kaçtı.
Şimdi bu kişi asker kaçağı mı, yoklama kaçağı mı, bakaya mıdır?
Teşekkürler..
(5) 

Sol kolunu hiç kullanamayan yaşlı biri için yapabilecek iş

ilkinci #851875 
Bi yakınım kısmi felç oldu yeni, tedavisi sürüyor. Kendisi emekli ve meşgaliyetsiz bir hayatı var. Kendisine işe yaradığını hissettirecek bi şeye ihtiyacı var. Felçten önce küçük bi beldede hediyelikçi dükkanı açmasının iyi olacağını düşünmüştüm. Ama şimdi yürümesi bile zor. Doktoruna göre sol kolunu kullanması mümkün değil gibi. Bu şartlarda çok az masrafla ne iş yapabilir, aklınıza birşey gelirse paylaşır mısınız?
(1) 

İpad 2'nin açmadığı siteler

ilkinci #786791 
Benim ipad kafasına göre bazı siteleri açıyor bazılarını açmayıp"bu sayfa görüntülenemiyor" yazısı çıkarıyor. Aynı sayfayı iki dk sonra ya da bir gün sonra açabiliyor. Nedir bunun derdi? Fikriniz var mı? Tamirciye para vermeden yazılımla, ayarla falan düzelir mi?
Not: bütün güncellemelerde aynıydı, hiç düzelmedi.
(1) 

Şu tablet-bilgisayar alınır mı?

ilkinci #784882 
Linki altta. Bilgisayar lenova yoga 11 modeli. Neredeyse hiç bir mağazada yok. Bulabildiğim tek satış kanalı linkteki mağaza, o da teşhir ürünü. Hiçbir yerde olmadığına göre eski bir model olmalı dedim ama tipi çok modern. İşletim sistemi windows 8 rt imiş. Yani normal bilgisayarlar gibi exe dosyaları okunup kurulamıyor, windows market gibi uygulamaları çalıştırıyormuş. Aklıma takılanlar şunlar;
Bu cihazla piratebay, kickass gibi sitelerden torrent dosyaları indirebilir miyim?
Photoshop ve after effects programlarını sınırlı da olsa yazılımları tanımak amaçlı kullanabilir miyim?
Son olarak bu fiyata bu ölçülerde bu cihaz yerine düşünülmesi gereken başka cihaz var mı?
Teşekkürler..

www.bimeks.com.tr
(2) 

gbt

ilkinci #783560 
şu resimdeki belgeleri çıkartmak gbt için problem yaratır mı?

Not: problemden kastettiğim, sabıka kaydı sorgulaması ile uyuyan dev, askeriye, polis uyandırılmış olunur mu? Misal adrese kayıt yaptırmak da aynı şekilde problem olur mu?
Not2: evet, adrese de kayıtlı olunmadığını düşünün.
(2) 

Ps3 ile film izlenebilen web sitesi

ilkinci #783113 
Var mı bildiğiniz site?
(2) 

havalimanlarında ve karayollarında gbt kontrolü

ilkinci #782880 
Tabiki bi arkadaşım için soruyorum.
Yurt içi seyehatlerde Havalimanlarında gbt kontrolü yapılıyor mu? Aynı şekilde sürekli gbt kontrolü yapılan belli karayolları var mı bildiğiniz. Sakınsın arkadaş!
(5) 

5bin lirayı yatırım yapmak

ilkinci #772758 
Merhaba. Beş bin lira kadar birikimim banka hesabında duruyor. Hazır hesap işletim ücretlerinin kesileceği ay gelmişken bu parayı nakit olarak değil de b tipi likit fon olarak mı tutsam diyorum. Ama arada bozdurup harcayıp yerine tekrar koymam gerekebilir. Bu durumda kısa sürede al sattan zarar eder miyim. Sanırım stopaj mı nedir bi kesintisi oluyormuş bu fonun. Ya da birer aylık vadeye mi koymalı? Teşekkürler..
(2) 

Şehir bisikleti

ilkinci #770949 
750 liraya alınabilecek en iyi şehir bisikleti sizce nedir?
(2) 

vimeo plus hesabım

ilkinci #752662 
Selamlar.
Vimeo'ya plus üyesi oldum. Her ay tekrarlanarak kartımdan plus ücreti kesiliyor. Şu anda ihtiyacım kalmadı ve yenilemeyi iptal etmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim? Site üzerinde bulamadım nedense.
(3) 

Şimdi askerlik şubesine gitsem..

ilkinci #750372 
Desem ki 'arkadaş ben bayağıdır yoklama kaçağıyım. Hadi alın beni' desem ne zaman asker ederler beni? Eylüle kadar celbler dolmuş diyola. Acaba beni eylüle yazarlar da 'sen eylül'de askersin, bundan böyle işlemlerini tamamladığımıza göre seni gbt listesinden çıkartıyoruz' derler mi?
(3) 

riske girmeden GBT listesinde olup olmadığımı öğrenmek?

ilkinci #750145 
selamlar.

Yurt dışına işlerim oluyor ama askerlikten dolayı gbt'de olup olmadığımdan emin olmadığım için bu işleri alamıyorum. Sorum şu: Herhangi bir yolla gbt'de görünüp görünmediğimi nasıl öğrenebilirim? Tabi bu arama/kontrol sırasında uyuyan devi uyandırmamak esas:)

bilgilerim:
doğum tarihim; 1982 temmuz.
En son bir buçuk sene önce süresi dolan bir sağlık tecilim vardı. Bu tecil süresinden sonra herhangi bir işlem yaptırmadım.
Sanırım 29 yaşı doldurduğum için yüksek lisansa da başvuramıyorum. Yanlışsa düzeltin lütfen.
(3) 

Taksim'de rakı açılacak uygun fiyatlı mekan

ilkinci #742502 
Ortamı da hoş olursa ne güzel olur dimi.
(3) 

Sizce bedelli askerlik kaç lira olur?

ilkinci #740407 
Tabii çıkarsa..
(3) 

mesaj yüklü animasyon film

ilkinci #731534 
çok net soruyorum; 13 yaşında kendini tarikatçı hocalara kaptırmış bir kardeşimiz için mesaj yüklü animasyon film önerebilir misiniz? içinde inançları sömürülen insanlar mı olur bilemiyorum. belki yapılmıştır böyle bir film.
teşekkürler.
(2) 

flac müzik dosyaları indirebileceğimiz güvenilir kaynak?

ilkinci #730628 
nereden indirmeli. torrentten istediğim performansı alamadım. zira mp3 dosyaları flac'a çevirip koyanlar oluyormuş. sanırım indirdiklerim böyleydi.
tişikkürler..
(2) 

dünkü yani 05 şubat tarihli radikal gazetesi olan?

ilkinci #730623 
Knoor'un hediye çekilişi vardı. Belki bana çıkmıştır. Bi bakabilir misiniz?
Bi asil bi yedek talihli ismi olacak. Bana çıkmışsa arabanın lastiklerini size bırakırım :)
(3) 

klip hatırlamaca

ilkinci #722782 
bi klip vardı. vitrin mankeniyle duygusal bağ kuran bi kız ya da delikanlı vardı. aklınıza geliyor mu?
(3) 

sg-1 kadıkoy'den nereden kalkar?

ilkinci #721169 
Sabah 7:50'de sabıha'dan kalkacak uçağa biletım var. Sorulara geçelim ;
-Bu hat nereden kalkar?
-kac dakikada varır?

Teşekkürler..
(1) 

power plate için tavsiyeler

ilkinci #719606 
Power plate ile ilgili merak ettiklerimi sormak istedim. Bacağım kırılıp ameliyat edildikten sonra eski gücünü kaybetmIşti. Power plate platini olanlara bir zarar verir mi bilmiyorum. Bu konuda tecrübeli olanların yorumu olursa çok iyi olacak.
Bir de verim aldığınız pahalı olmayan Salon önerilerine İhtiyacım var. Tesekkurler..
(1) 

Cumhuriyet, devrim şarkıları

ilkinci #709716 
Şu alttaki parçadaki gibi devrimi, kalkınmayı konu alan yerli yabancı şarkılar öğrenmek istiyorum. Var mı verebileceğiniz bikaç örnek?

m.youtube.com
(6) 

iphone 4s & iphone 4

ilkinci #678505 
fiyat-verim ve fotoraf-video çekimleri yönünden değerlendirir misiniz?
(3) 

ios ve pc'de ekran görüntüsünün almaya yarayan uygulama ve program?

ilkinci #678284 
selamlar. özellikle film izlerken hoşuma giden bir planın screen shot'ını film içinden çıkmadan bi kısa yol ile almak istiyorum. mesela pc kullanırken bir kısa klavye kısa yolunu kullanıp arka arkaya kaydedebilmek çok kullanışlı olacak. PrtSc tuşunu kullandığımda paint gibi ayrı bir program açmam gerekiyor. belki pc'de çözümü olmayabilir ama sanırım ipad'de bu iş daha mümkün. zira bir arkadaşım iphone ile iki tuşa aynı anda basarak kayıt alabiliyordu. var mı yol yordam gösterecek? :)
(not: tikler bi iki saat sonra)
(3) 

en az maliyetle üzerime alabileceğim fatura

ilkinci #655858 
Önce sormuş cevap alamamıştım. Bi yardımcı olsanız mehmet ali bey..
Duyuru şuydu,

" Taşındığım evin muhtarlığına bir ay içinde ikametimi taşımadığım için 400 lira ceza ödeyerek ikametimi taşıyabiliyormuşum. Bu cezayı ödemeden işlemi yapabilmek için de yeni tarihli bir faturayı üzerime almalıymışım.
soru şu(: hangi faturayı üzerine almak en az maliyetli olur. Aklıma kablo tv faturası geldi. Bağlantı ücretini bulmuyorum ama aylık 10 lira mı neydi. Teşekkürler..
Not: maliyeti ile önerebilirseniz daha iyi olur"
(2) 

üzerime alabileceğim en ucuz fatura?

ilkinci #655244 
Taşındığım evin muhtarlığına bir ay içinde ikametimi taşımadığım için 400 lira ceza ödeyerek ikametimi taşıyabiliyormuşum. Bu cezayı ödemeden işlemi yapabilmek için de yeni tarihli bir faturayı üzerime almalıymışım.
soru şu(: hangi faturayı üzerine almak en az maliyetli olur. Aklıma kablo tv faturası geldi. Bağlantı ücretini bulmuyorum ama aylık 10 lira mı neydi. Teşekkürler..
Not: maliyeti ile önerebilirseniz daha iyi olur
(2) 

kadıköy civarı masaj yapacak yer

ilkinci #654349 
Çok pahalı ve gereksiz lüks olmamalı. Çalışmaktan kasılmış ağrımış kasları rahatlatacak bi masaj lazım. Teşekkürler..
(2) 

bugün çeyrek altın nereden bulabilirim?

ilkinci #647432 
Üsküdar, kadıköy, beşiktaş civarı.
(1) 

vcf, csv rehber dosyalarını tuşlu nokia telefona transfer etmek

ilkinci #642346 
selamlar. her ne kadar umutsuz olsam da başlıktaki yazdığımı yapmak istiyorum. gazı da verdikten sonra meramımı anlatayım; nokia pc suite ile bu dosyaları telefona atamıyorum. manuel bi yolu var mı? yapmak istediğim tam olarak google hesabımdaki numaraları bu eski telefonuma atmak.
(4) 

üsküdar-palladium nasıl gidilir?

ilkinci #622315 
toplu taşımayı kullanacağım. optimumda inip yürüme seçeneği son tercih olsun. kapısında bırakan bi otbüs varsa ne şükela..
(1) 

medya patronlarının tüm şirketleri?

ilkinci #610390 
Nelerdir? Bildiklerinizi yazın ortaya tüme yakın bir tablo çıkar. Sıradan tüketicinin hayatında olan şirketlerle ilgileniyorum. Sosyal medyada kullanacağım bir yazı için lazım.

Not: sabah bakacağım.
(2) 

facebook sayfamda başkasına ait görseli paylaşma ve telif ilişkisi

ilkinci #604961 
Facebook'ta yaptığım işe yönelik 'haberler/medya sitesi' kategorisi altında bir sayfa oluşturdum. Bu sayfada paylaşımda bulunmamda sıkıntı çıkarabilecek neler olabilir?
Misal şu videoyu* paylaşmak istediğimde bu videoyu paylaşamayacağıma dair bir uyarı penceresi çıktı ve paylaşımda bulunabilmek için kişisel sayfama geçiş yapmam gerektiğini yazıyordu. Neyleyim şimdi?
*www.youtube.com
(1) 

vimeo'daki profil adresimi vimeo.com/adımsoyadım ile değiştirmek

ilkinci #603395 
Selamlar. Facebook'taki kullanıcı adımı iki yıl önce facebook.com/adımsoyadım olarak değiştirebilmiştim. Şimdi aynısını vimeo.com'da yapmak istiyorum. Oradaki kullanıcı adım vimeo.com/user1234567 olarak görünüyor. Burada da aynısını yapmam mümkün mi sizce?
(4) 

'Tanıtım Filminin' İngilizcesi?

ilkinci #603384 
nedir? vimeo'ya yaptığım bir tanıtım filmi çalışmasını koyacağıdım ama ingilizce yazmam gerekiyor. (commercials ile gelmeyin:)
(1) 

banka hesap işletim ücreti & kart aidatları

ilkinci #594374 
Selam duyuru. Bankadan bu kesintilerin geri ödenmesini isteyeceğim de her ikisini aynı dilekçede mi istemeliyim yoksa ayrı ayrı mı başvurmalıyım bilemedim. Var mı kelamı olan?
(1) 

Devlet hastanesinden psikolog randevusu

ilkinci #591732 
Sizce devlet hastanesinde psikolog yardımı almak mantıklı mı? Aranızda alıp da yorum yapabilecek olan varsa Yorumunuza ihtiyacım var. Diğer polikliniklerde hastalar beşer dakika bakılırken psikoloji bölümünde işler nasıl yürüyor merak ediyorum. Zira değil 5 dakika 20 dakikalık bir görüşmenin faydalı olacağını sanmıyorum.
Not: annem için olacak. İki haftalığına istanbulda (üsküdar). Burada başlayıp aydında devam etse iyi olur diye düşünüyorum. Olmadı burada özelde de gösterebilirim. Özelde serbest çalışan psikologların aldıkları ücretlere örnek verebilirseniz makbule geçer. Teşekkürler..
(5) 

Androidçiler! Android telefondaki rehberi kopyalamak istiyorum.

ilkinci #585822 
selamlar. google hesabı ya da telefondaki senkronizasyon ayarlarındaki bir yanlışlıkla telefon rehberini kaybetmek mümkün. Bu gibi aksilikler için çevrimdışı çalışacak ya da çevrimiçi farklı bir ortama yükleme yaparak rehberimin ikinci bir yedeğini çıkarmak istiyorum. Bunu yapabileceğim bir site ya da uygulama önerebilir misiniz?
(1) 

ipad yetkilendirme

ilkinci #585815 
Selamlar. İkinci el bir ipad almıştım. Şimdi bilgisayara bağladığımda eski kullanıcının kimliği görünüyor, onun parolasını istiyor. İpad'in kimliğini kendi hesabım ile değiştirmiştim. Kendi hesap ve parolamı girdiğimde eski kullanıcının adının olduğu pencere açılıyor resimdeki gibi. Ne yapabilirim?
(2) 

isminin başına V koymak?

ilkinci #584786 
facebook'ta kullanıcı adı başına TC koymak gibi V koymanın da bir anlamı bir şeysi mi var? Ne ayak?
(3) 

bi hayal dünyanızı yoklayalım:]

ilkinci #583738 
Bi sorum var ama bilin ki verebileceğiniz bi fikirle bi miktar para kazanabilirim. Hı bana hayrı yok diyorsanız gidin burdan:] Bi proje için uğraşıyorum ve basiretimde sorun var şu aralar. Soru şu;
Maddi kayıplar hariç hayatta kaybetmekten çok korkup, sigortası olsaydı telafi edebileceğiniz neler var?
Ya da daha kendinizden sorayım;
Hayatınızda dönüm noktası gördüğünüz ve eğer başaramasaydınız sizin için yıkım olacak olan ya da en azından hayatınızın akışını değişirecek olan hangi şey için sigortanız olsaydı bu sizin için risk olmazdı?

Edit : maddi kayıplar hariç dedim ya, işte aynı ilk cevap veren arkadaşın örnekleri gibi olanlar hariç, onlar değil yani. Bir örnek veremiyorum çünkü verebilsem hemen onu kullanacağım.
(2) 

Sağlık hukuku

ilkinci #580107 
Selamlar. Sağlık hukuku alanında yardıma ihtiyacım var. Kısaca doktor hasta anlaşmazlığı diyebiliriz. En basitinden merak ettiğim şu;
Sekiz aydır ortodonti tel teavisi oluyorum. Ücretin neredeyse tamamını ödedim. Tedaviyi sonlandırmak ve verdiğim parayı geri almak istiyorum. İlk olarak merak ettiğim şey keyfi olarak tedaviyi sonlandırıp ödediğim parayı alabiliyor olup olmadığım.

Nedenlerini de şu şekilde sıralayabilirim.
-Öncelikle tedavimle ilgili herhangi bir raporlama hiç yapılmadı. Tedavi başında diş ve damak ölçümü vs yapılmadı. Bunların yanında bir de tedavi başında çekilen diş fotografları ve panaromik filmin içinde bulunduğu hasta dosyamın olduğu bilgisayarları çöktüğü için artık yok. Doktor ne hatırlıyorsa o var. Bir diş doktorunun hasta evraklarını 2 yıl süreyle muhafaza etmekle yükümlü olduğunu biliyorum. Ancak bilgisayar çökmesi mücbir sebebe mi girer doğal afet gibi mi değerlendirilir bilmiyorum.
-46 nolu dişim çekildi. Aradaki boşluğun iki ay içinde diğer dişler tarafından doldurulacağını söyledi. Üç ay geçtikten sonra boşlukta sadece bir kaç milimlik kısım dolmuştu. Doktora durumu hatırlattığımda iki ay diye süre vermiş olamayacağını zaten o boşluğun dolmasının mümkün olmadığını dişimde devrilme olduğunu sadece birkaç milim boşluk kalabileceğini ama bunun da beş altı aylık bir süre tutacağını söyledi. Şu anda tedavinin 9. Ayı aradaki boşluk neredeyse aynı.
-üst çene dişlerim merkezden iki mm sağa kayık. Tedavi başında üst dişlerin merkeze alınacağını söylemişti. Dünkü muayenede dişlerin yanyana dizilimi sırasında merkezin daha da sağa kayabileceğini ama dişlerin yanyana gelip estetik bir duruşa sahip olacağını söyledi.

Görüldüğü gibi sürekli şöyle söyledi ama böyle yaptı diyorum. Ve neredeyse her söylediğini bir sonraki randevüde yalanladı. Arada herhangi bir kayıt yok. Bunun hangi taraf için olumsuz olduğunu bilmiyorum. Umuyorum kayıt tutmakla hükümlü olduğu için doktorumun zararınadır. Neler yapabileceğimi buradan öğrenmek istedim. Tüketici hakem heyeti gibi bir oluşumun sağlık konusunda da olacağını düşünüyorum. Konuyu mahkemeye de götürebilirim. Teşekkürler..
(11) 

Yaşlı işi mi bu?

ilkinci #579331 
Tam alacaktım soğuttular beni saatten. Daha çok spor giyindiğim için bana ağır kaçabilirmiş. Dümdüz klasik değil. Ne dersiniz?

www.saatvesaat.com.tr

mobil görünümden çık