(2) 

Başka takım logolu passolig ile Fenerbahçe tribüne girmek ya da girememek?

ilkinci #1350544 
Merhaba arkadaşlar. Bı kampanyadan fb-gs maçına iki tane bilet kazandık. Ben galatasaraylıyım ve passoligim yok. Yeni başvuru yapıp takımımı gs seçip maça girmek istiyorum. Bilet zaten alınmış ve tarafımıza verilecek ama passolig mobil ile tribüne girerken sen gs'lisin sen giremezsin denilir mi diye aklıma geldi. Bu konuda bilgisi olan var mı?
(1) 

Instagram ve Twitter korsan uygulamalara izin vermek vs

ilkinci #1350448 
Merhaba. Sanırım yanlış bı yere tıkladığım için Instagram'da abuk subuk bir sürü şeyi beğenmiş görünüyorum ve her saat birileri takip isteği gönderiyor. Bugün instagram ve Twitter hesabınız başkaları tarafından kullanıyor olabilir diye uyarı verdi. Twitter ayarlarda uygulamalar ve oturumlar kısmında bir sürü değişik yerde bir sürü farklı işletim sistemi ile oturum açmış görünüyordum. Her ikisinde de şifremi değiştirdim ama Instagram gene güvenlik uyarısı verdi. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?
*Twitter'ı hem telefonda hem pc'de kullanıyorum.
(6) 

Çaydanlığa sinen parfüm kokusunu çıkarmak!?

ilkinci #1336630 
Evet saçma bir durum ama yaşandı. Geçenlerde balık kokusunu gidermek için cam ocak üzerine parfüm sıkmıştım. Çaydanlığı da ona gelmesin diye uzaklaştırmıştım ama nasıl olduysa havada dolaşan parfüm ona da gelmiş, içine işlemiş. Şimdi çay dem tutmuyor. Temizlenmesi için şunlar denendi:
Çamaşır suyu ile yıkamak
Sirke kaynatmak
Yağ çöz, kireç çöz gibi ilaçlar kullanmak

Soru: Saf alkol alıp onunla yıkasam acaba bu kokudan kurtulabilir miyim? Ya da aklınıza gelen başka bişey var mı? Teşekkürler..

Edit: Saf alkol az işe yaradı ama hala koku var.
(6) 

ekran görüntüsü almak için klavye kısayolu kullanmak

ilkinci #1327346 
merhaba.
asus notebook t100 kullanıyorum.
işletim sistemi win 10
bir de kablosuz klavyem var: microsoft all in one N9Z-00017.* belki bu klavye üzerinde bi tuş kombinasyonu vardır ama ben bilemedim. internette de bunla ilgili bilgi yok.
ekran görüntüsü alabilmek için ekran alıntı aracı ile uğraşmadan izlediğim filmlerin ekran görüntülerini tek tuşla filmden çıkmadan alabilmek istiyorum yardımcı olan olursa çok teşekkür ederim

* www.microsoft.com
(3) 

Yasal faiz hesaplama

ilkinci #1325392 
Arkadaşlar geçmişe dönük bı alacağımın bugünkü değerini hesaplamak istiyorum. yasal faiz oranı nedir, nasıl hesaplanır öğrenebilir miyim? 01.06.2015 tarihinden bugüne toplam 3 sene 6 aylık faizi hesaplayacağım.
(6) 

Dört ayda %150'lik kredi kartı faizi

ilkinci #1315141 
Arkadaşlar, bilenlerden banka faizleriyle ilgili bi yardım almak istiyorum. Annemin kredi kartından nasıl olduysa telefon faturası ödeme talimatı verilmiş. Muhtemelen annem telefonla arandığında ağzından onay için geçerli lafları aldılar. Zaten kredi kartını da söylediğine göre telefonla arandığında tabiri caizse zorla aldırmışlar. Annem de arandığında telefondaki kızın ısrarlarından kurtulmak için 'telefonda kabul edeyim sonra kart gelince almam, kart da kendi kendine iptal olur' diye düşünüyor. Öyle de oluyor.
Buraya kadar tamam diyelim. Dört ay önceki 20tl'lik telefon faturası otomatik ödeme talimatıyla ödendikten dört ay sonra borcun 50 TL olduğunu yüzde 150 faiz gelmiş olduğunu öğreniyoruz. Bu ne kadar yasal bir durumdur? Bu faiz oranı normal midir, bilenler yardım edebilir mi?
(3) 

Şu cila rengi nedir?

ilkinci #1283427 
Merhaba. Eklediğim görseldeki sandalyenin gül kurusu gibi bi cilası var sanki. Aynısını kendi gürgenden yapılma mobilyama uygulamak istiyorum. Bu rengi nasıl elde edebilirim? Hangi tür vernik kullanmalıyim ve içine renk verici başka bişey katılmalı mı? Bilen varsa ne güzel olur

Ne düşünüyorsun? pin.it
(4) 

pasaport başvurusu

ilkinci #1267013 
başvurusu sitesine ulaşılamıyor. sizde de böyle mi?
epasaport.egm.gov.tr
(1) 

pasaport kayıtlı telefonu tamir ettrimek

ilkinci #1265530 
merhaba. pasaport kayıtlı telefon bozulduğunda teleservice kvk gibi firmalara verip parasıyla yaptırabilir miyiz?
(2) 

Site yönetimiyle ilgili aklıma takılanlar.

ilkinci #1263643 
Merhaba.

-Yaklaşık 500 haneli sitedeki spor salonu sabah 7'de açılıp akşam 10'da kapanıyor. Bu salonun 24 saat açık olmaması için bi neden var mıdır? Evimin dibinde dışarıya kapalı bi salon varken zaman sınırı nedeniyle giremiyor olmak saçma geliyor.

-Bir de salona bir reformer egzersiz makinesi bir de masa tenisi masası aldırabilir miyim sizce, olursa nasıl bi prosedürü olur. Herşeye para harcanıyor, bu içlerinde küçücük bişey.

-Sitenin telefon uygulamasında bina camlarının temizliği için x kadar bütçe ayrıldığı ve çalışmaların başladığı yazıyordu ancak taşınalı 3 ay oldu camlar aynı çamur içinde.

-Ve son olarak site yönetiminden birşey talep ederken, sitedeki diğer insanlara da ulaşıp birlik olmak gerekir diye düşünüyorum. Ancak bunu nasıl yapabilirim fikrim yok. Bir sosyal medya üzerinde sitede yaşayanları toplayabilmek çok iyi olurdu.

Site yönetimiyle konuşmadan önce hem mantıken hem yasal olarak ne gibi haklarım var öğrenmek istedim. Fikrini beyan edenlere şimdiden teşekkür..
(1) 

yer sorusu da denebilir, istanbul

ilkinci #1253367 
Bimeks sorularımla baymak istemiyorum ama ta ataşehir'den beylikdüzü'ne boş yere gitmek istemiyorum. halen faal olup içinde cep telefonu bulabileceğim bir bimeks arıyorum. (Servise verdiğim telefon için ürün değişimi kararı verildi ve sadece bu mağazadan alabilirim) Mağaza sayfasında beylikdüzü mağazası açık görünüyor. beylikdüzü ya da bahçelievler mağazalarının açık olduğunu bilen var mı? İkinci olarak bu mağazalarda cep telefonu bulabilir miyim? (çoğu mağazasında elektronik ürün kalmamış deniyor) teşekkürler..

edit: bahçelievler için cevabımı aldım. beylikdüzü için de cevap alabilirsem yarın 4 saatim kurtulacak
(4) 

Henüz kapanmamış bimeks mağazası?

ilkinci #1253148 
herhangi bi yerdeki olabilir, İstanbul'da olursa çok iyi olur.
(3) 

statik soğutmalı buzdolabı mı no frost buzdolabı mı?

ilkinci #1242949 
Merhaba. Statik soğutmalı kullanan varsa yorumlarını öğrenmek isterim. Hem daha sağlıklı deniyor hem daha ucuz. Bu işte bi iş olmalı?
(10) 

Evin bir odasını yabancı öğrenciye kiralamak

ilkinci #1240281 
Yeni eve taşınacağım, hazır ev değiştirirken 2+1 bakıp evin bir odasını yabancı birine kiralayayım diyorum. Ne kadar kolaydır, artısı eksisi nedir sizce? Amacım konuşa konuşa dil öğrenmek. Birini bulabilmek için çok cüzi fiyat isteyebilirim. Eve gelip konuşsun, temiz olsun yeter.
İngilizce öğrenme tekniklerine olumlu cevap vermeyen biriyim. Ama yabancı birini bulmak ne denli kolay bilmiyorum. Boş yere 2+1 masrafına mı girmiş olurum? Ne dersiniz? Özetle yabancı biri bulabilir miyim?

bilgi: ev tutmak istediğim yer brooklyn park recidence, göztepe köprüsü ile göztepe ssk arasında. Kadıköy'e otobüs ile 15 dk mesafede. Bir de şu var: Her yeni gelen misafir için evde kalanları yönetime ya da resepsiyona bildirmem gerekecek. 'Siz burayı ticarethane gibi mi kullanıyorsunuz' derler mi acaba?
(3) 

Erasmusla gelen ab ülkesi öğrencileri

ilkinci #1232308 
Son yıllardaki siyasi karışıklıklar nedeniyle Türkiye'yi tercih etmiyorlardı. Bu sene nasıl durumlar? Ortadoğu öğrencileri çoğunlukta mı bu yıl da? Ortalama bi yüzde verilebilir mi?
(3) 

Fikirtepe E-5 yanındaki büyük binalarda oturanlar

ilkinci #1232157 
Buradaki evler güzel görünüyor ama E-5'e çok yakın. Yolun sesi evlere ne derece geliyor merak ediyorum. Pencere açıkken ses durumu nasıl, yaşayan gören biri söyleyebilir mi?
(1) 

Ataşehir Kadıköy sarı dolmuş güzergahı?

ilkinci #1231587 
Selamlar. Şu üçünü merak ediyorum.
Soru 1. Ataşehir - Kadıköy arası çalışan sarı dolmuşların güzergahı
Soru 2. Ortalama ne kadar süreyle geçerler, yol üstünden yolcu alırlar mı?.
Soru 3. Bir de gece kaça kadar çalışıyorlar?

Teşekkürler..
(3) 

Ataşehir palladium'dan ulaşım

ilkinci #1231191 
Selamlar. Ataşehirden Kadıköy'e sarı dolmuş seferleri başladı sanırım. Palladium avm'ye yakın bi yerden mi geçer? Ya da palladium yakınlarından geçen başka bir hat var mı?
(4) 

Ne demiş ki burda

ilkinci #1224443 
Bisikletime alacağım bi arka dişli için satıcıya sorduğum soruya verilen cevabı tam anlayamadım. Cevap şu:


Thank you for your email.

The SRAM PG-1130 Cassette (11 speed) will not be compatible with your 10 speed Sram Rival groupset.

The cassette will fit your hub, however it is designed to be used with a narrower 11 speed specific chain so your existing parts will not be compatible.
(3) 

Bisikletten anlayanlar yardımcı olabilir belki?

ilkinci #1220543 
Merhaba. Merida yol bisikletim var ama donanım konusunda çok bilgili değilim. Bisikletimin sram rival grup setindeki 53-39 aynakolu 50-34 olan bir modelle değiştirmek istiyorum ancak sram parçaları çok pahalı olduğu için fiyatı daha uygun başka bir markanın aynakolunu almak istiyorum. Sorum şu; sram uyumlu hangi aynakolları alabilirim.

Bilgi:Bisikletim 2 x 10 vites. Artı olarak biri de aynakolların neden arka vites sayısına göre alınması gerektiğini açıklarsa öğrenmiş olurum. Başka biri de neden shimanonun aynakollarından birini alıp bisikletimde kullanamayacağımı anlatabilir. Teşekkürler..
(14) 

Evin kırılan camlarını kiracı mi öder, ev sahibi mi?

ilkinci #1211261 
Bugünkü dolu yağışı ve fırtına mağlum. Soru yukarıda. Nedir bu işin kuralı? Teşekkürler..
(3) 

Peki burda ne diyorlar bana?

ilkinci #1211245 
Ekran görüntüsüne bakabilir misiniz? Alışveriş ödeme sayfasında çıkan uyarıda ne deniyor bana? Teşekkürler..
(1) 

İherb'ten alışveriş yaparken DHL kargoyu nasıl tercih edebilirim?

ilkinci #1211146 
Merhaba. İherb'ten alışveriş yaparken DHL kargo'yu tercih etmek istiyorum ama ödeme kısmındaki shipping ayrıntılarında ekran görüntüsünü eklediğim sayfa çıkıyor. Bu şekilde ben hangi kargo firmasını seçmiş oluyorum? Yardımcı olursanız sevinirim..
(6) 

nerelerdeki evlere erasmus öğrencisi bulabiliriz

ilkinci #1210097 
merhaba. istanbul anadolu yakası için soruyorum. bi sene kadar yanıma ingilizce pratik yapabileceğim erasmus öğrencisi almak istiyorum. hangi semtler tercih edilir. hazır evimi değiştirecekken o taraflardan ev tutayım diyorum. ev baktığım yerler daha çok kozyatağı göztepe hattı.
not olarak üsküdar'ı da ekliyeyim.
(19) 

Anneler günü için kim ne hediye alıyor?

ilkinci #1190085 
Hediye alanlar için soruyorum, ne alıyorsunuz annenize. Ben kararsız kaldım şahsen. Herkes dökülsün. (ben de hediyelerinizden hediye seçeyim :)
(3) 

Zamanında yaşanmış efsane tartışma programları önerisi

ilkinci #1190064 
Başlıkta belirttiğim gibi düello kıvamında yaşanmış efsane olmuş tartışma programları izlemek istiyorum. Seyir zevkinden ziyade insan psikolojisini, tartışma üsluplarını gözlemlemek için istiyorum bunu. Mesela fatih altaylı ile levent kırca'nın teke tek'teki kapışması fenaydı: www.youtube.com

Var mı buna benzer aklınıza gelen örnekler?
(13) 

Ekşi sözlüğe girmek istememe hissi

ilkinci #1189784 
Sizde de böyle bir his var mı?
Çok değerli yazılar görebiliyorum ama gerek aktrollerin iğrenç karalama başlıkları olsun gerek sözlük formatına aykırı girilmiş en bayağı forum sayfalarında görebileceğimiz başlıklar sözlüğe girmeden önce düşündürüyor. Sözlük yönetiminin pek rahatsız olmadığı da ortada.
Bu duyuru da benim tepkim olsun. Peki siz ne düşünüyorsunuz?
(1) 

kaş ekimi

ilkinci #1189513 
anneme kaş ekimi yaptırmayı düşünüyoruz ama ekilen teller sürekli uzuyor mu merak ediyoruz. kaş ektirmiş olan ya da ektirmiş bir tanıdığı olan varsa bu tecrübeyi paylaşabilir mi?
teşekkürler..
(1) 

İngilizce alt yazı sitesi

ilkinci #1188126 
Merhaba. İngilizce alt yazıların uyumlu olduğu kare sayılarını da görebileceğim bi site arıyorum. Var bildiginiz? Dediğim gibi kare sayısını göstermeli. (Divxplanet kapanmayaydı iyiydi)

edit: ilk cevapta frame sayıları görünmüyor
(5) 

Amazondan aldığım ürüne yorum yapamamam

ilkinci #1183890 
Selamlar. Amazondan bi termos almıştım, dün geldi. Kocaman termosu kutusuz, korumasız kargo poşetine koyup göndermişler. Dan dun vura vura gelmiş olacak üst kısmında göçüklükler oluşmuş. İşlevselliği bozulmamış ama fiyakası bozulmuş. Yorum yapmak istediğimde resimdeki gibi bir uyarı alıyorum. Belki bir süre sonra mı yorum yapabileceğim anlamadım. Bi yorumlar mısınız benim için?
Bilgi: kredi kartı ile tek çekimde aldım. Hesap kesim tarihine onbeş gün var. Belli para hesaplarına geçince yorum yapabileceğim yazıyordur. Pek öyle değil gibi ama bilgi olarak yazayım..
(1) 

Kadıköydeki kültür sanat etinliklerini listeleyen güncel sayfalar?

ilkinci #1159589 
Boş zamanlarımda bütün etinlikleri görüp içinden seçim yapabileceğim bi sayfa olsun istiyorum. Kesin vardır da ben bilmiyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

(Aslında kadıköy özelinde sordum ama istanbul geneli için de ayrı bi parantez açabiriz.)
(3) 

Sağlık sektöründe düzgün hastaneler?

ilkinci #1158515 
Eğitim ve sağlık gibi temel sektörler İslam'ı kullanıp insanları sömüren kuruluşlarla dolmuş. Fetö operasyonlarıyla soruşturulan insanların sahip olduğu hastanelere bakmak yeterli. Yeşil sermaye hastaneleri de öyle.
Burada isim vermiyorum herhangi hukuki bu sorun olmaması için ama gerekirse madara ederim, bu da dursun burda.
Mesela yakın zamanda bu iki grup tarafından satın alınan bi hastane çalışanının anlattıklarını duydum. Daha önceden x bir hastalık nedeniyle iki tahlil uygulanırken, şimdi bunun iki katı uygulanıp bir de her sene yaptırmanız gereken x aşısı vs var gibi şeyler söylenirmiş. Genel olarak hastanenin hastalardan istediği tahliller ikiye katlanmış, daha önceki hastaların telefonlarına da tedavi kampanya mesajları atar olmuşlar. Çoğunun da böyle olduğunu düşünüyorum. Bir de müşteri profili olarak onların kafada değilseniz, giyim kuşamınız onlar gibi değilse işiniz kolay değil.

Geriye Acıbadem gibi hastaneler kalıyor ama onların istediği fiyatlar da öyle böyle değil.

Kısacası varsa bilginiz temiz düzgün hastaneler paylaşalım, veri tabanı olsun. (Varsa?)
(4) 

should I tear my eyes out now?

ilkinci #1156967 
Bi şarkı sözü çevirmeye çalışıyorum.
Şimdi gözlerimi paralamalı mıyım dışarı kadar? Sanki olmadı bu? :)
(2) 

İphone 4s'e jailbreak kursak 2017'de whatsup kullanabilir miyiz?

ilkinci #1135938 
Soruyu başlığa sıkıştırdım:) sapasağlam telefonu bi whatsup kullanamayacağım için atmak istemiyorum. Ondan bu çırpınışlar. Ne dersiniz olur mu böyle bişey?
(1) 

daha basit soruyorum

ilkinci #1135445 
Kaks %15/30 ne demek?
Bi arsa için soruyorum.
Teşekkürler..
(5) 

şu metni çevirebilir misiniz?

ilkinci #1129593 
Merhaba. Bi satıcı ile ingilizce mailleşiyorum ancak son yazdığını yanlış anlamak istemiyorum. Zaten pek anlamadım da. Bire bir çeviriye ihtiyacım yok anlam olarak benden ne istediğini öğrenmem yeterli. bu arada bir dolandırıcı olabileceğinden şüphelendiğimi de belirteyim. Siz de bu kokuyu alırsanız uyarın lütfen.
Teşekkürler..

"My suggestion is this: go to any MoneyGram office ( ru.moneygraminfo.com ) and send 10.000 TL at name of your best's friend , with the address in United Kingdom.
Once you show the receipt from the MoneyGram with the reference number covered (include 8 digits of numbers, because I do not want to know the password of your translation) I cease to look for another buyer, and I have come to you.
I hope that you understand. I do not ask you to send me the money in advance! I just want to be sure that you really want to buy my flat and you have money.
We meet face to face, and you can see my flat. It's like in the photos. If you want to buy the flat, we do sale acts in your name, and we will go to the MoneyGram, change the recipient's name in my soon name and give me the rest of money. If you do not want to buy my flat after you will see it, you can withdraw your money from MoneyGram. But I'm sure if you will see it and you have money you will buy 100%.
I'll wait for your answer."
(3) 

Amazondan sipariş verip adresi Berlin vermek?

ilkinci #1120366 
Selamlar.

Dün öğrendiğim üzere yurtdışı internet alışverişlerinde gıda ve ilaç ürünleri ülkeye sokulmuyormuş. Ay sonunda Berlin'den gelecek arkadaşlarım var. Ürünü burada alırken adres olarak Berlin'deki arkadaşın adresini vermeyi düşündüm ama aklıma takılan soruların cevaplarını arıyorum.

-birincisi, Almanya'da da Türkiye'de olduğu gibi internet alışverişlerinde gıda ürünlerine bi sınırlama var mıdır? (Besin takviyesi, supplement almayı düşünüyorum)
-ikincisi, buradan sipariş ederken adresi Berlin göstermem site çalışmasına ve yasalara uygun mu?
-üçüncüsü, sipariş edenle alıcı ismi farklı olacak. Bu bir problem mi?

Zahmetiniz için teşekkürler..
(1) 

Şair burada ne demek istemiş?

ilkinci #1120103 
Selamlar. Amazon'dan alışveriş arefesindeyim de iki sorunum var.
Birincisi seçtiğim ürünü sepete eklemek için add to cart linkini göremiyorum. Onun yerinde "subscribe now" yazısı görüyorum. Sanırım amazon tarafının bi teklifi var. Bunu tıkladığımda alışveriş sepetimdeki diğer ürünleri es geçerek beni bir ödeme sayfasına yönlendiriyor.
İkincisi de yüzde5 ve 15 seçeneklerine tıkladığımda bi pencere açıldı. ekran görüntüsünde mevcut. Belki çıkış yolu burdadır. Neler olduğunu anlamış değilim İş kontrolümden çıkıyor, bir türk genci amazon yollarında helak olmak üzere :((
(5) 

Anneyle yapılabilecek etkinlik, gösteri?

ilkinci #1110902 
Merhaba. Anneyle ara limoni. Doğa içinde gezmeyi, etkinliklerden Güldür güldür, komedi dükkanı, acun programları gibileri, müzik olarak da fantezi müziği, az popüler müziği seviyor. Sizce bugün onun için uygun bi etkinlik var mı? Öneride bulunmak isteyen?
Bir de çok yeniliklere açık olmayan bi anne için psikolojik yardım önerisi nasıl yapılmalı, kendim başarılı olamadım bu konuda. Birlikte gidelim, ayrı ayrı gidelim dedim, olmadı. Ne yapmalı? Hayatına arkadaş olarak girecek bi psikolog belki? Abarttık mı?
Tavsiyeler için teşekkürler..

Ek: Anne, 58 yaşında. Ben, erkek 34 yaş
(1) 

CD-ROM bağlantısı

ilkinci #1096743 
Merhaba. Eski bilgisayarı tekrar toplamaya çalışıyorum. Herşey tamam, ide cd-rom'un kablosunu takacak yer bulamadım. Fotoğraflar linkleri aşağıda. Yardımcı olursanız sevinirim:)

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(1) 

DSLR makinelerdeki 3G-HDI çıkışlar ne işe yarar?

ilkinci #1087803 
Selamlar. Bazı DSLR makine monitörlerinde HD-SDİ giriş çıkış varken bir çok monitörde 3G-SDI giriş çıkışlar var?
Aralarında ne gibi farklar var bilen var mı?
(1) 

İnternet sitesini tekrar aktif etmek

ilkinci #1087011 
Merhaba. Bi arkadaşımın arkadaşına yaptırdığım internet sitem yayından kalkmış. Bu siteyi uzun seneler uygun fiyata açık tutmak istiyorum ama teknik olarak bu işlerden anlamıyorum. Şu anda ödemem gereken şu kalemler var:
Alan adı geri alma, 1 yıl 45tl
Alan adı uzatma, 2 yıl 52tl
Eko paket-linux (bu sanırım hosting ücreti) 3 yıl 127

Yasal olarak bu sitenin sahibi olduğuma dair bir belge de yok. Yarın site hak sahipliği üzerine bi anlaşmazlık çıksa hak talep edebilir miyim bilmiyorum. Site benim şahsi sitem ve içinde kişisel mesleki çalışmalarım mevcut. Hem yasal haklarımı elime alacağım hem de güvenli bi yol önerir misiniz?

Önereceğiz yol siteyi yapan arkadaştan talep edeceğim yasal belge vs gibi şeyler de olabilir. Zira arkadaşım siteyi ücretsiz oluşturdu ve benden yayın için de dört senedir hiç ücret almadı. Bu yardımı nedeniyle şimdi kendisine bunları söylemeyi uygun bulmadım. Belki benim için uygun bi dil bulabilirsiniz. Teşekkürler..
(3) 

İki sene yenilenmeyen kira kontratı

ilkinci #1086817 
Merhaba. Kiracı ev sahibi ilişkisi üzerine bi sorum var. Yan daire de oturan arkadaşımın ev sahibi 900 liralık kiralarının bundan sonra 1150 lira olacağını söylemiş. Aylık açıklanan yıllık kira zam oranına göre yapılması gereken zam ise 45 tl. Evde 24 aydır oturuyorlar ve ilk yapılan kira kontratının ardından bi daha kontrat yenilenmemiş. 2014 haziranda yapılan Kontrattaki kira ücreti 780 tl. Arkadaşım ilk sene apartman aidatı ile birlikte 800 lira ödemiş. İkinci sene ev sahibinin 900 lira talebine itiraz etmemiş. Şimdi ise 900 liralık kira için 250tl'lik zamma itiraz ediyor ama yasal hakları ne bilmiyor. Bi konuda yardımcı olabilir misiniz?

Ek soru: Oscar nickli arkadaşa özelden sordum, burada da sorayım. Diyelim ki ev sahibi seneye yüksek zamlı yeni bir kira kontratı önerirse, kiracı "bizim kontratımız var zaten, her sene otomatik yenileniyor" deyip evde aynı şartlarda kalmaya devam edemez mi?
(2) 

go pro gibi kamralar için aklıma takılanlar

ilkinci #1085585 
Merhaba. Bir inşaat projesi için action cam cihazların bazı özelliklerini araştırıyorum. Cevapları kolay bulamayınca bir de buraya bakayım belki bilen biri vardır dedim.

Aradığım iki özellik şunlar.
-Bu makinaları hiç kapanmadan dc adaptör ile çalıştırmak mümkün mü?
-Diyelim ki bağladık, hiç kapanmadan 12 saat açık kalmasını sağlayabilir miyiz? Çünkü cihaz üzerine kayıt alınmayacağı için kameranın kendini kapama özelliğini devre dışı bırakmak gerek.

Ne dersiniz?

edit: güvenlik kameralarının görüntülerini beğenmedik öneri için teşekürler.
(2) 

taksim-vialand eyüp ulaşım

ilkinci #1084493 
selamlar. taksim gümüşsuyundan vialanda nasıl gidebilirim?
(1) 

Esenler otogar - hadımköy pelikan hill ulaşım

ilkinci #1080575 
Merhaba. Yarın sabah esenler otogarda hadımköy pelikanhill'e toplu taşıma ile en kolay ve hızlı nasıl ulaşırım? Gideceğim yer Alkent 2000'e yakın.
Teşekkürler..
(2) 

yurt dışından gelen kargonun takibi

ilkinci #999965 
Selamlar. Yurtdışından bi gönderi bekliyorum ama göndericinin verdiği tracking code'u girdiğimde böyle bir kayıt yok diyor. Kargo firması şu. Yardımcı olabilecek var mı?
(2) 

Aldığımız Tv'yi nedensiz iade etmek

ilkinci #997764 
Selamlar.
Abi'm samsung tv aldı. TV kutusundan çıkarılıp çalıştırıldı. Görüntüleri mağazada gördüğümüz gibi canlı değildi. Sanırım mağazada bizim kullandığımız uydulardan daha güçlü playerlar kullanılıyor. Şimdi Abi'm değiştirmek istiyor. Mağaza ilk başta değiştirebiliriz demişti ama şimdi cihaz açıldı alamayız diyor. Birçok firmada bir aya kadar nedensiz değiştirme hakkı olduğunu biliyorum. Samsung mağazalarının bu konudaki kuralı ve tutumu hakkında bilgisi olan var mı? Okuduğunuz için teşekkürler ..
(3) 

izmir yol sorusu

ilkinci #971351 
selamlar
bugün İzmir'de arkadaşımla buluşup karaburun'a gideceğiz. yalnız ikimizde yolları pek bilmiyoruz. arkadaşım Uşak'tan arabasıyla gelip beni alacak. ben de izmir havalimanında olacağım ama arkadaşı fazla trafiğe sokmamak için çevre yolu bağlantısına yakın bi yerde beklemek istiyorum. aşağıdaki linkte çevre yolu bağlantılarını gösteren bi resim var. sizce havalimanında indikten sonra nereye geçip beklesem mantıklı olur?

www.kgm.gov.tr
(4) 

Yıllara göre konuşma dilimizdeki değişiklikler

ilkinci #952142 
Daha önce de sormuştum ama cevap alamamıştım. Belki şimdi konuyla daha ilgili birileri görür ve cevap verebilir. Duyuru kurallarını ihlal etmiorum umarım. Sorum şu;
Zaman geçtikçe dilimize yeni sözcükler giriyor, başta arapça farsça gibi dillerden aldığımız sözcükler ve eski türkçe dediğimiz unutuluyor. Ancak yeni çekilmiş bir dönem filmi izlerken bazen Nişantaşı'nda konuşur gibi diyaloglara şahit olabiliyoruz. Dilimizin yıllara göre gösterdiği değişim tam biliniyor olsa bu gibi hatalar yapılmaz diye düşünüyorum. Tam olarak merak ettiğim dilimizin yıllara göre ne tür bir değişim gösterdiği. *
Bu konuda fikirleriniz nedir?

*mesela bununla ilgili bir kaynak olsa. Ya da 1900'lü yıllara ait konuşmaların olduğu bir ses kaydı olsa, var mı bildiğiniz? Böylece günümüzle birebir karşılaştırma yapabiliriz.

Teşekkürler..

mobil görünümden çık