(5) 

kadıköyde çizgi roman bulabileceğim sahaf

oldtimer #31365 
evet, şöyle bol çeşit bulabileceğim bi sahaf arıyorum.
(6) 

levis dockers outlet

oldtimer #30906 
istanbulda şehir içinde, otobüsle rahatça ulaşabileceğim levis dockers outletleri arıyorum. nerede bulurum?
(1) 

grafik tasarım master

oldtimer #29109 
şimdi ben halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyorum. 3. sınıf bu sene ve inceden yüksek yapma planları kafama yerleşmeye başladı. grafik tasarıma falan oldukça meraklıyım ve az buz bilgim var photoshoptır vs. grafik tasarım bölümünden yüksek yapmam mümkün mü benim? yurtiçi veya yurtdışı ne gibi şartlar gerekiyor? teşekkür eder bal yanaklarınızdan öperim.
(3) 

yerel medya tarihi

oldtimer #27758 
ege bölgesi (izmir özellikle) yerel medya tarihiyle ilgili döküman arıyorum. bilen duyan gören?
(yarınki bir ödev için lazım oldu. evet yumurta kapıya dayandı hafiften ama çok sıkışık bi haftaydı :) teşekkürler.
(3) 

msn emoticon yapmak

oldtimer #25615 
şimdi halihazırda olanları var ekliyoruz kimisi gayet büyük çıkıyor kimisi ise görünürde büyük olmasına rağmen küçücük bir hale dönüşüyor ekledikten sonra. bunun nedeni nedir? bir de şu resim, gif olanlar var kare şeklinde. bunları kendimiz yapabileceğimiz bir program var mıdır? tens yu veriyor...
(1) 

avermedia dijital uydu kartı?

oldtimer #23671 
avermedia uydu kartı aldım. çatıda tüm apartmanın kullandığı bir merkezi anten var. dairelere dağılmış durumda oradan. her odada anten girişi var. içeride tv'ye bağlı uydu alıcısında çanak ayarlarında "turksat 1c2a" yazıyor.
ama uydu kartının içindeki yazılımla turksat uydularını seçip tartma yaptığımda hiçbir şey bulmuyor. tek bir kanala rastlayamadım. forumlarda falan gezdim bu satcodx dosyalarından falan bahsetmişler. ne yapmam gerekiyor bir yardım eli?
(6) 

kingston ddr vs twinmos ddr

oldtimer #20736 
şimdi benim makinada 512 kingston ddr 400mhz ram var. yarın bir adet twinmos 512 ddr 400 ü alıp bunun yanına monte etmek istiyorum. bir sorun çıkarır mı farklı markalar böyle yan yana?
(2) 

photoshop cs2'de yazma problemi

oldtimer #19411 
olay bu sabah meydana geldi. normal şekilde çalışıyordum. yeni bir proje açıp text kutusu ekledim. ancak içine yazdığım harfler devasa boyutlarda çıkıyordu. 1200*780 civarı bir dosyaydı çalıştığım ama arial font 6 puntoda bile yarısı görünüyordu tek bir harfin. sonra kapadım açtım belgeyi. artık hiç bir fontta yazı görünmüyor. daha önce de bir iki kere başıma gelmişti bu görünmeme olayı ancak photoshop ı açıp kapadıktan sonra düzelmişti. bu sefer bilgisayarı yeniden başlattığım halde düzelmedi. içine yazdığım harfler layer ın ismi olarak görünüyor. yani bir aksiyon var ama resim dosyasının üzerinde görünmüyor. neden kaynaklanıyor bu kafayı sıyırcam?
(7) 

katkısız ürünler

oldtimer #18936 
şimdi bu gıdalardaki katkı maddelerinin zararlarından millet tamamen bilgi sahibi olduktan sonra birçok üretici katkısız ketçap, katkısız bilmemne, zart zurt çıkarmaya başladılar. şimdi ben anlamadım bu işi; madem bu ürünler katkı maddeleri olmadan da üretilebiliyor, bugüne kadar ne diye o tür maddeler konuluyordu içlerine?
palavra atıyorlar desek pakedin üzerinde içindekiler kısmı var, katkı maddesi içermiyor uyarısı var sonuçta bu işleri de denetleyen kurumlar var sallayamazlar gibime geliyor.
(1) 

gerekli şeyler

oldtimer #16453 
taksim'den gerekli şeyler'e nasıl gidebilirim?
(5) 

istanbul acıbademden taksim ulaşımı

oldtimer #15652 
sevgili yazarlar, değerli ekşi sözlük kullanıcıları, önümüzdeki ay okulun istanbul gezisi var. kalacak yeri olanlar okulun ayarladığı otelde kalmak zorunda değil ancak her sabah 9da otelde buluşup geziye katılmak gerekiyor. şimdi benim de kalacağım yer acıbademde. otel de taksimde la martine diye bir otel. yani her sabah 9da bu otelin lobisine yetişmem gerekiyor. sizce en rahat ve hızlı ulaşım nasıl olur? kadıköye dolmuşla inip vapurla karşıya geçip taksi ya da otobüs felan mı? yoksa direkt acıbademden otobüs varsa taksime o mu en rahat olur? (hani sabah köprü trafiği falan) bir fikir şeyedin lütfen? teşekkürler
(1) 

DISPLEX denen mereti izmirde nerden bulurum?

oldtimer #13989 
displex isimli saat camı, telefon ekranı çiziklerini giderici sıvıyı izmirde nereden bulurum? bugün bir iki saatçiye sordum bilmiyorlar bile böyle bir şeyi. dedim ne biçim saatçisiniz siz bastım gittim. var mıdır bilen?
(6) 

çek bozdurmak

oldtimer #13583 
şimdi amerikadaki bi yerden gelecek bir çek olayım var. o çeki burada rahatlıkla bozdurabilir miyim? yoksa bankaya göre değişir mi elimde patlar mı? hangi banka olduğunu bilmiyorum çünkü. paypalla da ödeme yapıyor site ama paypal desen ayrı bi terane o yüzden onu geçtim.
(2) 

yazıcı kartuşu

oldtimer #13235 
lexmark z23 bir yazıcıya sahibim. orjinal bir kartuş almıştım. bitmesine yakın kullanmayı bıraktım. yaklaşık 1 senedir kuru vaziyette duruyor. şimdi gidip doldurtmaya kalksam çalışır mı tıkanıklığı açabilirler mi?
(1) 

photoshop actions

oldtimer #12441 
deviantart'ta falan bir sürü action paketi var. bunların bazılarını indirdim yükledim gereken yere ama nasıl kullanılır çözemedim. bir yardım eli uzatın 3 çocuğum aç!
(1) 

amatör denizci belgesi

oldtimer #12204 
bu belgeyi almak istiyorum. araştırdığım kadarıyla liman başkanlığına başvurup gerekli belgelerle (öğrenim belgesi, sağlık raporu gibi) sınava giriliyormuş. bilen eden varsa bu sınavın ücreti ne kadardır bi de sınava nasıl hazırlanılır? diye soracaktım hatta sordum bile.
(1) 

toshiba laptop açılmayla ilgili

oldtimer #9708 
kuzenimin a100-912 model toshiba laptop ı var. son bir iki haftadır çoğunlukla her gün ilk açılışta açma düğmesine ilk bastığında açılmıyor ancak ikinci ya da üçüncü basışta açılıyor. bir keresinde de basarak açılmayınca kuzenim düğmeye basılı tutmuş ve öyle açılmış. bunun nedeni ne olabilir? teşekkürler şimdiden
(1) 

kısa film adı soruyorum

oldtimer #9449 
okuldaki bir kısa film gösterimi sırasında izlemiştim. sanırsam fransızdı. evli bir çift tatil yapmak için dağa gidiyorlar. kayak merkezi gibi bir yer. bir ara kadın çekildikleri fotoğrafların birkaçında arkalarda kırmızı kazaklı bir adamın durduğunu farkediyor. eve dönünce önceki tatillerindeki fotoğrafların bulunduğu albümleri karıştırıyor. her karede bir şekilde o adam var. arkaplanda durmuş kameraya doğru bakıyor sürekli. tam burada kesmişlerdi filmi sinir olmuştum soramamıştım da adını. bilen var mıdır?
(3) 

çeşme ya da foçada kalınacak pansiyon

oldtimer #9210 
şöle kız arkadaşımla 1-2 gece kalabileceğim güzel hoş ucuz pansiyonlar var mıdır? varsa nerelerdedir ve kaç paradır falan filan? teşekkürler, saygılar, sevgiler.
(1) 

rock a'ya gidiş

oldtimer #8395 
yarın arkadaşlarla gitmeyi planlıyoruz da sitede yazdığına göre fuar montrö kapısından araçlar kalkıyormuş. bu araçların kalkış saatleri ve ücreti nedir bilen var mı?
(2) 

ben bu ekran kartını kırarım

oldtimer #7748 
asus ati 9550se ekran kartım var. 256 mb 128 bit. kendisini düşünmeden aceleyle almıştım vakti zamanında. ama saolsun farcry dır doom3 dür hiç sorun yaratmıyordu. lakin ara ara görüntüyü dondurup vpu recover hatası veriyordu. hatta bezen tamamen kilitleniyor restart atmak zorunda kalıyordum. olur o kadar diyodum kendi kendime. bunu da her oyunda yapmıyordu. mesela doom3 gibi hayvani bi oyunu baştan sona sorunsuz oynamışken farcryda hatta half life da falan yapıyordu bu donmayı. ancak bu aralar iyicene çığrından çıktı iş. oyuna giriyorum eskiden normalde 1 saat sonra nadiren yaptığı şeyi 10 dakkada bir yapmaya başladı. vpu recover verip duruyor. görüntü ilk önce donuyor o anki ses tekrar etmeye başlıyor arka arkaya takılmış gibi. sonra görüntü bi anlığına bozuluyor ve masaüstünde vpu recover penceresi çıkıyor. bir çok sürücü denedim ama fayda etmedi. ne yapmalıyım sizce kartı değiştirmekten başka ve bunun tam nedeni ne olabilir?
(1) 

küçük stand arıyorum nerde bulurum

oldtimer #5502 
böyle üstünde minimal şeyler sergilemekte kullanılan resimdeki gibi bir stand arıyorum. tabi resimdeki motorlu. dönüyor falan. öyle bir şeye gerek yok. sabit dursun yeter benim için. nerde bulabilrim ya da yaptırabilirm böyle bir şey. izmirde falan bi yer bilen varsa çok makbule geçer.
(4) 

sürücülerin ayrı pencerede açılması sorunu

oldtimer #4976 
son bir iki haftadır bilgisayarıma tıklayıp c: ve d: sürücüsünü açmaya çalıştığımda ayrı pencerede açılıyor. onun dışında sürücülerin içinde gezindiğimde ya da başka herhangi bir pencere, aynı pencere içinde açılmaya devam ediyor.
bunun dışında c: sürücüsünde yaklaşık 10 tane dosya çıkmaya başladı. bir anlık görünür olup kayboluyorlar. autorun.exe ismini taşıyor bir tanesi ve ikon olarak beyaz arkaplan üzerinde mor bir S harfi var. ne tür bir şey nereden bulaştı anlamadım. spyware doctor, ad-aware, registry mechanic, zone alarm ve winoptimizer kullanıyorum. hiç biri temizleyemedi. arkadaşımda da aynı sorun çıkmış ve bir başka arkadşım da kendisinde olduğunu söyledi ancak kullandığı bilgisayar internete bağlı değil. bu ne pis bişiydir böyle bir yardım ediverin!
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık