(5) 

yunan adalarına gidenlere sorular

oldtimer #1590040 
yunan adalarına bir eylül seyahati planlıyoruz. ancak bu iş ilk gündeme geldiğinde vize için 5-6 günde çıkıyor diyorlardı. ido'yu aradığımızda ise belgeleri en az 10 gün önceden teslim etmeniz gerekiyor siz yine bi 14-15 gün olarak düşünün dediler.

bu kadar sürüyor mu gerçekten? sizin vizeniz kaç günde çıktı? schengen vizesi bile bu kadar sürmüyor sonuçta.

bir de sığacık'tan samos'a gitme planımız var, siz hangi adaları ya da tecrübelerinize dayanarak neler önerirsiniz? her bilgiye açığım, teşekkürler
(2) 

Amazon almanya gümrük sorunu çıkar mı?

oldtimer #1588698 
Malum sınırlamalar değişti, amazon’da satılan 100 euroluk bir ürün ithalat depozitosu vs dahil fiyatı, alsam günrükte sorun yaşar mıyım?
(5) 

şehirler arası araçlar güvercinlik'te indiriyor mu?

oldtimer #1586168 
izmir'den bodruma gideceğiz ama güvercinlik'te inmemiz gerekiyor. önünden geçip bodrum otogar'a kadar gitmemiz ve dönmemiz saçma olacak. araçlar güvercinlik'te indiriyor mu?
(5) 

migros küçük ev aleti iadesinde sorun çıkarıyor mu?

oldtimer #1582498 
hep gıda ürünü iade ettim bugüne kadar sorunsuz alıyorlar, tarihi yaklaşmış, ürünü beğenmedim vs problem etmeden.

geçen kettle aldık altus marka. ne düğmesine basınca kapağı açılıyor, ne su kaynayınca otomatik kapanıyor. alalı 10 gün falan oldu hiç memnun değilim. bunu fişiyle gidip geri versem garanti maranti derler mi yoksa sıkıntı çıkarmadan iade alırlar mı?

bir de memnun kaldığınız çelik bir kettle öneriniz varsa alırım.
(3) 

döküm tencerede güveç yapmak

oldtimer #1581799 
yayvan, döküm bir tencere aldım ve güveç yapmak istiyorum. dana kuşbaşı soğan biber vs şeklinde. genelde internetteki tariflerde 200 ya da 190 derecede 50 dk 1 saat arası fırında pişirin diyor. ancak daha düşük sıcaklıkta daha uzun süre yapsak etin yumuşaklığı açısından daha iyi olmaz mı? örneğin 160-170 derecede 1,5-2 saat arası pişse?

bu konuda deneyimli olanlarınız ne önerir?
(4) 

intel işlemcili macbook air'ı m3 ile yenilemek?

oldtimer #1578726 
2020'de aldığım son intel işlemcili macbook air'ı satarak m3 işlemcili bir macbook almak iyi bir yatırım mı? zira apple ürünlerine gelen zamlar ortada ve bugün aldığınız bir cihaz uzun zaman sonra bile iyi fiyata satılıyor.

bir de 2020 13.6 inç macbook air kaç civarına satılır? sahibinden'de 18-20 arası ilanlar var ama piyasası bu mudur bilemedim.
(4) 

karikatüristler ne yapıyor?

oldtimer #1577629 
yiğit özgür başlığı karşıma çıkınca aklıma geldi. bir zamanlar gayet popülerdiler ve dergiler iyi satış rakamlarındaydı, ancak artık o devir bitti hepsi genç yaşta ortadan kayboldu. neler yapıyor nasıl para kazanıyorlar acaba? umut sarıkaya var hala mesleğe devam eden ama yılda 1 dergiyle nasıl dönürüyor ki bu pahalılıkta?
(1) 

aile hekimlerinde ücretsiz checkup devam ediyor mu?

oldtimer #1575876 
bianet.org

2018de çıkmış şöyle haberler var ama güncel bir şey bulamadım. bu uygulama devam ediyor mu? yararlananınız var mı? yaş 38, şöyle genel bir kontrol iyi olur diye düşünüyorum.
(1) 

izmir eşrefpaşa hastanesinde röntgen vs ücretli mi?

oldtimer #1575795 
cuma günü muayeneye gideceğim dirseğimdeki ağrı yüzünden. tenisçi dirseği gibi duruyor, doktor muhtemelen röntgen ve mr falan isteyecek. bunlar ayrıca ücretli mi oluyor nasıl oluyor?
(5) 

matlaşan bardaklara ne yapılır?

oldtimer #1575355 
internette bir sürü çözüm var, bunlardan sirke karbonat vs denedim hiçbir etkisi olmadı. bulaşık makinasında matlaşan bardaklara denenmiş, kesin bir çözüm bilen var mı? yoksa yapılacak bir şey yok mu bu soruna?
(6) 

trendyol satıcısından iade işlemi

oldtimer #1575293 
trendyolda bir satıcıdan figür aldım. satıcı puanı 8.9 idi güvendim ama kırık ve kötü kondisyonda bir ürün geldi. iade ettim ancak satıcı para iadesi kısmında sıkıntı çıkarırsa trendyol nasıl devreye giriyor, böyle bir tecrübe yaşamış olan var mı?

amazon başka satıcı da olsa müşteriyi mağdur etmiyor ama trendyol bu konuda nasıl? para iadesi işlemi sorunsuz çözülür mü eğer satıcı kaynaklı bir sıkıntı olursa?
(1) 

dirsekten gelen cırt cırt sesi

oldtimer #1574816 
sağ dirseğimden bir süredir kolumu kapatıp açarken (tam açıldığı noktada) cırt cırt diye, oradaki dokuların sıkışmasını, ezilmesini andıran bir ses geliyor. kolum belli bir pozisyonda uzun süre sabit durursa ağrı da yapıyor. bu ne tür bir rahatsızlık olabilir? yaşamış olan varsa doktorunuz ne dedi ve ne tür bir tedavi geçirdiniz? gitmeden ön bilgi almak istedim.
(5) 

apartmana sürekli zarar veren karşı komşu

oldtimer #1555673 
izmir'in göbeğinde, oturduğum 26 hanelik apartmanın karşısında bulunan küçük bir evde, torbacılık yaptığı bilinen, içeri girmiş çıkmış vs zararlı bir tip var. apartmanın güvenlik kameraları ve kapı zilindeki kamera karşı evin de ön cephesini gösterdiği için (muhtemelen kanıt olmasını istemiyor) bu arkadaş 2-3 ayda bir gecenin bi saati çıkıp kameraları sopayla vurarak döndürüyor ya da spreyle boyuyordu. son olarak da apartman zilini ve kameraları çekiçle parçalamış ve şu an ne zil ne kameralar çalışmıyor. dairelere bir sürü de masraf çıktı. elimizde zili parçalarken ve kameraları kırarken net görüntüler de mevcut.

yönetici bunun üzerine emniyete gitti. kendisi daha önce 112’yi arayıp bu kişiyle ilgili şikayette bulunmak istediğimizi de söylemiş, ısrarcı olmuş ancak elimizdeki videolar olsun önceki vukuatlar olsun yazılı bir şikayet bu şekilde alamayız denmiş. Zarar verdiği o gün 112’yi ısrarla arayın mala kast cana kast var diyerek ekip çağırın bu şekilde hiçbir müdahalede bulunamayız bundan yazılı şikayet çıkmaz, demişler. İşi savcıya taşıyabilmek için ekiplerin 3-4 kere gelip olay yerinde tutanak tutmuş olması gerekiyormuş falan.

bunu inanılmaz saçma buldum, yani biri gelip apartmana sürekli zarar veriyor, kameraları kırıyor ve apaçık görüntüsü var. buna rağmen hiçbir şey yapamayız diyorlar. bu iş nasıl çözülür yani toplanıp gidip karşı karşıya mı geleceğiz illa, anlamadım bu mudur polisin önerdiği çözüm? bu işi çözmek için ne yapılabilir acaba?
(1) 

Ps Plus aboneliğini bitmeden uzatmak

oldtimer #1553377 
Bir sorun olmuyor değil mi? Yıllık aboneliğim var 2-3 ay önce almıştım, ama zam falan gelir düşüncesiyle 1 yıllık daha satın alayım diyorum.
(3) 

Gündemle ilgili skeçler yapan fenomenler

oldtimer #1552782 
Takip ettiğiniz, işlerini sevdiğiniz, güldüren skeçler yapan ya da gündemle ilgili konuları komik şekilde ele alan kimler var merak ettim?

iMac internet bağlantısı sürekli kopuyor

oldtimer #1552065 
Selamlar,
Yeni m1 işlemcili iMac ve Turkcell superonline kullanıcıyısım. Bir süredir sinir bozucu bir problem yaşıyorum. iMac’i her kapatıp yeniden açtığımda internete bağlanıp 10 saniye kadar bağlı kalıp tekrar kopuyor. Tekrar bağlanıyor ve 10 saniye sonra aynı şey, döngü halinde. Ve bu bir türlü düzelmiyor. Düzelmesi için modemi fişten çekip 1 dakika kadar beklemem gerekiyor. Hatta bugün o bile işe yaramadı 2-3 sefer modemi kapatıp açtım ancak o zaman bağlandı. Evdeki diğer cihazlarda (telefonlar, MacBook falan) böyle bir sorun yok, onlar şak diye bağlanıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Sadece modemi fişten çekip tekrar açmak işe yarıyor bağlanması için. Uyku modunda 2-3 Gün açık kaldığı da oluyor o zaman da bir sıkıntı yok tekrar uyandığında.
Wifi ağını unut diyip silerek yeniden denedim o da fayda etmedi.
(3) 

anne-babaya uygun f/p telefonu

oldtimer #1548596 
kendim iphone kullandığım için android tarafını hiç takip etmiyor ve bilmiyorum. samsung kullanıcısı anne-babaya (alıştıkları için başka markaya geçmesinler diyorum) fiyat performansı iyi hangi model alınır? galaxy a32 önermiş bir tanıdıkları? bütçe 7-8 bin arası diyebiliriz.
(7) 

ithalatçı garantili playstation 5 alınır mı?

oldtimer #1548271 
Sony eurasia garantili ile arasında 3-4 bin liraya varan fark var kimi satıcılarda. ithalatçı garantisinin garanti olmadığını biliyorum tamamen satıcı insafı ama 2 yıl garanti için bu fark verilir mi sizce? Ps5'lerde kronik, sık karşılaşılan bir problem falan var mı ki?
Bir de faturası varsa ve haliyle nereden alındığı belliyse schengen ülkelerinden (ve makedonya, sırbistan gibi birkaç ülke daha) alınmış Ps5'lerde de Türkiye'de 1 yıl garanti veriliyormuş. Satın aldığım yer bu faturayı da sağlarsa zaten 1 yıl garanti olmuş olacak.
Fikirleriniz neler?
(3) 

buzdolabından çıkan, basmayan marş benzeri ses nedir?

oldtimer #1548081 
samsung buzdolabından bir süredir periyodik olarak bu ses gelmeye başladı. nasıl anlatılır onu da bilmiyorum, sanki kontağı çevirince marş basmıyor gibi ama marş sesi gibi öksürük benzeri değil de daha çok "vıy vıy vıy vıy" diye daha tiz bir ses. ama sesin temposu aynı marş gibi. hemen sonra "gurulktt" diye bir sesle de bitiyor. birkaç mekanik parça yerine oturuyor gibi. yaklaşık 2-3 saniye sürüyor ama günde belki 40-50 kere yapıyor bunu. akşamları ise daha artıyor sıklığı.
dolapta başka hiçbir sorun yok görünürde. soğutması falan değişmedi. sizce sesin nedeni ne olabilir? daha önce karşılaşan varsa servis öncesi bilgileneyim dedim, zira garantisi bitti dolabın.

retro masa lambası önerisi

oldtimer #1547991 
masa lambası almak istiyorum şu linkteki tarzda;

www.vivense.com

bu aslında baya hoşuma gitti ama homing markasının yorumları pek iç açıcı değil hepsiburada'da vs. kalitenin vasat olduğunu söyleyen yorumlar mevcut. bu tarzda lamba satan bildiğiniz online bir yer var mı? internetten olmayacaksa da izmir içi önerileri alabilirim.
(7) 

bulaşık makinenizde ne kullanıyorsunuz?

oldtimer #1547751 
finish classic jel kullanıyordum ama fark ettim ki özellikle teflon tavalarda, tava ısıtılınca deterjanın parfümlü kokusu yayılıyor yemek kokusuyla birlikte. tavayı çeşmede tekrar durulasam bile koku tam geçmiyor.

siz ne kullanıyorsunuz bulaşık deterjanı olarak? bir de deterjan yerine karbonat ve limon tuzu kullanan, parlatıcı yerine de sirke koyanlar var. bu deterjana göre çok daha sağlıklı bir çözüm gibi.
(4) 

ptt kargo'daki kargom 4 gündür dağıtım merkezinde bekliyor

oldtimer #1544215 
hepsiburada'da bir satıcıdan bir ürün aldım, ptt kargoya verildi. ancak ayın 10'unda izmir dağıtım merkezine ulaşmış ve orada kalmış görünüyor. şubeye transfer süreci 4 gündür sabit. endişelenmeli miyim? kargoyu kaybetmiş olabilirler mi?
(4) 

iMac satacağım ama nasıl?

oldtimer #1543909 
27'' bir iMac'im var, modeli yenilediğim için eskisini satacağım. Satın alacak kişiler illa cihazı görüp sıkıntısı var mı diye denemek isteyeceklerdir, doğal olarak. Ancak dev gibi cihaz. Tanımadığım insanları da eve sokmak mantıklı gelmiyor. Elbette zor olacak ama, görmek isteyen olunca kutusuyla aldığım gibi yakındaki bir kafeye götürmek saçma mı olur? Ya da ne önerirsiniz?

amazon'da satılan pantolonlar ve beden sorunu

oldtimer #1540474 
amazon'da satılan koton jean'lerde beden kısmında sadece tek bir beden seçilebiliyor. yazan numara bel muhtemelen ama pantolonun boyu hakkında bir bilgi yok. nasıl oluyor bu iş? insanlar da almış olmalı ki puanlamış yorumlamışlar kimi pantolonları.
(4) 

Bu tarihlerde Dikili Bademli taraflarında kamp yapılır mı?

oldtimer #1539037 
İş güç derken kamp planını sürekli erteledim. Son bir deniz-kamp tatili yapmak istiyorum ama havalar soğudu. Accuwether'dan kontrol ettim haftaya 3-4 gün boyunca Dikili tarafları en yüksek 25-27 derece, en düşük ise 16-18 derece arası görünüyor. Daha sonra ise giderek soğuyor, yani bu sene için son şans olabilir.

Deneyimi olanlar, o taraflarda yazlığı vs olanlar ne der bu işe, deniz nasıl olur, geceleri üşür, kamp yaptığımıza pişman olur muyuz?
(4) 

enseden yayılan karıncalanma-ürperme hissi

oldtimer #1536360 
bir süredir ensemden başlayan ve başımın yukarısına doğru yayılan bir karıncalanma hissi yaşıyorum. (daha çok serin havada sırtta hissedilen ürperme gibi diyebiliriz) buna birkaç gündür ani seslere karşı duyarlılık da eklendi. ani ve beklenmedik bir ses kulaklarımdan yayılan ufak bir karıncalanma hissi yaratıyor. (2 gün önce alkol aldığım bir akşam 2-3 biradan sonra semptomların ortadan kalkması bu durumun psikolojik olabileceğini de düşündürdü.)

ayrıca ensemin hemen altındaki omurlarda bir süredir hareketsizlik bazlı olduğunu düşündüğüm gerginlik ve eklem ağrısı var o yüzden kireçlenme ya da sinir sıkışması olabileceğini düşündüm. bu karıncalanma ve akşamları ortaya çıkan sersemlik hissi dışında başka bir ağrı, uyuşma yorgunluk vb bir şey yaşamıyorum. bir doktora görünmeden önce benzer şeyler yaşamış olanlarınız varsa ne gibi bir teşhis konuldu merak ediyorum.
(4) 

hangi operatöre geçeyim ya da ne önerirsiniz?

oldtimer #1532988 
uzun süredir faturalı türk telekom müşterisiyim ve her taahhüt dönemi bitimine yakın arayıp yeni bir paket önerdiler. her seferinde de 10-15 lira zam yapıp önceki paketimde yer alan 750 dk'yı 1000 dk, 1000 dk'yı 1500 dk'ya çıkardılar. internet de aynı şekilde. ki ben mevcut haklarımı bile çok az tüketiyorum.

gel gelelim bu son seferde neredeyse yüzde yüz zamlı bir paket önerip hiç kullanmayacağım miktarda dakika ve internet önerdiler. dedim ben mevcut paketi bile bu kadar kullanmıyorum, var olanın bile dörtte biri anca bitiyor, aynı oranda bir tarifeden devam edelim daha ucuz olsun. öyle bir paket öneremiyoruz dediler. ben de o zaman taahhüt bitiminde hattı taşıyacağım dedim.

şu operatöre geç, avantajlı bir paketi var, memnunum diyeceğiniz hangisi var? ya da son bir kere arayıp bakın ben operatör değiştiriyorum desem müşteri kaybetmemek için uygun bir öneri sunarlar mı? bunu deneyimleyen var mı?

teşekkürler
(4) 

Bir tuhaf WhatsApp grubuna eklenme vukuatı yaşadım

oldtimer #1530823 
Sık sık alışveriş yaptığım ve eve sipariş verdiğim bir tekel bayisinin numarası telefonumda kayıtlı. Bugün durup dururken "X tekel" sizi müşteriler grubuna ekledi diye bir bildirim geldi ve baktım böyle bir gruba eklenmişim. Başta dedim herhalde kampanya vs. bildirmek için müdavim müşterilerini ekledi adam. Ama gruba girdiğimde telefonumda kayıtlı tekel numarası tarafından eklenmemiş olduğumu gördüm.

Daha da tuhafı yönetici olarak görünen tek numarada ise namaz kılan bir erkeğe ait profil fotoğrafı vardı ama jenerik bir fotoğraf kullanılmış. Baktım gruba 50-60 kadar numara eklenmiş ve ne olduğuna anlam veremediklerinden olsa gerek birçoğu hiçbir şey yazmadan dakikalar içinde ayrıldı gruptan. Biraz bekledim ne mesaj atan oldu ne bir şey. Sonra ben de ayrıldım. Şimdi görüşünce soracağım kendisine ama bence bir fikri bile yoktur, zira ne beni ekleyen kendi numarası ne de onu söz konusu gruba eklediler.

Ama nasıl oluyor da kendi numarası olmadığı halde bana gelen whatsapp bildiriminde falanca numara değil de "X Tekel" şeklinde benim rehbere kaydettiğim isim ve şekilde sizi şu gruba ekledi diye bildirim alıyorum? Böyle bir şey yaşayan oldu mu daha önce?
(1) 

a101'den alınan microsoft mouse bozuldu, garanti süreci nasıl işliyor?

oldtimer #1530192 
index bilgisayar diye bir şirketin adı var garanti belgesinde. kendilerine kargo yoluyla mı gönderiyoruz nasıl oluyor? a101 garanti olayıyla ilgilenmiyordur herhalde? bir de bu index'e daha önce ürün göndermiş olanınız var mı? eğer sıkıntı çıkarıyorlar ilgilenmiyorlarsa boşuna kargo vs ile uğraşmayayım.
(1) 

Diş taşı temizliği ve uyku plağı

oldtimer #1522479 
Her ikisi için ayrı ayrı güncel olarak ne kadara yaptırdığınızı öğrenebilir miyim? Bir de fark eder mi bilmem ama şehir belirtirseniz sevinirim.

Teşekkürler
(2) 

Payoneer ödemenin inceleme altında olması

oldtimer #1521580 
daha önce birçok kere ödeme gelen bir yerden tekrar ödeme aldım. ancak 5-6 gündür ödeme payoneer hesabıma aktarılmadı ve yaklaşan işlemler kısmında "inceleme altında" görünüyor. payoneer'dan bu durumla ilgili herhangi bir uyarı gelmedi ve ne hesap bilgilerinde ne de gönderen tarafında eksik bir şey yok. bunun nedeni ne olabilir?
tam ödemenin geleceği gün şifre değişikliği yapmıştım, nedeni o mu acaba ve incelemenin tamamlanması ne kadar sürer?

teşekkürler
(1) 

safari'nin arada siteleri açmamakta inat etmesi

oldtimer #1516174 
safari kullanıyorum, her şey iyi hoş, memnunum kendisinden ama arada (15-20 dk'da bir diyebiliriz) sanki internet bağlantısı kopmuş gibi hiçbir siteyi açmıyor. 30-40 saniye bir süre geçtikten sonra da safari sayfayı açamadı diyor. iphone'da da yaşıyorum aynı sorunu. safari açamazken (web sitesini yükleme çubuğu bir yere kadar gelip öylece kaldığı sırada) google chrome ile denediğimde o her sayfayı rahatlıkla açıyor ayrıca. yani sorun internet bağlantısı kaynaklı değil ama ne? dns de değiştirdim bir şey fark etmedi. teşekkürler şimdiden.
(6) 

bugün tarihi eser olan bir nesnenin kendi zamanında üretilmiş sahtesi olsa

oldtimer #1514294 
Günümüzde biri tarihi bir eserin sahtesini yapabiliyor ve bunun bilinen orijinal eserin yanında hiçbir değeri yok doğal olarak.
Ama peki atıyorum 2500 yıl önce yapılmış ve o dönemde de değerli olan bir eseri yine o dönemde yaşayan biri kopyalasa, bugünkü gibi sahtesini üretmiş olsa... mesela altından bir maskın daha ucuz malzemeden yapılmış bir kopyası gibi. (örneğin tutankamon'un altın maskının kopyasının yapılmış olduğunu ve bulunduğunu düşünün ama altından değil) bunun günümüzde arkeolojik olarak bir değeri olur mu? sanırım sadece o dönemde üretilmiş bir nesne olduğu için değerli olur. Mesela arkeologlar ve müzeler için değeri nedir?
(2) 

uykuya dalarken sürekli sıçramak

oldtimer #1513789 
selam herkese,

bir süredir (1-1,5 aydır) uykuya dalma esnasında sürekli sıçrayarak uyanıyorum. bir gecede 15-20 kere yaşıyorum bu durumu, hatta bir keresinde sabahı ettim. huzursuz bacak sendromu benzeri, uykuya dalma esnasında bacağımın kolumun atması durumunu da yaşıyordum. yatmadan önce pasiflora, melisa çayı vs gibi şeyler kullanınca bu büyük oranda azaldı ama uykuya dalma esnasında sıçramalar devam ediyor. alkol aldığım akşamlar ise tahmin edeceğiniz üzere pamuk gibi uyuyorum ama her akşam uyuyabilmek için içecek halim yok elbette.

muhtemelen son dönemde artan kaygı, anksiyeteye bağlı bir durum ama antidepresan kullanmayayım diyorum. bu durumu yaşamış olanlar varsa nasıl kurtuldunuz, neler önerirsiniz?
(3) 

Amazon.com'dan TR kredi kartıyla alışveriş

oldtimer #1482426 
Temmuz ayında bir arkadaşım Amerika'dan Türkiye'ye geliyor. Ben de amazon.com'dan ABD adresine gönderilecek şekilde bir iki alışveriş yapacağım, gelirken getirecek. İş Bankası Maximum ile alışveriş yapınca ek bir masraf çıkıyor mu? Yoksa onun kendisi satın alsa, ben burada ödeme yapsam daha mı avantajlı? Dolar sürekli arttığı için gelecek aya kadar ne olur ne olmaz diye bir an önce almak mı mantıklı?
(1) 

Türk Telekom ÖİV tutarını yüklemiyor, ne yapayım?

oldtimer #1139778 
ÖİV tutarı ile ilgili mesaj atıp duruyorlar, yok 5 lira yok 6 lira hattınıza yüklenmiştir diye. Ancak kontrol ettiğimde ne gelen var ne giden.
Müşteri hizmetlerini aradım kadın mesaj yeni geldiyse yatacaktır diyip durdu, aylardır olduğunu söyledim ama sanırım farklı bir frekansta yaşıyodu. sürekli papağan gibi aynı şeyi tekrarladı başka şekilde de yardımcı olamayacağını söyledi.

var mı böyle bir ÖİV durumu başına gelen, ne yapayım?
(5) 

Schengen giriş çıkış hakkı

oldtimer #1066716 
2 girişli schengen vizem var. Yunanistandan giriş yaptım ve sonra italya üzerinden slovenyaya geldim. Hırvatistana girerken slovenya çıkış bastı ve hırvatistan içeri aldı. Bu durumda ikinci hakkımı da kullanmış mı oluyorum? (Zira hırvatistan schengen ülkesi değil ama vize kabul ediyor) kafam karıştı.
(1) 

bir vize sorusu

oldtimer #1050522 
schengen vizesi için istenen evraklara bakınca maaşlı çalışan, memur veya iş yeri sahibi gibi kişiler için istenen belgeleri görüyoruz.

ama gelgelelim kişi sanatla uğraşıyorsa ne yapacak?
örneğin yazar, ressam vb üretimlerle gelir sağlayan kişiler çalıştıklarını nasıl ispat edebilirler ki?

yazar ben yazacağım kitap makale vs hakkında ülkenize araştırma yapmak için geliyorum dediği vakit bunu nasıl ispatlayacak? bu ne turistik vize oluyor ne de iş vizesi kapsamına giriyor?
(3) 

yön tayini için verilen rakamlar

oldtimer #1019673 
havacılıkta, askeri filmlerde vs hani derler ya 3-0-2 doğrultusuna ilerleyin vb.
bu üç rakam neyin nesi oluyor?
(2) 

google arama önerileri

oldtimer #953661 
şimdi diyelim bir yerin ismini falan arattığımızda google otomatik olarak başka kullanıcıların aradıklarına dayanarak "bunlar da aratıldı" diye tamamlıyor ve öneriler sunuyor ya. bu önerileri o veri kaç kere aratıldıktan sonra yapıyor? ya da algoritması nedir?
(2) 

kamil koç - budo seferleri

oldtimer #945227 
kamil koç'un istanbul - izmir budo aktarmaları seferleri başlamış. her gün bir sefer var. ben de bugünküne aldım ama az önce baktım araçta hala 4 koltuk dolu. yeterli yolcu yok diye seferi iptal etmez di mi bunlar?
(2) 

nedir bu şarkı?

oldtimer #754939 
soundhound bulamadı :(

zeytincekirdegi.tumblr.com
(2) 

Indiegogo ve kickstarter

oldtimer #607616 
Bu crowdfunding sitelerinde insanlar projeler için para gönderiyor ama söz konusu proje sahipleri bu projeleri yapmazlarsa ne oluyor? Herhangi bir dava hakları var mı yoksa para uçup gidiyor mu?
(3) 

Pasaporta telefon işletme

oldtimer #605725 
Sadece telefon bayilerinden mi yapıyoruz bu işlemi yoksa vergi dairesine falan da uğramamız gerekiyor mu?
(3) 

seyahat sigortası yaptıracağım

oldtimer #596283 
acenteler ya da ofisler cumartesi günü açık mı? bu işlemi hemen gerçekleştirebiliyorlar mı? yoksa bugün halletmem mi gerekiyor?
(4) 

ayakkabı boyasıyla deri ceket boyanır mı?

oldtimer #584611 
maksadım her santimini haldır haldır boyamak, ceketi pırıl pırıl yapmak değil aslında.
ancak kol kısımlarında, derinin üst kısmında aşırı renk değişimi oldu oraları biraz ince bir kat sürerek kolların altıyla ve montun geri kalanının rengiyle yakın hale getirsem benim için yetecek. ama ayakkabı boyası zarar verir mi bu durumda, deriyi bok eder miyim bilemedim. denemiş olanlar varsa bir sorayım dedim.
(1) 

PTT ile yurtdışına kitap yollamak

oldtimer #582006 
Almanya'ya 400 sayfalık bir kitabı yollamak ne kadar tutar, kaç günde gider?
(1) 

vize için banka hesabında gösterilen para

oldtimer #581289 
çek cumhuriyeti'ne gidecek bir arkadaşa biraz para yollayacağız da hesabında göstermesi için. vadeli hesap da olsa kabul ediyorlar mı? diye sordu. eğer ediyorlarsa direkt o hesabını gösterecek bize gerek kalmayacak.
(2) 

nüfus sureti

oldtimer #579990 
nereden alınıyor? muhtarlıktan mı yoksa nüfus müdürlüğünden mi?

eskiden muhtarlıktı ama arkadaşım değişti artık nüfus müdürlüğünden alınıyor dedi, yarın ona göre gidicem.
(7) 

Barcelona kalacak yer, hostel vb.

oldtimer #575378 
Sevgili Evliya Çelebiler,

Haziran başında Barcelona seyahatine çıkıyoruz iki arkadaşımla.
Daha önce gidenlerin nerelerde kaldıklarını ve önerileriyle deneyimlerini yazmalarını rica edeceğim.
Kalış için günlük 30-40 euro'yu geçmese süper olur.

Teşekkür ederim, saygılar
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık