(1) 

sürücü kursu direksiyon ders saati

oldtimer #161762 
bu sürücü kurslarının kurs boyunca verdiği direksiyon dersinin bir saat sınırı yok mu? yani en az 10 saat vermek zorundadır hepsi gibi... bi kanun,yasa bunun gibi bişi...

benim gittiğim yer 2 gün boyunca 1er saat verdi sadece. hadi, allahımıza bin şükürler olsun daha önce direksiyon görmüş insanız da ya diğerleri?
(3) 

açılan converse için yapıştırıcı

oldtimer #161294 
kenarları açılan converseimi bir ayakkabı tamircisne götürdüğümde yapıştırmıştı ve en az 2-3 ay daha tekrar açılmadan kullanabilmiştim.
kısacası bu adamların kullandığı yapıştırıcı nedir, nerden bulunur? diye sormak istiyorum.
japon yapıştırıcısı falan taş gibi sertleştiğinden hareket halindeki kısımlarda bir süre sonra parçalanıp gidiyor, bir boka yaramıyor diye biliyorum.
(1) 

dalış kursu

oldtimer #160350 
istanbul'da ortaköy'den ulaşımın kolay olacağı, tavsiye edebileceğiniz bir dalış kursu var mı? PADI almak istiyorum. bi de toplam kaça mal olur bu iş?
(2) 

interrail tek ülke pass tren bileti

oldtimer #157442 
gelecek ay hırvatistan'a gitmeyi düşünüyorum. şu dubrovnik isimli güzide şehrine...
interrail tel ülke pass bileti aldım diyelim hırvatistan'a, yunanistan'dan geçecek olmak sorun yaratıyor mu? hem bilet hem de vize açısından?
(2) 

canon 450d hayyam fiyatı nedir?

oldtimer #155444 
güncel hayyam fiyatı nedir bu aralar giden soran araştıran eden var mı? en ucuz nerede buluruz hayyam'da?
(3) 

vize istemeyen ülkeler

oldtimer #154438 
singapur gibi bu tip ülkelere gitmeden önce konsolosluklarından herhangi bir işlem yaptırmak gerekiyor mu?
(5) 

kpds ve ales sonuç belgesi

oldtimer #152549 
benim kpds sonuç belgem gelmedi. ales belgesini de bulamıyorum. okula yüksek lisans için kayıt yaptıracağım ve istenilen belgeler kısmında ikisinin de fotokopisini istediklerini yazmışlar. internet çıktısı kabul ederler mi? ederlerse bu çıktıyı sonuçları aldığımız sayfadan mı alıyoruz. eğer orasıysa garip geldi çünkü orada sadece küçük bir tablo var yani excelde de hazırlanabilecek bir şey.
aydınlatın beni ey canlar
(4) 

rutubet problemi

oldtimer #152418 
sevgili duyuru ahalisi,

yaklaşık 1.5 haftadır ciddi bir rutubet problemimiz var. kıyafet dolaplarımızı koyduğumuz yaklaşık 8-10 metrekarelik bir odada deli gibi rutubet oluyor. kıyafetler hep nemli nemli, duvarlarda lekeler oluşmaya başladı. bazı kıyafetlerin kol ve yakalarında ise hafiften küf durumları oluşmuş durumda.
gel gelelim 8 aydır burada oturuyoruz ve 1.5 hafta öncesine kadar hiçbir şey yoktu. buna ne sebep olmuş olabilir?

önlem olarak da bi nem alıcı cihaz alıp odaya koymaya karar verdik. şimdi de elektrik sobası yaktık içerde kıyafetleri astık faln bi askıya.
başka ne gibi önlemler alınabilir?

şimdiden teşekkürler
(1) 

bob dylan konseri

oldtimer #144580 
konser için sınırlı sayıda merdiven bileti satılacak yarın. fakat cemil topuzlu'ya daha önce hiç gitmedim. konseri merdivenlerde izlemek nasıl olur, sahneyi rahat görebilir miyiz? sıkıntı olur mu vs vs... daha önce cemil topuzluya gidenlerin yorumlarını almak isterim
(1) 

ortaköy - itü elektronik

oldtimer #141939 
şimdi pazar günü kpds'ye giricem ben.. ortaköy dereboyundan taksiye binsem, itü elektronik fakültesine ne kadar yazar? ve ne kadar sürer? hiç otobüs falan bulaşmayayım
(1) 

heavy rain takas

oldtimer #129320 
killzone 2 verip heavy rain almak istiyorum. istanbula ucuza temiz takas yapabileceğimiz nereler var?
(4) 

2009 iett öğrenci kartları

oldtimer #129094 
mart ayında da geçerli midir? yoksa şubat sonu bitiyor mu kullanma süresi?
(1) 

beşiktaş taraflarında önerebileceğiniz sürücü kursu?

oldtimer #127432 
nerelerini önerirsiniz şöyle fiyatı da uygun?
(2) 

baz istasyonu problemi

oldtimer #125400 
evimizin bulunduğu sokakta, tam karşı evin çatısında 2 tane baz istasyonu var. bize olan uzaklığı on metre bile değil birinin. bu baz istasyonlarını binalara yerleştirebilmek için apartmana düzenli olarak para ödediklerini duymuştum. fakat bunun bir menzili yok mudur? ne bileyim 20 metre çapındaki tüm haneler gibi falan. yeni taşındık fazla uzun süreli değiliz burada ama yine de elden giden sağlığı nakite çevirmek fena olmaz. ilerde beyin tümörümü aldırırım ordan gelcek parayla diye düşünüyorum.
sevgiler.
(2) 

isveç vizesi

oldtimer #124498 
öğrenci olmayan ve belirli bir yerde çalışmayan bir bireyin isveç için gezi amaçlı vize alması ne derece mümkündür?
(3) 

sürücü kursu ve ikametgah ilişkisi

oldtimer #123933 
benim ikametgah izmir'e ait. onu izmirden aldırmadan istanbulda bir sürücü kursuna başvurabilir miyim? işlemler sırasnda bir sorun olur mu?
(1) 

sunexpress promo bilette değişiklik yapıyorlar mı?

oldtimer #116684 
arkadaş birkaç gün sonrası için gidiş-dönüş bilet almış ancak bugün itibariyle dönüş biletini kullanamama durumu ortaya çıkmış. promo bilet olduğu için yanında iade ve değişiklik yapılamaz yazmışlar. şimdi bu bileti iptal etmeseler de açık bilete falan çeviremiyorlar mı? başka bir tarihte başka bir uçuş için kullansın?
(2) 

atatürk havalimanındaki freeshop kaça kadar açık?

oldtimer #113085 
bir arkadaşım haftaya cuma geliyor. saat 23 gibi inmiş olacak uçağı. o saatlerde açık oluyor mu? yoksa gelmeden mi alsın alacaklarını?
(1) 

tarihi bir binanın geçmişi?

oldtimer #112209 
artık kullanılmayan, tarihi bir binanın atıyorum bundan 50-60 sene önce ne amaçla kullanıldığını nerden öğrenebiliriz. mesela '40 tan '45'e kadar devlet bilmemne ofisiydi, sonra bilmemne vakfi taşındı sonra şu kişi satın aldı şöle oldu vs gibi...
(1) 

sabiha gökçen yeni terminal

oldtimer #109494 
belediye otobüsü kullanarak gideceğim havaalanına. bu yeni terminal nerede? sunexpress artık oradan alıyormuş yolcuları. otobüs neresinde bırakıyor?
(2) 

bar taburesi

oldtimer #109003 
üç tane bar taburesine ihtiyacım var. istanbul'dan şöyle ucuza nereden temin edebilirim ben bu arkadaşları?
(1) 

avea 3g hoş geldin paketi

oldtimer #99463 
şimdi ben dışarıdayken maillerime bakmak, acil ihtiyacım olduğunda bazı web sitelerine girmek için falan bu pakete üye olayım diyorum. 100 mb hayli hayli yeter herhalde. kontörlü hattım var. aylık abonelik bedeli 40 kontör/7 lira demişler. üye oldum diyelim 2 ay sonra hattımda kontör yok, abonelik durduruluyor mu yoksa iptal mi oluyor noluyor? kontör yükleyince tekrar aktif duruma mı geçiyor?
bir de kullananlar ne derler avea nın 3g hizmeti için? iyi mi, dandik mi, nedir? sorularım bunlar, bitiren çıkabilir.
(1) 

izmir askerlik şubesi

oldtimer #99190 
karşıyakadan askerlik şubesine nasıl gidilir?
(4) 

sun express el bagajı

oldtimer #93621 
öyle uçağa aşina biri değilim. ama istanbuldan izmire sun expressle döneyim diyorum. lakin el bagajı olarak 55x40x20 boyutlarında 6 kg gibi bir sınırlandırmaları var. benim büyükçene bi laptop sırt çantam var ve laptopla birlikte bütün eşyalarım onun içinde. şimdi bu çanta bagaja verilmez. benle birlikte uçağa sokabilir miyim. yok bu büyük 6 kg yerine 12 küsür kilo derler mi?
(3) 

problem hjsplit'te mi winrar'da mı?

oldtimer #92233 
elimde .001 ve .002 uzantılı iki dosya var. bunları hjsplit ile birleştiriyorum. birleştirilern dosyayı winrarla extract etmek isteidğimde no files to extract diyor. ama dosyanın boyutu falan her şeyi tam. rar dosyasının içine girince dosyalar da görünüyor. nedir bu problem a dostlar?
(7) 

okuldan mezun olduktan sonra...

oldtimer #88767 
şimdi üniversite bitti, okulla ilişiğimizi kestik, diplomamızı aldık. bu saatten sonra herhangi bir hocayla mail vs yoluyla iletişime geçip dikine gitsek, yazdıklarımızla alttan alttan dalga geçsek kendisiyle... bu kişi bize tav olup, okula gider ben filanca öğrenciye hatalı not vermişim düzeltilmesini istiyorum vb. diyerek misilleme yapabilir, sorun çıkartabilir mi? yoksa artık olan olmuş mudur ve ben yasalarla korunan sivil hayatımız çerçevesinde istediğimi yapabilir miyim bu kişiye karşı?
(6) 

Zombi filmleri

oldtimer #83987 
sevgili duyuru sakinleri,
[rec] gibi, dawn of the dead gibi, 28 gün sonra (ve hafta) gibi gerilim dozu yüksek zombie filmi tavsiyeleri istiyorum. george romero abimizin çoğu filmini izledim, onlardan tavsiye vermenize gerek yok. daha böle bilinmemiş, kıyıda köşede kalmış filmler işimi görür. sağolun andy warhol'un.
(1) 

.rmvb uzantısını bs playerla açmak?

oldtimer #76518 
için ne yapmak gerekiyor?
(5) 

swatch saat?

oldtimer #73885 
bu swatch saatlerin desenli kayışlı modellerinde bir süre kullandıktan sonra desenin silinme durumu söz konusu mudur? ömrü ne kadardır kısacası kayışların?
kullanan, tavsiye eden var mı? yoksa, yok abi dayanıksız oluyolar alma mı diyorsunuz?
(9) 

medyanın tarafsızlığı hakkında

oldtimer #73371 
hazırlamakta olduğum bir ödev için medyadaki taraflı tutumlarla ilgili örneklere ihtiyacım var. bol bol online gazete taramanın dışında- sizin de aklınıza gelen önemli örnekleri sormak istedim.

özellikle tayyip erdoğan'ın aydın doğanla arasındaki husumetten sonra doğan medyasındaki değişimle ilgili aklınıza gelen belirgin örnekler var mı?

ya da yakın zamanda; güya tarafsız medya olacaklar ama şu yaptıkları habere bak dediğiniz bir haber hatırlıyor musunuz?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
(2) 

ayın evreleri ve gündüz-gece süreleri

oldtimer #71848 
dünyanın seçtiğimiz bir bölgesinde verdiğimiz tarihteki gün doğumu ve gün batımı saatlerini öğrenebileceğimiz, ayın o gece hangi evrede olduğunu öğrenebileceğimz bir site veya siteler topluluğu biliyor musunuz?
(4) 

çıtır pane harcı ve karides?

oldtimer #70400 
bu çıtır tavuk harcı falan alıp bulayıp yağda kızartsak iyi sonuç elde eder miyiz? deneyen var mı?
ya da başka güzel ve pratik (burası önemli; pratik) bir tarifi var mıdır bildiğiniz?

iki saattir nette arıyorum. yok şarap, yok zencefil, yok kestane diyor malzemelerde. bana pratik bişiler lazım.
(2) 

diploma parası dehşeti

oldtimer #70188 
biricik üniversitem izmir ekonomi üniversitesi 1.5 ay sonra mezun olacak öğrencilerinden 130 lira diploma parası istiyor bu sene. hatta 130un üstüne bir de 70 lira kep töreni kep parası alıyor ama törenin ardından kıyafeti iade edince o 70 lirayı geri veriyormuş.
neyse kep olayına bir şey diyemem de ben diploma için istenen bu 130 liraya çok takıldım. hakkım olan ve maliyeti neredeyse 0 olan bir kağıt parçası için bu kadar para istemeleri normal mi? diğer üniversitelerde durum nedir bilmediğimden sormak istedim.
eğer ortada anormal bir durum varsa -ki büyük ihtimalle var- neler yapılabilir bu konuda?
(3) 

finansbank parapuan vericem illa diye ısrar ediyor

oldtimer #66924 
şimdi benim üniversiteli kredi kartım var finansbanktan. üzerindeki son kullanma tarihi 2010 a kadar olmasına rağmen geçtiğimiz aralık beni bankadan aradılar go'ya çevirelim kartınızı ister misiniz, şöle şöle avantajları var vs. dedim yok kullanmıyorum zaten istemiyorum hiçbişi. ama kartınız kapanıcak dedi bu. kapansın dedim ben de. öyle soğuk bir biçimde kapattık telefonu.
neyse şimdi hsbc kullanıyorum zaten diye bu kartı kaldırdım çekmeceme. lakin geçen ayın başından beri 4 kere cep telefonuma mesaj atıyorlar "25 lira parapuan xxxx ile biten kartınızda. kartınızı 15 nisana kadar en az bir kere kullanın puanlar sizde kalsın" diye.
şimdi bunu ısrarla niye yapıyor olabilirler merak ettim? bankalar her türlü düzenbazlığı yaptıkları için kıllatıyor insan ister istemez.
yoksa gidip bir kere 3-4 liralık bişi alıp hesaba bedavadan gelen 25 lira parapuanı yemek mis gibi olucak. ama sonradan, "ahaa beklediğimiz hamleyi yaptı, tuzağa düştü ibine, saldırın yeni kart gönderin, bilmemne ücreti kesin. 4 ay kullanmamak neymiş görsün" deme ihtimalleri var mı?
bilen ya da başına benzer bişi gelen vardır belki diye soruyorum. hepinize tens yu veriyor.
(1) 

profesyonel anlamda web sitesi yapanlara bir sorum olacak

oldtimer #61942 
Google MAP API neredeyse tüm özelliklerinden faydalanan( haritada işaretlenen bölge içerisinde arama yapma, kullanıcının harita üzerinde işaretleme yapabilme desteği, marker ekleme , marker tıklandığından açılan bilgi penceresi içereğini düzenleyebilme , vb.) bir internet sitesinin ücreti aşağı yukarı ne olur?
(4) 

resimdeki gibi bir şey nerede bulunur?

oldtimer #61081 
...ve tabii kaça?
(2) 

e-kart

oldtimer #57182 
bir jpeg resminin e-kart olarak atıldığında attachment şeklinde değil de tam boy açılmasını sağlamak için ne yapmak gerekir?
(6) 

olumsuz sloganlı reklamlar

oldtimer #51017 
aklınıza gelen yakın zamanda yayınlanmış reklamlardan olumsuz kelime içeren reklam sloganları neler? yerli yabancı fark etmez ancak yerli olursa daha iyi olur.

örneğin; hayatını erteleme! sen de şöle şöle yap!

gibi olumsuz cümleler içeren reklamları soruyorum. teşekkürler.
(2) 

istanbulda pazar günü açık kargo şubesi yok mudur?

oldtimer #50356 
pazartesi gününe şehir içi teslimat yapabilecek ama taşınacak dosyayı bugün bırakabileceğim bir kargo şubesi arıyorum. var mıdır?
(1) 

web sitesinde müzik kullanmak

oldtimer #46747 
müzik grubunun ismini cismini vermek koşuluyla bir web sitesinde bir şarkının bir kısmını arkaplan müziği olarak kullanmak istesek bu yasal mıdır? 1 dk - 1.5 dk en fazla. yoksa 5 saniye bile çalsak söz konusu gruptan izin mi almak zorundayız?
(1) 

adobe illustrator

oldtimer #44363 
ai cs3 öğrenmeye çalışıyorum bugünlerde. fakan çalışmamı export edip .jpeg, .bmp falan olarak kaydetmek istediğimde export ettiği dosya çalışma esnasında gördüğüme göre çok daha fazla kontrastlı oluyor. renkler daha cırtlak, doygun. renk ayarlarına baktım biraz ama bir bok anlamadım. nedir bunun yolu yordamı yahu? ne yapmam gerekir?
(4) 

internetin geç kendine gelmesi?

oldtimer #41754 
şöyle ki; bilgisayarımı açıyorum, usb modemim adsl sinyalini alıyor ve bağlanıyorum internete. hemen ardından internetle ilgili herhangi bir şey; opera, msn açtığımda bilgisayar kilitleniyor gibi bir şey oluyor. masaüstünde neye tıklarsam tıklayayım açmıyor bilgisayar. internet sayfalarına bağlanmıyor. (sanki çok yavaş bir servera bağlanmaya çalışıyormuşum gibi) bu esnada msn de kendi köşesinde bağlanmaya çalışıp duruyor. masaüstünde bir dosya açmaya çalıştığım zaman "windows istenilen öğeye erişmenize izin vermedi" tarzı bi uyarı mesajı alıyorum. bu yaklaşık 5 dk kadar sürüyor böyle. sonra her şey düzeliyor. bunu msn le ilgili sanıyordum ilk başlarda, ancak bugün msn i açmadan operayı tıkladım sadece, yine 5 dk kadar bu durumu yaşadım. beklemek zorunda kaldım.
nedir la bu? format at demeyin bana.
(3) 

izmir'de kaliteli renkli baskı alabileceğim yer?

oldtimer #41416 
bastırıp duvarlarıma asmak suretiyle odamı şenlendireceğini düşündüğüm resimler var elimde. ancak güzel, kaliteli ve parlak baskıyı ucuza yapan yer bilmiyorum izmir'de. (bir aralar alsancakta xerox'ın bi baskı merkezi vardı, kapandı birkaç ay önce.) nereleri tavsiye edersiniz?
(mesela istanbulda, beşiktaşta barbaros caddesinde bi ton var böyle yer a4 boyutunda neredeyse fotoğraf gibi renkli baskıyı 50 kuruşa yapıyor keratalar. öyle yerler arıyorum.)
(6) 

en bi lezzetli konserveler

oldtimer #40792 
çıkmak üzere olduğum iki haftalık bir kamp macerasında tüketmek üzere, denediğiniz, memnun kaldığınız, tadı güzel olan konserve türleri ve markalarını merak etmekteyim. bazılarının gerçekten yenmeyecek kadar kötü olduğunu duydum. yollarda midemize zeval gelmesin.
tens yu veriyor.
(1) 

ödüllü reklamlar

oldtimer #40698 
reklamlar için cannes lions, world press awards, fiap gibi bir sürü ödül töreni var. bu ödül törenlerinde kazanan reklamları toplu halde nerelerden indirebilirim?

www.coloribus.com

linkteki gibi hepsine teker teker bakıp indirebileceğimiz yerler mevcut ancak böyle başa çıkmayacağından kelli toplu indirmek istiyorum hepsini. teşekkürler.
(1) 

masaüstü ikonlarının dandikleşmesi

oldtimer #40697 
masaüstündeki ikonların hepsi resim 2a daki gibi oldu. yazıların arkasında arkaplan rengi çıkıyor ve hepsinin kenarları tırtık tırtık. bilgisayarım özelliklerinden gelişmiş sekmesindeki tüm ayarlar en iyi görünüm için ayarlı olmasına rağmen sorun devam ediyor. oradaki tüm ayarları kapatıp yeniden açtım belki bir şey olur diye. yok, bana mısın demedi. bu sorun neden kaynaklanır nasıl düzelir bilen varsa...hani...
(2) 

yürüyüş\trekking ayakkabısı izmir'de nerede bulurum?

oldtimer #38471 
eylül sonuna doğru likya yolunu yürümeyi planlıyorum. bu yüzden uygun ayakkabı arıyorum. lakin koca izmirde barçın'a gittim yalı'ya gittim bir zamanlar bolca gördüğüm ayakkabılardan eser yok. böyle dağ, kamp malzemeleri satan nereleri var izmir'de bu ayakkabıları bulabileceğim?
(4) 

ucuz/kelepir tatil yapmak için alternatifler

oldtimer #37536 
daha önce böyle bir şey soruldu mu bilmiyorum, arattım mamafih bulamadım bir şey. şimdi bu güzel yaz aylarında her bünye doyasıya tatil yapmak istiyor ancak gel gelelim özellikle öğrenci bireyler olarak bütçe birçok şeye elvermiyor.
lakin birçok kere tatilin sonunda, yani iş işten geçtikten sonra, arkadaşlardan sağdan soldan duyarım hep; bilmemnereye gittik acayip ucuzdu, şöyle ucuza tatil yaptık, bedavaya getirdik, bi yer var da şöyle de böyle de vs vs. diye.
ben de herkes bildiği, gittiği, gördüğü ancak pek fazla kimsenin bilmediği, kıyıda köşede kalmış mekanları, koyları, yerleri yazsın, gerek çadır, gerek pansiyon, gerek otelde, kısacası her nerede olursa olsun türkiye sınırları içinde ucuza güzel bir tatil geçirmiş söylesin de yazın sonuna yaklaştığımız şu sıcak günlerde bilmeyenler de bir şeyler öğrensin, gitsinler eğlensinler diye böyle bir konuyu gündeme getireyim dedim. ve farkında olmadan, bir cümlede en fazla ne kadar sayıda virgül kullanılır onu göstermek istedim. teşekkürler ve iyi geceler türkiye, her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsan.
(6) 

The Dark Knight IMAX

oldtimer #34487 
bugün arkadaşla bilet alalım dedik. gişede "yalnız film 3d değil" diye uyarıda bulundular. "tamam bütün film değil zaten ama 4 sahnesi Imax kamerasıyla çekilmiş, o sahnelerin 3d olması lazım" dedik. hayır değil 2d tüm film, diye ısrar etti gişedeki görevli. bu konuda bilgisi olan var mı? eğer gerçekten IMAX in avantajı sadece daha büyük perde ve ses sistemi olacaksa üzüntülere gark olacağım.
(1) 

balkan ülkelerini trenle gezmek

oldtimer #34039 
efenim böyle bir olay vardı çok pahalı olmayan bir de bileti vardı. adı ne bilmiyorum. interrail malum çok geniş çaplı bir olay, para lazım, minimal olanını deneyelim dedik arkadaşla.
yapanlar, edenler bilgisi olanlar biraz aydınlatırsa bilet ne kadardır pasaport işlemlerinden vizesine ne kadar sürer maliyeti toplamda ne olur bize falan? bunlar kafamızı kurcalayan şeyler. ismini bilmediğimden google'da da aratamıyorum. link falan varsa bildiğiniz o da olur. teşekkür ederünk şimdiden.

mobil görünümden çık