(2) 

56 ekran televizyonla otobüse binebilecek miyim

lazarus #271525 
...dersiniz? Evet problemimiz bu. Yarın şehirlerarası bir yolculuğa çıkmam gerekiyor. Bileti zor buldum. 53 nolu kolduğu verdiler. Dedim televizyon var onu alabilecek misiniz? Kadın şöyle bir baktı "nasıl yani?" dedi. Hemen algılayamaması hayra alamet değil gibi geldi bana. sonra "30 kilo var mıdır?" diye sordu. Ben de "yok yaa ne 30 kilosu" dedim çabucak olumsuz konuşmasın diye. Hık mık dedi, ama olumsuz bir şey de söylemedi. Olsaydı kesin "hayır" derdi değil mi arkadaşlar?

Hakikaten 30 kilo var mıdır bu tv ya? Tüplü, 56 ekran tv. Ayrıca bir de çantam olacak. Firma da Kamil Koç. Son olarak bunu nasıl paketlemem lazım? Kutusu yok. Bir şeye sarayım diyorum ama neye? Gözüme nevresim takımının çarşafını kestirdim. Napıyorum ben ya!!!
(10) 

Fotoğraf makinesinden anlayanlar

lazarus #271004 
... az bakın hele. Şimdi elimde Canon EOS 5D bulunmakta. Ne var ki çektiğim hiçbir fotoyu bilgisayara aktaramadım. Nedeni hafıza kartı (adı hafıza kartı mı o şeyin!?!?)nı okuyacak bir okuyucu bulamadım. Bir haftadır nerde Teknosa, nerde fotoğrafçı geziyorum, makinemin içinden kartı çıkarıp "abi bunun okuyucusu lazım" diyorum, adamlar sanki antik bir nesne görmüşler gibi iki adım gerileyip o yok bizde, bizde olmaz, tarzı nefret ettiğim tepkilerde bulunuyorlar. Neden arkadaşlar??? Bir makinenin kart okuyucusunu bulmak neden bu kadar zor. Makinemi gören herkes "oo abi deliymiş bu makine!!" diyor, ben makineme kart okuyucu bulamıyorum. Bir tane fotoğrafı bile bilgisayara aktarıp alemlere akamadım 3 hafta oldu amk! Allahını seven bana yardım etsin, ya bu kart okuyucuyu buldurun, ya da fotoğrafları bilgisayara aktaracağım yeni ya da başka bir yöntem söyleyin yoksa çıldıracağım arkadaş ya!

Son söz: son sorduğum eleman flaşlı mlaşlı bir şey söyledi kartın cinsiyle ilgili. teknikten hiç anlamadığım için kartın üzerinde yazanları yazıyorum buraya: HITACHI 3GB Microdrive ve bir sürü bir şeyler işte rakamlar vs.
(4) 

Expigment cilt leke kremi kullanan biri

lazarus #269872 
...ya da bir cildiyeci falan var mıdır buralarda? Bu krem nasıl kullanılır?? Doktorun biri gece yatmadan sür dedi, diğeri dışarı çıkmadan sür dedi. İkisini de denedim ama kalıcı bir leke kaldı... Yanlış kullanıyoruz bunu!
(2) 

Üsküdar'dan İkitelli'ye en çabuk, en zahmetsiz

lazarus #264235 
nasıl ve hangi vasıtalarla gidebilirim? ulaşmam gereken yer adres olarak şöyle aslında: mehmet akif mahallesi İnönü caddesi Basın Ekspress yolu Star sokak...
(9) 

Canon EOS 5d bir adet makine

lazarus #263866 
kullanmaktayım. teknik işlerden hiç anlamadığım için çektiğim tüm fotoları bilgisayarıma indirmem gerektiğinde kablo-usb bağlantısıyla bunu başarabileceğimi sandım ve fakat bilgisayarım donanımı yüklemem için benden cd istedi.

cd yok, ulaşmam da mümkün değil... zor durumda kaldım. napmalıyım, yardımcı olabilir misin bana lütfen...(önerisi olan arkadaşlar, detaylı anlatırsanız sevinirim)
(5) 

Mizah duygumu, eğlence anlayışımı yitirdim

lazarus #262114 
napıcam bilmiyorum arkadaşlar. Hiçbir şey beni güldürmüyor. Komedi filmi izliyorum tepkilerim "siktir ordan yavşak herif" şeklinde falan. Anladım ki biraz öfke birikmiş bende. Bu da anın mutluluğuna tecavüz eden bir şey. Aslında acayip absürd bir kişiliğim vardı. Mizah duygum da çok gelişmişti. Süreç içinde yaralandı epey. Onarmaya çalıştım, fakat sanırım beceremedim.

Bu ilişkilerime de yansıdı. Böyle çok ciddi görünümlüyüm. Bu da karşımdakileri geriyor. Böyle en gevşek tipler bile benimle konuşurken kasılıyorlar. Anlıyorum bunu. Bazı durumlarda iyi ama kendim için kaygılanıyorum. Bu ciddiyet öyle sinmiş ki bana en ufak bir rahatlık, rehavet beni telaşlandırıyor. "Bak şimdi ne yavşak adam diyecekler"e varıyor iş. Tamam yavşaklık, şımarıklık en nefret ettiğim şey hala... Her zaman da böyle olacak ama böyle olacak diye neşemi neden yitireyim? Neşeli insanlara özeniyorum. Geçen aynaya bakarken gülmeye, egzersiz oldun diye, çalıştım. Gülünce o kadar çirkin göründüm ki kendime, gülüş yüzümde bok gibi dondu kaldı. Yüz kaslarım unutmuş böyle bir hadiseyi sanki. Böyle yabancılaştı o aynadaki kendi suretim bana. Oysa gülmek herkese yakışır. Bana da. Rahatça gülmek istiyorum. Gülümsemek istiyorum.

Bana biraz fikir verebilir misiniz? Napmalıyım?
(3) 

Accesle basit bir ev kütüphanesi veritabanı

lazarus #255609 
... oluşturabilecek hayırsever biri var mıdır acaba?

Eğer varsa, bendeki excel dosyayı hemen kendisine göndereceğim. Ayrıca kendisine kitaplığımdan bir kitap hediye edebilirim.
(4) 

Kütüphane tasnif programı lazım...

lazarus #255311 
Arkadaşlar, ev kitaplığımı düzenlemek, kitapların envanterini tutmak için bir kütüphane programı arıyorum. Adı, yazarı, yayınevi, basım tarihi-yeri, türü, konusu gibi temel bilgileri içeren bir datalama yeteneğine sahip olmalı bu program. Lütfen bir el atın.
(3) 

Facebook'ta davet ettiklerimiz

lazarus #242199 
... bu davetleri nereden nasıl göreceğim? Sabahtan beri arıyorum bulamadım. Bir tanesini iptal etmem lazım? Yanlışlıkla oldu.
(5) 

Laptop wirelesi neden blokladı???

lazarus #229726 
Arkadaşlar, laptopum önemli bir çalışma esnasında şarzının bitmesi nedeniyle kapandı. Adaptörünü taktım, yeniden açtım. Her şey yolunda. Mı acaba!! Değil, çünkü wireless çalışmıyor, mavi ışık kırmızı oldu. Parmağımla bastırıyorum, mavi yanıyor, çekince hemen kırmızıya dönüyor. Yöneticisini açıyorum, "engellendi" gibi bir şey söylüyor.

1-bu niye böyle yaptı?

2-bu durumdan derhal nasıl kurtulabilirim? Yani kablosuz bağlantıyı sağlayan şeyi nasıl aktifleştirebilirim. Lütfen, durumum acil, yardımcı olun bana arkadaşlarım.

NOT: bilgisayardan ve teknik laflardan hi anlamam. şarja bile şarz derim. o yüzden çok anlaşılır bir dil, kademeli anlatım tercihimdir. Teşekkürler.
(1) 

ymail hesabını tamamıyla silme...

lazarus #220803 
...işi nasıl yapılıyor arkadaşlar?

Şimdi benim bir ymail hesabım var. Miadını doldurdu. Onu silmek, ondan kurtulmak istiyorum. Ne var ki iki haftadır uğraşıyorum, bir türlü beceremedim.

Bilen arkadaşların tane tane, bir mala anlatır gibi anlatmalarını rica ediyorum. Teşekkürler.
(1) 

HP ProBook 4520s model laptop...

lazarus #219508 
... kalite ve kullanılabilirlik bakımından nasıldır arkadaşlar?

Hiç anlamadığım bir konuda sizden teknik destek bekliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler?
(2) 

Hindi Zahra konserine gidecek...

lazarus #215652 
... birileri çıkar mı acaba?

Mevzu şöyle. Hindi Zahra 6-8 Şubat'ta Babylon'da olacakmış. 21.30'da başlayacak programı kaçta biter bilinmez. Acaba Anadolu yakasında olup da konseri izleyecek arabası olan birileri var mıdır? Ben Üsküdar'dayım. Bu konsere gitmeyi çok istiyorum. Hatta gidecek olanlar varsa birleşip, toplaşıp gidelim. Ne dersiniz?
(3) 

Google Crome hakkında...

lazarus #202954 
Beyler iki de bir "Google Crome bir sorunla karşılaştık" deyip kendi kendini kapatıyor.

AppName: chrome.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: chrome.dll
ModVer: 5.0.375.126 Offset: 0000336a

Nedir derdi, nasıl çözeriz?
Bir deyin hele...
(3) 

Merdiven adımlamak, gezmek isteyen...

lazarus #181379 
...Var mı hakkaten? Sayın arkadaşlar İstanbul'un merdivenleriyle ilgili hazırladığım projede bana yol arkadaşı olabilecek, bacakları kuvvetli, zihni uyanık, İstanbul'a tutkuyla bağlı, şehrini tanımak isteyen ve tabii ki İstanbul'u çok çok seven kim var? E fotoğraf merakı olsa, eli kalem tutsa hiç fena olmaz. Birlikte bir şeyler yazarız. Yarına bir eser bırakırız ilerde. Fena mı?

Sokaklar belli, siz de katkı sağlarsınız. Göremediklerimiz, bilemediklerimiz olmuştur mutlaka.atlayacağız otobüse, vapura gezeceğiz. Bu güzel ve önemli projeye katkı sağlamak isteyen, vakti ve ciddiyeti olan kim varsa lütfen irtibata geçsin benimle.

Sözlükten mesaj atınız.

Site yöneticisinden ricam mesajımın biraz üstte yer alması noktasında. Projemin bitiş süresi çok yakın. Lütfen.
(5) 

Makat kullanıyordum

lazarus #180958 
... uzun süredir işimi de gördü. Ama birkaç haftadır yutub açılmıyor. Şimdi ne kullanacağız arkadaşlar, lütfen yardım... Yutuba girmeliyim.
(7) 

Hart disk silinmiş midir?

lazarus #169383 
İçinde kız arkadaşımla seks vidyolarımın bulunduğu hart disk tarafımdan silinmiş ve ardından bir güzel sabunlu suyla gusledilmiştir. Sorum şu: çekiçle de bir güzel ezdikten ve çöpe attıktan sonra seks vidyolarım internete falan düşebilir mi? Düşmez diyin nolur?
(6) 

7z diye bir şey...

lazarus #163799 
Bir arkadaşım istediğim albümleri içeren bir link göndermiş. Hevesle indirdim lakin dosya uzantıları 7z şeklinde. Sordum, ondan da açabilirsin dedi. Nedir bu? İlk kez duyuyorum, ayrıca açamadım "sende bunu açacak program yok" gibi bir şey diyor.

Lütfen acil yardım.
(3) 

Alejandro'nun girişindeki yumuşak ezgi

lazarus #159861 
Evet, sahi nedir o kemanla başlayan ezgi? Alejandro'ya mı aittir, yoksa önceden var olan esere mi aittir? Eğer öyleyse o eser neyin nesidir, tamamı nerdedir? Yardımcı oun bana hadi.
(3) 

Bu tablodan hayır gelir mi?

lazarus #159856 
Sevgili arkadaşlar,

Sonuç tablosu ekteki gibi. Kahramanımız burslu falan bir bölüm istemişti. Ne var ki tabloyu şu anki helecan ile yorumlama şansına sahip değil. Siz bir el atıverseniz, ne dersiniz bu tablodan bir hayır gelir mi? En iyimser ve en kötümser sonuç ne olabilir, yani en iyi neresi gelebilir mesela?
(1) 

Arko reklamındaki müzik nedir?

lazarus #156460 
Arko nem güneş bakım reklamındaki şarkının adı ve hatta mp3'ü lazım arkadaşlar. Lütfen bilen ve yardımcı olmak isteyen birileri var mı bana?
(8) 

LYS sınav giriş belgesi neden gelmedi?

lazarus #151134 
LYS sınav giriş belgesi bir kısım öğrenciye ulaşmış olmakla birlikte bize henüz ulaşmadı. Bu normal midir? ÖSYM'nin sitesinde dakikalarca oyalanmama rağmen bu tür gecikmelerde nasıl bir yol izleneceğini öğrenebilmiş değilim. Lütfen acil yardım. Ne yapılması gerektiğini söylerseniz sevinirim. Ne zamana kadar beklememiz doğru olur? Bu arada yutubla ne alıp veremediğiniz var amına koduğumun pezevenkleri. Adiler.
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık