(6) 

Tavan vantilatörü taktırdım...

lazarus #646236 
markası Tekzen Home dcf-115. 30''lik taktırdım. Monte eden eleman safça bir şeydi ve takarken biraz zorlandı. Sağlamlığına diyecek bir şey yok gibi görünüyor ancak çalışırken vibrasyon yapıyor, yalpalıyor, pır pır titriyor lambanın da bulunduğu aksam. Takan ve kullanan var mı bu aletten, (gürültü patırtı olmasa da) bu sallantı normal değil gibi geldi bana? Bi yardım lütfen.

Foto ektedir.
(1) 

Son günlerde (belki de aylarda) içinde baba geçen bir şarkı...

lazarus #619270 
...vardı, bulamyorum bir yardımcı olun lütfen.
(1) 

Cuma günü öğleden sonra yapılan EFT...

lazarus #616813 
cumartesi günü hesapta görünür mü?
(3) 

Trafik kazasından sonra tahlil sonuçlarını...

lazarus #601309 
... aldım, acil serviste beklerken orada olan bir doktor (intern olmalı)a gösterdim. İdrarında yanma var mı dedi yok dedim, ailende böbrek hastası var mı, dedi. Var, babam böbrek taşı düşürmüştü dedim. Sende de böbrek taşı var, deyince ben şoke olmuş bir şekilde "Nee böbrek taşı mı!!!" dedim. Bir an durdu ve sen ne şikayetle gelmiştin ki dedi. Ben de ona kaza yaptım, araba çarptı, dedim. Birdenbire "Haa yok yok unut sen dediğimi, böbrek taşı yok sende" dedi. Ben de "Nasıl ya? Var mı yok mu?" diye şaşkınlıkla yeniden sordum. Yok yok, rahat ol dedi, kaza yaptığını bilmiyordum, demek ki kaza sonucu böyle kan ve idrar değerleri." dedi. Rahatlasam da içimde bir şüphe kaldı; ancak o an için kazanın sıcaklığıyla unuttum gitti meseleyi. Aradan 2 hafta geçti. Kazayla ilgili ağrı sızı sıyrık vs geçti sayılır. Düne kadar yatıp kalkarken ağrım oluyordu. Şimdi biraz daha iyiyim. Fakat böbrek bölgesinde hala bir şişlik ve garip bir duygu hissediyorum. Bugün hastanedeki o diyalogu hatırlayınca iyice huzursuzlandım. Bu durumu açıklayabilecek bir doktor arkadaş var mıdır? Acildeki doktor arkadaş (pek yetkili birine benzemiyordu) nasıl oldu da bu kadar çabuk karar verip sonradan ağız değiştirdi?

Bu arada taşıt sol yanımdan sırt, böğür, kalça bölgesine çarpmıştı.
(6) 

Dün küçük bir trafik kazası geçirdim...

lazarus #594844 
...minibüs çarptı, savruldum. Hastaneye kaldırdılar. Ultrason, filmler, tahliller derken ayakta çok şükür, eve geldim. Tabii bir reçete yazdılar. İlaçları henüz alamadım ama reçete üzerine vurulmuş bir kaşe dikkatimi çekti: "Medulla Sistemi Çalışmamakta" yazıyor.

Ayrıca el yazısıyla da aynı ifade reçetenin dibinde mevcut. Bu ne demektir? Yardımcı olabilecek bir doktor arkadaş var mıdır?
(2) 

Laptop'um birkaç defa mavi ekran vermişti...

lazarus #592448 
...bugün çalıştırdığımda, önce güç düğmesinden açmaya çalıştım makineyi, şarjı dolu olduğu halde çalışmadı. Sonra şarj fişini takıp denedim, bu sefer çalıştı. %72'de donmuş bir halde, ve elektrikle çalışıyor. Makinenin sorunu nedir ve bu sorunla nasıl baş edebilirim bilen var mı?

Sony Vaio VPCZ1 markası.
(1) 

Samsung WB100 marka fotoğraf makinesini...

lazarus #568872 
...bu işi amatörün bir üstü profesyonelin bir altı düşünen biri için samimiyetle yorumlar mısınız? Nedir, ne değildir, işe yarar mı, alınabilir mi?

www.samsung.com
(2) 

Yunan diline gönül vermiş...

lazarus #566502 
...yardımsever bir arkadaş şu liriğin çevirisini yapabilir mi? En azından birinci kıtasını... Şimdiden teşekkür ederim.

Aslında derdim şu şarkıdaki mevzuyu anlamak: www.youtube.com

Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει,
να 'χει μάτι που καρδιά να σφάζει,
να 'χει το καμάρι σου κι όλη αυτή τη χάρη σου
και τη βελουδένια την ελιά σου.
Να 'χει το καμάρι σου κι όλη αυτή τη χάρη σου
πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει.

θα σου δώσω πλούτη κι αν γυρέψεις,
μη με διώχνεις θα με καταστρέψεις,
πάρε με στα χέρια σου, τ' άσπρα περιστέρια σου
την καρδιά μου μ' άλλην δε θ' αλλάξεις.
Πάρε με στα χέρια σου, τ' άσπρα περιστέρια σου
πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει.

Πες πως μ'αγαπάς κι ας είναι ψέμα,
ρίξε μου κουκλί μου ένα βλέμμα,
μη μ' αφήνεις μόνο μου, γιάτρεψε τον πόνο μου
πλούτη και αν δεν έχω τι πειράζει.
Μη μ' αφήνεις μόνο μου, γιάτρεψε τον πόνο μου
πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει.
(1) 

İspanyol diline gönül vermiş...

lazarus #566488 
...yardımsever bir arkadaş şu ibarenin türkçesini benim için yazabilir mi:"gacela del amor que no se deja ver"?

Teşekkür ederim şimdiden.

ve hatta şu şiiri:

Solamente por oír
la campana de la Vela
te puse una corona de verbena.

Granada era una luna
ahogada entre las yedras.

Solamente por oír
la campana de la Vela
desgarré mi jardín de Catagena.

Granada era una corza
rosa por las veletas.

Solamente por oír
la campana de la Vela
me abrasaba en tu cuerpo
sin saber de quién era.

Sonsuz saygılar.
(4) 

Şu İngilizce tümce Türkçeye nasıl...

lazarus #558806 
...çevrilir?

This guy reading the newspaper on the subway is Keanu Reeves.

Tümcedeki vurguya sadık kalarak lütfen.
(3) 

Elimde bir şarkı var...

lazarus #556516 
...mp3 hâlinde. Bunu, benim gibi sevebilecek kimseler için youtube'a eklemek istiyorum. Çünkü yok. Fakat bu teknik bir iş ve ben hiç anlamam. Eğer bu işi benim için ivedilikle yapacak olan olursa çok teşekkür edeceğim kendisine. Ha, ya bu arkadaşları albüm kapağını kullansın ya da şarkının akışına göre güzel bir şeyler bulabilir... Ancak benim fikrim, alakasız bir şeyler eşliğinde bu güzelim şarkının heder olmaması için basit olan yolu yani birinci yolu tercih etmek yönünde. Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlardan acil mesaj bekliyorum. mp3'ü kendilerine göndereceğim çünkü. Bu arada şarkı fotoğraftaki arkadaşlara ait.
(1) 

Elimizde bir adet Nokia E5 telefon var, bu telefonla...

lazarus #528841 
... arayan numarayı engelleme işini nasıl yapabiliyoruz. Lütfen anlaşılır bir dille yazar mısınız?

Şimdi biri var, bunun aramasını istemiyorum. Yüzüne kapatmak ya da kalbini kırmak istemiyorum. Ama bana da artık ulaşamasın istiyorum. Nasıl olacak?
(3) 

Pazar günü Boğaz'da nerede kahvaltı yapılır...

lazarus #496424 
...arkadaşlar? Açık büfe ve fiyat makul olacak. 4-5 kişi için...
(1) 

Az önce Üsküdar'da bir patlama

lazarus #480501 
mı oldu??? Evet, yanlış duymadıysam oldu ve pencerelerim sallandı. Şimdi de ambulans sesleri geliyor. Nedir ne değildir, bilen var mı?
(5) 

Fotoğraf makinesinde (Canon Eos 5 d) ayna düşmesi...

lazarus #434118 
... nedir? Dün fotoğraf çekerken birden bir şey oldu ve deklanşör yarıda kaldı, vizör kaydı. Zaten o korkuyla objektifi çıkardım. İçindeki aynalı plaka olması gereken yerde değildi. Şimdi napmalıyım? Bu neden oldu? Çarpma yok, düşme yok, olumsuz hiçbir iş gelmedi makinenin başına. Lütfen bilenler bir şeyler yazsın, sorun ne ve nasıl gideririm?
(13) 

Beyler faceden kız düşürdüm; mevzu acayip bir yere geldi...

lazarus #412047 
... özetle ne diyor, Allah'ını seven söyleyiversin..

My dearest,
How is your health and your work?
I believe that you are feeling alright, But it would have been better with me on your side. My dear things are very bad for me here in the refugee camp where i am living today.
This refugee camp is like a prison as we are only allowed to go out on Mondays and Friday of the week as given by the united nation refugee camp rules and regulation here in Senegal.
I thank God for the pastor of Christ the king church located in the camp where i send and receive emails. We are given only fifteen minutes to check our mails.
My dear i will like you to help me come over to meet with you in your country for a better life as my health is going down daily here due to the poor condition of the camp where i am living.
My dear please there is one other thing i would like you to do for me as i need some body who will assist me due to my refugee status here in Senegal.
Before the death of my father, he deposited a sum of $5.7 million dollars in one online bank which my name appears as the next of kin.
Already i have informed the bank about my plans to claim the money but the bank told me to look for a foreign partner who will assist me in the claim due to my refugee status here in Senegal.
As a refugee i don’t have a direct claim over the money but can only have it through an appointed representative. The bank has assured me that they will co-operate cordially with anybody being appointed by me for the claim of my late father's funds deposit.
I have explained my sorrowful situation to you, hoping that God will use you to help me out from this predicaments. I will give you full details about the fund's deposit and contact information of the bank where the money was being deposited, upon receiving your prompt reply. You can call me with this telephone number, for more explanation ( 00221...... ).
God bless you as you help me out from here,
Your sincerely.
(3) 

Fizikçi Feza Gürsey...

lazarus #403703 
...Nobel'e aday gösterildi deniyor. Yalnız ciddi yazılmış hiçbir makalede ve ansiklopedilerde böyle bir bilgi yok. Yine de teyid etmeliyim. Bilen var mı gerçeği?

Ayrıca 2 kitabı varmış, isimlerini bilen varsa yazıversin lütfen.
(1) 

Ödüllü fotoğrafların yayınlandığı bir site...

lazarus #384766 
...arıyorum. Ara Güler tarzı. Yabancı yerli, karışık sanatçılardan seçme fotoğrafların yer aldığı, tanıtıldığı bir site olursa, daha iyi olur.
(8) 

Faceebook eklediğim görüntüyü neden sildi?

lazarus #361941 
...Geçen hafta Dali sergisine gitmiştim. Orada kendi videomla çektiğim görüntüleri zemine müzik yerleştirerek facebooka ekledim. Önce videomu sildiklerine dair bir uyarı ardından da epostama şu bir mesaj geldi: ""Dali'de iki" başlıklı videonuzu 12:44pm January 30th, 2012'da kaldırdık. Çünkü üçüncü kişilere ait video klip ya da fon müziği gibi telif haklarıyla korunan materyaller içeriyordu. Eğer bunun bir yalnışlık olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki adres yoluyla ihlal olduğunu iddia eden bildiriye karşı bir mesaj gönderebilirsiniz."

Şimdi kendi çektiğim görüntülerin telif hakkıyla ne ilgisi var? Bu bir.
Zeminde kullanılan şarkı ise mesele, akşama kadar milyonlarca şarkı, yutub ve benzeri sitelerden facebook üzerinden paylaşılıyor. Bu hakkaten nedir?

Ayrıca ben facebook'u organ gibi kullananlardan değilim, nadiren bir şeyler ekler ve paylaşırım.

Arkadaşlar daha önce böyle bir uyarı alan var mı? Nedir bu?

Son olarak da "eğer yapılan işlemin yanlış olduğunu düşünüyorsam" uğramam gereken bir linke tıkladığımda da "Videonuzu yanlışlıkla kaldırdığımızı düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki formu doldurun. Ancak videonun telif hakları size ait değilse veya telif sahibinden izniniz yoksa, bu formu doldurmayın." şöyle bir ibareyle karşılaştım. Video benim. Müzik ekledim sadece. Bu halde telife giriyor mu girmiyor mu? Nereden bileceğim ki?

Formun altında da "Yalancı tanlıklık suçuna mütelzim olarak yukarıdaki bilginin doğru olduğunu ve tüm iyi niyetimle bu içeriğin bir hata veya karışıklık sonucu kaldırıldığını veya erişime engellendiğini düşündüğümü bildiririm." gibi bir kısım var. Bu beyanı kabul edip etmediğimi işaretleyebileceğim kutucuklarla birlikte...

Bu ne iştir ya???
(3) 

Ermenice öğrenebileceğimiz bir yer...

lazarus #357571 
...var mıdır? Mümkünse ücretsiz olacak. Üsküdar merkeze yakın, ya da Taksim civarı olabilir.
(4) 

6500 vuruşluk yazı kaç sayfadır? Vuruş...

lazarus #356594 
...hesabını nereden anlayabiliyoruz?
(2) 

Dinlerken camdan karın yağışını izleyip...

lazarus #355700 
...tribe girebileceğim yumuşak tonda aryalar var mıdır? Tercihen eskilerden olsun. Yumuşak ton dedim dikkat, ah perfido gibi falan olmasın...
(3) 

Şöyle tek ya da çift enstrümanla söylenmiş...

lazarus #354797 
... güçlü bir yoruma dayalı ve çok fena hüzünlü, acıklı şarkılar önerebilir misiniz bana? lütfen.

şu bir örnek mesela: www.youtube.com
(2) 

İnternet üzerinden YGS başvurusu yapmamız lazım...

lazarus #353969 
...fakat eleman parayı yatırmamış. Yarın da son gün. Acaba internet bankacılığıyla falan YGS ödemesi yapılabiliyor mu? Bu saatte bu iş başarılabilir mi?
(5) 

Fakülte birinci sınıftaki bir eleman...

lazarus #353949 
...bu sene yeniden sınava girdi diyelim ve bir başka okulun aynı bölümünü kazandı. Bu arkadaş yeni kazandığı okulda 2. sınıftan devam edebilir mi?

Yani önceki okulda verdiği derslerden muaf olabilir mi? Tahmini değil de net bilgi olarak istiyorum, lütfen.
(2) 

İngilizce bilenler az baksın hele...

lazarus #345328 
şurda tam olarak ne denmek istenmiş:

Thank you very much for your answering. Regrettably there isn't about
information of his life or works on the internet.
But I will run it on for finding.

Best wishes.
(6) 

İndirimli seyahat kartlarının yıl sonuna kadar vize işlemi...

lazarus #341292 
...online olarak www. iett.gov.tr'den yapılır diyor. Günlerdir giriyoruz. Arıyoruz sitede böyle bir şey bulamıyoruz. Bu nasıl iş ya?! Abi bu işi nasıl yapıyoruz bilen var mı?
(1) 

Uzaktan Öğretim Felsefe bölümü...

lazarus #336890 
... için okul (İstanbul Üniversitesi) kitap vermeyecek mi? Bilen var mıdır? Buraya devam eden biri sınavlara nereden, nasıl hazırlanacak biraz bilgi lütfen?
(1) 

1 yaşında (belki 2) kukır için giysi...

lazarus #333733 
... alabileceğimiz neresi var? İstanbul'da?
(4) 

İETT'den gelen sms mesajında diyor ki...

lazarus #330562 
... kartınızın indirimli tarifesi 31.12.2011 tarihinde sona erecektir. Vize işlemi için ödemenizi banka şubesine uğramadan İETT Seyahat kartları sayfası Online Vize Formundaki bakiyemden düşsün seçeneğini işaretleyerek yapabilirsiniz.

Şimdi arkadaşlar öğrenci pasosu kullanıyorum. Burada ne ödemesinden bahsediyorlar ya? Vize formu falan??? İlk kez duyuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
(3) 

Bostancı SGK ve Bostancı Bağkur aynı şey...

lazarus #320938 
... midir? Bu bir.

İkincisi eğer bunlar aynı yerdeyse, bu yer nerededir?

Hem açık adres, hem halk tipi adres lazım. Zira açık adresten minibüsçüler pek anlamıyor, falancanın yanı filancanın köşesi gibi tarifler her zaman adresi sağlama açısından geçerli bir... Derdimiz anlaşıldı galiba ya.
(6) 

Tekerlekli döner koltuğum sürekli...

lazarus #320616 
... gıcırdıyor. Arkama yaslanınca, kımıldayınca, sağa sola yöneldiğimde vs. Canıma tak etti bir yerlerini zeytinyağı ile sildim (makine yağı bulamadım) ama çare bu değilmiş anladım. Bu sinir bozucu şeyi nasıl kesebilirim. Bilen var mı?
(2) 

Aynı bankanın farklı şubeleri arasında...

lazarus #316299 
... yapılan para yatırma işleminden para kesilir mi? Diyelim ki A bankasının Kabataş şubesinden hesabımız var, aynı bankanın Kadıköy şubesine Falancanın hesabına para göndermemiz lazım. Masraf çıkartılır mı?

Yine aynı koşullarda yapılan Eft'den para kesilir mi?
(2) 

Limited şirkette hisse devri

lazarus #304882 
... yapılacak. Diyelim ki ben bir arkadaşımla limited kurdum.

Sonra anlaşamadık, hisselerimi devretme yoluna gittim. Buldum birini, devrediyorum. Noterde bu işi yaptıktan sonra iş bitmiş midir? Bitmemişse, sırasıyla neler yapılması lazım gelir?

Ayrıca bütün alacaklardan vazgeçtim ve vereceklerden sorumlu tutulmak istemiyorum. Bu durumu belirten bir ibareyle hisse devrini yaptıktan sonra yine de başıma borç morç kalabilir mi? Nelere dikkat etmeliyim?

Muhasebeciler, mali müşavirler bir yardım edin....
(2) 

Elektirik - Su açtırma prosedürü sırasıyla

lazarus #304077 
... nasıldır?

Ev kiraladık. Kontrat yaptık. En az ev aramak ve kontrat imzalamak kadar can sıkıcı olan ve belki daha iğrenç ve çekilmez bir süreç olan abonelikler meselesinde sıra.

Elektrik açtırma işini nasıl yapacağız? Ben tutarken evi gezdirdiler, lambalar şakır şakır yanıyordu?

Su açtırma işi nasıl olacak? Evi gezerken sifon damlatıyordu, evde su vardı yani?

Ev Üsküdar'da. Siz bana süreci ve gereken evrakları bir sıralayın hele Allah rızası için.
(1) 

Doğalgaz açtırma işlemleri için gerekli

lazarus #303961 
... evraklar nelerdir?

1. kiracıyım.
2. evde kombi yok, doğalgaz sobası var.
(5) 

25000 tl bankaya yatırılsa...

lazarus #299453 
...aylık faizi en fazla ne eder ve nerde eder? Bir ara repoya yatırmak diye bir şey vardı ve galiba en yüksek faiz orda işliyordu. Bu hala var mıdır? Nasıl oluyor? Cahilim kusura bakmayın...
(2) 

Bir üniversitede kaydımız var; yeniden sınava girdik ve

lazarus #299346 
... yeni bir okul kazandık. Kayıt zamanı geldi çattı ve hatta geçmekte bile. Şimdi sorum şu: Özel üniversitede bursluyduk, yeni yerimiz devlet üniversitesi. Kayıt aşamasını aşama aşama ve olabildiğince net olarak bana anlatabilir misiniz? Çok hızlı ve hatasız bu işi nasıl başaracağız?
(2) 

ömer çelakıl'ın yanındaki sarışın hatun kimdir?

lazarus #293921 
... aleyhinde giriş döşeneceğim de. şaka şaka. tatlı biridir mutlaka.
(1) 

Ionna Kuçuradi'nin yüksek çözünürlüklü fotoğrafı

lazarus #292137 
... olan sevgili felsefecilerden, fotoğrafları benimle paylaşabilirler mi acaba? Gerekli de. Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Yunanca bilen aziz dost! "Logothetis" ne demektir?

lazarus #292096 
... Umarim bana yardımınız dokunur?
(1) 

Matematikçiler, fizikçiler az bakın! Elipsin string construction

lazarus #291710 
...kavramı nedir? özetle bir cümlede lütfen.. Çok teşekkürler şimdiden.
(7) 

İstanbul'da yaşamış ya da İstanbullu son dönem bilimadamı

lazarus #289799 
... olarak kimleri sayabiliriz? Mümkünse dünyanın itibar ettiği isimler olsun arkadaşlar.

Örneğin, Hulusi Behçet, doktordu kendi teşhis ettiği bir hastalığa adı verildi. gibi.
(1) 

Başbakanlık bursuna nasıl başvurulur?

lazarus #286540 
... kısa ve net lütfen.
(3) 

önemli! örgün öğretimi kazanmış bir elamanın

lazarus #285651 
... ikinci öğretim saatlerinde derse girmesi mümkün müdür? tersi mümkün oluyor; ama benim dediğim şey olabilir mi? misal istanbul üniversitesi fen edebiyat ya da iletişim fakültesi... örgünü kazandık diyelim, ikinci öğretimdeki derslerle durumu kurtarmak istiyoruz. malum çalışmak, iş güç vs. buna müsade ediliyor mu? sonuçta aynı dersler...
(4) 

Fen Edebiyat ve İletişim fakülteleri harç ücretleri

lazarus #285621 
... normal ve ikinci öğretim kaç lira olacak bu yıl?
(5) 

Öğrenim kredisi-Burs mu, Katkı kredisi-Burs mu?

lazarus #284635 
Bunların hangisi alınmalı. İkisi birden alındığında ne olur? Alacak kişi vakıf üniversitesinde ve burslu okuyor. İkisini de almasın hacı tarzı yorumlar yapmayalım lütfen, çünkü bunlardan birini almak adamımız için elzem görünüyor. Kısa ve net lütfen.

Ha bu arada online başvuru formuna sadece burs seçeneği koymamışlar! İlle kredilerden birini alacaksın diyorlar.
(1) 

Philips cd 140 telsiz telefon kullanan var mı

lazarus #282577 
...aranızda? Evet, bende var bir tane kullanıyorum fakat fena halde sinir etti beni. Şimdi bunun şarjı tam dolmamaya başladı, konuşurken tak gidiyor falan. Derken içindeki pili çıkarıp şarz ettim güya. Sonra geri taktım, makine iptal. Ne arama yapabiliyorum, ne de gelen aramaları cevaplayabiiliyorum. Dışardan aradığımda hat çalıyor, makinede ses yok, bunun yanında telefonun ekranında arayan numaranın bilgisi beliriyor. Yani çalışır görünen telefonla kimselye hiçbir şekilde iletişim kurulamıyor. Geçen otururken birden çaldı, kaldırdım konuştum. Ses gelmiş derken o şevkle birkaç yeri aradım. Sonra yerine koydum. Çalışıyor sanısıyla neşe yapıyorken, yarıda kesildi ne varsa. Çünkü gene aynı hale döndü. Bunun derdi nedir? Bilen varsa söylesin hele, kıracağım bu aleti ben yoksa ya!
(4) 

Tercih kılavuzuna göre, LYS'de aldığımız puan

lazarus #279778 
...istediğimiz bölümün başarı sıralamasını karşılıyor fakat puanımız geçen sene o bölüme giren en düşük puandan düşük?? Bu nasıl oluyor? Böyle olunca napılır?

Diyelim ki, elimizdeki puan 400. sıralamamız 10.000.

Tercih kılavuzunda istediğimiz bölümün sıralaması 13.000'lerde görünüyor.

ama geçen yıl en düşük giren elemanın puanı 410.

Bu durumda napılır? Hangisi baz alınır?
(3) 

Facebook'ta "falanca filancayla arkadaş oldu" bildirimi

lazarus #273346 
... nasıl gizlenir? bugünkü büyük derdimiz bu mnkym. hakkaten böyle bir bildirim istemiyorum ben arkadaşlar. benim, aliyle arkadaş olduğumu veli kendi sayfasından öğrenmesin, öğrenemesin. hem ona ne ki ya, di mi yani. neyse, bunu nasıl engelleyeceğim? kısa ve acısız anlatın hele...

mobil görünümden çık