(19) 

İfşa-yı lahmâcûn...

lazarus #1171108 
maydonoz??

Güldük eğlendik, bu da bitti:)

"Âvâzeyi bu âleme dâvûd gibi sal
Bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş."
(12) 

Ankara'dan babam geldi, evde bir...

lazarus #1168242 
sinir savaşı... İki dil bilen üniversite mezunu bir adam. Oturmuş Nihat Doğan'ı dinliyor böyle kilitlenmiş. Gözünün ucuyla da bana bakıyor, tepkimi anlamak için. Çünkü Cehapeli gibi davranıyorum onun kriterlerine göre. Neyse ben de içerdeki odaya kaçtım, kapılar kapalı ama herifin sesi geliyor, tekmeyle dalasım geliyor tv'ye. Gerisi gelir diye korkuyorum. Evden çıkasım da yok.

Sizce napayım?
(1) 

Evde karanlık odam var, çalışma...

lazarus #1167780 
...odası olarak kullanıyorum. Uzun süreli kullanımlarda ağır bir hava oluşuyor. Oda pencereye biraz uzak. Bunu en pratik ve etkin şekilde nasıl giderebilirim?

Tecrübe edilmiş önerileriniz nedir?
(3) 

Evde internetim var, TTNET kullanıyorum...

lazarus #1167675 
...sınırsız, ama yıllarca kullanmama rağmen kota vs meselelerine hiç eğilmedim. Geçen yan komşu internetimi kullanmak istedi, telefonunu elime verdi şifreyi girmem için. Şifreyi girdim, sonra bana "İşim bittikten sonra silerim." dedi. Ben de nezaketen "Önemli değil ya" gibi bir laf ettim.

Dediğim olay iki ay falan önceydi. Şimdi aklıma düştü de acaba hâlâ kullanıyor mu, yoksa sözünde durdu mu? Bunu öğrenmek istiyorum. Bana basit ve net şekilde internetimi, wifimi kullanan olup olmadığımı nasıl anlayacağımı söyler misiniz?
(2) 

Siyah beyaz bir korku gerilim filmi...

lazarus #1163279 
...aklıma takıldı. Çocukken TRT'de izlemiştim. Çok kanallı değildi o zaman. Bizim tv siyah beyazdı ama sanki film de siyah beyazdı. Bilmiyorum orasını. Hatırlayabildiğim kadarıyla;

* bir cinayet var.
* cinayetin peşinde, iz süren biri, detektif olabilir...
* kör bir adam ve bir çocuk var.
* adamla çocuk arasında gizli bir iletişim var, adam sokaktan gelirken korkuluklara bir şey sürtüyor, çocuk çıkan sesten adamın geldiğini anlıyor evden.
* hatta bu şey, filmin sonlarına doğru hayat kurtarıyor. çok işlerine yarıyor.
* evin içinde bir ceset var.
* ceset evde ve tel dolap gibi bir şeyin içinde (bir kadına ait olabilir) ve galiba dik duruyor.
* cesedi sanki kör adam buluyor.
* cesedin bulunduğu evle çocuğun bulunduğu ev aynı ev mi, bunu bilmiyorum.
* film gerilimliydi epey... Yıllardır aklımda, bu film neydi acaba diye düşünüyorum. Tabii hatırladıklarım yarım yamalak ama ipucu şeyinde değerlendirilebilir.

Bu filmi bana buldurana kitap hediyem olabilir, yemek bile ısmarlayabilirim.
(5) 

El yapımı kıymetli bir sazı kargo ile...

lazarus #1161601 
...göndermem lazım. Bu sazı kırıp dökmeden taşıyacak bir kargo firması biliyor musunuz?
(1) 

Hrant Dink'in 10. yılı anmasında aralarda çalan şarkı...

lazarus #1159310 
...nın adını bilen var mıdır acaba? Konuşmaların arasına giriyordu bu şarkı.

Duyduğumu anlamam biraz sorunlu ama içinde sanki şöyle sözler vardı:
...lar çegara... yar çemdese... desto....
(3) 

Kedinin patisi kalorifere sıkıştı...

lazarus #1158713 
...maalesef. Mutfaktaydım, baktım içeriden çığlık bağırtı. İçeri yabancı bir kedi girdi benimkine saldırdı sandım. Değilmiş, kedim baş aşağı sallanıyor ama nasıl tepiniyor. Oradan kurtarana kadar canım çıktı. Kaçtı gizlendi biraz inledi falan, tam bakamadım patisine.

İnternette birkaç şey okudum. Kırılma falan oluyormuş. İnşallah benimkinde öyle bir şey yoktur. Mecbur sabahı bekleyeceğim. Ama kafama bir şey takıldı. Ya evde falan olmasaydım?! Kaloriferin tehlike olacağını hiç düşünmemiştim. Kış vaktü üzerini kapatamıyorum. Nasıl önlem alabiliriz? Hiç bu şekilde bir durum yaşayan var mı?

Peteğin türü fotoğraf olarak ekli...
(4) 

Antibiyotik için ilaç saatini kaçırdım...

lazarus #1157631 
...Doktor 12 saatte bir alacaksın demişti. Bugün üçüncü gün, sabah uyanamadığım için saatini kaçırdım. Etkisi kalmaz gibi bir laf dolanıyor ortalıkta...

Ne yapmak lazım, ilaçlara da devam etmek zorundayım çünkü.
(3) 

Aramızda cildiyeci, doktor var mı...

lazarus #1155866 
... acaba. Çenemin altında küçük bir kist vardı. Bugün yarın doktora giderm diyordum. İki gündür birden büyüdü ve hafif acı yapıyor. Onu soracağım kendisine.
(1) 

Yakın tarihle ilgilenen arkadaşlar...

lazarus #1152028 
...var mı acaba aramızda? İletiye eklediğim fotoğraflardaki kişilerin kim olduğunu merak ediyorum. Erkek, Fatin Rüştü tamam da, kadın kim? Güzel bir hatun, videoda dikkatimi çekti. Şu meşhur metres Vesamet Kutlu mu acaba, diye düşündüm. Yoksa Zorlu'nun eşi midir? Bilgisi olan varsa yazabilir mi?
(2) 

Radyonun anteni sıkıntısı...

lazarus #1149471 
...yaşıyorum. Bodrum kattayım, içerideki bir odada radyo dinlemem lazım. Minik otomatik bir radyom var, frekansları buluyor ama net ses vermiyor. Elim antene değince ses netleşiyor. Buna bir çözüm yok mu, güçlendirebilir miyiz anten çekişini pratik yoldan? Oluyorsa nasıl yapabiliriz? Radyonun görseli ektedir.

Acil yardım! Lütfen tecrübesi ve bilgisi olan yorum yapsın.
(3) 

Wikileaks sızıntılarını millet nereden...

lazarus #1146176 
... okuyor. Linklerden ulaşılmıyor. Nasıl giriyorlar buraya, söyler misiniz?
(3) 

PTT Kargo cumartesi günleri...

lazarus #1145166 
...çalışıyor mu? Ankara'dan İstanbul'a bir kargo bekliyorum. Gönderi takipten baktım, en son 21.05'de işlem yapılmış. Ama daha kargo Ankara'da. Yarın elimde olabilir mi bu?
(6) 

Laptop arızasında anakart hasar görmüş...

lazarus #1141769 
...oradaki bir parçayı değiştirecek 175 tl istiyor. Sizden işçilik vs almıyorum falan da diyor. Bu sayı nolmal mi sizce. Anakartta bir parçaymış bu.

Bilgisayar arada bir kapanıyordu. Sonra açılmamaya başladı. Sorunu buydu.
(1) 

Üç dört gündür bilgisayarın saati sorunu...

lazarus #1137576 
...ile boğuşuyorum. Devamlı bilgisayar başında çalıştığım için, saatini doğal olarak baz alıyordum. Fakat iki gün önce fark ettim ki eski saatte duruyor. oysa düzeltmiştim, düzeltmemişim demek ki deyip yeniden düzeltti.

Bu sabah fark ettim ki gene eski hâline dönmüş. Tekrar düzelttim. Neden bunu yapıyor?
(1) 

Fransızca bilen arkadaşlar varsa...

lazarus #1137274 
... bir kitap isminin çevirisini soracağım.

LA MUSE OTTOMANE OU CHEFS-D’OEUVRES DE LA POÉSIE TURQUE.

Dilimize tam olarak nasıl çevrilir?
(1) 

Bilgisayar çat diye kapandı...

lazarus #1136881 
...az önce. Açtığımda ekranda şu fotoğraftaki pano açıldı. Bu neyin nesidir, bilen anlayan var mı?
(4) 

Saygı duyduğum bir şairin mezarına...

lazarus #1136707 
...çiçek ekmek istiyorum. Bunun için izin almak gerekiyor mu bir yerden? Bu tip bir tecrübe yaşayan arkadaşlar var mı?
Yani özetle, soy-kan vs. bağlantımızın olmadığı birinin mezarına bu tip iyi niyetli müdahalede bulunabiliyor muyuz?
(3) 

Canon fotoğraf makinesini temizletmek...

lazarus #1129828 
...için Sirkeci'deki servise bırakmıştım. Temizlenmesini istedim, toz vs.'den. Bir arıza yok yani. Genel bakım diyelim. Biz size ücreti bildireceğiz demişlerdi. Bugün mesaj geldi. Ücret 150 TL diyorlar.

Bu fazla değil mi sizce de? Yarın geri almayı düşünüyorum.

Bu işlemi daha hesaplı yaptırabilir miyiz?
Evetse, nerede?
(3) 

Fakültedeki gizemli yakınlaşma...

lazarus #1128255 
... diyeceğim ama abartı kalacak belki. Vakti olanlar aheste aheste okuyup beni cevaplayabilir mi? Yorum da olur, çünkü anlamak istiyorum.

Bugün bir evrak işlemi için eski fakülteme gittim. Bölüm sekreterinin odasına girdiğimde kadın yerinde yoktu. Masanın önündeki misafir koltuğundaysa bir hatun oturuyordu. Elimde kâğıtlar, “Hanımefendi acaba ne zaman gelir?” dedim oturan hatuna. “Birazdan…” dedi, sonra, “Merhaba” dedi bana. Güleç sevimli bir yüzü vardı. Adımı söyleyerek, “yanılmıyorum değil mi” dedi. Ben şaşırdım, acaba aynı dönem mi okuduk, diye düşünürken “ben falanca dersin okutmanıydım.” dedi.

Sonra kadının yüzü hafızamda hafif hafif dirilmeye başladı. Ben de tebessüm ederek, okuttuğu dersle ilgili birkaç şey sordum. Cevap verdi. Sordum, “sizinle şu kitabı mı okumuştuk.” Pek hatırlamıyorum dedi.Gözleri ışıl ışıl, sevimli bir hatun. Hâlâ adımı unutmamış oluşu tuhaf geldi ama bana. Aradan 5-6 yıl geçmiş, yarım dönemde almışım o dersi. Aradan milyonlarca insan geçiyor gidiyor. Tipim tip değil, derste hiç konuşmam hayalet gibi takılırım vs. Birinin sadece beni değil, herhangi birini bile kodlayabileceği hiçbir anormal hadise yaşanmadı o dönem. Hiçbir şekilde. Ne sikime hatırlasın ki diye düşünüyorum.

Şaşkınlığımı gizlemeden dedim ki “Ne kadar güçlü hafızanız var”. “Öyledir.” dedi gülerek. Sonra vedalaştık, çıktım.

Fakat bir saat içinde 2 kez daha karşılaştık hatunla ve tatlı tatlı gülümsedik birbirimize. Fakülteden çıkarken aklıma hatunun okuttuğu kitabı hatırlayamadığı geldi. Buna daha çok şaşırdım “Nasıl hatırlamaz” diye. “Hafızam güçlü” demişti. Yıllardır görmediği sıradan bir öğrenciyi anımsıyor, ama kitabı hatırlamıyor. Çok ilginç geldi bu durum. İtiraf ediyorum ki acayip hoşuma da gitti. Yani biri doğrudan iltifat etse bu denli etkilenmem. İltifat hayatta bozmaz beni. Ama hatunun adımı bir çırpıda hatırlayışı… Sıcak ve yakın konuşması… Bilemiyorum ya. Bu arada yaşlarımız sanırım birbirine yakın. Öğrenciyim möğrenciyim ama ben büyük olabilirim hatta ondan. Bilmiyorum.

Merakımın bir diğer yönü de şu, aynı zamanda sorum: bu hatunun beni hatırlamasına bir sebep, bir neden olmalı. Bu ne olabilir? Hani yanlış anlaşılmayacağını bilsem sadece bunun merakını gidermek için gidip soracağım. Bunu yapamam. Lütfen aklı başında arkadaşlarımdan yorum-cevap alabilir miyim? Aklında nasıl kalmış olabilirim?

Ayrıca diyelim ki hatırlarsın, dersin ki lan ben bu elemanı şuradan hatırlıyorum. Hafıza gücü tamam. Ama bunu bana belirtme ihtiyacını neden hissetti? Bu da başka soru tabii.
(6) 

Türkçeye gönül vermiş arkadaşlara bir sorum...

lazarus #1124269 
...olacak. İsmin hâl eklerinde ve ayrı yazılan de bağlacında kendinden önceki sert sessizlere göre durum ne olur? Mesela Allah'dan mı, Allah'tan mı?

Mesela şu: "hiç de bile" derken "hiç te bile" yazmıyoruz genelde.

Rica etsem bu iki duruma net bir açıklık getirebilir misiniz lütfen?
(3) 

Evde akrep gördüm...

lazarus #1121788 
...az önce. Moralim bozuldu. Minik bir akrep.

Kedi fark etti. İçeride oynuyordu, anormal mırıltılar hissedince yanına gittim. Baktım yerde küçük bir akrep. Kedi onunla oynuyor. 2-3 cm boyunda, sarı. Aslında fotoğrafını çekecektim ama, kedi yer korkusuyla üzerine bastım.

Kot ikide oturuyorum, ev 3 yıllık, yeni bir bina. Bu güne kadar hiç böyle bir şey başıma gelmedi. Pencerede tel var ve sürekli açık. Oradan gelmiş olabilir mi diye düşündüm. Ama olabilirse bugüne kadar neden gelmedi?

Ayrıca oradan değilse bu nereden gelmiş olabilir?
Yavru varsa diğerleri de vardır sanki:((
Nasıl bir önlem alabilirim?
Kedi yerse bunu, zehirlenme tehlikesi vs yaşar mıyız?

Fikri ve tecrübesi olan yazabilir mi lütfen.
(1) 

Kedimin kablosuz modemin antenini kemirdiğini...

lazarus #1119542 
fark ettim. Son zamanlarda da cep telefonum sık sık düşüyor. Modemle aynı odadayken bile zor çekiyor. Antenden şüphelendim. Acaba sebebi kedimin verdiği zarar olabilir mi hakikaten?

Modemin performansını etkiler mi bu durum?
(1) 

Tutuklu darbecilerden 5 intihar vakası...

lazarus #1103450 
...olduğu söyleniyor. Bu kimselerin kimler oldukları belli mi?

Haber olarak bulamadım da.
(1) 

Cep telefonunu ev telefonuna yönlendirmek...

lazarus #1103061 
...istiyorum. Evimde cep telefonum iyi çekmiyor. Sorun yaşıyorum. Sadece gelen telefonları evde her yerden sorunsuz alabilmek için için sabit hattıma (telsiz telefon) yönlendirmek düşüncesindeyim.

1-Cep numaramı ev telefonuma yönlendirdiğimde ekstra ücret ödeyecek miyim?

2-Aramalarımı genelde sabit hatla yaparım, yönlendirme durumunda ikisinin birbirine karışması ihtimali var mı?
(3) 

Acil kedimi 2,5 gün için misafir edecek...

lazarus #1097582 
...güzel insanlar aranıyor.

mevzu kısaca şöyle, buradan verdiğim ilanla kedimi yardımsever bir arkadaşa emanet ederek yola çıktım. önümüzdeki çarşambaya kadar, yani sekiz gün misafirlik için anlaşmıştık. fakat dün gece gelen mesaja göre arkadaşımın acil bir işi çıkmış ve kedim pazar gününe kadar yanında kalabilecek. beklenmedik gelişme tabii haliyle planladığım işleri berbat etti. hiçbir işimi halledemeden dönmüş olacağım. eğer 2 gün için kimseyi bulamazsam. bugün olmadı en geç yarın erken saatte yola çıkmam gerekiyor, tatil dönüşü yollar çıldıracak, biletler belki de çoktan tükendi:(

kedimle beni bu sıkıntıdan kurtaracak güzel bir insan çıkar mı acaba???

telefonum...544 357 doksan7 kırk4

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(2) 

Kedimi misafir edecek güzel insanlar...

lazarus #1096787 
...aranıyor.

Kedim takribî bir yaşında, dişi, kısırlaştırılmış bir tekir olup huyu suyu pekâlâ, hanım hanımcıktır.

İstanbul'da olup kendisini misafir etmek isteyen olur mu acaba?
Lütfen cevâben kedi pansiyonlarına vs yönlendirmeyiniz. Fahiş ücret istiyorlar, durumumuz yok.

Üç-beş gün, beş-on gün aralıklarında bir misafirlik...

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(2) 

Sabah yakaza hali Tv8'in magazin programında...

lazarus #1083086 
...bir kadının şarkısını dinledim. Kadın bu şarkıyla meşhur olmuş, inşallah bunu aşan şarkılarım da olur falan diyordu. Sabahtan beri şarkının adını düşünüyorum bulamadım. Kadını da tanımıyorum tabii. Buldurabilir misiniz lütfen?

Biriyle düet yapacakmış, kumral bir kadındı. Şarkının da tek kelimelik bir adı vardı.
(4) 

Banka kartımı internet alışverişleri için...

lazarus #1080586 
...açtırdım. İki hafta önce Türkiye Finans Karaköy şubesinden işlemimi yaptırdım. Gel gelelim, ne online bilet ne de kitap alabiliyorum. Kartım alışverişe açık görünüyor, ancak dediğim gibi alışveriş yapamıyorum.

Kart banka kartıdır, görseli ekte. Benimkinde Visa yerine Maestro yazıyor. Sorunun sebebini bilen, çözüm önerebilecek kimse var mı?
(12) 

Kedim kısırlaştırma ameliyatı oldu...

lazarus #1077697 
...üç gün önce. Bir hafta kafasında bir aparatla gezecek. Çok huzursuz, ben ondan huzursuzum. Ama daha kötüsü, içim bir hoş olduğu için yarasına bakamıyorum. Öyle açıkta bırakmışlar. Sevemiyorum da, yavrum gelip sürünüyor falan. Köşe kapmaca oynuyoruz adeta, ben kaçıyorum, o kovalıyor:(

Yarayı görünmeyecek şekilde kapatmanın bir çaresi yok mu acaba?
(10) 

Kedide kızışma dönemi çok sıkıntılı...

lazarus #1068126 
geçiyor. Acil yardım. İlk kedi deneyimim, ayrıca en kokrktuğum dönemdi, geldi çattı.

Bir haftadır küçük mırıltılar şeklinde başlayan hengame dün gece itibarıyla koptu. Hemen veteriner hekimi aradım. Şu an müdahale edilemez dedi ve Tarlusal adında bir tablet önerdi. Hemen gittim aldım, mamasına ekledim. Ama fevkalade huzursuz, ben de huzursuzum hâliyle. Pencereyi açıp dışarı salacağım handiyse.

Buna acil bir çözüm yok mu, rahatlatıcı önlemler vs? Veteriner hekime göre en iyimser önümüzdeki pazartesi götüreceğim kliniğe.
(3) 

Duyurunun ana sayfasında dolaşan sinek nedir...

lazarus #1063839 
...bilen var mı? Ana sayfada dedim ama sanırım sitede dolaşıp duruyor. Yoksa uykusuzluktan kafayı yedim de sadece ben mi görüyorum?!
(7) 

Kumandada yanlışlıkla bir yere bastım...

lazarus #1055563 
...televizyonun sesi kesildi. Bütün tuşlarını deniyorum olmuyor, ya bu ne iştir. Görüntü açık da ses gitti, gelmiyor bir türlü. Lütfen acil yardım.
(16) 

Format için 35 TL istemişler...

lazarus #1054315 
...Normal mi, pahalı mı?


İkinci sorum: Abd'den gelecek arkadaş 11 inç mac air getirecek, 760 dolar+vergi+yüksek GBli olmasından mütevellik 100 dolar civarı...

Yani bana dediği 900 dolar civarı ayarla.

Şimdi ben bu işlerden anlamıyorum. Bu şekilde getirmek hesaplı mı yoksa Türkiye'de dediğim özelliklere sahip makineyi bu civarda temin edebilir miyiz?

Net lütfen...
(1) 

Erkek için yüz bakım olayı nasıl...

lazarus #1044056 
oluyor? Bir takım kırışıklıkların önüne geçmek ve cildi güzelleştirmek için soruyorum. Pratik ve etkili çözümlere ihtiyaç var. Bugüne kadar yüzü sabunlamaktan başka bir şey yapılmadı, yüze krem bile sürülmedi.
(3) 

Don görmüş portakalın vitamin değeri...

lazarus #1041757 
...düşmüş müdür? Geçen marketten aldım, don görmüş çok üzüldüm. Atmadan sorayım dedim. Eğer vitamin değerini koruyorsa yiyeceğim.
(2) 

Az once CNNTurk'teki talk showda...

lazarus #1041566 
...elemanlar canli sarki soyledi. Soyleyenler kim, sarkinin adi nedir?

Icinde ooo womann gibi sozler geciyordu.
(20) 

Az önce bir kadınla tanıştım...

lazarus #1038351 
...çok garipti. Epi topu üç ya da beş dakika sürdü yine de özetliyorum. Konferans çıkışı merdivenlerden inerken bir kadına yardımcı oldum, bana konferansta olan bir şey hakkında bir soru sordu, ben de yardımcı olayım dedim. Bu esnada diyalog başladı. Bana lafın henüz başlarında "Maymunsun sen." dedi.

Hızlı hızlı konuşuyoruz, konular da değişiyor bu arada. Bu arada 68'li olduğundan, gençlerin bir şey yapmadığından, Çin'de doğduğundan, babasının fotoğrafından (çantasından zorlukla çıkardığı bir dosyanın içinden, bir grup adamın içinden birini işaretle gösterip sadece babam bu dedi), Kıbrıs'tan (orada da yaşamış), benim sigara içip içmediğimden, şu an naptığımdan (işte okul devam ediyor demeye kalmadan, işte bak maymunsun sen! dedi tekrar), burcumdan, Manisa'da aldığı devasa araziden ve eğer temiz bırakacaksam evlerinde kalabileceğimden (kullanabileceğin bir araba da var demek suretiyle) bahsetti. Bu arada elime bir para tutuşturdu. Rus parasıydı galiba. Bundan anlar mısın dedi, ben Rus parasına benziyor dedim. Onu boşver dedi ve "Ben bunu arıyorum." diye tükenmezle paranın köşesine yazılmış bir ismi gösterdi. Okuyamadım. Parayı cart diye çekti zaten elimden.

O kadar hızlı konuşuyoruz ki ben apıştım kaldım, bütün bunlar 3-5 dakika içinde oluyor. Özet geçiyorum size. Sonra hızlıca yürümeye başlamışız meğer, geç fark ettim ama böyle ayrılıyoruz modunda sürekli sola çekerek yürüyor ve habire konuşuyor. Tekrar kocasına geldi konu. Gel dedim ona gelmedi, koyundur o, koyun dedi. Sen ama maymunsun dedi tekrar bana bakarak ve bana mutlaka yaz, senin için bir şeyler yapalım dedi ve gitti. Son cümleyi benden uzaklaştığı için geriye kaykılarak ve biraz da sesini yükselterek söyledi.

Ben de birkaç dakika mal gibi kaldım ortada. Kadının gidişine baktım bir süre.

Bu nasıl bir diyalogtur ya? Maymun deyip durması neye alamet? Yorum yapabilecek olan var mı?

Ek: Bu esnada fotoğraf çekilmemiz lazım dedi, ve selfi yaptık. Yaptırdı yani.
(4) 

Evdeki kapıların aynı anda gıcırdamaya başlaması...

lazarus #1037074 
...neye alamettir?

Bunun teknik bir şeyle ilgisi var mı bilmiyorum. İki gün önce fark ettim. Yatak odası, sokak kapısı ve mutfak kapısı gıcırdamaya başlamış. Önceden yoktu böyle bir şey. Düşündüm, bulamadım bir cevap. Tek yapmam gereken aslında yağlamak... Tamam da, bunların bir anda gıcırdamaya başlaması... Bu nedir ya?
(9) 

Sabah 5'te uyanmak için telefon alarmını...

lazarus #1036783 
...kurmuştum. Uykumun ortasında birden içeriden ses gelmeye başladı. İki adam bildiğin konuşuyor. Uyku sersemliğiyle ilkin anlam veremedim. İçeri biri mi girdi, kim bunlar dedim. Ürperdim de. Yatak odasından çıktım ki yan odadaki televizyon açılmış. Kendi kendine. Bu esnada saat alarmım çalmaya başladı. Bunların hepsi bir dakika içinde oluyor. Yani televizyonumla telefon alarmım neredeyse aynı anda faaliyete geçiyor.

Televizyonla ilgili en ufak bir şeyim olmadı. Otomatik açma özelliği vardır yoktur bilemem, olsa bile kurmadım ki. Bu televizyon niye açıldı? Yorum yapabilecek olan var mı? Ayrıca telefon alarmıyla denk düşmesi?? Bu ne acayip bir tesadüftür?
(4) 

Kedisi klozete alışan...

lazarus #1031513 
biri var mı? Ve bunu nasıl becerdi?

Engin tecrübesini benimle paylaşabilir mi acaba?
(1) 

Boyner'in anneanneli, aynalı reklamının gerisinde çalan...

lazarus #1027324 
...klasik eser kime ait? Bulunursa çok sevineceğim.
(4) 

Çok önemli bir sorunu sağduyulu bir şekilde değerlendirecek...

lazarus #1025723 
...ve tamamen insani bir yönde ele alabilecek, yorumlayacak, yol gösterecek biri var mı, böyle birini arıyorum?

* +30 olmalı.
* adil düşünmeli.
* iyilik, dürüstlük, vefa, feda, sabır gibi erdemlere hepimiz gibi hatalar içinde olsa da inanmalı. yani inançlı olmalı.
* hayatında özür dilemesini bilmiş, hatalarıyla yüzleşebilmiş, benimle birlikte mezara gidecek sırlarım var diyebilen biri olmalı.
* kendi hayatındaki en büyük acıyı düşünerek benimle empati kurmalı.
* yargılamadan sadece anlamalı, en azından buna meyilli olmalı.

konu benim için çok önemli. elbette böyle bir konuyu konuşacağım bir insan var hayatımda. ama beni hiç tanımayan ancak kriterlerimden yola çıkarak tamamen tarafsız birinin gözüyle bakabilecek ve dolayısıyla iyi niyetli bir biçimde çözüme katkı sağlayacak biri daha vardır belki diye düşündüm. lütfen duyurumun altına mizah, ironi yapılmasın. rica ediyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Aygaz Otogaz'ın Şener Şenli son reklamında...

lazarus #1025661 
...çalan müzik nedir, kimindir? Müziği hatırlıyorum. Bir Türk filminde duymuştum (Muhsin Bey olabilir).

Adını ve kimin bestelediğini söyleyebilecek olan biri var mı?
(5) 

Rüyaların dilinden bilimsel olarak anlayan...

lazarus #1023643 
...rüya işine gönül vermiş biri var mı aramızda? Bu birinci sorum. Diğer sorular devamında...
(7) 

Kediler sahiplerini tanirlar mi...

lazarus #1023393 
...simdi, mesela 1 yil hic ayrilmadik. Sonra ayrildik, disarida bir yerde beni gorse tanir mi beni? Aidiyet duygusu zayif, biliyorum ama mesele taniyip tanimamalari, bunu merak ediyorum. Uzmanlardan yorum alabilir miyim?
(1) 

Doğum günü 19 aralık olan var mı...

lazarus #1022504 
...acaba? Varsa kaça gireceğini yazabilir mi lütfen?
(2) 

HDMI kablosuyla görüntüyü TV'ye aktarmak...

lazarus #1020664 
... istiyorum, olmuyor. Formattan önce tak takıyordum izliyordum. Şimdi ne oldu da olmuyor. Her zaman çalışıyordu. Webden film izlemek istiyorum sadece. Sikecem bu teknolojinin ayrıntılarını ya, huzur bırakmadı.

* kablo takılı.
* bilgisayar en yüksek çözünürlükte.
* w+p'den de denedim.

sizin öneriniz nedir? ne eksik?
(11) 

Karlı kışlı bir film önerir misiniz...

lazarus #1020440 
...Avrupa ve festival filmi izlemekten ciğerim soldu. Holivud olabilir, ama sikindirik olmasın. Faraza kasabada geçen, Sam Mendesvari Amerikan aile yaşantısını iğneleyen türden olabilir. Aksiyon da olmasın. Ama karlı kışlı bir film olsun.

mobil görünümden çık