(1) 

kimdi bu?

dento #241248 
demin gördüm, durup dururken kafama takıldı. daha önce de görmüştüm ama unuttum. ünlüymüş. kimdi bu?
i53.tinypic.com

tineye'da sıfır sonuç, gördüğünüz gibi.
www.tineye.com
(1) 

hobi mağazası

dento #240402 
taksim, mecidiyeköy, beşiktaş dolaylarında her aradığımı bulabileceğim bir hobi mağazası var mı?
(12) 

mısır gevreği

dento #239559 
garip gelebilir ama daha önce sütlü halinin tadına bile bakmadım hiç, beğenmem diye. o yüzden yemişliğim yok yani. azıcık kilo vermek için bi süre kahvaltıda yiyeyim diyorum. benim gibi mısır gevreğine önyargılı bakan biri için, beni "tiksindirmeyecek" bir mısır gevreği önermenizi istesem?
(4) 

calve hardal sos

dento #236498 
burger king'deki hardalı calve üretiyor. orda o minik paketlerdeki hardal sosu bayıla bayıla yiyorum. eve de alayım dedim ama marketlerde satılan calve hardal berbat bir şey. burger king'dekiyle alakası yok. niye böyle? calve burger king için ayrı, evler için ayrı formülle mi üretiyor hardalları? ben nerden bulacağım adam gibi hardal?
(1) 

idefix, eleştiri silmek?

dento #227678 
idefix'te bir kitap için yazdığımız eleştiriyi silmek mümkün değil mi? silme şansım yok mu hiç?
(4) 

puzzle

dento #221374 
şu puzzle'ı avrupa yakasında bulabileceğim bi mağaza var mı? 'internetten al' önerisi almıyım. ha, bir de iyi midir bu marka? daha önce puzzle almadım hiç.
www.oyuncax.com
(4) 

zaytung son dakika haberi.. ne demek istemiş?

dento #210498 
"Mühendislik Fakültesi kantininde eline sıcak kahve dökülen genç, Facebook'daki ilişki durumunu "karmaşık" olarak değiştirdi..."
anlamadım ben bunu?
(3) 

yazıda opera adı

dento #207705 
bir yazıda kitap adları italik, hikaye adları tırnak içinde yazılır ya hani, peki opera adı nasıl yazılır? o da mı tırnak içine alınır? genelde tırnak içinde görüyorum ama emin olmak istedim.
(3) 

sağ tıktan bişeyler silmek

dento #204660 
google'da aradım, bir iki yerde bişeyler gördüm ama anlayamadım. resimde gördüğünüz alttaki "free ..." olan şeyleri nasıl silebilirim? çok anlamam ince mevzuları, kolay yoldan anlatım alayım.
(2) 

şeytanın çatalı?

dento #202350 
hani çizgifilmlerde elinde kırmızı çatal gibi bir şey olur. ingilizcede ne deriz ona?
(4) 

şu kare hakkında bilgisi olan?

dento #200317 
fotoğrafı indiremediğim için tineye'da aratamadım.
fotogaleri.ntvmsnbc.com
(4) 

fortis banka kartı iade

dento #193796 
okulda yanıma gelen kızların yalvarmalarına dayanamayıp form doldurmuştum bunun için. kızlar bana arayıp onay almadan yollamazlar kartı demişlerdi, safım ya, inandım yalanmış tabi. kuryeye kapıyı açmadım, aradılar, istemiyorum kartı dedim. sonra başka bi kuryeyle yollamışlar, yakalandım. neyse.. bir ay önce falan geldi eve bu kart, unutmuşum bi kenarda. ben bu kartı istemiyorum. şifresi henüz alınmadı bunun. iade etmem gerekir mi yoksa şifre alınmayınca sorun olmaz mı? sonra benden sene sonunda yıllık aidat falan istemesinler de.
eğer iade etmem gerekiyorsa da şifresi alınmayan bi kartı telefonla iade edebiliyor muyum? olmuyorsa nasıl kurtulacağım bundan? evet, daha önce hiç kullanmadım kart falan, bilmiyorum prosedürü.
(6) 

"takılı simkart yok" uyarısı

dento #188128 
az önce telefonu elimden düşürdüm. sert yere de düşmedi, halıya yumuşak iniş yaptı ama şimdi simkartı görmüyor. çıkarıp taktım defalarca ama aynı. sert düşse neyse diyeceğim ama... bozuldu mu şimdi bu? (saçma bir soru oldu, farkındayım)
telefon Nokia 5310
(14) 

oğlan çocuğu ayakkabısı mı aldım ülen?

dento #185901 
Adidas vulc K Tennis (g13145) aldım bugün. eve geldim google'dan baktım kid falan diyor. 24 yaşında/kız giyemez mi bunu? değiştireyim mi? kendimi salak gibi hissettim şimdi görüyor musun!

img716.imageshack.us
(1) 

çalışmadığına dair belge...

dento #184229 
selamlar, benden ssk, emekli sandığı ve bağkur'dan çalışmadığıma dair belge istediler. internet sitelerinden çıktı almam gerekiyor sanırım ama bunu sitelerde nerden yapacağıma emin olamadım. yani bu kurumların sitelerinde bir sürü kısım var, neresine tıklayacağım? bana üç kurum için de link verip "aha, kör gözlü, burdan gireceksin işte!" diyecek biri olursa çok makbule geçecek.
(6) 

kokulu balg*m (böyle daha mı az iğrenç oluyor ne?)

dento #180675 
evet, çok iğrenç bir şey bu. öksürük falan da yok. yalnız bayramdan önce hafif bir bademcik iltihaplanması olmuştu, hafifti ama gerçekten. şu an ne öksürük var ne iltihap ama o zamandan beri boğazımda çok kötü kokan bir balgam var. maalesef ağız kokusuna da neden oluyor bu. nedir bu? sebebi nedir? nasıl kurtulurum (bitkisel bir tedavisi falan var mı mesela)? "doktora git" demeyin çünkü ben de gitmem gerektiğini biliyorum ama şu an için gidemiyorum diyelim.

midenizi kaldırdım, kusuruma bakmayın lütfen.
(2) 

sezen aksu'nun hangi parçası?

dento #174718 
az dinlerim bu ablamızı. parçalarını tek tek dinleyip bakamıyorum da kota sorunu yüzünden. o yüzden size sorayım. birinden duymuştum, sezen sanırım bi parçasını tekrar yorumlamış ve parçanın başına beethoven'ın senfonilerinden birini eklemiş, parçanın devamında da alttan gidiyormuş hep melodi. başkasına anlatılırken duydum, tam duyamadım aslında. hangi parça bu? merak ettim.
(8) 

kangal sucuk fiyatı

dento #169794 
abuk bir soru olacak ama bir adet kangal sucuğun fiyatı ne ola ki? google'dan baktım da kilo fiyatı yazıyor. git marketten bak diyebilirsiniz tabi. piknik işi var da, pizza yapıp götürsem diye düşündüm ama fazla para harcamak istemiyorum. hep babam alır bu tür şeyleri, hayatımda sucuk almışlığım olmadı kardeş. şöyle orta halli bi markanın mesela? bu tür sorular soranları garipserdim bi zamanlar halbuki :)
(1) 

bu çiçeği nerde bulabilirim?

dento #162785 
internetten alışveriş haricinde, bu çiçeği avrupa yakasında nerde bulabilirim?

orijinal adı: Plectranthus australis
türkçe adı: parlak mustafa

çocukluğumun çiçeği. özledim, yine yetiştirmek istiyorum.

www.pernellgerver.com
www.puyallup.wsu.edu
(9) 

çok terlemek

dento #161607 
evet, bu yaz cidden çok sıcak ama önceki yazlarda da böyle sıcak günler çok gördük. nedense bu yaz aşırı terliyorum. özellikle sırt bölgesi ve yüz. güneş altında biraz yürüyüp otobüse binsem ya da 3 kat merdiven çıkıp dursam, sırtım niagara gibi oluyor. ismail türüt gibi oldum, bu ne böyle! sürekli bir tedirginlik içindeyim acaba sırtım dışardan çok kötü görünüyor mu diye. ince de giyinsem pek fark etmiyor.

çok terlemenin var mıdır bi sebebi (sağlık sorunu vs.)? her zaman böyle değildim, bu yaz ne değişti ki?
(3) 

"gaggenau" nasıl okunuyor?

dento #137043 
soru, başlığın tıpkısının aynısı.
(2) 

dizi soruyorum, aman allahım!..

dento #134135 
Pek tv izlemiyorum. Melekler korusun'u ara sıra rastlarsam izlerdim. Sanırım en son Salih'in öldüğü bölümü izlemiştim. Az önce rastladım diziye ve izlemeye başladım. İpek yeni sevgili bulmuş, Özgür Barış'a sanırım aşık olmuş, Erkan Esin'e "seni düşünerek uyuyacağım canım"lı mesaj atıyor vs. Ne ara oldu tüm bunlar? Aradan zaman falan mı geçti? Özgür Barış'a niye aşık oldu durup dururken yahu? Peh!..
(2) 

facebook'ta arkadaşın olmayan birine mesaj yolladığın zaman

dento #133680 
gitmemesi gibi bir durum oluyor mu? aynı mesajlamanın altına bir mesaj daha yazmışsan hele, yani ikisinin birden karşı tarafa gitmemiş olması ihtimali var mı? var mı facebook'un böyle gıcıklıkları?
(3) 

msn penceresinde kaybolmayan davet uyarısı...

dento #131115 
3-4 gün önce sapığın teki msn'de ağına katılmam için davet yollamıştı. "Yoksay" dedim ama hala msn penceresinde kişilerin hemen üstünde "1 davetiniz var" yazıyor. Tıkladığımda ise davet görünmüyor çünkü reddettim. Ama o lanet olası uyarı msn'i her açtığımda çıkıyor yine orada. Nasıl kurtulabilirim ondan? Dur ekran görüntüsü de koyayım da anlaşılsın.
(2) 

The Hangover - anlamadığım kısım ( fena halde spoiler var)

dento #129997 
........................noktanoktanokta....spoiler....noktanoktanokta...................
Dün gece geç saatte izledim bu filmi, biraz uykulu bi halde. Bu sebepten mi bilmiyorum ama anlayamadım bir kısmını. Doug'u çatıda buluyorlar güneşten bitap düşmüş bir halde. Neden çatıdan kurtulamamış ya da hadi çıkış kapısı kilitli diyelim, niye çatının kenarına gelip bağırmamış. Bir de o atmaya çalıştığı yatakla orda olduğunu göstermeye çalışma çabacı olayı ne?
Öf çok salak hissettim şimdi kendimi.
(1) 

vade kart reklamındaki fakir ama gururlu genç

dento #128261 
Rutkay Azizli vade kart reklamındaki diğer adam Cem Davran'ı andırmıyor mu? Yoksa bana mı öyle geliyor? Yüzü belki çok da benzemiyor ama mimiklerini Cem Davran'ın mimiklerine aşırı benzetiyorum. Kardeşi falan mı acaba? (Google işimi görmedi)
(7) 

blog - hata

dento #127480 
bugün bir blog açtım. ilk eklememi de yapayım dedim ama hata verdi. "kaydı yayınla" dediğim zaman şöyle bir oyarı çıkıyor: "HTML'iniz kabul edilemez: Tag is not allowed: META". çok acemiyim blog işlerinde. nedir bu? ne yapmam lazım?
(6) 

fiş vs. fatura

dento #127089 
Google'a göz attım ama aradığım cevabı tam bulabildim sayılmaz. Şirket türüne ya da meblağa göre alışveriş karşılığında fiş veya fatura verilmesi farkı olabiliyor tamam. Peki iki farklı giyim firması, birbiriyle aynı miktarlarda alışveriş yapılmış da olsa neden biri fiş biri fatura kesiyor? İkisi de aynı türden mal satıyor (giyim) ve meblağ benzer. Aradaki fark ne? Çok cahil hissettim kendimi,evet.
(2) 

winamp - most played

dento #126976 
ML >Local Media > Most Played olarak girdim sıfır sonuç çıktı? Winamp'ta en çok dinlediğim parçaları görmemin başka yolu var mı?
(1) 

e2 - şarkı

dento #126359 
hani digiturk bilmem kaç, d-smart bilmem kaç, teledünya bilmem kaçta... diye bir reklam giriyor ya e2'de, işte onun bitişinde çok bilindik bi şarkının nakarat sonu var. hah işte o bilindik şarkıyı hatırlayamadım ben bi türlü. neydi?
(2) 

bir haber videosu...

dento #125995 
Annem görmüş haberlerde. Türkiye'de değil sanırım. Bir araç raylardan geçerken tam rayların üstünde kalmış. Tren de geliyormuş üstüne doğru. Stop edip kalan aracı bir motosiklet kullanıcısı çabucak itmiş ve kurtarmış. Bulamadım videoyu. Link verebilecek olan var mı?
(1) 

cake'imsi bir şarkı

dento #125348 
bugün Radyo Eksen'de 13:30-14:00 arası bir parça duydum. büyük ihtimalle Cake'in bir parçasıydı ama gürültüden emin olamadım ve sözlerini de duyamadım. Radyo Eksen'de hangi saatte hangi parçanın çalındığını bi şekilde öğrenebiliyor muyduk? sanki vardı öyle bişey ya da ben yanlış hatırlıyorum. öyle bi şansım yoksa da hatırlayan var mı o saatlerde çalan Cake parçasını ya da kiminse artık?
(3) 

hastanede hangi bölüme?..

dento #124588 
Dedemin dizkapağının arka kısmındaki damarlar acıyormuş. Dizlerini katladığı zaman ağrıyor, o yüzden uzatıp öyle oturuyor sürekli. Bacağının dizinden aşağısı da şiş, parmakla bastırınca çöküyor vs. Burkulma da olmadı diyor dedem, durup dururken başlamış bu. Doktora gitmeyi sevmediği için hep erteledi ama yarın devlet hastanesine götürecek babam. Hangi bölüme götürmek gerekir diye düşünüyorlar. Ortopedi olması lazım gibi sanki ama emin olamadılar. Hangi bölüme götürülmeli sizce?
(5) 

alınan dosyalarım...

dento #123165 
Geçenlerde arkadaşın pc'de gördüm. Alınan Dosyalarım kısmında dosyaların kimden alınmış olduğu yazıyordu altlarında (ör: Ayşe, Fatma vs.). Bende yok böyle bir şey. Ayarı falan mı var bunun? (XP)
(1) 

last fm host şeysi...

dento #122995 
Yarım saattir nette arıyorum, bulamadım adam gibi bişey, sinir bastı. Last fm'e giriş için hani o host dosyasına eklenenler var ya, onlardan... Youtube için zaten eklemiştim, Last fm'e de girmek istiyorum artık. Pek kullanmasam da lazım oluyor arada.

DNS değiştir falan demeyin allasen. "Host dosyasına şunu şunu ekle ve gir" deyin bana. Duyuruda daha önce soruldu mu bilmiyorum, arama kısmına last fm yazıp arattım hiçbir şey çıkmadı. "Aramaya inanmak lazım" diyenin de poposuna bi şaplak gelebilir her an. :)

edit: işe yaramadı maalesef, erich.
edit 2: şimdi oldu, erich. teşekkürler.
(1) 

ne tür bir kağıt bu?..

dento #122957 
Şu kartların yapımında kullanılan kağıt nedir ki? Kırtasiyelerde satılan bildiğimiz renkli kağıtlar mıdır?
www.flickr.com
(6) 

kota aşmış mı şimdi?

dento #122229 
kota sorgulamada Ocak ayı için durumum şöyle:

4.065.388.108
(3,786 GB)

parantez içindeki değer mi alınır kotada? yukardaki aşmış ama eğer GB değeri baz alınıyorsa kotayı kurtarma şansım var gibi sanki. gerçi daha 4 gün var Ocak ayının sona ermesine ama...
(4) 

fotoğraftaki şahıs...

dento #121101 
tanıdık biri midir?

gallery.photo.net
(10) 

facebook neden böyle açılır?..

dento #114381 
merhaba, dünden beri facebook'um resimdeki gibi açılıyor. hem firefox'ta hem de IE'de durum aynı. sebebi ne olabilir? sorun sadece bende sanırım.
(3) 

umutsuz soru...

dento #110054 
Bugün alttaki linkteki parçayı dinlerken aklıma bir parça düştü ama uzun zamandır dinlemediğim için içinden tek bir kelime bile yok aklımda. Linkteki parçanın ilk 7-8 saniyesi o şarkıyı çok andırıyor (ya da sadece bana andırıyor) Başka nasıl tarif etsem? Radyo Eksen'de çok çalardı desem? Akordeonlu bişey desem? Pek işe yarayacak ipuçları veremedim ama linkteki parçanın başlangıcı size bişeyler hatırlatırsa yazın buraya emi? :)

www.youtube.com
(1) 

yine facebook sorusu...

dento #110052 
Merhaba. Sorum şu: Diyelim ki birinin google aramalarında facebook hesabı çıkıyordu ama şu an google arama sonuçlarında facebook hesabı çıksa da linke tıklandığında facebook "İstediğin sayfa bulunamadı." uyarısı veriyor. Bu durumda bahsi geçen şahıs hesabını kapatmış mıdır, arama görünürlüğünü gizlemiş midir yoksa her ikisi de olabilir mi? Ya da şöyle sorayım: O kişinin hesabını mı kapatmış yoksa kendini gizli mi yapmış olduğunu anlamanın bir yolu var mıdır?
Teşekkürler...

edit: @togi, öyle bi şansım yok maalesef.
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık