(3) 

kim bunlar?

dento #523430 
ya da bu görüntü nerden?
(umarım çok meşhur birileri değildirler de rezil olmam)

i.imgur.com
(1) 

metrobüs

dento #523083 
edirnekağı-avcılar arası metrobüsle ortalama kaç dakika sürüyor? pazar öğleden önce diyeyim de yoğunluk durumu da hesaba katılsın.
(8) 

80-100 cc plastik bardak

dento #517967 
toptan almayacağım, 60-70 tane falan lazım bunlardan. illa 100'lük paket halinde satılıyorsa o da olur, sorun değil. nereden bulurum? pahalı olmasın tabi. praktiker'de bauhaus'ta vs. var mıdır?
google'da karşıma çıkanlar hep plastik firmalarının siteleri, toptan satıyordur onlar.
internetten alışveriş olmasın ama. hemen gidip alabilmem lazım.
(1) 

gümüşpınar su (çatalca)

dento #501411 
ph'ı kaç bu suyun, bilen var mı? sitesinde yazmıyor. google'da da bulamadım. belki şu an evinde damacanasını bulunduran vardır.
(2) 

kokusu azalan şampuan

dento #501096 
yıllar sonra şampuan değiştirip elidor'a geçtim. şu pembe şişeli olandan kullanmaya başladım. ilk 2-3 hafta saçlarımı mis gibi kokutan, hatta geceleri sapık gibi bana saç koklatıp ondan sonra yatmama sebep olan şampuanın sonradan huyu suyu değişti. ertesi güne bile saçımda kokusu ciddi anlamda kalan şampuan şimdi saçımı bir saat önce yıkamama rağmen hiç kokmuyor. daha alalı bir ay oldu, aylar da geçmedi üstünden yani açılalı. şampuanlar şişesi açılınca kokusunu kaybediyor mu böyle? yıllardır pantene kullanıyordum ve onun kokusu zaten çok az olduğu için hiç fark etmemiştim bu durumu. sıvı sabunlar aylar sonrasına bile kokusunu muhafaza ediyor yahu, noldu bu mis şampuana?

not: tek derdim bu olsun tabi de...
(1) 

şu reklamdaki oyuncu

dento #494810 
anne rolündeki kadın çok tanıdık geliyor. kimdi bu be? çok fena takıldı kafama. falanca yerde oynuyordu diyen biri çıksın allasen.
www.youtube.com
(5) 

bayrampaşa'yı iyi bilenler

dento #494691 
şuradaki adreste bahsedilen fidanlığın yerini bana google maps veya yandex'te tam olarak işaretleyebilecek olan var mı? cevatpaşa'yı biliyorum ama fidanlık neresi, onu hiç bilmiyorum.
www.barinak.gen.tr
(3) 

7/8/9 ekim'de

dento #492280 
trabzonspor'un herhangi bir maçı var mıydı? futbolla ve trabzonspor'la zerre ilgisi olmayan biri olarak soruyorum. google'dan baktım, çok karıştı tarihler.
(5) 

anlamadığım karikatür

dento #490596 
i.imgur.com

noluyor burda tam olarak? adam kendi dökmüyor mu lazanyayı? sonra niye kızıyor?
(1) 

kpss

dento #489934 
kpss'de a-b grubu ayrımı en başından beri mi var yoksa sonradan mı çıktı bu? sonradan uygulamaya konduysa da ilk uygulanış yılı nedir diye ek getiririm soruma.
(1) 

hidayet türkoğlu spor kompleksi

dento #488325 
bayrampaşa'daki. açıldı mı? internette bilgi bulamadım ama bir kıpırdanma var sanki oralarda. henüz açılmadıysa da belli mi açılış tarihi?
(3) 

su damlacıklı böcek fotoğrafları

dento #483198 
başlık garip oldu. az önce facebook'ta biri aşağıdaki türden başka bir fotoğrafa "çok güzel ama o böcek şimdi yaşamıyor çünkü bu fotoğrafı çekmek için böceğin üstüne kimyasal sıktılar" gibi bi yorum yazmış. ben belgesellerde böceklerin veya hayvanların üstünde böyle çiy gibi su biriktiğini gördüm defalarca ama onlar iri damlalar oluyordu, sonra böcek onu içiyordu çöldeyse falan. bu tarz fotoğrafların doğal yollarla çekildiğini düşündüm hep. değil mi? o yorumun sahibinin yazdığı gibi kimyasallar mı kullanıyorlar böceklerin üstünde öyle minik minik damlalar biriktirmek için? ya da o damlacıklar birikmiş su değil de doğrudan kimyasalın kendisi mi?

i.imgur.com
(2) 

yarın belgrad ormanı

dento #482181 
çok kalabalık olur mu? hani havalar serinlemeye başladı ya. her yer piknikçi kaynıyor mudur? bahçeköy girişinden girip birkaç km yürümeyi düşünüyorum.
(1) 

biletix hizmet bedeli

dento #480896 
bunlar hizmet bedelini biletin miktarına göre mi alıyor, tam anlayamadım da ben. mesela filmekimi için gidip biletix gişesinden alsam 5 tl'lik bilet kaça gelir? ya da 15 tl'lik olanı.
(2) 

muhteşem yüzyıl, oyuncular

dento #478366 
başka dizilerde başrolden aşağısı kurtamayan oyuncuları bu dizide ufak rollerde bile görebiliyoruz. hani konuk oyuncu olur, ufak rolde oynar, o başka. daimi ufak rollerden bahsediyorum. oyuncular niye bu kadar değer veriyor bu diziye? ya da değer vermek değil de daha da ünlenmek için mi kabul ediyorlar o rolleri? yurtdışında da tanınırım belki umudu mu?
hiçbir bölümünü baştan sona izlememiştim daha önce. yeni sezonun ilk bölümünü izledim ilk olarak ve hiç de öyle buram buram kalite kokan bi dizi olarak bulmadım ben, ama oyuncular buluyor sanırım.
(6) 

kumru görüşü

dento #478036 
pencerenin dışına konduğunda içerde tülün ardından en ufak hareketimi görüyor bunlar. tül çok ince de değil. en ufak kıpırtımda pırr!
nasıl görüyor bunlar? termal gözleri mi var diyeceğim ama...

not: internet çöplüğünde sağlıklı bilgi bulamadım.
(4) 

hangi park burası?

dento #476720 
istanbul'da yapılmış bir düğün albümünde gördüm. gelinle damadı kapattım.
sanırım aynı parkta çekilmiş 3 fotoğraf.

i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com

atatürk arboretumu olabilir mi? gitmedim oraya ama fotoğraflarından benzettim sanki.
(2) 

filmekimi

dento #475202 
bu etkinliğe daha önce katılmadığım için bilmiyorum. 2 gün sonra biletler satışa sunulacak diye biliyorum. biletlerin bir iki saat içinde tükenmesi gibi bir durum oluyor mu? haftaiçi biletleri özellikle. kredi kartım olmadığı için internetten alamayacağım, gidip sinemadan alacağım. biletlerin satışa sunulduğu gün öğle saatlerinde beyoğlu'na gitsem ellerim bomboş yüreğimde bir sızı kalır mıyım ortada? ne bileyim, herkes internetten kapışıveriyordur belki. eğer öyleyse izlemek istediğim filmin boşuna hayalini kurmayayım.

edit: 12 değil, 22 eylül'de satışa sunuluyormuş biletler.
(2) 

bir youtube reklamı vardı

dento #474960 
bir kırtasiye ürünleri markasıydı. interaktifmiş gibiydi ama değildi tabi. bir yerinde kutucuğa bi fiil yazıyorduk, videodaki şahıs o fiili gerçekleştiriyordu. mesela "erase" yazınca videonun yan tarafındaki silici ürünü alıp bişeyler siliyordu. hangi videoydu, biri bana hatırlatsa?
(3) 

hangi şarkıyı kim yapmış sitesi

dento #471689 
yabancı şarkıların söz yazarlarını ve bestecilerini ne bileyim mesela arama kutucuğuna şarkı adı yazarak falan hemen bulabildiğimiz bi site var mı?
(3) 

parktaki adam

dento #466215 
bu sabah parkta bir adam ayakkabılarını çıkarmış, paçalarını sıvamış, çimlerin üzerindeki nemi/ıslaklığı elleriyle alıp alıp ayaklarına, bacaklarına sürüyordu. serinlemek için yapıyor desem 10-15 metre ileride musluk var, yıkasın. çiyde fayda var desem çiy de değil, o sıcakta çiy mi kalır. bildiğin sulanmış çimin ıslaklığı. neydi ki acaba amcanın amacı? başkaları da bakıyordu adama garip garip.
(7) 

ne bu hayvan?

dento #464063 
yeğenlerimdeki çokomellerde gördüm resmini. her çokomelde bir harf ve bir hayvan resmi var. harf o hayvanın adını baş harfi. şurdaki baş harfi N olan hayvan ne ki? N ile hayvan yok sanırdım ben.

i.imgur.com
(2) 

adblock sorunu

dento #453725 
resimde göreceğiniz üzere chrome'da adblock'la yanlışlıkla reklam harici çıkan bilgi yazılarını engelledim, hani şu yandaki beyaz kısımda çıkan yazılar. ntvmsnbc'deki farklı pencerede gelen fotoğraflardaki hiçbir yazıyı göremiyorum. nasıl geri alınır?

i.imgur.com
(1) 

ne o çalanlar?

dento #451554 
şu videoda erdil heykeltıraşlıktan bahsederken çalan

video.ntvmsnbc.com

ah ah şu daha mühim aslında. bunu söyleyin, o bile yeter. uzun zamandır tınısı aklımda olan ama bi türlü bulamadığım müzikle karşılaştım az önce. ne bu ne bu? en başta çalan.

video.ntvmsnbc.com
(3) 

chrome'da google arama

dento #449206 
arama çubuğunda resimdeki şeyin olmaması için hangi ayarı yapmam gerek? daha önce aradığım şeyi en başta mor olarak göstermesin yani.

i.imgur.com
(10) 

hurma yıkamak

dento #447724 
ben hurmayı yıkamadan yiyemiyorum. bunu aşırı titizlik olarak görenler var. "hurma yıkanmaz, tadı gider" lafını da çok duydum. tamam da size sormak istiyorum. taa medinedeki ağacından mahallenizdeki markete kimbilir kaç ele ve ne kadar toz toprağa temas ederek geliyor. bunu düşündüğünüzde tiksinmiyor musunuz? "ohoo, her şeyi öyle düşünürsek.." dediğinizi de duyar gibiyim.
başka bi amacım yok, gerçekten merak ediyorum tiksinip tiksinmediğinizi.
sadece hurma değil tabi de şu günlerde hurmayla haşır neşir olduğumuzdan onu sordum.
(10) 

neresi?

dento #434174 
karadeniz'e benziyor sanki ama..
i.imgur.com
(1) 

şurası neresi?

dento #426644 
görsellerde arattım ama hep "harika arka plan resimleri" şeklinde forumlar vs. çıktı. neresi olduğunu bulamadım.

www.skodam.com
(4) 

şuradaki durum

dento #425839 
nedir?
i.imgur.com
(6) 

matara

dento #425238 
şunları nerelerde bulabilirim? internetten alışveriş değil, gidip mağazadan almak istiyorum. şu mağazada var diyebilirseniz çok makbule geçer.
outdoormalzemeleri.com
outdoormalzemeleri.com

bir de hangi marka daha iyi diye sorayım. çok pahalı olmasın tabi. linklerdeki boyutta olanlarının fiyatı 30'u geçmesin.

edit: bu sefer nerde olduğumu yazmayı unutmuşum. istanbul avrupa yakası.
(1) 

pasta yapan ablamız?

dento #415161 
şu reklamdakini soruyorum. maşallah demeli kendisine. yüzü de tanıdık geliyor sanki. adı bilinir mi ki?
www.youtube.com
(9) 

şu peynir?

dento #414869 
en üstteki, hani şu dışında kabuğumsu bi tabakası olan peynir nedir? o fotoğraftaki peynir benim yediğimin aynısı olmayabilir gerçi ama görünüm olarak aynı, sanırım o. kabuğun içi de yumuşacık. böyle hafif ve ekşiliği olmayan bi peynir.
www.fromageblog.com
(1) 

şu hangi meyve?

dento #414601 
(4) 

tv8'in yine mi uydu frekansı değişti?

dento #412584 
sinyal yok yazıyor. sitesini kontrol ettim, yeni değişen frekansı yazıyor hala. zaten ona ayarladıydık.
(2) 

ne demek istemiş?

dento #411146 
zeki demirkubuz'un şurda ne demek istediğini anlayamadım.

bit.ly
(7) 

farklı zevklere ortak bir film

dento #409145 
üç arkadaş evde film izlemeyi düşünüyoruz birlikte ama üçümüz de farklı zevklere sahibiz. biri(erkek olan) komedi filmi izleyelim dedi ki bunu diyen arkadaş sanatsal filmlerden pek hoşlanmaz. "antin kuntin" filmler uymaz ona. gerçekçi ve elle tutulur senaryosu olan filmleri sever. diğer arkadaş(kız bu) bu konuda diğerinden daha ılımlı gibi ama onunla da ortak zevklerde olduğum söylenemez. yine de benim tarafıma çekmek diğerine nazaran daha kolay. bense eğer komedi olacaksa kara komedi severim. kara komedi olmazsa da sıradan hollywood tarzı kıytırık komediler haricinde, ne bileyim, böyle farklı bi komedi olmasını tercih ederim. gerçi bana kalsa komedi tercih etmezdim ama şimdi bergman, tarkovsky vs. tarzı filmlerle sıkmayayım onları. komedi olsun dendi zaten.

şimdi bizim kafalar hangi komedi filminde birbirine daha fazla yaklaşabilir ki? hiç bulamazsam daha önce izlemiş olsam bile 'korkuyorum anne'yi izleteceğim onlara.

tüm cevapları tikliyciim.
(1) 

şurda kısa süre çalan parça

dento #408060 
seslendirmeyi yapan adam "...bi mağazadan içeri giriyor yarışmacımız" dedikten sonra çalmaya başlayan parçayı soruyorum. bu programdan link vermek istemezdim ama uzun zamandır orda burda kırpık kırpık duyup da merak ettiğim bi parça olduğu için başka şansım yoktu. bilindik bi parça da ben bilmiyorum işte.

tvarsivi.com
(3) 

twitter tt

dento #406116 
twitter'da bazen türkiye'de olan herhangi bir şey tt olmuyor ama bakıyorum dünyada tt listesine girmiş. mesela az önce yeni türkü dünya çapında tt oldu ama türkiye'de tt listesinde yoktu. nasıl oluyor o? yurt dışındaki türkler mi sebebi?
(4) 

samsung galaxy ace'te gmail kişileri

dento #398799 
gmail kişileri telefon rehberine eklendi. kurcaladım kurcaladım nasıl kaldıracağımı bulamadım. sadece sim kartımdaki kişilerim gözüksün rehberde. nasıl yaparım?
(8) 

android uygulamaları

dento #396431 
android'de çok çok yeniyim ve fena halde cahilim. o yüzden şunu sormak istiyorum; androidli telefonuma ücretsiz uygulama kurdum birkaç tane. uygulamaları indirmesi ücretsiz ama onları kullanmak ücretli mi? yani wifi'a bağlanamadığım bir ortamda 3g'den falan bağlanıyor. ücretlidir diye düşünüyorum. "eğer ücretliyse o zaman uygulamanın ne anlamı var?" diye de düşünüyorum bir yandan.

bir de telefonda gmail uygulaması vardı aldığımda. gmail'e gelen maillerim anında telefona düşüyor. diğer uygulamalar ücretliyse gmail'in uygulaması ücretsiz mi? uçuk bir fatura gelir mi diye tırsıyorum da.

lütfen hiçbir şey bilmeyen beni bir aydınlatın şu konularda. google'da cevabımı bulamadım çünkü.
(13) 

ingilizce fiil ihtiyacı

dento #362821 
şu cümledeki "uğraşmak" anlamını vermek için hangi fiili kullanmak en uygunu olur?

*Yanlış ürünü değiştirmek için tekrar uğraşmam gerekebilir.
(4) 

"sorumluluğu başkasına atmak"

dento #358324 
nasıl deriz bunu ingilizcede?
(5) 

neglecting interests about films ne demek?

dento #357490 
şimdi bu tam olarak ne demek oluyor. iyi bir şey mi kötü bir şey mi? neglecting burda nasıl bir misyon üstleniyor aceba? emin olamadım.

edit: bu bazı insanlara enteresan gelen, değişik filmleri seven birine söylendi.
(10) 

tuvalet doluyken .. (ingilizcede)

dento #339941 
hani biz tuvaletteyken biri kapıyı tıklatınca içerden "doluuu!" diye ses veririz ya. peki ingilizce konuşulan ülkelerde bu durumda ne derler genelde? argoya kaçmadan, "dolu" ayarında bi cevap istemekteyim. sanki burda sorulmuştu bu soru ama..
(5) 

thy check-in

dento #329091 
birkaç arkadaşa sordum, her kafadan ayrı ses çıktı. emin olmak için size sorayım. yarın yurtdışına çıkıyorum. açıkçası uçağa ilk binişim olacak. ben thy'nin sitesinden biletimin rezervasyonunu yapmıştım, koltuk seçimi de yapmıştım. sonra da gidip thy ofisinden nakit ödeme yapıp biletimi aldım. şimdi online check-in yapsam mı yapmasam mı, karar veremedim. eğer yaparsam sayfanın çıktısını almam gerekiyor sanırım ama çıktı alma imkanım yok uçuşa kadarki sürede. online check-in yapıp çıktı almadan havaalanına gidersem bir işe yaramaz mı?
bir de check-in yapmamış olsam da koltuk numaram belli. eğer yarın havaalanında check-in yaptırırsam bana yine aynı koltuğu verirler mi?
teşekkürler.
(4) 

banka hesabında döviz satışı

dento #328430 
hesabımdaki dövizi satıp tl'ye çevireceğim. bunu atm'den mi yoksa internet bankacılığıyla mı yaparsam daha az zararlı çıkarım? banka hsbc.
(5) 

ingilizce bir cümle

dento #327256 
"vize sonucum o tarihe yetişmedi." demek istiyorum da bu cümlede "yetişmemek" anlamını vermek için nasıl bir yapı kullanmalıyım, ondan emin olamadım.
(6) 

düşünce balonlu yastık kılıfları

dento #326997 
şu kılıflar bir yerlerde satılıyor mudur ki? istanbul'da bulunur mu?

d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net
(5) 

benzer parçalar

dento #322920 
geçen gün şarkı önerisi isteyen bi soru vardı. biri aşağıdaki parçayı önermişti. parçaya hayran kaldım. bunun gibi parçalar biliyorsanız "başlayacam sizin şarkı önerisi isteklerinize!" demeden benimle paylaşmanız şahsımı şad edecektir.
bu arada soru silindiği için kimin önerdiğini hatırlamıyorum ama teşekkürlerimi sunuyorum kendisine.

www.youtube.com
(3) 

şu nerden?

dento #322413 

mobil görünümden çık