(4) 

İstanbul'da bitki serası

dento #1585810 
Peyzaj bitkisi veya fidan satan çok yer var da iç mekan bitki çeşitleri bol, özellikle nadir türler bulup satın alabileceğim sera tavsiye edebilir misiniz? Çeşit çeşit philodendronlar, alocasialar, hoyalar bulunan yerler. Kısacası hemen hemen her çiçekçide olan genel türlerden fazlası olan seralar arıyorum. Özellikle Avrupa Yakası ama Anadolu Yakası da olur. Örnek olarak Anadoluhisarı civarlarındaki Palmiye Botanik'i verebilirim. Ona benzer seralar yani.

Not: İBB Bahçe Market'ler hariç. Onlarda da öyle nadir türler çok seyrek çıkıyor zaten.
(4) 

İki Kişilik Bütçe Uygulaması

dento #1519489 
Aynı evde yaşayan iki kişinin ortak olarak kullanabileceği bir bütçe uygulaması var mı? Giderlerimizi ortak whatsapp grubumuza mesaj olarak yazarak ay sonunda tek tek topluyoruz ama pek kullanışlı bir yöntem olmuyor.
Çok fazla özelliğe ihtiyacımız yok. Nereye ne kadar harcama yaptığımızı yazsak, o toplasa falan yeter. Önemli olan ikimizin de anlık olarak değişimleri görebilmesi.

Nikah fidanı

dento #1492438 
İnternette birkac firma gordum ama İstanbul'da olanina denk gelmedim hic. Gormeden siparis verme konusunda icim pek rahat degil. Asagidaki linkte ornegini gorebileceginiz nikah sekeri yerine verilmek icin hazirlanmis fidanlarin satisini yapan İstanbul'da bir yer var midir?

nikahfidani.org
(1) 

Aspiratör montajı

dento #1491185 
Kiraladigimiz evdeki yag baglamis aspirator borusunu soktuk. Yeni aspirator taktiracagiz. Boru da yeni olacak. Fark eder mi bilmiyorum ama surgulu aspirator oldugu bilgisini de vereyim. Emin olamadigimiz sey su: boruyu servis geldiginde bizim hazir bulundurmamiz mi gerekiyor yoksa o akordeon seklindeki boruyu ve disariya bakan plastik parcayi yetkili servis yaninda getirir mi?
Eger biz alacaksak da o akordeon gibi boruyla baca klapesi denen parcayi almamiz yeterli olur mu yoksa bir parca pimas boru da almamiz gerekir mi?
Bu saatte konudan anlayan biri cikar mi bilmem ama...
(7) 

Yasaklarda kargo şubesine gitmek

dento #1477752 
Kargo şubesi evime 300 m. uzaklıkta. İnternet üzerinden aldığım bir ürünün iadesini yapmak istiyorum yarın. Gitsem alırlar mı yoksa şu an normal vatandaş olarak kargo şubesine gidip paket göndermemiz de yasak mı? Eve çağırsam geleceklerini hiç sanmıyorum da.
(2) 

IF ve bamya tohumu

dento #1473468 
Intermittent fasting uygulayan biri aç karnına 9-10 adet bamya tohumu yutsa sorun olur mu? Bana 9-10 tohum da olsa insülin salgılatır gibi geliyor. Ne dersiniz?
(1) 

Çakıl taşı toplamalık sahil

dento #1469707 
İstanbul'da ve tercihen Avrupa yakasında ekteki fotoğraftaki tarzda taşlardan toplayabileceğim nereler var? Dere kenarında daha çok olur bunlardan ama dere de yok ki yakınlarda. Çok güzel renkli olmalarına gerek yok. Saksıların dibine koyacağım drenaj amacıyla. Mıcır gibi toz bırakan şeyler kullanmak istemiyorum.
(1) 

Masumlar Apartmanı'ndaki lambader

dento #1459415 
Fotoğraflardaki lambaderin markasını veya linkini bulsak keşke.
(1) 

kavanozdaki adam'daki parça

dento #1416032 
aşağıdaki videoda 56. dakikada başlayan parçayı soruyorum. sözleri tam duyamadığım için google'da arayamadım.

www.youtube.com
(4) 

aöf için ders özetleri

dento #1392914 
sosyoloji son sınıftayım bu sene. şimdiye kadar bütün kitapları okuyarak girdim sınavlara ama bu dönem vaktim yok. ilk defa özetten çalışarak sınava girmeyi düşünüyorum fakat işe yarar ve güncel özetleri nerelerde bulacağımı bilemedim. aöf'ün kendi sitesindeki özetler çok yüzeysel. google'da baktığımda ya çok uyduruk özetler var ya da ödeme karşılığı kargoyla yollayanlar(ki onların da işe yarar olup olmadığını bilmiyorum). bu konuda basılı yayın veya website tavsiyesi olan var mı?

bu dönemki dersler şöyle:

- türkiye'de sosyoloji
- iletişim sosyolojisi
- hukuk sosyolojisi
- türkiye'nin toplumsal yapısı
- çevre sosyolojisi
- sosyolojisde araştırma ve uygulamalar
(2) 

Savaş Ay'ın A Takımı'ndaki adam

dento #1314959 
Seyircilerin arasında oturan ama her hafta gibi orada olan, sürekli çıkıntı yorumlar yapan, kadınları pek sevmeyen bir adam vardı. Hatta kadınları kastederek "hak ediyorsa dövülür" benzeri şeyler söylüyordu. Kavga ederdi herkesle, özellikle de kadınlarla. Neydi o adamın adı?
(4) 

Tasvir-i Efkar

dento #1314573 
Ekteki fotograftaki sayilari nerede bulabilirim? Online olarak Hakki Tarik Us'a baktim ama djvu eklentisi yuklememe ragmen acilmadi sayfa. Zaten sayisi var mi yok mu onu da anlayamadim.
(1) 

Melisa Kesmez

dento #1314135 
Hiçbir yazdığını okumadım bu kadının. Twitter'da sürekli kitaplarının kapaklarıyla karşılaşıyorum. Sel Yayıncılık'ın sayfası zaten durmadan gözümüze sokuyor son zamanlarda Nohut Oda'nın kapağını ama başkaları da bolca alıntı paylaşıyor ya da öneriyor kitaplarını. Önerenlere de bakıyorum, edebiyatla ilgili tipler. Hani öyle Pucca, Nilgün Bodur okurları gibi değiller pek.
Sormak istediğim şu: Kitaplarının hakikaten edebi değeri olduğunu düşünüyor musunuz yoksa reklamı mı iyi yapılıyor? Ünlülerden, yayıncılardan arkadaş çevresi geniş de onlar mı pompalıyor kitaplarını?
Soracağına al oku kendin gör diyeceksiniz fakat hakikaten fazla pompalanmış bir yazarsa vaktimi ve paramı harcamak istemem boşuna.
Teşekkürler.
(5) 

Bademcik Taşı

dento #1309213 
Bu bademcik taşı denen şey diş taşı benzeri kirecimsi sert bir yapıda mı? Bazen boğazımdan yumuşak yağsı bir yapıda ufak parçalar geliyor. Elimle bastırınca eziliveriyor, sert değil yani. Rengi de bej gibi. Görünürde bademcikte yapışık bir şey yok. Fakat ben bu bir iki ayda bir ağzıma gelen ufak şeylerin ne olduğunu merak ediyorum. Acaba bademciğin arkasında bir yerlerde biriken yemek artıkları falan mı? Fakat hep aynı renk ve dokuda?
(1) 

Çamlıhemşin Hava Durumu

dento #1298699 
Evet, biliyorum, hava durumuna bakabileceğimiz siteler var ve Çamlıhemşin için önümüzdeki birkaç gün gökgürültülü sağanak yağış yazıyor. Fakat ben oralarda yaşayan biri(leri) varsa on(lar)dan bu günlerdeki hava hakkında bilgi almak istiyorum. Yarından itibaren Pokut ve Çamlıhemşin merkezde olacağım birkaç gün. Hiç durmadan yağar mı? Tatil burnumdan gelir mi? Kaderime küser ağlar mıyım?
(5) 

Squat ve lunge'sız HIIT programı

dento #1293744 
Dizlerim squat ve lunge gibi çömelme hareketleri yaptığımda sorun çıkarıyor. Hele de bu hareketleri HIIT'te olduğu gibi hızlı hızlı yaparsam sakatlanırım muhtemelen. Bu çömelme hareketlerini içermeyen ama etkili HIIT programları tavsiye edebilir misiniz?
Cinsiyet: Kadın
(2) 

Şu filmin çekildiği yer

dento #1293692 
www.youtube.com

Linkte fragmanını göreceğiniz film Fransa'nın neresinde çekilmiş. Harita üzerinde gösterebilecek olanınız varsa ne güzel olur.
(1) 

şu saksılardan istanbul'da

dento #1289153 
tercihen avrupa yakasında (kadıköy de olabilir) bulabileceğim yer var mı? ufaklardan değil ama, en az 12 cm çapında veya daha büyük olanlarından. terracotta diyorlar.

bit.ly
(4) 

pokut yaylası

dento #1284588 
ağustos ayında tek başıma gidip 4 gece kalmayı, kafa dinlemeyi, huzura ermeyi planlıyorum. yanıma bol bol kitap da alacağım. 4 gece fazla gelir mi, sıkılır mıyım diye emin olamıyorum açıkçası. gidip bir geceden fazla konaklayanınız var mı? "2 günden fazlası sıkar", "10 gün olsa bile kalınır" gibilerinden fikir beyan etmek isteyen olursa pek makbule geçer.
(3) 

"Kitleler Psikolojisi" kitabı çeviri önerisi

dento #1282823 
Gustave Le Bon'un başlıktaki kitabının hangi çevirisini tavsiye edersiniz? Birkaç çeviri var ama hiçbirine meyillenemedim. Yoksa iyi bir yayınevinin çevirmesini mi bekleyeyim?

www.kitapyurdu.com
(4) 

telefon değiştirme - whatsapp sohbet yedeği

dento #1281121 
Telefon değişikliği yaptım. Google drive'a sohbet yedeği kaydederseniz yeni telefonda sohbet geçmişini yükleyebilirsiniz yazıyordu. Öyle yapayım dedim. Google drive'a yükleye tıkladım. Baktım saatler sürecek, yattım yedeklemeye bırakıp. Kalktığımda bitmişti, whatsapp üzerinden sohbet yedeğine baktığımda drive'da 500 küsur mb yazıyordu. Ben de olmuştur herhalde deyip bıraktım, 2 gün sonra yani bugün simkartı kestirip yeni telefona geçiş yaptım. Whatsapp'ı yükledim ama sohbetleri geri yükle seçeneği gelmedi. Drive'ı açıp bakayım dedim (evet, biraz geç oldu bu) ama ortada bir şey yok.

Soru malum olduğu üzere şu: Nasıl kurtarabilirim sohbetleri? Simkart kesildiği için eski telefona geri de takamıyorum kartı. Google'da da bilgi çöplüğünde bulamadım bir şey. Bir şey yapabilir miyim bu durumda?
(4) 

Xiaomi Mi6 telefona ekran koruyucu film

dento #1280889 
Soruyorum oraya buraya, "ha, o telefona göre yok bizde" cevabı alıyorum hep. İnternet üzerinden değil de gidip kendim alabileceğim, kesin bulabileceğim yer söyleyebilir Mi6 kullanan birileri?
Yer İstanbul, Avrupa Yakası, ama Kadıköy falan da olabilir.
(2) 

Biletix gişesinden alınmış biletin tarihini bulmak

dento #1280192 
Bir oyuna Biletix'in sitesi üzerinden değil de gişesinden bilet almıştım 2017 içerisinde. Tam olarak hangi gün olduğunu bulmaya çalışıyorum ama ortada mail, sms falan olmadığı için bulamıyorum. Gişeye uğrasam bakıp söyleyebilirler mi bana? Veya nasıl bulabilirim tam tarihi? Ayını bile hatırlamıyorum.
(1) 

TLScontact kayıt formunda bir soru

dento #1279594 
TLScontact aracılığıyla vize başvurusu yapacağım ama önce siteye kaydolup sonra randevu almam gerekiyor. Formda emin olamadığım bir kısım var. Ekteki ekran görüntüsünde "entry permit for final country of destination issued by" kısmında en son aldığım (ve süresi çoktan dolmuş olan) Schengen vizesiyle ilgili bilgileri mi yazacağım? Eylül-Aralık 2017 arası geçerliydi. Please select'i tıklayınca ülke adları çıkıyor. Son geçmiş vizemi aldığım ülke ve geçerli olduğu tarihleri mi yazacağım? Emin olamadım çünkü üstte zaten son 3 vizemin geçerlilik tarihlerini yazmıştım.
TLS'den şu online kayıt formunu doldurmuşluğu olanlar fikir verebilir mi bana? Yanlış bir şey yapıp vakit kaybetmek istemiyorum.
Teşekkürler.

ek: bir de "visa sticker number" kısmı var tabii. oraya da son vizenin bilgileri mi yazılacak öyleyse?
(2) 

Şu oyuncu arkadaşın adı

dento #1270760 
yabancı damat'tan ekran görüntüsü aldım ama küçük bir rolü olduğu için "yabancı damat doktor" diye aratınca çıkmadı bir şey. arada denk geliyorum ama oynadığı başka dizi adı da hatırlamıyorum. bilen var mı adını?
(4) 

Pegasus Self Check-in

dento #1223588 
Yurt dışı süper eko paketten biletlerimiz. Dolayısıyla valiz verme gibi bir durumumuz olamıyor. Kabin boy (50x40x20) valiz alıyoruz kabine. Fakat kabin valizine koyduğumuz eşyalar 8 kiloyu geçerse diye tırsıyoruz. Sınır 8 kg çünkü. Diyelim ki check-in'de tarttılar ve 9 kg çıktı. Sorun çıkarırlar mı bir kilo için?

İkincisi ve asıl sorum: Kiosklardan self check-in yaparsak kabin bagajını tartma işi nasıl oluyor?
(2) 

BonusFlaş Uygulaması Hk.

dento #1223508 
Bu uygulamada zırt pırt gelen falancada yüzde bilmem kaç indirim/bonus sizi bekliyor tarzı bildirimleri kapatma yöntemini bulamadım ben. Ayarlar kısmında göremiyorum öyle bir şey. Google'da da göremedim tarifini. Nasıl kapatabilirim bu reklam bildirimlerini?
(1) 

şaşıfelek çıkmazı'ndan bir müzik

dento #1167585 
28. dakikada başlayan

www.youtube.com
(1) 

sırpça üç kelime

dento #800318 
şu heykelin altında ne yazdığını ya da heykelin ne olduğunu bilen?

i.imgur.com
(3) 

fincan

dento #717523 
şu fincanı nereden bulabilirim?
türkiye'den bir yerden alınmış.

imgur.com
(1) 

fatih ormanı yaya olarak giriş

dento #685179 
yaya olarak nereden giriliyor fatih ormanına? bana harita üzerinde "tam giriş noktasını" işaretlerseniz pek sevinirim. ayazağa'dan da giriliyormuş sanırım ama ben diğer taraftan gireceğim. metronun hacıosman mı yoksa darüşşafaka durağı mı daha yakın?
yaya girişte ücret ödenmiyordur herhalde, di mi?
bol teşekkürler.
(2) 

ne diyor?

dento #680800 
şu şarkıda moby arkada ne diyor sürekli? google'ı da çok karıştırdım ama bulamadım. yoksa gibberish falan mı?

www.youtube.com
(1) 

los pollos hermanos önlüğü

dento #674547 
bunu türkiye'de satan bir yer var mı? ya da bir site?
sarısı olur, beyazı olur, fark etmez.
(4) 

numune beden

dento #668915 
alışveriş sitelerinde numune beden olarak hep S beden yazıyor. çöp gibi kızlar genelde. XS bedendir gibi geliyor görünümde hep. mesela aşağıdaki linkteki kazak. S beden midir cidden mankenin üstündeki? XS değil midir?

www.morhipo.com
(5) 

kpss için

dento #650783 
hangi dersaneyi önerirsiniz?
meğsi.

istanbul
(3) 

üç sarı şerit

dento #644475 
aşağıdaki resimde çizmeye çalıştım. o hattı kullananlar vardır belki aranızda. topkapı-sultançiftliği tramvay hattının yerin altında olan duraklarında resimdeki gibi 3 sarı şerit var. çok uzun zamandır merak edip duruyorum. güvenliğe de soramadım bir türlü. ne işe yarar o şeritler? platformun karşısındaki duvarda bu çizgiler. beyaz fayansın üstüne yapıştırılmış alt alta 3 sarı şerit. hep aynı noktada olmuyor veya en başta/sonda/tam ortada değil. değişiyor yeri.

i.imgur.com
(1) 

hepsiburada.com iade

dento #627263 
internetten aldığım bir ürünü ilk defa iade edeceğim. yanlış yapıp geciktirmek istemiyorum. öncelikle hepsiburada.com'dan iade formunu doldurdum. yurtiçi kargo'yu eve çağıracağım. ben evde olmayacağım. ailemden biri teslim etse oluyor değil mi? faturasıyla beraber iade edeceğim, peki faturanın en altındaki "iade bölümü"nü dolduracak mıyım? stok kodu, cinsi, adet, birim fiyatı, tutarı kısmı var. altında da iade edenin adı adresi ve imzası. imza haricindeki kısmı da ben mi dolduruyorum? hepsiburada'dan formu doldurunca "yurtiçi kargo gönderi kodu" verildi. bu kodu nereye yazacağım? bir not kağıdına yazıp faturanın yanına bıraksam kargodan gelen eleman halleder mi? evdekiler hiç anlamaz bu işlerden. her şeyi tam bırakayım istiyorum evde olmayacağım için.
teşekkürler.
(3) 

alibeyköy fidanlığı (ağaç aş) ulaşım

dento #586496 
baktım da oradan geçen bir tane iett hattı buldum, o da çok ters bana. gazoismanpaşa merkez veya sultançiftliği taraflarından nasıl ulaşılır buraya? otobüsü geçtim, o yok belli ki. minibüs falan yok mu? illa özel araç mı gerekli buraya gitmek için?
(1) 

yağ oranı

dento #581209 
mesela %25 yağ oranına sahipse biri, bu oran tüm kiloya göre mi yağın oranı yoksa kemik dışında kalan kısmın mı %25'i oluyor?
(3) 

ikea termos

dento #577409 
şu termostan kullanan var mı? dayanıklı mıdır? kahveyi vs. kaç saat sıcak tutar acep?

www.ikea.com.tr
(1) 

mavi - şirinevler mağazası kapanış saati

dento #555390 
mavi'nin şirinevler metrobüs yolu üstündeki mağazası akşamları kaça kadar açık?
(4) 

halkbank internet şubesi

dento #547919 
halkbank'tan hesap açtırırken internet bankacılığını da kullanmak istediğimi belirttim. ufak bi kağıt daha doldurup imzalattı bana görevli. ama şifreyi içeren bir kağıt falan vermedi hiç. unutmuşum ben de, sormadan çıkmışım. görevli bana şifremi vermeyi mi unuttu yoksa halkbank'ta internet şubesi şifresini telefonla falan mı alıyoruz?
(2) 

avcılar türksan'a en yakın metrobüs durağı

dento #546042 
acelem var, bakmaya vaktim yok. biraz baktım ama göremedim. bilen varsa ve hemen yazıverse pek sevinirim.
(1) 

kbb'si iyi özel hastane

dento #545028 
annemdeki ses kısıklığı sorunu için (devlet hastanelerinden fayda göremediğinden) iyi fakat fiyat olarak da çok uçuk olmayan özel hastane arıyorum. anatomica'ya rastladım google'da. kbb'ye yoğunlaşmışlar. sgk anlaşmalı yazıyor. iyi midir burası? hatta bilen varsa anlaşmalılardan yüzde kaç ücret alıyorlar diye ek soru da sorabilirim. bunun dışında kbb'si çok iyidir, güzel tetkik yaparlar diyebileceğiniz hastane önerileri alabilirsem harika olur.
istanbul avrupa yakası.
(8) 

bağışıklık sistemi güçlendirici bişeyler

dento #539963 
kışları gripten, öksürükten başı kurtulmayan biri her gün ne alsın ki zırt pırt hasta olmaktan kurtulsun? c vitamini mi? e vitamini mi? falanca minerali mi? hap gibi olsun ama, iğrenç tadı olan sıvılar vs. olmasın.
(1) 

diazepam'ın entry giriş saatleri

dento #534879 
şimdi soruma "uyan da balığa gidelim"ci yaklaşan biri çıkabilir de az önce fark ettim ben. diazepam'ın şimdiye kadar gördüğüm tüm entry'leri hep mesai saatleri içinde ya da gece yarısından sonra girilmiş. buna dikkat etmemin sebebi de "eşi bozulmuyor mu hakkında bu yazılanlara, belki de eşinin haberi yoktur bundan" diye düşünmemdi. soracağım şu; akşam şöyle ailecek tv izlenen saatlerde entry'si var mı diazepam'ın? sanki hanım görmesin deyu o saatlerde yazmıyor gibi düşünmeye başladım. bana neyse gerçi.
(3) 

iki dizinin ortak oyuncusu

dento #534693 
bugün otobüste önümde bir kadın oturuyordu. yüksek sesle telefonda konuşuyordu. "yarın sabah da sete geçerim buradan" deyince oyuncu herhalde dedim. "krem'deyim şu anda, yok geçici değil, devamlı oyuncusuyum" dedi. sonra bi şeyden bahsederken "karadayı'da da aynı şeyi yaşamıştım" dedi. ses tonu hiç tanıdık gelmedi. bahsettiği dizilerde de büyük rolleri olduğunu sanmıyorum. yüzünü de göremeyince merak ettim ne gereği varsa.
ses tonundan anladığım kadarıyla 35-40 yaşlarındaydı. saçları kahverengiydi. bu iki diziden tek sahne izlemişliğim yoktur. izleyen varsa, iki dizide ortak oyuncu var mı bildiğiniz?

merak işte benimki.
(3) 

mantar belgeselleri

dento #534011 
mantarlarla ilgili kaliteli belgeseller var mı önerebileceğiniz? mantar derken zehirli/zehirsiz mantarlardan bahsediyorum. hastalık olanıyla karışmasın diye ekleyeyim dedim. mantar yetiştiriciliğiyle ilgili de olabilir, fark etmez.
(2) 

altunizade - unkapanı ulaşım

dento #532680 
haftaiçi saat 16:00 civarlarında altunizade(metrobüs durağı civarları)'den unkapanı(müze)'na en kolay ve çabuk nasıl gidilir. iett'nin lanet sayfası bozuk mudur nedir, cevap vermedi.

not: aşağı yukarı süreleri de verirseniz daha bi güzel olur.
(4) 

bir helva türü

dento #528088 
bir helva türünün adını soracağım size. nuga helva var ya hani, işte onun gibi görünüyor. aynı şekilde bembeyaz ve bol cevizli. fakat taş gibi çok sert bu. kesemiyorsunuz, büyük bir bıçakla üstten vurup kırıyorsunuz ancak. çöven de kullanılıyormuş yaparken sanırım. nuga helva buzdolabına bile konsa aşırı sert olmuyor ama bunu çiğneyebilmek için ağızda biraz yumuşatmak gerekiyor. ne bunun adı?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık