(7) 

spor ayakkabı markası

dento #321822 
bugün genç bi adamda spor ayakkabı gördüm. yarım saat markasını okumaya/çözmeye uğraştım ama olmadı. takıntı yaptım gereksiz yere. üstündeki yazıyı paint'te çizmeye çalıştım(markası mı, modeli mi bilmiyorum). yetenek olmayınca bu kadar oldu. buna benzer bi yazıydı(yazı siyah. iplikle işlenmiş gibiydi sanki). beyaz bi spor ayakkabı. kalıp olarak adidas'a benziyor ama 3 çizgisi yoktu tabi. pek dikişi de yoktu. çizmeye çalıştığım yazı f ile başlayan malum kelimeye benziyor gibi biraz ama yok artık, olmaz o kadar. baştaki harf f miydi, ondan da emin değilim. ne olabilir bu marka? sırf merakımı gidermek için soruyorum.

i.imgur.com
(1) 

ingilizce sevmek

dento #321305 
ama iki sevgilinin vs. birbirini sevmesi ya da aile içi şefkat de içeren sevgi falan değil de, mesela "patronum beni sever", "ayşe hanım beni sever", "görümcem/kayınçom/eltim/manifaturacı vakkas amca beni sever" falan demek için "like" fiilini mi kullanırız?
"my boss likes me" gibi gibi? love olmaz zaten de belki başka bi fiil/kalıp vardır benim bilmediğim, diye sordum.
(2) 

köpek cinsi

dento #321070 
hep gördüğüm bi cins ama adını bilmiyorum. nedir bunun cinsi?

i.imgur.com
(5) 

nasıl yapıyorlar bunu?

dento #320651 
birçok suya düşen damla fotoğrafı gördüm de böylesini hiç görmemiştim. fotoğrafın altına düzeneğin fotoğrafının linkini koymuş ama nasıl yapıyor ki bunu? düzenekte incecik zaman ayarlamarı yapıp damlacıkları havada mı çarpıştırıyor? hele o turuncu damlacıklar nasıl öyle şekilli saçılmış? sadece boyalı su mu yoksa suya koyultucu madde falan katılıyor mu? bu tür fotoğraflar çekmeye heveslendiğimden değil de çok merak ettim nasıl yapıldığını.

www.flickr.com
(7) 

bi cümlenin ingilizcesi

dento #316768 
şu cümleyi nasıl çevireceğimden emin olamadım:

"Bu, x hakkında en çok sorulan sorulardan biridir."
(4) 

ben de oyun sorayım

dento #316406 
benim aradığım indirmeden, online olarak oynanabilecek, yüksek mb'li olmayan, bilgisayarı deli etmeyen, fazla çocuksu olmayan, ufak oyunlar. birkaç örnek vereyim.

www.addictinggames.com
www.addictinggames.com
www.addictinggames.com
(3) 

avea faturasızdan faturalıya geçiş

dento #315340 
google kafamı karıştırdı, eski bilgiler falan. avea faturasızdan faturalıya geçmek için ne gerekiyor? ve bunun için herhangi bir ödeme yapılıyor mu? babamın üstüne olan doğalgaz, iski vs. faturası/ödeme makbuzu götürmem yeterli mi? kredi kartım yok, ekstre falan götüremem yani.
bir de bugün başvursam cuma gününe kadar hallolur mu?
(1) 

vokal türü?

dento #313345 
şu parçaların ilkinde 2.35 civarı başlayan, ikincisinde de 1.55'te belirginleşen kadın vokallerinin müzikte özel bi adı var mı? hani şu zenci gırtlağıyla birkaç kadın tarafından yapılan vokalden bahsediyorum. yani bu tarz vokallere "x vokal", "y vokal" falan deniyor mu? ne bileyim, mesela "falanca parçada x vokal harika kullanılmış.." gibilerinden bir şey var mı diye sormaktayım.

www.youtube.com

www.youtube.com
(2) 

şu hangi filmden/diziden?

dento #313086 
(4) 

skeçteki parça

dento #311958 
az önce disko kralı'ndaki borsalı saçma skeçte tool veya anathema'ya benzettiğim bir parça çaldı. tam duyamadım. neydi o?
(2) 

thy, eft ile ödeme

dento #311641 
şurada "Sadece Yurt içi ve Türkiye çıkışlı uçuşların ödemesi EFT/HAVALE aracılığı ile yapılabilir." diye yazıyor.
www.turkishairlines.com

yani bu türkiye çıkışlı bir yurtdışı biletinin de eft yoluyla ödemesinin yapılabildiği anlamına geliyor, değil mi?
(2) 

kabanlar mağazalarda ne zaman bollaşır

dento #310678 
mağazaları dolaşıyorum, ya ince trençkotlar ya da kısa montlar var. şöyle kalın, uzunca kabanlar(kadın) henüz çıkmamış. tek tük çıksa da çeşit yok. ne zaman mağazalarda bollaşır bunlar? (istanbul)
(2) 

thy bagaj boyutları

dento #308644 
ücretsiz bagaj taşıma hakkı kısmında bavulda uzunluk+genişlik+derinlik için toplam 158 cm yazmışlar. bendeki bavulu ölçmeye çalıştım, toplamda o kadar çıktı. ama ne bileyim, sapıdır, ufak çıkıntısıdır vs. arttırıcı bişeyi varsa ve toplamda 1-2 cm fazla çıkarsa sorun olur mu? "bagajınız 160 cm, ek ücret almamız lazım" falan derler mi?
(3) 

karaköy'de elektrikçiler

dento #308464 
en çok nerde bunlar? veya en büyükleri neresinde? otobüsten perşembe pazarı mı yoksa karaköy durağında mı insem daha çok elektrikçi bulurum?
(4) 

airties modem adaptörü

dento #306178 
nerde satılır? abratmıyorum, dakika başı internetim koptuğu için google'layamıyorum. elektrikçilerde olmaz di mi?
(2) 

priz dönüştürücülerin

dento #304925 
üçlüsü oluyor mu? yani yaban ellerde bana tek prizde üç tane priz versin. üç ayrı dönüştürücü almama gerek kalmasın. eğer yoksa da bu dönüştürücünün topraklısı alsam da ona da türk işi üçlü priz taksam bir sorun olur mu?
(4) 

yemek yiyince dudak kızarması

dento #303741 
google'da aradım ama hiç lafı yok. bir tek bende mi var, bilemiyorum. küçüklüğümden beri yemek yiyince dudaklarım kızarır. hafif bi pembelik değil, kırmızı oluyor bildiğin. bir süre sonra geçtiği için hiç doktora gitme ihtiyacı hissetmedim. görüntü dışında başka bir rahatsızlığı olmadığı için doktor da önemsemez zaten diye düşünüyorum. acılı ve bol baharatlı yemekle ilgisi yok, tamamen baharatsız yesem de oluyor. aşırı tuzlu da yiyen biri değilim. ağzın fazla hareketinden oluyor desem, sakız çiğnerken de olması lazım ama olmuyor. sebebini de merak ederim yıllardır. pek kimsede de görmüyorum bunu. nedendir?
(9) 

bu bataryanın derdi ne?

dento #301522 
i.imgur.com
şarja takılı haldeyken böyle görünmeye başladı son 2-3 haftadır. şarjı biterken de bitiyor uyarısı verip uykuya geçmek yerine şarj bitince çat kapanıyor. ekran görüntüsü alırken kutucuk görünmedi ama bir de mause'u batarya simgesine götürünce "tam olarak doldu(%100) pili değiştirmeniz yararlı olabilir" yazıyor. dolu zaten batarya. laptop bir yıllık. ha, bir de aşırı ısınma problemi var ama konuyla ilgisi var mı bilmiyorum.
sorun pil mi anakart mı? neden olabilir?
hp pavilion, win7
(4) 

güneşin batışı ve akşam ezanı vakti

dento #299139 
ben akşam ezanını güneşin batışıyla aynı sanıyordum şimdiye kadar ama şu iki linki karşılaştırınca arada bayağı fark var.

www.timeanddate.com
www.namazvakti.com

güneşin doğuş zamanı da farklı. niye öyle? bunun üstüne açıklayıcı güzel bi yazı vardır belki ama göremedim.
(5) 

papia bozulmadı mı?

dento #293973 
burada tuvalet kağıdından dert yanacağım aklıma gelmezdi, affola, ama bu papia bi garipleşmemiş mi? biz uzun süredir papia kullanırdık, çok da memnun idik ailecenek. sonra annemin komşunun gazına gelerek aldığı devasa paket familia girdi araya. o biter bitmez papia'ya dönüş yaptık, dönmez olaydık. 6 katlı, mukavva gibi olanı demiyorum. bildiğimiz 3 katlı olanı feci şekilde toz bırakıyor yahu. elin ve ismi lazım değil kısımların bembeyaz tuvalet kağıdı tozu içinde kalıyor. bunlar ürünü daha iyileştirelim derken hepten mi pok ettiler yoksa bize defolusu mu denk geldi bu sefer? yazık yahu, bi papia vardı adam gibi. onu da kayıp mı ettik?
alt tarafı bi tuvalet kağıdı demeyin öyle. önemli o, önemli.
(1) 

kabataş, adres

dento #293518 
inebolu sokak, setüstü/kabataş
bu adres kabataş tramvay durağına yakın mı? oradan yürüyerek gidebilir miyim?
(1) 

şu anda şanslı masada

dento #289108 
oturdukları restoran/kafe her neyse, neresi?
(1) 

yine excel sorusu

dento #288858 
sakıncası yoksa bir soru daha efendim.

A sütununda ücretler olsun.
B sütununda ise elma, armut, karpuz, kiraz, çilek vs. olsun diyelim.

eğer elma ise A'daki ücretten %35 kesinti; armut ise ücretten %40 kesinti; diğer hallerde ücretten %25 kesinti hesaplattıracağım.
bir sürü şey denedim de olduramadım.

not: türkçe kullanıyorum.

cevap verenlere(=eğer verilirse) çok teşekkürler.
(2) 

excel sorusu

dento #288499 
excel'de yeni sayılırım. belki de çok kolay olan bir formüle kafam basmadı gece gece. şöyle bir şey istiyorum:

B sütununda alış fiyatı
C sütununda da kar oranı var.

E sütunundaki bir hücrede alış fiyatı 4000000 tl'nin üzerinde olan ürünlerin karlarını toplamam lazım.

formül?
(2) 

C diski kalan hafıza

dento #286523 
resimdeki ekran görüntülerini birkaç saniye arayla aldım. kalan boş yer kısmı bazen değişip duruyor böyle. hatta geçenlerde 'bilgisayarım'a birkaç saniye arayla her tıkladığımda boş kısım yavaş yavaş azalarak 900 mb'den 20 mb'ye düşmüştü. bilgisayarda virüs yok. win7 kullanıyorum ve marka hp. niye olur bu?
(7) 

şikayetvar.com'a başkası adına şikayet yazmak

dento #285029 
oluyor mu öyle? mesela annem adına şikayet yazabilir miyim? annemin diş hekimini şikayet etmek istiyorum da.
(6) 

uykudan uyanıp görülen şeyler

dento #284640 
öncelikle şunu söyleyeyim, valla uydurmuyorum:) bu bende 5-6 senedir var. her zaman olmuyor, ara ara. bazı geceler uykuya daldıktan yarım saat ya da en fazla bir saat sonra bir anda uyanıyorum. kabustan uyanıp gözleri bir anda açıvermek gibi düşünün. ve gözlerimi açar açmaz gerçekte aslında orada olmayan şeyler görüyorum. mesela 5-6 sene önce duvara dayalı bir kanepede yatardım ve duvar açık renkliydi. gözlerimi açtığımda duvarı 3-4 saniyeliğine ekoseli kumaş deseni gibi görürdüm. bir keresinde kuş kafesi görmüştüm, tavana yakın, odanın bir köşesinden öbür köşesine uçuyor gibiydi. geçen gece de battaniyemin üzerinde hamamböceği gördüğümü sanıp fırlattım attım üstümden battaniyeyi, halbuki oda çok karanlıktı. bu ve bunun gibi farklı şeyler.

uyanık ve gözlerim açık halde olduğuma eminim. 3-4 saniye boyunca, ben iyice kendime gelene kadar devam ediyor. gözlerimi dehşetle gördüğüm şeye dikiyorum ve kalbim gümbür gümbür çarpıyor. 3-4 saniye sonra olayı idrak ediyorum ve tekrar yatıp uyuyorum. ama bu durum uykuya daldıktan saatler sonra olmuyor. dediğimi gibi, yarım saat veya bi saat sonra.

halüsinasyon olduğunu sanmıyorum çünkü başka zamanlarda görmüyorum hiç böyle şeyler. ama bu karabasan türü bir şey de değil. ne olabilir bunun sebebi?
(3) 

haseki'den okmeydanı hastanesine

dento #284572 
en kolay nasıl gidilir? mesela haseki'den tek vasıta ile metrobüse ulaşılır mı?
(4) 

"hemen sileceğim" ibaresi

dento #282758 
sık sık rastlıyoruz buna. amacım eleştirmek değil, merakımdan soruyorum. bu ibareyi niye ekliyorsunuz/ekliyorlar başlıklara?

-söz valla, cevap alınca hemen sileceğim ve duyuruyu işgal etmeyeceğim
-acelem var, bilmem kaç dakikada cevap aldım aldım, yoksa silerim, hiç eyvallah etmem
-bakın ben cevap alınca hemen silerim, sonra "aa sildi utanmaz!" diye mızmızlanmayın
-sana ne kardeşim silerim, keyif de benim, kahya da bana çalışır

hangisi?
(3) 

pdf panoya kopyalama

dento #281640 
pdf dosyasında bir sayfayı "düzenle > dosyayı panoya kopyala" aracılığıyla paint'e kopyalıyorum ama istediğimden daha ufak boyutta kopyalanıyor ve haritadaki yazıları okuyamıyorum. %150-200 boyutunda paint'e kopyalamamın bir yolu var mı? jpg halinde istiyorum. pdf'yi açıp büyütmeye çalışmak yerine jpg dosyası olarak tam boyut açıp bakmak daha kolay geliyor.
(2) 

biyometrik fotoğraf fiyat

dento #281503 
birazdan evden çıkacağım. ona göre yanıma para alayım dedim. öyle çok bilindik, pahalı olmayan bir fotoğrafçı 6 adet biyometrik foto için ortalama ne kadar ister?
(10) 

davetiyeyi geri istemek

dento #276806 
konunun benimle hiç alakası yok gerçi ama şahit oldum ve garipsedim. garipsemekte haklı mıyım, onu bilemedim. bir de size sorayım.
geçenlerde dişçide bekleme odasındayken benden önceki hasta kapıdan çıkıyordu. sanırım diş hekiminin önceden tanıdığı biriydi ya da diş hekimi-hasta samimiyeti, bilemiyorum. hastanın yanında da bir kız vardı, evleniyorlar sanırım. çıkarken hastası hekime "yani şimdi düğüne gelmiyorsunuz? o zaman davetiye alsam ben? davetiye kalmadı da..." dedi, geri aldı davetiyeyi. bana ayıp bir şey gibi geldi bu. ne bileyim, davetiye kalmasa bile böyle geri istenmez gibi geliyor bana. ben mi çok ince düşünüyorum yoksa?
(4) 

e2'de mad men reklamındaki...

dento #276722 
eine kleine nachtmusik versiyonu nedir, hani adam fermuarla çalmaya çalıştıktan sonra başlıyor? google'da aratınca sadece fermuar konusundan bahsedilmesine rastladım.
(3) 

metrobüs - kuzguncuk

dento #273820 
metrobüsü kullanarak kuzguncuk'a gitmem mümkün mü? mümkünse metrobüsün hangi durağında inip otobüse binmem gerekiyor?
(5) 

peder...

dento #269431 
sözlükte nick altında herkes peder'i ilk defa sosyal medya'da görmüş gibi yazmış. muhabirlik yaptığına bir kişi bile rastalamamış mı ki haberlerde?
(3) 

finansbank reklamı

dento #266975 
bu reklamda başakların arasında dolanan abimizin adı nedir? bir yerden hatırlıyorum sanki onu. aklıma takıldı.

reklamı bilmeyenler için
www.youtube.com

edit: çok arayıp bulamadığımı ekleyeyim.
(1) 

çapa'da diş..

dento #265515 
annem diş yaptıracak. çapa'dan online randevu almaya çalışıyorum ama listede diş bölümü çıkmıyor. bir yerde hata mı yapıyorum?

i53.tinypic.com
(5) 

galata kulesi giriş ücreti

dento #265380 
5 mi 5 buçuk mu? 6 diyen de var. son fiyat nedir?
(3) 

ressamı kim?

dento #263646 
ekteki resmin. biraz ufak ama..
tineye'da aratınca 3 tane ebay linki çıktı sadece ama onlar da kaldırılmış sanırım. açılmadı.

edit: i55.tinypic.com
(3) 

budaneki

dento #259966 
bu türkçe karakterler bir tek bende mi böyle çıkıyor? firefox 4'e geçince böyle oldu. nasıl düzelir?

i52.tinypic.com
(1) 

facebook grupları

dento #259871 
üye olduğumuz grupların yöneticileri bizim "sadece arkadaşlarım" olarak ayarlı profillerimizi görebiliyorlar mı? arkadaşım olmadığına göre görememesi lazım tabi ama emin olayım.
(2) 

ttnet müşteri hizmetleri

dento #259126 
zıkkımı günde milyon kere aramasın diye yapılacak bir şey var mı? her defasında "yeter artık, aramayın" dememize rağmen anlatamıyoruz meramımızı.
(3) 

müzik: şunun gibi şeyler?

dento #257940 
fizy.com
ama bayık olmasın. yani rock, progressive altyapılı, etnik ezgili falan filan.
(7) 

yeşiller partisi

dento #253031 
türkiye'dekinden bahsediyorum. biraz araştırdım ama kesin bir şey göremedim. bunların cenahları nedir, sağ, sol? yoksa sağmış, solmuş dert edinmeyen bir parti mi bu?
(5) 

şu kedinin cinsi

dento #251125 
ne ola ki?

edit: i.imgur.com
(8) 

devlet hastanelerinde sgk'sız hastaya muayene ücreti

dento #250415 
ne kadar şu an? google'da kesin bişey göremedim.
(6) 

cameron'ın giydiği şu mavi şey

dento #249502 
nedir? hastaya damardan girerken falan da giyiyorlar onu. işlevi nedir?
i.imgur.com
(2) 

döviz büroları

dento #249218 
öğle molası veriyorlar mı? ona göre çıkacağım evden.
(3) 

burası neresi?

dento #245198 
linkteki.

i52.tinypic.com
(6) 

adidas modeli..

dento #243307 
şu pabuç hakkında fikirleriniz? bir de bunu avrupa yakasında bulabileceğim yer var mıdır? (interneti hariç tutun)

catalogue.adidas.com

mobil görünümden çık